سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی روز ایران و منطقه و تحلیل

 

 

مریم قجر عضدانلو در پارلمان اروپا چه گفت؟   

در پی تصویب قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران، باردیگر اعضای پارلمان اروپا در کنار گروهک تروریستی منافقین، با تکرار ادعاهای گذشته اعلام کردند که مریم رجوی را به عنوان رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران می‌دانند.

گروه سیاسی مشرق - در جدیدترین اقدام پارلمان اروپا بعد از تصویب قطعنامه ضد ایرانی، هفت روز پیش در 9 آوریل، کنفرانسی در بروکسل با محوریت ایران و با حضور منافقین و به ریاست "استروان استیونسون" (Struan Stevenson) برگزار شد.بسیاری از اعضای ارشد پارلمان اروپا از گروههای سیاسی مختلف، ازجمله "آلخو ویدال کوادراس" معاون پارلمان و "میشل آلیو ماری" وزیر سابق خارجه و دفاع فرانسه در این جلسه سخنرانی کردند. جلسه در بروکسل همزمان با دور دیگری از گفتگوهای اتمی بین ایران و کشورهای 1+5 در وین برگزار شد.

استیونسون گفت: "من می خواهم به [روحانیون] بگویم: ما که توسط رأی مردممان به این جا فرستاده شده‌ایم خودمان تصمیم می‌گیریم که چه بگوییم و به چه کسی گوش کنیم و به چه کسی اهمیت ندهیم و به‌همین خاطر است که ما خانم مریم رجوی (سرکرده منافقین)، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران را دعوت کرده‌ایم تا به ما در مورد یک ایران متفاوت بگوید: یک ایران دموکراتیک و آزاد!

این سخنان در حالی بیان می شود که طبق اسناد رسمی، دست این گروهک تروریستی به خون هزاران نفر از هموطنان ما آلوده است.
مریم رجوی سرکرده منافقین نیز در قسمتی از ادعاهای خود می گوید: کشورهای غربی باید روی تعطیلی سایت‌های اتمی و توقف غنی‌سازی اورانیوم اصرار کنند ... هر گونه امتیاز دادن و یا مماشات غرب به [روحانیون] اجازه خواهد داد که به بمب اتمی دست پیدا کنند".
"مریم قجر عضدانلو" همچنین در قسمت دیگری از ادعاهای خود درباره رئیس جمهوری اسلامی ایران و "حمید ابوطالبی" نماینده معرفی‌شده از سوی دولت به عنوان نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل می‌گوید: انتصاب یک تروریست به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل، خوی واقعی روحانی را نشان می‌دهد!

 

جنگ دوحه و ریاض در آفریقا؛
مرحله انتقام جویی قطر از آل سعود تنها با ادامه حمایت از اخوان المسلمین و پذیرش پروژه هرج و مرج خلاق در خاورمیانه دنبال نمی شود، بلکه با ادامه نفوذ در خلیج فارس نیز پیگیری شده و تازه ترین این اقدامات در لبنان است.
پشت پرده تلاش قطری‌ها برای دیدار با سیدحسن نصرالله/ اماده انتشارگروه بین‌الملل مشرق - فادی عید تحلیلگر سیاسی مرکز مطالعات راهبردی و سیاسی جریان آزاد در مقاله ای به استراتژی جدید قطر در تعامل با انزوای منطقه‌ای موجود پرداخته و نوشت: شغل اصلی تمیم بن حمد آل ثانی حاکم فعلی قطر این شده که بعد از دریافت ضربه‌هایی از کشورهای عربی حاشیه خلیح فارس در وهله اول نحوه خروج از انزوای کنونی و در مرحله بعد انتقام گیری از اقدامات کشورهای تحریم کننده را دنبال کند.

در همین راستا تمیم به خارطوم پایتخت سودان سفر کرده است، این در حالی است که این کشور تمام توان اقتصادی و سیاسی خود را از کشورهای خلیج فارس بویژه عربستان و امارات گرفته که یک سوم سرمایه گذاری های خارجی در این کشور را در اختیار دارند. دوحه همچنین می خواهد به دنیا اینگونه نشان دهد که تلاش های مخالفان دولت در داخل قطر کاملا از کاخ دوحه دور است. قطر در سیاست خارجی جدید خود نیز اخیرا چند گام برداشته که عبارتند از:

اول: قطر با این دیدار می خواهد سودان را در ابتدای کشورهای قرار دارد که از مناسبات اقتصادی و سیاسی با آنها در مرحله آینده حمایت خواهد کرد، کشورهای دیگری مانند لیبی و الجزایر و تونس و موریتانی و ... نیز در این راهبرد هستند. دوحه همچنین شکل جدیدی از همکاری‌ها را با ایران و ترکیه آغاز کرده است.

پشت پرده تلاش قطری‌ها برای دیدار با سیدحسن نصرالله/ اماده انتشار
دوم: قطر به دنبال پناهگاه جدیدی برای استقبال از سران اخوان المسلمین در آن است، افرادی که از مصر و برخی کشورهای خلیج فرار کرده اند و لندن نیز حضور آنها را نپذیرفته است. سفر تمیم به سودان با سوء استفاده تمیم از اوضاع سخت اقتصادی دولت عمر البشیر  است و وی می خواهد یک میلیارد دلار برای تقویت ذخایر مالی خارجی این کشور کمک کند.

سوم: مرحله انتقام جویی قطر تنها با ادامه حمایت از اخوان المسلمین و پذیرش پروژه هرج و مرج خلاق در خاورمیانه دنبال نمی شود، بلکه با ادامه نفوذ در خلیج فارس نیز پیگیری شده و تازه ترین این اقدامات در لبنان است که قطر به دنبال ایجاد لغزش در دولت تمام سلام و ضربه زدن به نیروهای 14 مارس برآمد. این وضع از سوی حزب نیروهای لبنانی که ارتباط خوبی با دوحه دارند، به نمایش درآمده و بعید نیست که در مرحله آینده گروه های افراطی از جمله در باب التبانه و جبل محسن و گروهک‌های وابسته به احمد الاسیر نیز وارد این حوزه شوند و بخواهند به ثبات بیروت و نفوذ کشورهای خلیجی(خلیج فارس) در لبنان آسیب بزنند.

البته غانم الکبیسی رئیس دستگاه اطلاعاتی قطر نیز با اقامت ده روزه در بیروت در مارس گذشته سعی کرده بود در همین راستا با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان دیدار کند [که این تلاش ناکام ماند].

چهارم: قطر همه گزینه‌های خود را در حالت حمله یا دفاع از جمله در ابعاد نظامی در دستور کار قرار داده است، در همین راستا این کشور در پایان مارس گذشته اعلام کرده که طرح توسعه توان نیروهای مسلح خود و خرید تسلیحات از آمریکا و انگلیس و فرانسه به مبلغ 24 میلیارد دلار را در دستور کار قرار داده است.

مهم ترین تسلیحاتی که قطر به دنبال خرید آنهاست، سامانه هشدار سریع آواکس و جنگنده های با قدرت دفاعی و هجومی بالا و 22 بالگرد از نوع NH90 است که می تواند اهداف نظامی را حتی از فاصله 600 کیلومتری نیز هدف قرار دهد. این کشور سامانه های موشکی رهگیر را نیز خریداری کرده است. از سوی دیگر این قرارداد تسلیحاتی نوعی رشوه به آمریکا و فرانسه برای کنار نزدن دوحه تحت هر شرایطی است.

 

 

شاخه‌ای از گروه دولت اسلامی عراق و شام به نام داعش که در استان دیالی عراق فعال است، فهرستی از عوامل انتحاری خارجی این شاخه در سال‌های اخیر را منتشر کرده که در یک و نیم سال اخیر در این استان این کار را انجام داده‌اند؛ در این لیست، نام یک عامل ایرانی نیز به چشم می‌خورد.
کد خبر: ۳۹۳۹۰۸
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۷ - 18 April 2014
ادعای حضور یک ایرانی در میان عوامل انتحاری داعش در دیالی

شاخه‌ای از گروه دولت اسلامی عراق و شام به نام داعش که در استان دیالی عراق فعال است، فهرستی از عوامل انتحاری خارجی این شاخه در سال‌های اخیر را منتشر کرده که در یک و نیم سال اخیر در این استان این کار را انجام داده‌اند؛ در این لیست، نام یک عامل ایرانی نیز به چشم می‌خورد.

به گزارش «تابناک»، رسانه‌های گوناگون این موضوع را با توجه به انتشار تصاویر این ۲۶ تن در حساب کاربری این گروه در تویی‌تر مورد توجه قرار داده‌اند. این فهرست در دوازدهم آوریل منتشر شده و افرادی را در بر می‌گیرد که در فاصله سپتامبر ۲۰۱۲ (شهریور ۹۱) تا ماه مارس ۲۰۱۴ دست به این اقدام زده‌اند.

در بین این ۲۶ تن، ۲۴ تن از کشورهای دیگر در آفریقا، آسیا، خاورمیانه و اروپا هستند. کشورهای شمال آفریقا بالا‌ترین سهم را در این میان دارند؛ ده تن از تونس، دو تن از لیبی، دو تن از مصر و یک تن از کشورهای مغرب عربی است که به الجزایر، لیبی، موریتانی، مراکش و با تونس اشاره دارد. پنج تن از عربستان سعودی هستند و از هر یک از کشورهای ایران، تاجیکستان، روسیه (منطقه چچن) و دانمارک نیز یک نفر در این فهرست حضور دارند.

در معرفی فردی که ادعا شده ایرانی است، از وی با نام ابوبکر الایرانی نام برده و گفته شده که وی در چهارم ذی‌القعده ۱۴۳۳ برابر با ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ در حمله به فرماندهی پلیس منطقه هبهب عملیات انتحاری انجام داده است.

فرد دانمارکی که در ششم نوامبر سال گذشته عملیات انتحاری انجام داده، با نام ابوخطاب الدنمارکی معرفی شده است، ولی نام واقعی وی روشن نیست. در تصاویر منتشره، تصویر این شخص مبهم شده و اگر این ادعای داعش تأیید شود، وی دومین دانمارکی است که در عراق عملیات انتحاری انجام داده است. در ماه نوامبر نیز، فاتح الدانمارکی در تاجی در استان بغداد عملیات انتحاری انجام داد.


مسأله مهمی که در این میان باید مورد توجه قرار گیرد، اینکه داعش اصرار دارد تمایل افراد خارجی به انجام عملیات انتحاری به سود این گروه را تبلیغ کند.

دو شاخه دیگر از داعش، یعنی شاخه جنوب و شاخه بغداد نیز در دو ماه گذشته، ویدئوهای مشابهی منتشر کرده‌اند. در اوایل ماه آوریل، شاخه جنوب که در استان بابل عراق در جنوب بغداد فعالیت می‌کند، هشت عامل انتحاری از شهروندان مراکش، تونس، اردن و عربستان سعودی را معرفی کرد.

در اوایل ماه مارس نیز، شاخه بغداد داعش، سی عامل انتحاری را معرفی کرد که ۲۴ تن از آنان، از اتباع کشورهای تونس، مصر، سوریه، ازبکستان، افغانستان یا پاکستان، دانمارک و مغرب عربی بودند.

داعش منطقه تحت کنترل یا نفوذ خود در عراق و سوریه را به شانزده ولایت یا بخش تقسیم کرده است. در اوایل سال جاری، شاخه الانبار این گروه، ویدئوهای بسیار خشنی از کشتن بیست سرباز عراقی اسیر شده در فلوجه را منتشر کرد. شاخه الانبار بزرگ‌ترین و فعال‌ترین شاخه‌های داعش است. داعش فلوجه و سد آن و چند شهر دیگر در اطراف رود فرات را در کنترل دارد. داعش به تازگی رژه‌ای برگزار کرده که در آن تجهیزات غنیمت گرفته شده در ابوغریب را به نمایش گذاشته است که تنها دو مایل با بغداد فاصله دارد.

 

 

 

تحلیل یک سایت ژاپنی؛
در ماه‌های اخیر و به ویژه پس از رسیدن نواز شریف به سمت نخست‌وزیری پاکستان، روند نزدیکی روابط این کشور با دولت‌های عرب حاشیه خلیج‌فارس شدت گرفته است. در این میان، برخی ‌تحلیلگران بر این باورند که این روند، ‌ناشی از عوامل منطقه‌ای خاصی بوده و شاید پاکستان را ‌مستقیم وارد گروه‌بندی‌های فرقه‌ای در سطح منطقه کند.
کد خبر: ۳۹۳۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۷ - 17 April 2014
پاکستان در حال ورود به روند تقابل با ایران استدر ماه‌های اخیر و به ویژه پس از رسیدن نواز شریف به سمت نخست‌وزیری پاکستان، روند نزدیکی روابط این کشور با دولت‌های عرب حاشیه خلیج‌فارس شدت گرفته است. در این میان، برخی ‌تحلیلگران بر این باورند که این روند، ‌ناشی از عوامل منطقه‌ای خاصی بوده و شاید پاکستان را ‌مستقیم وارد گروه‌بندی‌های فرقه‌ای در سطح منطقه کند.

به گزارش «تابناک»، سایت ژاپنی «دیپلمات» در مطلبی به بررسی روابط پاکستان با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس پرداخته و اشاره می‌کند، در چند ماه گذشته، اسلام آباد میزبان شمار بسیاری از مقامات این کشور‌ها بوده، به گونه‌ای که این امر، پرسش‌هایی را درباره جهت‌گیری کلی نواز شریف نسبت به مسائل منطقه پدید آورده است.

در ادامه این مطلب آمده است: جمعیت ۱۹۰ میلیونی پاکستان، شامل حدود ۲۶ میلیون شیعه مذهب است که سبب شده این کشور پس از ایران، دارای بزرگ‌ترین جمعیت از شیعیان باشد. در حالی که پاکستان از جنبه رسمی در دهه‌های اخیر، تلاش داشته تا خود را از روند درگیری‌های شیعه ـ سنی در سطح منطقه دور نگه دارد، ‌توافقات پشت پرده با کشورهای پادشاهی عربی، از جمله مواردی که به تازگی صورت گرفت، از چشم ناظران دور نمانده است.

پاکستان هم اکنون نیز درگیری‌های فرقه‌ای بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند، به گونه‌ای که از سال ۲۰۰۸ تاکنون، بیش از ۱۷۰۰ تن در این درگیری‌ها جان باخته‌اند. گروه‌های شبه نظامی مسئول این خونریزی‌ها، حاصل تنش‌های فرقه‌ای در عرصه وسیع‌تر جهانی هستند که شیعیان را هدف خود قرار داده است.

اما اکنون که با گذشت بیش از سه سال از آغاز درگیری‌ها در سوریه، عملاً دو جبهه شیعه و سنی در این کشور تشکیل شده، این نگرانی وجود دارد که پیوستن پاکستان به این جبهه بندی، اوضاع داخلی این کشور را از آنچه هست نیز بد‌تر کند.

این روز‌ها با گذری در خیابان‌های پاکستان، می‌توان تصاویر بزرگی از حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین را دید که در مناطق گوناگون نصب شده و یادآور سفر ماه پیش وی به اسلام آباد است؛ این نخستین سفر پادشاه بحرین به پاکستان در چهل ‌سال گذشته بود.

در حاشیه این تصاویر، جملاتی با مضمون «پاکستان به تو خوشامد می‌گوید» به چشم می‌خورد.

به هر حال، جزئیات دستور کار دیدار آل خلیفه از اسلام آباد، عمداً پنهان نگه داشته شد و وزارت خارجه پاکستان تنها اعلام کرد که مذاکرات دو طرف در این دیدار، پیرامون مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی مربوط به طرفین بوده است. همین پنهان نگه داشته شدن اطلاعات، به همراه وعده مقامات پاکستانی برای «فرستادن نیروی انسانی بیشتر به بحرین»، برخی از پاکستانی‌ها را نگران کرده، زیرا این تجربه‌ای است که در گذشته نتیجه خوبی نداشته است.

در سال ۲۰۱۱ و زمانی که تظاهرکنندگان شیعه بحرینی، خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور شدند، هزاران سرباز و افسر پلیس سابق پاکستانی از سوی دولت بحرین به خدمت گرفته شده و به آن‌ها تابعیت بحرینی داده شد. به این ترتیب، این نیرو‌ها در سرکوب تظاهرکنندگان شیعه بحرینی نقش داشتند.

اما هم‌اکنون موضوع سوریه مهم‌تر و پیچیده‌تر از بحرین است. در سوریه، اوضاع به ضرر نیروهای شورشی تغییر پیدا کرده و آن‌ها نیاز شدیدی به اسلحه و همچنین تدابیر نظامی مناسب دارند. عربستان سعودی، اردن و قطر اردوگاه‌هایی ‌برای آموزش شورشیان سوری راه‌اندازی کرده‌اند؛ اما همچنان نیاز به راهنمایی و تجهیزات وجود دارد.

احتمالاً همین عامل بود که سبب شد در ماه فوریه، شاهزاده سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد عربستان سعودی ـ که وظیفه وزارت دفاع این کشور را نیز بر عهده دارد ـ به اسلام آباد سفر کند. در سه روز اقامت در اسلام آباد، سلمان با نواز شریف، نخست وزیر پاکستان و همچنین رئیس جمهور و دیگر مقامات بلندپایه پاکستانی دیدار کرد.

نتیجه این سفر، چرخش ۱۸۰ درجه‌ای سیاست پاکستان نسبت به سوریه بود که تا پیش از آن، بر مبنای بی‌طرفی بود. در این زمینه، بیانیه‌ای مشترک از سوی پاکستان و عربستان صادر شد که بر شکل‌گیری یک هیأت حاکمه انتقالی با قدرت اجرایی کامل به منظور اداره امور سوریه تأکید داشت؛ به عبارت دیگر، پاکستان اکنون با عربستان سعودی همسو شده و خواستار کنار رفتن بشار اسد است.

تنها چند هفته بعد، ‌۱.‌۵ میلیارد دلار از سوی یک «کشور دوست و برادر» که نام آن اعلام نشد، به حساب بانک دولتی پاکستان ریخته شد و هنگامی که افشا شد، این مبلغ از سوی عربستان فرستاده شده، بسیاری در پاکستان ضمن وصل کردن نقطه‌ها به یکدیگر، به این نتیجه رسیدند که سیاست پاکستان در حال تغییر است.

از سوی دیگر، پروژه خط لوله‌ای که قرار بود گاز ایران را به پاکستان انتقال دهد، عملاً از سوی دولت نواز شریف کنار گذاشته شد. پاکستان هیچ بخشی از ۷۸۱ کیلومتری را که متعهد شده بود از این خط لوله راه‌اندازی کند، نساخته، در حالی که قرار بود این خط لوله تا پایان سال ۲۰۱۴ به بهره برداری برسد.

در همین حال، شایعاتی وجود دارد، مبنی بر اینکه پاکستان در حال ارزیابی طرحی جهت فراهم کردن آموزش نظامی و تجهیزات برای شورشیان سوری است. در ماه فوریه، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان تأیید کرد که قرار است این کشور جت جنگی «تندر جی اف ۱۷» و شماری دیگر از تجهیزات نظامی را در اختیار عربستان گذارد.

از سوی دیگر، انتظار می‌رود هزاران تن از نیروهای نظامی پاکستانی به منظور آموزش دادن شورشیان سوری به عربستان سعودی رهسپار شوند. این در حالی است که نمایندگان پارلمان پاکستان نسبت به نقش آفرینی احتمالی کشورشان در جنگ داخلی سوریه ابراز نگرانی می‌کنند.

اما حجم شایعات حتی از این نیز فرا‌تر رفت و اخباری منتشر شد، مبنی بر اینکه پاکستان به عربستان وعده داده در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، اسلام آباد نیز سلاح‌های هسته‌ای در اختیار ریاض قرار دهد. البته این مورد مشخصاً از سوی دولت پاکستان تکذیب شد.

در این میان، باید به این نکته نیز اشاره کرد که از سال ۱۹۹۸ تاکنون، عربستان سعودی روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت ‌رایگان به پاکستان می‌دهد که ارزش آن، سالانه به دو میلیارد دلار می‌رسد.

به هر حال، به نظر می‌رسد مجموعه این عوامل در حال حاضر شرایطی را فراهم کرده که پاکستان ضمن تغییر جهت سیاست خارجی خود، به سمت درگیر شدن در بحران سوریه و همچنین تشدید سیاست‌های ضد شیعی متمایل شود. امری که به نوبه خود مستلزم تقابل روزافزون با ایران و نزدیکی هر چه بیشتر به عربستان سعودی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد