سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

گزارشی از مبراث استان

مدیرکل میراث فرهنگی در برزخ ماندن و رفتن

آخرین باری که میراث فرهنگی استان و در راس آن مدیرکل آن در بورس خبری مطبوعات قرار گرفت مربوط می شد به انتقاد استاندار از وضعیت میراث فرهنگی و گردشکری شوشتر.

 

شوشان : آخرین باری که میراث فرهنگی استان و در راس آن مدیرکل آن در بورس خبری مطبوعات قرار گرفت مربوط می شد به انتقاد استاندار از وضعیت میراث فرهنگی و گردشکری شوشتر. در آن زمان استاندار با انتقاد از رویه ای که سازمان میراث فرهنگی در پیش گرفته است گفته بود که این سازمان حتی در ساختن چند دستشویی در شوشتر عاجز است و فقط به فکر برگزاری نمایشگان نان " تیری و دوغ است.

به گزارش شوشان ، البته در همان زمان پورفرخی در مصاحبه ای با شوشان که انعکاس گسترده ای در مطبوعات از جمله روزنامه روزان ، نور خوزستان ، هفته نامه رسانه جنوب نشاط و... داشت ، در واکنش به این سخنان گفت که جریانی در استان نمی خواهد میراث فرهنگی  به صورت روش مند و اصولی ارتقاء یابد و در صدد است با ارائه اطلاعات نادرست به مسئولان به اهداف خود برسد. وی خطاب به دکتر حجازی گفت که چرا بودجه فرهنگی و عمرانی و جاری  اداره کل میراث فرهنگی را صفر کرده اید؟

همزمان با این انتقادات که مربوط می شد به آبان ماه سال گذشته ، شایعه تغییر مدیرکل میراث دهان به دهان گشت اما آب از آب هم تکان نخورد.

اکنون پس از 8 ماه باز هم میراث فرهنگی خوزستان در بورس خبری نشریات و سایت های خبری قرار گرفته است و این بار حتی گزینه هایی همچون حویزاوی برای جانشینی پور فرخی  در نظر گرفته شده است و چند گانه ای برای میراث خوزستان در مطبوعات خوزستان به راه افتاده است.

از یک طرف نشریاتی همچون نور خوزستان و فرهنگ جنوب از لزوم ثبات در مدیریت ها دم زدند و هر گونه تغییر و تحول غیر اصولی و ضرب الاجلی را به ضرر استان می دانند. در همین زمینه روزنامه نور خوزستان در ستون ویژه های خود نوشت :  پور فرخی گوشش به شایعات بدهکار نیست و تا لحظه آخر کار می کند.  همچنین روزنامه فرهنگ جنوب هم نوشت: پورفرخی مدیر تحولگراست و کارنامه مدیریتی او با توجه به اعتبارات اختصاص داشته شده به میراث رضایت بخش است .

اما در این بین نشریات و سایت های دیگر به انتقاد شدید از وضعیت میراث پرداخته و با عناوینی همچون استاد فلسفه بر مسند میراث و ... پورفرخی را در تیررس انتقادات خود قرار دادند.

روزنامه روزان در این خصوص هفته گذشته نوشت : سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سازمان های مهم دولتی محسوب می شود ولی ظاهر امر در استان خوزستان هیچ حساسیتی برای انتخاب مدیران شایسته برای مدیریت این نهاد صورت نمی گیرد و تجربه ثابت کرده است که هر فردی را بخواهند از یک مدیریت پائین دستی به مدیر کلی برسانند برای نخستین بار حکم مدیر کلی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان را در جیب او می گذارند. در این میان می توان به صادق محمدی و پرویز پوررخی اشاره کرد که اولی از شهرداری دو شهر استان و دومی از کلاس درس یکی از مدارس اهواز به این سمت دست یافت. نفر اول یک شبه تغییر کرد و نفر دوم پس از مدتی رودروی استاندار و بسیاری از فرمانداران قرار گرفت.

برخی از وبلاگ نویسان دوستداران میراث فرهنگی و سایت شوشترنامه نیز نوشت: مدیر کلی که حتی بعضی از مدیران میراث فرهنگی کشور بیشتر از وی به عنوان یک فیلسوف نام می برند تا یک مدیر کل، و بارها خواسته ایم که فلسفه او را نادیده بگیریم و به خاطر میراث فرهنگی خوزستان و اهمیت آن به کمکش برویم، دست کمکی که او هیچ وقت نپذیرفت. او با این حال در بین ۳۰۰ و اندی کارمند و کارشناس خود نیز مقبولیتی ندارد. اگر بخشی از اطرافیانش می گذاشتند که مدیرکل شان مرزی که دور خود به وجود آورده است را رها کند حتماً می توانست بر تکروی خود غلبه کرده و با یاری گرفتن از همه بر مشکلات فائق آید.

نشریات و رسانه های متعدد دیگر نیز بودند که به صورت رادیکال و یک طرفه یا از ماندن پورفرخی دفاع کردند و یا خواستار رفتنش شدند. ناگفته پیداست که آفت هر نقدی همین نوع نگاه های رادیکال و بی بهره از پشتوانه منطقی و علمی است. قصد دفاع از ماندن یا رفتن مدیرکل میراث فرهنگی را نداریم اما بهتر است منتقدین این را در نقدهای خود لحاظ کنند که پس از هر تغییر چه کسی می آید و چه تحولاتی شکل می گیرد ؛ اصلی که متاسفانه در هیچ یک از نشریات رعایت نشد.

پس از بازدید رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی از شهرتاریخی شوش، مجوز خواناسازی و ساماندهی شهر پانزدهم و روستای هخامنشی شوش لغو شد. باغبان‌کوچک مدیر پایگاه شوش با اعتراض به این اقدام علت چنین واکنشی را سوء تفاهم رئیس پژوهشکده قلمداد کرد.

چندی پیش رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی درحالی مجوز ساماندهی شهر پانزدهم و روستای هخامنشی شوش را لغو کرد که رئیس پایگاه تاریخی شوش علت آن‌را سوءتفاهم عنوان کرد. به ‌گفته ‌وی با اینکه پیمانکار پروژه در محل فعالیت و ساماندهی روستای هخامنشی شوش حضور داشته اما رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی معتقد است، مدیر پایگاه در محل حضور نداشته و انجام پروژه خوانا سازی و ساماندهی روستای هخامنشی شوش به پیمانکار بدون هماهنگی با پژوهشکده بوده است.

به‌گزارش CHN، با توجه به ضرورت ثبت جهانی شوش به عنوان یکی از کهن‌ترین و مهم‌ترین شهرهای باستانی جهان، عملیات کاوش، تعیین حریم، خواناسازی و ساماندهی محوطه باستانی شوش توسط شرکت‌های مختلف باستان‌شناسی و مرمت درحالی آغاز شده که مجوز یکی از مهمترین پروژه‌های این شهر تاریخی لغو می‌شود.

«مجتبی گهستونی»، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام این خبر گفت: «چندی پیش باخبر شدیم که رئیس پژوهشکده باستانشناسی کشور پس از بازدید از محل اجرای پروژه خواناسازی و ساماندهی شهر پانزدهم و روستای هخامنشی شوش دستور لغو آن را صادر کرده است.»

به‌گفته‌ گهستونی، پیگیری‌های فعالان میراث‌فرهنگی از مسئولان اداره کل میراث‌فرهنگی دلیل این اقدام را حضور نیافتن مدیر پایگاه بر پروژه خواناسازی و ساماندهی روستای هخامنشی شوش و شهر پانزدهم اعلام شده است.

«غلامعلی باغبان‌کوچک»، مدیر پایگاه شوش با اعتراض به اقدام رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی اعلام کرد: «در بازدیدی که آقای میراسکندری رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی از محوطه تاریخی شوش داشته به‌دلیل سوء برداشت، پروژه ساماندهی شهر پانزدهم و روستای هخامنشی شوش را تعطیل کرد.»

به‌گفته‌ باغبان‌کوچک، رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی معتقد است که فعالیت پیمانکار بدون اطلاع وی بوده است، این‌درحالی است که این پیمانکار با مجوز و نظارت پایگاه درحال فعالیت است.

باغبان‌کوچک با اعتراض به اقدام رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی ادامه داد: «درحال‌حاضر پروژه تعطیل شده و پایگاه نیز اعتراض و مخالفت خود را به‌صورت مکتوب اعلام کرده است.»

در این میان گهستونی تاکید کرد: «زمانی‌که خوزستان به حیات پر فراز و نشیب خود هزاره‌های پیش از میلاد ادامه می‌داد شوش در آغاز هزاره چهارم پیش از میلاد بنیان نهاده شد. به همین دلیل از سازمان میراث فرهنگی کشور انتظار می‌رود که نسبت به شوش و محوطه های مهم باستان‌شناسی حساسیت و نظارت بیشتری داشته باشند.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد