سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

کد خبر: ۲۸۷۱۲۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۱ - ۰۰:۳۶

پایان جنگ هشت روزه رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه، با ارزیابی مجدد رهبران فلسطینی از پیوندهای منطقه ای خود همراه بود. نکته جالب توجه در این میان، به میان نیامدن هیچ گونه نامی از ترکیه توسط رهبران حماس در میان کشورهای یاری کننده آنان بود. گزارش جدید یک روزنامه اسرائیلی از دلیل اصلی این امر پرده برداشته است.به گزارش «تابناک»، روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گزارش داده در میانه درگیری نیروهای مقاومت با رژیم صهیونیستی در غزه، ترکیه و رژیم صهیونیستی با هدف بهبود مناسبات خود تلاش‌های تازه‌ای را آغاز کرده و در همین راستا دیپلمات‌های بلندپایه‌ای از دو کشور با یکدیگر دیدار و گفت‌و‌گو داشته‌اند.مناسبات ترکیه و رژیم صهیونیستی از ماه مه ۲۰۱۰، زمانی که کشتی ترکیه‌ای «ماوی مرمره» با هدف به چالش کشیدن حصر دریایی غزه، درصدد رفتن به سوی غزه بود و نیروهای دریایی اسرائیل در ماجرایی خونین بر این کشتی مسلط شدند، شدیدا به تیرگی گرایید. ترکیه به‌ویژه از مرگ ۹ شهروند خود در جریان این حادثه خشمگین بود و آن را نخستین قتل اتباعش به دست بیگانه از پس از جنگ جهانی اول توصیف کرد.
ترکیه در دو سال و نیم اخیر شرط‌هایش را برای بهبود مناسبات با اسرائیل پیوسته تکرار کرده است که از جمله این شرایط پوزش‌خواهی رسمی اسرائیل، پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان و مجروحان، و رفع حصر غزه است. به دنبال این درخواست دولت اسرائیل نوعی پوزش‌خواهی تلویحی و آمادگی برای پرداخت غرامت را از خود نشان داد، اما ترکیه این آمادگی را کافی ندانست.با این حال، روزنامه هاآرتص روز گذشته خبر داده در اوج نبرد نیروهای مقاومت فلسطینی با رژیم صهیونیستی در غزه، نماینده ویژه نخست وزیری اسرائیل با مدیرکل وزارت خارجه ترکیه دیدار داشته است. به نوشته این روزنامه، این دیدار و گفت‌و‌گو‌ها هفته گذشته در شهر ژنو سوئیس در جریان بوده است.
هاآرتص به نقل از دیپلمات‌های اسرائیلی نوشته مأمور ویژه دفتر نخست وزیری در مذاکرات ژنو، «یوسی چخانوور» بوده که با «فریدون سینیراوغلو»، مدیرکل وزارت خارجه ترکیه، ملاقات کرده است. هاآرتص تأکید کرده دیدار دیپلمات‌های دو کشور در روزهایی انجام شد که نخست وزیر ترکیه، به طور لفظی اسرائیل را به خاطر بحران غزه محکوم می‌کرد و وزیر خارجه ترکیه نیز با سفر به غزه، در کنار هیئت وزیران خارجه اتحادیه عرب، با مشاهده زخمی‌ها گریست.
به نوشته این روزنامه، طرفین در صدد تنظیم فرمولی هستند که مورد پذیرش هر دوی آن ها باشد و به این بحران دو سال و نیمه پایان دهد.هاآرتص همچنین نوشته در زمانی که اردوغان برای شرکت در نشست قاهره که با هدف اعلامی پایان دادن به بحران غزه برگزار شده بود، در مصر به سر می برد، «حقان فیضان»، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه با «تامیر پاردو»، رئیس موساد در قاهره دیدار کرده است.فریدون سنیراوغلو، مقام ارشد وزارت خارجه ترکیه، که مذاکرات ژنو را اداره کرده است، خود سال‌ها سفیر ترکیه در سرزمین های اشغالی بوده است.

همکاری های اسرائیل و ترکیه در سال‌های گذشته به حدی بود که این دو به هم‌پیمانان نظامی مهمی برای یکدیگر مبدل شده بودند و پس از قطع بسیاری از این همکاری‌ها، روزنامه حریت در ترکیه ماه گذشته از تجدید قراردادهای نظامی ارتش ترکیه با صنایع نظامی اسرائیلی «التا» خبر داده بود.
علاوه بر این، هرچند پس از وقوع حادثه «ماوی مرمره» ترکیه سفیرش را از اسرائیل فرا خواند، سفارتخانه خود را در تل‌آویو دائر نگاه داشت و اسرائیلی‌ها نیز برخی از دیپلمات‌های اصلی خود را به آنکارا و استانبول برگرداندند.
گزارش «هاآرتص» به خوبی آشکار می کند که چرا خالد مشعل و اسماعیل هنیه، رهبران بلندپایه حماس، پس از برقراری آتش بس با رژیم صهیونیستی تنها از ایران و مصر تشکر کرده و بر خلاف رویه معمول خود، نامی از ترکیه به میان نیاوردند. به هر حال، در صورت تأیید این گزارش، باید آن را نقطه سیاه جدیدی در پرونده ادعاهای اسلام گرایی دولت ترکیه به شمار آورد.  
 
 
عضو ارشد مجلس اعلای عراق در پاسخ به عصر ایران:
یدمحسن حکیم عضو شورای رهبری مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتگو با هیات خبرنگاران ایرانی در بغداد به تشریح مواضع این تشکل درباره موضوعات مختلف پرداخت.
هیاتی از خبرنگاران ایرانی و از جمله خبرنگار عصر ایران به دعوت مجلس اعلای اسلامی عراق برای پوشش رسانه ای مراسم بزرگ روز تاسوعای این تشکل در بغداد، به این کشور سفر کرده اند.این عضو ارشد مجلس اعلا درباره واکنش عراق به تحریم ها علیه ایران گفت: بخش عمده تحریم ها، بین المللی نیست یعنی از طرف سازمان ملل متحد تصویب نشده است بلکه به طور یکجانبه از طرف آمریکا علیه ایران اعمال شده؛ بنابراین عراق تعهدی برای عمل به آنها ندارد.وی در عین حال گفت: البته خیلی از شرکت ها در عراق از ترس مجازات های آمریکایی مجبور می شوند خارج از حوزه های تحریم به فعالیت بپردازند.

منافقین
سیدمحسن حکیم در ارتباط با موضوع منافقین در عراق با تاکید بر اینکه "مسعود رجوی (سرکرده منافقین) در عراق نیست" گفت: سیدعبدالعزیز حکیم رئیس فقید مجلس اعلای اسلامی عراق در هنگام ریاست مجلس حکومتی پس از سقوط صدام، نخستین دستور خود را به موضوع اخراج منافقین از عراق اختصاص داد و این پروسه از همان مقطع آغاز و تاکنون به مراحل خوبی رسیده است.وی افزود: هم اکنون با تخلیه پادگان اشرف محل اصلی استقرار منافقین و استقرار آنها به پادگان لیبرتی در حومه بغداد چند اتفاق مهم روی داده است. اول اینکه اعضای منافقین کاملا خلع سلاح شدند زیرا قبل از این با وجود اعلام خلع سلاح، همچنان تسلیحاتی در اختیار داشتند. دوم: اعضای منافقین تحت نظر سازمان ملل متحد درآمدند یعنی هم اکنون تلاش می شود وضعیت آنها مشخص شود که آیا پناهنده سازمان ملل خواهند شد، به کشورهای اروپایی خواهند رفت یا اینکه به ایران باز می گردند؟ اعضای منافقین در پروسه تعیین وضعیت قرار گرفته اند. سازمان ملل متحد هم قول داده است این افراد را در نهایت از عراق خارج کند.مشاور ارشد رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق افزود: به هر حال هیچ کشوری حاضر نیست یک گروه تروریستی را در خاک خود تحمل کند. هم اکنون حدود 260 پرونده شکایت از طرف ملت عراق علیه منافین در دادگاه های عراقی در جریان است.وی اضافه کرد: در میان اعضای منافقین در پادگان اشرف، از 3400 نفر 900 نفر تابعیت کشورهای اتحادیه اروپا را دارند که دولت عراق در حال رایزنی برای انتقال آنها به این کشورهاست. 1500 نفر نیز مایل هستند به ایران بازگردند. وزارت حقوق بشر عراق و صلیت سرخ جهانی هم بازدیدی از اعضای منافقین که به ایران برگشته اند داشته اند و از وضعیت مناسب زندگی آنها اطمینان حاصل شده است.
عراق و تحریم ایران
عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی همچنین با تکذیب اتهامات درباره کمک عراق به ایران برای دور زدن تحریم ها و انتقال سلاح از ایران به سوریه گفت: عراق این دو اتهام را رد می کند آنهایی که اتهام وارد می کنند باید دلیلی برایش مطرح کنند؛ که تاکنون نتوانسته اند چنین دلیلی را ارائه کنند.وی درباره ارتباط میان ایران و عراق اضافه کرد: ارتباط ایران و عراق ریشه ای است و خیلی ها خواهان آن نیستند که این ارتباط شکل بگیرد. مهم ترین شرط برقراری ارتباط قوی، اشتراک معانی میان دو طرف است که این موضوع میان تهران و بغداد برقرار است. البته دولت عراق در این موضوع، به شدت تحت فشار خارجی است.وی افزود: ارتباط ما با ایران خیلی قوی و صمیمانه است و حتی در سطح استراتژیک است. ما سال ها مهمان ملت ایران بودیم و ملت ایران هم میزبان خوبی برای ما بود. مجلس اعلا بخشی از ملت عراق است. ملت عراق خواهان ارتباط تاریخی با ایران است. بعد از 1200 سال شاهد برقراری یک نظام مردم سالار در عراق هستیم و خود مردم دارای نقش واقعی هستند. هم اکنون یک میلیون ایرانی سالانه به عراق می آیند و حجم روابط اقتصادی میان دو کشور به 11 تا 12 میلیارد دلار می رسد.
سوریه و بحرین
وی با اشاره به ارتباطات خارجی مجلس اعلا گفت: با مجموعه ای از مقامات و فعالان سیاسی در کشورهای منطقه ارتباط داریم. مجلس اعلا حتی در موضوع سوریه برای پایان بحران در این کشور تلاش هایی کرد و در همین ارتباط با دولت و مخالفان در ارتباط است و این تلاش ها با محوریت راه حل سیاسی ادامه دارد. هم اکنون کشتارها در سوریه تاثیرات منفی مستقیمی بر عراق داشته است. امیدوارم شاهد بازگشت ثبات به سوریه باشیم.وی افزود: دولت عراق در مساله سوریه موضع بی طرفی اتخاذ کرد تا بتواند ارتباط با دو طرف بحران را حفظ کند و حتی در نشست اخیر وزیران خارجه اتحادیه عرب نیز عراق به بندهایی درباره بردن مساله سوریه به فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل، اعلام تحفظ کرد زیرا این موضوع حل بحران سوریه از طریق سیاسی را با مانع رو به رو می کند.سیدمحسن حکیم همچنین با اشاره به مساله بحرین گفت: در موضوع بحرین هم مجلس اعلا تلاش های زیادی را در ارتباط با دولت و مخالفان انجام داده است ولی تاکنون مشکل حل نشده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد