سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک خبر از آبادان

وضعیت آب وفاضلاب آبادان همچنان محل مناقشه ادارات مختلف


 

رئیس مرکز بهداشت آبادان: شوری آب آبادان روند صعودی دارد / سرپرست شرکت آبفای خوزستان: آب آشامیدنی آبادان از نظر بهداشتی هیچ مشکلی ندارد/مشاور زیست محیطی شهرداری آبادان: اداره آب و فاضلاب آبادان از ازدیاد نی‌زارها جلوگیری کند
  به گزارش آبنما نیوز از فارس مرتضی جعفری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آبادان اظهار کرد: با شروع فصل تابستان در استان خوزستان و به خصوص شهرستان آبادان و قطع نزولات آسمانی، با کم شدن میزان آب دهی رودخانه‌های جاری در دو سوی آبادان روبرو می‌شویم.

وی ادامه داد: میزان شوری آب سنجیده شده با هدایت الکتریکی در مناطق شهری تا روزهای اخیر بین هزار و 620  تا 2 هزار و 550 واحد میکروموس بر سانتیمتر بوده است که این مقدار نشان از روندی صعودی در شوری آب شهرستان آبادان دارد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان آبادان در رابطه با آلودگی‌های آب، مناطق مختلف شهری آبادان گفت: بررسی‌های انجام شده توسط مرکز بهداشت شهرستان آبادان نشان می‌دهد از 62 واحد کلی اندازه‌گیری شده  توسط این مرکز دو مورد آلودگی در منطقه شطیط مشاهده شده است.

وی افزود: در مناطق روستایی از 10  واحد کلی کنترل شده یک مورد آلودگی در روستای تنگه سه وجود داشته است.

جعفری در پایان گفت: کنترل‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبادان در رابطه با شوری آب و آلودگی آبی مناطق مختلف شهری و روستایی در جلسات شورای بهداشت و امنیت غذایی شهرستان آبادان اعلام می‌شود.

در همین حال محمدعلی صنیعی‌نژاد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در آبادان در خصوص وضعیت آب آشامیدنی این منطقه اظهار داشت: آب آشامیدنی شهرستان آبادان بر اساس استانداردهای بهداشتی و ملی تحت نظارت و پایش‌های ساعتی، روزانه و ماهانه، کلرسنجی، باکتریولوژی و فیزیکوشیمیایی در نظارت کیفیت قرار دارد و همه آزمون‌ها توسط آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست و مرکز بهداشت استان انجام می‌شود.

وی افزود: نتایج حاصل نشان می‌دهد که آب آشامیدنی این منطقه از نظر شاخص‌های بهداشتی هیچگونه مشکل خاصی ندارد و از نظر شاخص‌های بهداشتی مطلوب و همه پارامترهای کیفی و کمی آن در حد مجاز و استاندارد است.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان تصریح کرد: همچنین در حال حاضر آب آشامیدنی این شهرستان توسط دستگاه‌های کلرزن گازی گندزدا‌یی و به‌طور مستمر در مدار بهره‌برداری قرار دارد.

صنیعی‌نژاد در پایان اذعان داشت: سلامت آب همه شهر‌های استان روزانه توسط کارشناسان شرکت آبفای خوزستان و کارشناسان مرکز بهداشت استان سنجش و پایش می‌شود.

مشاور بهداشتی و زیست محیطی شهرداری آبادان در گفتگو با خبرنگار فارس در آبادان اظهار کرد: معضلات و مضرات پدیده ازدیاد نی در اکوسیستم طبیعت برهمگان آشکار است و شهرداری آبادان نیز راه‌های مختلفی را برای پیشگیری و از بین بردن این معضل اتخاذ کرده است.

وی افزود: شهرداری با انتخاب دو پیمانکار طرح نی‌زدایی را از مناطق دو و سه شهری آبادان شروع کرده است.

حلوایی در همین رابطه ادامه داد: شهر آبادان به دلیل وجود آب‌های سطحی و نبود سیستم دفع فاضلاب بهینه با رشد بی‌رویه نی‌هایی از جنس "لوی" و خانواده "فراگ میتیس" رو به رو است.

وی تصریح کرد:‌ خصوصیت این نی‌ها در ریشه‌های هیزم‌دار آنهاست که در زمان رشد هر ریشه، بندی جداگانه دارد و هر بند به یک نی جدید تبدیل شده و این خصوصیت باعث افزایش بیش از معمول نی‌های "لوی" می‌شود.

حلوایی با اشاره به اقدامات شهرداری در از بین بردن این نوع از نی‌ها در آبادان گفت: شهرداری آبادان سرزنی نی را در دستور کار خود قرار داده است که این کار در عمل تأثیر چندانی برای کاهش این‌گونه گیاهی ندارد زیرا ریشه‌های نی همچنان در آب باقی مانده و رشد می‌کنند.

وی افزود: عمل سرزنی نی‌ها به این دلیل از سوی شهرداری اعمال می‌شود که کانال‌های آبی که در بعضی از نقاط شهر وجود دارد و خروجی فاضلاب خانگی را در خود جای می‌دهند پابرجا بوده است و شهرداری در مبارزه با این معضل طبیعی انتخاب دیگری ندارد.

مشاور زیست محیطی شهرداری آبادان ادامه داد: کار خشک کردن کانال‌های دفع فاضلاب خانگی در حیطه قانونی شهرداری نبوده و عملاً خشک کردن این کانال‌ها برای هیچ ارگانی مقرون به صرفه نیست و اداره آب و فاضلاب شهرستان آبادان باید در رابطه با این معضل چاره‌ای داشته باشد.

وی با اشاره به دیگر اقدامات شهرداری آبادان در رابطه با نی‌زدایی گفت: استفاده از علف‌کش‌های اختصاصی و کاربردی برای از بین بردن این گونه گیاهی از راه‌های دیگری انتخابی شهرداری برای نی‌زدایی است.

حلوایی افزود: عمل خشک کردن آب‌های سطحی جاری در شهر آبادان با روش نخاله‌ریزی با هدف هم‌سطح کردن خیابان‌ها از دیگر اقدامات شهرداری آبادان در مبارزه با رشد نی‌های "لوی" است.

* تغییر فرهنگ شهروندان در مصرف بهینه آب راه‌ دیگر مبارزه با ازدیاد نی است

وی با اشاره به تغییر فرهنگ شهروندان آبادانی در مصرف بهینه آب گفت: خروجی فاضلاب در شهرستان آبادان نسبت به بعضی از شهرهای ایران بیشتر است که در عمل علاوه بر هدر دادن آب به این معضل طبیعی در شهرستان آبادان کمک مؤثری می‌کند.

این مسئول آبادانی افزود: شهروندان آبادانی باید با مصرف بهینه آب خروجی فاضلاب در شهر را کم کرده و با نگاهی اصولی به ازدیاد نی و خطرات آن در اکوسیستم طبیعت به شهرداری کمک کنند.

وی در پایان از اداره آب و فاضلاب آبادان خواست با ایجاد سیستم دفع فاضلاب نقاطی از شهر که با معضل پخش خروجی خانگی به محیط رو به رو هستند علاوه بر جلوگیری از ازدیاد نی‌زارها در آبادان راه انتقال بیماری‌ها را سد کند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد