سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

به دنبال اعلام تمایل ایران و آمریکا برای آغاز گفتگو های دو جانبه، کشورهایی که تا کنون در این زمینه کارشکنی می کردند، در حال طراحی سناریو های جدید برای دوره ای هستند که برخی مشکلات ایران و آمریکا در آن حل شده است.
به دنبال اعلام تمایل ایران و آمریکا برای آغاز گفتگو های دو جانبه، کشورهایی که تا کنون در این زمینه کارشکنی می کردند، در حال طراحی سناریو های جدید برای دوره ای هستند که برخی مشکلات ایران و آمریکا در آن حل شده است.
 
به گزارش «تابناک»، نشریه اماراتی ، «خلیج تایمز» هفت دلیل را بیان کرده که بر اساس آن، به نظر می رسد آمریکا در حال حاضر علیرغم مواضع گاها سخت، فقط به دنبال مذاکره با ایران است. مذاکره ای که کشور های عربی در مقابل آن باید سناریوهای جدیدی بنویسند.

این هفت دلیل به زعم نویسنده اماراتی به شرح زیر است : 

اول : یکی از مهم ترین چشم اندازهای سیاست خارجی آمریکا در انتخال باراک اوباما،احتمال پیشرفت در گفتگوی این کشور با ایران بوده است. اگر چه باراک اوباما در مواجهه با ایران همواره گفته است که همه گزینه ها روی میز است، اما انتخاب جان کری به عنوان وزیر خارجه و چاک هیگل به عنوان وزیر دفاع که هر دو گفتگ را بر جنگ ترجیح می دهند، نشان دهنده رویکرد تعامل با ایران است. 

دوم : عاملی مهم تری که در این زمینه وجود دارد، این است که در طول ده سال گذشته که آمریکا فشار های خود علیه ایران را افزایش داده است، اما برنامه هسته ای این کشور توسعه بیشتری پیدا کرده است .بنابراین وقتی ایران مساله هسته ای خود را غیر قابل بازگشت می داند، تامین حداقل شرایط ایران، ممکن است اوضاع را بهتر کند. بنابراین واشنگتن ممکن است برای نتیجه گیری به دنبال راه حل های متنوع تر برود. چرا که اکنون پس از انقلاب های عربی زمینه های همکاری مشترک ایران و آمریکا هم فراهم است. همکاری های که بدون رسیدن به یک درک مشترک انجام نخواهد شد.

سوم : آمریکا زمانی از جنگ می گفت که احتمال می داد تحریم ها هیچ تاثیری بر ایران نداشته باشد، اما هم اکنون که مقامات ایران از تاثیر تحریم ها می گویند، تهران آمادگی بیشتری برای مذاکره با آمریکا دارد.

چهارم : غرب تا کنون تحریم های خود علیه ایران را کمال و تمام انجام داده است. ایران هم برنامه هسته ای خود را توسعه داده است. در چنین حالتی هر دو طرف آماده مذاکره هستند. ایران که پشتر در سال 2009 خواهان مذاکره نبود، اکنون به این مذاکرات متمایل شده است . 

پنجم: غرب به این موضوع پی برده است که در صورت تغییر حکومت در ایران، لزوما حکومت بعدی با آمریکا روابط دوستانه ای را در پیش نخواهد گرفت. تجربه عراق و کشورهای عربی پس از انقلاب، این موضوع را به خئبی برای آمریکایی ها روش کرده است.

ششم: انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه جون برگزار خواهد شد. آمریکا نمی خواهد ایران با مواضع سخت علیه ایران، مردم را به سمت انتخاب کسی که به دنبال جنگ است ترغیب کند، بلکه آمریکا می خواهد کسی از سوی مردم انتخاب شود که خواهان مذاکره و میانه رو باشد. 

هفتم : آیت الله خامنه ای رهبر ایران نیز در ماه های اخیر، مواضع نرم تری در قبال مذاکرات گرفته است. همه اینها نشان می دهد که ادامه وضع موجود و بازی صفر و یک برای هر دو طرف قابل پذیرش نیست. اما بدون توجه به اینکه این مذاکرات آغاز خواهد شد یا نه ، در صورت آغاز طولانی خواهد بود یا نه و... نکته مهم این است که این مساله باید از راه گفتگو حل شود نه جنگ.

اما نکته مهمی که خلیج تایمز در پایان به آن اشاره می کند اینکه کشورهای عربی باید حواس خود را جمع کنند و در صورت آغاز گفت و گوی ایران و آمریکا، سناریوهای خود برای رفتار مناسب را از پیش آماده کنند!

در سالیان گذشته سه لابی معروف صهیونیست ها، کشورهای عربی و نیروهای سطنت طلب در آمریکا را مانع ل مشکلات ایران و آمریکا دانسته اند. به تدریج که فضای گفت و گو بین این دو کشور شکل بگیرد، این  سه لابی هم بیشتر فعال خواهند شد. لابی کشورهای عربی که تحرکات خود را آغاز کرده اند.
 
اقدام بی‌سابقه پاپ:
پاپ پای‌دخترمسلمان زندانی‌را بوسید/عکس
 
کد مطلب : 10119
گروه بین‌الملل: رهبر جدید کاتولیکهای جهان در اقدامی بی سابقه پای یک فرد مسلمان را بوسید.
پاپ پای‌دخترمسلمان زندانی‌را بوسید/عکس
پاپ فرانسیس رهبر جدید کاتولیک های جهان در روز مذهبی پاشویان با چند نوجوان بزهکار در یکی از زندان‌های ایتالیا دیدار کرد. این ملاقات پاپ در ادامه سیاست کلی است که او بر اساس اصول سادگی و خضوع در پیش گرفته است. پاپ در این مراسم پای دوازده زندانی را در مراسمی آئینی شست و بوسید. این مراسم یادآور مراسم شام آخر حضرت عیسی مسیح (ع) و ملاقات او با حواریونش است. دو نفر از این افراد که پاپ پای آنها را شست و بوسید دختران زندانی بودند و یکی از آنها مسلمان بود. برای نخستین بار پاپ پای دختر مسلمانی را بوسید و این کار در تاریخ کلیسای مسیحیت بی سابقه است.

به گفته مقامات واتیکان، این دوازده نفر نمایندگان همه افرادی هستند که به خطا رفته اند و درنتیجه طبیعی است که دختران و مسلمانان هم در جمع این افراد بوده باشند زیرا این افراد نیز در چنین کارهایی درگیر می شوند. این مراسم به جای آنکه در کلیسای بزرگ واتیکان برگزار شود، در کلیسایی کوچک در یکی از کانونهای بازپروری ایتالیا برگزار شد. انتخاب این مکان نشان می‌دهد پاپ در عزم خود برای هدایت کردن کلیسا به سمت افراد فقیر و نیازمند مصمم است. پاپ در این مراسم به نوجوانان بزهکار گفت: هرگز امید خود را از دست ندهند.این پیام برای زندانیان این کانون بسیار تاثیرگذار بود. پاپ بدون آنکه مراسمی تشریفاتی برایش برگزار شود به این ندامتگاه آمد و بازگشت اما تاثیر حضور او همواره بر ذهن این جوانان و نوجوانان بزهکار باقی خواهد ماند.
 
 
 
گزارش اندیشکده بلفر از تغییر الگوی جمعیتی در جهان اسلام؛
اندیشکده آمریکایی بلفر در گزارشی به تغییر نمودار جمعیتی در جهان اسلام و روند رو به کاهش زاد و ولد در میان مسلمانان پرداخته و آینده نه چندان روشنی را برای جمعیت مسلمانان جهان ترسیم کرده است.

گروه بین الملل مشرق – اندیشکده آمریکایی بلفر در مطلبی به اتفاق خاموشی پرداخته است که در دنیای اسلام در حال وقوع است... اتفاقی که نه بهار عربی‌ است و نه افزایش بنیادگرایی اسلامی...بلکه بنا به گفته یک جمعیت‌نگار برجسته، نرخ باروی در میان مسلمانان به شدت کاهش و "فرار از ازدواج" در میان زنان عرب و مسلمان افزایش یافته است.


کاهش بارداری مسلمانان بیش از متوسط نرخ جهانی/ ایران در صدر!

نیکولاس اِبِرشتات، از محققان انستیتو انترپرایز آمریکا، این یافته‌ها را به تازگی در دو مقاله ثبت کرده است. این مقالات تصویر متفاوتی با تصویر معمول از افزایش متداوم جمعیت در سرزمین‌های اسلامی نشان می‌دهد. البته جمعیت در این کشورها رو به افزایش است، اما با ادامه روند کنونی، این افزایش جمعیت دیری نخواهد پایید.

نمودار کاهش نرخ باروری در جهان و پیش‌بینی آن تا سال 2050 - منبع: سازمان ملل

عنوان نخستین مقاله اِبِرشتات "کاهش باروری در جهان اسلام: تغییری فاحش که در کمال تعجب کسی متوجه آن نشده است". وی با استفاده از داده‌های بدست‌آمده از 49 کشورها و قلمروهای دارای اکثریت مسلمان دریافت که به طور میانگین نرخ باروری در سال‌های 1975 تا 80 و 2005 تا 2010، 41 درصد کاهش یافته است، حال آن که کاهش نرخ بارداری در کل جهان 33 درصد بوده است.

22 درصد از کشورها و قلمروهای مسلمان شاهد 50 درصد یا بیشتر کاهش باروری بوده‌اند. بیشترین کاهش در ایران، عمان، امارات متحده عربی، الجزیره، بنگلادش، تونس، لیبی، آلبانی، قطر و کویت و در حدود 60 درصد یا بیشتر طی سه دهه گذشته بوده است.


کاهش 70 درصدی نرخ باروری در ایران طی 30 سال / هشدار سازمان ملل نسبت به کاهش جمعیت ایران

کاهش نرخ باروری در ایران طی 30 سال گذشته حیرت‌انگیز و معادل 70 درصد بوده ، که به گفته اِبِرستات "یکی از سریع‌ترین و چشمگیرترین آمارهای کاهش باروری در تاریخ بشر" بوده است. به گفته ابرشتات، تا سال 2000، نرخ باروری ایران به دو زایمان در هر زن کاهش یافته بود، که پایین‌تر از سطح موردنیاز برای جایگزینی جمعیت کنونی است.

نرخ باروری در ایران طی 30 سال، 70 درصد کاهش یافته است

در مقاله‌ای در تایمز مورخ ژوئیه 2012 نرخ باروری در ایران از این نیز کم‌تر عنوان شده و به هشدار سازمان ملل در گزارشی اشاره کرد. بنا بر این گزارش، جمعیت ایران در دو دهه آینده رو به کاهش می‌رود و درصورت تداوم روند کنونی، تا پایان این قرن بیش از 50 درصد کاهش می‌یابد.


تهران و اصفهان در صدر کاهش نرخ باروری

به گزارش مشرق، شهرهای بزرگ جهان اسلام شاهد کاهش شدیدی بوده‌اند. اِبِرشتات خاطرنشان می‌کند که تنها شش ایالت در آمریکا دارای نرخ باروری کمتری نسبت به استانبول هستند. در ایران نیز، در شهرهای تهران و اصفهان، نرخ باروری نسبت به تمامی ایالات آمریکا پایین‌تر است.


عامل اقتصادی تنها دلیل کاهش باروری نیست

این محقق موسسه امریکن انترپرایز بیان می‌کند با این که افزایش درآمد و توسعه اقتصادی در کاهش باروری نقش داشته است، تنها دلیل آن نیست: "کاهش باروری در نسل گذشته در کشورهای عربی نسبت به دیگر نقاط جهان سریع‌تر بوده است."

میزان کاهش باروری در میان مسلمانان در مقایسه با آمریکا، چین و آلمان - منبع: سازمان ملل

سرمه‌ای: مسلمانان

صورتی: آمریکا

سبز: چین

مشکی: آلمان

به گزارش اطلاعات‌نامه جهانی سیا، نرخ باروری در میان مسلمانان اندکی نسبت به برآورد اِبِرشتات بالاتر است، اما در کل به نسبت بسیاری از کشورهای آفریقایی زیرصحرایی، آمریکای لاتین و آسیایی کم‌تر است.


سرایت فرهنگ غربی "زندگی مجردی" به کشورهای مسلمان

در این گزارش با اشاره به عوامل دیگری به جز عامل اقتصادی، عامل فرهنگی و رواج سبک زندگی "مجردی" و افزایش تمایل جوانان به "فرار از ازدواج" اشاره شده است. فرهنگی که ابتدا در سبک زندگی جوامع غربی راه پیدا کرد و پس از آن با گسترش راه‌های ارتباطی و نفوذ فرهنگی در کشورهای شرقی، اکنون این تمایل به زندگی مجردی و روابط خارج از چارچوب خانواده و ازدواج در کشورهای مسلمان نیز بسیار شایع شده است.

آن چه بر کاهش باروری مزید بر علت شده را اِبِرشتات "فرار از ازدواج" می‌خواند، که وی در مقاله‌ای که در ماه گذشته در دوحه، قطر ارائه کرد به توصیف آن پرداخت. داده‌های وی نشان می‌دهد که در بسیاری از مناطق جهان، مردان و زنان یا در سنین بالا ازدواج می‌کنند یا مجرد باقی می‌مانند. نرخ طلاق نیز، به خصوص در اروپا، به موازات درصد تولدهای خارج از زناشویی، رو به افزایش است.


فرار از ازدواج، اصلی‌ترین عامل کاهش باروری و جمعیت در میان مسلمانان


حرکت شانه به شانه کشورهای مسلمان و اروپایی در کاهش ازدواج

کاهش ازدواج در اروپا امری شناخته‌شده اما همچنان چشمگیر است: نرخ ازدواج زنان در آلمان از 0.98 در سال 1965 به 0.59 در سال 2000 کاهش یافته است. این رقم در مدت مشابه در فرانسه از 0.99 به 0.61، در سوئد از 0.98 به 0.49، در انگلیس از 1 به 0.54 کاهش یافته است.

در آسیا نیز نرخ ازدواج رو به کاهش است: در ژاپن درصد زنان بین 30 تا 34 ساله که هرگز ازدواج نکرده‌اند از 7.2 در سال 1970 به 26.6 در سال 2000 افزایش یافته است. این رقم در میانمار از 9.3 درصد به 25.9 درصد، در تایلند از 8.1 به 16.1 درصد و در کره جنوبی از 1.4 به 10.7 درصد افزایش یافته است.

با این که نرخ ازدواج در جهان عرب بالاتر است، آن‌ها نیز با سرعت در همین مسیر در حرکت‌اند. به گفته اِبِرشتات آن چه مایه شگفتی است این است که در جهان عرب فاصله گرفتن از ازدواج "از بسیاری لحاظ هم‌اکنون همانند اروپای دهه 80 است- و این اتفاق در حال وقوع در سطح پیشرفت به مراتب پایین‌تر از اروپا و آسیای شرقی توسعه‌یافته است.

اِبِرشتات می‌گوید "اتفاق بزرگی در شرف وقوع است- و عملاً هیچ کس متوجه آن نشده است، حتی در دنیای عرب."


آینده کشورهای مسلمان: کاهش نیروی کار و افزایش جمعیت بازنشسته

این مطالعات به ما یادآوری می‌کند که گرایش‌های بزرگ جمعیت‌نگاری که به جهان شکل می‌دهند ناشناخته و اغلب مورد غفلت هستند. درست است که جهان عرب در حال حاضر شاهد افزایش شدید جمعیت جوان است، که یکی از عوامل انقلاب‌های مردمی در تونس، مصر و نقاط دیگر بوده است، اما بنا به گفته این کارشناس جمعیت و نگاهی به آمار موجود، آینده پیش‌روی نسل بعدی کاهش تعداد نیروی کار و افزایش جمعیت بازنشسته است.

ترویج سبک زندگی غربی مهمترین عامل "فرار از ازدواج" در جوامع مسلمان است

ترویج سبک زندگی غربی، سختی روز افزون ازدواج در جوامع مسلمان – از جمله کشورمان – و هجوم بی‌سابقه شبکه‌های ماهواره‌ای به شیوه زندگی ایرانی – اسلامی، پدیده‌های نظیر "تجرد" ، "فرار از ازدواج" ، "بی علاقگی به خانواده" ، "روابط خارج از دایره عرف و شرع" و در نهایت بحران جمعیت و خانواده را بگونه‌ای دامن زده است که صدای زنگ خطر آن به گوش مراکز و اندیشکده‌های غربی نیز رسیده‌ است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد