سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیلهای گوناگون

 

غیبت عمان به اعضای شوری همکاری خلیج فارس اعلام کرد که عمان انتخاب کرده که از دستورات عربستان برای تایید قطعنامه های ضد ایرانی که توافق روسای جمهور ایران و آمریکا راز بین می برد سرپیچی خواهد کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دبکا نوشت: در هفته ای اخیر اتفاقات مهمی در خلیج فارس افتاده است. ایران دیگر تهدید به مسدود کردن تنگه ی هرمز نمی کند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، منابع دبکا می گویند، یکی از این اتفاقات آشتی سریع ایران و امارات است.

دیگری غیبت سلطان قابوس در جلسه شورای همکاری خلیج فارس در کویت بود.

سلطان ، شخص موثری در کانال سری بین اوباما و روحانی بوده که نهایتا به توافق ژنو منجر شد.

غیبت او به اعضای شوری همکاری خلیج فارس اعلام کرد که عمان انتخاب کرده که از دستورات عربستان برای تایید قطعنامه های ضد ایرانی که توافق روسای جمهور ایران و آمریکا راز بین می برد سرپیچی خواهد کرد.

بدون تردید مسقط و واشنگتن در مورد این مسئله بایکدیگر در ارتباط بوده اند.

عمان و امارات دو عضو شورای همکاری خلیج فارس راه مستقلی در قبال تهران بدون در نظر گرفتن خواسته های سعودی انتخاب کردند.

دبکا همچنین خبر داده که «ظریف وزیر خارجه ایران این دو کشور را در طول سفر دو روز خود متقاعد به منزوی کردن عربستان سعودی کرد»

آمریکا تعداد دیگری از شرکت‌ها و شخصیت‌های ایرانی و غیر ایرانی مرتبط با آنچه فعالیت‌های هسته‌ای ایران خوانده‌ است را در لیست تحریم‌های خود قرار داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، مقامات وزارت خزانه داری و خارجه آمریکا مدعی شده‌اند این اقدام نشان می‌دهد توافق اخیری که در ژنو درباره برنامه هسته‌ای ایران به دست آمد در تلاش های مداوم ما برای افشا و مختل کردن اقدامات کسانی که از برنامه هسته ای ایران حمایت می کنند یا به دنبال دور زدن تحریم ها هستند، خللی ایجاد نمی‌کند و نخواهد کرد.

این بار اولین بار است که چنین اقداماتی پس از توافق ماه گذشته شش قدرت جهانی و ایران در ژنو بر سر برنامه هسته‌ای ایران صورت می‌گیرد.

مقامات آمریکایی گفته‌اند این تحریم‌های جدید کسانی و شرکت‌های را هدف قرار داده است که به جای شرکت‌ها و افرادی که قبلا در لیست تحریم‌های قبلی آمریکا قرار گرفته‌اند فعالیت می‌کنند.

از جمله این شرکت‌ها می‌توان به شرکت نفت مید آسیا، سینگا تانکرس، سیکیریا مارتیمت، فرلند و ویتالی سوکولنکو نام برد.

آمریکا همچنین نام پنج نهاد ایرانی را که مدعی شده است به طور مستقیم به توانایی ایران برای غنی سازی اورانیوم کمک می‌کنند را در لیست تحریم‌های خود قرار داده است.

دولت آمریکا مدعی شد:اعمال این تحریم‌های جدید علیه ایران منافاتی با توافق ژنو نداشته و نخواهد داشت.

خبرگزاری فرانسه:

سرانجام پس از چندین ماه بحث و گمانه‌زنی درباره ترکیب شرکت‌کنندگان در دور جدید مذاکرات بین‌المللی صلح سوریه، برخی منابع دیپلماتیک از نهایی شدن لیست دعوت شدگان به این کنفرانس خبر می‌دهند؛ لیستی که ایران و عربستان سعودی، دو رقیب مهم منطقه‌ای و در عین حال دو قطب اصلی تحولات منطقه نیز در آن هستند.

کد خبر: ۳۶۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۲ - 12 December 2013
ایران به کنفرانس صلح سوریه دعوت شدسرانجام پس از چندین ماه بحث و گمانه‌زنی درباره ترکیب شرکت‌کنندگان در دور جدید مذاکرات بین‌المللی صلح سوریه، برخی منابع دیپلماتیک از نهایی شدن لیست دعوت شدگان به این کنفرانس خبر می‌دهند؛ لیستی که ایران و عربستان سعودی، دو رقیب مهم منطقه‌ای و در عین حال دو قطب اصلی تحولات منطقه نیز در آن هستند.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری فرانسه، ایران و عربستان سعودی که هر یک ‌مهم‌ترین حامی یکی از طرفین درگیر در سوریه شناخته می‌شوند، در میان بیش از سی کشوری هستند که ماه آینده در کنفرانس صلح سوریه در ژنو شرکت خواهند کرد.

این کنفرانس که به «ژنو ۲» معروف شده (ژنو ۱ در سال ۲۰۱۲ میلادی برگزار شد) با هدف ترسیم مختصات یک دوره انتقالی سیاسی در سوریه به منظور پایان دادن به درگیری‌های سه ساله در این کشور برگزار خواهد شد؛ درگیری‌هایی که تاکنون به کشته شدن ده‌ها هزار تن منجر شده است.

در این راستا، یک دیپلمات عرب به خبرگزاری فرانسه گفت‌: «تا این لحظه، ۳۲ کشور دعوت شده‌اند، ولی شاید این تعداد افزایش یابد، زیرا همه خواستار شرکت در این کنفرانس هستند».

وی می‌افزاید: «به جز پنج عضو دائمی شورای امنیت، کشورهای همسایه، از جمله ایران و عربستان سعودی و همچنین آلمان و ایتالیا و دیگران در این کنفرانس حاضر خواهند بود».

به گفته وی، قرار است کشورهای دعوت شده در سطح وزیر خارجه شرکت کنند و هر وزیر پنج دقیقه فرصت صحبت خواهد داشت.

قرار است، دولت سوریه و مخالفان نیز هیأت‌هایی را به این کنفرانس بفرستند.
این دیپلمات عرب می‌گوید: «هر هیأت از نه نفر تشکیل شده و هم حکومت و هم مخالفان باید لیست‌های خود را تا تاریخ ۲۷ دسامبر به سازمان ملل ارائه دهند. البته تضمینی نیست این تاریخ از سوی آن‌ها رعایت شود».

گفتنی است، تهیه لیست شرکت‌کنندگان، خود یکی از چالش‌های پیش روی مخالفان سوری است، زیرا در میان گروه‌های ‌مخالف دولت، اختلافات شدید و بعضاً آشتی‌ناپذیری وجود دارد.

به هر حال، به نظر می‌رسد این بار بر خلاف دوره گذشته مذاکرات، برگزارکنندگان اصلی به این نتیجه رسیده‌اند که بدون حضور کشورهای منطقه و به ویژه ایران، بحران سوریه ‌حل و فصل شدنی نیست.

گفتنی است، در ژنو ۱، آمریکا و برخی کشورهای غربی با حضور ایران مخالفت کردند و به همین دلیل، روسیه نیز مانع حضور عربستان سعودی در کنفرانس شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد