سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

بر روی این کاغذ خطاب به مردم یمن نوشته شده است: هدف ائتلاف حمایت از مردم یمن در مقابل نفوذ فارسی در یمن است.
رای‌الیوم از علت توقف حملات سعودی‌ها به یمن پرده برداشت
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رأی ‌الیوم گزارش داد؛ تصمیم عربستان سعودی برای توقف حملات هوایی به یمن، با کاهش یافتن موجودی انبارهای بمب و موشک‌هایی که روی هواپیماهای جنگنده نصب می‌شود، ارتباط داشت.
به گزارش شفقنا، رای الیوم نوشت: عربستان برای دستیابی به بمب‌ها و موشک‌های پیشرفته ساخت شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی و فرانسوی برای مسلح کردن جنگنده‌هایش کار دشواری دارد و تامین این تجهیزات معمولا مدت نسبتا زیادی طول می‌کشد.هواپیماهای جنگنده اف-15 و اف-16 و اف-18 که عربستان و متحدانش در حمله به یمن از آنها استفاده کردند از بمب‌ها و موشک‌های پیشرفته و هدایت‌شونده برای نابود کردن اهداف خود بهره می‌برند.
 این تجهیزات که فناوری پیچیده‌ای دارد، گران قیمت است و به آسانی در بازار پیدا نمی‌شود. برای مجهز کردن این هواپیماها نمی‌توان از موشک‌ها و بمب‌های معمولی استفاده کرد.
شرکت‌های سازنده بمب‌ها و موشک‌های پیشرفته برای تامین سریع نیاز نیروی هوایی کشورهای غربی با مشکل مواجه هستند. آمریکا و کشورهای غربی بخش زیادی از ذخایر بمب و موشک خود را در عراق و سوریه و لیبی و مالی برای مقابله با گروه‌های تروریستی مصرف کرده‌اند.در عملیات موسوم به طوفان قاطعیت، بیش از ششصد تن بمب و موشک روی یمن ریخته شد.
انتقاد شدید واشنگتن تایمز از کاخ سفید:

در ابتدای ماه اوریل، باراک اوباما دستیابی به تفاهم هسته ای با ایران را جشن گرفت. در آن زمان، بسیاری پرسیدند که چرا او پیش از توافق نهایی جشن گرفته است. با این حال، سئوال منطقی تر این است که چرا اوباما انقدر عاجزانه به دنبال توافق با ایران است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آقای اوباما! چرا انقدر عاجزانه به دنبال توافق با ایران هستید؟ / گزارش ها از تمایل رئیس جمهور آمریکا برای سفر به تهران حکایت دارد

روزنامه واشنگتن تایمز نوشت: در ابتدای ماه اوریل، باراک اوباما دستیابی به تفاهم هسته ای با ایران را جشن گرفت. در آن زمان، بسیاری پرسیدند که چرا او پیش از توافق نهایی جشن گرفته است. با این حال، سئوال منطقی تر این است که چرا اوباما انقدر عاجزانه به دنبال توافق با ایران است.

به گزارش «انتخاب»، در سال 2007،  باراک اوباما کاندیدایی بود که گفت حاضر است بدون پیش شرط با مقامات ایرانی دیدار کند. این رویکرد آنچنان غیرمتعارف بود که حتی هیلاری کلینتون آن را غیرمسئولانه و ساده لوحانه توصیف کرد.

اوباما تا مبارزات انتخاباتی دوم خود در سال 2012 متوجه شده بود که افکار عمومی آمریکا چندان علاقه ای به دوستی با ایران ندارد و مهم‌تر اینکه رای دهندگان یهودی او از پیامدهای دستیابی ایران به سلاح هسته ای برای اسرائیل نگرانند. اوباما در یکی از مناظره های انتخاباتی سال 2012 با صراحت و شفافیت تمام گفت :«توافقی که ما خواهیم پذیرفت این است که آنها به برنامه هسته ای خود پایان دهند. این کاملا روشن است.»

چارچوب توافقی که رئیس جمهور آمریکا این ماه از آن دفاع کرد به برنامه هسته ای ایران پایان نمی دهد. در حقیقت، این توافق به این هدف حتی نزدیک هم نمی شود. این توافق به شکل کنونی‌اش به ایران اجازه می دهد بخش های بزرگی از زیرساخت هسته ای خود را حفظ کند. ایران هزاران سانتریفوژ غنی سازی اورانیوم خود را نگه می دارد و ذخایر موجود اورانیوم غنی شده خود را نیز حفظ می کند. تهران می تواند به کار برای تکمیل کردن سانتریفوژهای پیشرفته برای غنی سازی اورانیوم درجه تسلیحاتی ادامه دهد. صبر کنید. باز هم هست.

این توافق روی موشک های بالستیک ایران، که می توانند کلاهک های هسته ای حمل کنند، تاثیری نخواهد داشت. در خصوص بازرسی از تاسیسات هسته ای نیز باید گفت کدام بازرسی ؟

بازرسی های بدون مانع جامعه بین المللی بخشی از این توافق نیست. ظاهرا برنامه این است که فقط به ایران اعتماد شود.

به منظور درک ریشه این اعتماد تازه یافته به تهران، بیایید نگاهی به شش ماه گذشته بیندازیم تا نشانه ای از وضع کنونی روابط دو طرف را پیدا کنیم.

ژانویه 2015 - محمدجواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران ، علنا مدعی شد که غرب در مذاکرات تسلیم ایران خواهد شد.

فوریه 2015 - مذاکره کننده هسته ای ارشد ایران گفت بر سر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا فریاد می کشد.

آوریل 2015 - ژنرال حسین سلامی، معاون فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد بازرسان بین المللی هیچگونه دسترسی به سایت های نظامی ایران نخواهند داشت.

کدام یک از این ها موجب اطمینان و اعتمادسازی است؟ کدام یک از اینها موجب می شود هیچ انسان منطقی که به فکر منافع آمریکا و متحدان ما باشد قلبا احساس کند که ما باید این توافق با ایران را پیش ببریم؟‌

این روزنامه نوشت رئیس جمهور آمریکا کار دشواری پیش رو دارد. اما یک عنصر کلیدی از کار وی محافظت و دفاعاز مردم آمریکا و محافظت از متحدان ماست. مسئولیت اصلی وی این است که از منافع آمریکا محافظت کند.

اوباما در عوض همچنان سرگرم تضعیف موضع آمریکا و اعتبار جهانی آن است. با نادیده گرفتن خط قرمزی که برای سوریه کشیده شده بود، با آزادی تروریست ها از گوانتانامو ، و حالا هم با ابراز شادمانی از دستیابی به توافقی خیالی با ایران. هیچ معیاری وجود ندارد که بر اساس آن بتوان گفت این توافق موجب قدرتمندتر شدن آمریکا می شود. چرا اوباما این قدر مشتاق پذیرفتن توافقی است که هدف اعلام شده قبلی خود وی را که پایان یافتن برنامه هسته ای ایران است، نادیده می گیرد؟ برنامه رئیس جمهور آمریکا با هیچ منطقی سازگار نیست.

این روزنامه نوشت: گزارش شده است که اوباما مایل است از ایران دیدن کند. عجیب اینکه آخرین رئیس جمهور آمریکایی که از ایران دیدن کرد جیمی کارتر بود. شاید ریاست جمهوری کارتر به سبب واکنش ناکام آمریکا به بحران گروگانگیری در ایران بهتر از هر چیزی در یادها مانده باشد. امیدوار باشیم که ضعف مکرری که ساکن کنونی کاخ سفید نشان داده است به تشویق و تحکیم میراث مشابهی نینجامد.

البته از‌‌ همان آغاز مشخص بود ‌این سخن، سخن ‌بان کی مون ـ که خود ایران را به کنفرانس ژنو ۲ دعوت کرده بود ـ نیست و این یک دستور کار آمریکایی ـ اسرائیلی است، زیرا پیش از آن نیز جن‌ ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو ‌باید لغو شود؛ مگر اینکه تهران علنی اعلام کند ‌از اجرای کامل توافق ژنو در سال ۲۰۱۲ حمایت می‌کند.

کد خبر: ۴۹۴۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۹ - 24 April 2015
پس از گذشت یک سال و نیم از زمانی که «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل، دعوت خود از ایران برای شرکت در اجلاس ژنو ۲ در مورد بحران سوریه را پس گرفت، دوباره خبر‌ها حکایت از این دارد که «استفان دی مستورا» نماینده سازمان ملل در امور سوریه، ‌تصمیم گرفته ‌که ایران را به کنفرانسی در ژنو برای حل بحران سوریه دعوت کند.

به گزارش «تابناک»، تا کنون دو کنفرانس مهم بین‌المللی برای گفت‌و‌گو درباره بحران سوریه برگزار شده است؛ در ژنو یک که اساسا ایران حضور نداشت و در ژنو ۲ هم با اینکه دبیر کل سازمان ملل از ایران دعوت کرده بود‌ در کنفرانس حضور داشته باشد، اما در دقائق آخر دعوت خود را از ایران پس گرفت و‌ آن کنفرانس هم بدون حضور ایران مانند ژنو یک برگزار شد.

‌در آن زمان، «مارتین نسیرکی»، سخنگوی ‌بان کی مون‌ اعلام کرد، ‌با توجه به اینکه ایران این گزینه را انتخاب کرده که توافق‌های پیشین را نپذیرد،‌ بان کی مون تصمیم گرفته که نشست آتی بدون شرکت ایران باشد. منظور وی از توافق پیشین، مبحث مطروحه در کنفرانس ژنو ۱ بود؛ مباحثی که برخی مدعی بودند اصلی‌ترین ایده آن بازگشت سوریه به روال سیاسی بدون حضور بشار اسد رئیس جمهور این کشور است.

البته از‌‌‌ همان آغاز مشخص بود ‌این سخن، سخن ‌بان کی مون ـ که خود ایران را به کنفرانس ژنو ۲ دعوت کرده بود ـ نیست و این یک دستور کار آمریکایی ـ اسرائیلی است، زیرا پیش از آن نیز جن‌ ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو ‌باید لغو شود؛ مگر اینکه تهران علنی اعلام کند ‌از اجرای کامل توافق ژنو در سال ۲۰۱۲ حمایت می‌کند.

به هر حال ژنو۲ بدون حضور ایران در سال ۲۰۱۴ بدون اینکه دستاورد خاصی داشته باشد، برگزار شد. از آن زمان تا کنون نه تنها رنجی از تن مردم سوریه برداشته نشده که حجم مرگ و خرابی‌ها در این کشور تاریخی به چندین برابر رسیده است.

حالا دوباره سازمان ملل تصمیم گرفته ‌کنفرانسی در ژنو برای گفت‌و‌گو درباره بحران سوریه ترتیب دهد، این بار نیز هم نماینده سازمان ملل در امور سوریه و هم دبیر کل از دعوت از ایران سخن می‌گویند. روز جمعه خبرگزاری فرانسه از ژنو، اعلام کرد استفان دی میستورا، فرستاده این سازمان در امور سوریه از ایران برای شرکت در رایزنی با گروه‌های سوری دعوت کرده است.

نکته جالب‌ اینکه سخنگوی استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد از دو گروهک داعش و جبهه النصره برای شرکت در گفت‌وگوهای ژنو دعوت نشده است، زیرا نام این دو گروه در فهرست گروه‌های تروریستی است. این سخنگو تأکید کرد، افرادی که در ارتباط با داعش و جبهه النصره هستند در گفت‌وگوهای ژنو حضور خواهند داشت.

حال بناست ‌سازمان ملل ایران و افرادی را که در ارتباط با داعش و جبهه النصره هستند ‌سر یک میز بنشاند تا در مورد سوریه با مشارکت سایر کشور‌ها گفت‌و‌گو کنند؛ هرچند این دعوت هنوز ‌رسما به ایران نرسیده است، ‌آنچه مشخص است ایران تغییر موضعی در قبال آینده سوریه نداشته ‌و همچنان بر این باور است که سرنوشت سوریه را مردم باید پای صندوق‌های رأی و با حضور هم گروه‌های سیاسی که ماهیتی تروریستی ندارند، مشخص کنند.

بالاخره از دو حالت خارج نیست؛ با مقامات ایرانی به صراحت موضع محکم ایران را درباره سوریه به دبیر کل سازمان ملل گفته‌اند و با علم به این موضوع و با توجه به نقش منطقه‌ای ایران این دعوت صورت خواهد پذیرفت که این قدم مثبتی است و می‌شود از آن استقبال کرد.

اما حالت دومی هم می‌توان متصور شد که سازمان ملل مانند دوره قبل با علم به موضع ایران از کشورمان برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کند و تا روز برگزاری کنفرانس انواع و اقسام فشارهای رسانه‌ای و تبلیغاتی را به ایران وارد می‌کنند تا برای شرکت در این کنفرانس مواضع خود را تغییر دهد. در ‌‌نهایت هم اگر ایران موضع خود را تغییر نداد با پس گرفتن دعوت خود از ایران و اعلام اینکه ایران با توافقات جامعه جهانی درباره سوریه همراهی نمی‌کند، موضع کشور را به حالت انفعال دربیاورند.

لذا لازم است دولت و به ویژه دستگاه سیاست خارجی که در مورد حضور یا عدم حضور در کنفرانسی که افرادی مرتبط با داعش هم در آن حضور دارند، موضعی فعالانه پیش گیرند و اجازه ندهند ‌برخی آنان را در موضع انفعال قرار دهند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش کشورمان با بیان اینکه نیروی دریایی با اقتدار در خلیج عدن و مسیر عبور و مرور کشتی‌های تجاری برای تأمین امنیت به گشت‌زنی ادامه خواهد داد تأکید کرد: به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم که بی دلیل کشتی‌های ما را بازرسی کند.

کد خبر: ۴۹۴۵۷۴
تاریخ انتشار: ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷ - 25 April 2015
فرمانده نیروی دریایی ارتش کشورمان با بیان اینکه نیروی دریایی با اقتدار در خلیج عدن و مسیر عبور و مرور کشتی‌های تجاری برای تأمین امنیت به گشت‌زنی ادامه خواهد داد تأکید کرد: به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم که بی دلیل کشتی‌های ما را بازرسی کند.

امیر دریادار "حبیب الله سیاری" روز شنبه در برنامه "من طهران" شبکه خبری العالم گفت: محور گشت ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مطابق قوانین و مقررات بین المللی و برای برقراری امنیت کشتی ها است.

وی درباره تعداد ناوها و کشتی ها در هر ناوگروه اظهار داشت: ناوگروه ما معمولاً 2 فروند ناو است البته بیشتر هم بوده و 3 فروند و 4 فروند هم بوده است.

دریادار سیاری، تأکید کرد که  سی و چهارمین ناو گروه اعزام شده به خلیج عدن "البرز" نام دارد.

* تکذیب ادعای ارسال سلاح به یمن

دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که آمریکا و عربستان ادعا می کنند ناوگروه ایران جهت ارسال سلاح برای انصارالله اعزام شده است، اظهار داشت: وقتی که من مأموریت ناوگروه را اعلام و منطقه حضور آن را معلوم کردم، و کاری که اکنون در حال انجام است مشخص کردم، اینها جوابی قاطع به همه آن هایی است که این حرف ها را می زنند.

* خلیج عدن را ترک نمی کنیم و با اقتدار در منطقه هستیم

وی در ادامه گفت: این چنین نیست، و (مأموریت این ناوگروه) کاملا مشخص است؛ یعنی چیزی نیست که قابل رصد کردن نباشد. اما این که بخواهیم به خاطر حرف‌هایی که این ها می زنند منطقه را ترک کنیم و امنیت کشتی تجاریمان را از دست بدهیم، نه این طور نیست.

دریادار سیاری اظهار داشت: ما در منطقه حضور داریم، امنیت کشتی هایمان را برقرار می کنیم، چون به هر صورت مسیر عبور و مرور کشتی های ما است.

وی تأکید کرد: ما که نمی توانیم مسیر عبور و مرور کشتی هایمان را فراموش کنیم و کنار بیاییم تا آسیب پذیری مان بالا نرود.

دریادار سیاری گفت: ما با اقتدار در منطقه هستیم و گشتمان را انجام می دهیم؛ در بحث برقراری امنیت، نه تنها برای جمهوری اسلامی ایران بلکه به دیگر کشورهای جهان هم کمک کردیم.

* هیچگونه پیام یا هشداری از آمریکایی‌ها یا سعودی‌ها دریافت نکردیم

دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که آیا نیروی دریایی ایران هشداری از آمریکا درباره نزدیک شدن به سواحل یمن دریافت کرده است، اظهار داشت: خیر. ما به عنوان مسئولان نیروی دریایی، از سلسله مراتبمان دستور و پیام می گیریم، از جای دیگر دستور نمی گیریم، ما کار خودمان را انجام می دهیم.

دریادار سیاری در باره اینکه آیا بین ایران و شناورهای دریایی آمریکایی و سعودی هیچ تماسی رد و بدل نشده است، گفت: خیر. هیچ گونه تماس و برخوردی وجود نداشت و دلیلی هم ندارد.

وی با این حال گفت: البته نوعی تماس در دریا وجود دارد، هر کشتی که از کنار یک کشتی دیگر می گذرد، با هم ارتباط برقرار می کنند و مبدا و مقصد و ملیت یکدیگر را می پرسند. چنین ارتباطی میان همه کشتی ها در همه عرصه های دنیا وجود دارد.

دریادار سیاری در پاسخ به این سؤال که با توجه به اعزام ناو هواپیمابر روزولت آمریکا به منطقه نزدیک باب المندب، موقعیت این ناو در مقایسه با موقعیت ناو ما چگونه است، و آیا به ناوهای ما نزدیک است، می توان آن را با چشم غیرمسلح دید، اظهار داشت: دریا بسیار گسترده است، مگر ما با چشم غیر مسلح تا کجا را می توانیم ببینیم ؟ ده کیلومتر، بیست کیلومتر ؟ در دریای به این گستردگی و با حضور تعداد بسیار زیادی ناو در دریا، همه حضور دارند.

دریادار سیاری تأکید کرد: غیر از ما خیلی از کشورهای جهان هستند که در خلیج عدن برای برقراری امنیت حضور دارند.

* اجازه بازرسی به هیچ کس نمی دهیم

دریادار سیاری درباره ادعای عربستان که بر اساس قطعنامه شورای امنیت، حق بازرسی کشتی های ایران را دارد، گفت: این طور نیست. من عرض کردم که حضور ما در آب های آزاد دنیا بر اساس قوانین و مقررات بین المللی است.

دریادار سیاری تأکید کرد: ما ماموریت برقراری امنیت در خلیج عدن را داریم، و بی دلیل هم به هیچ کس اجازه نمی دهیم که از ما بازرسی کند، چون همه چیز مطابق قانون انجام می شود و این چنین نیست که کسی از کشتی نظامی ما بازدید کند.

دریادار سیاری ادامه داد: البته آنها حتی اجازه گفتن چنین حرف هایی هم ندارند.

وی افزود: آن ها گفته‌اند سواحل یمن؛ سواحل یمن در کنار آب های آزاد دنیاست، مگر می توانند در آب های آزاد دنیا چنین کاری کنند؟ ... این طور نیست ..

* حضور ایران در خلیج عدن ربطی به حمله عربستان به یمن ندارد

دریادار سیاری در پاسخ به سوالی درباره اعزام تعدادی از کشتی‌های جنگی ایران به شمال دریای عرب و خلیج عدن همزمان با تجاوز نظامی عربستان به یمن و ادعای طرف مقابل که هدف از اعزام این کشتی‌ها همان بحث‌های مربوط به یمن می باشد، تصریح کرد: این برداشت که جمهوری اسلامی ایران همزمان با حمله عربستان به یمن ناوگان خود را به سمت خلیج عدن اعزام کرده است، درست نیست. فکر کنم از سال 86 تاکنون در منطقه شمال اقیانوس هند، خلیج عدن و تتگه باب المندب و دریای سرخ حضور داریم و علت حضور ما هم در این منطقه وسیع و گسترده بنا به دلیل مهم بودن این منطقه است.

* اهمیت باب المندب و خلیج عدن

وی افزود: می دانید که شمال اقیانوس هند و خلیج عدن و باب المندب یکی از بزرگترین راههای آبی دنیا است که بیش از یک سوم تجارت جهانی دراین منطقه انجام می شود؛ یعنی عبور و مرور تمام کالاهای آسیای جنوب شرقی به سمت خلیج عدن، باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز، مدیترانه و اروپا و از جبل الطارق به سمت قاره آمریکا. این مسیر عبور کالا است. بنابراین این مسیر اصلی عبور و مرور کالا به اهمیت این منطقه می افزاید.

دریادار سیاری گفت: از سال 86 بحث تروریسم دریایی و دزدی دریایی در این منطقه بوجود آمده و این امر در بعد اقتصادی ضربات زیادی به بدنه اقتصاد جهان وارد کرده است.

دریادار سیاری با اشاره به درخواست سازمان جهانی دریانوردی از کشورها برای تأمین امنیت خلیج عدن تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از اولین کشورهایی بود که به این خواسته جهانی سازمان دریانوردی پاسخ مثبت داد، زیرا توانمندی حضور در آن منطقه را داشت؛ بنابر این ناوگروه خود را به منطقه خلیج عدن و باب المندب و قسمتی از دریای سرخ اعزام کرد که در مبارزه با دزدی دریایی فعال باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: بنابراین ما از آن تاریخ که حضورمان در آن منطقه را به خاطر مبارزه با تروریسم دریایی آغاز کردیم تا امروز در آنجا حضور مستمر داریم و تا امروز 34 ناوگروه اعزام کرده ایم. ما حتی چهار فقره تقدیرنامه از سازمان جهانی دریانوردی به خاطر حضور مداوم در خلیج عدن و مبارزه شدید با بحث دزدی دریایی، دریافت کرده ایم.
* تأمین امنیت 2700 نفتکش و کشتی تجاری و خنثی سازی 25 مورد دزدی دریایی
وی خاطرنشان کرد: نتیجه حضور مستمر ما در آن منطقه مهم جهان این بوده است که ما تا امروز توانسته ایم بیش از 2700 فروند کشتی نفت کش یا تجاری مربوط به جمهوری اسلامی ایران را از این منطقه در مقابل دزدان دریایی به سلامت عبور دهیم. همچنین نزدیک به 200 مورد با دزدان دریایی درگیری شدید داشته ایم و سه گروه از آنها هم دستگیر و به مقامات قضایی تحویل شدند.

دریادار سیاری گفت: علاوه بر این، نزدیک به 25 مورد نیز به کشتی های دیگر کشورهای دنیا کمک کرده ایم.
دریادار سیاری افزود: بارزترین نمونه کشتی متعلق به چین بود که ما این کشتی را از دست دزدان دریائی آزاد کردیم و دزدان دریایی همچنین یک کشتی تجاری ما را خارج باب المندب و زیر مدار 10 درجه ربودند و ما توانستیم پس از یک درگیری 48 ساعته کشتی را آزاد کنیم و برگردانیم.
* ناوگروه البرز با هدف تأمین امنیت خطوط مواصلاتی در خلیج عدن حضور دارد
دریادار سیاری تأکید کرد: استمرار حضور ما در منطقه نتایج خوبی داشته است که موارد فوق نمونه ای از آن است.

دریادار سیاری اظهار داشت: علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، خیلی از کشورهای دنیا که کشتی آنها در منطقه در حال عبور هستند ، در آنجا حضور دارند و با کمک همدیگر امنیت منطقه را  برقرار می کنند.

وی افزود: شاید 10 یا 15 یا 20 ناو کشورهای دنیا در منطقه در حال گشت هستند و به تأمین امنیت منطقه می پردازند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اکنون سی و چهارمین ناوگروه ما برای تأمین امنیت خطوط مواصلاتی در منطقه حضور یافته است، و گشتهایش را طبق قوانین و مقررات جهانی انجام می دهد. حضور در دریاهای آزاد برای تأمین امنیت مطابق قوانین و مقررات جهانی است.
دریادار سیاری درپاسخ به این سؤال که آیا امکان دارد ایران برای تأمین امنیت منطقه باب المندب و خلیج عدن ناوهای دیگری را به آن منطقه اعزام کند، گفت: بله این ناوگروه که بازگردد، ناوگروه بعدی به جای آن مستقر خواهد شد؛ و ما در شمال اقیانوس هند و آبهای آزاد دنیا برای برقراری امنیت در منطقه گشت می زنیم.

* آمادگی رزمی صد در صدی ناوگروه ایرانی

وی افزود: کشتی‌های ما برای برقراری امنیت در آن منطقه در حال عبور هستند، و ما باید به برقراری امنیت آنجا کمک کنیم؛ ما و این کار را ظرف چند سال گذشته انجام داده‌ایم و محل عبور و مسیر ما مشخص است، و برای تأمین امنیت منطقه لازم نیست که کسی به ما تذکر بدهد.

دریادار سیاری درباره آمادگی ناوهای جمهوری اسلامی ایران گفت: قطعا ناوهای نظامی وقتی از بندر خود جدا می شوند و برای انجام مأموریت عزیمت می کنند، در آمادگی صد درصد هستند و این ویژگی همه ناوهای نظامی است. یعنی همه چیز باید در ناو در آمادگی صد درصد باشد.

وی افزود: بنابراین آمادگی ناوگروه های ما صد درصد است و همین موضوع در دیگر ناوها در بندر و یا محور گشت دیگر مناطق قرار دارند آمادگی صد درصد دارند و در بعد نیروی انسانی و هم تجهیزات و سایر امکانات که به آمادگی رزمی کمک می کنند، دربالاترین سطح آمادگی اعزام می شوند.

دریادار سیاری در خصوص اوضاع کنونی خلیج عدن، باب المندب و تنگه هرمز گفت: آبهای آزاد دنیا دریا عرصه بین المللی است. تنگه هرمز هم مانند باب المندب یکی از مهمترین آبراه های جهان است، و حدودا روزانه 18 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند و بسیاری از کشورهای دنیا نیاز به این انرژی دارند؛ بنابراین خطوط تجاری آنها در آنجا کاملا برقرار است و امنیت در منطقه برای آنان بسیار حائز اهمیت است.

* به هیچ وجه اجازه ناامنی در منطقه را نمی‌دهیم

وی افزود: همانطور که همیشه اعلام کرده ایم، تنگه هرمز، و شمال اقیانوس هند در محدوده دریای عمان به عنوان مناطقی که در آنجا حضور داریم، امنیت آنها را برقرار کرده‌ایم و همچنان برقرار می کنیم و به هیچ وجه اجازه نمی دهیم که ناامنی به وجود بیاید و بلکه با هرگونه عامل به وجود آورنده ناامنی مبارزه می‌کنیم.

دریادار سیاری اظهار داشت: ما همواره در همه رزمایشها اعلام کرده ایم که ما در برقراری امنیت تنگه هرمز که یکی از مهمترین آبراه های جهان است، جدیت تمام به خرج می دهیم و امنیت آنرا تا کنون حفظ کرده‌ایم و حفظ هم خواهیم کرد و اجازه نمی دهیم که ناامنی در آنجا به وجود بیاید.

وی افزود: اما در منطقه شمال اقیانوس هند که منطقه وسیعی است، امکان به وجود آمدن ناامنی و تروریسم دریایی وجود دارد اما بالاخره همه کشورهای همسایه در شمال اقیانوس هند باید با توجه به وزن ژئوپولوتیکی خود، در دریا حضور داشته باشند و با کمک همدیگر امنیت را برقرار کنند. همین موضوع در ارتباط با خلیج عدن نیز وجود دارند به دلیل آنکه یکی از آبراه های مهم جهان است و تجارت جهانی در آنجا جریان دارد؛ آنجا هم امنیت باید برقرار باشد.

وی ادامه داد: اگر کشورهای ساحلی منطقه خلیج عدن نمی توانند امنیت آنجا را برقرار کنند، مانند کشورهای یمن، جیبوتی، سومالی و اریتره که نیروی دریایی قوی ندارند، با توجه به اینکه این منطقه یک منطقه بین المللی است کشورهای دیگر که توانمندی دارند بنا به درخواست سازمان جهانی برای تأمین امنیت در آنجا حضور دارند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد