سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی خوزستان

محسن رضایی در شورای برنامه‌ریزی استان خوزستان:
اختیار استانداران افزایش یابد/ مسئولان برای توسعه خوزستان همت بلند داشته باشند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار توجه مسئولان استان خوزستان به توسعه و پیشرفت این استان شد و گفت: برای حل مشکلات استان باید شورای راهبردی توسعه را در تهران تشکیل داده تا به تبع آن این شورا در استان و شهرستان‌ها راه‌اندازی شود.

خبرگزاری فارس: اختیار استانداران افزایش یابد/ مسئولان برای توسعه خوزستان همت بلند داشته باشند                

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، محسن رضایی یک‌شنبه شب در شورای برنامه‌ریزی استان خوزستان اظهار داشت: وضعیت بحرانی رودخانه کارون، فرار سرمایه‌های انسانی، مالی و مادی، وقوع پدیده ریزگردها و بیکاری نمونه بارز عدم بهره‌مندی از این درآمدها است.

وی با اشاره به این مطلب که شغلی که سرانجام آن توسعه نیست، برای مردم استان مفید نخواهد بود، افزود: شرایط و آینده کشور هر گونه رقم بخورد، خوزستان هم نقش مهمی در آن خواهد داشت، این اهمیت هم به لحاظ توسعه اقتصادی و هم به لحاظ امنیت و اقتدار استان است.

رضایی ادامه داد: زمانی خوزستان در کشور فقط اهمیت اقتصادی داشت اما امروز دو بُعد دیگر یعنی اقتدار و امنیت آن نیز مورد توجه است به طوری که خوزستان را خط مقدم جمهوری اسلامی می‌خوانند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اهمیت و جایگاه استان در هیچ جایی کم نشده است بلکه همچنان موقعیت و اهمیت آن در اولویت قرار دارد، توجه به خوزستان در برنامه ششم توسعه بسیار دیده شده است و نمونه آن توسعه محور بنادر جنوب از خرمشهر تا چابهار بوده که تأکید فراوانی در برنامه ششم بر آن شده است.

رضایی ادامه داد: به عنوان یک خوزستانی از مسئولان استان انتظار دارم برای توسعه استان همت بلند داشته باشند و موقعیت این استان را جدی بگیرند تا از ظرفیت‌های موجود حداکثر استفاده را ببریم؛ البته معتقدم در این باره چند کار راهبردی باید انجام دهیم، یعنی با بودجه‌ای که به استان اختصاص پیدا می‌کند و با توجه به حوزه اختیارات استان، برای توسعه گام برداریم.

وی اظهار کرد: علاوه بر مسئولان استانی می‌توانیم با اجماع نخبگان از روحانیت تا روشنفکران، دانشگاهیان و کارشناسان به صورت جدی و جمعی استفاده کنیم که متأسفانه بخش دانشگاهی، اداری و مراکز علمی خوزستان کمتر به امر توسعه توجه کرده‌اند و فقط روند روزمره اداری را بدون هیچ گام بلندی در زمینه توسعه طی می‌کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در خوزستان حلقه مفقوده‌ای بین فعالیت‌های اقتصادی و زندگی مردم وجود دارد، هزینه‌های فراوانی صرف ایجاد و انجام فعالیت‌های اقتصادی می‌شود اما اشتغال و درآمد آن برای استان ناچیز است.

رضایی بیان کرد: امروز مرگ رودخانه کارون را کنار خود می‌بینیم و این نشان از انجام فعالیت‌های اقتصادی در مناطق دیگر، بدون توجه به مردم خوزستان دارد، نمونه بارز این اقدامات در کرمان دیده شد یعنی هزینه تأمین آب کشت پسته در طول 40 سال گذشته در این استان بیشتر از درآمد آن بوده است و این کار به معنای خشکی در اقتصاد کشور است.

وی با تأکید بر اینکه ارتباط مردم خوزستان با فعالیت‌های اقتصادی آن باید مشخص شود، گفت: مردم این استان باید در فعالیت‌های اقتصادی سهیم باشند و در هر سرمایه‌گذاری که صورت می‌گیرد، باید حداقل یک نیروی محلی استفاده شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام متذکر شد: فعالیت‌های اقتصادی گوناگونی با درآمدهای کلان اکنون در استان انجام می‌شود که مردم هیچ سهمی از آن ندارند در حالی که می‌توان با نیمی از این فعالیت‌ها معیشت مردم را بهبود بخشید، در حال حاضر میلیاردها دلار در صنعت پتروشیمی، نیشکر و نفت سرمایه‌گذاری شده است اما سهم مردم خوزستان در آن ناچیز است.

رضایی با تأکید بر لزوم افزایش حوزه اختیارات استانداران، اظهار کرد: اگر بتوانیم الگوی توسعه اقتصادی را در استان پیاده کنیم، بدون شک بسیاری از مشکلات حل خواهند شد، البته این کار در صورت بیشتر شدن حوزه اختیارات استاندار در برنامه‌ریزی بودجه استان و تخصیص آن، امکان‌پذیر است.

وی در مورد مقابله با پدیده ریزگردها نیز گفت: درآمدهای فراوانی در استان وجود دارد اما ریزگردها گریبان‌گیر مردم شده است و تاکنون اقدامی جدی در این باره انجام نشده است در حالی که مقام معظم رهبری پنج درصد درآمد تولید نفت را برای مقابله با این پدیده در نظر گرفتند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: برای حل مشکلات استان باید شورای راهبردی توسعه را در تهران تشکیل دهیم و به تبع آن این شورا در استان و شهرستان‌ها راه‌اندازی شود تا زنجیره‌ای از نخبگان را به صورت عملیاتی داشته باشیم که فقط موضوع توسعه استان را دنبال کنند.

رضایی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 400 هزار پروژه نیمه تمام در خوزستان بلاتکلیف مانده است که برنامه تکمیل این پروژه‌ها به طور کامل در برنامه ششم توسعه کشور دیده شده است و این پروژه‌ها مربوط به دولت‌های گذشته است که هر کدام طرحی را اجرا و نیمه‌کاره رها کرده‌اند.

مقتدایی: نبض خوزستان خوب بزند نبض کشور نیز به خوبی می‌زند

در ادامه این مراسم استاندار خوزستان با بیان اینکه باید اقدامی انجام شود تا جایگاه اقتصادی خوزستان در کشور مشخص شود، اظهار داشت: با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، امیدواریم در تمام مجموعه استان و کشور توسعه‌ای جامع و کامل اتفاق بیفتد.

عبدالحسن مقتدایی تصریح کرد: خوزستان دارای ظرفیت‌های فراوانی است که این ظرفیت‌ها در استان‌های دیگر به هیچ عنوان دیده نمی‌شود، تعارض بسیاری در سرمایه‌گذاری‌های توسعه در خوزستان وجود دارد که یکی از برنامه‌های لحاظ شده در برنامه‌ریزی برنامه ششم توسعه، رفع این تعارضات است.

وی تأکید کرد: باید با برنامه‌ریزی مناسب از همه امکانات و بودجه‌های موجود در جهت توسعه اقتصادی استان به خوبی استفاده شود، اکنون شرایط به گونه‌ای است که می‌توانیم با استفاده از فرصت‌ها و امکانات موجود، در جهت برطرف کردن نقاط ضعف برنامه‌های گذشته بهره بگیریم.

استاندار خوزستان اضافه کرد: امیدواریم در سال 94 بتوانیم با تلاش همه مسئولان و بهره‌گیری از تمام امکانات و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی برای تحقق توسعه جامع و کامل استان گام برداریم.

مقتدایی با بیان اینکه بخش اعظم مسئولیت و رسالت ما ملی است، اظهار کرد: اگر نبض استان خوب بزند نبض کشور نیز به خوبی می‌زند و به سمت توسعه روزافزون پیش خواهیم رفت.

حاجتی: خوزستان از صنایع بزرگ سهمی ندارد

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه خوزستان گفت: در طول یک سال گذشته با ظرفیت‌ها و محدودیت‌های موجود فعالیت‌های زیادی انجام شد که در بسیاری از بخش‌ها نمود پیدا کرد، به طور نمونه در حوزه صادرات غیر نفتی استان رشد 70 درصدی محقق شد و این پیشرفت حتی از میانگین کشوری نیز بیشتر بود.

امید حاجتی افزود: همچنین در زمینه تنظیم بازار و کنترل تورم، اقدامات خوبی انجام شد به طوری که ضمن تأمین نیازهای داخلی در زمینه بیکاری روند کاهشی داشتیم و همه این اقدامات در حالی انجام شد که تنها فقط یک سوم درآمدهای اقتصادی کشور که سهم ناچیزی است، در اختیار ما بود و 65 درصد این درآمدها که همان اقتصاد نفت و پتروشیمی است، در حوزه اختیارات ما نیست و هیچگونه مدیریت و حق برداشت مالی از آن نداریم و حتی بیمه و مالیات این شرکت‌ها در تهران پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: صنایع نفت، پتروشیمی، نیشکر و سایر صنایع بزرگ برای استان هیچ سودی جز آلایندگی ندارند و ما با این وضعیت برای توسعه استان باید معجزه کنیم تا وضعیت بهبود یابد و چرا مردم خوزستان از درآمد این صنایع آلاینده سهمی ندارند.

رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه خوزستان با بیان اینکه 14 درصد درآمد اقتصادی کشور از خوزستان تأمین می‌شود، گفت: علاوه بر این ما در 18 میلیارد تومان منابع مالی بانک‌ها نیز مدیریتی نداریم و با بودجه بسیار اندکی که سالانه به استان اختصاص داده می‌شود، تنها بخش کمی از مشکلات استان را حل می‌کنیم.

حاجتی متذکر شد: سالیان سال فعالیت‌های اقتصادی زیادی در خوزستان انجام شده است که مردم در آن سهمی نداشته‌اند، چرا باید استخراج نفتی که برای استان فایده‌ای ندارد، به قیمت خشک شدن تالاب هورالعظیم تمام شود، همچنین صنایع دیگری از جمله پتروشیمی و نیشکر با سرمایه‌گذاری‌های کلان در سطح وسیعی از استان ایجاد می‌شود که باز هم مردم خوزستان نقشی در آن ندارند.

وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد باید توسعه به صورت متوازن و متناسب پیش بیاید و دولت به جای انتقال پایتخت به جای دیگر تمرکززایی را کمتر کند، با این کار هم توسعه متوازن در کشور رونق پیدا می‌کند و هم دیگر نیازی به هزینه کردن برای انتقال پایتخت وجود ندارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد