بیش از هزار واحد مرغداری وجود دارد که در حال حاضر 30 درصد این واحدها در خوزستان تعطیل یا ورشکسته هستند .مرغداریها یکی از بخشهای تولیدی استان هستند که در تولید گوشت مرغ استان نقش کلیدی دارند. در این زمینه محمدحسین زمانیراد، عضو اتحادیه سراسری مرغ گوشتی ایران گفت: متاسفانه سویای وارداتی با نرخ تمام شده 835 تومان وارد میشود اما در نهایت با نرخ بیش از 2 هزار تومان به دست تولیدکنندگان میرسد.
وی ادامهداد: مسوولان متولی با هدف تنظیم بازار و تعدیل قیمت مرغ، سویا که یکی از مهمترین نهادههای دامی است را فقط از طریق یک بخشخصوصی وارد کشور کردند، اما در واقع به جای اینکه سویا به دست تولیدکننده برسد، در دست واسطهها میچرخد. اگر قرار است نهادههای دام با نرخ دولتی به دست تولیدکننده برسد، باید این نهاده به صورت مستقیم و بدون هیچ محدودیت یا واسطهای در اختیار بخشهای تولیدی قرار گیرد.
زمانیراد تصریحکرد: در خوزستان بیش از یک هزار واحد مرغداری وجود دارد که از این تعداد هماکنون 700 واحد فعال و مابقی غیرفعال هستند. به عبارتی در حال حاضر 30 درصد واحدهای مرغداری در خوزستان تعطیل یا ورشکسته هستند.
عضو اتحادیه سراسری مرغ گوشتی ایران عنوانکرد: باید برای مرغداریهای مشکلدار و تعطیل فکری کرد تا مجددا راهاندازی شده و در چرخه تولید قرار گیرند؛ حل مشکلات این واحدها نیاز به همت و همکاری همگانی دارد.
وی ادامهداد: معتقدیم ظرفیتها و زیرساختهای لازم برای تولید مرغ در استان وجود دارد و اگر واحدهای مرغداری مشکلدار فعال شوند قطعا تولید افزایش مییابد و قیمتها تعدیل میشوند. برخی از واحدهای مرغداری با کمترین هزینه و سرمایه فعال میشوند و مسوولان استانی و دولتی باید فکری برای حل مشکلات آنها کنند.