سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی

این نمایندگان حامی دولت ، مدعی بودند که طرح سوال از رئیس جمهور ، برخلاف خواست رهبری است. این در حالی است که علی لاریجانی ، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز تصریح کرد که هیچ دستوری از جانب مقام معظم رهبری مبنی بر توقف طرح سوال به مجلس نرسیده و هر کس چنین ادعایی کند ، خلاف واقع گفته است

دومین طرح سؤال از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، دقایقی پیش در نشست علنی امروز مجلس خوانده شد.

علیرضا منادی، نماینده مردم تبریز با قرائت طرح سؤال از رئیس جمهور ـ که به امضای 77 نماینده مجلس رسیده است ـ اعلام کرد که سؤال از رئیس جمهور امروز به محمود احمدی‌نژاد ارائه خواهد شد.

متن کامل طرح سوال از رئیس جمهور به این شرح است:

جناب آقای دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهور محترم

با سلام و تحیت،‌‌ همان طور که مستحضر هستید، از اسفند ماه ۱۳۹۰ تا امروز، خصوصا در شهریور ماه و نیمه اول مهرماه ۱۳۹۱، قیمت ارز خارجی نوسان زیادی داشته که باعث کاهش شدید ارزش پول ملی گردیده است، به طوری که پس از خودداری یک ماهه بانک مرکزی از تزریق ارز به بازار، در روز سه شنبه ۲۱/۶/۹۱ دلار هنگام صبح ۲۲۰۰ تومان، ظهر ۲۵۰۰ تومان و شب ۲۷۰۰ تومان قیمت گذاری شد و در روز ۱۱/۷/۹۱ نیز به نزدیک ۴۰۰۰ تومان رسید. این امر باعث افزایش شاخص تورم توام با رکود اقتصادی شده و فعالان اقتصادی را از برنامه ریزی برای کار خود بازداشته است.

نظر به این که وزیر امور اقتصادی و دارایی خود را از نظر حقوقی پاسخگوی مسائل ارزی نمی‌داند و رئیس کل بانک مرکزی نیز از حضور در مجلس خودداری ورزید و به طور کلی مسئولان اقتصادی کشور تلویحا نشانی جناب عالی را به عنوان تصمیم‌‌گیر اصلی می‌دهند و از طرفی مطابق قانون پولی و بانکی کشور مسئول تنظیم و اجرای سیاست‌ها و مقررات مربوط به معاملات ارزی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و طبق بند (۵) ماده (۱۰) قانون برنامه چهارم توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور ریاست مجمع بانک مرکزی بر عهده رئیس جمهور قرار گرفته و همچنین تمام مصوبات شورای پول و اعتبار، کمیسیون اقتصادی دولت و کار گروه ویژه تحریم باید به تایید جناب عالی برسد، مستدعی است درباره علت تعلل دولت در تصمیم‌گیری در خصوص تنظیم بازار ارز و رهاسازی آن در مدت مذکور توضیح بفرمایید.

در چنین شرایطی که موجودی ارز خارجی کشور باید با رعایت دقیق اولویت‌ها تخصیص یابد چرا کارهایی برخلاف این تدبیر صورت گرفته است؟ مثلا در شش ماه اول سال ۹۱، مطابق اسناد گمرک، تعداد ۱۵۷۰۰ خودروی خارجی با ارز مرجع وارد شده است و یا در اثر سخت‌گیری در تعیین قیمت تضمینی خرید گندم و صرف نکردن این قیمت برای کشاورزان، بخشی از گندم تولیدی به صورت خوراک دام مصرف شده و بخشی نیز به کشورهای همسایه قاچاق گردیده است و در نتیجه دولت ۵/۲ میلیارد دلار صرف واردات گندم کرده است. آیا این قبیل کار‌ها با اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر انقلاب سازگار است؟


حواشی امروز مجلس به دلیل قرائت طرح سئوال از رئیس جمهور

به گزارش تابناک، سوال از رئیس جمهور درباره مواردی چون مشکلات ارزی و واردات گندم و خودرو با ۱۰۲ امضا ۱۹ مهرماه تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد و پس از آن هیأت رئیسه بررسی سوال را به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارجاع داد.

پس از بررسی این سوال در کمیسیون مجلس، امضا کنندگان سوال اعلام کردند که از پاسخ نمایندگان رئیس جمهور قانع نشده‌اند.

اما فروزنده معاون پارلمانی رئیس جمهور در مصاحبه‌ای اعلام کرد که ۴۰ امضا از این طرح پس گرفته شده بنابراین از دستور کار مجلس باید خارج شود. در حالی که هیأت رئیسه مجلس از جمع آوری امضای مجدد برای این طرح خبر داد.

طبق آیین نامه داخلی مجلس پس از یک هفته از بررسی سوال در کمیسیون تخصصی، در صورتی که این طرح از نظر امضا نصاب لازم یعنی ۷۴ امضا را داشته باشد از سوی هیأت رئیسه مجلس در صحن علنی اعلام وصول می‌شود و سپس رئیس جمهور یک ماه فرصت دارد برای پاسخ در صحن علنی مجلس حضور یابد.

با این حال علی مطهری یکی از طراحان اصلی سوال از رئیس جمهور اعلام کرد طرح سئوال از رئیس جمهور با ۸۳ امضا بار دیگر تحویل هیأت رئیسه داده شده است.

تهدید مجلس به آبستراکسیون در پی طرح سئوال از احمدی نژاد

تعدادی از اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در پی اعلام وصول طرح سئوال از رئیس جمهور در صحن مجلس با تشکیک در تعداد امضاهای این طرح تهدید به ترک صحن علنی مجلس کردند.

پس از اعلام وصول طرح سئوال از رئیس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی علی اصغر زارعی و مهدی کوچک‌زاده اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در جایگاه هیأت رئیس حاضر شده و نسبت به اعلام وصول این طرح اعتراض کردند.

علی اصغر زارعی با تشکیک در تعداد امضاهای طرح سئوال از رئیس جمهور که بر اساس اعلام هیأت رئیسه با ۷۷ امضا اعلام وصول شده بود اظهار داشت: فراکسیون بیانیه داده و ۴۰ امضا از طرح سئوال را پس گرفته است در اعتراض به اعلام وصول این صحن علنی را ترک خواهیم کرد.

علی لاریجانی ریاست مجلس در پاسخ به این اعتراض اعلام کرد: کسی حق ندارد جلسه را ترک کند و اگر کسی این کار را انجام دهد خلاف کرده است شما حقوق از مجلس می‌گیرید که اینجا باشید و کار کنید.

طرح سئوال از رئیس جمهور امروز با ۷۷ امضا در صحن علنی قرائت شد که مهم‌ترین محور آن نوسانات شدید بازار ارز است. این طرح که مرحله بررسی در کمیسیون را گذرانده است باید یکشنبه هفته گذشته در صحن مجلس قرائت می‌شد اما به دلیل تعطیلات مجلس قرائت نشد.

سوال از رئیس جمهور درباره مواردی چون مشکلات ارزی و واردات گندم و خودرو با ۱۰۲ امضا ۱۹ مهرماه تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد و پس از آن هیأت رئیسه بررسی سوال را به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارجاع داد.

پس از بررسی این سوال در کمیسیون مجلس، امضا کنندگان سوال اعلام کردند که از پاسخ نمایندگان رئیس جمهور قانع نشده‌اند.

اما فروزنده معاون پارلمانی رئیس جمهور در مصاحبه‌ای اعلام کرد که ۴۰ امضا از این طرح پس گرفته شده بنابراین از دستور کار مجلس باید خارج شود. درحالی که هیأت رئیسه مجلس از جمع آوری امضای مجدد برای این طرح خبر داد.

طبق آیین نامه داخلی مجلس پس از یک هفته از بررسی سوال در کمیسیون تخصصی، درصورتی که این طرح از نظر امضا نصاب لازم یعنی ۷۴ امضا را داشته باشد از سوی هیأت رئیسه مجلس در صحن علنی اعلام وصول می‌شود و سپس رئیس جمهور یک ماه فرصت دارد برای پاسخ در صحن علنی مجلس حضور یابد.

لغو تصمیم فراکسیون اصولگرایان برای آبستراکسیون در پی مشورت با حداد‌عادل


با وجود تهدید برخی اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس به ترک صحن علنی در پی اعلام وصول سئوال از رئیس جمهور، اعضای این فراکسیون در مشورت با رئیس فراکسیون از این اقدام منصرف شدند.

در جلسه امروز یکشنبه مجلس پس از آنکه هیأت رئیسه مجلس طرح سئوال از رئیس جمهور را با ۷۷ امضا اعلام وصول کرد مهدی کوچک‌زاده در تذکری هیأت رئیسه را تهدید کرد که چون خلاف خواست رهبری عده‌ای به دنبال کشاندن رئیس جمهور به مجلس هستند فراکسیون اصولگرایان مجلس حاضر به ماندن در مجلس نخواهد بود و جلسه را ترک خواهد کرد.

پیش از وی علی اصغر زارعی دیگر عضو فراکسیون اصولگرایان نیز چنین تذکری داده بود.

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این اظهارات کوچک‌زاده گفت: این کار شما خلاف است و هر نماینده‌ای که به این بهانه جلسه را ترک کند خلاف کرده است.

پس از اعلام وصول طرح سئوال از رئیس جمهور، با حضور در کنار مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تندی با وی صحبت کرد و پس از آن به گوشه‌ای دیگر از صحن مجلس رفت و مکالمه تلفنی داشت.

بدنبال آن جمعی از اعضای فراکسیون اصولگرای مجلس به گرد حداد عادل جمع شدند و رفته رفته این حلقه به حدود ۵۰ نفر از نمایندگان رسید که هسته مرکزی آن را چهره‌های شاخص فراکسیون اصولگرایان از جمله سالک، زاکانی، قدوسی، زارعی تشکیل دادند.

در این میان ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس در جمع تجمع کنندگان در صحن مجلس ملحق شد و گفت‌وگویی با آن‌ها داشت.

در پی این گفت‌وگو‌ها و تذکرات لاریجانی، اظهارات کوچک‌زاده و زارعی درباره خروج فراکسیون از صحن مجلس محقق نشد.

همچنین در پی اعلام وصول "طرح سوال از رئیس جمهور" ، تعدادی از نمایندگان حامی دولت ، در اعتراض به این مساله ، صحن علنی مجلس را ترک کردند.

به گزارش عصرایران،اسامی این افراد به شرح زیر اعلام کرد:

زهره طبیب‌زاده
فاطمه آلیا
مهدی کوچک‌زاده
روح‌الله حسینیان
مرتضی آقاتهرانی
ابوالقاسم جراره
شهروز افخمی
حسین‌علی حاجی دلیگانی
حبیب الله آقاجری
سید محمود نبویان
قاسم جعفری
سید علی طاهری
بیراوند
عزیز اکبریان
روح‌الله عباسپور
محمد سلیمانی
آشتیانی عراقی
سید شکرخدا موسوی

این نمایندگان حامی دولت ، مدعی بودند که طرح سوال از رئیس جمهور ، برخلاف خواست رهبری است . این در حالی است که علی لاریجانی ، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز تصریح کرد که هیچ دستوری از جانب مقام معظم رهبری مبنی بر توقف طرح سوال به مجلس نرسیده و هر کس چنین ادعایی کند ، خلاف واقع گفته است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد