سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رهبر گروه جهاد اسلامی فلسطین:

دبیر کل جنبش جهاد اسلامی گفت با اشاره به حمایت های ایران از مبارزان فلسطینی، از کشورهای عربی خواست همانند ایران به مقاومت اسلامی فلسطین سلاح دهند.به گزارش عصر ایران، گروه جهاد اسلامی پس از گروه های حماس و فتح، قوی ترین گروه مقاومت فلسطینی است. هم اکنون در غزه و در پاسخ مسلحانه به حملات اسرائیل، گروه جهاد اسلامی در کنار حماس ، عملیات های ضد اسرائیلی انجام می دهد."رمضان عبدالله" در مصاحبه با شبکه الجزیره قطر اضافه کرد: ایران منبع اساسی و اصلی تسلیحاتی است که امروز فلسطینی ها با استفاده از آن در مقابل تجاوزها و دشمنی های اسرائیلی، ایستادگی می کنند. همه جهان این موضوع را می داند و این موضوع، مخفی نیست.او به نوع این اسلحه و چگونگی دست یابی گروه های فلسطینی به آن از ایران اشاره ای نکرد.قبل از این شیمون پرز رئیس جمهور اسرائیل گفته بود ایران موشک های فجر- 5 را در اختیار گروه های فلسطینی قرار می دهد تا این موشک ها را به سمت اسرائیل شلیک کنند.عبدالله اضافه کرد: اگر اختلاف نظری با ایران درباره وضعیت سوریه وجود دارد فکر نمی کنم میان ما و ایران درباره آنچه که در فلسطین می گذرد اختلاف نظری وجود داشته باشد. وی تصریح کرد:اسلحه مورد استفاده گروه های مقاومت در غزه در مقابل اسرائیل، ساخت ایران هستند یا اینکه با پول ایران خریداری شده اند.این عضو ارشد گروه های مقاومت فلسطینی خواستار متنوع شدن منابع کسب سلاح گروه های فلسطینی شد و از کشورهای عربی خواست سلاح های خود را قبل از اینکه در انبارها، زنگ بزنند به مبارزان فلسطینی بدهند.وی افزود: منطق می گوید ما در موضوع فلسطین، صددرصد با ایران هستیم. ایران همه نوع حمایت، کمک و پشتیبانی را از ما می کند اما عاقلانه نیست سلاح مقاومت در غزه به صورت انحصاری تنها از ایران باشد. ما می خواهیم از همه کشورهای عربی اسلحه داشته باشیم.
بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار با بسیجیان
رهبر انقلاب با بیان اینکه رفتار کشورهای عربی و اسلامی نیز در قبال حوادث غزه رفتار مناسبی نبود، تاکید کردند: کشورهای اسلامی و بخصوص دولتهای عربی باید در حرکتی متحد، ضمن کمک به مردم مظلوم غزه برای برداشته شدن محاصره این منطقه تلاش کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در جمع صدها نفر از فعالان طرح شجره طیبه «صالحین»، بسیج را از معجزات انقلاب اسلامی دانستند و با اشاره به نیاز مستمر کشور،‌ملت،‌انقلاب و تاریخ به بسیج،‌ بر ارتقای کیفی فعالیتهای این نهاد تأکید کردند.
ایشان همچنین جنایات و وحشی گریهای رژیم صهیونیستی در حمله به مردم نوار غزه را، نشان دهنده سبعیت حیرت آور سردمداران این رژیم خواندند و با اشاره به وقاحت مضاعف و نفرت آور امریکا، انگلیس و فرانسه در حمایت از کشتار مردم غزه تأکید کردند: کشورهای اسلامی بخصوص دولتهای عربی، با اصلاح رفتار خود در این مسئله، ضمن کمک به مردم مظلوم اما شجاع و سرافراز نوار غزه، برای شکستن محاصره این منطقه تلاش کنند و امت اسلام نیز به تأسی از مقاومت پیروز مردم غزه بداند که ایستادگی و استقامت، تنها راه نجات و غلبه بر دشمنان اسلام است.
حضرت آیت الله خامنه ای بخش مهمی از سخنانشان در این دیدار را به حوادث هفته اخیر نوار غزه اختصاص دادند و تأکید کردند: وحشیگریهای صهیونیستها در حمله به مردم بی گناه و غیرنظامی غزه، باید وجدان دنیای اسلام را تکان دهد و حرکت عظیم ملتهای مسلمان روح تازه ای پیدا کند.
ایشان در تبیین ابعاد حرکت رژیم صهیونیستی در حمله به غزه افزودند: سبعیت شگفت آور سردمداران رژیم اشغالگر در حمله به غزه نشان داد این عناصرِ کاملاً وحشی، هیچ بویی از انسانیت نبرده اند.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: جنایات صهیونیستها در غزه همچنین ماهیت دشمنان جهان اسلام و ماهیت مدعیان جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی، را بخوبی آشکار کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد شدید از حمایت واضح سردمداران نظام استکبار از جنایات صهیونیستها خاطرنشان کردند: امریکا، انگلیس و فرانسه به رژیم سنگدل و بی رحم صهیونیستی حتی یک اخم نکردند و با حمایت و تشویق و تقویت این جنایتکاران، نشان دادند که دشمنان خشن و منفور امت اسلام چقدر از اخلاق و انسانیت به دورند.
ایشان افزودند: سردمداران استکبار از جمله امریکا که از فجایع صهیونیستهای وحشی در غزه حمایت می کنند چگونه با وقاحت مضاعف از حقوق بشر دم می زنند و خود را در موضع محاکمه کننده ملتها و کشورهای دیگر قرار می دهند؟
رهبر انقلاب افزودند: رفتار کشورهای عربی و اسلامی نیز در قبال حوادث غزه رفتار مناسبی نبود چرا که برخی فقط به حرف اکتفا کردند و برخی حتی در حرف نیز صهیونیستها را محکوم نکردند.
ایشان افزودند: کسانی که داعیه دعوت به وحدت و هدایت دنیای اسلام را دارند در مسائل دیگری که تأمین کننده اغراض سیاستی آنهاست به صراحت وارد می شوند اما در این ماجرا چون طرف آنها امریکا و انگلیس است از محکوم کردن صریح و واقعی صهیونیستها خودداری و حداکثر به حمایت لفظیِ کم ارزش بسنده کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: کشورهای اسلامی و بخصوص دولتهای عربی باید در حرکتی متحد، ضمن کمک به مردم مظلوم غزه برای برداشته شدن محاصره این منطقه تلاش کنند.
ایشان با تجلیل از استقامت عزت آفرین مردم و جوانان نوار غزه افزودند: آنها به توفیق الهی، یک بار دیگر ثابت کردند که با ایمان و ایستادگی و سخت کوشی،‌ می توان بر مجموعه های بزرگ، مسلح، پیچیده و حمایت شده از سوی مستکبران نیز غالب آمد.
رهبر انقلاب با اشاره به دستپاچگی رژیم صهیونیستی برای آتش بس خاطرنشان کردند: کسانی که خباثت و ددمنشی را آغاز کردند ضربات بیشتری نیز دریافت کردند به شکلی که اکنون برای آتش بس، از جمع کوچک مردم نوار غزه، دست پاچه تر شده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزایش قدرت مادی و معنوی و دفاع جانانه و مقتدرانه در مقابل دشمنان اسلام را پیام حوادث غزه برای امت اسلامی خواندند و افزودند: ماجرای غزه نشان داد که برای غلبه بر توطئه ها، خباثتها و نامردیها هیچ راهی جز دفاع مقتدرانه نیست.
ایشان خاطرنشان کردند: دنیای اسلام باید برای آسیب ناپذیری در مقابل دشمنان، هم قدرت ایمانی و عزم و اراده خود را افزایش دهد و هم با پیشرفت علمی و فناوری به توانایی ساخت تجهیزات زندگی اعم از سلاح و غیرسلاح دست یابد.
رهبر انقلاب افزودند: البته ملت ایران این درس را از دوران دفاع مقدس خود درک کرده است و به همین علت، مردم، جوانان و دانشمندان این سرزمین برای پیشرفت و اقتدار کشور در حال تلاشند.
رهبر انقلاب ضرورت اتحاد امت اسلامی و نیز اتحاد درونی هر ملت مسلمان را از دیگر درسهای حوادث اخیر نامیدند و خاطرنشان کردند: این واقعیت در مورد ملت ایران نیز، صادق است.
ایشان از همین زاویه، به تبیین فلسفه دعوت مکرر خود به وحدت و همدلی پرداختند و افزودند: توصیه مداوم به صاحبان قلم و زبان، و فعالان مطبوعاتی و پایگاههای اینترنتی، جناحهای سیاسی و مسئولان اجرایی و غیراجرایی برای اتحاد به این دلیل است که وحدت، در اقتدار و پیشرفت کشور و حفظ جایگاه جمهوری اسلامی در جهان دارای تأثیراتی عظیم و حیاتی است.
رهبر انقلاب با تجلیل از وحدت و همدلی ملت، به پاسخ مثبت سران سه قوه به دعوت ایشان برای همدلی اشاره کردند و افزودند: از پاسخ مثبت و با ارزش مسئولان قوا و تأکید آنان بر وحدت در عین برخی اختلاف نظرها و سلیقه ها، تشکر می کنم و لازم است این حرکت خوب با مراقبت در اظهارنظرها و اقدامات، استمرار یابد.
ایشان در همین بحث به موضوع سؤال مجلس از رئیس جمهور پرداختند و خاطرنشان کردند: این حرکت تاکنون از دو جنبه قابل تحسین و تمجید است.
رهبر انقلاب در تشریح این ابعاد مثبت، سؤال از رئیس جمهور و سایر مسؤلان اجرایی را نشان دهنده احساس مسؤلیت نمایندگان ملت در قبال مسائل کشور دانستند و افزودند: مسئولان اجرایی نیز با اعتماد به نفس و شجاعت برای توضیح و پاسخ اعلام آمادگی کرده اند.
رهبر انقلاب افزودند: اقدام قوه مقننه در عمل به وظیفه و نیز اعتقاد قوه مجریه به صحت و صداقت اقدامات خود، امتحان خوبی برای دو قوه بود اما معتقدم این حرکت تا همین جا کافی است و دیگر ادامه نیابد.
ایشان افزودند: مردم هم با بصیرتند و تشخیص می دهند که ادامه این کار، همان چیزی است که دشمن می خواهد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به نیاز کامل کشور به آرامش خاطرنشان کردند: ممکن است عده ای از دو طرف تحت تأثیر احساسات و با استفاده از وسائل تبلیغ از جمله روزنامه ها و پایگاههای اینترنتی فضا را شلوغ کنند در حالیکه همه مسئولان برای عمل به وظایفشان نیاز به آرامش دارند و مردم نیز خواستار آرامش هستند و ادامه نیافتن این مسئله نشان خواهد داد که قوای مقننه و مجریه بیش از هر چیز به وحدت و آرامش احترام می گذارند.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در سخنانشان در جمع مسئولان و فعالان شجره طیبه صالحین بسیج، تقارن هفته بسیج با حادثه عظیم عاشورا را درس آموز دانستند و افزودند: اگر حادثه جگرسوز اما عبرت آموز کربلا نبود از حقیقت اسلام چیزی باقی نمی ماند به همین علت ماجرای عاشورا باید همواره به عنوان یک درس و یک پرچم هدایت در مقابل چشمان جامعه اسلامی باشد.
ایشان دوران دفاع مقدس را تداعی کننده گوشه هایی از فداکاری اصحاب سیدالشهدا (ع) خواندند و خاطرنشان کردند: بسیج از برجسته ترین و مهم ترین مظاهر این فداکاریها بوده است.
رهبر انقلاب اسلامی، تشکیل بسیج را از مظاهر ژرف اندیشی و حکمت الهی امام خمینی (رض) برشمردند و افزودند:‌ بسیج در دفاع مقدس دارای عیار بالای خلوص بود که امروز نیز همان عیار بالا، باید حفظ و متجلی شود.
ایشان حفظ خلوص در دوران دفاع مقدس را آسانتر از خالص ماندن در میدانِ پیچیده اما غیرنظامیِ مقابله با دشمنان دانستند و تأکید کردند: بسیج در مجموعه های خود مراقب ایمان، ‌توکل، معنویت و روحیه فداکاری باشد.
رهبر انقلاب پرهیز از آفاتی نظیر غرور، تظاهر و ریاکاری را ضرورت بسیجی بودن و بسیجی ماندن خواندند و با اشاره به استمرار عمق بخشی و ارتقای مستمر کیفیت فعالیتها افزودند: باید از هرگونه سطحی نگری در ابعاد مختلف پرهیز کرد.
ایشان طرح شجره طیبه صالحین را به عنوان اقدامی برای عمق بخشی معرفتی و تربیتی،‌مورد تحسین قرار دادند و افزودند: باید به گونه ای عمل کنیم که بسیج به عنوان الگو و دستورالعملی زنده، پویا و قابل پیروی، در دنیای اسلام تثبیت شود.
حضرت آیت الله خامنه ای تقویت و توسعه فعالیتهای بسیجی به همه ابعاد زندگی را از وظایف اساسی دست اندرکاران این نهاد برشمردند و افزودند: در بحث سبک زندگی نیز بسیج و بسیجیان می توانند با عیارسنجی رفتار خوددر خانواده، محیط کار،‌و اجتماع، به نوعی خودشناسی و اصلاح دست بزنند.
ایشان با تقدیر از حضور موفق بسیج در زمینه های علمی، فناوری، خدمات اجتماعی و نظریه پردازی در زندگی اجتماعی افزودند: اگر روزی کشور و انقلاب به دفاع نظامی در مقابل دشمن نیازمند شود بی تردید همین مجموعه های بسیجی و همه جوانان شجاع ایران، دلاوری و اقتدار و شکست ناپذیری ملت ایران را به تمام دنیا نشان خواهند داد.
در ابتدای این دیدار سردار سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش برای ارتقای مستمر فعالیتهای فرهنگی بسیج و ضرورت حضور سازمان یافته بسیجیان در مقابله با جنگ نرم دشمنان گفت: با تشکیل شجره طیبه صالحین، بیش از 3 میلیون بسیجی در حلقه های معرفتی – تربیتی صالحین فعال شده اند.
سردار سرتیپ نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز با اشاره به استقبال اساتید حوزه و دانشگاه و نخبگان جامعه از نظام معرفتی – تربیتی صالحین اعلام کرد: در سازماندهی جدید بسیج ابعاد مختلف دفاعی – علمی – معرفتی – تربیتی – فرهنگی – مردم یاری و ورزشی بسیج، در هسته های شجره طیبه صالحین سازماندهی شده است.
در ادامه این دیدار آقایان و خانمها:
حجت الاسلام فرحانی، رئیس مرکز تولید اندیشه و پاسخگویی به شبهات
حجت الاسلام پاکباز، سرمربی طرح صالحین از استان خوزستان
معصومه احمدی، مربی طرح صالحین از استان قم
دکتر محمدرضا عبدی، دکترای فیزیک اتمی از دانشگاه صنعتی اصفهان از بسیج اساتید استان اصفهان
دکتر مژگان کریمی، جراح و متخصص زنان از بسیج جامع پزشکی استان یزد
فتح الله فریدی وثوق، دارنده مدالهای جهانی و آسیایی جودو و از بسیج ورزشکاران استان همدان
و هادی زینلی فرزند شهید از بسیج مساجد و محلات تهران بزرگ
درباره علل و اهداف اجرای طرح شجره طیبه صالحین، چگونگی ساماندهی اساتید و بسیجیان در سطوح سرمربی، مربی و سرگروه حلقه های معرفتی – تربیتی صالحین، نظارت علمی بر روند ارتقای کیفی فعالیتها، شناسایی ظرفیتهای جدید به موازات آسیب شناسی علمی طرح، رصد شبهات و ارائه پاسخهای مستدل، و توجه کامل به خودسازی معنوی در حلقه های معرفتی نکاتی را بیان کردند.

طرح سوال از رییس جمهور تا اینجا کار مثبتی بود،هم نشان دهنده احساس مسئولیت مجلس و هم آمادگی مسئولان دولتی برای پاسخگویی است،اما ادامه این کار آن چیزی است که دشمن می خواهد.

دیدار جمعی از بسیجیان سراسر کشور با رهبر انقلاب ساعتی پیش در حسینیه امام خمینی انجام شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رهبرانقلاب ، آیت الله خامنه ای در این دیدار تصریح کردند: طرح سوال از رییس جمهور تا اینجا کار مثبتی بود،هم نشان دهنده احساس مسئولیت مجلس و هم آمادگی مسئولان دولتی برای پاسخگویی است، اما ادامه این کار آن چیزی است که دشمن می خواهد.

ایشان افزودند: از نمایندگان محترم، تقاضا می کنیم از اینجا به بعد ادامه ندهند.

رهبر انقلاب اضافه کردند: رفتار کشورهای اسلامی در قضیه غزه مناسب نبود. آنهایی که داعیه دنیای اسلام را دارند در این مواقع باید خود را نشان دهند.

طراحان انصراف دادند/ طرح سوال منتفی شد


در پی دستور رهبر انقلاب مبنی بر توقف سوال از رئیس جمهور ، سخنگوی طراحان سئوال از رئیس جمهور اعلام کرد: امضا کنندگان این طرح با صدور بیانیه ای انصراف خود را از پیگیری طرح مذکور اعلام کردند.

متن بیانیه به این شرح است:

رهنمودهای مقام معظم رهبری و فرامین ایشان نصب العین و فصل الخطاب برای نمایندگان بوده است. با لبیک به فرمان ایشان نمایندگان سئوال کننده مراتب انصراف خود را از ادامه طرح سئوال از رئیس جمهور اعلام می کنند.

اجرای آتش بس در غزه/ آتش بس از ساعت 10 و نیم شب به وقت تهران

این آتش بس به منظور توقف 8 روز درگیری در این منطقه که به کشته شدن بیش از 140 فلسطینی و 5 اسرائیلی را به دنبال داشته ، به اجرا درخواهد آمد. زمان اجرای آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حماس ساعت 9 چهارشنبه شب به وقت قاهره (ده و نیم شب به وقت تهران) خواهد بود.

محمد کامل عمرو وزیر خارجه مصر در یک نشست خبری با اعلام آتش بس میان فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی زمان اجرایی شدن آن را ساعت 9 امشب به وقت قاهره دانست.

به گزارش مهر به نقل از شبکه های الجزیره و العربیه، محمد کامل عمرو وزیر خارجه مصر در یک نشست خبری با شرکت هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در قاهره با اعلام آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حماس زمان اجرای آن را ساعت 9 چهارشنبه شب به وقت قاهره (ده و نیم شب به وقت تهران) دانست.
ایرنا نوشت: به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام فلسطینی آشنا به مذاکرات میانجیگرانه مصر برای برقراری آتش بس در غزه، اعلام کرد که توافق در خصوص آتش بس در غزه حاصل شده است.
این مقام فلسطینی که نامی از وی برده نشده اعلام کرد این آتش بس به منظور توقف 8 روز درگیری در این منطقه که به کشته شدن بیش از 140 فلسطینی و 5 اسرائیلی را به دنبال داشته ، به اجرا درخواهد آمد.منابع رژیم صهیونیستی نیز روز چهارشنبه اعلام کردند رژیم مذکور با آتش بس در غزه موافقت کرده است اما محاصره غزه را لغو نخواهد کرد .منابع وابسته به رژیم صهیونیستی به جزئیات بیشتر در این زمینه اشاره نکرده اند .بر اساس این گزارش، منابع وابسته به رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که قرار است هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بزودی در سخنانی در قاهره پایتخت مصر این آتش بس را اعلام کند.یک مقام مصر نیز در مصاحبه با رویترز گفت تل آویو و گروه های مبارز فلسطینی درمورد آتش بس به منظور پایان دادن به درگیری در غزه موافقت کرده اند .

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با «تابناک»

کد خبر: ۲۸۴۵۸۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۵

همه کارشناسان و تحلیلگران روابط بین‌الملل بر تأثیر ایران و برنامه هسته‌ای آن بر انتخابات آمریکا اذعان دارند. بیشتر کارشناسان بر این باورند که اوباما در دوره جدید ریاست‌جمهوری خود، رویکردی عملگرایانه‌تر در تعامل و یا تقابل با ایران خواهد داشت و اجلاس آتی ایران و ۱+۵ می‌تواند آزمونی تعیین‌کننده برای آمریکا و هم‌پیمانانش باشد.


به گزارش «تابناک»، سید حسین نقوی حسینی در پاسخ به این که آیا با انتخاب دوباره اوباما، تغییری در مواضع آمریکا و ایران پدید خواهد آمد و همچنین درباره چشم‌انداز اجلاس آذر ماه ایران و ۱+۵ و نتایج آن گفت: تا کنون تغییری در سیاست‌های آمریکا ندیده‌ایم. اوباما در شعارهای انتخاباتی خود گفته که به سمت عملیاتی کردن سیاست‌هایش درباره ایران خواهد رفت. اظهاراتی نیز در مورد مذاکره ایران و آمریکا شده که در صورت درست بودن این گفته‌ها و با توجه به اوضاع کشور، شاید رویدادهای جدیدی در رویکرد‌ها و سیاست‌های دو طرف رخ دهد. بنا بر این گزارش، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: با این حال و بنا بر قراین و شواهد، اتحاد جبهه غرب بیشتر از گذشته شده است. آنان بر این باورند که ایران در تنگناست و به همین دلیل، خواهان این هستند که ما از مواضعمان کوتاه بیاییم. البته در مذاکرات آینده، با توجه به منافع ملی و مسائلی که در این مدت روی داده است، امکان رسیدن به توافق وجود دارد، ولی نمی‌توان به قطعیت چنین انتظاری داشت. نماینده ورامین در مجلس در واکنش به انتخاب تهران به عنوان محل مذاکرات و تأثیر این موضوع بر مذاکرات، گفت: این که طرف‌های غربی این موضوع را پذیرفته‌اند که مذاکرات در تهران برگزار شود، رویکرد مثبتی است در راستای حل مسائل و پیشرفت مذاکرات. انتخاب تهران برای محل مذاکرات، مزیت‌هایی برای ما دارد و جو مذاکرات می‌تواند تحت تأثیر میزبانی ما قرار بگیرد. البته اگر بتوانیم از این امتیاز بهره مناسبی ببریم، می‌توانیم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. همین موضوع که شرایط دوستانه‌ای در مذاکرات برقرار باشد، در جو آن تأثیر بسیار خوبی می‌تواند داشته باشد. نقوی حسینی درباره اظهارات وزیر خارجه کشورمان، مبنی بر آمادگی ایران برای تعلیق غنی‌سازی ۲۰ درصدی گفت: ما پیش از این نیز برای این موضوع اعلام آمادگی کرده بودیم. این موضوع به نوبه خود، رویکرد مثبتی است از سوی ایران و افزون بر آن، می‌تواند آزمونی برای غربی‌ها باشد و اینکه تا چه اندازه به دنبال برطرف کردن مشکلات هستند. وی در پایان گفت: البته افزون بر مباحث هسته‌ای، موضوعات دیگری چون تحریم‌های بانکی و بین‌المللی ایران در این مذاکرات مطرح خواهد شد و گفت‌وگوها تنها به موضوعات هسته‌ای محدود نخواهد بود. گفتنی است، امروز در مذاکرات، نمایندگان کشورهای ۱+۵ از میزبانی ترکیه و شهر استانبول سخن گفتند و نامی از تهران بر زبان نیاوردند.

علی مطهری در مصاحبه با «تابناک»

این حکم حکومتی، رئیس‌جمهور را از نظارت‌های بعدی مصون نمی‌کند

در واقع سخنان رهبری حکم حکومتی بود. با توجه به اینکه ایشان در سخنانشان فرمودند که نمایندگان متوقف کنند، خود به خود حکم حکومتی تلقی می‌شود و سؤال از رئیس‌جمهور منتفی می‌شود. بعضی وقت‌ها ایشان به عهده نماینده‌ها می‌گذارند و می‌فرمایند نظر من این است، ولی بعضی وقت‌ها مانند الان بسیار صریح گفتند که تا اینجا خوب است سؤال متوقف شود.

کد خبر: ۲۸۶۶۸۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۶

سرانجام سرنوشت سئوال از رئیس‌جمهور با بیانات صریح رهبر انقلاب در جمع بسیجیان مشخص شد و نمایندگان امضا کننده، در بیانیه ای با اعلام پیروی از مقام معظم رهبری، از پرسش از رئیس‌جمهور انصراف دادند.
علی مطهری یکی از طراحان سؤال از رئیس جمهور امروز در گفت‌وگو با «تابناک» درباره پس گرفتن سؤال از رئیس جمهور گفت:این حکم حکومتی، رئیس‌جمهور را در برابر اشتباهات احتمالی بعدی مصون نخواهد گذاشت.
وی در ادامه گفت: سرانجام سؤال با توجه به سخنان رهبری، خود به خود منتفی است. در واقع سخنان ایشان، حکم حکومتی بود. با توجه به اینکه ایشان در سخنانشان فرمودند که نمایندگان متوقف کنند، خود به خود حکم حکومتی تلقی و سؤال از رئیس‌جمهور منتفی می‌شود. بعضی وقت‌ها، ایشان به عهده نماینده‌ها می‌گذارند و می‌فرمایند نظر من این است، ولی بعضی وقت‌ها مانند الان بسیار صریح گفتند که تا اینجا خوب است؛ ضمن تشکر از هر دو جناح که هم به وظیفه خود در خصوص سؤال پرسیدند و هم پاسخگو بودند، می‌فرمایند که سؤال متوقف شود. وی درباره اینکه با توجه به این شرایط مجلس، چه راهکاری برای پاسخگو کردن رئیس‌جمهور هست و یا اینکه تا پایان دوره ایشان چه باید کرد، گفت: نمی‌دانم، باید منتظر ماند تا این چند ماه بگذرد. علی مطهری در خصوص اینکه آیا این حکم حکومتی، رئیس‌جمهور را از دیگر ابزار حکومتی مجلس هم در امان می‌دارد یا خیر و این که اگر در آینده کارهایی کند که مشمول سؤال یا استیضاح شود، گفت: اکنون می‌توان به تذکر بسنده و رئیس‌جمهور را با تذکر کتبی و شفاهی کنترل کرد. مطهری درباره اینکه این حکم حکومتی را در خصوص این سؤال از رئیس‌جمهور صادق می‌داند، یا این که این حکم رئیس‌جمهور را از دیگر مسائل در ماه‌های آتی در امان می‌دارد، گفت: نه این حکم قطعا برای این سؤال صادق هست و نمی‌توان آن را به همه امور تسری داد، ولی برای دیگر امور، قطعا روال معمول خودش جاری هست. وی در پایان گفت : امضاهای نمایندگان پای سؤال از رئیس‌جمهور، پس گرفته نمی‌شود،‌ ولی چون ایشان حکم کردند، ما تابع هستیم و سؤال منتفی می‌شود.

شرکت ملی نفت ایران در مورد ادعای عربستان مبنی بر ورود ایران به آبهای این کشور برای اکتشاف منابع هیدروکربوری تاکید کرد که ایران تنها در مرزهای آبی و خاکی خود صورت می‌گیرد و ایران برای اکتشاف وارد آب‌های هیچ کشوری نشده است.

کد خبر: ۲۸۶۶۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۳

درحالی که ادعاهای اخیر عربستان مبنی بر ورود غیرمجاز ایران به محدوده میادین نفتی این کشور با سکوت رسانه‌ای وزارت نفت همراه شده بود، اظهارات اخیر سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور ابعاد جدیدی از این ماجرا را روشن کرد.

به گزارش ایسنا، درحالی که عرب‌ها در روزهای گذشته ادعای نقض قوانین بین‌المللی از سوی ایران در میادین مشترک نفتی را مطرح کرده بودند، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز گذشته صراحتا این موضوع را رد و عربستان را متهم به انجام فعالیت اکتشافی در مرزهای ممنوعه کرد.

در چنین شرایطی با پیگیری‌های ایسنا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که اکشافات ایران تنها در مرزهای آبی و خاکی خود صورت می‌گیرد و ایران برای اکتشاف وارد آب‌های هیچ کشوری نشده است.

شرکت ملی نفت ایران در مورد ادعای عربستان مبنی بر ورود ایران به آبهای این کشور برای اکتشاف منابع هیدروکربوری تاکید کرد که ایران تنها در مرزهای آبی و خاکی خود صورت می‌گیرد و ایران برای اکتشاف وارد آب‌های هیچ کشوری نشده است.

شرکت ملی نفت با تایید اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره فعالیت‌های اکتشافی نفت در آبهای خلیج فارس تاکید کرد که ایران نسبت به توافقنامه‌های مرزی بین دو کشور ایران و عربستان متعهد است.

رامین مهمانپرست- سخنگوی وزارت خارجه- دیروز در کنفرانس خبری هفتگی خود در پاسخ به ادعای ریاض مبنی بر تجاوز ایران به میدان‌های نفت و گاز این کشور اظهار کرده بود که این عربستان بود که در مناطق مرزی ممنوعه فعالیت‌های اکتشافی انجام داده است. به همین علت ایران تذکرات لازم را به این کشور داده‌است و تعهد کشور ما نسبت به توافقنامه‌های مرزی به سفیر عربستان در تهران منتقل شده است.

مهمانپرست در این باره گفت: سعودی‌ها دچار اشتباه شده‌اند. نقض توافق از طرف شرکت‌های سعودی بوده و اگر این مسئله پیگیری شود آنها باید مورد مواخذه قرار گیرند. مذاکره درباره‌ی محدودیت‌های مرز آبی بین ایران وعربستان در قوانین و اسناد بین‌المللی بین دو کشور قید شده است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه، ایران معتقد است هرگونه اختلافی از طریق فضای همکاری و روحیه تفاهم و مشارکت قابل حل است.

این در حالی‌است که عبدالله المعلمی - سفیر عربستان در سازمان ملل - هفته گذشته به روزنامه عکاظ گفت که در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل آنچه را که جزییات نقض کنوانسیون‌های رسمی و معاهدات بین ایران و عربستان از سوی ایران می‌خواند را تشریح کرده است.

وی در این نامه مدعی شد که دو قایق نیروی دریایی ایران یک کشتی شرکت نفتی آرامکو را رهگیری کرده و بالگردهای ایران چندین بار بر فراز یک میدان گازی در حصبه – این میدان در ایران فرزاد آ خوانده می‌شود- پرواز کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، ایران و عربستان در آب‌ها خلیج فارس در چهار نقطه باهم دارای میدان‌های مشترک نفت و گاز هستند، میدان‌های فروزان، میدان "فرزاد آ"، میدان آرش و میدان اسفندیار. در این میان ایران و عربستان تنها از میدان فروزان نفت خام برداشت می‌کنند.

میدان فروزان

میدان نفتی مشترک فروزان که در 100 کیلومتری جنوب غربی جزیره خارگ قرار دارد، بین ایران و عربستان سعودی مشترک است و عرب‌ها آن را مرجان می‌خوانند.

برداشت ایران از میدان مشترک نفتی فروزان روزانه کمتر از 45 هزار بشکه است که در صورت توسعه آن این عدد به 100 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

البته شرکت نفت سعودی "آرامکو" عربستان با همکاری شرکت "مک درموت" آمریکا نیز در حال توسعه میدان نفتی فروزان است و در حال حاضر برداشت این کشور از این میدان حدود 405 هزار بشکه در روز اعلام می‌شود.

میدان "فرزاد آ"

میدان فرزاد A , B با ذخیره درجای 12.5 تریلیون فوت مکعب گاز، گاهی با نام میدان "پارسی" خوانده می‌شوند. قسمتی از میدان فرزاد A با کشور عربستان مشترک است و در این کشور "حصبه" نامیده می‌شود.

ایران آذرماه سال گذشته قرارداد توسعه و اکتشاف میدان "فرزاد آ" را با شرکت پتروپارس امضا کرده است.

میدان آرش

میدان مشترک آرش با ذخیره گاز درجای حدود یک تریلیون فوت مکعب و ذخیره نفت درجای حدود 310 میلیون بشکه در سال 1960 کشف شد. این میدان در جنوب غربی جزیره خارگ و بین مرزهای سه کشور ایران، کویت و عربستان قرار گرفته است.

اکنون بنا به دلایل متعدد، بهره‌برداری از این میدان به تاخیر افتاده است. اختلافات از جایی شروع شد که کویت مدعی شد ذخایر گاز منطقه‌ای که ایران برای حفاری انتخاب کرده، با یکی از میاین این کشور به‌نام "الدوره" مشترک است و با تهدید به شکایت از ایران به نهادهای بین‌المللی، ایران را به متوقف کردن ادامه فعالیت‌های خود در این میدان مجبور کرد.

بعد از قبول مشترک بودن این میدان بین دو کشور ایران و کویت، تعیین میزان سهم دو کشور مورد بحث واقع شد. طرف ایرانی معتقد بود که نیمی از میدان آرش متعلق به ایران است، در حالی که طرف کویتی مدعی مالکیت بیش از 50 درصدی از این میدان است.

از سوی دیگر علاوه بر اضافه شدن کشور مدعی عربستان به جمع صاحبان میدان آرش، اختلاف کویت و عربستان بر سر مسیر خط لوله انتقال گاز تولیدی از این میدان گازی نیز از دیگر دلایل عقب افتادن اجرایی شدن این پروژه شد. البته ریاض و کویت در سال 2000 به توافقی دو جانبه در باره مرز آبی میان دو کشور دست یافتند.

با وجود این مذاکرات ایران و کویت برای تعیین خط مرزی از سال 1382 توسط کمیته مشترکی در وزارت امور خارجه و شرکت ملی نفت ایران با مسوولان کویت اغاز شده است و پس از 10 سال همچنان ادامه دارد.

میدان اسفندیار

میدان مشترک نفتی اسفندیار هم در فاصله 95 کیلومتری جنوب غربی جزیره خارگ، با 532 میلیون بشکه نفت‌خام درجا با کشور عربستان سعودی مشترک است و در این کشور میدان " لولو" نامیده می‌شود. البته در حال حاضر دو کشور ایران و عربستان هنوز برداشت از این میدان مشترک نفتی را آغاز نکرده‌اند.

اعراب خلیج فارس دور جدیدی از خرید تسلیحات برای مقابله با ایران را آغاز کردند/رقابت شدید آمریکا، انگلیس و فرانسه برای انعقاد قرارداد با دول خلیج فارس

درخواست های دول خلیج فارس باعث ایجاد لابی های تجاری در سطوح بالا بین کشورهای غربی و رقابت این کشورها برای انعقاد قراردادهای میلیارد دلاری با اعراب خلیج فارس شده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فایننشال تایمز نوشت: کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال خرید تسلیحات جدیدی از کارخانه های اروپایی و امریکایی هستند. آنها به دنبال تعویض تجهییزات قدیمی خود و پاسخ به تهدید ایران و دیگر نگرانی های امنیتی هستند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، درخواست های متوالی و زیاد این کشورها از واشنگتن برای سیستم های موشکی به روز شده یا جدید، نشان دهنده آن است که کشورهای شبه جزیره عربستان به دنبال ساخت یک سپر نظامی مستحکم در مقابل ایران در زمان حمله اسرائیل یا آمریکا هستند.

درخواست های دول خلیج فارس باعث ایجاد لابی های تجاری در سطوح بالا بین کشورهای غربی و رقابت این کشورها برای انعقاد قراردادهای میلیارد دلاری با اعراب خلیج فارس شده است.

ویلیام کوهن سناتور سابق جمهوریخواه که وزیر دفاع دولت کلینتون بود، می گوید: صنایع دفاعی آمریکا و شرکت های کامپیوتری، با فرصت بزرگی مواجهند.

وی می افزاید: نگرانی ها در خصوص ایران مشروع است.پشت ایران، تروریستم، تهدیدات سایبری قرار گرفته است. اکنون شما با تاثیرات بهار عربی هم مواجهید. هر کشوری می خواهد اطیمنان حاصل کند که در مقابل این خطرات ایمن است.

از دوم نوامبر، کنگره آمریکا با چهار درخواست جداگانه برای خرید سلاح از سوی کشورهای خلیج فارس مواجه شده است که مجموع ارزش آن به 24.2 میلیار دلار می رسد.

این معاملات شامل هواپیمای باری برای عربستان سعودی، یک سیستم موشکی 9.9 میلیارد دلاری پاتریوت برای قطر و سیستم دفاع موشکی برای امارات متحده عربی می شود.شرکت های لاکهید مارتین و ریتون شرکت هایی هستند که در این قراردادها به سودهای کلانی دست یافته اند.ویلی مرو، مدیر بخش خاورمیانه لاکهید مارتین گفت: منطقه خاورمیانه و افریقا بیشترین بازار خرید را دارد و معاملات صورت گرفته نشات گرفته از وجود تنش بین کشورهای خلیج فارس و تهران است.

از سوی دیگر، کمپانی های اروپایی به دنبال انعقاد قراردادهای بزرگ در منطقه هستند. دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا از سفر خود به کشورهای خلیج فارس برای متقاعد کردن آن ها برای فروش بیش از 100 هواپیمای جنگی به عربستان، امارات و عمان استفاده کرد.همچنین، پاریس برای انجام معاملاتی با این کشورها لابی کرده است و با پیشنهاد فراهم ساختن بیش از 60 جنگنده رافاله برای امارات با لندن در رقابت است.ارزش معاملات امریکا با کشورهای خلیج فارس دو برابر شده و از 32 میلیارد دلار در سال 2010 به 71.5 میلیارد دلار در سال 2011 رسیده است که عربستان با انعقاد قرادادهایی به ارزش 33.7 میلیار دلار در صدر این لیست قرار دارد.جرمی بینی سردبیر بخش خاورمیانه و افریقا مجله ی "دفاع جین" گفت: روشن است که حجم بسیار زیاد معاملات کشورهای حاشیه خلیج فارس و آمریکا و تمرکز آن بر روی سیستم موشکی با هدف مقابله با تهدید موشکی ایران صورت می گیرد.

تا به حال 10 تا 15 بار با این گزارش ها مواجه شده ایم؛ ایران فقط رجز خوانی می کند/این طرح عملی نمی شود

نولند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که طرح ایران برای ساخت خط لوله گاز طبیعی بین ایران، سوریه و عراق به دلیل تحریمات اقتصادی با مشکل مواجه می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نولند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که طرح ایران برای ساخت خط لوله گاز طبیعی بین ایران، سوریه و عراق به دلیل تحریمات اقتصادی با مشکل مواجه می شود.

وبه گزارش سرویس بین الملل انتخاب، یکتوریا نولند سخنگوی وزارت خارجه ی آمریکا گفت: واشنگتن تاکنون 6، 7 ، 10 یا 15 بار با گزارشاتی از سوی تهران در خصوص خط لوله ایران، عراق و سوریه مواجه شده است و به نظر می آید که هیچوقت عملی نمی شود.

نولاند افزود: ایران با انتشار این گزارشات به دنبال رجز خوانی و به رخ کشیدن خود است.

وی ادامه داد: من به سادگی می گویم که ساخت هر نوع خط لوله ی ایران و سوریه می تواند با مشکل تحریم که علیه سوریه و ایران اعمال شده، مواجه شود.بر اساس این گزارش، این خط لوله پیش از ورود به سوریه از بغداد، پایتخت عراق عبور خواهد کرد.این اقدام زیرکانه ایران، 2 کشور عراق و سوریه را با حدود 25 میلیون مترمکعب گاز در روز تغذیه خواهد کرد. هزینه ساخت 225 کیلومتر از خط لوله ایران 3 میلیارد دلار برآورد شده است.قرارداد این خط لوله 10 میلیارد دلاری در سال گذشته در عسلویه میان وزرای مربوطه ایران و سوریه به امضا رسیده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد