سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

روز دوم مذاکرات هسته‌ای کشورمان در حالی پیش‌ می‌رود که به‌نظر می‌رسد اتاق‌های هتل محل مذاکرات در حال تخلیه است، احتمالا این اتفاق به دلیل حضور احتمالی وزرای خارجه کشورهای 1+5 است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا امروز پنجشنبه مجددا با یکدیگر دیدار و گفتگو خواهند کرد.

روز دوم مذاکرات هسته‌ای کشورمان در حالی پیش‌ می‌رود که به‌نظر می‌رسد اتاق‌های هتل محل مذاکرات در حال تخلیه است، احتمالا این اتفاق به دلیل حضور احتمالی وزرای خارجه کشورهای 1+5 است.

به گزارش انتخاب ؛ منابع مطلع نیز گزارش داده اند که توافق ایران و 5+1 قطعی بوده و به همین دلیل جهت امضای بیانیه مشترک و توافق، وزرای خارجه 5+1 در آستانه سفر به ژنو هستند.

همچنین هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا امروز پنجشنبه مجددا با یکدیگر دیدار و گفتگو خواهند کرد.

از سو یدیگر شنیده شده، نتیجه مذاکرات محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دستور کار مذاکرات بعد از ظهر را مشخص می‌کند.

گفتنی است، وندی شرمن شب گذشته پس از پایان نشست ایران و گروه 1+5 در نشستی در جمع خبرنگاران گفته اگر دست‌یابی به توافق آسان بود، مدت‌ها قبل انجام شده بود.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مدعی شده انجام شدن یا نشدن غنی‌سازی در ایران، چیزی نیست که در توافقنامه مرحله اول آن را حل کنیم.

همچمیم معاون وزیر خارجه ایران با حضور در جمع خبرنگاران در نشست ایران با 1+5 در ژنو گفت: هنوز وارد بررسی مفاد پیش نویس نشده‌ایم و امیدواریم اعتماد در روند مذاکرات ایجاد شود تا وارد نگارش متن شویم.

از سوی دیگر مایکل‌ مان سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست مطبوعاتی و در جمع خبرنگاران گفت: غنی‌سازی یک موضوع کلیدی است، کاترین اشتون برای پیشبرد امور به اینجا آمده که نشان از جدیت وی است.

عراقچی نیز با تاکید بر اینکه گفتگوهای دوجانبه همچنان ادامه دارد، گفت: اعتمادی که در دوره قبل از دست رفته بود باید دوباره احیا شود.

همچنین ظریف با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به روند جدی مذاکرات گفت: صحبت‌‌های خوبی با خانم اشتون داشتیم و بررسی کردیم که چگونه می‌توانیم به این روند ادامه دهیم.

نشست خبری نتانیاهو و پوتین در حالی شب گذشته برگزار شد که رئیس‌جمهور روسیه نسبت به نتیجه مذاکرات ایران و 1+5 ابراز امیدواری کرد.

از سوی دیگر، وزیر خارجه ترکیه در کنفرانس خبری با همتای انگلیسی خود در استانبول یک بار دیگر بر حمایت کشورش از گفتگوهای هسته‌ای ایران و 5+1 تاکید کرد.

ناهار کاری وزیر امورخارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اروپا دقایقی پیش در دفتر نمایندگی ایران در ژنو پایان یافت.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین در مورد مذاکرات جاری در ژتو گفت: "اعتمادسازی"،هدف اصلی و اولیه این دور از مذاکرات بین ایران و 1+5 است.

از سوی دیگر جلسه مقدماتی و ناهار کاری مشترک محمدجوادظریف وزیر امورخارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا دقایقی پیش در هتل اینترکانتینتنال آغاز شد.

"ویلیام هیگ" وزیر امور خارجه انگلیس که به ترکیه سفر کرده در نشست خبری مشترک با "داود اوغلو" همتای ترکی خود تاکید کرد که فرصت برای توافق با ایران درباره برنامه هسته‌‌ای این کشور وجود دارد.

مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون نیز با انتشار پیامی در توییتر خود از بر عهده گرفتن ریاست نشست داخلی گروه 1+5 توسط کاترین اشتون خبر داد.

وزارت خارجه فرانسه با اشاره به اینکه پاریس در مذکرات هسته‌ای با ایران محتاطانه عمل خواهد کرد، تصریح کرد: منتظر پاسخ تهران در زمینه پیشنهادهای فرانسه درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران هستیم.

همچنین "پی‌تر وست ماکات (peter westmacott)" سفیر انگلیس در آمریکا خطاب به سناتورهای آمریکایی که نسبت به روند مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ اظهار نگرانی کرده بودند گفته است: در حال حاضر زمان دیپلماسی است.

لازم به ذکر است، از معدود بیانیه‌هایی که در اختیار خبرنگاران قرار گرفته از مذاکرات در جوی جدی، پشت درهای بسته و به دور از هیاهو حکایت دارد.

در همین راستا "مایکل‌مان" سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه ارویا دقایقی پیش تصویر حضورش در مذاکرات را در صفحه تویتر شخصی‌اش منتشر کرد.

در همین راستا، ملاقات دو جانبه وزیر امور خارجه کشورمان و معاون وزیر امور خارجه چین لحظاتی پیش پایان یافت.

گفتنی است؛ هیئت مذاکره‌کننده چین نیز پس از این دیدار، هتل اینترکانتیننتال را ترک کرد.

وزیر دفاع سابق آمریکا نیز در گفتگو با شبکه بی‌بی‌سی درباره گفتگوهای هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: به نظر همه شرایط برای امیدواری به نتیجه بخش بودن گفتگوهای هسته‌ای ژنو وجود دارد و باید توجه داشت اوضاع بسیار خطرناکی است زیرا گزینه جایگزین دیپلماسی اصلا خوب نخواهد بود.

به دنبال دور جدید مذاکرات هسته‌ای کشورمان، هیئت‌های آمریکایی، چینی، آلمانی و روسی دقایقی پیش به منظور حضور در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 وارد هتل اینترکانتیننتال شدند.

کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به همراه "وندی شرمن"، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا لحظاتی پیش هتل اینترکانتیننتال را ترک کردند، این در حالی است که نمایندگان کشورهای گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای دقایقی دیگر با یکدیگر دیدار می‌کنند.

از سوی دیگر هیئت آمریکایی دقایقی پیش به منظور حضور در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 وارد ژنو شد.

همچنین جدیدترین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 امروز چهارشنبه، 29 آبان در ژنو آغاز خواهد شد، اما قبل از آغاز دور جدید مذاکرات، "محمدجواد ظریف" به همراه تیم مذاکره‌کننده ایران، در روز سه‌شنبه به رم، پایتخت ایتالیا رفت و با همتای ایتالیایی خود و برخی از مقامات این کشور دیدار کرد.

در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای گروه 1+5 تدابیر امنیتی در شهر میزبان مذاکرات به شدت در حال افزایش است به طوریکه خیابان منتهی به هتل اینترکانتیننتال (محل مذاکرات) مسدود شده و امکان تردد در آن وجود ندارد.

هیئت مذاکره‌کننده ایرانی به ریاست دکتر "محمد جواد ظریف" چهارشنبه تهران را به مقصد رم ترک کرد؛ وزیر امور خارجه کشورمان پس از ترک رم به منظور شرکت در مذاکرات ایران و 1+5 راهی ژنو سوئیس خواهد شد.

شب گذشته نیز وزیر امور خارجه ایتالیا در کنفرانس خبری با همتای ایرانی خود درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات ژنو گفت: بر این باور هستم در برابر یک فرصت تاریخی قرار گرفته‌ایم.

از سوی "سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه چهارشنبه در نشست مشترک با "لوییس آلبرتو فیگردو"، همتای برزیلی خود اعلام کرد روسیه امیدوار است مذاکرات هسته‌ای ایران در ژنو موفقیت آمیز باشد.

پایان مذاکرات ظریف و اشتون

دکتر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، مذاکرات خود با خانم اشتون را خوب توصیف کرد و گفت: بحث هایی خوبی داشتیم و وارد جزئیات موضوعات شدیم .

دکتر ظریف روز پنجشنبه پس از دومین دیدار خود با خانم کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به نمایندگی از 1+5 با ایران گفت و گو می کند، اظهار داشت: البته تفاوت دیدگاه وجود دارد .

دکتر ظریف تصریح کرد که ساعت 14 و 30 به وقت محلی باز هم با خانم اشتون دیدار و گفت و گو می کند.

در همین حال یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، به ایرنا گفت: طرفین نه تنها وارد جزئیات مذاکرات شده اند بلکه در حال مذاکره در مورد برنامه دراز مدت درباره موضوع فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران هستند .

عراقچی: مقداری اطمینان جلب شده است

سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران گفت: دیدار ظریف و اشتون برگزار شد که در آن دو طرف وارد مذاکرات جدی شدیم بحث فشرده‌ای با اشتون داشته‌ایم که بحثی بسیار مفید بود و برای اولین‌بار از روز گذشته وارد محتوای مذاکرات شدیم. البته قرار بود بر روی یک سری مفاهیم که درک مشترک برای مذاکرات لازم است صحبت کردیم. نه این که وارد متن شده باشیم بلکه وارد محتوای مذاکرات شدیم و برخی موارد جدی مورد اختلاف است که به صورت جدی درباره‌ی آن‌ها بحث کردیم.

او پس از دیدار دو جانبه ایران و کاترین اشتون در جمع خبرنگاران افزود: هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که به طور جدی وارد متن، یا متن آن‌ها و یا متن‌ قبل‌تر بشویم. روی کلیات اختلاف نظرها در حال کار هستیم.

این عضو تیم مذاکره کننده هسته‌یی ایران درباره‌ی این که آیا طرف مقابل شما توانست درباره‌ی موضوعاتی که اعتماد در مذاکرات را سلب کرده بود جلب اعتماد کند؟ اظهار کرد: به هر حال مقداری اطمینان جلب شده است که خانم اشتون به عنوان 6 کشور صحبت می‌کند و هر 6 کشور هم به ما اطمینان داده‌اند که از مواضع خانم اشتون حمایت می‌کنند و ایشان نماینده تام‌الاختیار آنها است.

معاون وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: برای صرف نهار و اقامه نماز و هم‌چنین مشورت اشتون با سایر اعضای 1+5 توقف کوتاهی در نشست دادیم و ادامه نشست در ساعت 14 و 30 دقیقه دنبال می‌شود.

او در پاسخ به این پرسش که شنیده می‌شود وزیر امور خارجه آمریکا قصد سفر به سوییس برای شرکت در این مذاکرات را دارد، آیا وارد مرحله‌ای شده‌اید که نیاز به حضور وزیران باشد؟ گفت: به هر حال وزیران خارجه آن گونه که ما می‌بینیم آمادگی‌های اولیه را پیدا کرده‌اند که مانند دوره‌ی قبل غافلگیر نشوند. احتمال رسیدن به توافق وجود دارد و لازمه‌ی آن این است که انعطاف لازم از جانب طرف مقابل نشان داده شود و ما بتوانیم به سرعت به یک متن مورد توافق برسیم.

سخنگوی اشتون: وزرای خارجه 1+5 به ژنو می آیند

مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون در گفتگو با المیادین از سفر وزرای خارجه کشورهای پنج بعلاوه یک به ژنو خبر داد.

وی گفت: وزاری خارجه 1+5 با حضور در ژنو به مذاکرات می پیوندند.

توقف در مذاکرات ظریف و اشتون/اشتون با 1+5 رایزنی می‌کند

مذاکرات ظریف و اشتون در نوبت عصر متوقف شد و ادامه رایزنی‌ها در ساعت 16 به وقت محلی (18:30 به وقت تهران) آغاز می‌شود.

مذاکرات نوبت عصر ظریف و اشتون دقایقی قبل برای انجام رایزنی‌های داخلی 1+5 و استراحت مذاکره کنندگان دو طرف در ساعت 18:20 دقیقه پایان یافت.

این نشست ساعت 14:30 دقیقه به وقت محلی (17 به وقت تهران)آغاز شده بود.

عراقچی: مذاکرات وارد مباحث جدی شده است/ بعید است امشب به نتیجه برسیم

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران با 1+5 با اشاره به اینکه در دومین دور مذاکرات ظریف و اشتون گفتگوها وارد مباحث جدی شده است گفت: فکر نمیکنم مذاکرات امشب به نتیجه برسد.

سید عباس عراقچی در پایان دور دوم مذاکرات هیئت ایرانی با اشتون اظهار داشت: مذاکرات ادامه پیدا کرد و فرصتی برای مشورت خانم اشتون با همکارانش دادیم و احتمالا این گفتگوها ساعت 6 ادامه پیدا میکند.

وی افزود: در این دور وارد مباحث جدی شدیم و روی نقاط اختلافی بحث کردیم.

عراقچی در پاسخ به این سئوال که آیا مذاکرات امشب به نتیجه می رسد یا فردا نیز ادامه خواهد یافت گفت: امشب فکر نمیکنم به نتیجه برسد و در مورد فردا هم نمی توان قضاوت کرد.

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران با 1+5 با اشاره به اینکه در دومین دور مذاکرات ظریف و اشتون گفتگوها وارد مباحث جدی شده است گفت: فکر نمیکنم مذاکرات امشب به نتیجه برسد.

نشست عصر ظریف و اشتون آغاز شد

نشست عصر ظریف و اشتون در ژنو آغاز شد.

صبح پنج‌شنبه دو دور مذاکره بین محمدجواد ظریف و کاترین اشتون، برگزار شد.

ریابکوف: مذاکرات کُند اما رو به جلو پیش می‌رود

معاون وزیر خارجه روسیه و رئیس تیم مذاکره کننده روسی در مذاکرات ۱+۵ با ایران گفت: مذاکرات کُند اما رو به جلو پیش می‌رود. ما امیدواریم.

نماینده آمریکا در سازمان ملل: پیشنهاد لغو تحریم‌ها به ارزش ۶ میلیارد دلار به ایران داده شده است

سامنتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل می‌گوید به ایران پیشنهاد شده در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای بخشی از تحریم‌ها، به ارزش شش میلیارد دلار، برداشته شوند.


مشورت‌های ۱+۵ ادامه دارد/ نشست ظریف-اشتون بعد از پایان رایزنی‌های ۱+۵

مهر نوشت: به دلیل ادامه مشورت های 1+5 ، جلسه هیأت ایرانی با کاترین اشتون هنوز آغاز نشده است.

به دلیل ادامه مشورت های داخلی اعضای 1+5 جلسه تیم ایرانی با کاترین اشتون که قرار بود ساعت 18 به وقت ژنو (20.30 تهران)آغاز شود به تعویق افتاد و به پایان جلسات داخلی 1+5 با اشتون موکول شده است.


اشتون در تلاش است تا شکاف‌های طرفین را برطرف کند

"مایکل مان" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ، در پاسخ سئوالی مبنی بر احتمال حصول توافق در این دور از مذاکرات گفت: باید منتظر باشیم و ببینیم چه پیش خواهد آمد، امروز گفتگوهای بسیاری جدی را انجام دادیم.

وی ادامه داد: گفتگوهای کاترین اشتون و وزیر امور خارجه ایران سازنده و در سطح جزئیات بود.

مان افزود: کاترین اشتون در تلاش است تا شکاف‌های موجود در طرفین مذاکرات را برطرف کند اما در مذاکرات هر دو طرف باید به توافق برسند، بنابراین منتظرخواهیم بود ببینیم تا چه اتفاقی خواهد افتاد و تمام تلاش خود را برای رسیدن به توافق انجام خواهیم داد.

وی در پاسخ به سئوالی درباره پیشرفت مذاکرات تاکید کرد: درباره اینکه در مذاکرات به صورت جزئی چه رخ می‌دهد نمی‌توانم حرفی بزنم زیرا مذاکرات محرمانه است و باید آن‌ها را مذاکراه انجام دهیم اما تمام تلاش خود را در مذاکرات انجام می‌دهیم تا اختلافات را کاهش دهیم و پیشرفت کنیم.

مان در پایان خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را می‌کنیم تا در همین دور از مذاکرات ژنو به نتیجه برسیم و باید دید نتیجه این دور از مذاکرات چه خواهد شد .

عراقچی: روی سند تفاهم کار می‌کنیم/هنوز پیشرفتی حاصل نشده است

سید عباس عراقچی گفت: ایران و 1+5 امشب گفت وگوی دیگری ندارند و مذاکرات فردا ادامه می‌یابد.

عراقچی درباره محتوای مذاکرات روز پنج‌شنبه اظهار کرد: ما بر روی سند (تفاهم) کار می‌کنیم.

این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: مشورت‌ها بین کشورهای 1+5 ادامه دارد و با توجه به اختلاف ساعت کشورها با محل مذاکرات، ادامه گفت‌وگوها به فردا (جمعه) موکول شد.

عراقچی در پاسخ به این پرسش که در مذاکرات فقط درباره چند اختلاف نظر عمده کار می‌کنید؟ گفت: بله. اما هنوز پیشرفتی حاصل نشده است.

 

 

* دکتر داوود هرمیداس باوند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، با همراهی تیمش در قوه مجریه این کشور، در حال حاضر تلاش می‌کند تا از شدت لحن ضد ایرانی کنگره این کشور بکاهد. در راستای تلاش‌های تیم سیاست خارجی آمریکا تصویب دور جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران تا ماه دسامبر به تعویق افتاد.

نتیجه تلاش‌های تیم اوباما باعث شد که حتی سناتور مک کین که یکی از تندروترین نمایندگان جمهوریخواه آمریکاست نیز خواهان به تعویق افتادن طرح تحریم‌های جدید علیه ایران تا دو ماه دیگر شود. در مورد به تعویق افتادن تحریم‌های کنگره چند نکته به نظر می‌رسد که ذکر آنها ضروری است و توسط تحلیلگران و کارشناسان روابط بین‌الملل عنوان می‌شود. 1- ظرف دیروز و امروز بین ایران و 1+5 مذاکراتی در حال انجام است. فارغ از اینکه این مذاکرات چه نتایجی خواهد داشت، ظاهرا طرف آمریکایی تصمیم گرفته که اعتماد ایران را که در مذاکرات قبلی تا حدود زیادی به خاطر بر هم خوردن توافق نهایی توسط فرانسه سلب شده بود، به واسطه به تصویب نرساندن دور جدیدی از تحریم‌ها جلب کند. 2- موضع مشترک اعلام نشده ایران و آمریکا در شرایط فعلی، در مورد بحران سوریه است.

درست است که تاکنون ایران و آمریکا در مورد بحران سوریه به موضع مشترکی نرسیده‌اند اما به نظر می‌سد در شرایط فعلی خاورمیانه و آمریکا نظر دو کشور به هم نزدیک شده باشد. هرچند هیچ کجا این مساله به صراحت توسط مقامات دو کشور اعلام نشده است،

اما به نظر می‌رسد که مقامات دو کشور خواهان گفت‌وگوهای جدی در ژنو در مورد بحران سوریه در آینده هستند. 3- مطبوعات آمریکا در تحلیل‌های خود ادعا کرده بودند که فارغ از مسائل و بحران‌های منطقه خاورمیانه منافع ملی آمریکا، شرایط کنونی اقتضا می‌کند که آقای اوباما نزدیکی با ایران را در برنامه‌های خود مدنظر قرار دهد.

این توصیه برخی از رسانه‌های آمریکایی به رئیس‌جمهور این کشور است و به نظر می‌رسد جریانی در آمریکا در حال شکل‌گیری است که خواهان ارتباط بیشتر با ایران است. در مقابل این گروه در کنگره این کشور، لابی صهیونیست به شدت فعال است تا بتواند مذاکرات ایران و 1+5 را تحت تاثیر قرار دهد. ظاهرا در اروپا هم فرانسه تحت تاثیر جریان‌های لابی صهیونیست وبرخی کشورهای عرب منطقه مایل نیست که فعلا توافقی بین ایران و 1+5 در شرایط کنونی صورت بگیرد. 4- روسیه سعی کرده است که با فرانسه و عربستان گفت‌وگویی انجام دهد تا بتواند از رهیافت منافع مشترک خود با این کشورها تا حدودی از شدت مخالفت آنها علیه توافق ایران و 1+5 بکاهد. درست است که تلاش‌های روسیه بیشتر تاکتیکی و برای ایفای نقش مهم‌تری در مذاکرات است، اما همین تلاش موجب می‌شود که از میزان سنگ‌اندازی‌ها و مخالفت‌های فرانسه و عربستان با گفت‌وگوهای 1+5 با ایران تا حدی کاسته شود. از این جهت عملکرد روسیه می‌تواند کمک خوبی به مذاکره‌کنندگان ایرانی در مذاکرات پیش‌رو باشد.

آمریکا هم با نگاه به تلاش روسیه سعی می‌کند، مواضع گذشته‌اش را نسبت به ایران اصلاح کند. به نظر می‌رسد آغاز مذاکرات بین ایران و 1+5 تاثیرگذارترین دلیل برای به تعویق افتادن تحریم‌هاست.

 

 

کد خبر: ۳۵۹۳۵۸
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۹ - 21 November 2013
خبرگزاری ˈشام تایمز ˈ سوریه در مطلبی به نقل از ایمن الظواهری سرکرده گروه القاعده نوشت: ریختن خون شیعه حرام است!

به گزارش ایرنا، این خبرگزاری پنج شنبه در مطلبی با این عنوان به قلم قاسم قاسم، از یک شیخ هوادار القاعده که در اردوگاه عین الحلوه در لبنان سخن می گفت، به نقل از ظواهری افزود: وی به تازگی این فتوا را صادر کرد که تعرض به مسیحیان، سیک ها و هندوان در بلاد مسلمین حرام است و چطور نسبت به برادران شیعه حرام نباشد.

وی افزود: براساس فتوای ظواهری، هدف قرار دادن شهروندان حرام است و آن را دیگر انجام نمی دهیم.

این فرمانده القاعده ، پس از اینکه گردان ˈ عبدا... عزامˈ عملیات انتحاری در برابر سفارت ایران در لبنان را به عهده گرفت، و شیخ سراج الدین زریقات آن را تایید کرد، تاکید کرد: گردان عبدا... عزام بویژه پس از بحران سوریه ، در این اردوگاه وجود ندارد.

وی افزود:ˈماجد الماجدˈ مسوول گردان عبدا... عزام در لبنان ، از دو سال پیش این اردوگاه را ترک و برای جنگیدن به سوریه رفته است.
 
در حالی که پیش از این، برخی تحلیلگران بر این باورند ‌که حصول یک توافق هسته‌ای میان ایران و غرب، منجر به زیان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از قبیل کاهش نفت و افزایش درآمد و سرمایه‌گذاری در ایران است، متخصصان اقتصادی بر این باورند که کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از قبل این توافق هسته‌ای، بهبود رتبه اعتباری و اقتصادی و شرایط سرمایه‌گذاری را تجربه خواهند کرد.
کد خبر: ۳۵۹۲۸۶
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۱ - 21 November 2013
سود چندجانبه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از توافق هسته‌ای
در حالی که پیش از این، برخی تحلیلگران بر این باورند ‌که حصول یک توافق هسته‌ای میان ایران و غرب، منجر به زیان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از قبیل کاهش نفت و افزایش درآمد و سرمایه‌گذاری در ایران است، متخصصان اقتصادی بر این باورند که کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از قبل این توافق هسته‌ای، بهبود رتبه اعتباری و اقتصادی و شرایط سرمایه‌گذاری را تجربه خواهند کرد.
به گزارش «تابناک»، مؤسسه پژوهشی HIS (فعال در تحقیقات و پژوهش‌های حوزه اقتصادی، انرژی و محیط زیست واقع در کلورادو ایالات متحده) اعلام کرده است که یک توافق هسته‌ای میان ایران و غرب، منجر به بهبود شرایط حاکمیتی در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خواهد شد، حتی اگر این توافق منجر به کاهش درآمدهای نفتی آن‌ها از قبل کاهش بهای نفت شود.

«برایان پلاماندون»، متخصص اقتصادی این مؤسسه با تصریح این مطلب اشاره کرد: کاهش‌ خطرات ژئوپلیتیک می‌تواند منجر به آن شود که کشورهای عضو سازمان همکاری خلیج فارس بازنگری‌های اساسی در مسائل حاکمیتی خود کرده و حتی به بهبود این مسائل اقدام کنند که این امر منجر به آن خواهد شد که سود ناشی از افزایش سرمایه‌گذاری در این کشور‌ها زیاد شده و هزینه‌های استقراض آن‌ها پایین بیاید.

به گزارش بلومبرگ، این در حالی است که ریسک‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه رده‌بندی اعتباری کشورهای عضو سازمان همکاری خلیج فارس را تحت تأثیر خود قرار داده است. هر شش کشور حاشیه خلیج فارس در رده‌بندی ارائه شده از سوی مؤسسه اعتباری مودی و S&P در درجه سرمایه‌گذاری رده‌بندی شده‌اند. در حالی که برخی از این کشور‌ها همچون قطر به دنبال آن هستند که رتبه خود را در این رده‌بندی افزایش داده و در سطح کشورهایی همچون نروژ و کانادا قرار بگیرند.

عماد مصداق متخصص و استراتژیست در مؤسسه Noah Capital Markets در لندن، در این باره معتقد است که یک راهکار دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای ایران منجر به آن خواهد شد که صادرات نفت ایران به ۲ میلیون بشکه در روز افزایش یافته و از قبل آن بهای نفت تا ۱۵ دلار در هر بشکه کاهش یابد.

وی بر این باور است: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بدهی‌های اندکی داشته و از لحاظ نقدینگی در جایگاه مناسبی هستند در نتیجه از بابت این تغییرات متحمل زیان نخواهند شد.

همچنین پلاماندون اشاره می‌کند که‌ عربستان سعودی، امارت متحده عربی و کویت در صورت به دست آمدن توافق هسته‌ای بین ایران و غرب، بی‌گمان خواهند توانست که این کاهش بهای نفت را مدیریت کنند و کمترین سود این امر برای آن‌ها این است که ریسک ناشی از برنامه هسته‌ای ایران برای این کشور‌ها به حداقل خواهد رسید.

در همین حال گزارش شده ‌که با حصول توافق میان ایران و غرب، امارات متحده از قبل برقراری دوباره تجارتش با ایران، منتفع خواهد شد. در سال میلادی گذشته تجارت بین دو کشور ۳۱ درصد کاهش داشته و تا شش ماهه اول سال میلادی جاری نیز آمار حاکی از کاهش ۱۲ درصدی تجارت ایران و امارات است.

از سویی مؤسسه مودی به تازگی اعلام کرده ‌که قطر و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس از قبل مسائل سیاسی منطقه و در سطح جهانی، متحمل ریسک‌ها و مواجهه با یکسری خطرات هستند. این مؤسسه اعلام کرده بود که رتبه اعتباری عربستان سعودی‌، آمیخته با عنصری از ریسک ژئوپلیتیکی ناشی از رقابت استراتژیک این کشور با ایران است.

در همین باره، «ژیاس گوکنت»، اقتصاددان بانک ملی ابوظبی گفته است: کاهش تنش‌ها و افزایش نسبی صادرات نفت ایران به معنی کاهش قیمت نفت است؛ اما نکته در اینجاست که وضعیت تجارت و تراز بودجه کشورهایی مانند امارات متحده عربی به حد کافی مناسب و قابل اطمینان است که کاهش نسبی بهای نفت تأثیر مخربی بر آن نداشته باشد.
 
 
رهبر جیش المختار ضمن برعهده گرفتن مسئولیت حمله به پاسگاه مرزی عربستان اظهار کرد: مبارزان جیش المختار این عملیات را در پاسخ به فتاوای تکفیری و دامن زدن به نزاع های فرقه ای و مجوس خواندن شیعه و ترویج به کشتن آنها اجرا کرده اند.
گزارش مشرق به نقل از ابنا، پس از وقوع فتنه های متعدد در عراق برخی شیعیان عراق سعی کرده در برابر خواسته های بعثی ها و وهابیون عراق ایستاده و قد علم کنند. این گروه از شیعیان با رهبری «حجت الاسلام سید واثق البطاط» توانستند گروه حزب الله عراق را تحت عنوان "جیش المختار" تأسیس کنند.

البطاط در ابتدا با اظهارات جنجالی هرگونه اقدام ضد شیعی را محکوم کرد و گفت: با ارتش یک میلیونی خود هرگونه اقدام ضد شیعی را تلافی خواهیم کرد

البطاط گفت: ما تصمیم داریم عربستان سعودی را فتح و در حرمین شریفین اقامه نماز کنیم. البطاط همچنین گفته است که می‌خواهد بندر جدیدالتاسیس "مبارک" در کویت را موشک‌باران کند.

فرمانده ارتش مختار تظاهرکنندگان مخالف نوری المالکی را نیز به سرکوب تهدید کرد. او همچنین کردهای عراق را تهدید کرده که چنانچه بخواهند از ضعف حکومت مالکی برای پیشروی به استان‌های موصل و کرکوک سوء استفاده کنند جلوی آنها را خواهد گرفت.

با تشکیل "جیش المختار" و خط و نشان های آنان برای ارتش آزاد عراق بعثی ها به کمک منافقین کماکان به اقدامات تروریستی خود ادامه داده تا زمانی که جیش المختار دست به اقدام عملیاتی زده و در اولین اقدام به تهدیدات منافقین در پادگان اشرف پاسخی محکم داد.

گروه "جیش المختار" با کاتیوشا طی چند ساعت با حمله موشکی به کمپ گروهک تروریستی منافقین در لیبرتی، این کمپ را با خاک یکسان کرده و حدود 60 نفر از منافقین نیز کشته و زخمی شدند.

پس از این حمله خبری منتشر شد مبنی بر همدستی نوری مالکی با گروه "جیش المختار" و رسانه های منطقه این گروه را گروه نوری مالکی معرفی کردند تا جایی که نماینده ای در پارلمان عراق بیان داشت: نیروی حزب الله عراق که واثق البطاط ریاست آنرا برعهده دارد، وابسته به نوری مالکی نخست وزیر عراق می باشد.

پس از انتشار این خبر فشار زیادی از طرف اهل تسنن عراق بر نوری مالکی وارد شد. مالکی نیز برای رهایی از انتقادات شدید رسانه های عراقی مجبور به انتقاد از واثق البطاط شد و وی را به باد انتقاد گرفت.

تا جایی که برخی رسانه ها از صدور حکم دستگیری واثق البطاط از سوی دولت عراق به اتهام نشر فرقه گرایی در این کشور و فرار وی به سوریه را منتشر کردند.

البطاط با به تمسخر گرفتن حکم جلب صادرشده علیه خود، دولت را برای دستگیری اش به مبارزه طلبید.

وی گفت: من در نجف ساکن هستم و از کسی نمی ترسم، عراق را هم ترک نخواهم کرد و صدور حکم جلب من بچه گانه، غیر قابل اجرا و غیرقانونی است.

واثق البطاط در لباس نظامی

شایان ذکر است امروز نیز شش گلوله خمپاره نزدیک یک پاسگاه مرزی عربستان سعودی نزدیک مرز عراق و کویت اصابت کرد.

رهبر جیش المختار در گفتگو با السومریه نیوز ضمن برعهده گرفتن مسئولیت این عملیات اظهار کرد: مبارزان جیش المختار این عملیات را در پاسخ به فتاوای تکفیری و دامن زدن به نزاع های فرقه ای و مجوس خواندن شیعه و ترویج به کشتن آنها اجرا کرده اند.

وی با تاکید بر اینکه این پیام اولیه و هشدار است تهدید کرد در صورت تکرار این فتواها و تحریک کردن، عملیات های مسلحانه را داخل خاک عربستان انجام خواهیم داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد