سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

گزارشی از وضعیت آب در خوزستان

 

مردم خوزستان همچنان آب می خرند/ دولت مشکل آب شرب را حل نکرد
 
اهواز – خبرگزاری مهر: حل مشکل آب شرب مردم خوزستان یکی از قول هایی بود که دولتمردان به مردم دادند ولی با وجود اینکه به روزهای آخر عمر دولت در حال نزدیک شدن هستیم مردم خوزستان همچنان آب مصرفی خود را از طریق فروشندگان دوره گرد تهیه می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، آب در شهرهای خوزستان نه تنها قابل شرب نیست بلکه در مواردی برای استحمام مردم نیز مشکل ساز می شود به گونه ای که برخی پزشکان رواج برخی بیماریهای پوستی در بین مردم خوزستان را ناشی از آب بی کیفیت می دانند و به بعضی از بیمارانی که با چنین مشکلاتی مواجه می شوند توصیه می کنند برای استحمام از آبی غیر از آب لوله کشی استفاده کنند. جالب تر اینکه آب موجود در شهرهای جنوبی خوزستان حتی برای شستشوی خودروها نیز کاربرد ندارد زیرا بعد از اتمام شستشو لایه ای سفید رنگ روی خودرو باقی می ماند که در این اواخر مردم بعد از شستن خودرو و خشک کردن، مجبور هستند یک بشکه آب تصفیه خریداری شده روی آنبریزند تا لایه سفید رنگ روی آن باقی نماند.

دولت نهم و بعد از آن دولت دهم در همان ابتدای روی کار آمدن با شناخت دقیق یکی از بزرگترین مشکلات مردم خوزستان، وعده دادند که مشکل آب شرب مردم خوزستان را حل می کنند و مردم می توانند از همان آب موجود در لوله های خود، آب مورد نیاز برای شرب را تامین کنند که در این راه، طرح آبرسانی غدیر با هزینه هایی هنگفت در دستور کار دولت قرار گرفت.
 
طرح آبرسانی غدیر که 13 تریلیون ریال هزینه اجرای آن است، 21 شهر و یک هزار و 200 روستا را در خوزستان از آب شرب سالم و پایدار برخوردار می کند. با بهره برداری کامل از طرح غدیر که بزرگترین طرح آبرسانی کشور از نظر حجم کاری است، مشکل کمی و کیفی آب شرب چهار میلیون و 700 هزار نفر در مناطق شهری و روستایی 21 شهر کوچک و بزرگ استان خوزستان تا افق 1415 برطرف می شود.

به علت حجم بالای کار در این طرح، وزارت نیرو اقدام به افتتاح طرح های به صورت مقطعی و به عبارتی آبرسانی اضطراری برای برخی از شهرهای استان کرد که در این راستا شهرستان خرمشهر به عنوان اولین شهر در این طرح قرار گرفت و این طرح در این شهرستان در روز سوم خرداد سال 1389 همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر افتتاح شد.

افتتاح این طرح موجی از امید و شادی را در دل مردم خرمشهر ایجاد کرد و آنها خوشحال شدند از اینکه قرار است از دست بشکه های 20 لیتری بدقواره ای که سالهای سال توسط آنها همانند مردم قرون وسطی آب برای خانواده خود خریداری می کردند رها شده اند ولی این امید با گذشت هر روز از افتتاح این طرح به یاس و نا امیدی تبدیل می شد زیرا مردم خرمشهر همچنان شاهد جاری بودن آب بی کیفیت و غیر قابل شرب در لوله های آب خود بودند و به عبارتی با بشکه های 20 لیتری خداحافظی نکردند.

شدیدترین اعتراضات به این طرح را امام جمعه وقت شهرستان خرمشهر از خود نشان داد و این طرح را یک دروغ بزرگ از سوی دولت برای مردم خرمشهر دانست. حجت الاسلام سید ابوالحسن نوری در این خصوص با بیان اینکه این طرح کیفیت آب خرمشهر با افزایش نداده، عنوان کرد: «برای رئیس جمهور عیب است که این همه به او دروغ بگویند و متوجه نشود».

دقیقا چنین رویدادی چند ماه بعد برای مردم شهر نیز اتفاق افتاد و با وجود اینکه طرح آبرسانی غدیر برای شهر آبادان به مناسبت سالروز شکست حصر آبادان در روز پنجم مهرماه 1389 با تبلیغات فراوانی و با حضور رئیس جمهور و برخی اعضای هیئت دولت افتتاح شد ولی مردم هیچگاه آب با کیفیت را در درون لوله های خود جاری ندیدند.

اجرای طرح غدیر هر چند با شدت و ضعف در حال اجرا است و هر مدت خبری در خصوص توقف عملیات اجرایی آن به گوش می رسد ولی ظاهرا هزینه میلیاردی این طرح نیز نتوانسته مشکل دیرینه مردم جنوب خوزستان برای داشتن آب سالم و طبیعی را حل کند و مردم برای حل این مشکل هم اکنون چشم اتنظار دولت بعدی هستند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد