سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

حمله تروریستی به دفتر وزارت اطلاعات اردن

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه الغد اردن؛ محمد المومنی ضمن اعلام حمله مسلحانه به یکی از دفاتر وزارت اطلاعات این کشور در منطقه البقعه گفت: در این حمله دستکم 5 نفر کشته شدند.
به گفته وی در این حمله که صبح امروز دوشنبه روی داده است دستکم 3 افسر اطلاعاتی اردن و 2 کارمند وزارت اطلاعات این کشور کشته و 2 نفر دیگر زخمی شدند.
وی افزود: تروریست ها صبح امروز مقر امنیتی "صبیحه" را هدف قرار دادند که این اقدام نشان دهنده شیوه جنایتکارانه این افراد در نخستین روز از ماه مبارک رمضان است.
مقام های اردنی از آغاز تحقیقات در باره علل این حادثه خبر دادند.

دلایل وقفه چند روزه در عملیات آزادسازی فلوجه

رضا سراج کارشناس مسائل سیاسی و استراتژیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، در خصوص کمک های ایران به نیروهای بسیج مردمی عراق که این روزها نقش پررنگی در عملیات های موفقیت آمیز علیه داعش در داخل خاک عراق دارند، اظهار داشت: کمک مستشاری ایران به نیروهای بسیج مردمی عراق که تحت عنوان نیروهای "الحشد الشعبی" شناخته می شوند به نوعی کمک به برقراری امنیت در عراق به ویژه حوزه نفوذ استراتژیک ایران است.
وی ادامه داد: ستون فقرات الحشد الشعبی را همان مجاهدین عراقی تشکیل می دهند که در زمان دفاع مقدس در کنار برادران ایرانی و تحت عنوان "سپاه بدر عراق" در مقابل صدام می جنگیدند و شهدای بزرگواری را نیز در این راه تقدیم کردند. سراج در ادامه با اشاره به جنگ روانی رسانه های وابسته به آل سعود در خصوص اینکه نیروهای بسیج مردمی عراق را به عنوان "شیعیانی سنی کُش" معرفی کرده اند، تصریح کرد: عشایر اهل سنت عراق، از جمله نیروهای الحشد الشعبی این کشور هستند که در عملیات اخیر آزادسازی فلوجه نیز بکارگیری شدند.
وی با اشاره به رفتار نیروهای الحشد الشعبی با اهل سنت عراق در عملیات اخیر گفت: به تصویر کشیده شدن برخورد پر مهر و عطوفت نیروهای الحشد الشعبی با مردم اهل سنت فلوجه در شبکه های رسانه ای، کذب بودن ادعای رسانه های وابسته به آل سعود را تایید دارد. 
این کارشناس مسائل استراتژیک در پایان یادآور شد: وقفه چند روز اخیر در روند عملیات آزادسازی فلوجه به این دلیل است که نیروهای الحشد الشعبی در تلاش هستند مردم فلوجه را از طریق راه های امن به خارج از شهر منتقل کنند تا خسارات و تلفاتی متوجه مردم نشود.
خبرگزاری میزان-گروه سیاسی: با به دست آوردن پیروزی های بزرگ در صحنه میدانی عراق به ویژه در مناطقی همچون فلوجه که تکفیری ها ضربات مهلک و سنگینی را از نیروهای ارتش و بسیج مردمی عراق متحمل شدند، برخی از رسانه های خبری خارجی از حضور پرشمار نیروهای ایرانی در میان مبارزان عراقی خبر دادند؛ این رسانه ها سعی داشتند اینگونه القا کنند که عراقی ها در سرزمین خودشان برای مبارزه با داعش، از صفر تا صد دست به دامن نیروهای جمهوری اسلامی ایران شده اند.
همه این شایعه پراکنی ها و دروغ پردازی های رسانه های بیگانه منطقه ای و جهانی در حالی است که چند روز پیش فرمانده نیروی قدس سپاه و همچنین معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آنها را رد کرده و روشنگری کرده اند.

عراق

جمهوری اسلامی ایران منجر به شکل گیری جریان های مردمی در عراق شده است

روز جمعه هفتم خرداد ماه امسال بود که سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس دهم در ساختمان مجلس مشروطه، با بیان اینکه وجود مبارک آیت الله سیستانی ما را از هر دخالتی بی نیاز کرده، عنوان کرد: ما زمانی وارد عمل می شویم که مرجعیت حاکم عراق نیاز سیاسی و بین المللی داشته باشد لذا باید به کلیات فلوجه هم اشاره ای کنم که عموما خودروها با دو چهره مهم یعنی مقام معظم رهبری و آیت الله سیستانی آراسته می شوند در حالی که ما قصد نداشتیم این حملات به ما منتسب شود و این کار از روی علاقه بود.
فرمانده نیروی قدس سپاه همچنین به نمایندگان مجلس دهم که چند روزی است کار خود را در بهارستان آغاز کرده اند، یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران سهم مهمی در مقابله علیه داعش در عراق دارد و منجر به شکل گیری جریان های مردمی بسیاری مثل حشدالشعبی شده است که به ایران دلبستگی دارند البته عبارت حشد ایرانی که گفته می شد صرفا یک اتهام است.
سرلشکر سلیمانی همچنین گفت: در شرایطی که آمریکا تصور می کرد گروه های سیاسی برآمده از ایران نمی توانند سهمی از عراق بگیرند مجلس اعلای عراق در رأس قرار گرفت و امروز فرمانده سپاه بدر بالاترین درصد محبوبیت بین عراقی ها را دارد.

عراق

بزرگنمایی حضور نیروهای ایرانی در عراق توسط رسانه های آل سعود

همچنین سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه بر اساس درخواست دولت های کشورهای مربوطه است اظهار کرد: هیچگاه نباید اینگونه تلقی شود که حضور مستشاری ما در این دو کشور (که البته در عراق بسیار کم رنگ است) به دور از هماهنگی و به شکلی تحمیلی، انجام شده است.وی با بیان اینکه در عراق با وجود نیروهای حشد الشعبی و ارتش، مسلما حضور ما تا کنون حضوری بسیار محدود و در حد نیازهای ضروری بوده است عنوان کرد: اینکه امروز درباره نحوه و میزان حضور مستشاری ایران در عراق بزرگنمایی می شود یقینا اقدامی از پیش طراحی شده از سوی مدافعان جریان تکفیری است که قصد دارند برای شکستهای متحمل شده در برابر نیروهای بسیج مردمی و ارتش عراق، توجیهی دست و پا کنند.
معاون سیاسی سپاه همچنین تاکید کرد: آنچه مشخص است این است که نوع و کمیت حضور ایرانی ها در  عراق توسط رسانه های آل سعود بزرگنمایی می شود.
فرارو- باوجود کمک‌های آمریکا، ارتش عراق هنوز هم تجهیزات کافی برای پس گرفتن موصل را ندارد.

به گزارش فرارو به نقل از نیویورک‌تایمز، به گفته مقامات آمریکا و متحدانش نیروهای خسته و غیر مجهز ارتش عراق با موانع بی‌شماری در میدان جنگ روبرو هستند که احتمالاً سبب تأخیر چندماهه در انجام حملات به مقر اصلی داعش در موصل می‌شود.

برخلاف تلاش‌های آمریکا در سرپا نگه‌داشتن نیروهای عراقی، بازهم انتظار چنین تأخیری می‌رفت. گرچه اوباما وعده داد به نقش آمریکا در جنگ‌های عراق خاتمه دهد، اما در دو سال گذشته ارتش آمریکا به‌طور فزاینده‌ای در فراهم کردن تدارکات برای ارتش عراق نقش داشته است. عراق در انتقال غذا، آب و مهمات به نیروهایش مشکلات زیادی دارد.

به گفته فرماندهان آمریکایی، نیروهای عراق بدون کمک، به‌احتمال‌زیاد در حمله به موصل شکست خواهند خورد.

آمریکایی‌ها تجهیزات و قطعات یدکی را مستقیماً با هواپیماهای باری به میدان نبرد منتقل می‌کنند، در خرید مهمات برای تجهیزاتِ دوره شوروی کمک می‌کنند و بر عراقی‌ها فشار می‌آوردند تا زنجیره تأمین خود که از انبارهای وزارت دفاع در بغداد تا موصل گسترده است را بهبود بخشند.

استیون وارن که تا ماه گذشته سخنگوی ارشد ارتش آمریکا در عراق بود می‌گوید: "برای ایجاد قدرت جنگی و نظامی، به کار و تلاش مستمر نیاز است."

چالش‌های لجستیک تنها موانع روبروی آمریکا در مواجه با مشکلات پیچیده‌ی عراق نیستند.

ایران از ده‌ها هزار سرباز، پلیس و نظامیان شیعه حمایت می‌کند تا برای حمله به داعش در شهر سنی نشین فلوجه در غرب عراق آماده شوند. مقامات از جنگ و کشتارهای فرقه‌ای در این شهر هراس دارند. 

حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق دستور حمله به فلوجه را صادر کرد و به مشاوران آمریکایی بی‌توجهی کرد که از او خواستند بر دومین شهر بزرگ و مقر داعش در عراق تمرکز کند. اما پس از مجموعه‌ای از حملات و بمب‌گذاری‌های انتحاری داعش در بغداد که سبب مرگ صدها نفر شد، العبادی با فشارهای داخلی زیادی روبرو شد که پیشروی در فلوجه را که تنها 35 مایل با پایتخت فاصله دارد، متوقف کند.

عراق همیشه در سیستم نظامی خود با مشکل روبرو بوده است، اما این مشکل زمانی عمیق‌تر شد که در تابستان 2014، داعش بخش‌های گسترده‌ای در غرب و شمال عراق را تصرف کرد و بسیاری از خودروهای نظامی و دیگر تجهیزات برای انتقال نیروها و مهمات را دزدید.  

از آن موقع، کارشناسان لجستیک آمریکا برای بهبود زنجیره تأمین به‌طور مستقیم با عراقی‌ها همکاری می‌کنند.

این مشکل بسیار پیچیده است زیرا ارتش عراق از مجموعه‌ای از تجهیزات و سلاح‌های آمریکایی، شوروی و غیره تشکیل‌شده است. عراقی‌ها سیستم نگهداریِ قدیمی و منسوجی دارند که سلاح‌های خراب را برای تعمیر به بغداد می‌فرستد و سامانه‌ای خودکار برای پیگیری سلاح‌ها وجود ندارد.

مشاوران آمریکایی سعی کرده‌اند سیستم تعمیر و نگهداری را بهبود بخشند و عراقی‌ها را به تعمیر تجهیزات در نزدیکیِ میدان‌های نبرد تشویق کنند. همچنین آمریکا از دیگر کشورها در ائتلافِ مبارزه با داعش خواسته است تا تجهیزات یا مهمات موردنیاز را به عراق بدهند یا بفروشند تا عملکرد نظامی کشور حفظ شود.

آمریکایی‌ها برنامه‌ریزی دقیق برای انتقال نیروها، آموزش آن‌ها و تحویل مهمات و تجهیزات به میدان‌های نبرد را نیز بر عهده گرفتند.

ستوان شان مک فارلند فرماندار ارشد آمریکایی در عراق در ایمیلی درباره شهری در شمال بغداد گفت: "هرچه نیروهای عراقی از انبارهای خود در مناطقی مانند تاجی دورتر می‌شوند، مجبور به اتخاذ شیوه‌هایی مشابه هستند. برای انجام این کار به یک سازمان‌دهی مجدد و اساسی نیاز دارند."

وی ادامه داد: "گسترش دامنه فعالیت نیروهای امنیتی عراق نیز به برنامه‌ریزی لجستیک نیاز دارد. ما بسیاری از این کارها را برای عراقی‌ها انجام می‌دهیم زیرا خوب می‌دانیم که رم یک شبه ساخته نشده است."

عراقی‌ها از ماه دسامبر تاکنون به موفقیت‌هایی دست‌یافته‌اند. امسال، از زمانی که در اوت 2014 مبارزات علیه داعش آغاز شد، اولین بار است که این گروه تروریستی موفق به تصرف هیچ زمینی نشده است. نیروهای عراق توانستند شهر رمدی و بسیاری از شهرهای کوچک دیگر در غرب و شمال عراق را پس بگیرند.

نیروهای عراقی به کمک حملات هوایی آمریکا توانستند چهل‌وپنج درصد مناطقی که در سال 2014 به اشغال داعش درآمده بود را آزاد کنند که به گفته یک مقام آمریکایی از ابتدای سال رشد پنج‌درصدی داشته است. تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا می‌گویند بمب باران‌های آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی مانند انگلیس و فرانسه، تولید نفت داعش را به نصف رسانده و درآمد آن‌ها را بین 30 تا 50 درصد کاهش داده است.

اما تحلیلگران معتقدند آزادسازی بسیاری از مناطق مانند موصل، سخت‌تر خواهد بود زیرا مدت‌زمان بیشتری تحت کنترل داعش بوده‌اند و این گروه تروریستی در این مناطق قدرت زیادی کسب کرده است.

سرهنگ وارن عقیده دارد داعش بین نوزده تا بیست‌وپنج هزار جنگجو دارد که نیمی در عراق و نیمی در سوریه به سر می‌برند. اکثر ده تا دوازده هزار نیرو در عراق در اطراف موصل و منطقه تل عفر و مناطقی دیگر در استان نینوا به سر می‌برند.

تأخیر در حمله به موصل نشان‌دهنده ناامیدیِ دولت اوباما از ماهیت نامنظم جبهه عراق است. اما اوباما و مشاورانش به این نتیجه رسیدند که بهتر است خود عراقی‌ها زمان و سرعت حملات متقابل را تعیین کنند.

سرهنگ کریستوفر گارور سخنگوی آمریکا در ائتلاف مبارزه با داعش گفت: "لجستیک یکی از مواردی  است که بسیار نگران آن هستیم، بنابراین هر کاری بتوانیم می‌کنیم تا همه‌چیز طبق برنامه پیش رود. بله، این خطر وجود دارد که کارها به تأخیر بیفتد، اما یک گروه کامل داریم که سعی می‌کنند نگذارند چنین اتفاقی بیفتد."

فرماندهان عراقی در مصاحبه‌ای برخی چالش‌ها و مشکلات رودرو با نیروهایشان را تائید کردند، اما سعی شد تأثیر آن‌ها بر عملیاتشان را به حداقل برسانند.

عبدل الوهاب سعیدی فرمانده عملیات نظامی در فلوجه گفت: "ما تجربه زیادی در نبرد در هوای گرم داریم، اما بازهم کار بسیار سختی است. دشمن روبروی ما داعش است که حریفی آسان و ضعیف نیست و نمی‌خواهیم حس کنند سربازان ما در هوای گرم خسته می‌شوند. پس هرچقدر هم که هوا گرم باشد، تا آزادیِ کامل فلوجه مبارزه می‌کنیم."

فرمانده عملیات در نزدیکی رمدی گفت ممکن است به خاطر گرمای هوا برخی از تاکتیک‌های نظامی را تغییر دهیم اما هرگز مبارزه را کاملاً متوقف نمی‌کنیم.

اسماعیل المحلاوی فرماندار عراقی گفت: "در عراق حتی اگر برای خرید کردن به بازار برویم، از گرما کلافه می‌شویم. اما باید گرما را شکست دهیم و برای مقابله با آن برنامه‌ریزی کنیم و به عملیات ادامه دهیم. از سپیده‌دم برای حمله استفاده می‌کنیم. "

از فرمانده نبرد هوایی آمریکا درباره وضعیت این نیروها سؤال شد و ژنرال چارلز برون گفت فشار بر نیروهای داعش را ادامه خواهد داد، حتی اگر شدت حملات زمینی کم شود.

او گفت: "به‌عنوان نیروی هوایی، می‌توانیم جلوتر از نیروهای زمینی حمله کنیم. می‌دانم جنگ بعدی کجا خواهد بود. تصمیم دارم آن منطقه را با حملات هوایی برای نیروهای زمینی آماده کنم."
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد