سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار و تحلیل متنوع سیاسی و اقتصادی ایران و جهان

مخالفان مسلح ساختمان های رادیو تلویزیون دولتی و کاخ دادگستری در حلب را به محاصره خود درآورده اند...شاهدان عینی و فعالان مخالف هم گفتند ارتش به منطقه التضامن در جنوب دمشق حمله کرد تا بتوانند کنترل دوباره این منطقه را در اختیار بگیرند.مخالفان گفتند که اکثر بخش های این منطقه تا عصر دیروز جمعه به کنترل ارتش درآمد.
خبرگزاری رسمی دولت سوریه اعلام کرد: ارتش توانست پس از حدود یک هفته ، مخالفان مسلح را از آخرین منطقه در دمشق، به بیرون برانند.به گزارش عصر ایران، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نوشت: در منطقه التضامن دمشق واحدی از نیروهای مسلح سوریه، باقیماندگان گروه های "تروریست جیره خوار" را تحت تعقیب قرار دادند و ضمن درگیری با آنها ، تلفات سنگینی را بر آنها وارد ساختند. در این عملیات حجم زیادی اسلحه ، مهمات و دارو، کشف و ضبط شد.رویترز هم نوشت: نیروهای ارتش سوریه دیروز جمعه با استفاده از تانک و خودروهای زرهی به آخرین محل استقرار مخالفان مسلح در دمشق حمله کردند. شاهدان عینی و فعالان مخالف هم گفتند ارتش به منطقه التضامن در جنوب دمشق حمله کرد تا بتوانند کنترل دوباره  این منطقه را در اختیار بگیرند. مخالفان گفتند که اکثر بخش های این منطقه تا عصر دیروز جمعه به کنترل ارتش درآمد.

دستگیری مخالفان  مسلح به دست نیروهای دولتی در سوریه - منبع : سایت شبکه المنار



نیروهای ارتش سوریه آماده مقابله با مخالفان

ادامه درگیری در حلب

با این حال شهر حلب واقع در 300 کیلومتری شمال دمشق و پایتخت اقتصادی سوریه همچنان شاهد شدیدترین درگیری های مسلحانه میان ارتش و مخالفان مسلح است.

درگیری های ارتش و مخالفان در دمشق و حلب - منبع: سایت رادیو و تلویزیون دولتی سوریه


سانا (خبرگزاری رسمی) در این باره نوشت:" نیروهای مسلح شجاع ما و دستگاه های مسئول ، به تعقیب باقی ماندگان تروریست ها در مناطق مختلف شهر حلب و حومه آن پرداختند که منجر به کشته شدن شمار زیادی از آنها و دستگیری تعدادی دیگر، مصادره اسلحه و مقدار زیادی گلوله و مهمات و نابودی خودروهای مجهز به مسلسل شد.سانا افزود: نیروهای امنیتی با همکاری مردم از کشف یک تونل در منطقه دیربعلبه در شهر حمص خبر دادند که تروریست ها از آن برای برنامه ریزی و انجام اقدامات ترویستی و کشتار، استفاده می کردند.رویترز هم نوشت: در شهر حلب درگیری ها در منطقه صلاح الدین متمرکز است . ارتش سوریه منطقه صلاح الدین را دروازه ورودی این شهر می داند. منطقه صلاح الدین مورد هدف گلوله های توپخانه و بالگردهای ارتش سوریه قرار دارد. ارتش سوریه با وجود آغاز عملیات از دو هفته پیش هنوز نتوانسته است شهر حلب را به کنترل خود درآورد. شهر حلب حدود 40 تا 50 کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد.


تانک منهدم شده ارتش در منطقه اعزار در شمال حلب - منبع: رویترز



تانک های ارتش سوریه در اختیار مخالفان - حلب




دستگیری شماری از هواداران مسلح دولت به دست مخالفان مسلح در شهر حلب


مخالفان مسلح به رویترز گفته اند پس از درگیری های چند روزه توانستند یک مرکز بزرگ پلیس را در شهر حلب در اختیار خود بگیرند. ابو زاهر یکی از فرماندهان ارشد مخالفان مسلح در این باره گفت که آنها توانستند شماری از افسران پلیس را بازداشت و اسلحه و مهمات آنها را در اختیار خود بگیرند.
منابع آگاه در میان مخالفان گفته اند که هم اکنون درگیری های شدید مسلحانه میان ارتش و مخالفان در مناطق مختلف حلب در جریان است.  شبکه الجزیره هم که به شهر حلب خبرنگار فرستاده است گزارش داد: مخالفان مسلح ساختمان های رادیو تلویزیون دولتی و کاخ دادگستری در حلب را به محاصره خود درآورده اند.به تازگی نیز خبرهایی درباره دسترسی مخالفان مسلح در حلب به موشک های زمین به هوا و  تانک های ارتش  منتشر شده بود.

اردوگاه یرموک در جنوب دمشق


حمله به یرموک

در همین حال پنجشنبه شب گذشته اردوگاه یرموک محل زندگی آوارگان فلسطینی در جنوب دمشق، مورد حمله خمپاره ای قرار گرفت که منجر به کشته شدن 20 نفر و زخمی شدن شماری از فلسطینیان شد. دولت سوریه و مخالفان ، یکدیگر را به انجام این اقدام، متهم می کنند. حکومت خودگردان فلسطین  با صدور بیانیه ای، این حادثه را محکوم کرد و از سازمان ملل متحد خواست حمایت لازم برای آوارگان فلسطینی در سوریه را فراهم کند.جنبش حماس هم با صدور بیانیه ای ضمن محکومیت این حادثه و توصیف آن به "جنایت زشت" اعلام کرد ضروری است فلسطینی ها و اردوگاه های آنها از بحران سوریه، به دور باشند. 
 

این شخص جانشین بشار اسد میشود؟ / تصاویر

دیپلماسی ایرانی نوشت: جدایی مناف طلاس از جمع یاران اسد از عجایب تحولات سوریه است. عجیب از این بابت که وی از حلقه های بسیار نزدیک به بشار اسد بوده، کسی که با وی بزرگ شده و پدرش از وفادران و دوستان بسیار نزدیک و صمیمی حافظ اسد، رئیس جمهوری فقید سوریه بوده است. منابع خبری می گویند که پدر طلاس جزء هیئت 7 نفره حلقه نزدیکان به حافظ اسد بوده است، همان حلقه ای که پس از او به بشار اسد به ارث می رسد.

به واسطه همین نزدیکی، پسرش مناف نیز همراه خانواده اسد می شود. وی در ابتدا دوست صمیمی باسل، برادر بزرگ تر بشار بوده است به گونه ای که با وی هم بازی بوده و با او به مدرسه می رفته است. زمانی که باسل در حادثه ناگهانی تصادف رانندگی کشته می شود این دوستی با بشار ادامه می یابد.

یعنی دورانی که بشار از انگلیس باز می گردد و خودش را برای جانشینی پدر آماده می کند. مناف به توصیه پدرش وارد ارتش می شود و دوره های نظامی می بیند. با این هدف که روزی جای پدر را در حلقه نزدیکان رئیس جمهوری آینده سوریه بگیرد.

همین اتفاق هم می افتد. بشار رئیس جمهوری سوریه می شود و مناف در کنار او از حلقه نزدیکانش می شود. تا زمانی که پدرش مصطفی طلاس جزء حلقه 7 نفره بود، مناف در کنار پدر به حلقه 7 نفره نفوذ می یابد و وقتی که پدر به دلیل بیماری از سیاست کناره می گیرد، وی به جای او وارد حلقه 7 نفره می شود.

 

شوک بود یا نبود؟
هنگامی که جدایی طلاس از جمع یاران اسد اعلام شد، به نظر می رسید که شوکی بزرگ به بشار وارد شده است. اما شاید این همه قضیه نبود و بر خلاف ادعای رسانه های عربی که این روزها عموما همگی به ناحق علیه اسد بسیج شده اند، اسد چندان هم شوکه نشد.

روزنامه لبنانی البلد نوشت که طلاس چند روزی قبل از رفتن به ترکیه و اعلام جدایی با مقام های ارشد حزب الله در جنوب لبنان دیدار می کند و به آنها می گوید که چاره ای جز جدایی از اسد ندارد. او همچنین می گوید که به اطلاع اسد رسانده است که می خواهد از وی جدا شود و اسد نیز به جدایی اش رضایت داده است. روزنامه البلد همچنین مدعی می شود که در آن دیدار تعدادی از افراد نزدیک به سفارت ایران نیز حضور داشته اند. وی به طرف های ایرانی می گوید که با اسد توافق کرده است که از وی جدا شود و اسد نیز به جدایی او رضایت داده است. طلاس در آن دیدار همچنین اطلاعات بسیار مهمی را به طرف های ایرانی می دهد که از ارزش لجستیکی و استراتژیکی بسیار بالایی برخوردارند.

روزنامه لبنانی الاخبار می نویسد که خانواده طلاس از جدایی او راضی نبوده اند برای همین از طرف آنها به شدت تحت فشار بوده است که اسد را تنها نگذارد. اما به ادعای این روزنامه وی پیشنهادهای بسیار چشمگیری را از طرف های غربی به ویژه ترک ها، قطری ها، عربستانی ها و فرانسوی ها دریافت می کند که وی را وسوسه می کند که از اسد جدا شود.

حتی گفته می شود پدرش هنگامی که در ترکیه بوده و وی خبر جدایی اش از اسد را اعلام می کند، می گریسته است. طلاس می گوید تحت فشار شدید بوده و چاره ای نمی دیده است جز این که از اسد جدا شود و پیشنهاد غربی ها را جدی بگیرد تا ضمن رهبری جریانی جدید که قرار است به زودی بر سر سوریه ایجاد شود تا روند حکومت انتقالی را به دست گیرد، به خونریزی های جاری در سوریه پایان دهد و از رفتن کشور به سمت یک جنگ داخلی تمام عیار جلوگیری کند.

این ادعا را در تحولات 10 روز گذشته سوریه به خوبی می توان دید. هنگامی که رسانه های لبنانی خبر دادند که طلاس قصد بازگشت به سوریه را داشته و گفته است که هدفش از رفتن به پاریس نه جدایی از اسد بلکه تنها برای پیگیری درمان پدرش بوده است.

روزنامه البلد می نویسد که این خبر درست بوده، طلاس واقعا قصد بازگشت به سوریه را داشته و از این که از اسد جدا باشد واقعا ناخرسند بوده است. وجدان دردی که باعث می شود در ترکیه ساعاتی را تحت مداوای پزشکی قرار بگیرد. اما در نهایت امریکایی ها، ترک ها، عربستانی ها و قطری ها وی را مجاب می کنند که بهتر است از بازگشت به سوریه منصرف شود و رسما بیانیه ای صادر کند و بگوید که واقعا از اسد جدا شده است.

 

احمد چلبی سوریه
کریستین ساینس مانیتور درباره جدایی طلاس از نظام اسد می نویسد که غربی ها زمانی که درمی یابند حکومت اسد به این سادگی ها سقوط نمی کند و به رغم گذشت بیش از 18 ماه از ناآرامی ها، وی همچنان در کنار ارتش قدرتمندش به مقابله با ناآرامی ها ادامه می دهد، تصمیم می گیرند که به دنبال چهره ای بگردند که هم مقبولیت داخلی داشته باشد و هم بتواند در صف مخالفان وحدت ایجاد کند. مخالفانی که پراکندگی شان همه را به ستوه آورده است.

الگوی آنها برای این کار احمد چلبی در عراق است. مردی که قبل از سقوط صدام از محبوبیت لازم در درون عراق برخوردار بود و در میان مخالفان خارجی نیز مقبولیت لازم را داشت. همچنین قدرت چانه زنی بالایی داشت و با لابی های فعال در امریکا و بریتانیا به ویژه در پنتاگون ارتباطات تنگاتنگی برقرار کرده بود.

چنین ویژگی ای نزد مخالفان فعلی خارج نشین اسد یافت نمی شود. به گزارش سازمان امنیت امریکا، سی آی ای، هیچ کدام از مخالفان اسد در درون سوریه از محبوبیت لازم برخوردار نیستند. این در حالی است که شخص اسد حداقل از محبوبیت 30 تا 40 درصدی برخوردار است. این موضوع مساله را برای غربی ها پیچیده می کند. آنها با گذشت 18 ماه هنوز نتوانسته اند هیمنه و قدرت اسد را بشکنند.

این مساله باعث شده است تا این نگرانی نزد آنها افزایش یابد که در صورت سقوط اسد سوریه به سمت بی راهه ای سوق می یابد که سرانجامی برای آن قابل تصور نیست. این مسائل همگی انگیزه ای شده اند تا آنها به قول معروف به دنبال احمد چلبی ای در درون سوریه بگردند.

وقتی که طلاس می گوید چاره ای ندارد جز این که از اسد جدا شود، در حقیقت به این معنا است که امریکایی ها می خواهند از او احمد چلبی تازه ای بسازند. فردی که هم مورد تایید طرفداران اسد باشد و هم مخالفان بشار در خارج او را بپذیرند، هر چند به او اعتمادی نداشته باشند و خرده بگیرند که او در این 18 ماه کجا بوده که حالا از در مخالفت با نظام اسد در آمده است.

مناف سنی مذهب است، این مساله برگ برنده وی در تحولات جاری سوریه محسوب می شود. چرا که راحت تر می تواند حمایت کشورهایی نظیر عربستان و قطر را که از روی کار آمدن چهره علوی جدیدی در سوریه ناخرسندند، کسب کند. نباید فراموش کرد که یکی از دلایل کناره گذاشتن برهان غلیون از ریاست شورای انتقالی علوی بودن او بود که همواره مخالفت صریح اخوان المسلمین، قطری ها و عربستانی ها را پشت سر خود داشت.

اما احمد چلبی عراق در نهایت امریکایی ها را ناکام گذاشت. وی در نهایت به دلیل تمایلات شیعی اش هنگامی که مورد بی مهری امریکایی ها قرار گرفت به ایرانی ها پناه برد و بسیاری از اطلاعات سری امریکایی ها را در اختیار آنها قرار داد. مساله ای که تاکنون امریکایی ها از آن به عنوان یکی از تلخ ترین وقایع عراق یاد می کنند.

به گفته روزنامه های لبنانی البلد و الاخبار، برای امریکایی ها پوشیده نیست که طلاس ارتباطات نزدیکی با ایرانی ها داشته است. به قول معروف ایرانی ها خوب می دانند که رگ خواب طلاس چیست و چگونه می توانند دوباره او را به سمت خود جذب کنند. این مساله باعث شده است تا این نگرانی نزد امریکایی ها به وجود آید که شکستی که از سرمایه گذاری بر روی احمد چلبی متحمل شدند این بار بر سر طلاس نیز تکرار شود.

شاید به همین دلیل است که اسرائیلی ها طلاس را مرد زیبارویی می دانند که بیش از آن که به درد عالم سیاست بخورد به درد هالیوود می خورد تا یک ستاره سینمایی شود. این تشبیه بیش از آن که جنبه واقعی داشته باشد نشان از سرخوردگی اسرائیلی ها از آینده مردی است که می ترسند وی نیز در نهایت به همه آنها پشت کند.

 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد