سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار وگزارشات سیاسی و اقتصادی و تحلیل

 

پیشنهاد ایران به آمریکا در مذاکرات مخفی: معاوضه ی اعضای القاعده با اعضای منافقین

ایران در اواسط سال ۲۰۰۲ و در حالی که برخی رهبران القاعده در این کشور بازداشت بودند، به آمریکا پیشنهاد معاوضه ی اعضای القاعده را با تروریست های گروهک منافقین داده است، اما آمریکا حاضر به انجام این کار نشد!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا مدعی شد ایران در اواسط سال ۲۰۰۲ و در حالی که برخی رهبران القاعده در این کشور بازداشت بودند، به آمریکا پیشنهاد معاوضه ی اعضای القاعده را با تروریست های گروهک منافقین داده است، اما آمریکا حاضر به انجام این کار نشد!

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب Entekhab.ir ؛ در گزارشی که در وب‌سایت این شبکه آمریکایی منتشر شده، آمده است که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا،( سیا) در آن زمان درمورد تحویل گرفتن افراد القاعده از ایران با دولت ایران به طور مخفی مذاکره کرد.

یک مقام آمریکایی به این شبکه تلویزیونی گفته که وقتی ایرانیان پیشنهاد معاوضه ی اعضای القاعده بااعضای منافقین را دادند، کار را خراب کردند!

وی در توجیه این ادعای خود می گوید: ایرانی‌ها به ما گفتند "ما تنها زمانی حاضر به مذاکره هستیم که شما در مورد مجاهدین خلق کاری بکنید" و بهترین گزینه این بود که ما قید مجاهدین خلق را بزنیم.

این مقام آمریکایی بدون اشاره به جنایات این سازمان تروریستی علیه مردم ایران اضافه می کند: اما یک نفر باید خیلی آدم بدی باشد که این اراد را به ایران تحویل دهد!

البته این فرد در ادامه دلیل این دلسوزی آمریکا برای اعضای منافقین را لو می دهد . او می گوید: دلیل دیگر مخالفت آمریکا با این مسئله این بود که وزارت دفاع آمریکا در دوران جرج بوش تصور می‌کرد که می‌تواند از مجاهدین خلق علیه ایران استفاده کند!

رهبران القاعده، در بازداشت خانگی در ایران

جرج تنت، رئیس وقت سازمان سیا نیز در کتاب خاطرات خود به این مذاکرات پنهانی آمریکا و ایران اشاره کرده و آورده است: «اواسط سال ۲۰۰۲ متوجه شدیم که بخشی از بدنه رهبری القاعده به ایران نقل مکان کرده‌اند. این مسئله که بسیار مشکل‌ساز شده بود، به صبحت‌های مقدماتی با ایران و در نهایت مذاکرات رو در رو با مقام‌های ایران در بازه زمانی دسامبر ۲۰۰۲ تا اوایل سال ۲۰۰۳ ختم شد.»

در ادامه این خاطرات آمده است: «اگرچه ایرانیان با درخواست ما مبنی بر استرداد این افراد به کشورهای خود موافقت نکردند، در نهایت رهبران القاعده در ایران در حبس خانگی نگهداری شدند.»

جواد ظریف، نماینده وقت ایران در سازمان ملل نیز سال ۲۰۰۷ در گفت‌و‌گو با ان‌بی‌سی برگزاری این مذاکرات پنهانی را تأیید کرده بود.

همچنین دیوید فیلیپس، پروفسور دانشگاه کلمبیا، سال ۲۰۰۶ در کتاب خود «باخت در عراق: افتضاح بازسازی پس از جنگ» از جواد ظریف نقل قول کرده است که ایران گفته بود تنها زمانی حاضر به تحویل اعضای القاعده به آمریکا یا دولت‌های دیگر خواهد شد که واشینگتن نیز در مقابل رهبران ارشد مجاهدین خلق را به ایران تحویل دهد.

رفتن بی موقع چاوز؛ چه بر سر روابط تهران - کاراکاس می آید؟

درگذشت رییس جمهور ونزوئلا به انبوهی از ابهامات درباره آینده سیاسی و به ویژه رویکرد آتی این کشور در عرصه سیاست خارجی دامن زده که از زوایای مختلف برای جمهوری اسلامی ایران، کشوری فرسنگ ها دورتر از منطقه آمریکای لایتن حائز اهمیت است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خبرگزاری روسی ریانوستی با اشاره به درگذشت چاوز، به بررسی آینده روابط ایران و ونزوئلا پرداخته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این خبرگزاری نوشت: درگذشت رییس جمهور کشور نفت خیز و ثروتمند ونزوئلا به انبوهی از ابهامات درباره آینده سیاسی و به ویژه رویکرد آتی این کشور در عرصه سیاست خارجی دامن زده که از زوایای مختلف برای جمهوری اسلامی ایران، کشوری فرسنگ ها دورتر از منطقه آمریکای لایتن حائز اهمیت است.

رفتن بی موقع چاوز و میراث وی

"هوگو رافائل چاوز فریاس" رییس جمهور چپگرا و انقلابی مسلک ونزوئلا روز پنجم مارس در سن 58 سالگی و بعد از چهارده سال ریاست جمهوری و دو سال مبارزه بی وقفه با بیماری سرطان درگذشت. حکومت در سه دوره ریاست جمهوری چاوز تنها در اختیار حزب "سوسیالیست بولیواری" وی بود، دورانی که کاراکاس با اخراج شرکت های بین المللی نفتی تلاش کرد صنعت نفت خود را ملی کرده و با همگرایی با کشورهای دیگر نفت خیز مانند جمهوری اسلامی قیمت این محصول استراتژیک را افزایش دهد.

علیرغم آنکه این سوسیالیست دو آتشه از سوی بسیاری از ونزوئلایی ها به ویژه افراد طبقه پایین به عنوان یک قهرمان ملی شناخته می شود، کارنامه ای از سوء مدیریت و تورم را در طول حکومت چهارده ساله اش به میراث گذاشته و دولت بعدی وارث تورمی 34 درصدی خواهد بود. سیاست های این سوسیالیست چپگرا در عمل باعث دو قطبی شدن عرصه اجتماعی ونزوئلا شده است، به گونه ای که در انتخابات ریاست جمهوری ژانویه، 55 درصد به چاوز و 45 درصد دیگر که عمدتا از طبقه مرفه و متوسط ونزوئلا بودند به "انریکه کاپریلس" رقیبش از ائتلاف مخالفان رای دادند.

با این حال به نظر نمی رسد "نیکلاس مادورو" کفیل ریاست جمهوری و نامزد حزب حاکم برای انتخابات آتی ریاست جمهوری در 14 آوریل، مشکل چندانی برای پیروزی بر "انریکه کاپریلس" داشته باشد. وی که اعلام کرده سیاست های رییس جمهور فقید را دنبال خواهد کرد، می تواند از فضای احساسی ناشی از درگذشت "چاوز محبوب" استفاده کند. ولی در عین حال باید پذیرفت که این راننده اتوبوس پیشین، فاقد نیروی توانایی شخصی چاوز برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی و خارجی است.

همچنین بسیاری از تحلیلگران علت اصلی اخراج وابسته نظامی و یک دیپلمات آمریکایی از سفارت این کشور در کاراکاس، پیش از اعلام خبر رسمی فوت هوگو چاوز را نگرانی نیکلاس مادورو و متحدان رییس جمهور فقید از احتمال کودتای نظامی در این کشور می دانند.

اتحاد ایران و ونزوئلا علیه آمریکا

رییس جمهور فقید ونزوئلا بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در سال 1998 میلادی، تلاش کرد تا سیاست خارجی مستقلانه ای را در منطقه آمریکای لاتین و درست در نقطه مقابل واشنگتن دنبال کند و باید گفت که تاحدود بسیار زیادی در این راه موفق بود.

هوگو چاوز و سیدمحمد خاتمی رییس جمهور اصلاح طلب جمهوری اسلامی ایران که سیاست خارجی تنش زدایی را با غرب در پیش گرفته بود، پایه روابط نزدیک بین تهران و کارکاس را ریختند، زیرا در آن سال ها قیمت نفت به دلیل بحران مالی و اقتصادی در منطقه آسیای جنوب شرقی به شدت کاهش یافته و به حدود هشت تا ده دلار در بشکه رسیده بود. تهران و کاراکاس در آن سال ها به عنوان اعضای غیرعرب سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک - OPEC) تلاش داشتند تا علاوه بر جلوگیری از سقوط بیشتر قیمت های نفت، در جهت افزایش بهای این فرآورده استراتژیک اقدام کنند. اما اوج رابطه دو کشور پس از سال 2005 میلادی و جانشین شدن "محمود احمدی نژاد" به جای سیدمحمد خاتمی بود.

این دو رییس جمهور جنجالی و مخالف با سیاست های کاخ سفید علاوه بر اینکه دوستان نزدیکی بودند، اهداف مشترکی مانند مقابله با امپریالیسم آمریکا، جهان چند قطبی و تغییر در ساختار سازمان ملل متحد به ویژه شورای امنیت را دنبال می کردند. نزدیکی روابط تهران و کارکاس به اندازه ای بود که یکبار "نیکولا سارکوزی" رییس جمهور اسبق فرانسه خواستار میانجی گری ونزوئلا در مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه "1+5" شد.

بسیاری از کشورهای غربی به ویژه آمریکا مدعی هستند که جمهوری اسلامی با کمک ونزوئلا، تحریم های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا را نقض کرده و از آنها عبور می کند.

همچنین گفته می شود که رییس جمهور سابق ونزوئلا نقشی مهم در دستیابی تهران و بوئنوس آیرس به تفاهم نامه ای برای تشکیل یک کمیته حقیقت یاب به منظور پایان دادن به مساله انفجار مرکز همیاری یهودیان آرژانتین در سال 1994 میلادی داشته است.

در سال 2012 میلادی شایعاتی در برخی از رسانه ها از جمله روزنامه اسپانیایی "ال پاییس" مطرح شد مبنی بر اینکه ونزوئلا یکی از جنگنده های F-16 آمریکایی را که از اسپانیا خریداری کرده بود، در اختیار جمهوری اسلامی قرار داده است. بر اساس همین دلایل بود که کنگره آمریکا در روز 14 دسامبر سال 2012 میلادی قانونی با عنوان "تدوین استراتژی سیاسی و دیپلماتیک برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی ایران در آمریکای لاتین و کانادا" تصویب کرد که براساس آن وزارت خارجه این کشور می بایست در مدت 180 روز گزارشی از روند همکاری های تهران با کشور های منطقه آمریکای لاتین تهیه کند.

حال نه تنها قرار است در آوریل انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا برگزار شود، بلکه انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز در ژوئن سال جاری میلادی برگزار خواهد شد. به جای چاوز و احمدی نژاد دو فرد دیگر در راس امور قرار خواهند گرفت، افرادی که ممکن است بنا به دلایل مختلف سیاست های گذشته را دنبال نکنند. ونزوئلا نیاز به ترمیم شکاف اجتماعی و اقتصادی خود دارد و جمهوری اسلامی ایران نیز به دلیل تحریم های یکجانبه و بین المللی ناشی از فعالیت های جنجال برانگیز هسته ای اش تحت شدیدترین فشارهاست.

"رامین مهمانپرست" سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، یک روز بعد از درگذشت این متحد مهم تهران، تاکید کرد چشم انداز توسعه روابط دو کشور "روشن" بوده و تغییری در آن رخ نخواهد داد. با این حال بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان اعتقاد دارند ونزوئلا بعد از چاوز به تدریج بسیاری از رویکردهای خود را به ویژه در حوزه سیاست خارجی تغییر خواهد داد.

در صورتی که ونزوئلا رویکردهای خود را تغییر دهد، حتی این اگر تغییر رویکرد به تدریج و با سرعت کم رخ دهد، می تواند عاملی برای نگرانی در حکومت های چپگرای منطقه آمریکای لاتین مانند کوبا، اکوادور، بولیوی، نیکاراگوئه و آرژانتین باشد که از دلارهای نفتی این کشور به آنها کمک می شد. همچنین این امر می تواند ضربه ای برای جمهوری اسلامی و جنبش حزب الله لبنان باشد.

آیا چاوز بازخواهد گشت؟

محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران که در طول دو دوره حکومت خود و در پاسخ به 9 سفر هوگو چاوز به تهران، 9 بار به کاراکاس سفر کرده است، در متن پیام تسلیت خود ادعا کرد که دوست و متحد نزدیکش مسموم شده است. وی همچنین هوگو چاوز را با افراد مقدسی مقایسه کرد که بنا بر اعتقاد مسلمانان شیعه مذهب قرار است در آخر الزمان به همراه ناجی موعود آنها به زمین بازگردند. بسیاری از روحانیون و سیاسیون به این اقدام رییس جمهور واکنش نشان دادند. آیت الله محمد یزدی روحانی تندرو، با نفوذ و رییس اسبق قوه قضاییه ایران خواستار واکنش مدرسه های مذهبی و روحانیون به این پیام رییس جمهور شد و از وی خواست در مسائلی که نسبت به آن آگاهی و علم لازم را ندارد، اظهار نظر نکند.

احمدی نژاد که تنها رییس دولت یک کشور اسلامی در مراسم تشییع جنازه چاوز بود، در اقدامی که بحث های زیادی در جامعه ایران برانگیخت، روز درگذشت متحد نزدیکش را عزای عمومی اعلام کرد. دو سال پیش و در زمان آخرین سفر هوگو چاوز به تهران، وی به منظور شفا گرفتن از زیارتگاه "علی ابن موسی الرضا" امام هشتم شیعیان جهان در شهر مشهد در شمال شرقی ایران بازدید کرد که این مساله به دلیل آنکه غیرمسلمانان نمی توانند وارد اماکن مقدس مسلمانان شوند، با واکنش های تند روحانیون و محافظه کاران ایرانی روبه رو شده بود.

همچنین نحوه همدردی رییس جمهور جنجالی ایران با مادر هوگو چاوز از سوی احمدی نژاد و بوسه هایش بر تابوت چاوز، به بحث های بیشتری در جامعه ایرانی دامن زد و بسیاری از شخصیت های سیاسی و روزنامه های ایرانی به انتقاد از نحوه رفتار احمدی نژاد پرداختند. زیرا یک مرد مسلمان نمی تواند دست به بدن زن نامحرم بزند.

بسیاری از افراد اما هنوز نمی دانند چرا محمود احمدی نژاد که از معتقدان سرسخت به بازگشت مهدی موعود ناجی مسلمانان است، هوگو چاوز را فردی موحد خوانده که به همراه وی و عیسی مسیح برای برپایی عدالت در جهان بازخواهد گشت؟

ادعای جدید اسرائیل:

تشکیل ارتش برای دفاع از دولت بشار اسد توسط ایران!/ حتی اگر سوریه هم سقوط کند، این ارتش از منافع ایران در منطقه دفاع می کند

در تازه ترین ورژن از ادعاها در مورد فعالیت های نظامی ایران در سوریه، یک مقام نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران برای کمک به دولت سوریه و حفظ نفوذ خود در این کشور در صورت سقوط آن یک نیروی مسلح پنجاه هزار نفره تشکیل داده‌ است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در تازه ترین ورژن از ادعاها در مورد فعالیت های نظامی ایران در سوریه، یک مقام نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران برای کمک به دولت سوریه و حفظ نفوذ خود در این کشور در صورت سقوط آن یک نیروی مسلح پنجاه هزار نفره تشکیل داده‌ است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب Entekhab.ir به نقل از گاردین ؛ ژنرال اویو کوچاوی مدعی است که ایران قصد دارد نفرات این نیروی شبه‌ نظامی را که توسط گروه حزب‌الله آموزش داده می‌شود دو برابر کند.
ژنرال اویو کوچاوی ادعا کرد که از ماه ژوئن سال گذشته ایران با کمک گروه حزب‌الله در حال ساختن یک نیروی شبه‌نظامی پنجاه هزار نفره بوده که حتی در صورت سقوط دولت سوریه از منافع و سیاست‌های ایران در منطقه دفاع خواهد کرد.
به گفته وی، این نیروی شبه‌نظامی که «ارتش مردمی یا ارتش خلق» نامیده می‌شود در آینده نزدیک قرار است به صد هزار نفر افزایش یابد. این درحالیست که ایران همواره کمک نظامی به دولت سوریه را رد کرده است.

خطر آمریکایی، 4 میلیون سال در مرز ایران و عراق / آمریکاییها از ما برای تجارب اورانیومی استفاده کردند

در ابتدای جنگ خلیج فارس 300 تن بمب اورانیومی به سمت عراق پرتاب شد و این مقدار در ادامه به 1100 تن رسید و در 2003 این مقدار به 2200 تن افزایش یافت که آثار آن کم شدن نوزادان پسر در مقابل دختر؛کودکان ناقص الخلقه و ظهور برخی آنفلونزاهای جدید در عراق بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کارشناسان و متخصصان از خطرات بقایای جنگ و تاثیر آن بر نسلهای آینده و کشورهای همسایه گفتند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب Entekhab.ir ؛ در همایشی در عراق، "مثنی محمود شاکر" استاد دانشگاه بغداد و دبیر کل انجمن بیماریهای مشترک عراق و "آیسن کمال" مدرس دانشکده پرستاری و عضو چند انجمن بهداشتی و تعدادی از علاقه مندان به موضوع حضور داشتند.

این همایشی که همزمان با سالروز حمله شیمیایی به شهر حلبچه برگزار میشد با نمایش دادن تعدادی عکس از این فاجعه توسط "آیسن کمال" شروع شد و در ادامه از نسل کشی از طریق بمباران شیمیایی و تاثیر آن بر نسلهای آینده این شهر مظلوم گفت.

در ادامه "مثنی محمود شاکر" با ارایه ارقام و اعداد از خطرات بقایای جنگهای عراق گفت و اعلام کرد برخلاف آنچه آمریکا اعلام کرده هم اکنون بیش از 35 هزار تن اورانیوم تخلیه شده در خاک عراق وجود دارد در حالیکه آمریکا آنرا 5 هزار تن اعلام کرده است.

وی افزود: آمریکاییها از تعدادی شرکتهای آمریکایی و جهانی خواستند تا 311 مکان آلوده در اکثر مناطق عراق من جمله نجف و صحرای شمالی را از اورانیوم پاکسازی کنند.

وی با تعریف آلودگی رادیواکتیوی و مکانیزمی که عنصر اورانیوم بوسیه آن بر روی انسان و محیط زیست تاثیر میگذارد و با اشاره به تغییرات فیزیکی که در بدن رخ می دهد و منجر به سرطان میشود؛گفت: اورانیوم 4 میلیون سال در زمین باقی می ماند.

وی در ادامه افزود: در ابتدای جنگ خلیج فارس 300 تن بمب اورانیومی به سمت عراق پرتاب شد و این مقدار در ادامه به 1100 تن رسید و در 2003 این مقدار به 2200 تن افزایش یافت که آثار آن کم شدن نوزادان پسر در مقابل دختر؛کودکان ناقص الخلقه و ظهور برخی آنفلونزاهای جدید در عراق بود.

وی گفت: در مناطق جنوبی عراق و همچنین نزدیک مرزهای ایران و عربستان،کانتینرهایی مملو از اورانیوم و اماکن آزمایشهای فاجعه بار بر روی حیوانات یافتیم؛به عقیده من آمریکاییها از ما برای تجارب اورانیومی خود استفاده کرده اند.

وی گفت: تلاشهای وزارت محیط زیست برای رهایی از بقایای جنگ بی نتیجه بود؛کشورهای صنعتی برای رهایی از مواد زائد اتمی آنها را در کانتینرهای سیمانی با قطر 1 متر قرار میدهند و بعنوان زباله اتمی و در مقابل پول به کشورهای فقیر ارسال میکنند.

وی افزود: رهایی از این مواد میلیاردها دلار برای عراق هزینه خواهد داشت اما سلامت هموطنان و نسلهای آینده بیشتر از این مبالغ ارزش دارد؛وی با اشاره به روشهای رهایی از این مواد گفت: دفن مواد اتمی در عمق 10 متر و در اماکن بتونی ضخیم و ویران کرد منازل آلوده و دفن آنها در همین عمق؛از راههای متداول رهایی از این مواد است.

"آیسن کمال" نیز در مورد رابطه انسان و محیط زیست گفت: راهکار اگر درست نباشد انسان با خطرات بزرگی روبرو میشود،دولت وظیفه دارد سلامت هموطنان را تامین کند اما هم اکنون وظیفه مشکلتری دارد و آن هم تامین سلامت هموطنان در زمینی مملو از اورانیوم میباشد ضمن اینکه در بیمارستانهای عراق نیز به سلامت اهمیت چندانی نمیدهند.

وی افزود: مسئله ای که عراق با آن روبرو شد را هیچکدام از کشورهای همسایه و حتی مادران و کودکانشان تجربه نکرده اند،مواد رادیواکتیو که در سال 1991 بخصوص در جنوب عراق استفاده شد معادل 7 بمب اتمی بود.

وی گفت: حالتهای ابتلا به سرطان و مرگ و میر حاصل از آن در سالهای 1991 الی 2000 حدود 19 برابر شده بود و از سال 2003 به بعد ابتدا 4 برابر و سپس 6 برابر سالهای قبل شد؛ساکنان از وسایل آلوده و در اماکن آلوده استفاده میکنند ضمن اینکه 30 محل که در معرض رادیواکتیو بوده اند را یافته ایم؛همچنین در سماوه اماکنی که اسلحه های آلوده در آنجا ترک شده بود را یافتیم ضمن اینکه در بصره نیز 8 مکان که تانکها و نفربرهای آلوده در آنجا ترک شده بودند را شناسایی کردیم.

وی ادامه داد: در ذی قار و پس از سال 2003 نسبت آلودگی رادیواکتیوی 60 برابر شده ضمن اینکه میزان ابتلا به انواع سرطانها نیز افزایش یافته است؛در سماوه و نینوی گردانهای توپخانه ارتش عراق با اورانیوم تخلیه شده؛بمباران هوایی شدند.در پایان همایش نیز حاضران به بحث و تبادل نظر پرداختند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد