سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

گزارشی از آلودگی آب و هوای اهواز


بوی مشمئز کننده همچنان اهوازی ها را آزار می دهد/ پرونده به معاونت سیاسی ارجاع داده شد
اهواز - خبرگزاری مهر: پس از بررسیهای فراوان کارخانه الکل و خمیر مایه رازی اهواز به عنوان کانون اصلی بوی مشمئز کننده هوای شهر شناخته شد و مسئولان استانی برای حل مشکلات زیست محیطی این کارخانه ضرب العجلی 15 روزه مشخص کردند اما حال پس از اتمام این ضرب العجل هنوز بوی نامطبوع کارخانه مشام شهروندان اهوازی را آزار می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت خمیرمایه و الکل سازی رازی در اواخر سال 1377 تاسیس شد. این واحد تولیدی مشتمل بر دو کارخانه خمیرمایه و الکل در زمینی به مساحت 14 هکتار در مجاورت کارخانه شکر شرکت کشت و صنعت دعبل خزایی واقع در 25 کیلومتری شهر اهواز و در مسیر جاده اهواز - آبادان احداث شده است.

در سال های گذشته بسیاری از شهروندان اهوازی علت انتشار گاه و بیگاه بوی نامطبوع را نمی دانست اما این بوی مشمئز کننده که تنها در جاده آبادان - اهواز و خرمشهر - اهواز به مشام م رسید پس از مدتی در سطح شهر هم احساس شد و باعث آزاد شهروندان شد.

پس از ایجاد یک موج نارضایتی در بین شهروندان اهوازی، سازمان محیط زیست و پس از آن استانداری خوزستان وارد عمل شدند و علت اصلی این بوی نامطبوع را که همان کارخانه خمیر مایه و الکی سازی رازی است را شناسایی کردند. بدون شک این کارخانه ظرفیت اشتغال خوبی برای استان فراهم کرده اما نمی توان ادامه فعالیت این کارخانه را به قیمت ایجاد مشکلات زیست محیطی فراوانی برای مردم اهواز تحمل کرد.

بسیاری از مسئولان استانی در مواجه با این مسئله عنوان کردند که تعطیل شدن این کارخانه تنها پاک کردن صورت مسئله است و صد البته اگر در این مدت دو سال اخیر که انتشار این بو شدت گرفته است فعالیتی در زمینه اصلاح روند این کارخانه صورت می گرفت شهروندان اهوازی می توانستند این حرف را بپذیرند. نگرانی شهروندان اهوازی از بابت این است که حل این مسئله نیز مانند همه مشکلات زیست محیطی دیگری که استان با آن مواجه است تنها در حد حرف بماند و  در سال های جدید با ایجاد مشکلات وخیم تر این معضل به فراموشی سپرده شود.

تعطیلی کارخانه پاک کردن صورت مسئله است

سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دو سال گذشته که بوی نامطبوع در شهر پیچیده بود من عامل را کارخانه الکل سازی رازی دانستم اما متاسفانه در آن زمان حرف من را ناردست خواندند و برخی از مسئولان عواملی دیگر مانند سایت پسماند و ترکیدن لوله فاضلاب را مطرح کردند.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر عامل پیدایش این بو که مشکلات محیط زیستی فراوانی را هم به وجود آورده شناسایی شده و حال استانداری خوزستان باید به دنبال راهکار برای این معضل باشد.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تعطیل کردن این کارخانه به هیچ عنوان توجیه پذیر نیست و این کار تنها پاک کردن صورت مسله است. ما باید به دنبال راهکار باشیم.

حسینی با اشاره به جریمه ای که توسط دادگاه برای این کارخانه اعمال شد، گفت: این مسئله با اعمال جریمه حل نمی شود و ما باید با استفاده از قوانین با تخلف هیا صورت گرفته برخورد کنیم.

  استفاده از مالچ به جای ماده شیمیایی ویناس

مدیرکل محیط زیست استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: پرونده کارخانه الکل سازی رازی به معاونت سیاسی اجتماعی استانداری ارجاع داده شده است.

احمدرضا لاهیجان زاده افزود: ما در حوزه محیط زیست جلسات متعددی در راستای رفع آلودگی زیست محیطی این کارخانه برگزار کردیم و این مسئله با جدیت دنبال می شود.

وی تصریح کرد: یکی از طرح های که در این زمینه تاکنون ارائه شده است طرح استفاده از مالچ پاشی به جای ماده شیمیایی ویناس است. این طرح در حال حاضر در حال بررسی است.

 بوی نامطبوع به شورای شهر هم رسید

بوی نامطبوع این کارخانه به شورای شهر اهواز هم رسید و یکی از اعضای شورا در نطق پیش از دستور خود به این مسئله اشاره کرد.

علی ناصری عضو شورای شهر اهواز با اشاره به بوی نامطبوع این کارخانه به خبرنگار مهر گفت: توجه به مسائل زیست محیطی در استان ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و هر عاملی که باعث صدمه خوردن این بخش می شود را اصلاح کنیم.

وی افزود: مدیران سازمان محیط زیست استان نیز باید با قاطعیت و تخصص کافی و بر اساس قانون در این زمینه فعالیت کنند.

ناصری با بیان اینکه، توجه به مسئله اشتغال در کلانشهر اهواز را نمی توان نادیده گرفت، گفت: ما باید به جای حذف صورت مسئله به فکر اصلاح آن باشیم.

 دلیلی برای تعطیلی یک واحد تولیدی وجود ندارد

استاندار خوزستان در خصوص مشکلات محیط زیستی این واحد تولیدی به خبرنگار مهر گفت: قرار شده اصلاحاتی بر روی روند فعالیت کارخانه صورت بگیرد زیرا ما به دنبال حذف نیستیم  بلکه به دنبال اصلاح هستیم.

عبدالحسن مقتدایی افزود: دلیلی ندارد یک واحد تولیدی تعطیل شود بلکه باید مشکلات محیط زیستی رعایت شود تا در کنار انجام کار و فعالیت های تولیدی، شهروندان اهوازی نیز دچار مشکل نشوند و آسیب نبینند.

 در صورت حل نشدن مشکل انتشار بوی نامطبوع، کارخانه الکل سازی رازی تعطیل می شود. این صحبت قاطعانه معاون عمرانی استانداری خوزستان امید را در دل بسیاری از شهرندان اهوازی به وجود آورد که در صورت عدم حل مشکلات زیست محیطی در این کارخانه جلوی فعالیت آن گرفته خواهد شد اماحال پس از اتمام ضرب العجل 15 روزه برای این کارخانه پرونده آن از معاونت عمرانی خارج و به معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان ارجاع داده شد.

 ارجاع پرونده کارخانه الکل سازی به معاونت سیاسی استانداری

معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: زمانی که انتشار بوی نامطبوع در سطح شهر و نارضایتی شهروندان اهوازی از طریق سازمان محیط زیست استان به معاونت عمرانی استانداری خوزستان ارجاع داده شد ما جلسه ای در همین زمینه با حضور کلیه ارگان های مربوطه برگزار کردیم.

احمد سیاحی افزود: در این جلسه مقرر شد که با همکاری اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز و سازمان محیط زیست و سایر ارگان های مربوطه علت این بوی نامطبوع که مشکلات زیست محیطی را برای شهرندان به وجود آورده است مشخص شود.

وی کارخانه هیدرو کربن، خمیر مایه و الکل سازی رازی و سایت پسماند زباله اهواز را از جمله گزینه های احتمالی این آلودگی برشمرد و افزود: پس از تحقیقات فراوان مشخص شد که سایت پسماند زباله اهواز هیچگونه مشکلی ندارد و کارخانه هیدروکربن نیز فعال نیست و حوضچه های تبخیر کارخانه خمیر مایه و الکل سازی رازی به عنوان مقصر اصلی این آلودگی مشخص شد.

سیاحی تصریح کرد: ما بررسی های لازم را انجام و مقصر را نیز مشخص کردیم و یک ضرب العجل 15 روزه را نیز برای این کارخانه مشخص کردیم از این پس این پرونده به معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان ارجاع داد شده و آنها باید در خصوص تعطیلی و یا اصلاح روند کارخانه تصمیم بگیرند.

مردم استان خوزستان سال ها است که با مشکلات محیط زیستی فراوانی مانند آلودگی شرکت های بزرگ نفتی و پتروشیمی گرد و غبار ریزگرد ها و در این اواخر نیز باران اسیدی مواجه شدند.

دراین زمان که علت انتشار این بوی مشمئز کننده مشخص شده است انتظار شهروندان اهوازی از مسئولان استانی این است که هر چه سریع تر در پی حل این معضل برآیند نه اینکه مانند سایر معضلات زیست محیطی که استان با آن دست و پنجه نرم می کند (مانند باران اسیدی) با نوعی انفعال در بین مسئولان مواجه باشیم.

---------------------------------------

گزارش: فروغ دیلمی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد