سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار روز خوزستان

 

 

از ابتدای انتخاب حجت الاسلام روحانی به عنوان رییس جمهور از سوی مردم، حدس ها، احتمالات و شایعات پیرامون استانداران در کشور دهان به دهان می چرخد. در استان خوزستان یک پای ثابت این گزینه ها و احتمالات «عبدالحسین مقتدایی» نماینده سابق آبادان و استاندار دولت اصلاحات بود که...
خوزنیوز: از ابتدای انتخاب حجت الاسلام و المسلیمن حسن روحانی به عنوان رییس جمهور از سوی مردم، حدس ها، احتمالات و شایعات پیرامون استانداران در کشور دهان به دهان می چرخد. در استان خوزستان یک پای ثابت این گزینه ها و احتمالات «عبدالحسین مقتدایی» نماینده سابق آبادان و استاندار دولت اصلاحات بود که مردم خوزستان خاطرات خوبی از دوران مدیریت وی در استان دارند.

عبدالحسین مقتدایی استاندار سابق خوزستان

مقتدایی هیچگاه این مسئله را به طور رسمی تکذیب نکرد، اما در هفته گذشته نقل قول های زیادی از وی شنیده شد که وی تمایلی برای تصدی این سمت ندارد.

یکی از نمایندگان استان که خود نیز از گزینه های استانداری به نظر می رسد به نقل از وی اظهار داشت :«من به کلاس اول باز نمی گردم» که البته  با توجه به روحیه و شخصیت مقتدایی و اهمیت استانداری خوزستان، بیان این جمله از سوی وی دور از ذهن به نظر می رسد.

همچنین نقل شده که مقتدایی که در دوره صدارت استانداری مشکلاتی با برخی نمایندگان آن دوره داشت ، پیش بینی کرده است که با شناختی که از نمایندگان فعلی دارد ممکن است این مسائل دوباره بوجود آید، لذا عطای استانداری را به لقایش بخشیده است.

شنیده های خبرنگار ما اما حکایت از آن دارد که تیمی از نخبگان خوزستانی که اتاق فکر دولت یازدهم در استان خوزستان به شمار می روند در حال رایزنی برای کسب سمت مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران برای عبدالحسین مقتدایی هستند - که تا این لحظه با مقاومت بیژن نامدار زنگنه روبرو شده اند - و در صورتی که رایزنی ها برای مقتدایی در این سمت و یا پست مهم دیگری در مجموعه وزارت نفت حاصل نیامد آنگاه مقتدایی بازهم به عنوان یکی از گزینه های استانداری خوزستان مطرح خواهد شد.

لازم به ذکر است مقتدایی هم اکنون به عنوان مشاور مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران مشغول به فعالیت است.
 
 
 
رب ادخلنی مدخل صدق وأخرجنی مخرج صدق و اجعل من لدنک سلطانا ً نصیراً

نوزدهم شهریورماه سال گشت ارتحال عالم مجاهد، آیت الله سید محمود طالقانی، از پیشگامان نهضت اصلاح دینی دوره معاصر است. فقیه روشن فکری که نقش بی بدیل در تبیین و ترویج اندیشه شورا داشته و دفاعیات شرکت او در طرح و تصویب اصل شورا در مجلس خبرگان قانون اساسی بر همگان روشن است. تاجایی که او را بانی طرح شوراها و شوراها را یادگار وی شمرده اند. یاد و نام او را گرامی داشته و بر روح و روان نورانی وی درود می فرستیم. همچنین در گذشت حضرت آیت الله طاهری خرم آبادی، نماینده مجلس خبرگان را تسلیت گفته و آرزوی غفران الهی برای ایشان و صبر جزیل برای بازماندگان می نمایم .

شورا ، یک اصل برگرفته از قرآن کریم است . درجه اهمیت این نهاد در پایه ای است که چندین اصل قانون اساسی را به خود اختصاص داده است، اما به رغم این همه تأکید و منزلت، آن چنان که باید ، مورد توجه قرار نگرفته است .

امروز شوراها با چالش های اساسی مواجهه اند که در این مجال اندک، تنها به دو مورد آن اشاره می گردد:

۱-شورا، نماد واقعی، سپردن اداره امور مردم به دست خویش است. شورا یک نهاد محلی و شهری است که نزدیک ترین ارتباط و تماس را با مردم دارد.

از این روی، انتظار آن است که بیشترین سهم و نقش را در اداره محلی امور شهروندان به عهده گیرد اما متأسفانه روحیه تمرکز گرایی و حرص حفظ قدرت دولتی، عملا شورا ها را به نهادی تشریفاتی و بی اثر بدل کرده است که قدرت چندانی برای انجام وظایف و مسؤلیت خویش ندارند. در حال حاضر، نظام اداری متمرکز و متورم کشور باعث گردید که قدرت تأثیر گذاری این شوراها، اندک بوده و جایگاه رفیع این نهاد مردم محور، در حد ناظری کم رمق تنزل یابد که تنها قدرت دخالت و نظارت بر امور شهرداری ها را داشته باشد و جایگاه اعضای شوراها به شورای شهرداری ها تقلیل یابد.

۲- فقدان قوانین و مقررات جامع و قاطع درباره شوراها که فرآیند شکل گیری آنها را از انجام تا فرجام پوشش دهد، شفاف نبودن اختیارات و وظایف شوراها، عدم تعریف روشن محدوده تعامل و ارتباط قانونی شوراها و نهادهای حاکمیتی و دستگاههای دولتی، فقدان تفکیک منطق و حقوق اجرا و نظارت و آشفتگی مرزهای آن ها، وجود قوانین پراکنده و متضاد و اصلاحیه های ابهام و متناقض و در یک جمله تشتت قانون گذاری از چالش های جدی فراروی شوراهاست که به شدت از قدرت تأثیرگذاری آن ها کاسته است. به یقین، برای کارآمد کردن شوراها که مجلس محلی و شهری قلمداد شده اند، از یک سو نیاز فوری به تصحیح قوانین و رفع خلأ های قانونی، و از سویی، نیاز مبرم به افزایش اختیارات و اقتدار قانونی و حقوقی شوراها هست که این مهم با شکل گیری شوراهای فرادستی توانمند از جمله شورای عالی استان ها شدنی است.

شوراهایی که برابر اصل یکصدودوم حق دارد در حدود وظایف خود طرح هایی تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی جهت قانون گذاری پیشنهاد کند. امیدوارم با انتخاب افرادی کاردان و با سابقه به تقویت جایگاه شورا کمک نماییم.

آغاز فعالیت چهارمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را به همه نمایندگان مردم در سراسر کشور به ویژه همکاران عزیزم در شورای اسلامی ابرشهر تهران تبریک گفته و پیش و بیش از مردم فخیم و فهیم تهرانی که به ما اعتماد نموده اند، قدردانی مینمایم.

خداوند بزرگ را سپاس می گویم که نمایندگان شورا توانستند در یک فضای صمیمی و دوستانه به سرعت، دست به انتخاب هیأت رئیسه و شهردار پایتخت زده و به زودی از هیجانات رقابت ها گذشته و به فصل رفاقت و خدمتگذاری گام نهاده اند. به دوست دیرینه و با صفای خویش، جناب آقای مسجد جامعی که رأی اعتماد همکاران را برای ریاست شورای چهارم، کسب کرده است، تبریک می گویم . فرهیخته ای که منزلتی سترگ، نزد نخبگان و اصحاب فکر و فرهنگ و رسانه داشته و کارنامه درخشان او در مسؤلیت های پیشین به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زبان زد عام وخاص است. ارتباط و تعامل آقای مسجد جامعی با هیأت دولت نقطه قوتی برای شورای چهارم و شهردار تهران است که می تواند در تنظیم روابط  دولت مرکزی و شورا مؤثر افتد . خلأیی که در گذشته، خساراتی هنگفت به پایتخت وارد کرده است.

همچنین از جانب خویش و نمایندگان شورا وبه ویژه همفکران خود، به برادر گرامی جناب آقای دکتر قالیباف که برای سومین دوره متوالی، شانس خدمتگزاری به مردم شریف تهران را یافته، شادباش گفته و آمادگی خویش را برای تعامل سازنده و متقابل و کمک همه جانبه به وی برای پیشبرد بهتر امور اعلام مینمایم. ناگفته پیداست این تعامل باید دوسویه باشد، هم شورا با شهردار و هم شهردار با شورا . فراموش نکنیم اگر شهر تهران، برگزیده یک گروه هم باشد، زمانی موفق خواهد بود که از حمایت همه نمایندگان شورا برخوردار گردد، چرا که بار سنگین مدیریت واداره کلان شهر تهران، جز به همگرایی، تفاهم ، تعامل و همکاری و احترام متقابل ممکن نیست.

برادران و خواهران گرامی: بر کسی پوشیده نیست که هر کدام از اعضای شورای کلان شهر تهران، سلیقه و گرایش سیاسی خاص خود را دارد اما شورا یک هویت مستقل از تک تک ما داشته و باید تلاش کنیم نقاط اشتراک بر جسته و پررنگ گردد و بر نقاط افتراق و اختلاف فزونی و پیشی گیرد. بر همه ما لازم است به شدت مراقبت کنیم که فضای دوستی، صمیمیت، همدلی و وفاق، جای خود را به عرصه رقابت های سیاسی و حزبی ندهد. چرا که شورا ، یک نهاد اجتماعی است که لازمه موفقیت آن، پرهیز از ورود به منازعات و مجادلات سیاسی است.

باید بر مبنای کارشناسی و بحث های عالمانه، مشکلات و مطالبات مردم را بررسی نمود و تصمیم سازی کرده و تمامی نمایندگان شورا ، متناسب با دانش و تخصص و تجربه آنان در کمیسیون ها و شوراهای مختلف و فارغ از گرایش فکری آنان استفاده کرد.

در پایان ، از دولت محترم تدبیر و امید که امید تغییر و بهتر شدن شرایط جامعه را در همگان از جمله شهروندان تهرانی برانگیخته است، می خواهم که ارتباط صمیمی و تعامل خود را با شورای شهر وروستا توسعه بخشیده و به حضور پر رنگ شوراها در روند تصمیم گیری کمک نمایند.

وآخر دعوانا أن الحمدالله رب العالمین

مرجع/ باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان
 
 
 
 
چند روز بعد از این که اخباری مربوط به معرفی یکی از نمایندگان به عنوان گزینه پیشنهادی مجمع نمایندگان خوزستان برای تصدی سمت استانداری مطرح شد و برخی از نمایندگان -از جمله نماینده شادگان- در گفت و گو با یک از خبرگزاری ها بر آن صحه گذاشتند، برخی از نمایندگان از عدم تمایل خود...
خوزنیوز: چند روز بعد از این که اخباری مربوط به معرفی یکی از نمایندگان به عنوان گزینه پیشنهادی مجمع نمایندگان خوزستان برای تصدی سمت استانداری مطرح شد و برخی از نمایندگان -از جمله نماینده شادگان- در گفت و گو با یک از خبرگزاری ها بر آن صحه گذاشتند، برخی از نمایندگان از عدم تمایل خود برای این سمت خبر دادند.

 شنیده های خبرنگار ما اما حکایت دارد که این قضیه کاملا جدی بوده  و از سوی نمایندگان پیگیری می شده است . اما رییس جمهور و تیم مسئول انتصابات، آب پاکی را روی دست نمایندگان ریخته اند که قصد ندارند نماینده ای که سابقه استانداری و یا مدیریت اجرایی کلان نداشته باشد برای استانداری معرفی کند.

حالا شما قضاوت کنید که نمایندگان تمایل نداشته اند و یا رییس جمهوری میل نداشته؟!

 
بیژن زنگنه، وزیر نفت با صدور حکمی مهندس رکن الدین جوادی را به عنوان مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و معاون وزیر در امور نفت منصوب کرد / احکام اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران را برای مدت سه سال به شرح زیر صادر نموده است ...
بیژن زنگنه، وزیر نفت با صدور حکمی مهندس رکن الدین جوادی را به عنوان مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و معاون وزیر در امور نفت منصوب کرد.

در این حکم اشاره شده است که انتصاب مهندس جوادی به این سمت با پیشنهاد اعضای هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران و به استناد حکم ذیل ماده ٥ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب ١٩/٢/٩١ مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است.

مهندس زنگنه همچنین در نامه ای جداگانه خطاب به مهندس احمد قلعه بانی، از زحمات وی در زمان تصدی این سمت تقدیر و تشکر نموده است.

وزیر نفت همچنین به استناد حکم ذیل ماده ٥ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب ١٩/٢/٩١ مجلس شورای اسلامی و ماده ٢٤ اساسنامه شرکت ملی نفت ایران و همچنین حسب اختیار تفویضی به ایشان در جلسه مورخ ٢٧/٥/٩٢ مجمع عمومی این شرکت، احکام اعضای اصلی و علی البدل هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران را برای مدت سه سال به شرح زیر صادر نموده است:

١- مهندس رکن الدین جوادی         عضو اصلی

٢- دکتر حبیب امین فر                  عضو اصلی

٣- آقای هرمز قلاوند                     عضو اصلی

٤- مهندس عبدالمحمد دلپریش     عضو اصلی

٥- آقای محسن قمصری               عضو اصلی

٦- آقای حمید بورد                      عضو اصلی

٧- آقای محمود رضا فیروزمند         عضو علی البدل

٨- آقای محمد علی عمادی          عضو علی البدل

٩- دکتر سید اصغر هندی             عضو علی البدل
 
 
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان گفت: شهردار جدید اهواز در انتخاباتی سالم برگزیده شده و همه شرایط لازم یک شهردار را دارا است
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان گفت: شهردار جدید اهواز در انتخاباتی سالم برگزیده شده و همه شرایط لازم یک شهردار را دارا است.

سیدکریم حسینی اظهار کرد: شهردار اهواز از همه جهت مورد تایید بوده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی اختلافات بین اعضای شورای شهر را امری طبیعی دانست و بیان کرد: در همه جای کشور اختلاف بین اعضا شورای شهر وجود دارد.

معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان افزود: شهردار جدید اهواز در انتخاباتی سالم برگزیده شده و همه شرایط لازم یک شهردار را دارا می‌باشد.

وی در خصوص شایعات مبنی بر رد صلاحیت شهردار اهواز، افزود: شهردار اهواز بر اساس رای گیری اعضا شورای شهر و در اذعان عمومی صورت گرفته است لذا جای هیچ شک و تردیدی در این انتخابات وجود ندارد.

حسینی ادامه داد: شهردار منتخب با رای اکثریت آرا برگزیده شده است و اکنون باید قبول داشته باشیم که شهردار اهواز سیدخلف موسوی است. شورای شهر نباید دیگر به این مسائل دامن بزند بلکه باید به دنبال تعامل بیشتر با شهردار جدید باشند.
مرجع / فـارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد