سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

 

در پی اعلام ترک در بدنه

مخزن سد کارون 4 درحال تخلیه شدن است 

گروه جامعه: در پی اعلام وجود ترک در قسمت تحتانی بدنه سد کارون 4 معاون بهره برداری از سدها و نیروگاه های برقابی سازمان آب وبرق خوزستان اعلام کرد که برای جلوگیری از هر گونه خطر احتمالی مخزن سد در حال تخلیه است. این در حالی است که پیش از این مجری سد در شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران اعلام نموده بود که هیچ خطری سد را تهدید نمی کند و تمام سدهای بتنی ترک می‌خورند و اصلاح می‌شوند و این موضوع مساله خاصی نیست.


حبیب الله جعفری درپی اعلام خبر وقوع شکستگی درسد کارون 4، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای جلوگیری از وقوع هر گونه خطر احتمالی، ارتفاع آب ذخیره شده در پشت سد کارون 4 باید تا حدی که نیاز است پایین آورده شود. وی با بیان اینکه سدهای بتنی باید همواره مورد مراقبت و تحلیل قرار گیرند، افزود: در ساخت سدهای عظیم بتنی از مشاوران داخلی و خارجی و همکاری شرکت های خارجی بهره گرفته می شود چرا که پایداری سدها از اهمیت و ویژگی های خاصی برخوردار است.

جعفری گفت: برای تامین آب پایین دست از سدهای زنجیره ای کارون استفاده می شود بنابراین مقداری از آب ذخیره شده در پشت سد کارون 4می تواند در زمان حاضر که مخازن سدهای دیگر اعم از گتوند علیا، کارون 3 و سد شهید عباسپور خالی است به پشت این سدها انتقال داده شود. وی افزود: مخازن سدهای خوزستان خالی است و برای آب گیری تا پایان امسال و حتی فروردین و اردیبهشت سال آینده زمان وجود دارد.

روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران عصر روز گذشته اعلام کرد که با توجه به نگرانی هایی که در مورد سد کارون 4 در برخی رسانه ها منعکس شده به آگاهی عموم می رساند خطر شکستگی، سد کارون 4 را به هیچ وجه تهدید نمی کند. سد کارون 4 به عنوان بزرگترین سد بتنی دو قوسی و نیروگاه آبی کشور، دارای چهار واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت 250 مگاوات است که حجم مخزن این سد دو میلیارد متر مکعب است.

از سوی دیگر، مجری طرح سد و نیروگاه کارون 4 در واکنش به ترک خوردن این سد تاکید کرد: خاصیت بتن ترک است و تمام سدهای بتنی دنیا ترک می‌خورند. حسن رنجبران اظهار کرد: تمام سدهای بتنی ترک می خورند و اصلاح می‌شوند و این موضوع مساله خاصی نیست. وی در واکنش به اعلام خبر ترک خوردن سد کارون 4 افزود: ممکن است کسانی سو‌ استفاده سیاسی از این موضوع کنند و بخواهند بگویند که پیمانکاران و مشاوران ایرانی توانایی ساخت چنین سدی را ندارند. مجری طرح سد و نیروگاه کارون 4 در مورد مطرح شدن موضوع نفوذپذیری سد کارون 4 قبل از افتتاح و پس از آبگیری، خاطرنشان کرد: این موضوع صحت ندارد و نفوذپذیر بودن سد در آن زمان (سال 89 و 90) را رد می‌کنم؛ این مطلب غلط است.

ورود دو تیم متخصص اروپایی به ایران برای حل مشکل کارون4


بنا به اعلام یکی از مسوولین وزات نیرو، از شش ماه گذشته دو تیم متخصص اروپایی برای حل مشکل کارون 4 وارد ایران شدند تا به ترمیم ترک‌های کارون 4 کمک کنند. سد کارون 4 با کارفرمایی توسعه منابع آب و نیروی ایران، پیمانکاری شرکت جهاد توسعه منابع آب (شرکت زیر مجموعه خاتم الانبیا) و مشاوره مهاب قدس ساخته شده است.

مطالعات اولیه طرح کارون 4 در سال 1345 (1967 میلادی) در چارچوب طرح توسعه منابع آب و همچنین برنامه‌ریزی کلی منابع آب حوضه رودخانه کارون توسط شرکت مهندسین مشاور بین المللی "هارزا" انجام گرفت و پس از آن مطالعات مرحله اول در سال 1374 و مطالعات مرحله دوم در سال 1376 توسط شرکت مهندسی مشاور "مهاب قدس" و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران منعقد شد. همچنین عملیات اجرائی انحراف آب در سال 1376 ، آغاز بتن ریزی سد در سال 1385 و عملیات ساخت نیروگاه کارون4 نیز از سال 1380شروع شد و در نهایت سد در سال 89 آبگیری و در سال 90 افتتاح شد. این سد بالادست ترین سدی است که در شمال استان خوزستان و در محدوده استان چهار محال و بختیاری روی رودخانه کارون ساخته شده و در پایین دست آن سدهای کارون 3،کارون 1 و مسجدسلیمان در دست بهره برداری قرار دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد