سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

 

کد خبر: ۳۳۰۲۱۵
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از اخراج ۵۰۰ ایرانی از امارات خبر داد و گفت که تمام اتباع خارجی مقیم این کشور شامل قانون جدیدی می‌شوند که مقامات امارات وضع کرده‌اند و این قانون اصلا مختص ایرانیان نیست.

سید حسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به موضوع اخراج ایرانیان مقیم امارات متحده عربی از این کشور گفت: این مسئله برخلاف آنچه که منتشر شده، موضوع دیگری است؛ دولت امارات در رابطه با مسائل امنیتی خودش نسبت به کنترل امنیتی کشورش، قوانین جدیدی وضع کرده که شامل همه اتباع خارجی مقیم این کشور می‌شود.

وی ادامه داد: در همین رابطه تاکنون اتباع کشورهای مختلفی که در شهرهای مختلف این کشور حضور دارند، به وزارت خارجه این کشور احضار و از آنها خواسته شده که این کشور را ترک کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: این مسئله حتی مختص به شیعیان هم نیست چرا که اتباع سایر کشورهای از جمله عراق، هند، لبنان و بسیاری از کشورهای دیگر هم‌اکنون به وزارت خارجه این کشور احضار و از این کشور اخراج شده‌اند.

نقوی حسنی اضافه کرد: در عین حال ذکر این نکته هم مهم است که تاکنون بر اساس اطلاعاتی که ما داریم این احضارها در دبی صورت نگرفته و تاکنون حدود 500 نفر از ایرانیان مقیم امارات احضار شده و به خاطر تصویب قانون جدید امنیتی این کشور، از انها خواسته شده که امارات را ترک کنند.

وی در پایان این گفت‌وگو تاکید کرد که امارات متحده عربی کشوری است که اغلب فعالیت‌های خدماتی و اداری آن توسط اتباع کشورهای خارجی انجام می‌شود لذا مقامات این کشور برای کنترل امور مسائل امنیتی، تدابیر جدیدی را اندیشیده و اجرا می‌کنند.
 
 
 
 
 
تحلیل «السفیر»:
هرچند هنوز درباره ماهیت وقایع اخیر در مصر که به سقوط دولت محمد مرسی و به دست گرفتن ابتکار عمل توسط ارتش منجر شد، اختلاف نظر وجود دارد، اما مانند دو سال پیش، این بار نیز وقایع مصر می تواند بازتاب هایی جدی در جهان عرب داشته باشد. این بار، این بحرینی ها هستند که به عنوان نخستین کشور، سعی در الگوگیری از تحولات اخیر رخ داده در مصر دارند.
کد خبر: ۳۳۰۲۵۴
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۹
پس از مصر، نوبت به بحرین خواهد رسید؟
هرچند هنوز درباره ماهیت وقایع اخیر در مصر که به سقوط دولت محمد مرسی و به دست گرفتن ابتکار عمل توسط ارتش منجر شد، اختلاف نظر وجود دارد، اما مانند دو سال پیش، این بار نیز وقایع مصر می تواند بازتاب هایی جدی در جهان عرب داشته باشد. این بار، این بحرینی ها هستند که به عنوان نخستین کشور، سعی در الگوگیری از تحولات اخیر رخ داده در مصر دارند.

به گزارش «تابناک»، پس از گذشت دو سال و چهار ماه از آغاز قیام مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه، دولت این کشور که مورد حمایت آمریکا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس قرار دارد، از یافتن راه حلی برای رفع بحران از مقابل خود ناتوان مانده است.

در این شرایط، روزنامه «السفیر» لبنان با انتشار تحلیلی به بررسی احتمال تأثیرگذاری وقایع اخیر مصر بر تحولات بحرین پرداخته و می نویسد بحرینی ها اعتراضات رخ داده در کشورهای عربی و تلاش های دموکراسی خواهانه مردم را از نزدیک دنبال می کنند و از این وقایع انگیزه می گیرند.

در همین راستا، شماری از گروه های بحرینی اعلام کرده اند که با الهام گرفتن از جنبش «تمرد» که جرقه وقایع اخیر در مصر را زد، جنبشی را به راه انداخته اند که قرار است روز 14 اوت حضور خود را به نمایش بگذارد. این روز، دقیقاً مصادف با دو سال و نیمه شدن قیام بحرین است.

فعالان سیاسی بحرینی از هم اکنون فعالیت های خود را در شبکه های اجتماعی تشدید کرده و مردم را به شرکت در این جنبش فرامی خوانند. موفقیت جنبش تمرد در مصر، عاملی است که سبب می شود مردم به سمت این جنبش متمایل شوند.

روز چهارم ژوئیه، نخستین بیانیه های بسیج مردم برای پیوستن به این جنبش، با عناوینی همچون «بحرین بیدار شده» و «متمردان 14 اوت» منتشر شد.

در یکی از این بیانیه ها و در توضیح دلایل شکل گیری این جنبش آمده: «مردم، ملتی را می خواهند که همه شهروندانش را در بر بگیرد. ما بحرینی را می خواهیم که بتوانیم همگی به آن تعلق داشته باشیم. یک ملت عرب کاملاً مستقل برای مردم آزاد و دارای حاکمیتی که منبع قدرت هستند. این جنبش برای آزادی است که بحرینی ها مدت ها برای آن تلاش کرده و در طول چندین دهه، فداکاری های فروانی در این زمینه انجام داده اند».

در ادامه، این بیانیه اظهار می دارد: «ما خواهان طغیان علیه مقاماتی هستیم که ارزش های مردم را مصادره کرده، تصمیمات و حاکمیت مردمی را در راستای منافع شخصی خود زیر سوال برده و از طریق قوانین ناعادلانه ای که حقوق مردم را غصب کرده و جنبش و فعالیت های آن را محدود کرده، اقدام به استفاده انحصاری از منابع ملی نموده اند».

این جنبش از بحرینی ها می خواهد که صفوف خود را متحد کرده و به منظور تضمین حقوق مردم برای داشتن آزادی، عزت و حاکمیت، تمایزات سیاسی، ایدئولوژیک و مذهبی خود را کنار بگذارند.

این جنبش در معرفی خود در شبکه اجتماعی «فیسبوک» می نویسد: «این جنبشی است که خواستار آگاهی، ملی گرایی، حاکمیت، استقلال و مشروعیت است و پیام آور عشق، وفاداری و تعلق به همه مردم بحرین در طغیان علیه مقامات را با خود دارد».

با وجود اینکه هنوز مدت زیادی از اعلام موجودیت این جنبش نگذشته، «جنبش آزادی و دموکراسی حق» که «حسن مشیمع»، رهبر آن به اتهام تلاش برای براندازی حکومت به حبس ابد محکوم شده، حمایت خود را از آن اعلام کرده است.

جنبش حق در بیانیه ای اعلام کرده: «بیایید کاری کنیم که 14 اوت، روز طغیان علیه دار و دسته حاکم در بحرین باشد».

علاوه بر این، «شیخ علی سلمان»، دبیرکل جامعه هماهنگی ملی اسلامی، گفته: «ما از هر جنبش صلح آمیزی در هر زمان و از سوی هر گروهی حمایت می کنیم. هر کسی حق اعتراض دارد. مقامات محلی و بین المللی باید از حق اعتراض بحرینی ها حمایت کنند».

وی با اشاره به اینکه تنها ظرف سه ماه گذشته، 932 مورد تظاهرات در بحرین رخ داده، اظهار داشته: «این امر بازتاب دهنده وجود روح انقلاب در میان مردم بحرین است. شاید فراخوان برای اعتراض در روز 14 اوت نشانگر آن است که مردم بحرین تا زمان دستیابی به خواسته هایشان از تظاهرات دست بر نخواهند داشت».
 
 
تشدید موج اخراج شیعیان از کشورهای منطقه
طی ماه های اخیر و با اعلام علنی حضور نیروهای حزب الله در سوریه و مبارزه آن ها با گروه های شورشی سوری، کشورهای عرب حامی شورشیان، مجموعه اقداماتی را در ابعاد مختلف علیه این سازمان آغاز کردند. اقداماتی که اینک از سطح خود این گروه فراتر رفته و سبب شده اقدامات خصمانه این کشورها علیه کلیه شیعیان شدت بگیرد.
کد خبر: ۳۳۰۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
کشورهای عرب، انتقام سوریه را از تمامی شیعیان می‌گیرند
طی ماه های اخیر و با اعلام علنی حضور نیروهای حزب الله در سوریه و مبارزه آن ها با گروه های شورشی سوری، کشورهای عرب حامی شورشیان، مجموعه اقداماتی را در ابعاد مختلف علیه این سازمان آغاز کردند. اقداماتی که اینک از سطح خود این گروه فراتر رفته و سبب شده اقدامات خصمانه این کشورها علیه کلیه شیعیان شدت بگیرد.

به گزارش «تابناک»، بر اساس روندی که طی هفته های اخیر در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس شکل گرفته، این کشورها برای اینکه به زعم خود حزب الله لبنان را به سبب نقش آفرینی در سوریه «مجازات» کنند، اقدام به اخراج لبنانی هایی می کنند که به ادعای مقامات دولتی این کشورها، به این سازمان وابسته هستند.

اما گزارشی که روزنامه «عرب تایمز» به تازگی منتشر کرده حاکی از آن است که این روند خصومت ورزی و اقدامات شدید، اغلب دامن افراد عادی را می گیرد که صرفاً به جرم شیعه بودن در مضان اتهام قرار گرفته و ناچار می شوند با رها کردن خانه و کاشانه خود در این کشورها، به لبنان بازگردند.

این اقدام پس از آن صورت می گیرد که در جریان نشست ماه گذشته شورای همکاری خلیج فارس، شش کشور عضو این شورا ضمن محکوم کردن آنچه «مداخله حزب الله در سوریه» خواندند، اعلام کردند که در شرایط اقامت افراد وابسته به این گروه در کشورهایشان تجدیدنظر کرده و منابع مالی و تجاری آن ها را هدف قرار خواهند داد.

گفتنی است این دست اقدامات، بیش از هر چیز نشانگر ماهیت فرقه ای درگیری های سوریه و شکل گیری دو قطبی شیعه- سنی در این کشور است که بر اثر اقدامات آشکار کشورهای عرب سنی مذهب منطقه، به ویژه عربستان و قطر، بیش از پیش تشدید شده و اینک به کل منطقه سرایت کرده است.

در جریان دیدار روز پنج شنبه مقامات امنیتی شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، معاون وزیر کشور بحرین مدعی شد دلیل اصلی اتخاذ تصمیم اخیر از سوی این شورا، کشف هسته های تروریستی مرتبط با حزب الله در کشورهای منطقه بوده است.

با این حال، «عبدالخالق عبدالله»، یک استاد علوم سیاسی اماراتی در این زمینه اشاره می کند: «متأسفانه، برخی افراد بدون اینکه در ماجرا درگیر باشند، هزینه آن را می پردازند».

«علیان»، سخنگوی شیعیان لبنانی اخراج شده از کشورهای منطقه نیز گفته تنها در ماه گذشته، بین 20 تا 30 نفر شیعه از عربستان سعودی اخراج شده اند. وی گفته: «من نمی دانم نفع آن ها در اخراج افرادی که چندین دهه در کشورهایشان زندگی کرده و بهترین خدمات را به آن ها ارائه داده اند، چیست».

وی اشاره کرده که انجام اقداماتی از این دست، چیز تازه ای نیست و در سال های قبل نیز سابقه داشته؛ اما انجام آن به صورت کاملاً علنی و نیز هماهنگی شش کشور حاشیه خلیج فارس در این زمینه، امری بی سابقه است. علیان می گوید در سال 2009 نیز 400 خانواده لبنانی از امارات اخراج شده بودند.

این در حالی است که بر اساس اخبار و گزارش های روزهای اخیر، این موج اخراج ها از کشورهای عرب منطقه، تنها به شیعیان لبنانی محدود نشده و ایرانیان را نیز دربر می گیرد. در این زمینه، گزارش شده که اخراج ایرانیان مقیم امارات متحده عربی طی چند هفته گذشته شدت یافته و باعث نگرانی ایرانیان مقیم امارات شده است.

در چند ماه گذشته اجازه اقامت ده‌ها ایرانی ساکن امارات که بیش از ۲۵ سال سابقه اقامت در این کشور را داشته‌اند، بدون هیچ دلیلی لغو شد و این ایرانیان از امارات اخراج شدند. گفته می‌شود تاکنون بیش از ۵۰۰ ایرانی که بیش از ۲۵ سال سابقه اقامت در امارات را دارند از این کشور اخراج شده‌اند.

بر اساس این گزارش ها، وزارت امنیت امارات با تماس تلفنی با تعدادی از ایرانیان از آنان می‌خواهد که با در دست داشتن گذرنامه به اداره امنیت این کشور مراجعه کنند و بعد از مراجعه این افراد گذرنامه آنان را توقیف و اقامت آنان را نیز کنسل می‌کند و بعد یک فرصت دو هفته‌ای یا یک ماهه به آنان می‌دهد تا از امارات خارج شوند.

به هر حال، مجموعه این اقدامات حاکی از آن است که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، اکنون بیش از هر زمان دیگری نوک پیکان حملات خود را علیه شیعیان نشانه گرفته و سعی دارند به نوعی، انتقام ناکامی های خود در سوریه را از کل شیعیان منطقه بگیرند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد