سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ادعای روزنامه آمریکایی درباره سفر رئیس‌جمهور کره جنوبی به ایران

بر پایه برنامه ریزی‌های از پیش اعلام شده، قرار است رئیس جمهور کره جنوبی، روز یکشنبه برای دیداری رسمی به ایران سفر کند؛ دیداری که با توجه به سابقه پیوندهای دو کشور، اکثر قریب به اتفاق ناظران، اهداف اقتصادی را در صدر دستور کار آن ارزیابی می‌کنند. با این حال، یک روزنامه آمریکایی بر این باور است هدف دیگری نیز در پس این سفر وجود دارد.

کد خبر: ۵۸۴۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳ - 29 April 2016
ادعای روزنامه آمریکایی درباره سفر رئیس‌جمهور کره جنوبی به ایرانبر پایه برنامه ریزی‌های از پیش اعلام شده، قرار است رئیس جمهور کره جنوبی، روز یکشنبه برای دیداری رسمی به ایران سفر کند؛ دیداری که با توجه به سابقه پیوندهای دو کشور، اکثر قریب به اتفاق ناظران، اهداف اقتصادی را در صدر دستور کار آن ارزیابی می‌کنند. با این حال، یک روزنامه آمریکایی بر این باور است هدف دیگری نیز در پس این سفر وجود دارد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «وال استریت ژورنال» در مطلبی به موضوع سفر پیش روی پارک گئون‌های، رئیس جمهور کره جنوبی به ایران پرداخته و مدعی شده، یکی از اهداف این سفر، تشدید فشار بر کره شمالی از طریق تلاش برای قطع کردن پیوندهای پیونگ یانگ با تهران است.

این روزنامه می‌نویسد، رئیس جمهور کره جنوبی، روز یکشنبه در حالی به ایران سفر می‌کند که قصد دارد به توافق‌هایی چند میلیارد دلاری با ایران در حوزه‌های اقتصاد و انرژی دست پیدا کند؛ اما یک دستور کار دیگر نیز در این سفر مورد انتظار است؛ تلاش برای قطع پیوندهای کره شمالی با ایران.

سخنگوی رئیس جمهور کره جنوبی پیش از انجام این سفر گفته، پارک گئون‌های، به عنوان نخستین رئیس جمهور کره جنوبی که از زمان برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور در سال ۱۹۶۲ به تهران سفر می‌کند، می خواهد «بنیانی برای همکاری» با ایران را پایه گذاری کند.

قرار است روز دوشنبه، پارک با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران دیدار کند و ممکن است در جریان این سفر، با آیت الله خامنه‌ای، رهبر ایران نیز دیدار داشته باشد.

به گفته سخنگوی پارک، در صورتی که دیدار با رهبر ایران امکان پذیر شود، ممکن است درباره موضوع هسته‌ای کره شمالی نیز گفت‌و‌گویی میان دو طرف انجام پذیرد.

سئول به عنوان بخشی از سیاست جدید خود برای کشاندن کره شمالی به پای میز مذاکره، قصد دارد به شیوه‌های مختلف، فشار را بر پیونگ یانگ افزایش دهد که از جمله، می‌توان به تلاش برای هدف قرار دادن و سست کردن پیوندهای کره شمالی با شرکای تجاری و نظامی‌اش اشاره کرد.

رابرت کِلی، استاد روابط بین الملل در دانشگاه پوسان کره جنوبی می‌گوید: «او (پارک) تلاش کرده تا متحدان کره شمالی را از این کشور دور کند و اگر بتواند در کاهش همکاری ایران با کره شمالی موفق عمل کند، این یک پیروزی بزرگ برای وی خواهد بود».

در این میان، مقامات کره جنوبی نیز می‌گویند تصمیم سال گذشته ایران در محدود کردن برنامه هسته‌ای خود در ازای برداشته شدن تحریم‌های بین المللی، می‌تواند به عنوان مدلی احتمالی برای کره شمالی در نظر گرفته شود. با این حال، پیونگ یانگ این مقایسه را رد و اعلام کرده در شرایطی که از سوی آمریکا مورد تهدید حمله هسته‌ای قرار دارد، سلاح‌های هسته‌ای خود را‌‌ رها نخواهد کرد.

سابقه پیوندهای ایران و کره شمالی در زمینه همکاری‌های موشکی و تأمین تسلیحات، به جنگ عراق علیه ایران در دهه ۱۹۸۰ بازمی گردد؛ یعنی زمانی که پیونگ یانگ، موشک‌های «اسکاد» در اختیار ایران قرار داد. در تازه‌ترین نمود این امر، اوایل سال جاری میلادی، وزارت خزانه داری آمریکا یک مقام ایرانی را با ادعای اعزام تکنیسین‌های موشکی به کره شمالی برای انجام همکاری‌های موشکی، تحریم کرد.

گفتنی است، سال گذشته، سفیر ایران در کره جنوبی، در پاسخ به پرسش «وال استریت ژورنال» درباره همکاری تهران و پیونگ یانگ، تأکید کرد که هیچ گونه همکاری میان طرفین در موضوع فناوری موشکی و هسته‌ای وجود ندارد.

دانیل پینکستون، کار‌شناس مسائل دو کره در دانشگاه «تروی» سئول می‌گوید: این احتمال وجود دارد که پارک و هیأت همراه وی در جریان سفر به ایران، خصوصی و محرمانه موضوع تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی را ـ که ارتباطات تجاری و تسلیحاتی با این کشور را منع می‌کند ـ با مقامات ایرانی مطرح کنند. پینکستون می‌گوید: «من نمی‌توانم تصور کنم که وی (پارک) موضوعات امنیت ملی را در دستور کار خود نداشته باشد».

مقامات کره جنوبی می‌گویند، دستور کار اصلی این سفر، اقتصادی است، زیرا شرکت‌های کره‌ای، در پی دستیابی به توافقاتی در حوزه‌های ساخت و ساز، خودرو و الکترونیک هستند. پارک را در این سفر سه روزه، بزرگ‌ترین هیأت تجاری این کشور، متشکل از ۲۳۰ نماینده شرکت‌های مختلف همراهی می‌کنند.

چهار خواسته ضدایرانی شیوخ حاشیه خلیج فارس که اوباما آن را نپذیرفت

هر چهار درخواست شش کشور عربی عضو شورای همکاری برای بهبود روابط با آمریکا، رویکردی ضد ایرانی داشته است، ولی ادعا شده که اوباما هر چهار درخواست شورای همکاری را رد کرده و در واقع آخرین دیدار او با رهبران شورای همکاری در دوره ریاست جمهوری بدون هیچ توافقی به پایان رسیده است.

کد خبر: ۵۸۴۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۲ - 29 April 2016
وبسایت اسرائیلی دبکا مدعی شده که اجلاس اخیر حکام شورای همکاری خلیج فارس در ریاض ـ که اوباما نیز در آن حضور داشت ـ صحنه عدم پذیرش چهار درخواست مهم کشورهای عربی علیه ایران بوده است.

به گزارش «تابناک»، دبکا با یادآوری آخرین اقدامات دو طرف در آستانه برگزاری این جلسه، به رویکرد متفاوت دو طرف در آستانه اجلاس اشاره کرده است.

در حالی که ایالات متحده با به کارگیری بمب‌افکن‌های بی-۵۲ علیه مواضع داعش در اطراف موصل تلاش داشت به حاکمان شش کشور عربی یادآوری کند، در مقابله با تهدید داعش در کنار آن‌ها خواهد بود، کشورهای عربی با همراهی ترکیه و اردن، ۳۵۰۰ نیروی آموزش دیده را برای نبرد با دولت سوریه وارد خاک این کشور کردند. این نیرو‌ها با تأمین مالی عربستان در اردوگاه‌هایی ویژه در اردن و ترکیه آموزش دیده‌اند. این نیرو‌ها اکنون به صفوف مخالفان دولت سوریه در شمال حلب پیوسته‌اند و زیر ضربات سنگین هوایی ارتش‌های سوریه و روسیه قرار گرفته‌اند.

دبکا به نقل از منابع خود مدعی شده است، شش کشور عضو شورای همکاری با کنار گذاشتن اختلافات سابق خود، به اوباما پیشنهاد کرده‌اند، برای در پیش گرفتن سیاستی واحد در مورد منطقه با چهار خواسته آن‌ها را بپذیرد. بنا به ادعای دبکا، این خواسته از این قرار است؛

۱- اقدام آمریکا برای تقویت اهل سنت در عراق و تقویت جایگاه آنان در دولت مرکزی عراق

شیوخ حاشیه خلیج فارس به اوباما گفته‌اند که سیاست وی برای تضمین حمایت از حیدر العبادی، نخست وزیر عراق اشتباه است. آن‌ها همچنین به گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی خود اشاره کرده‌اند که شاید العبادی به زودی جای خود را به نخست‌وزیری بدهد که به ایران نزدیک‌تر است. اوباما درخواست شورای همکاری را رد و بر ادامه سیاست خود تأکید کرده است.

۲- اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به دلیل مسائل موشکی

بنا به ادعای دبکا، ایران در روز ۱۹ آوریل و تنها چند ساعت پیش از سفر اوباما به ریاض تلاش کرد، با ماهواره‌بر جدید خود با نام سیمرغ یک ماهواره را در مدار قرار دهد، ولی پرتاب موفقیت‌آمیز نبود و ماهواره و ماهواره‌بر از بین رفتند. ظاهرا اوباما این درخواست کشورهای عربی را نیز رد کرده است.

۳—تحویل جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی و امارات تا آن‌ها بتوانند با توانایی موشکی ایران مقابله کنند. اوباما این درخواست را نیز رد کرده است.

۴- دست کشیدن از همکاری با روسیه و سازمان ملل در موضوع سوریه و در مقابل تلاش مشترک با کشورهای عربی و ترکیه برای حمایت از مخالفان سوری در جهت سرنگون کردن دولت سوریه.

دبکا مدعی شده است، اوباما این درخواست شورای همکاری را نیز رد کرده و در واقع آخرین دیدار او با رهبران شورای همکاری در دوره ریاست جمهوری بدون هیچ توافقی به پایان رسیده است.

برنامه‌ریزی آمریکا و سازمان ملل برای تجزیه عراق

در شرایطی که عراق طی حدود دو سال گذشته با یکی از جدی‌ترین بحران‌های تاریخ خود، یعنی قدرت گیری و پیشروی‌های گروه تروریستی داعش مواجه بوده، روابط میان گروه‌های سیاسی و فرقه‌های مختلف داخل این کشور نیز در وضعیت خوبی نیست و همین سبب شده برخی منابع از به جریان افتادن دوباره طرح‌هایی برای تجزیه این کشور سخن به میان بیاورند.

کد خبر: ۵۸۴۹۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲ - 30 April 2016
آمریکا و سازمان ملل برای تجزیه عراق برنامه ریزی می‌کننددر شرایطی که عراق طی حدود دو سال گذشته با یکی از جدی‌ترین بحران‌های تاریخ خود، یعنی قدرت گیری و پیشروی‌های گروه تروریستی داعش مواجه بوده، روابط میان گروه‌های سیاسی و فرقه‌های مختلف داخل این کشور نیز در وضعیت خوبی نیست و همین سبب شده برخی منابع از به جریان افتادن دوباره طرح‌هایی برای تجزیه این کشور سخن به میان بیاورند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی از مطرح شدن دوباره طرح‌های مربوط به تجزیه عراق خبر داده و می‌نویسد، در روزهای اخیر و در پی روانه شدن ده‌ها هزار تن به خیابان‌های بغداد برای درخواست ایجاد تغییرات در حکومت، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در پارلمان حاضر شد تا با معرفی وزرای جدید، این روند تغییر را تسریع کند. با این حال، جلسه پارلمان به سبب اقدامات برخی نمایندگان، به آشوب و تشنج کشیده شد.

در پی این وقایع، العبادی ناچار به ترک سالن اصلی پارلمان و رفتن به تالاری دیگر شد که در آنجا، بدون حضور نمایندگان متحصن، اقدم به گرفتن رأی اعتماد برای وزرای جدیدش کرد؛ اقدامی که با هدف پایان دادن به سیاست فرقه‌ای و همچنین فساد و شبکه‌های حمایتی وابسته به این امر انجام گرفت.

با این حال، همچون بسیاری دیگر از امور مربوط به دولت عراق، این تلاش‌ها به نتیجه مطلوب نرسید و وزرای اصلی کابینه، از جمله وزرای نفت، امور خارجه و اقتصاد، موفق به گرفتن رأی اعتماد نشدند. جلسه بعدی پارلمان در روز سه شنبه نیز لغو شد. به این ترتیب، دو سال پس از تصرف بخش‌هایی از شمال عراق توسط داعش، دولت این کشور هنوز از کارآمدی لازم برای فائق آمدن بر مشکلات برخوردار نیست.

روز پنجشنبه، جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا که در سال ۲۰۰۶ و در زمان سناتوری خود با انتشار مقاله‌ای خواستار تجزیه عراق شده بود، در سفری از پیش اعلام نشده و غیرمنتظره، به بغداد رفت. این سفر وقایع پیش از آن، بار دیگر سؤالاتی را درباره چشم انداز عملکرد صحیح دولت عراق مطرح کرده و همزمان، سبب طرح دوباره بحث‌هایی درباره تجزیه این کشور شده است.

علی خدری، یکی از مقامات سابق آمریکایی در عراق که به عنوان دستیار چندین سفیر ایالات متحده در این کشور فعالیت کرده، در این زمینه می‌گوید: «من به طور کلی بر این باورم که در شرایط کنونی، عراق قابل اداره کردن نیست». وی مدعی است که برقراری یک نظام فدرالی و یا حتی تجزیه عراق، تنها راهی است که می‌تواند کشور را از دردسر نجات دهد. وی این ایده را «یک راهکار ناکامل برای یک جهان ناکامل» می‌خواند.

خدری اکنون به یکی از منتقدان جدی سیاست خارجی اوباما در عراق تبدیل شده و می‌گوید، این سیاست، واقعیات عراق را که سبب ساز مشکلات بنیادین این کشور شده، نادیده گرفته است. وی اظهار داشته: «عراق در وضعیتی خشونت بار و ناکارآمد قرار دارد و ما همچنان زندگی و پول آمریکایی‌ها را به آن سرازیر می‌کنیم و انتظار معجزه داریم. به جای این سیاست، ما باید در پی تجزیه این کشور باشیم تا جوامع از هم گسیخته عراقی بتوانند از خودمختاری برخوردار شوند».

هرچند مقامات آمریکایی می‌گویند که سیاست واشنگتن، همچنان بر حفظ وحدت و یکپارچگی عراق استوار است، مقامات سازمان ملل در بغداد، بی‌سر و صدا مطالعه طرح‌های مربوط به تجزیه عراق را آغاز کرده است.

این در حالی است که با سقوط قیمت‌های جهانی نفت (ماده‌ای که بخش عمده درآمدهای دولت عراق به آن وابسته است)، دشواری‌های سیاسی عراق بیشتر شده است. مسائل مربوط به جنگ با داعش و همچنین درگیری‌های اخیر پیش آمده میان شیعیان و کرد‌ها در شمال عراق، بر این دشواری‌ها افزوده است. به این ترتیب، به نظر می‌رسد، عراق در یک چرخه پایان ناپذیر تاریخی گرفتار شده است.

بایدن در دوران مسئولیت خود به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا، مدافع حفظ وحدت عراق بود و از پیشنهادهای قبلی خود عقب نشست، اما اظهارات روز پنجشنبه وی در جمع پرسنل دیپلماتیک و نظامی آمریکا در بغداد، نشان داد که وی دوباره به ایده‌های سابق خود بازگشته است.

بایدن در این دیدار، اظهار داشت: «به همه جاهایی بیندیشید که امروز ما در آن‌ها هستیم و تلاش داریم از صلح حفاظت کنیم. همه جاهایی که شما مردان و زنان به آنجا اعزام شده‌اید. این‌ها، مکان‌هایی هستند که به واسطه شرایط تاریخی، ما مرزهایی مصنوعی در آن ترسیم کرده و دولت‌های مصنوعی را که از گروه‌های متمایز قومی، مذهبی و فرهنگی تشکیل شده، ایجاد کرده‌ایم».

بخش اعظم آنچه امروز عراق از آن رنج می‌برد، میراث بر جای مانده از دوران صدام است. شیعیان و کرد‌ها که هر دو، در زمان صدام مورد سرکوب بودند، نتوانسته‌اند بر اختلافات خود فائق آیند. از سوی دیگر، اعراب سنی عراق مدعی هستند، به دلیل اقداماتی که صدام انجام داده بود، اکنون همه آن‌ها در عرصه سیاسی عراق به حاشیه رانده شده‌اند.

به هر ترتیب، به نظر می‌رسد در پی بروز مجموعه این اختلافات و تنش‌های سیاسی، امنیتی و اجتماعی در عراق، بازیگران خارجی بار دیگر به فکر عملی کردن طرح‌های خود برای تجزیه و چندپاره کردن این کشور افتاده‌اند؛ طرح‌هایی که اگر واقعاً از سوی این بازیگران پیگیری شوند، می‌توانند اثراتی قابل توجه و پرخطر را برای کل منطقه به همراه داشته باشند.

اینفوگرافی «تابناک» از آرایش دهمین پارلمان ایران؛

تقسیم میلی‌متری کرسی‌های مجلس میان اصولگریان و اصلاح طلبان

پس از به سرانجام رسیدن انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یک ترکیب نسبتاً متوازن از دو جریان سیاسی اصلی کشور شکل گرفت و هر دو جریان توانستند، کرسی‌های برابری را از آن خود کنند و در این میان، نقش جریان سوم یا‌‌ همان جریان مستقل برای تصمیمات حیاتی در مجلس آینده بسیار کلیدی شد.

کد خبر: ۵۸۴۹۱۴
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵ - 30 April 2016
با نهایی شدن نتایج دور دوم از دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، آرایش مجلس آینده نهایی شد و اصولگرایان و اصلاح طلبان با کرسی‌های مساوی در مجلس حضور خواهند داشت و تأثیر جریان مستقل مجلس پررنگ‌تر از هر دوره‌ای خواهد شد.

به گزارش «تابناک»، پس از به سرانجام رسیدن انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یک ترکیب نسبتاً متوازن از دو جریان سیاسی اصلی کشور شکل گرفت و هر دو جریان توانستند کرسی‌های برابری را از آن خود کنند. در این میان، شاید برخی سیاسیون در روزهای آینده از موضع مستقل به یکی از اردوگاه‌های اصلاح‌طلب یا اصولگرایان تغییر رویه دهند؛ اما در مجموع هیچ یک از دو جریان اصلی نتوانسته اکثریت مجلس را به دست آورد.

کاندیداهای اصولگرا در دور نخست ۱۰۲ کرسی و در دور دوم ۱۸ کرسی مجلس را از آن خود کردند و به این ترتیب، با ۱۲۰ نماینده در مجلس دهم حضور خواهند داشت. کاندیداهای اصلاح‌طلب نیز که در دور نخست ۸۳ کرسی را از آن خود کرده بودند، در دور دوم مؤثر‌تر عمل نموده و ۳۷ کرسی دیگر را از آن خود کردند و بدین ترتیب توانستند همچون اصولگریان ۱۲۰ کرسی مجلس را به دست آورند تا بدین ترتیب، نقش سایر جریان‌های سیاسی فعال نیز در تصمیم‌گیرهای مجلس دهم مؤثر باشد.

کاندیداهایی که خود را اصولگرا یا اصلاح‌طلب نخواندند و صرفاً با پلاکارد اعتدالگرا در این دوره از انتخابات مجلس حضور یافتند، در دوره نخست، ۷ کرسی و در دور دوم یک کرسی به خود اختصاص دادند و کاندیداهای مستقل نیز به عنوان یک جریان‌ مهم و تأثیرگذار در تصمیمات مجلس دهم، در دور نخست ۲۹ کرسی و در دور دوم ۱۲ کرسی و در مجموع ۴۱ صندلی مجلس را از آن خود کردند و در شرایطی که مجلس اکثریت ندارد، برای نخستین بار در تاریخ مجلس شورای اسلامی، نقش کلیدی یافتند.

با توجه به ابطال آرای مینو خالقی از حوزه انتخابیه اصفهان از سوی شورای نگهبان، رأی‌گیری برای این حوزه نیز به انتخابات میان‌دوره‌ای موکول شده و در این چارچوب مجلس دهم با حضور ۲۸۹ نماینده مجلس و آرایشی که در اینفوگرافی «تابناک» نیز به تصویر کشیده شده، آغاز به کار خواهد کرد.

تقسیم میلیمتری کرسی‌های مجلس میان اصول‌گریان و اصلاح طلبان
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد