سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ممنوعیت ورود کشتی‌های حامل پرچم ایران به آب‌های عربستان و بحرین

عربستان سعودی و بحرین در ادامه اقدامات ضد ایرانی خود ورود کشتی‌های حامل پرچم ایران را به مرزهای آبی‌شان ممنوع کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری مری تایم نیوز، عربستان سعودی و بحرین پس از آن که روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کردند ورود و عملیات کشتی‌هایی که پرچم ایران را حمل می‌کنند به آب‌های ملی خود و بندرگاه‌های‌شان را ممنوع کرده‌اند. بحرین هم‌چنین کشتی‌های باری که قرار بوده است عازم بنادر ایران شوند را از این کار منع کرده اما عربستان تاکنون چنین محدودیتی را اعمال نکرده است.

دو کشور قراردادهای بسته شده با کشتی‌های در حال تردد با پرچم ایران را متوقف کرده‌اند. هر چند این محدودیت‌ها آسیب چندانی به مبادلات تجاری با ایران وارد نخواهد کرد چرا که ایران در دوران تحریم نیز با چنین محدودیت‌هایی مواجه بوده که این دو کشور عربی از آن پیروزی می‌کرده‌اند.

دولت عربستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: اعضا و مشتریانی که با کشتی در خاورمیانه تجارت می‌کنند باید توجه داشته باشند که از نزدیک با سازمان‌های داخلی یا مقامات بندری در ارتباط باشند تا در هر گونه مقررات پیش از رسیدن به بنادر اطلاع کسب کنند.

بر اساس این گزارش، ارتباط میان ایران و عربستان پس از آن با تنش روبه‌رو شد که معترضان ایرانی برای انتقاد به اعدام شیخ باقرالنمر، رهبر شیعیان عربستان در مقابل سفارت این کشور در تهران دست به تجمع زدند که به بروز خساراتی به ساختمان سفارتخانه منجر شد، عربستان سپس تمام روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد. بحرین و سودان دیگر کشورهایی بودند که در پیروی از سعودی روابط خود را با تهران قطع کردند.

منبع: ایسنا

عمر البشیر دلیل قطع روابط با ایران را گفت/ می خواستند مذهب شیعه را گسترش دهند

وی افزود: ما شیعه را نمی‌شناسیم، همه ما سنی هستیم، ما مشکلات و نزاع‌هایی داریم که برای ما کافی است و ورود یک عنصر جدید به نزاع در جامعه سودان را نمی‌پذیرم. به همین دلیل دفاتر فرهنگی ایران بسته شد.

رئیس جمهوری سودان اعلام کرد که تنش در روابط سودان با ایران به دلیل اشاعه مذهب شیعه است!

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه الحیات چاپ لندن، عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان در سخنانی در حاشیه نشست اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی مدعی شد، برخی سطح روابط میان سودان و ایران را که خوب بود، بزرگ می‌کردند، تا اینکه دولت سودان متوجه شد که ایرانی‌ها دست به برنامه‌هایی برای ترویج تشیع در سودان می‌زنند.

وی افزود: ما شیعه را نمی‌شناسیم، همه ما سنی هستیم، ما مشکلات و نزاع‌هایی داریم که برای ما کافی است و ورود یک عنصر جدید به نزاع در جامعه سودان را نمی‌پذیرم. به همین دلیل دفاتر فرهنگی ایران بسته شد. وی درخصوص باز شدن مرزها با سودان جنوبی نیز گفت، این گام برای کمک به مردم آن کشور جهت رویارویی با خطر گرسنی صورت گرفت.

وی به حضور حدود یک میلیون تن از سودان جنوبی که در حال حاضر در سودان به عنوان شهروند زندگی می‌کنند، اشاره کرد.

عمر البشیر با بیان این مطلب عنوان داشت، مشکلاتی که در مسیر دو کشور سودان و سودان جنوبی برای عادی سازی روابط وجود دارد، کاملا پشت سر گذاشته نشده است.

در همین حال، ابراهیم غندور، وزیر خارجه سودان نیز اعلام کرد که رهبران کشورهای آفریقایی در پایان نشست سران خود از شورای امنیت خواستند تا ارجاع پرونده عمر البشیر به دادگاه کیفری بین‌المللی به اتهام جنایت جنگی و کشتار دسته جمعی در دارفور و همچنین محاکمه معاون رئیس جمهور کنیا مقابل همین دادگاه را لغو کند.

وی تصریح کرد که نشست سران کشورهای آفریقایی تصمیم‌هایی از جمله خروج دسته جمعی از دادگاه کیفری در نشست سران آتی در صورت عدم لغو ارجاع پرونده عمر البشیر به دادگاه کیفری و لغو محاکمه معاون رئیس جمهوری کنیا را بررسی کرد.

منبع: ایسنا

خرید تانک T۹۰ منتفی شد

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: رزمایش رهایی گروگان را در دستور کار داریم و منتظر مجوز ستاد کل نیروهای مسلح هستیم. پیش بینی مقدماتی کار انجام شده است و در علی آباد قم برگزار خواهد شد.امیر احمد رضا پوردستان در گفتگو با مهر، با اشاره به جزئیات خرید تانک T۹۰ از کشور روسیه اظهارداشت: ظرفیت تولید تانک در کشور خوب است و ما امروز از بابت خرید تجهیزات بی نیاز هستیم.وی افزود: یکی از علاقه مندی های ما تانک T۹۰ است که به ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کردیم اما با توجه به ظرفیت کشور فعلاً بحث خرید تانک T۹۰ از دستور کار خارج شده است و ما به دنبال تولید تانک داخلی هستیم.پوردستان با بیان اینکه رزمایش نیروی زمینی ارتش به زودی برگزار می شود، گفت: رزمایش رهایی گروگان را در دستور کار داریم و منتظر مجوز ستاد کل نیروهای مسلح هستیم. پیش بینی مقدماتی کار انجام شده است و در علی آباد قم برگزار خواهد شد.منبع: مهر

آیا زمان آزادی موصل از داعش نزدیک شده؟

 پس از آزادسازی رمادی مرکز استان الانبار در 28 دسامبر سال 2015 کاربرد عبارت 'آزاد سازی موصل' در اظهارات مسوولان عراقی در هفته های اخیر بیشترین فراوانی را داشته، بطوری که ناظران مسائل امنیتی عراق را به این نتیجه رسانده که زمان آزادسازی این شهر نزدیک شده است.به گزارش ایرنا، به دنبال آزادسازی تکریت و الرمادی مراکز دو استان سنی نشین عراق ، یکی در ماه مارس و دیگری در ماه دسامبر 2015، حالا نوبت به موصل سومین مرکز استان تحت اشغال داعش رسیده است که در دهم ژوئن 2014 به تصرف گروه تروریستی داعش در آمد و این در حالی بوده که هنوز تکلیف فلوجه در 60 کیلومتری غرب بغداد، دیگر شهر تحت تصرف داعش، در هاله ای از ابهام است.براساس گزارش ها، انتظار می رود آزادسازی موصل قبل از فلوجه انجام شود زیرا فرماندهان عراقی معتقدند که با آزادی موصل، فلوجه بطور خودکار از تصرف عناصر تروریستی داعش خارج خواهد شد و این گروه تروریستی هیچ شانسی جز تسلیم در برابر نیروهای عراقی نخواهد داشت.کارشناسان نظامی عراقی معتقدند، حضور نظامی ترکیه در شمال عراق به بهانه آزادسازی موصل و وجود پاره ای طرح ها که عراقی ها به آن مشکوک هستند، با هدف تضعیف دولت مرکزی از طریق ایجاد اقلیم عرب سنی با مرکزیت موصل در عراق، فرماندهی کل قوای مسلح عراق را بر پیش انداختن آزادی موصل ترغیب کرده است.اظهارات امروز سخنگوی آمریکایی نیروهای ائتلاف بین المللی به سرکردگی واشنگتن نیز تلویحا احتمال پیش انداختن آزادسازی موصل قبل از فلوجه را تقویت کرده است.
وی که در جمع خبرنگاران عراقی و خارجی در بغداد سخن می گفت افزود که عملیات آزاد سازی موصل به این صورت خواهد بود که نیروهای عراقی عملیات پیش روی زمینی را شروع می کنند و با خارج شدن عناصر داعش از پناهگاه ها، جنگنده های ائتلاف بین المللی آنها را هدف قرار خواهند داد.وی با اشاره به حضور 5 تا 8 هزار جنگجوی داعشی در داخل موصل پیش بینی کرد که آزادسازی موصل، جنگی سخت و طولانی باشد.از طرفی دو رهبر سیاسی برجسته عراق امروز سه شنبه اعلام کردند که لازم است تشکیلات داوطلب مردمی معروف به 'الحشد الشعبی' در عملیات آزادسازی موصل مرکز استان نینوا در 400 کیلومتری شمال بغداد مشارکت کنند.
'سید عمار حکیم' رییس مجلس اعلای اسلامی عراق و شیخ 'قیس الخزعلی' دبیر کل عصائب اهل الحق در نشستی مشترک شامگاه دیروز اعلام کردند که حضور الحشد الشعبی در عملیات آزادسازی موصل ضروری است.براساس بیانیه ای که متعاقب این نشست منتشر شده و نسخه ای از آن در اختیار ایرنا قرار گرفته دو طرف تاکید کردند که الحشد الشعبی به دلیل توانمندی که در جنگ های پیشین در آزادی اراضی عراق از تصرف داعش نشان داد، در عملیات آزادسازی موصل نیز مشارکت خواهد کرد.نخست وزیر عراق به عنوان فرمانده کل قوای مسلح این کشور نیز اوایل سال جاری اعلام کرد که 2016 سال آزاد سازی موصل خواهد بود و همه نیروهای عراقی اعم از الحشد الشعبی ، ارتش و نیروهای پیشمرگ کرد در آن مشارکت خواهند داشت.براساس اعلام برخی منابع نظامی عراقی انتظار می رود بین 20 تا 25 هزار نیروی مشترک مردمی ونظامی در عملیات آزاد سازی موصل مشارکت کنند.با وجود این اظهارات هنوز ساعت صفر شروع عملیات آزاد سازی موصل فاش نشده و اما مسوولان سیاسی ونظامی در عراق تاکید دارند که زمان آن نزدیک شده است.
منبع: ایرنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد