سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار و تحلیل های سیاسی و اقتصادی روز ایران و جهان

   روسیه : هر قطعنامه شورای امنیت برای حمله به ایران را وتو می کنیم

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که کشورش هر گونه قطعنامه شورای امنیت ملل متحد را که مجوزی برای جنگ با ایران باشد ، وتو خواهد کرد.به گزارش عصر ایران لاوروف در مصاحبه با روزنامه روسی " راسیسکایا گازتا" با محتمل دانستن امکان حمله نظامی اسراییل یا آمریکا به ایران گفت که کشورش به شدت با اقدام نظامی علیه ایران مخالف است.وزیر خارجه روسیه گفت:"متاسفانه همانطور که در مورد لیبی شاهد بودیم امکان یک سناریوی نظامی در قبال ایران نیز وجود دارد. روسیه در صورت وقوع چنین سناریویی به شدت در شورای امنیت با قطعنامه حمله به ایران مخالفت خواهد کرد."وی افزود :"ما دیگر اجازه نمی دهیم شورای امنیت قطعنامه هایی با تفاسیر باز برای حمله به ایران صادر کند. ما دیگر اجازه تفاسیر ریاکارانه (غرب) از قطعنامه های شورای امنیت برای آغاز یک جنگ همانگونه که در مورد لیبی شاهد آن بودیم ، نخواهیم داد."لاوروف همچنین تاکید کرد که هیچ شواهدی مبنی بر فعالیت های هسته ای – نظامی ایران وجود ندارد .وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت که نفوذ کشورش در اثر تحولات ناشی از بهار عربی در منطقه جهان عرب و خاورمیانه نه تنها کاهش نیافته بلکه روسیه به عنوان یک بازیگر مهم هم با انقلابیون مخالف هم با دولت های عربی دستخوش ناآرامی تماس و ارتباط دارد.لاوروف با رد این ادعا که حرکت های مردمی علیه دولت های استبدادی در خاورمیانه ماهیتی ضد روسی دارد ، افزود:" روسیه هنوز هم به عنوان یک شریک قابل اعتماد و ضامن مهم توازن ژئوپولیتیک در منطقه خاورمیانه نقش دارد، درست مانند نقشی که در جریان مبارزات ضد استعماری کشورهای این منطقه ایفا کرد." 
 
منشأ عنوان "جین" یا "لی" کجاست؟ گران‌ترین شلوار جین چند دلار است؟ آیا هر چه شلوار جین را نشوریم بهتر است؟ برای رازگشایی از این سؤالات با گزارش ویژه مشرق همراه شوید.

گروه گزارش‌ ویژه مشرق؛ به سختی می‌توان پوشاکی را یافت که مانند جین همه‌گیر شده باشد. نماد کلاسیک غرب آمریکا هم‌اکنون تبدیل به پای ثابت کمدهای لباس شده است. کابوی‌ها این لباس را می‌پوشیدند اما هم‌اکنون افراد معروف، کشاورزان، رؤسای جمهور، زنان خانه‌دار و مابقی افراد نیز به پوشیدن این لباس روی آورده‌اند.

اگر از کسانی که جین می‌پوشیدند دلیل این کار را جویا شوید، پاسخ‌های بسیار متنوعی خواهید شنید. برخی آن را راحت، برخی بادوام، برخی شیک و برخی نشانه تحرک و جنب و جوش معرفی خواهند نمود. جین معنایی مختلف برای افراد مختلف دارد. آیا این امر دلیل رواج گسترده این نوع پوشاک است؟

از افراد عادی گرفته تا هنرپیشگان و سیاست‌پیشگان؛ جین رواج گسترده‌ای در جوامع یافته است

این نوع شلوار را می توان ابزاری برای دیپلماسی عمومی و فرهنگی نامید

به گفته دنی میلر (Danny Miller)، نویسنده کتاب "جین آبی"، پوشاک جین موضوعی است که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. در تمام کشورهایی که وی به آنها مسافرت نموده – از فیلیپین گرفته تا ترکیه، هند و برزیل – از میان صد نفر اولی که از کنارش عبور کرده‌اند تقریبا نیمی از آنها لباس جین به تن کرده بودند. به گفته وی در همه جای جهان به غیر از روستاهای چین و برخی مناطق جنوب آسیا لباس جین جزو پوشاک متدوال محسوب می‌گردد.


تاریخچه شلوارهای جین

پوشاک جین (Jeans) به شلوارهایی گفته می‌شود که از کتان راه راه و زبر تهیه می‌شوند. واژه "جین" اغلب در اشاره به شلوارهایی با عنوان "جین آبی" (blue jeans) به کار می‌رود که توسط دو تاجر به نام‌های جاکوب دیویس (Jacob Davis) و لوی اشتراوس (Levi Strauss) در سال 1873 به بازار معرفی گشتند. در دهه 1950، شلوارهای جین که در ابتدا برای کابوی‌ها دوخته شده بودند در بین نوجوانان آمریکایی، رایج گشت. از بین برندهای تاریخی و قدیمی شلوارهای جین می‌توان به مارک "لیوایز" (Levi's)، "‌لی" (Lee) و رانگلر (Wrangler) اشاره نمود. شلوارهای جین در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف وارد بازار می‌شوند. هم‌اکنون این شلوارها تبدیل به یکی از پوشش‌های رایج در سراسر جهان گشته و بالاخص شلوار جین آبی به عنوان نماد فرهنگ آمریکایی شناخته می‌شود.


شلوار جین یکی از نمادهای فرهنگی آمریکا محسوب می‌شود که موفقیت چشمگیری در سراسر جهان داشته است

برندهای مختلف جین آمریکایی فروشی چند میلیاردی در جهان دارند


ریشه لغوی

داستان جین در شهر جنوای ایتالیا آغاز گشت، شهری که به خاطر پارچه کتان مخملی راه‌راه معروف بود. این پارچه را جین (jean) یا جینی (jeane) می‌نامیدند. پارچه جین جنوا بسیار شبیه به مخمل راه‌راه بود. در عصر جمهوری جنوا، پارچه‌های جین توسط دریانوردان این شهر به سراسر اروپا صادر می‌گشت. در شهر نیمز (Nimes) فرانسه، پارچه‌باف‌ها سعی نمودند که این پارچه را از روی مدل اصلی بازتولید نمایند که البته موفقیتی کسب نکردند. با این حال، آنها توانستند از طریق آزمایش و خطا یک نوع پارچه کتانی راه راه دیگر ابداع نمایند که با عنوان denim [کتان راه‌راه] شناخته شد، لغتی که برگرفته از نام شهر مذکور بود. در قرن 18 پارچه‌های جین راه خود را به سوی بازارهای آمریکا باز نمودند.


خیاط جنوایی در حال بافت پارچه جین

ریشه جین را نه در آمریکا بلکه در شهر جنوای ایتالیا باید جست

جین‌های پرچ شده

مرد جوانی به نام لوی اشتراوس (Levi Strauss) در سال 1851 از آلمان به نیویورک مهاجرت نمود تا در کنار برادرش که به کار فروشندگی می‌پرداخت فعالیت نماید. وی در سال 1953 به سانفرانسیسکو رفت تا کسب و کار خودش را به راه اندازد.


قدیمی‌ترین شلوار جین موجود جهان متعلق به سال 1879

در سال 1872، جاکوب دیویس (Jacob Davis)،‌ خیاطی که به طور مداوم از شرکت "لوی اشتراوس و شرکاء" پارچه می‌خرید، طی نامه‌ای به اشتراوس از وی درخواست نمود که در تولید و فروش لباس‌هایی که با پرچ محکم شده‌اند با وی همکاری نماید.[1] ایده دیوید این بود که نقاط تحت فشار به مانند گوشه‌های جیب‌ها را با پرچ‌های مسی محکم سازد. پس از اینکه اشتراوس ایده دیویس را پذیرفت، دو مرد این اختراع را به نام خود و در 20 می 1873 به ثبت رساندند.[2]


اشتراوس و دیویس، مبدعین شلوارهای پرچ‌دار

این دو نفر پس از اینکه متوجه شدند کتان‌ راه‌راه (denim) پارچه‌ای مناسب برای شلوارهای کار است، تصمیم گرفتند شلوارهای پرچ‌دار خود را با استفاده از آن تولید نمایند.

بدین ترتیب شلوارهای جین اولیه به صورت لباس کار کارگران معادن و مزارع در اواخر قرن نوزدهم در غرب آمریکا رواج یافتند.در سال 1908، دوره حق انحصاری شرکت لوی اشتراوس با عنوان "لیوایز" (Levi’s)، که هم‌اکنون نیز یکی از برندهای معروف جین است، برای تولید شلوارهای پرچ‌دار به پایان رسید و از آن پس شرکت‌های دیگری نیز برای تولید این نوع پوشاک وارد عرضه شدند. یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین این شرکت‌ها، شرکت لی (Lee) است. در ایران نیز اغلب برای اشاره به شلواهای جین از عنوان شلوار لی استفاده می‌گردد.


حق انحصاری لیوایز در سال 1908 به پایان رسیده و مارک‌های دیگری مانند لی وارد بازار شدند

در تبلیغات شلوارهای جین بیشترین استفاده از نمادهای آمریکایی می شود


شلوار جین نماد ساختارشکنی و یاغی‌گری نوجوانانه

شلوار‌های جین برای مدت‌ها به عنوان نماد غرب آمریکا و کابوی‌ها باقی ماندند. اهالی شرق نیز در دوره تعطیلات زمانی که به شرق می‌رفتند از این شلوارها استفاده می‌کردند، اما در نیویورک هنوز این نوع پوشاک وارد کمد‌های لباس نشده بود. زمانی که مردم شهرنشین و مرفه شرق آمریکا نیز شروع به پوشیدن این لباس کردند، جین به عنوان نماد یاغی‌گری مطرح شده بود – روحیه‌ای که مارلون براندو در فیلم "وحشی" (1953) و جیمز دین، دو سال بعد، در فیلم "شورش بدون دلیل" آن را به نمایش گذاردند.

هنرپیشگان دهه 60 آمریکا شلوارهای جین را تبدیل به نماد جوانی نمودند

به گفته لین داونی (Lynn Downey)، تاریخ‌نگار، "اگر در سال 1953، 15 ساله بودید یقینا می‌خواستید که مارلون براندو شوید. طراحان لباس هالیوود تمام پسران بد را درون شلوارهای جین جای می‌دادند."


تکامل شلوار جین

همانگونه که گفته شد، شلواهای جین در ابتدا فقط توسط کارگران و بالاخ در کارخانه‌های دوران جنگ جهانی دوم پوشیده می‌شدند. در این زمان، زیپ شلوارهای جین مردانه در قسمت جلو و زیپ شلوارهای زنان در قسمت راست شلوار قرار داشت. در دهه 1960، هم شلوارهای مردانه و هم شلوارهای زنانه دارای زیپ در قسمت جلو بودند. تصاویر قدیمی نشان می‌دهند که در دهه‌های قبل از اینکه این شلوارها تبدیل به پوشاک رایج شوند، بسیار گشاد دوخته می‌شدند.

جیمز دین، هنرپیشه‌ای که شلوار جین را تبدیل به نماد جوانان آمریکایی دهه 60 نمود

الکل، سیگار و سرعت جزو شاخصه های جوانان هالیوودی این دوره است

پس از اینکه جیمز دین آنها را طی فیلم "شورش بدون دلیل" معروف ساخت، پوشیدن شلوار جین به عنوان روحیه ماجراجویی نوجوانی در دهه 1950 مطرح گشت. به همین دلیل، برخی اوقات پوشیدن این شلوارها در سالن‌های تاتر، رستوران‌ها و یا مدارس ممنوع می‌گشت.[3] در دهه 1960، پوشیدن شلوارهای جین مقبول‌تر گشت و در دهه 1970 این نوع شلوارها تبدیل به پوشش عادی و رایج در آمریکا شده بودند.[4]


جین‌های سنگ‌شور

به نوشته مایکل بلومو (Michael Belluomo)،‌سردبیر "نشریه بین‌المللی پوشش اسپورت" (Sportswear International Magazine)، یک بوتیک در نیویورک اولین فروشگاهی بود که در آن شلوارهای جین شسته می‌شدند تا کهنه و مستعمل به نظر آیند. این ایده به زودی طرفداران بسیاری پیدا نمود. صاحب مغاه افرادی را استخدام نمود تا برو روی این شلوارها کارهای تزئینی انجام دهند و سپس آنها را به قیمت 200 دلار فروخت. در دهه 1980، صنعت شلوارهای جین تکنولوژی سنگ‌شویی را مورد استفاده قرار داد. استقبال از شلوارهای جین در دهه 1980 و 1990 نیز ادامه یافت تا اینکه هم‌اکنون شلوارهای جین تبدیل به یکی از پوشش‌های اصلی مردم آمریکا گشته. بنا بر آمار، در آمریکای شمالی هر فرد به صورت متوسط دارای هفت شلوار جین است. [5]

جین‌های سنگ‌شور جزو پرطرفدارترین انواع شلوار جین هستند

صنعت جین به طور مداوم مدهای جدیدی ارائه می کند تا هژمونی خود بر بازار پوشاک را حفظ کند

استفاده از مانکن ها در آگهی های تبلیغاتی بزرگترین ابزار شرکت های تولید جین برای بالا بردن فروش است

هر شلوار جین در حدود 919 گالن آب را در دوره حیات خود مورد استفاده قرار می‌دهد (شامل آب مصرفی برای کشت پنبه، تولید جین و چندین بار شستشو توسط صاحب شلوار). از آنجایی که پنبه بزرگترین محصول کشاورزی غیرغذایی جهان بوده و کمبود آب نیز تبدیل به کی از معضلات جدی جهانی شده است شرکت‌های تولدیچین به دنبال راه‌هایی هستند تا استفاده از آب را در فرآیند تولید پارچه جین کاهش دهند.[6]


هزینه شلوارهای جین

در سال 1885، شلوارهای جین به قیمت 1/50 دلار (تقریبا 36 دلار در سال 2010) خریداری می‌شدند. امروزه می‌توان یک شلوار جین را در آمریکا به قیمت 40 دلار خریداری نمود.[7] جین‌های مارک‌های گران ‌قیمت تا چند صد دلار و حتی تا 10000 دلار می‌توانند قیمت داشته باشند. آمریکای‌ها در سال 2004 بیش از 14 میلیارد دلار و در سال 2005، 15 میلیارد دلار را صرف خرید پوشاک جین نمودند. اما گران قیمت‌ترین شلوارهای جین جهان کدام‌ها هستند؟

کتاب رکوردهای گین اعلام نمود که یک شلوار جین مارک "گوجی جینیس" (Gucci Genius) دارای قیمتی برابر با 3/134 دلار است. فوربس نیز ا شلوارهای مدل سواروفسکی (Swarovski) شرکت اسکادا (Escada) نام بردخ که دارای قیمتی برابر با 10/000 دلار آمریکا هستند.

شلوارهای جین 10000 دلاری سوارفسکی

شرکت لوی اشراوس پیشنهادی بالغ بر 46/532 هار دلار را در وب‌سایت حراج "ای‌بای" (eBay) مطرح نمود تا یکی از شلوارهای قدیمی دوخت خود را بخرد. با این حال، گران قیمت‌ترین شلوار یک شلوار جین 501 بود که در دهه 1880 تولید گشته و در سال 2005 توسط یک کلکسیونر ژاپنی به قیمت 60/000 دلار خریداری گشت.

شلوار قدیمی شرکت لوی‌اشتراوس

با این حال هیچ یک از این شلوارها را نمی‌توان با شلوار جین مدل "ترشد دنیم" (Trashed Denim) شرکت "دوسالت اپارل" (Dussault Apparel) قابل مقایسه دانست. این شلوارهای جین مردانه کاملا توس دست و طی فرآیندی ویژه تهیه می‌شوند. در این فرآیند شلوارها 13 بار شسته می‌شوند و بین هر شستسو رنگ می‌شوند تا دارای رنگ‌آمیزی عمیق شوند. البته این پایان ماجرا نیست. هر شلوار با 16 یاقوت یک قیراطی، 26 یاقوت 0/5 قیراطی، هشت الماس 0/5 قیراطی و 1080 گرم از طلای سفید یا زرد تزئین می‌شود. حدس می‌زنید قیمت این شلوار جواهر شنان چقدر است؟ دویست و پنجاه هزار دلار!

ترشد دنیم؛ گران‌ترین شلوار جین جهان

در حالیکه اقتصاد غرب روزهای سختی را پشت سر می گذارد، جین های 250 هزار دلاری در بازار مشتریان خود را دارند


تا می‌توانید شلوارهایتان را نشورید!

اکثر طرفداران شلوارهای جین خواهان شلوارهایی تر و تازه و تا نخورده نیستند. بسیاری از این افراد تا جایی که می‌توانند از شستشوی شلوارهای خود پرهیز می‌کنند – و البته به نظر می‌رسد که پارچه این شلوارها نیز ظرفیتی غیرقابل توضیح برای تمیز ماندن دارد.

بسیاری از طرفداران جین خواهان شلوارهایی با ظاهری مستعمل و کهنه هستند



منابع و مآخذ:


[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Jeans#cite_note-Downey-0

[2] http://books.google.com/books?id=IvRg_38ToLQC&pg=PT17

[3] http://lifestylemonitor.cottoninc.com/lsm-weekly/lsm-weekly-articles/?articleID=628&prevArticle=20&nextArticle=22

[4] Smith, Nancy MacDonell (2003). The Classic Ten:poella grande y gruesa The True Story of the Little Black Dress and Nine Other Fashion Favorites. Penguin. p. 42. ISBN 978-0-14-200356-5.

[5] http://www.bbc.co.uk/news/magazine-15017790

[6] http://www.levistrauss.com/blogs/wash-my-jeans-hardly

[7] Sullivan, James. Jeans: A Cultural History of an American Icon. London: Gotham Books. ISBN 978-1-59240-214-4. OCLC

دولت آمریکا حدود هفتاد بمب اتمی را در پایگاه هوایی انجرلیک در استان اضنه در جنوب ترکیه انبار کرده است.به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اینترنتی المنار ، خبرگزاری خبر ترک ترکیه به نقل از منابع خصوصی با اعلام این خبر افزود: این هفتاد عدد بمب اتمی از نوع «بی شصت و یک» هستند.این منابع گفتند این بمبها یا دست کم بخش زیادی از آنها متعلق به ارتش آمریکاست و واشنگتن استفاده از این بمبهای اتمی را در صورت لزوم حق خود می‌داند.این منابع تصریح کردند پیش از سال 1995میلادی بین ده تا بیست عدد از بمبهای اتمی از نوع بی شصت و یک در پایگاههای اکینجی و بالکسیر ذخیره شده بودند اما همه آنها به پایگاه انجرلیک انتقال داده شده است . 
 
در حالی شرکت‌های پتروشیمی تاکنون حتی یک دلار هم در مرکز مبادلات ارزی عرضه نکرده‌اند که به نظر می‌رسد آنان ترجیح می‌دهند ارزهای خود را در بازار آزاد (چهارراه استانبول) بفروشند.
مهر: "صادرکنندگان ارزشان را در چهارراه استانبول نفروشند." این مطلب را محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری در هفته جاری در نشست روز ملی صادرات صادرکنندگان مطرح کرد و برای آنان خط و نشان کشید و در ادامه گفت: "نوبت ما هم می‌رسد."  
این اظهارات معاون اول رئیس جمهور که بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌های کشور داشت، حالا این سئوال را ایجاد می‌کند که شرکت‌های پتروشیمی دولتی که قرار بود ارزشان را در مرکز مبادلات ارزی عرضه کنند، چرا تاکنون حتی یک دلار هم در این مرکز عرضه نکرده‌اند.
به معاون اول رئیس جمهور پیشنهاد می‌شود که بروند و بررسی کنند چرا شرکتهای دولتی که صادرات دارند، از عرضه ارزشان در مرکز مبادلات ارزی خودداری می‌کنند، و آیا آنان هم همچون صادرکنندگان - به روایت محمدرضا رحیمی- در چهارراه استانبول ارزشان را می‌فروشند؟ 
 پتروشیمی‌ها یک دلار هم در مرکز مبادلات ارزی عرضه نکردند 
 سخنگوی مرکز مبادلات ارزی در گفتگو با مهر تائید کرد که تاکنون عرضه‌ای از سوی شرکت‌های پتروشیمی در اتاق مبادلات ارزی صورت نگرفته است و آنها حتی یک دلار هم در این اتاق عرضه نکرده‌اند.  صمد کریمی گفت: بر اساس قوانین و مقررات و نیز مصوبات صورت گرفته، یکی از عرضه کنندگان ارز در اتاق مبادلات ارزی به نرخ مبادله‌ای، شرکت‌های پتروشیمی هستند که مذاکره با آنان برای عرضه ارزشان در اتاق مبادلات ارزی در حال انجام است. سخنگوی اتاق مبادلات ارزی افزود: تعاملات لازم برای این کار در حال انجام است تا بتوان از ارز حاصل از صادرات پتروشیمی نیز برای تامین سایر مایحتاج ارزی واردات کشور استفاده کرد اما تاکنون عرضه‌ای از سوی شرکت‌های پتروشیمی در اتاق مبادلات ارزی صورت نگرفته است و آنها حتی یک دلار هم در این اتاق عرضه نکرده‌اند.

تحلیل عباس عبدی از نامه محمود احمدی نژاد به رئیس دستگاه قضا

کد خبر: ۱۳۰۲۲۴
۰۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۸
 
فرارو- عباس عبدی گفت: «احمدی نژاد حاضر نیست به راحتی کنار برود و امکان هم ندارد به همین راحتی کنار برود؛ چون فکر می کند بعد از کناره گیری نابود می شود.»
 
پس از نگارش نامه دوم محمود احمدی نژاد به صادق آملی لاریجانی درباره بازدید از زندان اوین برخی تحلیل گران این رفتار احمدی نژاد تلاشی برای باقی ماندن در قدرت دانستند. امیر محبیان در گفت و گو با روزنامه اعتماد با اشاره به نامه احمدی نژاد به رییس قوه قضائیه در باره بازدید از زندان اوین گفت: «احمدی‌نژاد بازی بزرگ و ادامه‌داری را آغاز کرده است؛ بر این باورم او در پی مدیریت افکار عمومی از طریق خبرسازی و سوژه‌آفرینی است؛ روشی که در آن تخصص غریزی دارد. فکر می‌کنم بازی احمدی‌نژاد اگر در گام‌های اولیه خود موفق شود و تحت کنترل قرار نگیرد قرار است افراد شناخته‌شده زیادی را به مرور در بر بگیرد.»
 
این تحلیل گر مسائل سیاسی ادامه داد: «احمدی‌نژاد با این اقدام کوشیده است در صحنه شطرنج ایران، رییس قوه قضاییه و برادر یکی از رقبای سرسخت خود را کیش دهد. با این حرکت احمدی‌نژاد خواسته است یک بازی دو سر برد برای خود و دو سر باخت برای رییس قوه قضاییه را سامان دهد، زیرا اگر به او اجازه دهند که از اوین دیدار کند؛ چون اکثر زندانیان معمولا حق به جانب بوده و خود را بی‌گناه تلقی می‌کنند لذا در دیدار از بی‌گناهی خود یاد خواهند کرد و رییس‌جمهور همین نظرات را اگر به صحنه عمومی بکشاند ولو اساسا منطق حقوقی نداشته باشد ضربه‌یی به قوه قضاییه تلقی خواهد شد ضمن آنکه رییس‌جمهور به این وسیله حق نظارت و برتری خود را بر قوه قضاییه تثبیت کرده است.»
 
وی افزود: «ولی اگر به او اجازه دیدار از زندان داده نشود که ظاهرا ممانعت‌های قانونی صریحی در این راستا وجود دارد در این حالت نیز این ذهنیت، البته نادرست، در اذهان به وجود خواهد آمد که در زندان‌ها چه می‌گذرد که حتی به رییس‌جمهور اجازه نمی‌دهند به آنجا سرکشی کند! لذا از لحاظ بازیگردانی سیاسی، کیش سختی به قوه قضاییه داده می‌شود که البته واقعا آن را ضربه به اعتماد مردم در این شرایط می‌دانم. هر چند معتقدم شفافیت در کار قوه قضاییه لازم است.»

محبیان خاطرنشان کرد: «ملاقات با جوانفکر در این طراحی‌ها اصلا محلی از اعراب ندارد و به گمانم بازی بزرگی طراحی شده که جوانفکر یا کسان دیگر نمی‌توانند انگیزه مهمی برای آن به شمار روند.»

مجلس و قوه قضائیه حریف دولت نمی شوند!

ار طرف دیگر عباس عبدی تحلیل گر مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو گفت: «در فضای اقتصادی کنونی و بحران ارزی که وجود دارد، طرح اینگونه مباحث به خوبی می تواند ذهن مردم را از آن مسائل دور کند.»

وی ادامه داد: «اینکه رئیس قوه قضائیه در پاسخ به نامه اول احمدی نژاد نامه ای خیلی محرمانه نوشتند، به این دلیل است که مایل نیستند این مسئله رسانه ای شود.»

وی افزود: «به نظر من نامه آقای احمدی نژاد منطقا هیچ اشکالی نداشت؛ الا اینکه به صورت اولا، ثانیا ... پاسخ داده  بودند.»

عبدی درباره تشدید تنش میان قوای سه گانه گفت: «تنش میان قوا همیشه بوده و کسی حوصله نداشته که آن را رو کند؛ اما اکنون این تنش را علنی می کنند.»

وی ادامه داد: «به طور معمول باید گفت دست دو قوه مقننه و قضائیه در برابر قوه مجریه کوتاه است. یعنی در برخوردهایی که دولت با این دو قوه می کند؛ هم مجلس و هم قوه قضائیه بازنده هستند. علت آن هم این است که این دو قوه نمی توانند قاعده بازی را به درستی انجام دهند.»

وی خاطرنشان کرد: «اینها یک قاعده بازی بسیار سنتی دارند و در این مسئله بسیار سنتی و نخبه گرایانه عمل می کنند و حریف قاعده بازی دولت نمی شوند. تنها کسانی حریف دولت می شوند که با قاعده بازی خود دولت با آن برخورد کنند که این مسئله نیز در جنم آنها نیست.»

عبدی در پاسخ به این سوال که آیا احمدی نژاد برنامه ای برای مدیریت افکار عمومی از طریق ادامه نامه نگاری ها حتی به دیگر سران نظام دارد؟، گفت: «ایشان عملا در حال رفتن به این مسیر است.»

وی با بیان اینکه احمدی نژاد طرف های مقابل خود را در شرایطی قرار داده که نمی دانند با وی چه کنند، خاطرنشان کرد: «لذا شاید اگر همان سال گذشته تصمیم خود را می گرفتند به نفع آنها بود؛ ولی آن موقع این کار را نکردند و گمان بردند شاید در دو سال آینده می توانند وی را مدیریت کنند.»

وی ادامه داد: «ولی وی هر چه جلوتر می رود بحران های بیشتری ایجاد می کند. این مسئله هم دلیل دارد. دلیل آن این است که آقای احمدی نژاد حاضر نیست به راحتی کنار برود و امکان هم ندارد به همین راحتی کنار برود؛ چون فکر می کند بعد از کناره گیری نابود می شود. بنابراین این شکاف یک شکاف بسیار عمیقی است.»

عبدی با بیان اینکه ملاقات احمدی نژاد از جوانفکر در اوین مسئله مهمی نیست که بتواند علت این رفتار احمدی نژاد باشد، گفت: «آقای احمدی نژاد در مجموع به این فکر می کند که به هر شکل ممکن  وضعیت اقتصادی کنونی و بحران ارزی را از خود رد کند و به هر ترتیب در قدرت باقی بماند.»

 وی در پایان خاطرنشان کرد: «من مطمئنم اگر در این قضیه به احمدی نژاد هجوم بیاورند، وی به مسئله تحریم ها خواهد پرداخت.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد