سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی،اقتصادی و تحلیل متنوع

 

آژانس: از این به بعد، روزانه 2 تا 6 بازرس از تاسیسات ایران بازدید خواهند کرد/ المانیتور: روحانی نسخه ی باهوش احمدی نژاد است!

درحالیکه ایران خود را آماده ی تحلیف رئیس جمهور جدید می کند، افرادی که نگران برنامه هسته ای ایران هستند، هشدار داده اند که حسن روحانی نسخه ی باهوش احمدی نژاد است که مذاکرات را طولانی تر می کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
المانیتور نوشت: درحالیکه ایران خود را آماده ی تحلیف رئیس جمهور جدید می کند،  افرادی که نگران برنامه هسته ای ایران هستند، هشدار داده اند که حسن روحانی نسخه ی باهوش احمدی نژاد است که مذاکرات را طولانی تر می کند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، در همین حال همرمان ناکرتس معاون مدیر اژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: در عرض یک هفته ی دیگر می فهمیم که ایا ایران اورانیوم را از سایت های اعلام شده خود به محل دیگری منتقل می کند و آن را تا سطح ساخت تسلیحات غنی  سازی می کند یا خیر.

وی افزود: هر روز 2 تا 6 بازرس در ایران حضور خواهند داشت که تمام 16 تاسیسات ایران را پوشش می دهند.

معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اضافه کرد: این اقدام به معنای آن است که یک بازرس یکبار در هفته از تاسیسات نطنز و فردو بازدید می کند.

ناکرتس گفت: اگر بازرسان به فعالیت ها در این تاسیسات مشکوک شوند، بازدیدهای بیشتری بعمل خواهند آورد.
 
 
 
 
کارکنان دولت در حال رفتن را راحت‌تر می‌توان مورد ضرب و شتم قرار داد. به همین خاطر است که از شمال و جنوب کشور خبر می‌رسد که مدیران دولتی از معدود نمایندگان مجلس سیلی می‌خورند. آیا مدیران دولت روحانی نیز کتک خواهند خورد یا راه برای تکرار کتک‌کاری فیزیکی و غیر فیزیکی بین مقامات بسته خواهد شد؟
کد خبر: ۳۳۳۵۷۰
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۲ - ۲۳:۱۵
معنای سخنان رهبر انقلاب، یک کلمه بود

روزنامه جمهوری اسلامی در شماره یک‌شنبه سی‌ام تیرماه خود نوشته است که یکی از نمایندگان آبادان در مجلس شورای اسلامی، سیلی محکمی به صورت معاون شرکت آب و فاضلاب خوزستان نواخته است. معاون شرکت آب و فاضلاب خوزستان که برای بازدید از وضعیت آب رسانی به مردم یکی از مناطق جنوب استان رفته بود پس از آنکه نماینده یاد شده بعد از بحثی کوتاه به صورت او سیلی می‌زند، نقش زمین شده است.

به گزارش «تابناک»، این دومین مورد از اخبار منتشر شده در مورد توسل معدودی از نمایندگان مجلس به ضرب و شتم کارکنان دولت در کمتر از ده روز اخیر است. پیش از این هم در خبرها آمده است که نماینده تالش اقدام به ضرب و شتم مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان کرده است.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان درباره ضرب و شتم چندی پیش مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان از سوی نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی، گفته است: به دلیل عدم تمکین مدیرکل طبیعی استان گیلان در هنگام ماموریت به زیاده‌خواهی نماینده شهرستان تالش در مجلس شورای اسلامی در تقاضای صدور مجوز افزایش بهره‌برداری از جنگل‌های تالش برای شرکت بهره‌برداری جنگل شفارود، این مدیرکل مورد فحاشی و ضرب و شتم مستقیم این نماینده مجلس در حضور تعدادی از مدیران استانی و کشوری قرار گرفت.

جالب آن است که مدیرکل محیط زیست گیلان با یادآوری اتفاقات مشابه و تلخ گذشته که برای رئیس وقت اداره محیط زیست شهرستان آستارا و رئیس اداره محیط زیست شهرستان آستانه اشرفیه رخ داده است افزوده: سه سال پیش راننده کامیون شهرداری لوندویل به دستور شهردار وقت این شهر با کامیون خود به صورت عمدی به رئیس اداره محیط زیست آستارا که مانع از برداشت غیرمجاز شن و ماسه توسط وی شده بود حمله کرد و وی را مصدوم کرد.

ظاهرا دلیل اعلام شده برای ضرب و شتم این مسئول گیلانی مخالفت وی با افزایش پروانه بهره‌برداری از جنگل شفارود است. گفته می شود، از اسفند ماه سال گذشته درخواستهای این نماینده از مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان آغاز شده و وی خواستار افزایش سهمیه بهره‌برداری از جنگلهای شفارود به نفع شرکت سهامی جنگل شفارود شده، بدون آنکه تعهدات متقابل در قبال جنگل را انجام دهد.

توسل به استفاده از زور و یا توهین در برخورد با کارکنان دولت، هر چند در روزهای آخر یک دولت آسان‌تر به نظر می‌رسد ولی به هر حال مستوجب مجازات‌هایی برای مرتکب آن طبق قوانین کشور است. هر چند که انجام چنین مجازاتی نیز نمی‌تواند زشتی حمایت یک نماینده مجلس از درخواست‌های غیرقانونی ادعایی در بهره‌برداری غیر مجاز از جنگل را بپوشاند.

به نظر می‌رسد برای جلوگیری از وقوع اتفاق مشابه در آینده مرور چند حادثه مهم در سالیان اخیر مفید باشد.

یکی از مهم‌ترین این مسائل تغییرات دولت نهم در نظام برنامه‌ریزی کشور در سالهای 85 و 86 است که با وجود همه مخالفت‌های کارشناسی عملی شد ولی قرار است با اراده مشترک دولت جدید و مجلس نهم سازمان برنامه‌ریزی کشور در قالبی جدید احیا شود.

دلیل مطرح شده از سوی دولت نهم برای انحلال سازمان برنامه، ایجاد مانع توسط کارشناسان آن در روند مسائل اجرایی کشور و آلوده شدن آن به فشارها برای تخصیص منابع بود. جدای از این که دلیل مطرح شده چقدر درست و جدی بوده است و این که آیا روش استفاده شده در دولت نهم روشی مناسب برای رفع مشکل بوده است یا نه، توجه به این نکته مهم است که حذف سازمان برنامه، بخش‌هایی از دولت را در مقابل فشارهای بیرونی بدون حفاظ کرده است. حتی عده‌ای از خود نمایندگان مجلس پذیرفته‌اند که بعضی از سیاسیون از ابزارهای نظارتی برای پیشبرد برنامه‌های منطقه‌ای خود استفاده می‌کنند.

از سوی دیگر، احمدی‌نژاد در مهر ماه نود و یک در نامه‌ای به مسئولان اجرایی نوشت: «ضمن اعتقاد به لزوم تعامل فعال و سازنده با مجلس شورای اسلامی در چارچوب قانون ، لازم است از پذیرش و اقدام هرگونه اقدامی که شائبه دخالت در عزل و نصب مدیران اجرایی را در اثر فشار یا خواست نمایندگان مجلس متبلور می کند جداً خودداری کنند.»

این نامه فارغ از انگیزه نوشتن آن، نشان دهنده نگرانی از دخالت‌های بیرونی در کار اجرا و حتی عزل و نصب‌های اداری است. حجت‌الاسلام روحانی در اولین حضور خود به عنوان رئیس جمهور منتخب در مجلس شورای اسلامی از جبران آسیب‌ها به جایگاه مجلس سخن گفت ولی ظاهرا در نگاهی دیگر باید به تنظیم دقیق رابطه بین دستگاه اجرایی با دیگران نیاز است، به گونه‌ای که یک مدیر کل اختیار صدور مجوز بهره‌برداری غیرمجاز از جنگل را نداشته باشد که از وی انتظار چنین کاری وجود داشته باشد و از سوی دیگر، در صورتی که وی تن به کار غیرقانونی نداد مورد ضرب و شتم قرار نگیرد!


 
 
راست‌های آمریکا علیه ایران فعال شدند
روی خوش آمریکا‌ به ایران هنوز به ایرانی‌ها نرسیده است، ولی روی ترششان نمایان شده است. واشنگتن پست در یادداشتی با نام «ایران: فرصت‌های از دست رفته و امیدهای واهی» از زوایه نومحافظه‌کاری به سیاست‌های اوباما در قبال ایران تاخته و در این میان ایران را نیز نواخته است.
کد خبر: ۳۳۳۶۴۹
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۱:۱۴
ایرانی ها یاد گرفته اند با ما چگونه رفتار کنند؛ ما هنوز یاد نگرفته ایم
روی خوش آمریکا‌ به ایران هنوز به ایرانی‌ها نرسیده است، ولی روی ترششان نمایان شده است. واشنگتن پست در یادداشتی با نام «ایران: فرصت‌های از دست رفته و امیدهای واهی» از زوایه نومحافظه‌کاری به سیاست‌های اوباما در قبال ایران تاخته و در این میان ایران را نیز نواخته است.

به گزارش «تابناک»، واشنگتن پست در یادداشتی با تیتر «ایران: فرصت‌های از دست رفته و امیدهای واهی» به نقد سیاست‌های اوباما در قبال ایران پرداخته و نوشته است که از سال ۱۳۵۷ ایرانی‌ها یاد گرفته‌اند، در هر برهه‌ای چگونه با آمریکایی‌ها رفتار کنند، ولی آمریکایی‌ها هنوز یاد نگرفته‌اند‌ با ایران چگونه رفتار کنند.

بر پایه این گزارش، «جنیفر رابینز» از محافظه‌کاران آمریکایی در این یادداشت می‌نویسد، اوباما در‌ قضیه طرح ایران برای ترور سفیر عربستان در آمریکا به آسانی گذشت و برخوردی با ایران در این زمینه نکرد؛‌ بنابراین، ایران هیچ گاه متوجه پیامدهای دسیسه‌کاری‌ در خاک آمریکا نشد و این مسأله در لوای طرح اوباما برای گفت‌وگو با ایران برای این کشور هیچ هزینه‌ای ‌نداشت.
ایرانی ها یاد گرفته اند با ما چگونه رفتار کنند؛ ما هنوز یاد نگرفته ایم
افزون بر این، باراک اوباما نتوانست از انقلاب سبز! مردم ایران به درستی بهره‌برداری کند و از این انقلاب نیز به دلیل گفت‌وگو با ایران حمایت کارآمدی نکرد. علاوه بر این، ‌واکنش نامطلوب آمریکا در ازای تهدیدات کره شمالی و مسائل سوریه، ایران را به این مسأله آگاه کرده‌ که آمریکا در مورد خطوط قرمز خود جدی نیست. این در حالی است که ایران با دیپلمات‌های آمریکایی بازی می‌کند.
رئیس جمهور منتخب، حسن روحانی می‌گوید که معتقد به تعامل با دنیاست. رهبر ایران هم روز گذشته گفت‌ او هم خواهان تعامل با دنیاست. او گفت: ما همواره معتقد به تعامل با دنیا بوده و هستیم؛ اما نکته مهم در تعامل با دنیا، شناخت طرف مقابل و درک اهداف و شگردهای اوست، زیرا اگر او را به درستی نشناسیم، رودست خواهیم خورد. در تعامل با دنیا، هنر این است که بتوانید راه خود را ادامه دهید، بدون آن که طرف مقابل بتواند مانع حرکت شما شود و اگر تعامل با دنیا، منجر به برگشت از راه شود، یک خسارت است.

رابینز در پایان نتیجه می‌گیرد که هدف نهایی و آن راه که رهبر ایران می‌گوید‌ نباید از آن بازگشت، ساخت بمب اتم است و آنان این هدف را در حال حاضر با وجود کابینه ضعیفی در آمریکا قابل تحقق‌تر از هر زمان دیگری می‌دانند.

وی با این جمله یادداشت خود را به پایان می‌رساند ‌که از سال ۱۳۵۷ ایرانی‌ها یاد گرفته‌اند ‌در هر برهه‌ای چگونه با آمریکایی‌ها رفتار کنند، ولی آمریکایی‌ها هنوز یاد نگرفته‌اند ‌با ایران چگونه رفتار کنند.
 
 
نیویورک تایمز منتشر کرد؛
هنوز چند ساعتی از درخواست محافظه‌کاران آمریکایی در «واشنگتن پست» برای سخت‌گیری هر چه بیشتر بر ایران نمی‌گذرد که دیگر روزنامه آمریکایی از مقامات این کشور خواسته‌اند که یک معامله با ایران انجام دهند؛ معامله‌ای که نیویورک تایمز جزییات آن را هم مشخص کرده است.
کد خبر: ۳۳۳۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۵
جزئیات معامله موقت هسته ای ایران و آمریکا
این روزها، در میان سیاستمداران ایرانی و آمریکایی، روزهای فرستادن پیام‌های متفاوت است؛ پیام‌هایی گاهی از جنس تمایل به دوستی و گاهی ‌از جنس ادامه دشمنی و سر‌سخت‌تر شدن در دشمنی.

هنوز چند ساعتی از درخواست محافظه‌کاران آمریکایی در «واشنگتن پست» برای سخت‌گیری هر چه بیشتر بر ایران نمی‌گذرد که دیگر روزنامه آمریکایی از مقامات این کشور خواسته‌اند که یک معامله با ایران انجام دهند؛ معامله‌ای که نیویورک تایمز جزییات آن را ‌مشخص کرده است.

به گزارش «تابناک»، «نیویورک تایمز» از مقامات آمریکایی خواسته ‌که در نخستین روزهای ریاست جمهوری روحانی، او را ‌آزمایش کنند که آیا واقعا در صدد تغییر در مسیر سیاست‌های ایران است یا تنها ‌لفظی از تغییر سخن می‌گوید.

به باور نویسنده این روزنامه، این آزمایش ارائه یک پیشنهاد موقت برای پرونده هسته‌ای ایران از سوی آمریکایی‌ها برای دولت جدید ایران است؛ پیشنهادی که ایرانیان به سختی بتوانند آن را رد کنند. این پیشنهاد را می‌توان بیشتر در مقابل بیشتر نامید؛ یعنی ایرانیان هر چه بیشتر ابعاد تهدیدآمیز مسأله هسته‌ای خود را شفاف کنند، بیشتر هم از تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور برداشته می‌شود.

این پیشنهاد باید محدود به برنامه هسته‌ای ایران باشد، به گونه‌ای که غرب مطمئن شود ‌ایران نخواهد توانست به زودی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. غرب همچنین باید از ایران بخواهد که از نصب سانتریفیوژهای جدید نیز خودداری کند. همچنین ایران غنی‌سازی ۲۰ درصدی خود را متوقف کند.

البته دولت اوباما هم باید تا جایی که قانون به آنان اجازه می‌دهد، در درون دولت تحریم‌های نفتی و مالی ایران را بردارد. دولت آمریکا همچنین باید اجازه دهد که ایران بتواند چند صد هزار از صادرات بیش از یک میلیون بشکه‌ای نفت خود را به بازار عرضه کند. این معامله باید در مراحل گوناگونی انجام گیرد تا دو طرف‌ بتوانند برای هم اعتماد‌سازی کنند. دولت آمریکا نباید انتظار داشته باشد که همه مسائل حل شود، بلکه مرحله به مرحله با اعتماد‌سازی می‌توان به توافق یا معامله نهایی نزدیک شد.

همچنین دولت آمریکا نباید درباره چنین معامله‌ای به ایرانیان بگوید یا این معامله را قبول کنید و یا منتظر اقدام بعدی ما باشید. نخبگان حاکم ایرانی اولتیماتوم را نمی‌پذیرند.
 
 
 


 

سفیر روسیه در ایران: برداشت ایرانیان از مدل «پوتین- مدودف» نادرست است

 

 
«لوان جاگاریان» سفیر روسیه در تهران می‌گوید: در ایران این تصور وجود دارد که حکومت در روسیه منحصرا براساس رهبری دوجانبه «پوتین-مدودف» پایه‌گذاری شده است. چنین برداشتی یک توهم و بخشی از تبلیغات ضدروسی است که در جهت برهم‌زدن ثبات سیاسی در داخل کشور و ضربه‌زدن به مواضع آن در عرصه بین‌المللی صورت می‌گیرد. هم ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری کنونی و هم دمیتری مدودف، رییس‌جمهور سابق و نخست‌وزیر فعلی روسیه از سوی مردم و در جریان انتخاباتی دموکراتیک برگزیده شدند. روزنامه «شرق» قصد داشت تا با جاگاریان مصاحبه‌ای حضوری داشته باشد اما چنین امکانی فراهم نشد و در عوض سفیر ترجیح داد تا به سوالات روزنامه پاسخ کتبی دهد، آنچه می‌خوانید پاسخ سفیر روسیه به سوالات «شرق» است:

 نظر مسکو درباره روند پرونده هسته‌ای ایران چیست؟
موضع‌گیری روسیه درخصوص مساله حل‌وفصل برنامه هسته‌ای ایران قاطع است. ما معتقدیم حل‌وفصل درازمدت این مساله باید بر اساس اصل به رسمیت شناختن حق ایران در توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز باشد. البته بعد از روشن‌شدن همه ابعاد این برنامه و کنترل قابل اطمینان و همه‌جانبه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم از نظر کرملین حایزاهمیت است.
در جریان چند دور مذاکرات هسته‌ای با ایران، گروه «1+5» میانجیگران بین‌المللی، همواره موضع‌گیری واحد مورد توافقی دارد. هدف همه اعضای این گروه یکی است: حل‌وفصل سیاسی- دیپلماتیکی اوضاع پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، بر اساس اصول مرحله به مرحله و عمل متقابل. به همین دلیل هم ایران و هم گروه «1+5» باید به اقداماتی در جهت جلب نظر طرف مقابل بر اساس اصولی که در جریان دورهای قبلی مذاکرات به دست آمده، انجام دهند. 

چرا نیروگاه اتمی بوشهر هنوز فعال نشده است؟
در مساله راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر، برای ما مساله مهم امنیت است. تنها پس از آنکه بارها کار تمامی سیستم‌ها مورد آزمایش قرار بگیرد، نیروگاه به صورت کامل شروع به فعالیت خواهد کرد. امیدواریم که این مساله‌ به‌زودی تحقق پیدا کند. 

آینده روابط روسیه و ایران را چگونه می‌بینید؟
همکاری روسیه- ایران جنبه‌های مختلفی دارد. ما درصدد توسعه همه جهت‌گیری‌ها، از جمله در زمینه اقتصادی هستیم. امیدواریم که در پایان سال‌جاری موفق شویم تا بر روند منفی در کاهش حجم مبادلات بازرگانی فایق آییم. 

روسیه و آمریکا چه توافقاتی برسر بحران سوریه داشته‌اند؟
موضوع سوریه امروزه جایگاه برتری در دستور کار بین‌المللی دارد. طرف روسی خواستار توقف هرچه سریع‌تر خشونت‌ها از سوی همه طرفین درگیری‌ در جمهوری‌عربی سوریه و تحقق کامل مفاد بیانیه ژنو مصوبه نشست «گروه اقدام» درخصوص سوریه در تاریخ 30 ژوئن سال 2012 است. در این رابطه در تاریخ هفتم ماه می سال‌جاری در زمان سفر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به مسکو، توافقاتی با طرف آمریکایی درخصوص تشکیل کنفرانس بین‌المللی بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی صورت گرفت. هدف اصلی کنفرانس آتی «نشاندن طرفین مناقشه سوریه بر سر میز مذاکره» است.
در شرایط کنونی اصلی‌ترین وظیفه روشن‌شدن مساله ترکیب شرکت‌کنندگان درنشست آتی است. دولت سوریه به‌طور دقیق اعلام کرده است که در این کنفرانس شرکت خواهد کرد. اکنون لازم است موضع‌گیری از سوی مخالفان دولت هم دقیقا همین باشد. ضمن اینکه ضروری است توجه شود که علاوه بر «ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالفان سوریه» که در «خواسته اولتیماتوم وار» برای برکناری بشار اسد از سمت ریاست‌جمهوری با یکدیگر متحد هستند، سازمان‌های دیگری نیز وجود دارند که در داخل سوریه فعالیت دارند. این سازمان‌ها شامل کمیته هماهنگ‌کننده ملی و سازمان کردهای سوریه و چندین ساختار دیگر هستند. آنها می‌خواهند نمایندگی همه طرفداران خود در کنفرانس را به نام خود داشته باشند، برای اینکه گروه خاصی از شهروندان سوری را در پشت سر خود دارند و حاضر نیستند تا در اصول تند حاکم بر «ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالفان سوریه» شریک شوند.
یکی از مسایل مهم دیگر، مساله شرکت نقش‌آفرینان خارجی است. یکی از مسایل کلیدی، مشکل حضور ایران در این نشست است. ما بر شرکت ایران در کنفرانس سوریه اصرار داریم، به‌خصوص به این دلیل که نمایندگان همه کشورهای دارای نفوذ بر هریک از طرفین مناقشه سوریه بدون استثنا باید در این نشست شرکت داشته باشند. ایران، بدون تردید، از جمله کشورهای بسیار مهم در این بین به‌شمار می‌رود. این مساله درخصوص شرکت عربستان سعودی دراین کنفرانس نیز صادق است.
لازم است به چند عامل موثر در ممانعت از برگزاری این کنفرانس بین‌المللی نیز اشاره شود. تصمیم اتحادیه اروپا درخصوص عدم تمدید تحریم ارسال سلاح برای مخالفان در سوریه بسیار ناامید‌کننده بود. بر اساس حقوق بین‌الملل، ارسال سلاح برای طرف غیردولتی در مناقشه داخلی یک کشور، اقدامی غیرقانونی به‌شمار می‌رود. این مساله شامل پیش‌نویس قطعنامه‌های یک‌جانبه و غیرواقع‌بینانه مورد بررسی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم می‌‌شود که اقدامات مقامات دمشق را محکوم کرده است. قطعنامه مشابهی اخیرا در شورای حقوق بشر سازمان ملل مورد تصویب قرار گرفته است. 

آیا موشک‌های اس-300 به سوریه فرستاده شده است؟
روسیه در حال اجرای قراردادهایی است که مدت‌ها قبل در مورد فروش تسلیحات نظامی تدافعی با طرف سوری منعقد کرده و قصد ندارد تا سلاح‌هایی را به‌غیر از توافقات قبلی به این کشور بفروشد. فروش سامانه‌های موشکی اس-300 به سوریه هم برای ایجاد ثبات در وضعیت منطقه است و امکان دخالت از خارج در این مناقشه را از بین می‌برد. 

آینده روابط روسیه و آمریکا را چگونه می‌بینید؟
در مرحله کنونی می‌توان به فعال‌سازی تماس‌ها بین مسکو و واشنگتن درخصوص طیف وسیعی از روابط، چه دوجانبه و چه بین‌المللی اشاره کرد. بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری که در سال 2010 در هردو کشور برگزار شد، دستور کار روابط روسیه و آمریکا شامل یک‌سری نقاط مشکل‌ساز بود: فقدان درک مشترک در مساله سامانه دفاع ضدموشکی، تا حدودی ضعف مشارکت در زمینه مبارزه با مواد مخدر، برخوردهای متفاوت در حل‌وفصل مناقشه سوریه، گفت‌وگوها در زمینه برنامه هسته‌ای ایران و کره شمالی و دیگر مسایل. در حال حاضر درخصوص اکثر این مسایل روسیه و آمریکا اگرچه هنوز با یکدیگر به توافق نرسیده‌اند، ولی فعالانه تلاش می‌کنند تا نقاط مشترکی پیدا کنند.
  طبق ارزیابی دیپلمات‌های بلندپایه، این امکان بعید نیست که مشارکت روسیه و آمریکا به‌زودی وارد سطح جدیدی شود. تبادل پیام‌های اخیر بین روسای جمهوری دو کشور که شامل برخی پیشنهادات در عرصه اقتصادی و سیاسی، از جمله مسایل مربوط به ثبات راهبردی، تروریسم، سپر موشکی و سوریه است، گویای این مساله می‌باشد. علاوه بر این، در آینده نزدیک قرار است سه ملاقات شخصی بین روسای جمهوری دو کشور صورت گیرد که باز هم گویای علاقه‌مندی مشترک دو طرف به گفت‌وگو با هدف رسیدن به نتیجه است.
دیدارهای تقریبا شخصی بین سرگئی لاوروف و جان کری، وزرای امور خارجه (تاکنون شش دیدار ظرف سه ماه گذشته) و نتیجه این مذاکرات به ویژه درخصوص مشارکت در حل‌وفصل بحران سوریه در سطح بین‌المللی، نیز قابل توجه است. ضمن اینکه به نظر ما صحبت تنها بر سر فصل جدیدی از همکاری روسیه و آمریکا در مسایل خاورمیانه نیست، بلکه به احتمال زیاد، ابزار تازه‌ای پیدا شده که پاسخگوی منافع هردو کشور در تمایل برای کمک به روند حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مناقشه سوریه است. روسیه و آمریکا مبتکر نخستین کنفرانس ژنو درخصوص سوریه در سال گذشته بودند که منجر به امضای بیانیه‌ای شد که به عامل کلیدی برای حل‌وفصل این مناقشه تبدیل شد. در سال‌جاری دو کشور همه تلاش خود را به‌کار بسته‌اند تا هر دو طرف مخاصمه، چه نمایندگان رسمی دولت سوریه و چه رهبران مخالفان پراکنده را مجبور کنند تا در جریان دومین کنفرانس ژنو، بر سر میز مذاکره بنشینند. 

آیا قرار است در آینده نیز روسیه با همان فرمول پوتین – مدودف اداره شود؟
امروزه در میان جوامع خارجی، از جمله، با توجه به موضوع، در ایران، این تصور وجود دارد که حکومت در روسیه منحصرا بر اساس رهبری دوجانبه «پوتین-مدودف» پایه‌گذاری شده است. بسیاری حتی از این صحبت می‌کنند که این «رابطه دوجانبه» دیگر در ساختار سیاسی روسیه ریشه‌ای محکم یافته و دیگر سیاستمداران را که گویا روسیه را به راه توسعه دموکراتیک سوق می‌دهند از «عرشه هدایت کشور» بیرون رانده است.
در اینجا می‌خواهم تاکید کنم که چنین برداشتی یک توهم و بخشی از تبلیغات ضدروسی است که در جهت برهم زدن ثبات سیاسی در داخل کشور و ضربه‌زدن به مواضع آن در عرصه بین‌المللی صورت می‌گیرد. هم ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری کنونی و هم دمیتری مدودف، رییس‌جمهور سابق و نخست‌وزیر فعلی روسیه از سوی مردم و در جریان انتخاباتی دموکراتیک برگزیده شدند. و این واقعیت که شهروندان روسی بیشترین آرا را به آنها دادند، مظهر اعتماد به این رجال سیاسی و گویای درستی خط‌مشی انتخاب‌شده از سوی آنها چه در امور داخلی و چه در مسایل خارجی است. واضح است که در طول کار مشترک چندین ساله در سمت‌هایی چنین مهم، بین پوتین و مدودف، ارتباط قابل اعتماد محکمی به وجود آمده است که این امکان را به آن دو می‌دهد تا وظایف دولتی پیش‌رویشان را به‌طور موثر انجام داده و به‌تدریج روسیه را به موقعیت رهبری جهانی سوق دهند. البته مسلما چنین مساله‌ای به مذاق بسیاری در غرب خوش نیامده و چنین واکنش‌هایی دقیقا از همین‌جا ناشی می‌شود. 

روسیه مدعی مبارزه با فساد مالی در داخل است. این پرونده‌ها به کجا رسیده است؟
در رابطه با مساله فسادمالی و فقدان آزادی‌های شهروندی در روسیه باید بگویم که به نظر من این مشکلات هم در بسیاری از موارد از سوی ناظرانی که درصدد بزرگ جلوه‌دادن مشکلات روسیه در جهت منافع خاص خویش هستند، دامن زده شده است. بله، مسلما در حال حاضر در کشور ما بسیاری، از جمله در سطح مقامات بلندپایه، از مشکلات مربوط به فسادمالی و رشوه در جامعه و اجرای سیاستی در جهت ریشه‌کن کردن این «پدیده شوم» صحبت می‌کنند. ولی شما یک کشور را نام ببرید که درگیر این مشکل نبوده و در حال مبارزه با آن نباشد.
 مساله مهم آن است که روسیه در این مسایل درجا نزده و دایما در حال تکمیل مکانیسمی برای به حداقل رساندن فساد مالی موجود در ساختارهای دولتی و البته سایر ساختارهاست. استعفاهای هر از چندگاهی یک‌بار و برکناری برخی مقامات از سمت‌های بالای خود که ما امروزه شاهد آن هستیم، دقیقا گویای وجود و موفقیت تحقق برنامه دقیق برای سالم‌سازی دولت ما و برخورد کاملا جدی رهبران روسیه برای حل این مشکل است. در عین حال، مبارزه با فساد مالی در روسیه، مبتنی بر یک پایه و اصول حقوقی محکم است.
فدراسیون روسیه از مرکزیت نقش هماهنگ‌کننده سازمان ملل متحد و همکاری بین‌المللی در مساله مقابله با فساد مالی حمایت می‌کند. کشور ما از جمله نخستین شرکت‌کنندگان و تصویب‌کنندگان کنوانسیون سازمان ملل علیه فساد مالی است.
فدراسیون روسیه عضو کنوانسیون شورای اروپا در زمینه کیفر حقوقی در ازای فساد مالی و مطابق با آن، عضو گروه کشورهای مخالف فسادمالی است که در چارچوب همکاری با دفتر سازمان ملل در مبارزه با مواد مخدر و جنایات در چهار طرح مشترک ضدفساد مالی تامین مالی شده و موسس مشترک و اعطا‌کننده مالی آکادمی بین‌المللی ضدفساد مالی محسوب می‌شود.  مقابله با فسادمالی همچنین یکی از اولویت‌های نمایندگی روسیه در «گروه 20» است.
همچنین بسیار مهم است یادآور شد که 21 سپتامبر سال 2012 در چارچوب یازدهمین نشست بین‌المللی سرمایه‌گذاری «سوچی-2012» منشور مبارزه با فساد مالی تجارت روسیه و «نقشه راه» برای تحقق آن مورد تصویب قرار گرفت. این اسناد از سوی جامعه کارشناسان بین‌المللی با بازتاب مثبتی مواجه شد.
برخی معتقدند روسیه دچار یک رکود فرهنگی شده و دیگر از نام‌آوران گذشته دراین کشور خبری نیست؟
در رابطه با مساله توسعه فرهنگی روسیه می‌خواهم در همین‌جا اشاره کنم که اظهارات شما درخصوص رکود در این زمینه در مجموع با واقعیات موجود مطابقت ندارد.
 امروزه در کشور ما نویسندگان، کارگردانان، بازیگران، موسیقی‌دانان و هنرمندان بسیاری وجود دارند که آثار آنها سزاوار احترام و توجه بسیار فراوان است. بله، ممکن است مقایسه آنها با افراد نابغه‌ای مانند چخوف، تولستوی، داستایفسکی و تارکوفسکی مشکل باشد، ولی حتی این افراد برجسته هم همیشه در میان همزمانان خویش مورد درک واقع نمی‌شدند و تنها بعد از گذشت زمان به‌طور شایسته مورد قدردانی قرار گرفتند.
در همین رابطه احتمالا چنین سوالی هم عجیب به نظر می‌رسد که چرا امروزه در ایران شخصیت‌های برجسته‌ای همچون فردوسی، حافظ، منوچهری، طبری، بیرونی، مسعودی و دیگران دیده نمی‌شوند. به عقیده من، در این قبیل مسایل نمی‌توان از اصل تشابه سفت و سخت استفاده کرد، چرا که دقیقا هنر در همه زمینه‌های ظهور آن سنگ قیمتی است که تنها منعکس‌کننده دوران معاصر خویش نیست، بلکه در حقیقت شکل‌دهنده صفحه‌ای از تاریخ تمدن هم محسوب می‌شود. بنابراین بهتر است نسل‌های آینده در مورد دستاوردها یا ناکامی‌ها در این زمینه قضاوت کنند.
درخصوص همکاری دوجانبه در این عرصه نمی‌توانم به تاریخ 24-20 ماه می سال جاری اشاره نکنم که روز فرهنگی اصفهان در سنت پترزبورگ برگزار شد و به همین دلیل می‌خواهم از مقامات این دو شهر «خواهرخوانده» و به ویژه از کنسولگری روسیه در اصفهان تشکر کنم. من معتقدم که ما باید چنین ابتکارعمل‌های سودمندی را گسترش دهیم و در فکر اقدامات مشابه نظیر برگزاری روز فرهنگی ناحیه آستاراخان در استان گیلان باشیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد