سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

سرو سرطان در ظروف یکبار مصرف + مصاحبه با مسئولین خوزستان

شوشان /  حسین عبدالعزیزی : زندگی روزمره مردم تا اندازه‌ای وابسته به ظروف یکبار مصرف و پلاستیکى شده ‌است و استفاده بیش از اندازه ازاین ظروف سلامت فردى و عمومى جامعه را تهدید می کند، همچنین  زباله‌هاى که از آن تولید می شود نیز به یکى دیگر از معضلات زیست محیطی امروز جامعه تبدیل شده است.

هنگام توزیع و پخش غذای نذری به‌ ویژه در ماه های رمضان، محرم و صفر، آبمیوه و بستنی ‌فروشی‌ها، ساندویچ فروشی‌ها، رستوران‌ها و حتی اداره ها و دانشگاه‌ها نیز به ‌وفور از این ظروف استفاده می‌کنند. و این در حالى است که اغلب مردم ازخطرات و موارد استفاده هر کدام از این ظروف‌ آگاهی و اطلاعات لازم را ندارند  و ضروری است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعیت‌هاى آن به صورت برچسب روى محصول درج شود.

ظروف یکبار مصرف از جنس پلی‌استایرن توانایی تحمل  دمای بالاتر از 65 درجه را ندارند و در دماهای بالاتر احتمال سرطان‌‌زایی آن‌ها افزایش می‌یابد.

بر اساس این گزارش موسی‌ ظهیری نژاد کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما با بیان مطلب فوق تصریح کرد: ظروف یکبار مصرف با توجه به نوع پلی‌مری که در آن‌ها استفاده می‌شود انواع مختلفی دارند و برای مواد غذایی مختلفی بکار می روند.

وی با بیان اینکه بیشتر ظرف‌های موجود که مواد غذایی در آن‌ها نگهداری می‌شود، ظروف پلی‌استایرن با علامت " پی اس" هستند و ضمن دارا بودن محدودیت حرارتی، تنها دمای 65 درجه را تحمل می‌کنند، خاطرنشان کرد: در صورتی که غذایی با دمای بالاتر از 65 درجه سانتی‌گراد به مدت بیش از 15 دقیقه در این ظرف نگهداری شود، مواد شیمیایی موجود در ظرف وارد مواد غذایی شده و این مواد شیمیایی در بافت‌های بدن ذخیره و می تواندباعث ایجاد سرطان در فرد ‌شوند.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد:‌ ظروف یکبار مصرف ساخته شده از گرانول پلی‌پروپیلن بهترین نوع برای نگهداری مواد غذایی داغ مانند آش و حلیم ‌است و این ظروف محدودیت‌ دمایی ندارند و می‌توانند مواد غذایی با دمای 100 درجه سانتی‌گراد را هم تحمل کنند

ظهیری نژاد تاکید کرد: این ظروف با علامت "پی پی" شناخته می‌شود و نسبت به ظروف پلی استایرن مقاوم‌تر بوده و شکسته هم نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه ظروفی که با علامت " پی وی سی" شناخته می‌شود برای نگهداری هر گونه مواد غذایی خشک یا تر نباید استفاده شوند، اظهار داشت:  این ظروف برای استفاده در ارتباط با مواد غذایی  مورد تایید وزارت بهداشت و درمان نیست و شهروندان باید توجه داشته باشند که ظروفی با این نشان را برای نگهداری و سرو مواد غذایی خریداری و استفاده نکنند.

ظهیری نژاد افزود: شهروندان هنگام خرید ظروف یکبار مصرف باید حتما به شماره پروانه ساخت درج شده بر روی بسته بندی، علامت کف ظرف، نام شرکت سازنده، مثلثی که در آن نوع جنس پلی‌مر نوشته شده و علامت گرید غذایی ( قاشق و چنگال ) که در کف ظرف مورد نظر حک حرارتی  شده باشد توجه کنند.

در این زمینه با رضا اسدی یک شهروند اهوازی در هنگام خرید ظروف یکبار مصرف صحبت کردم.

وی درپاسخ به این سوال که ملاک خرید شما از ظروف یکبار مصرف چیست ؟ می گوید: من معمولا در انتخاب ظروف یکبار مصرف دقت زیادی می کنم و همیشه سعی می کنم از این ظروف فقط برای غذا های سرد استفاده کنم.

اسدی همچنین می افزاید: من برای خرید حلیم یا آش همیشه ظرف از منزل با خودم می برم و اصلا از ظروف یکبار مصرف استفاده نمی کنم.

احمدی یکی دیگر از شهروندان اهواز نیز در این زمینه به من گفت: اگر مسوولان مربوطه اطلاع رسانی کافی در این خصوص بکنند، شهروندان  بهتر از این ظروف استفاده خواهند کرد و هیچ کس دیگر حاضر نیست سلامتی خود را به خاطر یک ظرف یکبار مصرف ارزان دچار بیماری حاد کند. 

در ادامه گزارش با خانم مهندس سیمین فقهی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در زمینه نحوه مصرف ظروف یکبار مصرف گفتگو کردم.

وی می گوید: استفاده از ظرف های پلیمری یا به اصطلاح " یکبار مصرف پلاستیکی" به چند دلیل از قبیل: استفاده آسان، صرف جویی در زمان و رعایت بهداشت در زندگی مردم نقش گسترده ایی پیدا کرده است.

فقهی با بیان اینکه استفاده از ظروف یکبار مصرف برای بسته بندی فرآورده های غذایی تولیدی به روش صنعتی، تمایل مردم به استفاده از آن در مراسم، توزیع نذری و حتا در مهمانی خانوادگی، روند رو به فزآینده یی پیدا کرده است تصریح کرد: کاربرد این ظرف ها با توجیه بهداشتی و اقتصادی در بسته بندی فرآورده های غذایی جایگاه ویژه ای پیدا کرده و جایگزین بسیاری از ظرف ها در بسته بندی فرآورده های غذایی شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تاکید کرد: یکی از ایرادهای استفاده از این ظرف ها، آلودگی محیط زیست به دلیل قابل بازیافت نبودن است.

این مقام مسوول با بیان اینکه استفاده از این ظرف ها می تواند به صورت جدی سلامتی فرد را تهدید کند تصریح کرد: استفاده از ظرف های یکبار مصرف نامناسب، عارضه های بسیاری به همراه دارد.

این مقام مسوول با بیان اینکه همه کارخانه های تولید کننده ظرف و بسته بندی با کاربرد غذایی و آشامیدنی باید برای هر نوع ظرف، پروانه ساخت دریافت کنند خاطرنشان کرد: شماره پروانه ساخت از وزرات بهداشت، این اطمینان را می دهد که ظرف یکبار مصرف، از ماده اولیه ی  مطلوب و به صورت بهداشتی تولید شده، و برای مصرف فرآورده های غذایی قابل استفاده است.

فقهی تاکید کرد: درج شماره سری ساخت، نشانی کارخانه، تاریخ ساخت و اطلاعاتی از این قبیل  نیز بر روی جعبه یا پلاستیک بسته بندی ظرف یکبار مصرف ضروری است.

فقهی افزود: علامت های شبیه مثلث که نام اختصاری ظرف زیر آن حک شده است باید به طور جداگانه در کف ظرف مشخص باشند.

در پایان این گزارش به این نتیجه می رسیم که نقش فرهنگسازی در استفاده صحیح از ظروف یکبار مصرف در سلامتی شهروندان بسیار با اهمیت است و می طلبد رسانه های گروهی و به ویژه صدا و سیما با همکاری  مسوولان مربوطه اطلاع رسانی گسترده ای را انجام دهند تا جامعه ای با نشاط و بدور از هرگونه بیماری را داشته باشیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد