سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رییس پارلمان اسراییل: ایران نه دوستمان باشد نه تهدیدمان کند 

  

رییس پارلمان اسراییل : به عنوان یک فرزند یهودی که تجربه هولوکاست را دارم وقتی کسی من را تهدید به نابودی می کند، آن را باور می کنم."یولی ادلشتین" رییس پارلمان اسراییل (کنست) اعلام کرد ایران نه مجبور است اسراییل را دوست داشته باشد و نه باید تهدید به نابودی اش کند.
به گزارش عصر ایران به نقل از "جروزالم پست" ادلشتین که برای شرکت در نشست روسای مجالس جهان به نیویورک رفته است در دیدار با "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل با اعلام این موضوع گفت:"به عنوان یک فرزند یهودی که تجربه هولوکاست را دارم وقتی کسی من را تهدید به نابودی می کند، آن را باور می کنم."
ادلشتین که همزمان با علی لاریجانی رییس مجلس ایران برای شرکت در چهارمین نشست روسای مجالس جهان در نیویورک به سر می برد در ادامه مدعی شد رییس مجلس ایران اخیرا به صراحت اعلام کرد هدف ایران نابودی اسراییل است.
رییس پارلمان اسراییل:ایران نه دوستمان باشد نه تهدیدمان کند
رییس مجلس اسراییل در ادامه با انتقاد از توافق اخیر هسته ای بین ایران و گروه 1+5 این توافق را یک توافق بد دانست که امنیت اسراییل را تهدید می کند.
دبیر کل سازمان ملل در پاسخ به ادعای رییس کنست گفت:" این توافق خوب است هر چند توافق عالی نیست. اساسا هیچ توافق عالی وجود ندارد. من معتقدم که یک مذاکره طولانی با ایران منجر به توافقی خوب شد."او با اشاره به اینکه الگوی توافق با ایران بر اساس ایده رونالد ریگان رییس جمهور اسبق آمریکا مبنی بر " اعتماد بر اساس بازرسی و بررسی" شکل گرفته است ، توپ را به زمین رییس پارلمان اسراییل انداخت و گفت او نگران قطع مذاکرات صلح بین اسراییل و فلسطین است.
بان کی مون در ادامه گفت:"شما (اسراییل و فلسطین) باید بنشینید و مذاکره کنید. من از جنایت و خشونت در قدس شرقی و کرانه غربی عمیقا نگرانم. خاورمیانه نیاز به امنیت دارد و به نفع هر دو طرف است که  شرایط بهبود یابد و راه تغییر شرایط در گفت و گو است."
نگاه ایران به درگیری ترکیه و پ.ک.ک 
    پس از عملیات انتحاری داعش در شهر عمدتاً کردنشین سوروچ در ترکیه، پ.ک.ک این عملیات را از چشم دولت ترکیه دید و در دو عملیات مجزا، چند تن از نیروهای امنیتی ترکیه را کشت. همین مساله باعث شد تا دولت ترکیه مذاکرات صلح با این حزب را پایان داده و به مواضع پ.ک.ک در ترکیه و شمال عراق حمله کند. پ.ک.ک هم بر حجم حملات خود افزود.
نگاه ایران به درگیری ترکیه و پ.ک.ک

به گزارش مشرق، پس از عملیات انتحاری داعش در شهر عمدتاً کردنشین سوروچ در ترکیه، پ.ک.ک این عملیات را از چشم دولت ترکیه دید و در دو عملیات مجزا، چند تن از نیروهای امنیتی ترکیه را کشت. همین مساله باعث شد تا دولت ترکیه مذاکرات صلح با این حزب را پایان داده و به مواضع پ.ک.ک در ترکیه و شمال عراق حمله کند. پ.ک.ک هم بر حجم حملات خود افزود.

در این میان، بر اساس اخبار منتشر شده، تاکنون دو حمله تروریستی به قطاری که از ترکیه عازم ایران بوده، صورت گرفته است. گفته می‌شود پ.ک.ک این بمب‌گذاری را انجام داده است.اولین سئوالی که بعد از وصف این وضعیت به ذهن خطور می‌کند این است که چطور جریان اسلام‌گرای حزب عدالت و توسعه علیه پ.ک.ک (که از سال 2013 وارد مذاکرات صلح شده بودند و سعی در کاهش تنش‌های دولت مرکزی با کردها داشتند) و متحد منطقه‌ای خود یعنی داعش وارد جنگ شده است؟ در پاسخ به این سئوال و به اقتضای دغدغه‌مند بودن این وضعیت برای مردم ایران، سئوالات دیگری هم به ذهن متبادر می‌شود؛ اینکه آیا پ.ک.ک علاقمند به حضور ایران در منازعاتش با ترکیه است؟ و اینکه درگیری‌های ترکیه با پ.ک.ک چه پیامدهای امنیتی و سیاسی برای ایران به همراه خواهد داشت؟

سیاست خارجی ترکیه به رهبری حزب اسلام گرای عدالت و توسعه با یک جهت‌گیری متفاوت از جریان ملی‌گرای این کشور، که آرمان‌های آتاتورک را الگوی فکری خود می‌دانند، عملگرایی سیاست خارجی این کشور را با یک ایدئولوژی سلفی در بیرون مرزها ترکیب نمود. ترکیب نامأنوسی که این کشور را گرفتار در رفتارها و چالش‌های متناقض زیادی کرد. رفتارهای متناقض در قبال رژیم صهیونیستی،گروه‌های تکفیری، بیداری اسلامی و... نمونه‌های از رفتارهای ضد و نقیض این کشور در عرصه سیاست خارجی بود، که به دنبال آن شاهد تنش‌های داخلی این کشور نیز بودیم. در واقع این تنش‌های داخلی بی تاثیر از سردرگمی سیاست خارجی این کشور نبود. به هر حال این سیاست خارجی، بخصوص در سوریه، ترکیه را وارد چالش‌های اساسی کرد و از طرفی حمایت‌های آن‌ها از داعش و تلاش برای سرنگونی بشار اسد نیز ناکام ماند.

ناامیدی از سقوط بشار اسد همزمان با ترس از نزدیکی داعش به مرزهای ترکیه موجب سیاست صبر و انتظار ترک‌ها در قبال داعش شد. اما دو رخداد مهم داخلی و منطقه‌ای برای ترکیه یعنی انتخابات مجلس که باعث از دست دادن اکثریت مطلق برای حزب عدالت و توسعه این کشور شد از یک سو و جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و 5+1 از سوی دیگر، لزوم تجدید نظر در سیاست خارجی این کشور را مهیا کرد. به همین دلیل می‌توان گفت این دو عامل باعث شد تا تغییر در سیاست خارجی این کشور رسماً در دستور کار قرار گیرد.

اما این تغییر به نظر می‌رسد بیشتر از اینکه اقتضای مسائل منطقه‌ای باشد به خاطر مسائل داخلی این کشور جهت حذف جریانات کردی بعد از انتخابات مجلس می‌باشد. در این انتخابات برای نخستین بار حزب مدافع کردها یعنی حزب دمکراتیک خلق رای بالایی آورد و هم اکنون ۸۰ کرسی پارلمان را در اختیار دارد.  لذا جریان اسلام گرا در ترکیه که انتظار داشت تا اکثریت مطلق را در پارلمان به دست آورد و قانون اساسی را تغییر دهد و قدرت رئیس جمهوری را بیشتر کند شکست خورد. به همین دلیل به نظر می‌رسد(فارغ از واقعی بودن یا ظاهری بودن) بحران اخیر ترکیه در ارتباط با داعش(عملیات انتحاری داعش در شهر عمدتا کردنشین سوروچ) ، باعث شد تا دولت اردوغان این وضعیت را مستمسکی قرار دهد تا با حمله به مواضع کردها موجبات تحریک احساسات ناسیونالیستی مردم ترکیه را فراهم اورد. این وضعیت می‌تواند به اردوغان کمک کند تا 80 کرسی مجلس را که در اختیار نمایندگان کرد قرار دارد(با حذف این نمایندگان با بهانه جنگ با پ.ک.ک) در انتخابات زودهنگام مجلس، در اختیار خود قرار دهد شاید از این طریق به خواسته خود در کسب اکثریت مطلق مجلس دست یابد.

اما به هر حال ریشه این بحران برای ترکیه به هر دلیل که اتفاق افتاده باشد پیامدهای امنیتی- سیاسی را برای منطقه به وجود خواهد آورد. قبل از بررسی این پیامدها برای ایران بهتر است هدف پ.ک.ک از حمله انتحاری به قطار تهران-آنکارا هم بررسی شود.چرا؟ آیا ورود ایران به این منازعه به نفع پ .ک.ک است؟ به نظر می‌رسد جواب مثبت باشد. دلیل مشخصی برای این کار وجود دارد و آن این است که پ .ک.ک در میان دیگر گروه‌های کُرد منطقه یک جریان ساختارشکنانه و تروریستی است و دیگر گروه‌های کُرد منطقه همواره سعی در فاصله گرفتن از این گروهک تروریستی داشته‌اند. مواضع محتاطانه مسعود بارزانی و درخواست از پ .ک.ک برای خروج از اقلیم کردستان و همچنین اعلام بی‌طرفی یگان‌های مدافع خلق (ی‌پ‌گ)، نیروی نظامی کردهای سوریه، در منازعه ترکیه با پ.ک.ک، نشانه بارزی از عدم همکاری دیگر گروه‌های کُردی با پ.ک.ک دارد. اما ورود ایران به این درگیری می‌تواند باعث تحریک دیگر گروه‌های کُرد منطقه و شاید تحریک کُردهای ایران شود. سوای اینکه مردم کُرد زبان ایران هیچ‌گاه احساسات ملی‌گرایانه خود را فدای احساس قومیتی یک گروهک تروریستی نمی‌کنند اما وجود گروهک تروریستی پژاک به عنوان فرزند ناخلف پ.ک.ک و بهانه‌جویی برای ورود آن‌ها به منازعه با ترکیه بستگی به ورود ایران به این کشمکش دارد. والبته به نظر می‌رسد ترکیه هم از ورود ایران به این منازعه استقبال خواهد کرد چون ترکیه هم همراهی یک کشور منطقه‌ای آن‌هم کشور با نفوذی مثل ایران علیه گروهک‌های شورشی و تروریستی را مشروعیت بخش اقدامات خود می‌داند. همین باعث این گمانه‌زنی‌ها شده است که شاید حمله به قطار تهران-آنکارا با مدیریت یا حتی‌الامکان با آگاهی دولت ترکیه برای تحریک ایران صورت گرفته است. از همین علاقه ترکیه و پ.ک.ک برای ورود ایران به منازعه و کشمکش آن‌ها می‌توان باب ورود به سئوال سوم و اصلی این یاداشت را باز کرد.

هرگونه پیامد مثبت یا منفی برای ایران، به مواضع ایران در قبال این منازعه بستگی دارد. این مواضع می‌تواند منفعلانه، فعالانه نظامی و فعالانه سیاسی باشد. سیاست خارجی ایران بخصوص در منطقه هیچ‌گاه سیاست منفعالانه‌ای نبوده و نسبت به محیط پیرامونی خود با اقتضای محذورات و مقدورات خود کنش متناسب با آن را نشان داده است. پس موضع ایران یک موضع فعالانه خواهد بود اما بسته به سیاسی یا نظامی بودن پیامدهای متفاوتی برای ایران به همراه خواهد داشت.

 

موضع فعالانه نظامی

این گونه رفتار از سوی ایران همان طور که قبلا ذکر شده خواسته دو طرف منازعه است. پ.ک.ک به دنبال همراهی دیگر گروه‌های کُردی با خود و گسترش منازعه به دیگر مناطق کُردنشین است و ترکیه نیز با هدف مشروعیت بخشی به اقدام خود، خواستار موضع نظامی ایران در قبال این کشمکش است. لذا ورود ایران به این منازعه می‌تواند موجب دستیابی دوطرف به خواسته‌های خود گردد به همین دلیل بدترین پیامدهای ممکن نصیب ایران خواهد شد. هم تشویق‌کننده رفتارهای ناگهانی، هیجانی و نسنجیده ترکیه خواهد شد و هم مناقشه منطقه‌ای دیگری را برای کشور به وجود خواهد آورد و چه بسا تنش‌های مرزی در مناطق کُردنشین هم از پیامدهای چنین رفتاری باشد. تهدید دیگری که می‌تواند به عنوان پیامد منفی چنین رفتاری باشد، مخدوش شدن روابط حسنه ایران با کُردهای عراق و سوریه است. تظاهرات اخیر در سلیمانیه علیه دولت ترکیه نباید سمت سوی اعتراض نسبت به ایران را به خود بگیرد . لذا به نظر می‌رسد چنین موضعی به هیچ وجه در دستور کار سیاست خارجی و امنیتی ایران برای ورود به منازعه نباشد. علاوه بر این هرگونه ورود ایران به این منازعه به نفع هر طرفی که باشد،  باعث افزایش امکان ورود رسمی نظامی ایران به دیگر مناقشات منطقه‌ای خواهد شد و این در دستور کار نظام جمهوری اسلامی ایران نیست. لذا می‌توان با خوشبینی گفت ایران با عدم ورود نظامی به این منازعه تمام پیامدهای منفی آن را خنثی می‌کند.

موضع فعالانه سیاسی

سیاست خارجی ایران می‌تواند با محکوم کردن حملات ترکیه و کشتار غیر نظامیان جایگاه خود را در بین کُردهای منطقه تثبیت نماید و همزمان با هدف جلب نظر ترکیه فعالیت‌های تروریستی پ.ک.ک را محکوم نماید. با این سیاست هم بر نفوذ منطقه‌ای خود بخصوص در میان اکراد غرب آسیا می‌افزاید و هم مانع از تنش در روابط خود با ترکیه خواهد شد. همزمان ایران می‌تواند جبهه‌ای از کردها و گروه‌های مقاومت را علیه تروریست‌های تکفیری، با انسجام بیشتری تشکیل دهد. لذا این موضع سیاسی می‌تواند پیامدهای مثبتی را به همراه داشته باشد.

نکته دیگر این است که ورود ترکیه به یک جنگ منطقه‌ای با پ.ک.ک و ظاهراً با تروریست‌ها، همان وضعیتی را پیش آورده است که برای عربستان در یمن اتفاق افتاده است. دو جبهه و حامی اصلی گروه‌های تروریستی یعنی عربستان و ترکیه درگیر یک جنگ مستقیم شده‌اند و این بهترین فرصت ممکن برای گروه‌های مقاومت و دولت‌های سوریه و عراق است تا با همراهی ایران بتوانند جبهه ضد تروریستی - بعثی - تکفیری را منسجم‌تر نمایند. این گروه‌های تکفیری در وضعیتی به سر می‌برند که دو حامی اصلی منطقه‌ای آن‌ها یعنی عربستان و ترکیه گرفتار درگیری نظامی هستند.

نکته دیگر که معمولاً از آن به عنوان پیامد منفی این منازعه برای ایران یاد می‌کنند این است که ترکیه با بهانه حمله به پ.ک.ک سعی در تضعیف ارتش سوریه دارد. اما در پاسخ به این ادعا باید اشاره داشت که کردهای سوریه و حتی پ.ک.ک با اینکه مدتهاست وارد جنگ دولت سوریه با گروه‌های تروریستی نمی‌شوند و سعی در استقلال عمل خود و بی‌طرفی در این منازعه را دارند اما ورود ترکیه و جنگ علیه آن‌ها باعث خواهد شد نه‌تنها دولت ترکیه انرژی بیشتری را صرف مقابله با اکراد نماید بلکه شرایط همکاری بیشتر دولت سوریه و کردهای این کشور را هم مهیا خواهد کرد. اعتراضات نیروی نظامی کردهای سوریه(ی.پ.گ) علیه دولت ترکیه را می‌توان از این منظر مورد تحلیل قرار داد که شرایطی برای همکاری ارتش سوریه با اکراد علیه ترکیه و تروریست‌ها را فراهم می‌کند.

این البته به معنی از آب گل آلود ماهی گرفتن نیست. همان‌طور که گفته شد ایران همزمان با یک رفتار منطقی و حساب شده در قبال این منازعه بایستی نسبت به کشتار غیرنظامیان کرد توسط دولت ترکیه هم واکنش سیاسی نشان دهد و همچنین نسبت به مرزهای غربی خود نیز احتیاط بیشتری به خرج دهد. اینجاست که برای حصول پیامدهای مثبت تر به نظر می‌رسد که ایران نیازمند یک استراتژی سیاسی - نظامی در قبال این منازعه است. این استراتژی ترکیبی است از موضع سیاسی که قبلاً ذکر شد و تقویت مواضع نظامی و رصد تحرک تروریست‌های پژاک در مرزهای غربی کشور. لذا موضع صرف سیاسی نمی‌تواند مانع از پیامدهای منفی برای کشور شود و لذا در نظر گرفتن مسائل امینتی و نظامی نیز باید در دستور کار ایران قرار گیرد تا در صورت هرگونه تعرض به تمامیت ارضی کشور، واکنش سریع، قاطع و برنده‌ای از خود نشان دهد.منبع:تبیین

سوخت در کشورهای همسایه‌ لیتری چند است؟ 

مقایسه نرخ حامل‌های انرژی در ایران با نرخ آن‌ها در کشورهای همسایه از شکاف عمیق میان نرخ این حامل ها در ایران و همسایگان و سهولت انجام قاچاق سوخت در مرزها حکایت می کند.

به گزارش مشرق، محاسباتی ساده بر اساس نرخ دلار آزاد (3360 تومان) نشان می‌دهد که نرخ بنزین در کشورهایی که مرز مشترک با ایران دارند به مراتب بالاتر از نرخ این حامل انرژی در کشور است؛ به گونه ای که بر اساس آمارهای سایت گلوبال پترول پرایسس در روز 17 آگوست (26 مرداد ماه) هر لیتر بنزین در افغانستان حدود 2450 تومان، در پاکستان حدود 2520 تومان، در آذربایجان حدود 2520 تومان، در عراق حدود 2900 تومان، در ترکمنستان و در ترکیه حدود 5300 تومان فروخته شده است.

هرچند نرخ بنزین در ترکمنستان، همسایه شمال شرقی ایران، به ازای هر لیتر حدود 940 تومان در روز 26 مرداد ماه بوده است. مقایسه نرخ بنزین در ایران با نرخ این حامل در کشورهای حوزه خلیج فارس نیز حاکی از آن است که نرخ هر لیتر بنزین در کشورهایی چون عمان، امارات و یمن بالاتر از نرخ این حامل در ایران بوده به گونه‌ای که در روزهای پایانی هفته گذشته در عمان هر لیتر بنزین حدود 1040 تومان، در امارات به طور تقریبی 1950 تومان و در کشور جنگ زده یمن حدودا 2300 تومان فروخته شده است.

البته بنزین در کشورهای عربستان، کویت و قطر ارزان تر از نرخ بنزین در ایران است. به طوری که هر لیتر بنزین در عربستان حدود 200 تومان، در کویت حدود 700 تومان و در قطر نیز حدود 870 تومان فروخته می‌شود.

اختلاف فاحش قیمت گازوئیل

اما از سوی دیگر اگر نرخ گازوییل در ایران را با نرخ این حامل انرژی در کشورهایی چون افغانستان، یمن، عراق، اردن، بحرین و عمان مقایسه کنیم متوجه اختلاف فاحش نرخ فروش این فرآورده نفتی در این کشورها با نرخ فروش آن در ایران خواهیم شد: هر لیتر نفت گاز در روزهای پایانی هفته گذشته در ایران 300 تومان( نرخ آزاد معادل 600 تومان است)، در افغانستان حدود 2300 تومان، در پاکستان تقریبا 2800 تومان، در یمن حدود 2300 تومان، در عراق به طور تقریبی 2100 تومان و در اردن نزدیک به 2150 تومان عرضه شده است.

نگاه دقیق تر به فاصله فاحش میان نرخ گازوییل و بنزین در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه نشان می دهد که مسیر قاچاق سوخت به ویژه گازوییل تا چه میزان می تواند هموار باشد. این موضوع را قاسم خورشیدی- مدیرکل مبارزه با قاچاق فرآورده های نفتی ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا- تاکید کرده و گفته است که فاصله شدید قیمتی میل به قاچاق گازوییل را در قاچاقچیان ایجاد کرده است. به گفته وی باید نرخ گازوییل را به نرخ فوب نزدیک کرد چرا که اکنون گازوییل در کشور ما با نرخ 300 تومان و در فوب با نرخ 1500 عرضه می شود.

البته نباید از این چشم پوشی کرد که ناامنی در کشورهایی چون عراق، ترکیه و افغنستان می تواند بر سهولت قاچاق سوخت بیفزاید. منبع: ایسنا

اسنودن: بن لادن هنوز زنده است 

   

سایت «مسکو تریبیون» در مطلبی از قول افشاگر معروف امریکایی مدعی شده است که بن لادن هنوز زنده بوده و در جزیره باهاماس در اقیانوس آتلانتیک زندگی اشرافی دارد.
اسنودن: بن لادن هنوز زنده است

 به گزارش مشرق، رابرت اسنودن افشاگر معروفی که پیش از این با ادعاهای خود، سر و صداهای زیادی به پا کرده بود، روز گذشته مدعی شده است که اسامه بن لادن رهبر سابق القاعده همچنان زنده است.

اسنودن که هم اکنون در روسیه زندگی می کند و طی چند سال اخیر، دست به افشاگری درباره اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا زده بود پرده از راز مرگ بن لادن برداشته است.
این افشاگر آمریکایی در سخنان تازه خود می گوید: «بن لادن نه تنها زنده است، بلکه با کمک های سازمان سیا، در جزیره باهاماس در اقیانوس آتلانتیک زندگی اشرافی دارد.»او می گوید: «من مدارکی دارم که نشان می دهد سیا همچنان به بن لادن حقوق می دهد. او در ماه 100 هزار دلار حقوق می گیرد، که این مبلغ از طریق واسطه هایی مانند تجار و سازمان های مختلف به حساب بانکی او ریخته می شود. من مطمئن نیستم که او اکنون دقیقا کجا زندگی می کند، اما در سال 2013 وی در سکوت خبری، به همراه پنج زن و فرزندانش در ویلایی در این جزیره زندگی می کرد.»
اسنودن همچنین مدعی شده است که سیا در حالی که بن لادن را به باهامس منتقل کرده بود، نمایشی جعلی از مرگ وی را ترتیب داده است. او می گوید: «بن لادن برای مدت زمانی طولانی موثرترین عامل سیا بوده است.سیا با همکاری سازمان اطلاعاتی پاکستان نمایش ساختگی مرگ وی را ترتیب داده است.»
منبع: مهر

مقابله با ایران، هدف مصر از خرید ناو از فرانسه 
  
عربستان و امارات قصد دارند برای خرید ناو فرانسوی توسط مصر، 800 میلیون دلار به قاهره بپردازند.عربستان و امارات قصد دارند برای مقابله با ایران، از مصر برای خرید یک کشتی جنگی از فرانسه حمایت مالی کنند.
به گزارش عصرایران، سایت خبری اسرائیلی " دبکا فایل" نوشت: برخورد با ایران، دلیل اصلی تعهد عربستان و امارات در حمایت مالی از مصر برای خرید ناو میسترال از فرانسه است.مصر در نظر دارد دو فروند ناو میسترال را از فرانسه خریداری کند و در حال حاضر به مرحله پیشرفته ای از مذاکرات رسیده است.
این در حالی است که قرار بود ناوهای مذکور به روسیه فروخته شوند اما پاریس به دلیل بحران اوکراین از این اقدام خودداری کرد.
ناو میسترال ساخت فرانسه

مقابله با ایران هدف مصر از خرید ناو فرانسوی
منابع اطلاعاتی اسراییلی تاکید کردند: موفقیت این قرارداد و امضای آن می تواند نوعی صف آرایی منطقه ای متشکل از مصر، عربستان، امارات و اسراییل علیه ناوگان دریایی ایران در دریای میانه، خلیج فارس و دریای سرخ ایجاد کند.
به گفته این منبع اطلاعاتی، تشکیل این صف آرایی می تواند میزان قدرت طرفین را تغییر دهد.
این سایت اسراییلی با اشاره به تعهد عربستان و امارات به حمایت 800 میلیون دلاری از خرید ناو میسترال از فرانسه برای مصر بیان کرد: این ناو در ردیف کشتی های موشک انداز عربستان، مصر و اسراییل و همچنین زیردریایی های دلفین اسراییلی قرار خواهد گرفت.زیردریایی های دلفین اسراییلی قادر به حمل موشک های بالستیک با کلاهک هسته ای هستند.لازم به یاداوری است که روسیه خواهان خرید ناوهای میسترال از فرانسه بود اما تنش های به وجود آمده میان روسیه و اکراین باعث فسخ این قرارداد شد.

ناو میسترال ساخت فرانسه

مقابله با ایران هدف مصر از خرید ناو فرانسوی
   
آمریکا:«پارچین» سایتی متعارف در کشوری مستقل است 
  
روز گذشته وقتی از جان کربی درباره ساخت و سازها در سایت پارچین سوال شد، وی تصریح کرد: به خاطر داشته باشید وقتی درباره محلی مثل پارچین صحبت می کنید، درباره یک مکان نظامی متعارف صحبت می کنید و نه یک سایت هسته ای.سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که «پارچین» یک سایت نظامی متعارف است که توسط یک کشور مستقل اداره می شود.
به گزارش مهر به نقل از جروزالم پست، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای سایت«پارچین» را یک مرکز نظامی متعلق به یک کشور مستقل معرفی کرد که در آن فعالیت های نظامی متعارف در جریان است.
روز گذشته وقتی از جان کربی درباره ساخت و سازها در سایت پارچین سوال شد، وی تصریح کرد: به خاطر داشته باشید وقتی درباره محلی مثل پارچین صحبت می کنید، درباره یک مکان نظامی متعارف صحبت می کنید و نه یک سایت هسته ای.
وی در ادامه گفت: پس آنجا هیچگونه محدودیتی برای ساخت و ساز و محدودیتی از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود ندارد.
به گزارش عصرایران، پارچین نام شهرک و منطقه‌ای است در جنوب شرقی شهر تهران است که پیش از این مورد ادعای برخی طرفین غربی قرار داشته و در سالهای گذشته نیز بازرسان آژانس از آن بازدیدی به عمل آورده اند.
آغاز حملات هوایی مشترک آمریکا و ترکیه علیه داعش در سوریه 
   وزارت امور خارجه ترکیه تاکید کرده است برای انجام عملیات هوایی علیه مواضع داعش در مرز سوریه و ترکیه 24 آگوست (6 روز پیش) با آمریکا به توافق رسیده است.عملیات مشترک هوایی جنگنده های آمریکایی و ترکیه علیه داعش  در سوریه از جمعه شب آغاز شده است.آغاز حملات هوایی مشترک آمریکا و ترکیه علیه داعش در سوریه

به گزارش عصر ایران  به نقل از رسانه های ترکیه وزارت امور خارجه ترکیه دیروز (شنبه) با صدور بیانیه ای با تایید این موضوع گفته است از جمعه شب جنگنده های ترکیه در کنار جنگنده های آمریکایی ائتلاف ضد داعش اهدافی از داعش را در خاک سوریه بمباران کرده اند.

این نخستین عملیات مشترک آمریکا و ترکیه علیه داعش در خاک سوریه محسوب می شود.
وزارت امور خارجه ترکیه تاکید کرده است برای انجام عملیات هوایی علیه مواضع داعش در مرز سوریه و ترکیه 24 آگوست (6 روز پیش) با آمریکا به توافق رسیده است.
هفته گذشته وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرده بود به زودی آمریکا و ترکیه برای بیرون راندن داعش از مرزهای شمال سوریه با ترکیه، حملات هوایی مشترک خود را آغاز خواهند کرد.
دولت ترکیه یک ماه پیش اعلام کرد علیه داعش حملات هوایی انجام خواهد داد.
ارتش ترکیه در یک ماه گذشته اما بیش از آنکه تمرکز خود را روی داعش بگذارد،مواضع پ.ک.ک در شمال عراق را هدف قرار داده است. این حملات پس از حمله تروریستی ماه گذشته به شهر سوروچ ترکیه که منجر به کشته و زخمی شدن صدها تن گردید،صورت گرفت.
در روزهای گذشته رسانه های ترکیه از کنترل داعش بر چند روستای مرزی بین ترکیه و سوریه خبر داده اند.
ترکیه خواهان ایجاد یک منطقه حائل مرزی در طول بیش از 100 کیلومتر از مرزهای مشترک خود با سوریه است که دسترسی نیروهای مسلح کرد سوری را به سواحل لبنان قطع کند.
از سوی دیگر دولت ترکیه خواهان اعمال یک منطقه پرواز ممنوع در مناطقی از سوریه است که تحت تسلط مخالفان مسلح بشار اسد قرار داد. دولت آنکارا در سال های گذشته مصرانه از آمریکا خواسته است در بخش هایی از سوریه منطقه پرواز ممنوع اعلام کند اما  مقامات واشنگتن از اعمال این گزینه اجتناب کرده اند.
در هفته های گذشته گزارش هایی درباره رایزنی ترکیه با آمریکا درباره ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع در مناطقی از سوریه منتشر شده است که مخالفان مسلح آموزش دیده جدید در آن مستقر هستند تا نیروهای داعش را از مناطق مرزی با ترکیه با کمک این نیروهای مسلح آموزش دیده ، خارج کنند.
ایالات متحده آمریکا در چارچوب طرح آموزش نظامی بیش از 5 هزار نیروی نظامی جدید ضد بشار اسد، در ماه های گذشته صدها تن از این نیروها را به سوریه اعزام کرده است.
این نیروها در اردن و ترکیه آموزش می بینند و پنتاگون دو ماه پیش اعلام کرد در صورت هدف قرار گرفتن این نیروها از سوی نیروهای ارتش سوریه یا هر گروه مسلح دیگری، آمریکا علیه آنها وارد عمل خواهد شد.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد