سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک گزارش از وضعیت آب در استان

 
 
در گفتگو با آژانس خبری بختیاری (ایبنانیوز) عنوان شد؛
سیدعلی صالحی: در پایتخت آب ایران، مردم تشنه اند
 
سید علی صالحی شاعر برجسته ایرانی گفت: سعی می کنم نگاهم به پدیده های محلی، ملی و جهانی یکسان باشد اما وقتی می بینم در پایتخت آب ایران مردم تشنه اند، دوست دارم درد انسان های زاگرس میانی را نمایندگی کنم.سید علی صالحی در گفتگو با آژانس خبری بختیاری (ایبنانیوز) با اعلام این مطلب، افزود: زاگرس میانی با برخورداری از رودخانه های پاک و خروشان، پایتخت آب ایران است ولی مردمش تشنه اند. در زاگرس میانی تصویر کودکانی را می بینیم که کشور در برنامه هایش آنها را نادیده گرفته و "دیدن تانکر آبرسانی"، یکی از شادی های زندگی روزانه آنهاست؛ مردم مسجدسلیمان در نزدیکی کارون و همسایگی دو سد بزرگ زندگی می کنند ولی تشنگی و بی آبی آزارشان می دهد. چرا؟ این پرسش دیرینه ی ذهن من بوده و هست و هر جا مجالی بوده، این سوال را گفته ام و خواهم گفت و البته هزینه آن را پرداخت کرده و می کنم.شاعر سرشناس کشورمان افزود: آنچه برای من مهم است "انسان" است و سعی می کنم نگاه یکسانی به پدیده ها از دریاچه ارومیه تا رودخانه کارون داشته باشم ولی وقتی که می بینم یکی از بزرگترین موزه های سنگی ایستاده ی جهان در ایذه و دهدز در دریاچه سد کارون ۳ و کارون ۴ دفن می شود و کودکان لردگان و دهدز و مسجدسلیمان بر لب بزرگترین رودخانه ایران تشنه اند، دوست دارم درد "انسان" های زاگرس میانی را نمایندگی کنم؛ هرچند به طعنه به من گفته شود مگر تو نماینده این مردم هستی؟!
سید علی صالحی گفت: در پاسخ کسانی که می گویند مگر نماینده مردم هستی، بارها گفته ام شعر من چگالی روح زاگرس میانی است و هر که در زادبوم شعر من نفس می کشد، من نماینده ی او هستم. آیا نماینده مردم فقط آن کسی است که نامش را روی کاغذی نوشته و به صندوقی انداخته باشند؟ هر که در شعر من زندگی کرده است، من خود را نماینده او می دانم؛ مخصوصاً "انسان" در زاگرس میانی که چیز زیادی نمی خواهد؛ آب می خواهد؛ اندکی از آب خروشان و پاک سرزمین خود را می خواهد و من گمان می کنم که حق دارم نماینده ی مطالبات به حق و انسانی مردم زاگرس میانی باشم.سید علی صالحی ادامه داد: اگرچه سالهاست نتوانسته ام به زادگاهم "مرغاب" در ایذه بروم ولی برای ارتباط با زاگرس و کارون، نیاز به "پنجره" و "پیشامد" ندارم. شعر من راز و روح زاگرس میانی است و نگاه "مادر-زاگرس"، تماماً در کلمات من احضار شده است؛ در شعر من هر دم برای روح زاگرس میانی و تک تک بازیگران نمایش انسانی در آن عرصه، دعوتنامه ارسال می شود؛ و بی نیاز از پنجره و پیشامد، در خودم به زاگرس میانی و به ویژه به "مرغاب" سفر می کنم؛ جایی که صدای مادرم هنوز مرا به نام کاملم - علی پناه - صدا می زند. و من احساس می کنم هر چه زمان می گذرد، از نام کاملم - علی پناه - بیشتر لذت می برم و به آن افتخار می کنم؛ نامی که بوی صدای مادرم و زاگرس و "مادر-زاگرس" را دارد و تمام "مرغاب" روزی به این نام مرا صدا می کردند.سید علی صالحی در پایان، از انتشار قریب الوقوع شعر جدیدش با عنوان "کارون؛ خونبهای خوزای من" توسط یکی از خبرگزاری های کشور خبر داد.
 نامه خانواده های شهدای کشاورز استان خوزستان درخصوص سمفونی کارون
 
 
جمعی از خانواده های شهدای کشاورز استان خوزستان، در نامه ای به استاد مجید انتظامی و اعضای ارکستر سمفونیک تهران، خواستار لغو اجرای "سمفونی کارون" در تاریخ ۱۶ و ۱۷ تیرماه و حمایت جامعه هنری تهران از مصائب کشاورزان خوزستان در برابر سدسازی بی رویه شرکت "آب و نیرو" بر رودخانه های خوزستان شدند. در حالی که مجید انتظامی در پاسخ انتقادات کشاورزان، فعالان محیط زیست ایران و فعالان اجتماعی زاگرس میانی گفته است "من در حمایت از سدسازی این سمفونی را نساخته‌ام و اگر ارگانی در این بین سعی دارد از نام من سوء استفاده کند، من بی‌تقصیرم"، سایت وزارت نیرو تأکید دارد که این سمفونی در تجلیل از "شاهکار سدسازی" و "پاسداشت سدسازان" ساخته و اجرا می شود. 

به گزارش ایبنانیوز به نقل از آژانس خبری خوزستان (خوزنا) ، متن کامل این نامه بدین شرح است: 

جناب استاد مجید انتظامی و جامعه محترم هنرمندان تهران سلام علیکم در هر کشوری هنرمندان، چکیده احساسات مردمند؛ آنها در شرایط سخت زبان گویای خواسته ها و دغدغه های ملتشان و تسکین بخش آلام و رنجهای آنان و اینک ما عده ای از خانواده های شهدا و ایثارگر کشاورز که عزیزترین عزیزان خود را در راه حفظ دین و میهن و اعتلاء نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فدا کرده ایم، عاجزانه از شما درخواستی داریم. عزیزان آیا می دانید کشاورزان خوزستان از اعمال سیاستهای نادرست شرکت آب و نیرو در چه رنج و محنتی می باشند؟ آیا می دانید که دهها هزار کشاورز در کنار پر آب ترین رودهای کشور و در زیر دهها سد ساخته شده آب و نیرو، از کشاورزی محرومند؟ 

آیا می توانید تصور کنید یک سال یا ۱۲ ماه یا بیش از ۳۶۵ روز بدون هر گونه منبع درآمد و معیشت زندگی کردن برای کشاورزان حوزه رودخانه کرخه، چگونه امکانپذیر خواهد بود؟ آری همان کرخه ای که در بدترین خشکسالی تاریخ خود، آب و نیرو سد سیمره را بر روی آن آبگیری کرد و باعث شد کشاورزان از کشاورزی محروم شدند. لذا شما را به خون شهدایمان قسم می دهیم که از اجرای سمفونی سفارش داده شده توسط آب و نیرو که توهین آشکار به دهها هزار کشاورز خوزستانی است، خودداری کنید. 

گفتنی است تصویر اصل امضای جمعی از خانواده های شهدای کشاورز استان خوزستان، به پیوست این نامه در اختیار افکارعمومی قرار داده شده که نام خانواده شهدای شاخص بخش کشاورزی این استان در میان آنها به چشم می خورد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد