استاندار خوزستان گفت: نباید مصائب اجرای طرحهای ملی گریبانگیر استان ما شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، عبدالحسن مقتدایی در جلسه شورای کیفی رودخانه کارون که ظهر امروز با حضور مسئولان استان در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد اظهار کرد: نباید مصائب طرحهای ملی که در خوزستان اجرا میشود گریبانگیر استان ما شود.
وی در ادامه به اجرای برخی از طرحها در خوزستان اشاره کرد و گفت: یکی از این طرحها توسعه نیشکر است که در استان ما به اجرا در آمد.
استاندار خوزستان بیان کرد: توسعه نیشکر به عنوان یک طرح ملی و خیلی خوب است اما مشکلاتی که بعد از اجرای آن به وجود آمد دامنگیر استان ما شد.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات به وجود آمده پس از اجرای توسعه نیشکر، پساب آن بوده که معضلاتی را برای استان خوزستان در بر داشته است.
رئیس شورای اداری خوزستان در ادامه به اجرای طرح مقام معظم رهبری در اراضی خوزستان اشاره کرد و گفت: در جلسهای که در تهران داشتهایم یک و نیم میلیارد دلار برای اجرای بخشی از آن در نظر گرفته شد اما در بررسیهایی که انجام دادم و در این جلسه هم مطرح شد اعتبار لازم برای اجرای این طرح را 3 میلیارد دلار بیان کردم.
مقتدایی تصریح کرد: برای اجرای هر طرحی باید از صفر تا صد آن را در نظر بگیریم زیرا پس از انجام طرح، نیاز است به جوانب آن نیز توجه شود.
وی اذعان داشت: سه نکته اساسی را درباره اجرای طرح مدنظر مقام معظم رهبری در جلسه تهران مطرح کردم که باید به آن توجه داشته باشیم اینکه پس از اجرای طرح در زمینهای زراعی خوزستان پساب آن به کجا ریخته میشود و باید اولویت با اشتغال مردم بومی باشد نه تعاونیهایی که از استانهای دیگر میآیند و نیروهایشان را از جای دیگر تامین میکنند.
مقتدایی تاکید کرد: اگر قرار است کاری در خوزستان انجام شود باید حقوق استان ما را در نظر بگیرند نه این مانند خیلی از طرحهای دیگر مشکلات آن دامنگیر ما شود.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921130000985#sthash.yoQPfkDJ.dpuf
عضو شورای اسلامی شهر اهواز:
رئیس شورا جلسه را خوب مدیریت نمیکند/ برخی اعضای شورا دنبال منافع شخصی هستندبه گزارش آنی آنلاین* آذر زمانپور اظهار داشت: دعواهای شخصی و اختلاف سلیقه ها عامل تشنجات شورا می باشد شهردار منطقه 3 می گوید بعضی از اعضای شورا که علیه او صحبت کرده اند خواسته های شخصی از او داشته اند و چون او زیر بار نرفته است تبدیل به یک دعوای شخصی شده است.
آذر زمانپور عضو شورای اسلامی شهر اهواز در گفتوگویی در خصوص بودجه 93 شهرداری اهواز اظهار داشت:در بودجه شهرداری آن چیزی که بیشتر به چشم می آید بودجه عمرانی است که چیزی حدود 76 درصد می باشد و 24 درصد بودجه های جاری و هزینه ایی در آن لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ پله اول رشد و آبادانی است تصریح کرد: باید نگاه خاص و ویژه ایی به توسعه فرهنگی و اجتماعی در شهر اهواز داشت اما متاسفانه مسائل فرهنگی و آموزشی که زیربنا هستند در بودجه شهرداری کمتر دیده شده است.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز گفت:در شوراهای گذشته شهر اهواز هم به مسائل فرهنگی کمتر پرداخته شد با توجه به اینکه آسیب ها اجتماعی و فرهنگی در شهر ما زیاد و آزار دهنده هستند.
وی افزود: یکی از عمده دلایل فرار مغزها از اهواز و استان همین فقر فرهنگی است که باید برای حل آن چاره اندیشی کرد و دوستان ما در کمیسیون فرهنگی شورای باید ابهامات و کم و کاستی های فرهنگ در بودجه شهرداری را روشن و حل کنند.
زمانپور در پاسخ به این پرسش که علت درگیری در سه جلسه اخیر شورا چه بوده است عنوان داشت: دعواهای شخصی و اختلاف سلیقه ها عامل تشنجات شورا می باشد شهردار منطقه 3 می گوید بعضی از اعضای شورا که علیه او صحبت کرده اند خواسته های شخصی از او داشته اند و چون او زیر بار نرفته است تبدیل به یک دعوای شخصی شده است.
وی اضافه کرد:الان سه هفته متوالی است شورای شهر درگیر شهرداری منطقه 3 اهواز است و از دیگر مناطق و مشکلات شهر غافل شده ایم ظاهرا این دوستان دنبال عوض کردن این شهردار و جایگزینی شخص مورد نظر خودشان هستند.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز اظهار داشت:طبق قانون اعضای شورا نمی توانند به شهرداران مناطق امرو نهی کنند و یا تذکر بدهند بلکه می توانند از شهردار مرکزی پاسخ بخواهند
آذر زمانپور تصریح کرد: رئیس شورا خیلی بهتر می توانست جلسات را اداره کند این روزها صحن شورا تبدیل به دعواهای شخصی شده است که شان شورا و اعضای آن نیست
وی افزود:آنقدر جلسات شورا پر حاشیه است که اگر صداو سیما جلسات را پخش می کرد از برنامه 90 پر بیننده تر می شد
عضو شورای اسلامی شهر اهواز در خصوص رئیس شورای شهر گفت:بعضی از اعضای شورا که بیشتر دنبال خواسته ها و منافع شخصی خود هستند رئیس شورا را احاطه کرده اند و نمی گذارند وی کار خودش را درست انجام دهد و حصاری دور او ایجاد کرده اند
وی در پایان تاکید کرد:رئیس شورا باید یک مدیریت قوی و قاطع داشته باشد تا بتواند 20 نفر با سلیقه متفاوت را مدیریت کند تا یک خروجی خوبی برای شهر داشته باشد
عضو شورای اسلامی شهر اهواز:
بحث عدم کفایت رئیس شورای شهر اهواز مطرح است
برخی از اعضای شورای شهر معتقدند که باید مدیریت شورای شهر اهواز تغییر کند.
به گزارش آنی آنلاین* سید محمد جواد رضوی عضو شورای اسلامی شهر اهواز در خصوص با انتقاد از رئیس شورای شهر اهواز اظهار داشت:بحثی که این روزها در در بین اعضای شورا مطرح است موضوع عدم کفایت رئیس شورا است وی باید بداند که شورا متشکل از ۲۱ نفر است و دست از تک روی ها بردارد.
وی افزود: رئیس شورای شهر اهواز بیش از اینکه به دنبال ایفای حقوق مردم باشد طرف شهرداری را گرفته است البته اگر شهرداری کار درستی انجام دهد بی شک اعضای شورا هم تایید می کنند ولی هیچ مجموعه ای بی عیب و ایراد نیست و شورا باید مطالبات مردم را دنبال کند.
رضوی گفت: دو نظریه در بین منتقدین رئیس شورا که کم هم نیستند وجود دارد بعضی ها می گویند جلسه ای برگزار شود و ایرادات اقای علاسوند به وی انتقال داده شود تا اصلاح کند و بعضی دیگر معتقدند باید مدیریت شورا عوض شود.
وی در بخش دیگری از مصاحبه با اشاره به تغییر دسته بندی ها در شورای شهر گفت:از ابتدای شورا و در جریان انتخاب شهردار ،شورا به دو گروه ۱۴ و ۷ نفره تقسیم شد ولی امروز همان گروه ۱۴ نفره نیز دچار اختلاف شده اند و ۶ نفر از آن جدا شده اند.
رضوی ادامه داد:آن ۸ نفر باقی مانده هم دچار اختلاف نظر هستند و حالا عده ایی به دنبال یارگیری از دسته ها و گروه ها و تغییر آرایش دسته بندی ها در شورا هستند.
عضو شورای اسلامی شهر اهواز در پایان تاکید کرد:اگر ایجاد این دسته بندی ها و گروه ها با هدف عمران و آبادی شهر باشد و جلساتی علمی و عمرانی بین خود و هم فکرانشان برگزار کنند که عیبی ندارد اما اگر به دنبال منافعی برای خود و دیگران باشند مشکل ساز است.
برای ارتقا کیفیت آب شهرهای خوزستان چه باید کرد؟ اجتماعی 15:57:17 1392/11/30 9211-15414-5 کد خبر RSS :: پرینت |
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در جلسه شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون گفت: با تکمیل طرح آبرسانی غدیر، کیفیت آب شهرهای اهواز، خرمشهر و آبادان، شادگان و دشتآزادگان به میزان 2.2 برابر افزایش مییابد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- محمدرضا شمسایی در این جلسه که امروز (30 بهمن ماه) در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: طرح آبرسانی غدیر باید تکمیل شود، چون با توجه به شرایطی که برای کارون پیش آمده و عمدتا به دلیل ورود پساب کشاورزی است، در صورت تکمیل نشدن طرح، قطعا با مشکلاتی مواجه میشویم.
وی ادامه داد: با تکمیل طرح میتوان میزان 70 درصد آب اهواز و 70 درصد آب خرمشهر و آبادان که از کرخه تامین میشود را به 100 درصد برسانیم و همچنین آب شادگان و دشتآزادگان را نیز حداقل از کرخه تامین کنیم، با این شرایط کیفیت آب نیز افزایش پیدا میکند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: 280 میلیارد تومان نیاز است که بتوانیم ظرف 4 تا 5 ماه مساله آب این چند شهر را حل کنیم لذا درخواست میشود جلسهای با وزیر نیرو داشته باشید و تکلیف این 280 میلیارد تومان مشخص شود تا سازمان آب و برق بتواند در خصوص تامین 100 درصدی آب این شهرها اقدام کند.
شمسایی در ادامه به نصب سیستمهای پایش در رودخانههای استان اشاره کرد و گفت: کارایی این سیستم را در چند رودخانه دنیا مشاهده کردیم، این سیستم در دنیا یک سیستم به روز است و در استان خوزستان کار اجرای آن از سال 1380 آغاز شد و اجرا سه سال طول کشید.
وی افزود: به طور خلاصه روند کار سیستم این صورت است که وضعیت کیفیت و کمیت آب را به صورت لحظهای در هر نقطهای که ایستگاه پایش نصب شده است، نشان می دهد. نصب سیستم پایش در 5 رودخانه استان جزو برنامه ما بود ولی چون سه رودخانه کارون، دز و کرخه در اولویت بودند، کار در این رودخانهها اجرا شد و متاسفانه در رودخانههای دیگر انجام نشد که باید سیستم در رودخانههای زهره و مارون نیز نصب شود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: البته این سیستم زمانی کارایی لازم و اثر مثبت دارد که مدیریت داشته باشد و جهت جمعآوری صرف دادهها نباشد.
شمسایی اظهار کرد: مدیریت این کار در دنیا تجارب بسیار خوبی دارد. اگر مدیریت لازم وجود نداشته باشد، وجود سیستم هیچ اثری نخواهد داشت. مساله مدیریت کار بیشتر از خودکار اهمیت دارد.
همچنین هوشنگ حسونیزاده، معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان در این جلسه گفت: به منظور جمعآوری دقیق و سریع اطلاعات در زمینه وضعیت کمی و کیفی رودخانههای استان، ایستگاههای پایش در رودخانه کارون، دز و کرخه نصب شدهاند.
وی افزود: 28 ایستگاه رفتارسنجی در حوزه کارون و دز، 25 ایستگاه پایش کیفی در حوزه کارون، 22 ایستگاه هشدار سیل در حوزه دز و کارون، 20 ایستگاه هشدار سیل در حوزه کرخه و 17 ایستگاه پایش کیفی در حوزه کرخه تعریف شده است.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: عمده این ایستگاهها ساخته و اکثرا نیز به بهرهبرداری رسیدهاند. جانمایی این ایستگاه از استانهای بالادست حوزه دز و کارون از جمله استانهای مرکزی، اصفهان، کهگلیویه و بویراحمد، چهار محال بختیاری تعریف شده است.
حسونیزاده افزود: این ایستگاهها به ما کمک میکنند که در هر زمان ورود فاضلاب، زهابهای صنایع و احیاناً تخلیه نفت و موارد دیگر را مشخص میکند و بررسی منابع آلاینده و میزان برداشت از جمله اهداف اجرای این طرح است که برای رفع مشکلات پیش آمده یا دبی آب را افزایش میدهیم یا از کدورت آب میکاهیم.
|
نرخ سکه و طلا در بازار اهواز اقتصادی 14:0:26 1392/11/30 9211-16874-5 کد خبر RSS :: پرینت |
هر اونس طلا امروز (30 بهمنماه) یک هزار و 320 دلار در بازارهای جهانی معامله شد که نسبت به روزهایگذشته 4 دلار کاهش داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) -منطقهخوزستان- قیمت سکه طرح قدیم و جدید 935 هزار تومان است که در مقایسه با روزهای گذشته یک هزار تومان کاهش یافت.
همچنین طبق نرخ اعلامی اتحادیه طلا و جواهر اهواز، هر عدد نیمسکه با قیمت 480 هزار تومان و هر عدد ربع سکه بهار آزادی با قیمت 280 هزار تومان معامله میشود که نیمسکه با 4 هزار تومان افزایش و ربعسکه بدون تغییر در بازار عرضه شد.
هر عدد سکه یک گرمی نیز 180 هزار تومان فروخته شد که قیمت آن نسبت به روزهای گذشته 3 هزار تومان افزایش یافته است. قیمت هر گرم طلای خام نیز 95 هزار تومان و قیمت پایه فروش طلا 111 هزار و 280 تومان است.
|
این روزها صدای ساکنان منطقه ملاشیه اهواز از فقر امکانات و کمبودها بالا گرفته تا شاید تلنگری برای مسئولان و پرداختن به حاشیههای شهر اهواز است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، وقتی سخن از پایتخت و مراکز استانها به میان میآید همه فکر میکنند فقط امکانات و اعتبارات است که به این مناطق سرازیر میشود و هیچکس به فکر کوچه و پس کوچههای نازیبای این شهرها نیست.
آنچه امروز در مرکز استان خوزستان، اهواز به وفور قابل مشاهده است و در مناطق حاشیهنشین و محروم این شهر قابل درک و ملموس؛ معضلاتی چون فاضلاب، حفاری کوچه و خیابانها، نبود امکانات، عدم رسیدگی به مشکلات ساکنان مناطق مختلف محروم و...
اما در منطقه ملاشیه اهواز، این کمبود و کاستیها به اوج خود رسیده است و ساکنان آن از وضعیت موجود، ناراضی و تاکنون شکوههای بسیاری به مسئولان داشتهاند که نمونه بارز آن در بیست و دومین جلسه شورای اسلامی شهر اهواز بود.
به گزارش فارس، ملاشیه محلهای در جنوبیترین نقطه قسمت غربی اهواز مرکز استان خوزستان ایران است. این منطقه از محلات حاشیه شهر به شمار میرود و در جاده اهواز به خرمشهر قرار دارد. ملاشیه یکی از مناطق پرجمعیت اهواز است که در دوران جنگ تحمیلی به علت نزدیکی شرکتهای صنعتی بزرگی همچون فولاد کاویان، گروه ملی، نورد لوله، پایه ساز، فارسیت، سپنتا، هپکو تلفات جانی و خسارتهای مالی به مردم این منطقه رسانید نیروهای عراقی بعد از اشغال خرمشهر تا نزدیکی این منطقه رسیدند.
*سیل فاضلاب ملاشیه را احاطه کرده است
در آغاز این جلسه ابتدا یکی از ساکنان منطقه ملاشیه به بیان مشکلات این منطقه پرداخت و اظهار کرد: ملاشیه در جنگ تحمیلی شهدای بسیاری را تقدیم جمهوری اسلامی کرد و گلولههای توپ و تانک دشمن بر سر مردم مظلوم این منطقه میبارید.
وی ادامه داد: اهالی ملاشیه در دورانهای مختلف از جمله انتخابات وفاداری خود را به مسئولان ثابت کردهاند اما هیچ گاه به مشکلات و درددل آنها پرداخته نشده است.
ساکن کوی ملاشیه خواستههای مردم این منطقه را اینگونه بیان کرد: احداث ناحیه شهرداری با نیروهای مردمی، احداث فرهنگسرا، آسفالت خیابانها، ایجاد زمین ورزشی، تکمیل بازارچه بهمنظور ساماندهی بازاریان و... از درخواستهای مردم این منطقه است.
وی تصریح کرد: اگر به مشکلات ملاشیه رسیدگی نشود مجبور هستیم نامهای را به دفتر رئیس جمهوری بفرستیم و مشکلات خود را بیان کنیم.
وی به عدم وجود امنیت در ملاشیه اشاره کرد و ابراز داشت: نبود امنیت یکی از معضلات این منطقه است که با احداث پاسگاه میتوان در راستای حل این مشکل اقدام کرد.
یکی دیگر از اهالی منطقه ملاشیه بزرگترین مشکل این منطقه را فاضلاب بیان کرد و گفت: فاضلاب مانند سیلی اطراف ملاشیه را فراگرفته است که در هنگام بارندگی شدت آن چند برابر میشود.
وی اضافه کرد: چرا نباید مقداری از بودجه فاضلاب اهواز به ملاشیه اختصاص داده شود؟
*ملاشیه بدون بیمارستان و امکانات پزشکی
رئیس شورایاری منطقه ملاشیه به نمایندگی از مردم به بیان مشکلات این منطقه پرداخت و اظهار کرد: برای انتخابات شورا یاری ملاشیه 25 نفر عضو و از بین آنها پنج نفر انتخاب شدند.
عقیل سیاحی ادامه داد: شورایاری رابط بین مردم و مسئولان هستند و مشکلات منطقه را به گوش مسئولان میرسانند.
وی با بیان اینکه بیکاری در بین جوانان ملاشیه بیداد میکند، اذعان کرد: چرا باید با وجود این همه نیروی بومی بیکار از نیروهای غیربومی استفاده شود؟ آیا مسئولان درد بیکاری و بیپولی را حس کردهاند؟
رئیس شورایاری منطقه ملاشیه خاطرنشان کرد: ملاشیه از هر منطقهای محرومتر است و مسئولان باید به داد ساکنان آن برسند.
سیاحی همچنین عنوان کرد: جمعیت 50 هزار نفری این منطقه بدون بیمارستان، پوشش درمانی، اورژانس، ایستگاه آتش نشانی، کیوسک روزنامه، فرهنگسرا، کتابخانه و پارک محلهای هستند.
وی اضافه کرد: اگر امکانات برای این مردم محروم فراهم شود ما هم قول میدهیم برای پرداخت عوارض و مالیات فرهنگ سازی کنیم.
رئیس شورایاری منطقه ملاشیه تصریح کرد: در این منطقه جوانان زیادی زندگی میکنند که جویای کار هستند و با وجود همه مشکلات در انتظار حمایت مسئولان نشستهاند.
وی در پایان ابراز داشت: همه تلاش خود را برای رفع محرومیت این منطقه به کار بستهایم و مسئولان مطمئن باشند که در صورت برداشتن یک گام مثبت برای رفع محرومیتزدایی، ساکنان این منطقه تعامل و همیاری بیشتری را با آنها برقرار میکنند.
* استقرار پاسگاه در ملاشیه
عضو شورای اسلامی شهر اهواز نیز به دنبال صحبتهای نماینده مردم ملاشیه گفت: به همراه یک تیم کارشناسی از منطقه ملاشیه دیدن کردهام.
جانعلی خورشیدی در ادامه عنوان کرد: این منطقه نیاز به رسیدگی فوری دارد و شورای شهر تمام همت خود را برای انتقال مشکلات ملاشیه به مدیران و مسئولان مرتبط دارد.
وی ادامه داد: ایجاد پاسگاه برای این منطقه را با معاونت نیروی انتظامی خوزستان مطرح کردهایم و در آینده نزدیک در جلسهای با وی گفتوگو خواهیم کرد و به صورت جدی پیگیر آن هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، شورایاری رابط بین مردم و مسئولان هستند و مشکلات منطقه را به گوش مسئولان میرسانند. برای انتخابات شورایاری ملاشیه 25 نفر عضو و از بین آنها پنج نفر انتخاب شدند.
از آنجا که در حاشیه شهرها هم بسیاری از مردم بنا به اجبار و یا شرایط زندگی مجبور به زندگی هستند و حق نفس کشیدن و گذراندن امور زندگی دارند بهتر است مسئولان دستگاههای اجرایی مختلف با هماهنگی و اندیشیدن تدابیری منظم و متمرکزتر در راستای رفع مشکلات این مناطق اقدام کنند زیرا در غیر این صورت معضلاتی دامنگیر شهرها میشود که جبران آنها بسیار سختتر است.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921130000337#sthash.y0eWGefr.dpuf
طولانیترین راپل هوایی کشور در اهواز افتتاح شد اجتماعی 9:38:0 1392/11/30 9211-14814-5 کد خبر RSS :: پرینت |
طولانیترین راپل هوایی کشور به طول 485 متر و ارتفاع 38 متر در پارک کوهساران منطقه 7 اهواز افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خوزستان- مهراب فلسفیزاده، شهردار منطقه 7 اهواز، در مراسم افتتاح راپل هوایی و بازارچه محلهای کوی رمضان اظهار کرد: راپل هوایی بر اساس اختلاف ارتفاع پارک کوهساران در این مکان احداث شده که دارای 2 خط 250 و 150 متری و سه ایستگاه است.
وی ادامه داد: طولانیترین راپل هوایی در ایران، توسط سه اپراتور هدایت میشود و دارای 50 ست دستکش و تجهیزات و سایر موارد است و با اعتبار 6.5 میلیارد تومان از محل اعتبارات شهرداری اهواز به بهرهبرداری رسیده است.
شهردار منطقه 7 اهواز با اشاره به طرحی که به منظور بهسازی این محدوده در دستور کار قرار گرفته است، گفت: متاسفانه پیش از این به دلیل وجود نابهنجاریهایی، حضور مردم در این منطقه کم بود ولی قطعا با احداث راپل هوایی، جاذبه فرامنطقهای ایجاد خواهد شد و شهروندان از دیگر مناطق در اینجا حضور پیدا کرده و از این جاذبهها استفاده میکنند.
فلسفیزاده در ادامه به محرومیت و بافت فرسوده منطقه 7 اهواز اشاره کرد و افزود: حضور اعضای شورای شهر نشان میدهد که در موضوع کمک به مناطق محروم و کمبرخوردار از امکانات عمرانی، رفاهی و خدماتی، یک دل، همراستا و همگام هستند.
وی افزود: یکی از نقاط حادثهخیز و سانحهخیز منطقه 7 شهرداری اهواز، ورودی کوی "منبع آب" است که امیدواریم با نصب سریع علایم رانندگی و چراغ راهنما در این محدوه و همچنین تامین روشنایی آن، مشکلات مربوط به حادثهخیز بودن منطقه رفع شود.
شهردار منطقه 7 اهواز اظهار کرد: ایجاد بر 5 پارک محلهای، 40 ایستگاه معمولی و 10 ایستگاه مکانیزه اتوبوس و همچنین بازگشایی دو مسیر بنبست (20 متری منبع آب به کوی آل صافی و 20 متری کوی منبع آب به کوی رمضان) در حال انجام است ولی قطعا با این اقدامات شاهد تحول در منطقه 7 نخواهیم بود، چرا که این تحول مستلزم تزریق منابع مالی و اعتبارات عمرانی است. نیاز است که نسبت به سالهای گذشته اعتبارات عمرانی که از سوی دولت تخصیص مییابد؛ بیشتر به مناطق محرومی همچون منطقه 6 و 7 تعلق گیرد.
فلسفیزاده به وجود بارگاه مطهر حضرت علیبنمهزیار اهوازی در محدوده منطقه 7 شهرداری اشاره کرد و گفت: این بارگاه یکی از شاخصها و ویژگیهای مثبتی است که منطقه دارد و امید است بتوان در آن همانند شهرهای دیگر که دارای اماکن مذهبی هستند، یک طرح نوسازی اطراف حرم اجرا کرد.
وی ادامه داد: اولین و قدیمیترین هسته شهر اهواز منطقه عامری (دروازه) است که تراکم جمعیتی در منطقه 7 ، 160 تا 170 نفر در هکتار است و بیشترین تراکم چمعیتی به شمار میرود اما متاسفانه 70 درصد بافت منطقه و مناطق حاشیه را بافت فرسوده تشکیل میدهد. بافتهای فرسوده تا زمانی که بازگشایی و تعریض مناطق صورت نگیرد، امکان تغییر وجود ندارد. تا زمانیکه پروژههای محرک توسعه آن محدوده توسط ارگانهای زیربط اجراء نشود، قطعا امکان تحول و توسعه در این منطقه ممکن نخواهد بود.
شهردار منطقه 7 گفت: دستگاههای مختلف باید در این مناطق در جهت ارایه خدمات مناسب و همچنین ایجاد تحول در مناطق محروم تحت مدیریت شورای شهر که همان مدیریت واحد شهری است، اقدام کنند. متاسفانه وضعیت فاضلاب محدوده منطقه 7 وضعیت خوبی نیست، روشنایی معابر نیز وضعیت مناسبی ندارد.
فلسفیزاده اظهار کرد: نوسازی تاسیسات زیربنایی موضوع بسیار مهمی است؛ خوشبختانه مناطق نفتخیز جنوب، ناحیه صنعتی کارون و بخشی از ملی حفاری و لولهسازی در محدوده منطقه 7 شهرداری واقع شدهاند. لذا بایستی بتوان از عوارض دریافتی از این صنایع خدمات مطلوبتر به شهروندان ارایه کنند.
همچنین در این مراسم حجتالاسلام و المسلمین کاظم سواری، عضو شورای شهر اهواز گفت: همه اعضای شورای شهر اهواز این اتفاق نظر را دارند که ارایه خدمات در مناطق محروم و کمبرخوردار افزایش یابد.
وی ادامه داد: مناطقی همچون کوی رمضان، کوی آل صافی، کوی منبع آب و حصیر آباد از مناطق قدیم اهواز ولی متاسفانه محروم هستند و عزمی ایجاد شده که خدمات خوبی به شهروندان در این مناطق ارایه شود.
این عضو شورای شهر اظهار کرد: همه 21 عضو شورا با تمام اختلاف نظرها و اختلاف سلایقی که وجود دارد، آمدهاند که خدمت کنند. نظرات و تضارب آرا موجب میشود کار پختهتر، منظمتر و با تفکرات مختلف به نتیجه برسد.
|
ˈسیدخلف موسویˈ روزچهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: در نامه مزبور از رییس جمهوری درخواست کردیم این اعتبار را برای خدمت به مناطق محروم اختصاص دهد.
وی توضیح داد: از آنجایی که شهرداری با عوارض پرداختی مردم اداره می شود و مردم این مناطق نمی توانند مانند بقیه افراد عوارض کافی را پرداخت کنند دولت باید در این زمینه به شهرداری کمک کند.
شهردار اهواز گفت: البته این مانع از آن نمی شود که خدمات خود را گسترش ندهیم اما توقع داریم رییس جمهوری و استاندار خوزستان کمک کنند تا بیشتر به مناطق محروم کمک و این مناطق را ساماندهی کنیم.
وی افزود: نامه ارسالی به رییس جمهوری در معاونت اجرایی نهاد ریاست جمهوری در دست بررسی قرار دارد.
**اولویت شهرداری اهواز در بودجه 93 بهسازی مناطق محروم است
شهردار اهواز گفت: اولویت این شهرداری در بودجه سال 93 بهسازی محیط شهری و ساماندهی وضعیت خیابان های مناطق محروم اعم از آسفالت و دفع آب های سطحی و نیز ایجاد فضاهای مفرح و ورزشی و توسعه بازارچه های محلی است.
شهرستان اهواز مرکز استان خوزستان با جمعیتی افزون بر یک میلیون 200 هزار نفر جزو شهرهایی است که هرساله مهاجران زیادی دارد و مناطق حاشیه شهر آن رو به افزایش است.
کوی های رمضان،آل صافی،منبع آب و حصیرآباد و چند منطقه دیگر در بافت قدیمی اهواز قرار داشته و از مناطق محروم این شهرستان به شمار می آیند که افزون بر 40 درصد جمعیت این کلانشهر را در خود جای داده اند.
اهواز با داشتن هشت منطقه حاشیه نشین هفتمین کلانشهر و دومین شهر حاشیه نشین در کشور است.
به گزارش چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سرهنگˈحشمت ا... رحمانی رادˈ دراین باره افزود: پس از کشف اشیای عتیقه در چند روز گذشته با تحقیقات پلیس که درراستای برخورد قاطع با قاچاقچیان صورت گرفت، مشخص شد افراد دیگـری نیز در زمینه خرید و فروش عتیقه جات فعالیت دارند که موضوع جهت شناسایی افراد در دستور کار پلیس اطلاعات شهرستان باغملک قرار گرفت.
وی افزود: پس از انجام اقدامات اطلاعاتی مخفیگاه قاچاقچیان اشیای عتیقه شناسایی که در این رابطه دو تن دستگیر و مقادیری شی عتیقه نیز از آنان کشف شد.
این مقام مسوول اضافه کرد: اشیای عتیقه مربوط به دوره قبل از اسلام به شرح یک عددکاسه گوشه دار بزرگ سفالی دوره اشکانی، یک عدد نیمه کاسه سفالی شکسته دوره اشکانی، یک مورد کوزه آب دهانه تنگ نیمه شکسته مربوط به دوره ایلامی، یک حلقه انگشتر ، پانزده عدد سکه تاریخی، هفده عدد مهره زینتی، تخته سنگی سیاه به ابعاد 8 در20 همگی دارای قدمت تاریخی کشف و ضبط و متهمان پس از تشکیل پرونده جهت سیرمراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند.
این مقام مسوول اضافه کرد: اشیای عتیقه مربوط به دوره قبل از اسلام به شرح یک عددکاسه گوشه دار بزرگ سفالی دوره اشکانی، یک عدد نیمه کاسه سفالی شکسته دوره اشکانی ، یک مورد کوزه آب دهانه تنگ نیمه شکسته مربوط به دوره ایلامی، یک حلقه انگشتر، پانزده عدد سکه تاریخی، هفده عدد مهره زینتی، تخته سنگی سیاه به ابعاد 8 در20 همگی دارای قدمت تاریخی است.
وی افزود: متهمان پس از تشکیل پرونده جهت سیرمراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از سقوط حکومت بعث عراق و ایجاد روابط مناسب با حکومت فعلی از سوی کشورمان، توافق نامه هایی طبق قوانین بین الملل برای ورود و خروج اتباع دو کشور به امضا رسید و از همان اوایل تاکنون محدودیتی برای ورود عراقی ها به ایران منعقد نشد به گونه ای که عراقی ها هر وقت بخواهند با ویزای انفرادی می توانند وارد خاک کشور جمهوری اسلامی ایران شوند، ولی از این سو، مسئولان حج و زیارت کشور آستین بالا زده و از این فرصت پیش آمده استفاده کرده و زیارت عتبات مقدسه را زیر نظر این سازمان در آورده و خروج ایرانیان با ویزای انفرادی را از این مرز ممنوع کردند.
حاج عاشور از مردم خرمشهر است و پسر عمویش اهل بصره عراق، عاشور پیرمرد عرب خرمشهری هفته گذشته با شنیدن خبر درگذشت پسرعمویش و برای رسیدن به مراسم و رفتن به عراق به هر دری که می توانست زد ولی جواب این بود: «ویزای انفرادی جهت رفتن به عراق برای ایرانیان ممنوع است.»
مشکل سفر خرمشهری ها به عراق حل شود
امام جمعه خرمشهر می گوید: مردم بومی خرمشهر و آبادان ارتباط نزدیک فامیلی با مردم عراق دارند به همین دلیل صدور ویزای انفرادی نباید صرفا مختص روزهای اربعینی حسینی باشد.
حجت الاسلام سید نبی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در مرز شلمچه با چشمان خود شاهد بودم که به پیرزنی که برای دیدن دخترش در بصره قصد رفتن به عراق را داشت، اجازه خروج از مرز را نمی دادند در حالی که فاصله زمینی خرمشهر تا استان بصره عراق 10 کیلومتر بیشتر نیست و با وجود اینکه همه ویزاها و گذرنامه ها به صورت قانونی صادر شده ولی به دلیل سخت گیری های بی مورد کار را برای مردم دشوار کرده اند.
وی می افزاید: خیلی از مردم خرمشهر به دفتر من مراجعه می کنند و می گویند که برادر آنها و یا اقوام آنها در عراق به رحمت خدا رفته اند و برای مراسم ختم باید در آنجا حضور داشته باشند ولی متأسفانه مسئولین در مرز به جز ایام اربعین به هیچ یک از ایرانیان اجازه ویزای انفرادی جهت خروج را صادر نمی کنند.
بهانه هایی که قابل توجیه نیست
امام جمعه خرمشهر می گوید: به نظر من این بهانه ها قابل توجیه نیست زیرا مسئولان حج و زیارت می گویند که به دلیل خطراتی که برای مسافران ایرانی وجود دارد از صدور ویزای انفرادی در ایام سال معذوریم در صورتی که ما در خبرها شاهد هستیم که تمامی اتفاقاتی که برای زوار و مسافران ایرانی رخ داده بود همگی در قالب همین کاروانهای حج و زیارت بوده و کسانی که به صورت انفرادی وارد خاک عراق می شدند هیچگونه مشکلی برای آنها به وجود نمی آید.
وی می افزاید: سازمان حج و زیارت مدعی است که آزادی دادن به مسافران در خصوص عبور از مرز شلمچه نگرانی هایی دارد و ممکن است باعث پیش آمدن مسایلی مانند گذشته شود که در خصوص معضلات حاشیه ای مسافران به ترکیه و سوریه رخ داده بود و این امر از نظر ما به دلیل نزدیکی مذهبی و فرهنگی بین دو کشور ایران و عراق توجیه پذیر نیست.
موسوی اظهار می کند: پیگیری های صورت گرفته برای باز کردن مرز به صورت دائمی برای زوار و مسافران ایرانی که قصد دارند با ویزای انفرادی وارد کشور عراق شوند متأسفانه تاکنون بی نتیجه مانده است.
امام جمعه خرمشهر می گوید: در این خصوص با جلیلی نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی و همچنین با معاونان رئیس جمهور و خیلی دیگر از مسئولان کشوری صحبت هایی داشتیم که در نهایت متوجه شدیم این جریان در سازمان حج و زیارت گره خورده است.
موسوی می افزاید: حج و زیارت اگر بخواهد واقع بینانه به این مسئله نگاه کند کاملا خواهد دید که محیط عراق یک محیط مذهبی و خالی از مسائل دیگر است چرا که نزدیکی فرهنگی و مذهبی عراق به ایران بسیار زیاد است و این بهانه ها به سود مردم ایران نیست.
امام جمعه خرمشهر در پایان می گوید: از سویی دیگر باید مسئولین از این زاویه نیز نگاهی داشته باشند که مردم خرمشهر و آبادان ارتباط نزدیک فامیلی با مردم جنوب عراق دارند و این فاصله انداختن بین آنها مناسب حال این منطقه نیست.
چرا خویشاوندانمان در ایران برای دیدن ما اجازه سفر به عراق را ندارند
یک خانم عراقی که برای دیدن خاله اش و اقوامش به خرمشهر سفر کرده بود به خبرنگار مهر می گوید: من هر وقت که بخواهم با ویزا گرفتن می توانم وارد ایران بشوم و به دیدن اقوام خودمان به خرمشهر سفر کنم و این برای تمامی عراقی ها است و محدودیتی از سوی مسئولین کشورم عراق برای هیچ یک از اتباع این کشور وضع نشده است، ولی متأسفانه متقابلا خویشاوندانمان در ایران به دلیل سختگیری هایی که از سوی مسئولان وضع شده اجازه ورود به خاک عراق و دیدن ما را ندارند.
وی می گوید: به دلیل مسافت کمی که بین استان بصره عراق و شهر خرمشهر وجود دارد من همیشه برای دیدن فامیل هایمان به خرمشهر سفر می کنم ولی آنها متأسفانه نمی توانند به دیدن ما در بصره بیایند.
آمال می افزاید: چند بار که خاله و پسرخاله من با کاروان های حج و زیارت به عراق آمدند اجازه جدا شدن از این کاروان حتی برای ساعاتی اندک برای دیدن ما را نداشتند و ما مجبور شدیم برای دیدن آنها به مرز شلمچه آمده و برای 10 دقیقه با آنها احوالپرسی کنیم.
این شهروند عراقی در پایان به خبرنگار مهر می گوید: اکثر مردم خرمشهر و آبادان ارتباط فامیلی با مردم عراق دارند پس خوب است مسئولان ایرانی نیز از این زاویه نگاهی داشته باشند و باعث دوری انداختن بین آنها نشوند.
ورود سالانه 700 هزار گردشگر عراقی به خوزستان
معاون عمرانی استاندار خوزستان نیز می گوید: سالانه بیش از 700 هزار نفر گردشگر عراقی وارد خوزستان می شوند که بی شک همه آنها یا اغلب قابل توجه آنها به صورت انفرادی وارد استان می شوند.
احمد سیاحی اظهار می کند: ما باید از ظرفیت مسافران عراقی با یک برنامه ریزی دقیق استفاده کنیم که طبق آماری که به دست ما رسیده سالانه 700 هزار نفر گردشگر عراقی به خوزستان وارد می شوند به همین دلیل باید از این فرصت پیش آمده با ارائه خدمات مناسب و بهینه استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، از دیرباز بین مردم شهرهای خرمشهر و آبادان ارتباط فامیلی نزدیکی با مردم عراق بوده است تا جایی که خیلی از بستگان نزدیک مردم مانند برادر و یا خواهر آنها در این سوی مرز و یا آن سوی زندگی می کنند. طرف عراقی طبق قوانین بین الملل هیچ گونه محدودیتی برای ورود عراقی ها به ایران وضع نکرده و آنها هر زمان که اراده کنند می توانند وارد خرمشهر شوند ولی از این سوی در ایران محدودیت خروج ایرانیان صادر شده و فقط می توانند با ثبت نام در قالب کاروانهای حج و زیارت وارد خاک عراق شوند و اجازه خروج انفرادی را برای آنها به جز ایام اربعین منع کرده اند.
-----------------------------------------------
گزارش و عکس: مهدی بحرانی پور
مسئول واحد بهداشت روانی اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان گفت: مافیای مواد مخدر جامعه زنان را در باشگاهها و آرایشگاههای زنانه مورد هدف قرار داده است.
رضا دواساز ایرانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: معضل اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر یکی از آسیبهای اجتماعی است که موجب ایجاد سایر مشکلات از جمله سرقت، طلاق، خشونتهای خانوادگی و از دست دادن شغل و تحصیل و همچنین شیوع برخی بیماریهای عفونی میشود.
وی اذعان داشت: مافیای مواد مخدر جامعه زنان را مورد هدف قرار داده است و به بهانه لاغری، اقدام به عرضه داروهای لاغری در سطح آرایشگاهها و باشگاههای ورزشی بانوان میکنند و خطر بروز علائم مصرف مواد محرک را به همراه دارد که خود توجه ویژه به این اماکن را میطلبد.
مسئول واحد بهداشت روانی اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان افزود: در همین راستا معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز اقدام به توزیع یکصد جلد کتاب با عناوین «راهنمای آموزشی کارکنان سالنهای آرایشی بانوان در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد» و «راهنمای آموزشی کارکنان سالنهای ورزشی بانوان در زمینه پیشگیری از سوء مصرف مواد» در بین آرایشگاهها و سالنهای ورزشی بانوان درسطح شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز کرد.
وی خاطر نشان کرد: از جمله برنامههای این معاونت که بعنوان مصوبه در کمیته سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد، ذیل کار گروه سلامت و امنیت غذایی استان، مقرر گردید هماهنگی لازم با اداره صنعت، معدن و تجارت و همچنین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان درخصوص آموزش متصدیان سالنهای ورزشی و آرایشگاههای زنانه با هدف پیشگیری از اعتیاد و آگاهی از سوء مصرف مواد محرکها و مقابله با تبلیغات دروغین قرصهای لاغری و بدن سازی در قالب جلسات آموزشی اجرایی شد.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921130000432#sthash.ye88zBsa.dpuf
بلکواتر و ایکسای نام خود را به آکادمی تغییر دادند تا جنایتهایشان فراموش گردد
"آکادمی" که قبلا با عنوان "شرکت خدمات ایکسای" (Xe Services) و "بلکواتر آمریکا" خوانده میشد در سال 1997 توسط اریک پرنس (Eric Prince) و "آل کلارک" (Al Clark) تأسیس گشت.[1] پرینس پس از واگذاری شرکت به امارات نقل مکان نمود تا در آنجا از اتهاماتی که پس از رسواییهای پی در پی بلکواترمتوجه وی بودند فرار نماید.
آکادمی هماکنون بزرگترین شرکت در میان سه شرکت خصوصی امنیتی است که برای وزارت امور خارجه آمریکا فعالیت میکنند. دولت اوباما قراردادی 250 میلیون دلاری با این شرکت منعقد نموده است تا در افغانستان برای وزارت امور خارجه و سازمان سیا کار کند.[2]
اریک پرنس مدیر و مالک سابق بلکواتر
هماکنون در امارات مشغول ایجاد ارتشی خصوصی برای حکام این کشور است
تاریخچه شرکت
"بلکواتر آمریکا" که در سال 1997 تأسیس شده بود اولین قرارداد خود را پس از حمله به نام "یواساسکول" (USS Cole) در ساحل یمن در اکتبر 2000 منعقد نمود. این شرکت پس از برنده شدن در مناقصه، عملیات آموزش 100/000 ملوان را بر عهده گرفت.[3] پس از این معامله، پرنس یک زمین به مساحت 28 کیلومتر مربع در مرز بین ایالات کارولینای شمالی و ویرجینیا خریداری نمود و در آنجا تأسیسات آموزشی و نظامی پیشرفته خود را بنا نهاد.[4]
نمایی از ساختمان بلکواتر
در سال 2002 شرکت "مشاوره امنیتی بلکواتر" (Blackwater Security Consulting) تأسیس گشته و در اولین مأموریت خود 20 نفر از افراد خود را با هویت مخفی برای محافظت از مقر سیا و پایگاه مسؤول شکار بن لادن اعزام نمود. پس از حمله آمریکا به افغانستان، بلکواتر وارد این کشور شد.
در عراق نیز این شرکت یکی از شصت شرکت امنیتی بود که در حفاظت از تأسیسات و مقامات رسمی، آموزش ارتش و پلیس جدید عراق و پشتیبانی از نیروهای ائتلاف فعال بود. این شرکت پس از طوفان کارتینا نیز توسط دولت و شرکتهای خصوصی به کار گرفته شد.[5] این شرکت تاکنون 1 میلیارد دلار از دولت آمریکا دریافت داشته است.
نیروهای بلکواتر
در حال حفاظت از دیپلماتهای آمریکایی
این شرکت سعی نمود تا یک مجموعه آموزشی نیز در استان سندیگو افتتاح نماید، اما این تصمیم با مخالفت سرسختانه مردم منطقه سازمانهای ضد جنگ و طرفدار محیط زیست مواجه گشت. در 7 مارس 2008 بلکواتر از برنامه خود برای احداث این مجموعه عقب نشست.[6] در سال 2009، بلکواتر اعلام نمود که نام خود را به "شرکت خدمات ایکسای" تغییر خواهد داد.
در دسامبر 2011، ایکسای نام خود را برای بار دوم تغییر داده و تبدیل به شرکت "آکادمی" شد.[7]
نمودار رشد قراردادهای بلکواتر با دولت آمریکا از سال 2001 تا 2006
ساختار شرکت آکادمی
آکادمی متشکل از 10 واحد تجاری است:
مرکز آموزش آمریکا
مرکز آموزش آمریکا (قبلا: مرکز آموزش بلکواتر) در حوزه آموزش تاکتیکها و جنگافزارها به نیروهای نظامی، کارمندان دولت و سازمانهای اجرای قانون فعالیت میکند. در سال 2011، پنتاگون طی قراردادی از این مرکز خواست تا "پشتیبانی تحلیلی اطلاعاتی و تدارکات" را برای نیروهای ناتو در افغانستان ارائه نماید.[8]
مرکز آموزش بلکواتر
سیستمهای هدفگیری بلکواتر
این مرکز سیستمهای آموزش هدفگیری را ارائه میکند. این سیستمها در خود شرکت طراحی و ساخته شدهاند.[9]
نمونهای از سیستمهای هدفگیری بلکواتر
مشاوره امنیتی بلکواتر
این شرکت در سال 2001 تأسیس شد و یکی از سه شرکتی بود که در جنگ عراق در این کشور فعالیت میکرد. در پی اشغال عراق و حضور گسترده نیروهای غیرنظامی آمریکا تصمیم گفت از این شرکت و مزدوران تحت امر آن برای حافظت از دیپلماتها و تأسیسات استفاده نماید. بر اساس قراردادهای منعقده بین وزارت امور خارجه آمریکا و بلکواتر، این شرک مسؤول ارائه خدمات امنیتی در عراق، افغانستان، بوسنی و اسرائیلشد.[10]
نیروهای شرکت "مشاوره امنیتی بلکواتر" در حال اسکورت پل برمر
بلکواتر کی-9
بلکواتر کی-9 (K-9) در حوزه تربیت سگهای گشتی و سگهای شناسایی کننده مواد انفجاری و مواد مخدر فعالیت میکند.
شرکت کشتیهای هوایی بلکواتر
این شرکت در سال 2006 تشکیل شد تا به ایجاد کشتیهای هوایی کنترل از راه دور بپردازد.
نمونهای از کشتیهای هوایی ساخت بلکواتر
خودروی زرهی بلکواتر
بلکواتر اخیرا یک خودروی جدید زرهی به نام "گریزی ایپیسی" تولید و به بازار معرفی نموده است.
خودروی زرهی ساخت بلکواتر
خدمات امنیت دریایی بلکواتر
این مرکز آموزشهای تاکتیکی برای واحدهای حفاظت از نیروهای دریایی ارائه میکند. این سازمان در گذشته نیروهای امنیتی یونان، کماندوهای دریایی آذربایجان و نیروهای وزارت کشور افغانستان را آموزش داده است.[11] پس از حمله به ناو "یواساسکول" این سازمان قراردادی برای آموزش ملوانهای آمریکایی منعقد نمود.
ناو یواساس کول که پس از حمله به آن بلکواتر مدمور اموزش ملوانان آمریکایی شد
گروه توسعه کلاغ سیاه
این شرکت در حوزه ساخت و ساز و مدیریت فعالیت دارد. این شرکت در سال 1999 تأسیس شد تا مجموعه آموزشی بلکواتر را در کارولینای شمالی احداث نماید.
خدمات جهانی هوانوردی
این سازمان مسؤولیت بخش هوانوردی شرکت اکادمی را بر عهده دارد و با برخورداری از چندین هلیکوپتر و انواع هواپیماها با سازمانهای مختلف آمریکایی در داخل و خارج از این کشور همکاری میکند. در اواخر سپتامبر 2007، یکی از شعبات این شرکت قراردادی 92 میلیون دلاری با وزارت دفاع آمریکا منعقد نمود تا حمل و نقل هوایی را در افغانستان، قرقیزستان، پاکستان و ازبکستان انجام دهد.[12]
هواپیمای بلکواتر در حال انجام مأموریت در افغانستان
شرگت گریاستون
گریاستون یک سرویس امنیتی خصوصی است که برای فعالیتهای امنیتی خارج از کشور سربازگیری میکند. این شرکت در وبسایت خود اعلام داشته که "سربازان بهترین ارتشهای دنیا" را برای اعزام به اقصینقاط جهان استخدام میکند. وظایف این سربازان مزدور میتواند از عملیاتهای کوچک و عملیاتهای بزرگ "تسهیل عملیاتهای ایجاد ثبات در مقیاس وسیع که نیازمند تعداد زیادی از افراد برای برقراری امنیت در منطقه است" گسترده باشد.[13]
ورود بلکواتر به عراق
شرکت بلکواتر نقشی اساسی در جگ عراق ایفاء نمود. در سال 2003، قراردادی به مبلغ 27/7 میلیون دلاربرای حفاظت از جان پل برمر، حاکم آمریکایی عراق، منعقد شد. در ژوئن 2004 این شرکت 320 میلیون دلار از وزارت امور خارجهخ آمریکا دریافت نمود تا از پرسنل این سازمان در مناطق ناامن محافظت کند.[14]
هلیکوپتر شرکت بلکواتر بر فراز کاخ ریاست جمهوری عراق، بغداد
در سال 2006، بلکواتر قراردادی برای محافظت از سفارت آمریکا در عراق، بزرگترین سفارت آمریکا در جهان، منعقد نمود. پنتاگون و نمایندگان شرکت تخمین میزنند که در حدود 20/000 الی 30/000 مقاطعهکار نظامی امنیتی در عراق فعالیت میکنند، البته میزان این رقم تا 100/000 نفر نیز برآورد میگردد، اگرچه هیچ سند رسمی در این مورد منتشر نشده است.[15]
بین سالهای 2005 تا 2007، کارکنان امنیتی بلکواتر در 195 حادثه تیراندازی دخیل بودهاند که از این میزان در163 مورد مزدوران بلکواتر تیراندازی را آغاز نمودهاند. این شرکت اکثر از مزدوران خارجی برای انجام کارهای خود استفاده میکند. برای مثال، گری جکسون (Gary Jackson)، رئیس شرکت، اذعان نموده بود که برای محافظت از پل برمر مزدورانی از بوسنی، شیلی و فیلیپین استخدام شده بودند.[16]
مزدوران بلکواتر در خیابانهای بغداد
کشتار عراقیها در بغداد
در 16 فوریه 2005، نیروهای بلکواتر که یکی از کاروانهای وزارت امور خارجه آمریکا را اسکورت میکردند یک اتومبیل عراقی را زیر آتش سنگین خود قرار دادند. آنها ادعا کردند که از سوی این خودرو به سوی آنها شلیک شده است در حالیکه تحقیقات نشان داد یکی از مأمورین بلکواتر این کار را انجام داده و به اتومبیل خودی شلیک کرده بود. جان فرس (John Fres)، سفیر امریکا در عراق، از مجازات این مزدوران جلوگیری به عمل اورد زیرا به نظر وی این کار میتوانست روحیه بقیه افراد را کاهش دهد.[17] در 30 می 2007، نیروهای بلکواتر یک غیرنظامی آمریکایی را مورد هدف قرار داده و ز پای درآوردند. به گفته آنها این راننده عراقی بیش از اندازه به کاروان وزارت امور خارجه آمریکا نزدیک شده بود.[18]
پرسنل بلکواتر در بغداد
در کریسمس سال 2006، یکی از محافظان ویژه عادل عبدل مهدی، معاون رئیسجمهری عراق، زمانی که در بیرون از محوطه نخستوزیری عراق حضور داشت مورد حمله مزدوران بلکواتر قرار گرفته و کشته شد. دولت عراق اعلام نمود که اندرو جی. مونن، از کارکنان بلکواتر در حالیکه تحت تأثیر مشروبات الکلی بود اقدام به قتل وی کرده است. هویت قاتل هیچگاه به صورت رسمی توسط مقامات آمریکایی فاش نشد و وی هماکنون در آمریکا به سر میبرد. پس از گذشت قریب به شش سال هنوز نتیجه قطعی دادگاه وی اعلام نشده است.
دست مأمورین بلکواتر آلوده به خود بسیاری از غیرنظامیهای عراقی است
در 6 فوریه 2006، یکی از تکتیراندازان شرکت بلکواتر که بر بام وزارت دادگستری عراق مستقر بود سه نفر از نگهبانان "شبکه رسانه عراق" را از پای دراورد. وزارت امور خارجه امریکا اعلام نمود که وی در چاچوب مقررات و قوانین عمل کرده است. در حالیکه به گفته شاهدین این نگهبانان هیچگونه تیراندازی علیه ساختمان وزارت دادگستری انجام نداده بودند.[19]
به گزارش ایسنا خبرگزاری رویترز گزارش داد: دولت پاکستان امروز (سهشنبه) در واکنش به سخنان روز گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران با انتشار بیانیهای تاکید کرد «نیروهای ایران هیچ حقی» برای عبور از مرزهای پاکستان ندارند. چنین کاری «نقض قوانین بینالمللی» است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: دولت پاکستان از سخنانی که درباره غفلت نیروهای مرزی پاکستان حکایت دارد، متاسف است، زیرا همه از اقدامات فعالانه پاکستان در مبارزه علیه گروههای تروریستی در گذشته آگاهند و ایران نیز پیش از این به آن اذعان کرده است.
در همین راستا پاسخ رئیس جمهور به سؤال یکی از شبکههای تلویزیونی سوئیس در حاشیه اجلاس داووس در رابطه با احتمال بازگشایی مجدد سفارت آمریکا بهانهای برای ذوق زدگی برخی رسانههای اصلاح طلب شد.
روحانی در مصاحبه با شبکه دولتی آرتی اس سوئیس در پاسخ به سؤالی مبنی بر امکان بازگشایی مجدد سفارت آمریکا در تهران گفته بود: "هیچ دشمنی تا ابد پایدار نمی ماند، همچنین هیچ دوستی نیز ابدی نیست. بنابراین باید دشمنی ها را به دوستی تبدیل کنیم. البته این تلاش نیاز به اعتماد سازی از دو طرف دارد. ایران در واقع دست دوستی و صلح به سوی همه کشورهای دنیا دراز کرده است و خواهان روابطی دوستانه و خوب با همه کشوهاست"[1]
مسئلهای که خیلی زود ذوق زدگی رسانههای اصلاحطلب و تلاششان برای بازگشایی مجدد سفارت آمریکا در کشور را بی مورد جلوه داد، تهدید نظامی وزیر خارجه آمریکا در جواب به حسن نیت رئیس جمهور ایران است (چیزی که روند اعتماد سازی میان دو کشور را با خدشه مواجه میکند). جان کری در مصاحبه با شبکه العربیه مدعی شده بود که اگر ایران به تعهدات هستهای خود پایبند نباشد و آن را نقض کند گزینه نظامی فورا بازخواهد گشت.[2]
این نوع برخورد آمریکا در مواجهه با ایران مختص این زمان نیست و در سی پنج سال گذشته شاهد این بودهایم که اکثر ارتباطات و برخوردهای رسمی یا غیر رسمی که بین مقامات دو کشور رخ داده است بدون نتیجه و فایده برای مردم ایران بوده است.
دولت موقت و قطع روابط
با وجود تعامل مناسب و اعتماد کامل دولت موقت به مقامات آمریکایی و علیرغم اعتراضات گسترده مردمی برای استرداد شاه و اموالش به ایران، دولت آمریکا با اقامت محمدرضا پهلوی در آمریکا موافقت میکند. هم زمان مهندس بازرگان از لزوم ایجاد رابطه حسنه بین ایران و آمریکا صحبت میکند و در مقاطع زمانی مختلف با مقامات آمریکایی دیدار هایی را ترتیب می دهد. در این رابطه، کاردار سفارت آمریکا در ایران، راجع به اشتیاق بازرگان به حفظ روابط دوستانه با آمریکا مینویسد: «مناسبات حسنه با ایالات متحده از اعتقادات شخصی نخست وزیر است؛ هنگامی که دادن پست وزارت خارجه به یزدی مورد بحث بود، نخستوزیر از یزدی دربارهی این نکته پرسیده بود تا اینکه اطمینان حاصل کرد که یزدی از مناسبات دوستانه با آمریکا پشتیبانی می کند»[3]
مهدی بازرگان در دیدار با سولیوان سفیر آمریکا در ایران
خاطره منفی ایرانیان نسب به دخالت و جاسوسی عوامل آمریکا در ایران در کنار عدم اطمینان به دولت موقت -به دلیل وابستگی و ارتباطاتی که با سفارت آمریکا در ایران داشتند- نگرانیهایی در بین دانشجویان پیرو خط امام ایجاد کرده بود. سفر مهندس بازرگان به الجزایر و دیدار با برژینسکی مشاور امنیت ملی آمریکا در 12آبان 58 عامل محرکی شد برای تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام و به تبع آن قطع کامل روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا.
رابطه با آمریکا در چارچوب نامهنگاری
تسخیر سفارت آمریکا در ایران و اخراج دیپلماتهای ایرانی از آمریکا عملاً به پایان پذیرفتن روابط رسمی ایران و آمریکا منجر شد. اما ارتباطات غیر رسمی برخی از مسئولین و شخصیتها در غالب نامه نگاری و دیدارهای پنهانی حاشیههایی را بوجود میآورد.
یکی از این نامههای پنهای توسط صادق خرازی معاون وزارت خارجه در زمان دولت محمد خاتمی و بعد از حمله آمریکا به عراق نوشته شد که "دنیس رایس" ستون نویس مجله آمریکایی "نیوز ویک" و مشاور ارشد جرج بوش پدر و پسر در امورخاورمیانه بعد از چند سال در یکی از مقالات خود به افشای آن میپردازد:
«تاریخ نشان داده حکومت ایران در مقاطعی در قبال فشار سیاسی بینالمللی جواب دلخواه را داده است. برای مثال در سال 2003 پس از نابودی ارتش عراق توسط نیروهای آمریکایی، دولت وقت از طریق سفیر سوئیس در ایران پیامی به واشنگتن ارسال کرد تا با این کار نگرانیهای آمریکا را درباره برنامههای تسلیحاتی تهران و حمایت ایران از حزبالله و حماس تا حدی تخفیف دهد»[4]
بعد از افشای این نامه صادق خرازی ناچار به موضعگیری در رابطه با این نامه شد و در جلسه بررسی سیاست خارجی دولت هشتم در بنیاد باران اظهار داشت: « در سال 2003م دیوار بی اعتمادی بلندی میان ایران و آمریکا وجود داشت و هر لحظه ممکن بود آمریکا به ما حمله کند(!)، به همین خاطر به پیشنهاد من دولت هشتم نامهای به آمریکا نوشت و همراهیاش با برخی سیاست های خاورمیانه ای آمریکا مثل سازش در فلسطین و لزوم تبدیل حزب الله لبنان به یک حزب سیاسی و شفاف سازی فعالیت های هسته ای ایران را اعلام کرد»
نوشتن نامه به مقامات آمریکایی در دولت نهم نیز ادامه پیدا کرد اما به صورت رسمی و علنی. با وجود اینکه نامه احمدینژاد به جرج بوش در سال 85 اولین مکاتبه رسمی بین رؤسای جمهور ایران و آمریکا بعد از انقلاب محسوب میشد، مقامات آمریکایی اعلام کردند که این نامه کمکی به حل مناقشات بین ایران و آمریکا نمیکند و بیشتر به اقدامی ایدئولوژیک برای اثبات دیدگاههای جمهوری اسلامی شبیه است تا برنامهای برای حل اختلافات بین ایران و آمریکا. با روی کار آمدن اوباما، احمدی نژاد دو نامه نیز به او نوشت که البته بی جواب ماند.[5]
نامهنگاری های داخلی نیز سنخ دیگری از تلاش برخی مسئولین کشور برای شروع مجدد رابطه ایران و آمریکا را نشان میدهد. دو نامه هاشمی رفسنجانی و سعید رجایی خراسانی نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد خطاب به امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، مشخصاً به همین منظور نوشته شده است.
هاشمی رفسنجانی در گفتگو با فصلنامه مطالعات بینالمللی که در بهار سال 91 چاپ شد صحبت از نامه خود به امام خمینی(ره) در اواخر عمر ایشان می کند:
« من در سالهای آخر حیات امام (ره) نامهای را خدمتشان نوشتم، تایپ هم نکردم. برای اینکه نمیخواستم کسی بخواند و خودم به امام دادم. در آن نامه هفت موضوع را با امام مطرح کردم و نوشتم که شما بهتر است در زمان حیاتتان، اینها را حل کنید، در غیر این صورت ممکن است اینها به صورت معضلی سد راه آینده کشور شود. گردنههایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود... یکی از این مسایل رابطه با آمریکا بود. نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیاست. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آنها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آنها شویم. مذاکره میکنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آنها را پذیرفتیم، تمام است» [6]
نامهای شبیه به نامه هاشمی رفسنجانی نیز توسط رجایی خراسانی در اوایل دوران رهبری مقاممعظم رهبری خطاب به ایشان نوشته شده است که منوچهر محمدی از اساتید دانشگاه و مشاور منچهر متکی در دوران تصدی وزارت خارجه در رابطه با این نامه میگوید:
«من به محض مطالعه اظهارات آقای هاشمی در مورد نامهای که به حضرت امام نوشتند به یاد نامهای افتادم که آقای رجایی خراسانی در اوایل دوره رهبری مقام معظم رهبری به ایشان نوشته بودند. مضمون آن نامه دقیقا با نامهای که آقای هاشمی از آن یاد می کنند، یکسان است. آقای رجایی خراسانی در نامه خود به مقام معظم رهبری نوشتند که آمریکا تنها ابر قدرت جهان است و ایران توان برخورد با دولت آمریکا را ندارد و بهتر است که با آمریکا کنار آمده و جایگاه خود را در سلسله مراتبی که آمریکا آن را تعریف میکند پیدا نماید»[7]
دیدارهای غیر رسمی
جنجالی ترین دیدار غیر رسمی بین مقامات ایران و آمریکا مربوط به سفر هیات آمریکایی به سرپرستی مک فارلین مشاور امنیت ملی آمریکا به ایران است. این سفر که نتیجه چند دوره مذاکره در ارتباط با کمک ایران برای آزادی گروگانهای آمریکایی در لبنان در عوض خرید تسلیحات نظامی بود با هدایت و هماهنگی "کنگرلو"مشاور ارشد میرحسین موسوی و هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس وقت انجام شد.
به عقیده برخی از کارشناسان این سفر که قرار بود در سطح مقامات و مسئولین سطح پایین حول محور آزادی گروگانها و خرید سلاح محدود شود، توسط برخی مذاکره کنندگان به مسائل کلانتر در روابط ایران و آمریکا هدایت شد که در نهایت موفقیت آمیز نبود. با این وجود بعد از این سفر نیز از طریق کانالهای دیگر مثل علی هاشمی (برادر زاده اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس وقت) تلاش هایی برای از سر گیری ارتباط صورت گرفت که به نتیجهای نرسید.
دیدار "رایان کراکر" با سه دیپلمات ایرانی
یکی از دیدارهای غیر رسمی که کمتر در رسانه ها به آن پرداخته شد، دیدار سه دیپلمات ایرانی با "رایان کراکر" دیپلمات کهنه کار آمریکایی و سفیر سابق آمریکا در افغانستان و عراق است. آن گونه که رایان کراکر در خاطرات خود نوشته و دولت خاتمی هیچ گاه تکذیبش نکرد، هفته نخست اکتبر2001 و درست بعد از اظهارات جرج بوش در رابطه با حوادث 11 سپتامبر مبنی بر اینکه "یا با مایید یا با تروریستها"، سه دیپلمات ایرانی به ژنو رفته و با کراکر درباره نحوه همکاری تهران-واشنگتن در جنگ با تروریسم دور یک میز نشستند. کراکر هیچ وقت به نام این سه دیپلمات اشارهای ندارد و فقط گفته که هر سه تحصیل کرده آمریکا بودهاند. [8]
دیدار "جلیلی" با معاون وزیر خارجه آمریکا
در چند سال اخیر نیز خبرهای تأیید نشدهای از دیدارهای محرمانه مقامات ایرانی و آمریکایی در رسانهها پخش شده است. یکی از این خبرها مربوط به دیدار سعید جلیلی دبیر سابق شورای امنیت کشور با برنز معاون وزیر خارجه آمریکا بود که گفته می شود در حاشیه نشست ژنو در سال 2009 انجام شد.[9]
دیدارهای "خاجی" با "برنز" و "سولیوان"
براساس ادعای سایت المانیتور، برخی اسناد منتشر شده ویکی لیکس در سال 2009 به تلگراف سفیر آمریکا در عمان اشاره دارد که در آن از آمادگی ایران برای مذاکرات پنهانی با مقامات آمریکایی در این کشور خبر داده است.
بر اساس این گزارش این دیدارها بعد از پایان مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی قزاقستان و با سفر پنهانی دو تن از اعضای مذاکره کننده آمریکا به عمان و پیوستن "ویلیام برنز" و "جک سولیوان" مشاور امنیت ملی جوبایدن، معاون رئیسجمهور آمریکا آغاز میشود.
در این دیدارها سرپرستی هیأت ایرانی را "علیاصغر خاجی"، معاون وقت امور اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه بر عهده داشته که به دلیل نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری در ایران، این مذاکرات نتوانست در مواضع دو طرف تغییری ایجاد کند.[10]
5 ملاقات "تختروانچی" با مقامات آمریکایی
بعد از روی کار آمدن حسن روحانی در ایران پنج دور مذاکره محرمانه بین مقامات ایران و آمریکا در عمان، نیویورک و ژنو برگزار شد. از طرف آمریکا "برنز"رهبری تیم را بر عهده داشت و از جانب ایران "تختروانچی" تیم مذاکره کنند را هدایت میکرد که به ادعای سایت المانیتور در برخی مراحل مذاکرات، عراقچی نیز به تیم مذاکره کنندهی ایران ملحق میشد.
بر اساس همین گزارش "برنز، روانچی و اعضای تیمهای آنها ابتدا در ماه آگوست در عمان دیدار کردند؛ سپس دستکم دو بار در ماه سپتامبر در نیویورک دیدار کردند – و مقدمات تماس تلفنی تاریخی بین روحانی و اوباما و نیز دیدار بین ظریف و کری را در سازمان ملل فراهم آوردند. آنها قبل از تداوم گفتوگوهای گروه ۱+۵ و ایران در ژنو در ماه اکتبر، بار دیگر در عمان دیدار کردند. سپس دو دور گفتوگوی دیگر در ماه نوامبر در ژنو، قبل و در حین مذاکرات ایران و ۱+۵، برگزار شد، مذاکراتی که منجر به انعقاد توافقنامه هستهای موقت با عنوان برنامه اقدام مشترک در ۲۴ نوامبر گردید."[11]
مواضع جنجال آفرین رؤسای جمهور
به غیر از دیدارها و نامه نگاری های صورت گرفته بین مقامات ایرانی و آمریکایی، برخی از مواضع رسمی رؤسای دولتها در مسئله رابطه با آمریکا باعث بروز واکنشهایی در داخل و خارج از کشور شده است.
پایان جنگ و روی کار آمدن هاشمی رفسنجانی در کنار کمک ایران در آزادی گروگانهای آمریکایی گرفتار شده در لبنان و موضع بی طرف ایران در مسئله اشغال کویت توسط آمریکا، از تنش های موجود بین روابط ایران و آمریکا کاست. در همان زمان هاشمی با شبکه تلویزیونی CNN به گفت گو مینشیند که طبق گفتههای خودش به دنبال شروع مذاکره با آمریکا بوده که محقق نشده است:
«میخواستم با آمریکا با شروطی که گذاشته بودم، مذاکره را شروع کنم که نتوانستم. نتوانستم غیر از این است که نخواستم»[12]
نخستین پالسهای خاتمی به آمریکا در چارچوب سیاست تنش زداییاش را می توان در مصاحبه وی با شبکه سیبیاس آمریکا دانست. او در این مصاحبه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران اصل تشنج زدایی را پیشه کرده، در مورد ایجاد رابطه با آمریکا میگوید: «من مراتب احترام خود را به ملت و مردم آمریکا اعلام می کنم و امیدوارم با مردم آمریکا در آینده ای نزدیک ، سخن بگویم ولی از بدی هایی که سیاستمداران آمریکا در پنجاه سال گذشته در حق ما روا داشتند متأسفم.» [13]
موضع گیری بعدی خاتمی که بازخوردهای بسیاری در کشور داشت، در مصاحبه وی با شبکه CNN رقم خورد که در آن از فروپاشی دیوار بلند بیاعتمادی سخن به میان آورده بود و از آتش زدن پرچم آمریکا اظهار تأسف کرده بود: « بنده هم در زمینه آتش زدن پرچم به هیچ وجه با آنچه که باعث جریحه دار شدن احساسات ملت و رمز و نمونه ملیت یک کشور باشد موافق نیستم» [14]
روی کار آمدن احمدی نژاد با گفتمان عدالت خواهی و استکبار ستیزی در سیاست خارجی، تنشهای بین ایران و آمریکا را افزایش داد. اما این روند توسط دولت ادامه پیدا نکرد و وی در آخرین سفر خود در نیویورک حرف از مذاکره مستقیم و رودر رو با آمریکا به میان آورد: « بنده جزء کسانی هستم که معتقدم امکان تداوم این شرایط بین ایران و آمریکا وجود ندارد و باید این وضعیت بهبود یابد... دو کشور بزرگ، موثر و قدرتمند، 33 سال است که رودرروی یکدیگر قرار گرفته اند و اگر در این مدت هم افزا با یکدیگر عمل کرده بودند امروز شرایط بین المللی شکل دیگری داشت»[15]
دیگر مواضع جنجالآمیزاما به غیر از مواضع رؤسای جمهور در رابطه با مذاکره و رابطه با آمریکا، می توان از دیگر مواضعی یاد کرد که در زمان خود جنجال های بسیاری ایجاد کرد.مقاله عطاالله مهاجرانی معاون پارلمانی وقت رئیس جمهور با عنوان«مذاکره مستقیم» که سال 69 در روزنامه اطلاعات به چاپ رسید، از این دست مواضع است. مهاجرانی در قسمتی از مقاله نوشته بود: «جیمز بیکر، وزیر امور خارجه آمریکا در روز یکشنبه گذشته (۳۰ فروردین ۱۳۶۹) اعلام کرد که آمریکا آماده است با مقامات ایرانی مستقیماً مذاکره نماید ،ممکن است بگوئیم به همین دلیل، فتنه ای در کار و توطئه ای برپاست و الا چگونه است که «بیکر» پیشنهاد مذاکره مستقیم را داده است. در هر حال این خود شیوه ای است که صرف نظر از سنجش سخن و موضوع، صرفاً به همین اعتبار که گوینده چه کسی است، می توان به سخن خط بطلان کشید و در پس هر حرفی، توطئه ای را کشف کرد.
به گمانم می توان از زاویه ای دیگر نیز، مذاکره مستقیم را سنجید و بین مذاکره مستقیم و غیرمستقیم طرف بهتر و یا لااقل آن که شرش کمتر است را برگزینیم…به گمانم اگر در شرایط ویژه ای که هستیم، مصلحت های کشور و انقلاب را بر سایر امور ترجیح ندهیم، بهره اش از دست رفتن فرصت ها برای انقلاب و کشور و ملتی خواهد بود که دشمنانش می خواهند فرصت های او را بگیرند و سال ها پس ازسال ها بگذرد و ما در وادی بازی با شعار، مثل بازی با یخ متوقف بمانیم.»[16]
موضع محمدجواد لاریجانی عضو کمسیون سیاست خارجی مجلس پنجم و رئیس مرکز پژوهشها در سال 75 نیز واکنشهای فراوانی به دنبال داشت؛ لاریجانی در رابطه با مذاکره با آمریکا گفته بود: «اگر لازم باشد با شیطان در قعر جهنم هم مذاکره خواهیم کرد»[17]
جمعبندی
اشتباهات و ضعف دولتها در سامان بخشیدن به مسائل و عدم باور به ظرفیتهای درونی کشور برای حل مشکلات باعث شده جریانهایی در دولت و حاشیه آن به سمت مذاکره و به تبع آن برقراری رابطه با آمریکا بروند. اما تجربه تاریخی نشان داده است که این تعاملات و ارتباطاتی که صورت گرفته، نتیجه و اثر مثبتی برای دولت و مردم ایران نداشته است.
در مسئله مذاکرات هسته ای نیز برخی بدون توجه به تجربههای تاریخی کشور در تعامل با آمریکا، حل و فصل پرونده هستهای را از طریق مذاکره و ایجاد رابطه مستقیم با آمریکا جستجو می کنند که در آخر و در آستانه مذاکرات جامع بین ایران و گروه 1+5 این افراد را به توجه به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم آذربایجان توصیه می کنیم: "بعضى از مسئولین و دولتمردان - دولتمردان آن دولت، بعد هم دولتمردان این دولت - فکر میکنند در قضیّهى هستهاى ما با آمریکایىها مذاکره کنیم [تا] موضوع حل بشود؛ گفتیم خیلى خب، اصرار دارید شما، در این موضوعِ بالخصوص بروید مذاکره کنید؛ ولى در همان سخنرانى اوّل امسال گفتم من خوشبین نیستم؛ مخالفتى نمیکنم امّا خوشبین نیستم. ببینید مرتّب پىدرپى اظهارات سخیف آمریکایىها را؛ سناتور بىآبروى آمریکایى از صهیونیستها پول میگیرد تا برود در مجلس سناى آمریکا به ملّت دشنام صریح بدهد، نه اینکه اهانت کند؛ دشنام میدهد. رؤساى کشورشان هم همینجور، در سطوح مختلف به ملّت ایران [اهانت کند] ."[18]
[1]-http://www.khabaronline.ir/%28X%281%29S%28n3khktezwanenbakhh0svnij%29%29/detail/334181/Politics/diplomacy
[2]- http://www.mehrnews.com/detail/News/2220326
[3]- http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911119000663
[4]- http://inn.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=2&Id=10334&Rate=0
[5]- http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/2006/05/060508_waa_wmt_ahmadiletter.shtml
[6]- http://tarikhirani.ir/fa/news/4/bodyView/2017
[7] -http://khabaronline.ir/print/207318/Politics/parties?model=WebUI.Models.Details.DetailsPageViewModel
[8]- http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920926001077
[9]- http://www.entekhab.ir/fa/news/81695
[10]- http://jahannews.com/vdchq-nxq23nxkd.tft2.html
[11] - همان
[12]- http://tarikhirani.ir/fa/news/4/bodyView/2017
[13]- http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920926001077
[14] - همان
[15] - http://www.mehrnews.com/TextVersionDetail/1705335
[16]- http://www.farsnews.com/printable.php?nn=13901014000243
[17]- صفحه 8 روزنامه اعتماد، شماره 2554، 8/9/91
[18] http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=25343
گروه فرهنگی-رجانیوز: «شما افسران جوان جنگ نرم هستید و عرصهی جنگ نرم، بصیرتی عمّارگونه و استقامتی مالکاشتروار میطلبد؛ با تمام وجود، خود را برای این عرصه آماده کنید.»
این جمله بخشی از پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب بود به تشکلهای دانشجویی انقلابی که درآن از این جوانان خواسته شده بود استقامت جناب مالک اشتر را الوگی خود قرار دهند. به همین مناسبت خوب است نگاهی به برخی وجوه شخصیتی جناب مالک داشته باشیم. برای این امر برشی از کتاب ارزشمند و خواندنی «ریزشها و رویشهای در بین خواص صدر اسلام» را انتخاب کردهایم
«مهدی همازاده» در بخشی از این کتاب به شخصیت مالک اشتر بعنوان یکی از رویشهای صدر اسلام پرداخته است.
او اگر چه آنقدر مسنّ نبود که دوران پیامبر را درک کند و در جمله یاران ایشان قرارگیرد، اما در نسل بعد آنچنان رویید و به عمق معارف و بصیرت دینی دست یافت، که بسیاری از صحابه رسولخدا را نیز پشت سرنهاد. دینشناسی، شجاعت، گذشت از دنیا، بصیرت و زمانهشناسی از او عنصری کارآمد و لایق برای امیرالمؤمنین ساخته بود و حضرت نیز در بدترین شرایط به اصحابی چون او چشم امید داشت.
بزرگان نخع (قبیله مالک) میگویند پس از شهادت او نزد امیرالمؤمنین علیه السلام رفتیم و آثار شدّت ناراحتی را در چهره امام مشاهده نمودیم. سپس فرمود: «خداى مالک را رحمت کند که همهاش خیر بود. شما نمىدانید مالک چه بود! اگر به کوهى تشبیه مىکردید، کوهى یگانه و استوار بود و اگر به سنگی همانند مىنمودید، سنگى سخت و نفوذناپذیر بود. اى مالک! بهخداوند سوگند مرگ تو جهان را تکان مىدهد و دنیایى از آن اظهار شادمانى مىکنند. باید بر افرادى نظیر او گریهکنندگان بگریند. آیا دیگر کسى مثل مالک پیدا مىشود؟!» آنها اضافه میکنند که ما علی علیهالسلام را در شهادت مالک بیش از خودمان مصیبتزده میدیدیم.( الغارات، ترجمه، ص135)
امام علیهالسلام در مورد او سخنانی دارند که درباره هیچکس نگفتهاند؛ میفرماید: «مالک برای من چنان بود که من برای رسولخدا بودم»( همان، ص542)
واقعیت اینست که هرجا نیاز به انقلابیگری و مواجهه سازشناپذیر و فداکارانه با مخالفین امام بود، او طلایهداری میکرد و از حجم سنگین تخریبها و شایعات معاندین – که عِدّه و عُدّه کمی هم نداشتند – هراسی نداشت. نوع برخورد برخی مورّخین متمایل به امویان و عثمانیان با مالک اشتر و کلماتی که علیه او حتّی به نقل از علی علیهالسلام ساختهاند و حوادثی که با تحریف و تهمتهای آشکار بر ضدّ او نوشتهاند، شمّهای از این تلاشهای تخریبی در آن دوران را پیش چشم مخاطب میگذارد.
مالک در جریان شورش علیه عثمان همچون عمّار یاسر، نقشی فعّال ایفا کرد و جماعت قابل توجّهی را نیز از کوفه به مدینه (برای اعتراض علیه خلیفه) آورد.(امامتوسیاست، ترجمه، ص61)
او جزو عناصر تأثیرگذار در گرفتن بیعت برای علی علیهالسلام بود(همان، ص71) و پس از چندی در آستانه فتنه جمل، آمادهسازی افکار عمومی کوفه و مواجهه محکم با ابوموسی اشعری را عهدهدار شد.( تاریخالطبری، ترجمه، ج6، صص2406و2407) وی پس از آنکه خواصّی نظیر محمدبنمسلمه و عبدالله بن عمر و سعدبنابیوقاص و اسامه بن زید از یاری امام کنار کشیدند و هرکدام بهانهای آوردند، در مذمّت ایشان و رفع شبهه ناشی از اقدامات آنها سخن گفت(اخبارالطوال، ترجمه، ص179) و خود فرماندهی جناح راست سپاه امام علیهالسلام را در جمل برعهده گرفت.( همان، ص184)
پس از جمل نیز از سوی امیرالمؤمنین به ولایت استان مرزی با شام منصوب شد. چراکه بهعلّت همسایگی با شام و غارتها و هجمههایی که طرفداران و سپاهیان معاویه به آن منطقه صورت میدادند، وضعیّتی بسیار حسّاس و امنیتی داشت.( همان، ص191و192) سپس در آستانه نبرد صفین به کوفه آمد و با سخنان حماسی در تشویق مردم به همراهی علی علیهالسلام میکوشید. این سخنرانیها در خلال جنگ طولانیمدّت صفین هم ادامه داشت و هرگاه که در جماعتی سُستی یا ترس مشاهده میکرد، به جانبشان روانه میگشت.( تجاربالأمم، ترجمه، ج1، صص499و508)
وی که فرماندهی رأس لشکر امام علیهالسلام را عهدهدار بود(امامتوسیاست، ترجمه، ص135) در نبرد با شامیان، تفوّقی محسوس داشت و این برتری چه در جریان پسگرفتن شریعه آب از سپاه شام و چه در نبردهای تن به تن با چهرههای سرشناس ایشان و چه در هجمهای که تا پای خیمه معاویه نیز پیش رفت، خود را نشان میداد.
اما آنگاه که پس از یکدوره جنگ فرسایشی و طولانی، غلبه سپاه عراق با پیشرفت او نمایان شد، تمسّک به مقدّسات و تردید مقدّسنماها، شاهکار مالک را عقیم گذاشت. فتنه دعوت به قرآن آنچنان سنگین بود که روشنگریهای یاران خاص امام نظیر مالک و عدیبنحاتم هم تأثیری نداشت و حضرت، تسلیم فشارهای متحجّرین شد و بعدها نیز نتوانست کاندید خود یعنی عبدالله بنعباس یا مالک اشتر را به عنوان حَکَم اعزام کند. چراکه در نگاه متحجّرین، مقدّسنمایی چون ابوموسی اشعری با جانماز آب کشیده و پرهیز از آلودگیهای فتنه، وجیهتر و موثّقتر بود.( تاریخابنخلدون، ترجمهمتن، ج1، ص624)
و پس از آن وقتی اوضاع مصر آشفته شد و محمدبنابیبکر از عهده اداره آن برنیامد، امیرالمؤمنین این مأموریت را نیز بر دوش مالک نهاد: «من از شما در امر دین یارى مىجویم و شما را براى خود پشتیبان مىدانم و بوسیله شما دماغ گناهکاران را بر زمین مىمالم و مرزهاى مورد خطر را از خطرات حفظ مىکنم ...گروهى در مصر بر علیه محمدبنابیبکر خروج کردهاند ... اکنون نزد من بیا تا در این باره چارهجویى کنیم». مالک خدمت امام علیهالسّلام رسید و ایشان حوادث مصر را به اطلاعش رسانید. بعد از آن فرمود: «کسى جز خودت شایسته حکومت مصر نیست».( الغارات، ترجمه، ص131)
البته او را با نقشه معاویه در مسیر مصر با عسل مسموم، به شهادت رساندند. معاویه با شنیدن این خبر بر فراز منبر گفت: «على دو دست داشت. یکى را در صفین قطع کردم که عمّار یاسر بود و دیگری را امروز که مالک اشتر است.»( همان، 135)
کد خبر:182003 -
دیدار ضرغامی با نمایندگان مجلس درباره «سرزمین کهن» سیاسی 12:23:50 1392/11/29 9211-7273-5 کد خبر RSS :: پرینت |
رییس سازمان صداوسیما با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دربارهی سریال «سرزمین کهن» دیدار کرد. به گزارش ایسنا در نشستی صمیمی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نقطهنظرات کارشناسی خود را درباره سریال «سرزمین کهن» و جایگاه برجسته قوم بختیاری در تاریخ ایران، با رییس سازمان صداوسیما در میان گذاشتند. صداقت، شجاعت، فداکاری و ایثار این قوم به ویژه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و ضرورت تولید مستندهای جذاب و برنامههای نمایشی در این عرصه مورد تأکید قرار گرفت. ضرغامی در این نشست با اشاره به واقعیتهای این سریال که در بخشهای بعدی این مجموعه به تصویر کشیده شده است، گفت: به هیچ وجه راضی نمیشویم تا یک مجموعه تلویزیونی فاخر و انقلابی موجب نارضایتی بخشی از مردم به ویژه مردم انقلابی و شهیدپرور بختیاری شود لذا تا زمان حل کامل اختلاف نظرها و رسیدن به یک نتیجه مورد توافق صبر خواهیم کرد. اعضاء جلسه بر ضرورت حفظ وحدت و انسجام ملی به ویژه میان اقوام مختلف کشور و هوشیاری در مقابل سوء استفاده دشمنان قسم خورده ملت تأکید کردند. در این نشست نمایندگان مردم دزفول، مسجد سلیمان، لردگان، شوشتر و گُتوند، لنجان، خمینی شهر و الیگودرز حضور داشتند. |
حسین شیربتی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: در پی اجرای یک طرح عمران شهری در یکی از خیابانهای اصلی دزفول حفاران این طرح با سه اسکلت دفن شده انسان روبرو شدند.
وی با بیان اینکه حفاری صورت گرفته در راستای اجرای طرح قائم در حال انجام بوده است، افزود: اسکلتهای یافت شده متعلق به سر، دست و اعضای بدن سه انسان هستند که در منطقه ای مابین خیابان شریعتی و طالقانی این شهرستان دفن شده بودند.
مسئول یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری دزفول عنوان کرد: پس اطلاع از کشف این سه اسکلت مراحل حفاری و ادامه اجرای پروژه در این منطقه متوقف و مراتب به مسئولان مربوطه اطلاع داده شد.
شیربتی ادامه داد: در این راستا کارشناسان باستان شناسی وارد عمل شده و در حال بررسی موضوع هستند.
وی با بیان اینکه تا پس از بررسی های کارشناسی باستان شناسان نمی توان در مورد زمان دقیق دفن اسکلتها نظر داد اما با توجه به بررسی های اولیه احتمال می رود قدمت این اسکلتهای کشف شده در حدود 70 سال باشد.
مسئول یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری دزفول تصریح کرد: با توجه به اینکه احتمال آن می رود که اسکلتهای یاد شده مربوط به دوره زمانی خیلی دوری نباشند طبق اعلام دادستان دزفول اسکلتهای یافت شده تا پایان زمان مراحل کارشناسی در محلی که کشف شده اند باقی خواهند ماند.
به گزارش خبرنگار مهر، پروژه قائم شهرستان دزفول از جمله طرح های عمران شهری است که توسط شهرداری در هسته مرکزی این شهر در دست اجراست.
به گزارش خبرگزاری مهر، علاوه بر «نازنین افتخاریان» که جایزه اول (جایزه نقدی 150 یورو) این مسابقه را کسب کرده، شش کودک و نوجوان عضو مراکز فرهنگی هنری کانون نیز موفق به دریافت دیپلم افتخار شدهاند.
بر همین اساس، «نادیا هاشم پور» 5/5 ساله از شهر نمین در اردبیل، «نگار مراداسکندری» شش ساله از شهر اهواز در خوزستان، «آیدا فتحی» شش ساله از شهر هفشجان در چهارمحال و بختیاری، «هلن صادقی» شش ساله از شهر ماکو در آذربایجان غربی، «آذر سنایی» شش ساله از شهر کلاردشت در مازندران، و «زهرا میرقاسمی» 11 ساله از کرمانشاه، دیپلمهای افتخار مسابقه «بنیاد صلح و همکاری» کشور اسپانیا را کسب کردند.
در مسابقه بینالمللی نقاشی و پوستر اسپانیا با موضوع «هنر زبانی جهانی برای صلح» شش هزار و 960 اثر از 51 کشور جهان شرکت داده شده بود و کانون نیز با ارسال 246 اثر در این رقابت هنری حضور یافت.
همچنین یک دیپلم افتخار به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به خاطر مشارکت فعال سالانه در این مسابقه بینالمللی اهدا شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، «15 سال حرف علمی زدیم اما کسی جواب نداد. اکنون کار به مسائل اجتماعی رسیده و مردم حساس شده اند». این هشدار را دکتر قمشی استاد دانشگاه بعد از اعتراضات مردمی نسبت به طرح انتقال آب کارون، در جلسه شورای حفاظت کارون و در حضور رئیس سازمان محیط زیست مطرح کرد. سه ماه پیش. «معصومه ابتکار» نیز حساسیت موضوع را دریافت و موضع خود را با صراحت اعلام کرد: «با هر طرحی که به حیات رودخانه کارون صدمه بزند، مخالفم». یک ماه پیش نیز رئیس جمهور به مردم خوزستان همین وعده را داد. حالا اما استاندار اصفهان (که سال ها معاون وزیر نیرو بوده) مدعی است طرح انتقال آب کارون به این استان در شورای عالی آب تصویب شده است. او گفته طرح «بهشت آباد» به طرح «تامین آب شرب اصفهان» تغییر نام یافته است.
رویای 10 ساله
ایده اجرای تازه ترین و بزرگترین طرح انتقال آب از سرشاخه های رودخانه کارون موسوم به «بهشت آباد» اگر چه از اوایل دهه 80 طرح شد، اما در سال های اخیر با افزایش مصارف کشاورزی و صنعت در استانهای مرکزی کشور با شدت بیشتری از سوی نمایندگان و مدیران آنها پیگیری می شود.
پایه گذار طرح انتقال آب کارون به اصفهان که حالا جامه استاندار به تن کرده، این رویای خود را از زمان معاونت وزارت نیرو تاکنون دنبال کرده است. او با یک طرح 9 ماده ای تحت عنوان «مصوبه قانونی طرح جامع احیای حوزه آبریز زاینده رود» به شورای عالی آب رفت و تصویب آن را درخواست کرد. لابه لای مواد طرح پیشنهادی اما هدف اصلی طرح و احداث تونل های «بهشت آباد» و «گلاب» یا همان انتقال آب کارون به اصفهان گنجانده شده بود؛ این بار به بهانه تامین آب شرب. طرح غیرتخصصی «بهشت آباد» دومین بار است که به شورای عالی آب می رود. این شورا در دوره هشت ساله ریاست جمهوری احمدی نژاد فقط یک بار، آن هم در آستانه استیضاح «نامجو» وزیر نیروی سابق، در سال 89 تشکیل جلسه داد تا زیر فشارهای نمایندگان اصفهان در مجلس، به اجرای طرح «بهشت آباد» رأی دهد. در حالی که مرکز پژوهش های مجلس، سازمان محیط زیست و سازمان مدیریت منابع آب ایران با این طرح مخالف بودند.
هیچ طرح تحمیلی نمی پذیریم
معاون عمرانی استاندار خوزستان اما تصویب طرح انتقال آب کارون در شورای عالی آب را تکذیب می کند و می گوید: فقط دو موضوع اساسی در شورای عالی آب به تصویب رسید. عملیات اجرایی «تونل گلاب دو» که با استفاده از اعتبارات اصفهان در حال اجرا بود، متوقف شود. همچنین با توجه به آمار موثقی که از وضعیت رودخانه کارون ارائه کردیم، برداشت از سرشاخه های این رودخانه برای مصارف صنعت و کشاورزی به طور کلی منتفی شد.
احمد سیاحی تاکید می کند: برداشت آب برای شرب را نیز هنوز نپذیرفته ایم و قرار است تا دو ماه آینده بررسی لازم صورت گیرد. به این معنی که اصفهان ابتدا باید مدیریت مصرف، روش های نوین کشاورزی، استفاده بهینه از منابع آب سطحی و زیرزمینی، اصلاح و بازسازی شبکه ها، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف و تعدیل سرانه مصرف را انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه هیچگونه طرح تحمیلی را نمی پذیریم، اظهار می کند: طرح 9 ماده ای مورد بحث، هنوز در حد پیش نویس است. ما اجازه نمی دهیم به بهانه آب شرب برداشت های دیگری از کارون صورت گیرد. در این رابطه با استان چهارمحال و بختیاری «کارگروه نظارت بر طرح انتقال آب» تشکیل داده ایم، تا همه امور با اتحاد و هماهنگی انجام شود.
رئیس انجمن صنفی مهندسان صنعت آب خوزستان نیز با انتقاد از طرح موسوم به «احیای حوزه آبریز زاینده رود»، می گوید: این طرح اگر چه ظاهری زیبا و علمی دارد، اما محتوای اصلی آن بسیار غیرتخصصی و مخرب است. اهداف اصلی طرح به قوت خود باقیست، فقط آمده اند ظاهرش را آراسته و بزک کرده اند. مثل این است که یک شیء خطرناک را در زرورق پنهان کرده باشند.
حمیدرضا خدابخشی توضیح می دهد: در این طرح چند مبحث مطرح شده است که کاملا علمی و برای مدیریت یک حوزه آبی به طور کلی ضروری هستند. البته با وجود بندهایی که باز هم مساله انتقال آب کارون به اصفهان را پیش کشیده از مباحث علمی عدول کرده و از درجه اعتبار ساقط شده است. واقعیت این است که اصفهان به آب شرب نیاز ندارد و همین امر باعث می شود که کل مصوبه زیر سئوال برود و تمام بندهایش فاقد ارزش شوند.
وی تصریح می کند: برخلاف انکار مدیران اصفهانی، طرح بهشت آباد برای انتقال یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب از آب کارون برنامه ریزی شده و تامین آب شرب فقط یک بهانه است. با کمی محاسبه می توان فهمید حجم این طرح بسیار بیش از نیاز شرب استان اصفهان است. نیاز اصفهان برای شرب 365 میلیون مترمکعب است که در بدترین شرایط خشکسالی هم این آب را از محل طرح های انتقال آب که در گذشته اجرا شده بود به دست آورده است. به طوری که بیش از یک میلیارد مترمکعب آب از تونل های انتقال آب طرح های چشمه لنگان، خدنگستان و کوهرنگ به زاینده رود منتقل می شود. اکنون علاوه بر شرب و صنعت، اصفهان در شرایط طبیعی بیش از یک میلیارد مترمکعب فقط برای مصارف کشاورزی، آب برداشت می کند.
خدابخشی با بیان اینکه طرح بهشت آباد به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد، می گوید: هزینه احداث طرح به نرخ سال 87 حدود چهار هزار میلیارد تومان برآورد شده که با تورم کنونی حدود سه و نیم برابر می شود. عدم نفع تولید انرژی و کشاورزی در پایین دست هم بیش از یک هزار میلیارد تومان است. خسارت های بی شمار زیست محیطی را هم باید به آن اضافه کرد.
شفاف سازی کنید
زرگرپور استاندار اصفهان، همزمان خبر دیگری هم برای اصفهانی ها داشت: «تونل سوم کوهرنگ خوش یمن و خوش خبر است. صنایع بزرگ و صنایعی که آب برای آنها حیاتی است باید در اجرای طرحهای انتقال آب مشارکت داشته باشند. دو طرح بزرگ انتقال آب مطرح است و این دو طرح باید با مشارکت صنایع انجام شود».
مهدی قمشی عضو هیات علمی دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز در این باره تاکید می کند: شدیدا مخالف طرح انتقال آب کارون به هر نامی هستیم؛ زیرا آن را برخلاف منافع ملی می بینیم. هدف طرح بهشت آباد تامین آب کشاورزی اصفهان است و اصفهان به آب شرب نیاز ندارد.
وی می گوید: از زمانی که رئیس جمهور انتقال آب را فقط برای شرب بلامانع اعلام کرد، ابهاماتی وجود داشت که عده ای از این گفته سوءاستفاده کنند. وزارت نیرو نیز برای شفاف سازی اقدام نکرد که مشخص شود طرح های کوهرنگ 3 (که در آستانه بهره برداری است) و بهشت آباد چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد. در نهایت آنچه پیش بینی می شد، اتفاق افتاد و آنهایی که دنبال اجرای طرح انتقال آب کارون بودند فقط نام پروژه را تغییر دادند.
مشاور استاندار خوزستان در امور آب با اشاره به اطلاعات موجود از منابع و مصارف آب اصفهان، اظهار می کند: استان اصفهان هیچ نیازی به انتقال آب شرب ندارد. به بیان دیگر مقدار آب شرب فعلی این استان آنقدر پرت (هدرروی) دارد که در صورت بهینه سازی مصرف با همین منابع آب موجود (صرفنظر از طرح در آستانه افتتاح کوهرنگ 3) تا 20 سال آینده هیچگونه کمبودی نخواهد داشت.
وی توضیح می دهد: جمعیت استان اصفهان در سال 87 (مبنای مطالعات طرح) چهار میلیون و 300 هزار نفر بوده است. بر اساس برآورد مشاور طرح در شرایط فعلی روزانه 310 لیتر به ازای هر نفر، آب در اختیار هست. در حالی که نیاز هر فرد در روز به طور متوسط 180 لیتر است. با این احتساب حتی اگر تا 10 سال آینده جمعیت به 5.5 میلیون نفر هم برسد این آب می تواند نیاز آن را تامین کند. به این ترتیب حتی اجرای طرح کوهرنگ 3 هم زیادی است. علاوه بر این مگر وزارت نیرو مشکل آب شرب در حوزه رودخانه کارون را حل کرده که می خواهد آب را منتقل کند؟
وی معتقد است: اصفهان باید به فکر جلوگیری از هدرروی آب در شبکه اش باشد بنابراین خوزستان یا هر استان دیگر نباید تاوان ندانم کاری استان دیگر را بدهد.
این محقق و استاد دانشگاه تاکید می کند: رئیس جمهور در قبال اظهارات خود در خوزستان مسئول است. به نظر می آید تحریف سخنان رئیس جمهور به نوعی بازی وزارت نیرو است. این وزارتخانه مکلف است که به متخصصان آب در خوزستان توضیح دهد و مردم و متخصصان را متقاعد کند؛ در غیر اینصورت مردم خوزستان حق دارند برای جلوگیری از انتقال آب کارون هر کاری انجام دهند.
برنج کاری یا آب شرب
نماینده مردم اهواز در مجلس نیز می گوید: اگر مردم اصفهان واقعا نیاز به آب شرب داشتند خوزستانی ها کمک می کردند، اما اصفهان به اندازه کافی آب شرب دارد و نیازی به انتقال آب نیست. آنها باید ثابت کنند که به آب شرب نیاز دارند. اصفهانی ها در این مصوبه فقط نام طرح را تغییر داده اند که این نوعی دور زدن قانون و مردم خوزستان است.
سید شریف حسینی می افزاید: قرار بر این بود که انتقال آب برای مصرف صنایع و کشاورزی متوقف و برای آب شرب هم بررسی شود. اما هنوز هیچ کار کارشناسی و هیچ موافقتی در این زمینه اتفاق نیفتاده است و ما به هیچ وجه رضایت نخواهیم داد آب با هر عنوانی از سرچشمه های کارون منتقل شود.
وی تصریح می کند: انتقال آب شرب بهانه ای است برای انتقال آب کشاورزی و صنعتی. زیرا استانی که به آب شرب نیاز دارد برنج نمی کارد. این در حالیست که آمار سال 92 نشان می دهد اصفهان در تولید برنج رتبه های بالای کشوری را دارد.
این عضو هیات رئیسه مجلس اظهار می کند: در اصفهان توان مدیریت منابع آب را ندارند و می خواهند هزینه اش را به دیگران تحمیل کنند. آقایان بروند مدیریت آب را اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه ما محکم جلوی این قضیه ایستاده ایم و انتظار تجدید نظر در مصوبه داریم، می افزاید: انتظار خوزستان از سازمان حفاظت محیط زیست اجرای قوانین ملی و بین المللی است. بر اساس این قوانین در صورتی که حوزه مبداء به آب نیازمند و منطقه دچار بحرانی های زیست محیطی و اجتماعی شود، همچنین حوزه مقصد مدیریت مصرف نداشته باشد اجرای انتقال آب بین حوزه ای ممنوع است.
حسینی ادامه می دهد: وزارت نیرو هم دست از ارائه آمارهای کذب بردارد. آورد 21 میلیارد مترمکعبی که برای کارون اعلام می شود واقعیت ندارد و حدود دو برابر وضعیت کنونی رودخانه است.
آئینه عبرت
«اگر انتقاد و بیان اظهارنظرات آزاد بود امروز مشکلی به نام سد گتوند نداشتیم. گتوندی که می توانست مایه مباهات باشد امروز مایه نگرانی شده است» این را «حسن روحانی» در نشست با نخبگان خوزستان گفته بود. حالا اما علاوه بر مخالفت کارشناسان، مردم هم با تشکیل زنجیره انسانی اعتراض خود را اعلام کردند. با این حال آیا دولت «تدبیر و امید» برخلاف وعده اش، می خواهد از هشدارها نسبت به تبعات انتقال آب کارون چشم پوشی کند؟
----------------------------
گزارش از نادره وائلی زاده
بنا به خبرهای رسیده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد جوروند را برای تصدی مدیرکلی ارشاد خوزستان در نظر گرفته اما هنوز در انتظار چراغ سبز استاندار برای صدور حکم است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان، اخبار رسیده از تکاپوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تغییر مدیر کل فعلی اداره کل ارشاد خوزستان حکایت دارد.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به شناخت قبلی همچنین سابقه مدیریتی جوروند در حوزه فرهنگ و هنر استان وی را به عنوان گزینه جدی به استانداری خوزستان معرفی کرده اما صدور حکم وی را منوط به تایید استاندار کرده است.
در این حال شنیده شده استاندار خوزستان تاکنون جلسهای را با جوروند برگزار کرده است اما هنوز جواب نهایی را در خصوص موافقت و یا عدم موافقت را اعلام نکرده است.
اما برخی منابع از معرفی نعمتالله سلیمانی فرهنگی بازنشسته آبادان توسط استاندار برای تصدی مدیر کلی فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر دادهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر دارد از مجموعه موجود در وزرات خانه برای تصدی مدیران کل استفاده کند و تمایلی به استفاده از نیروهای بازنشسته ندارد.
به هر حال یکی از نمایندگان مردم خوزستان در مجلس نیز از حمایت نمایندگان از محمد جوروند برای تصدی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داده است.
این نماینده خاطرنشان کرده است که در این خصوص مذاکراتی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است و احتمالا تا چند روز آینده گزینه قطعی مشخص و اعلام عمومی خواهد شد.
محمد جوروند در حال حاضر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خرمشهر را عهدهدار است و در دوران مدیرکلی خسرو نشان مدیر همزمان ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی اندیمشک و شوش را بر عهده داشته است ضمن اینکه وی مورد حمایت ستاد روحانی برای تصدی اداره کل فرهنگ وارشاد خوزستان میباشد.
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات فارسی و دکترای فقه و حقوق اسلامی است.
بیست و هشتمین جلسه شورای شهر اهواز با حاشیههایی همراه بود و باز هم قصه تکراری شهردار منطقه سه شهرداری اهواز در صحن شورا مطرح شد.
به گزارش خبرگزاری از اهواز، بیست و هشتمین جلسه شورای شهر اهواز طبق معمول دوشنبه هر هفته عصر امروز با 45 دقیقه تأخیر به دلیل حضور دیرهنگام اعضا با حضور 15 نفر از اعضا در ساختمان شورای شهر اهواز برگزار شد.
* در ابتدای جلسه رامی علاسوند، رئیس شورای شهر اهواز ضمن تذکر به اعضا بابت حضور دیر هنگام، شروع جلسه را منوط به کسب حداکثر آرا دانست، با رأیگیری و موافقت همه حاضران جلسه آغاز شد.
* در ابتدای جلسه عباس عموری، نماینده بهرهبرداران خصوصی سازمان اتوبوسرانی اهواز به بیان مشکلات این بخش پرداخت و گفت: بهره برداران اتوبوسرانی بخش خصوصی اهواز که در راستای سیاستهای کلان دولت قدم برداشتهاند، براساس تصویب نامه هیئت وزیران جهت بهره برداری و واگذاری اتوبوس درون شهری با سازمان اتوبوسرانی قرارداد بستهایم.
وی ادامه داد: این قرارداد 10 ساله بود که بعد از گذشت چند سال سازمان اتوبوسرانی اقدام به نصب دستگاههای کارتخوان بر روی اتوبوسهای درونشهری کرد و موجب کسر 17/8 درصد از درآمدهای روزانه ما شد.
نماینده بهرهبرداران خصوصی سازمان اتوبوسرانی اهواز افزود: نصب این دستگاههای کارتخوان در حالی صورت گرفت که کرایه دریافتی ما از مسافران باید به صورت نقدی باشد، متأسفانه اعتراضات ما تا کنون به جایی نرسیده است و به همین دلیل از اعضای شورای شهر اهواز درخواست رسیدگی به این مشکل را داریم.
وی، یکی دیگر از مشکلات بهرهبرداران خصوصی سازمان اتوبوسرانی اهواز را عدم پرداخت یارانه حمل مسافر و تعمیر و نگهداری اتوبوسها از سال 88 بیان کرد و گفت: این عدم پرداخت یارانه در صورتی است که اتوبوسرانی استان فارس کمکهایی از قبیل روغن، سرویس کاری و چهار حلقه لاستیک ارائه میدهد در حالی که اتوبوسرانی اهواز هیچ کمکی به ما نمیکند.
* ابراهیم نوشادی، معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری اهواز در پاسخ به مشکلات بهرهبرداران خصوصی سازمان اتوبوسرانی اهواز، اذعان داشت: بحث کارتخوان یک دستورالعمل از وزرات کشور بود که یک قرارداد مشارکتی با بخش خصوصی بسته شد.
وی ادامه داد: امسال هیچ یارانهای در جهت کمک به رانندگان اتوبوسرانی به ما پرداخت نشده است، موارد مطرح شده به صورت کامل بررسی میشود و جواب به صورت کتبی به شورا ارائه میشود.
* در ادامه جلسه با موافقت اکثریت اعضا قرار بر این شد که مشکل مطرح شده جهت بررسی و تصمیم گیری در رابطه با آن وارد کمیسیون حقوقی شود.
* حسن جعفری، بخشدار غیزانیه نیز به بیان مشکلات موجود در منطقه برومی پرداخت که جانعلی خورشیدی، عضو شورای شهر اهواز در جواب وی گفت: بخش غیزانیه با 32 هزار نفر جمعیت دارای 82 روستا است.
وی ادامه داد: در این بخش 70 حلقه چاه نفت بهرهبرداری شده است که لازم است به ریاست محترم نفت اعلام شود که کمکی را در جهت عمران و آبادانی این منطقه ارائه دهد.
* حجتالاسلام قربانعلی سعادتنیا، عضو دیگر شورای شهر اهواز اظهار کرد: 10 نقطه محروم در کلانشهر اهواز وجود دارد که یک جلسه ویژه جهت رسیدگی به مناطق محروم و حاشیهای اهواز تشکیل شده است تا مشکلات آنها رفع شود.
* در ادامه جلسه سید مهدی آلبوشوکه نوبت نطق پیش از دستور خود را به سید محمد حسین معمر، نماینده بسیج زرگان داد.
* معمر از فرصتی که البوشوکه به وی داده بود در جهت گلایه از شهردار منطقه سه اهواز استفاده کرد و گفت: ناظر شورای شهر اهواز که به دنبال بررسی مشکلات منطقه زرگان است مورد هجمه بیادبانه شهردار منطقه سه قرار میگیرد.
وی، اعضای شورای شهر را خطاب قرار داد و عنوان کرد: همکار شما در محله زرگان مورد توهین شهردار منطقه قرار گرفته است، آیا اعضای شورای شهر نمایندگان مردم هستند یا مدیران؟
نماینده بسیج زرگان خاطرنشان کرد: برای ما ملاک عملکرد خوب مسئولان در منطقه است، ما با هیچ مدیری مشکل شخصی نداریم و در این چند سال شکایات زیادی از سوی مردم منطقه در رابطه با شهردار منطقه سه دریافت کردهایم.
وی اضافه کرد: جوانان بیدار منطقه تنها راه حل مشکل منطقه زرگان را تغییر شهردار منطقه میدانند و چنانچه در تغییر تعللی صورت گیرد مراتب را از سوی مراجع ذیصلاح پیگیری خواهیم کرد.
معمر عنوان کرد: پلاکاردهایی در زرگان مبنی بر تشکر از شهردار منطقه دیده میشود که نصب آنها توسط مردم نبوده است و یک کار حساب شده است.
* در این هنگام یکی از حاضران به گفتههای نماینده بسیج زرگان معترض شد و گفت: چرا تنها از عملکرد شهردار منطقه سه شاکی هستید آیا در مناطق دیگر هیچ مشکلی وجود ندارد؟ چرا در این دو ماه اخیر شهردار منطقه سه بد شده است؟
* سعادتنیا در ادامه جلسه به استخدامیها در شهرداری اعتراض کرد و گفت: در بحث استخدامیهای شهرداری مشکلات عدیدهای وجود دارد و بعضی از افراد براساس لابی و سفارش در شهرداری استخدام میشوند.
وی ادامه داد: نیروهایی که وارد شهرداری میشوند گزینش و مصاحبه ندارند که لازم است صلاحیت افراد با گزینش و مصاحبه محرز شود.
عضو شورای شهر اهواز با بیان اینکه بعضی از بخشهای شهرداری باندبازی و خانوادگی شده است، اذعان کرد: بهتر است با منع استخدام افراد درجه یک پرسنل از پارتی بازی جلوگیری شود و این باب را که از راهی یکی به بدنه شهرداری اضافه شود را ببندیم.
* نوشادی در جواب سعادتنیا گفت: استخدامیها در شهرداری اهواز طبق بخشنامه سالیانه ابلاغ میشود و پس از طی مراحل قانونی آزمون برگزار میشود و استخدام از هر طریق دیگری ممنوع است.
* سعادت نیا در جواب نوشادی گفت: بهتر است با مردم صادق باشیم، چراکه استخدام در شهرداری اینگونه که میگویید نیست.
* در پایان جلسه لوایح انعقاد متمم قرارداد 131 نفری کارشناس با شرکت تعاونی شهر گستر جنوب، عوارض سطوح غیر مجاز ساختمان کانون ناشنوایان استان، اصلاحیه کد بودجه آموزش شهروندان و ایجاد زیر کد ورزش محلات و مصوبات شورای نامگذاری موضوع هفته قبل مورد بررسی قرار گرفت.
* همچنین نامههای در خواست انجمن دیابت ایران، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی در خصوص سازمانهای مردم نهاد و درخواست موسسه فرهنگسازان روشندل خوزستان مطرح شد که با رای اعضا قرار بر این شد با نظر شهرداری به لایحه تبدیل شوند.
* سپس طرحهای تاسیس تالار بزرگ همایش بین المللی شهر و الحاق کوی علی آباد به شهر اهواز و در خواست ورثه مرحوم اسکندر شیران بررسی و مورد بحث قرار گرفتند.
برخی جریانهای خاص که در دورههای گذشته فعالیت شهرداری اهواز، همواره به دنبال دست یافتن به برخی پستهای کلیدی بودهاند این روزها در حال برنامهریزی برای به چالش کشاندن شهرداری و شورای شهر است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، این روزها برخی جریانات خاص به تجربه دورههای گذشته فعالیت شوراهای اهواز و به شکل مشخص دوره سوم در حال جریانسازی رسانهای برای به چالش کشاندن شهرداری و شورای اسلامی شهر اهواز هستند.
این جریانات که در دورههای گذشته فعالیت گستردهای برای تصاحب برخی پستهای کلیدی شهرداری کردند و تا حدودی نیز توانستند آنها را به دلایل مختلف بدست بگیرند این روزها نیز در حال جریان سازی خبری برای نشان دادن وجود اختلافات جدی در شهرداری و شورای شهر اهواز هستند.
فارغ از اینکه انتصابات صورت گرفته اخیر توسط شهردار جدید اهواز خوب یا بد بوده است اما آنچه که از مجموعه رفتاری و تحلیلی این جریان خاص بر میآید این است که گویی شهردار اساساً وظیفه ذاتی مبنی بر هماهنگی با این عده را دارد به طوری که عدم تحقق این موضوع بایستی باعث تزلزل در مدیریت شهری و احتمال برکناری شهردار جدید شود.
آنچه که جای شگفتی دارد به دام افتادن ناخواسته برخی اعضای شورا در تور این عده خاص، (که اتفاقا ژستی کاملاً دلسوزانه نیز گرفتهاند) است به طوری که بعضا در خصوص جریانسازیهای صورت گرفته توسط این عده یا سکوت اختیار کردهاند و یا ناخواسته با آنها همراه شدهاند.
اما مهم این است که افکار عمومی که همواره نشان داده از هوشیاری خوبی برای تشخیص واقعیتها برخوردار است امروز در حال قضاوت نسبت به عملکرد تک تک اعضای شورای شهر چهارم اهواز است.
برآیند تحقیقات میدانی صورت گرفته از آحاد جامعه شهری اهواز حکایت از آن دارد که مردم به شکل جدی علاقهمند نیستند که تجربه تلخ دوره سوم شورا و حاشیههای مکرر آن دوباره تکرار شود و شاهد درگیریهای بعضا غیرضروری شهرداری و شورا باشند.
انتقاد برخی از اعضای شورا در خصوص انتصابات اخیر در شهرداری اگر چه بعضا نیز به حق باشد اما نمیتواند نافی مسئولیت جدی شهردار در حق طبیعی انتخاب همکاران خود بر اساس سیاستها و دیگاههای خود باشد.
اعضای شورای شهر اهواز بایستی این موضوع را به شکل جدی مورد توجه قرار بدهند که جریان مخرب و بیمسئولیتی که همواره برای به دست آوردن منافع و مطامع شخصی و گروهی خود از ویران کردن ساختار مدیریت شهری و شورا از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهد بود هیچ ابایی ندارد که کلان شهری همچون اهواز با شورای شهری تضعیف شده و مملو از اختلاف ادامه حیات کند.
تجربه دوره سوم شورای شهر اهواز و دوران بعد از آن و میزان دستیابی برخی از همین جریانات مخرب، حکایت از آن دارد که فعالیت سالم و بیحاشیه شورای شهر با منافع و مطامع آنان به شکل جدی همخوانی ندارد و لذا میتوان نتیجه گرفت هدف و غایت این عده در حاشیهسازی برای شهرداری اهواز نه برای حذف شهردار بلکه برای تخریب ریشهای ساختار شورای چهارم و همچنین فتنهانگیزی و از هم گسستگی اعضای آن است.
لذا در این زمینه نیاز است که اعضای شورای شهر اهواز با درایت و تامل در خصوص نقش آفرینی برخی افراد و جریانات تابلودار، مانع از به چالش کشیده شدن روابط شهرداری و شورا و به تبع آن ضرر دیدن کلان شهری همچون اهواز و به شکل ویژه مردم محروم این شهر شوند.
آخرین استفتاء از مقام معظم رهبری درباره فعالیت کاری آقایان و بانوانی که در راستای ترویج پوششهای مناسب و مورد تأیید اسلامی فعالیت تبلیغاتی انجام میدهند، منتشر شد.
به گزارش خبرنگار جامعه فارس، کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی روزهای اخیر درباره فعالیت کاری آقایان و بانوانی که در راستای ترویج پوششهای مناسب و مورد تأیید اسلامی فعالیت تبلیغاتی انجام میدهند، استفتائی از مقام معظم رهبری انجام داده است که متن پرسش و پاسخ به شرح زیر است:
«سؤال: آیا فعالیت کاری آقایان و بانوانی که در راستای ترویج پوششهای مناسب و مورد تأیید اسلامی فعالیت تبلیغاتی انجام میدهند یعنی عکس و تصویر ایشان در جراید یا رسانههای مورد تأیید منتشر میگردد و یا دیگران لباس پوشیده شده توسط ایشان را میبینند، از لحاظ شرعی ایراد دارد؟
پاسخ: با حفظ پوشش کامل و حریم ضوابط شرعی و مقررات اسلامی، مانعی ندارد.
شماره استفتاء: 412818 »
پیش از این نیز در استفتاء دیگری از مقام معظم رهبری درباره حکم خرید و فروش و نگهدارى مجلاّت لباسهاى زنانه که عکس زنان اجنبى در آنها وجود دارد و براى انتخاب لباس بکار می روند، نیز این گونه پاسخ داده شده است که «مجرّد وجود عکسهاى زنان اجنبى در این مجلاّت مانع جواز خرید و فروش و بهره بردارى از آنها براى انتخاب لباس نیست مگر آنکه عکسها، به گونه اى باشد که موجب مفسده شود.»
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی هایشان بارها صراحتاً به موضوعات مد لباس، طراحی لباس ملی، الگوسازی های ملی و... پرداخته اند.
بخشی از بیانات ایشان در جمع جوانان همدان به این ترتیب است که «تقلید فرهنگى خطر خیلى بزرگى است، اما این حرف اشتباه نشود با اینکه بنده با مُد و تنوع و تحول در روشهاى زندگى مخالفم؛ نخیر، مُدگرایى و نوگرایى اگر افراطى نباشد، اگر روى چشم و همچشمىِ رقابتهاى کودکانه نباشد، عیبى ندارد.
لباس و رفتار و آرایش تغییر پیدا مىکند، مانعى هم ندارد؛ اما مواظب باشید قبلهنماى این مُدگرایى به سمت اروپا نباشد؛ این بد است. اگر مدیستهاى اروپا و آمریکا در مجلاتى که مُدها را مطرح مىکنند، فلانطور لباس را براى مردان یا زنانِ خودشان ترسیم کردند، آیا ما باید اینجا در همدان یا تهران یا در مشهد آن را تقلید کنیم؟ این بد است. خودتان طراحى کنید و خودتان بسازید.
بنده زمان ریاستجمهورى در شوراى عالى انقلاب فرهنگى قضیه طرح لباس ملى را مطرح کردم و گفتم بیایید یک لباس ملى درست کنیم؛ بالاخره لباس ملى ما که این کت و شلوار نیست. البته من با کت و شلوار مخالف نیستم؛ خود من هم گاهى اوقات در ارتفاعات یا جاهاى دیگر ممکن است کاپشن هم بپوشم؛ ایرادى هم ندارد؛ اما بالاخره این لباس ملى ما نیست.
عربها لباس ملى خودشان را دارند، هندىها لباس ملى خودشان را دارند، اندونزیایىها لباس ملى خودشان را دارند، کشورهاى گوناگون شرقى لباسهاى ملى خودشان را دارند، آفریقایىها لباسهاى ملى خودشان را دارند و در مجامع جهانى هر کس لباس ملى خود را دارد؛ افتخار هم مىکنند. ما در جایى رئیسجمهورى را دیدیم که لباس ملىاش عبارت بود از دامن! مرد بزرگ، دامن پوشیده بود! پاهاى او هم لخت بود! یک دامن تقریباً تا حدود زانو، و هیچ احساس حقارت هم نمىکرد. با افتخارِ تمام در آن جلسه شرکت مىکرد؛ مىآمد و مىرفت و مىنشست. این، لباس ملى اوست؛ ایرادى هم ندارد.
عربها با تفاخر، لباس ملى خودشان را مىپوشند - پیراهن بلند و چفیه و عقال - و ممکن است به نظر من و شما هیچ منطقى هم نداشته باشد؛ اما لباسِ آنهاست و آن را دوست دارند. من و شما که ایرانى هستیم، لباسمان چیست؟ شما نمىدانید لباس ما چیست. البته من نمىگویم طرح این لباس حتماً باید برگردد به لباس پانصد سال قبل؛ ابداً. من مىگویم بنشینید براى خودتان یک لباس طراحى کنید. البته الان این را از شما نمىخواهم؛ این را من در شوراى عالى انقلاب فرهنگى مطرح کردم. آن روز ما یک بخش دولتى را مأمور کردیم و گفتیم دنبال این کار بروید. یک کارِ مقدماتى هم کردند، اما آن را به جایى نرساندند؛ دوره ریاستجمهورى ما هم تمام شد! من مىخواهم بگویم اگر شما موى سرتان را مىخواهید آرایش کنید، اگر مىخواهید لباس بپوشید، اگر مىخواهید سبک راه رفتن را تغییر دهید، بکنید؛ اما خودتان انجام دهید؛ از دیگران یاد نگیرید.»
مقام معظم رهبری 29 بهمن ماه 1390 نیز در جای دیگری درباره طراحی لباس های ملی فرموده اند: «ما طراح داریم، خیاط داریم، هنرمند داریم؛ بنشینند بر اساس همین سنتهاى گذشته، براى زنمان، براى مردمان، یک لباس درست کنند و آن را الگو قرار دهند؛ این کارها را مىشود کرد؛ منتها اگر شما امروز این کار را شروع کنید، بیست سال دیگر نتیجه خواهد داد.»
رسانههای یونانی مدعی شدند دلالان تسلیحاتی اسرائیل سعی داشتند قطعات یدکی هواپیما به ایران ارسال کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت، رسانههای یونانی گزارش دادند دلالان سلاح اسرائیلی سعی داشتند قطعات یدکی هواپیما از طریق یک نهاد پوششی یونانی به ایران ارسال کنند.
این موضوع زمانی مشخص شد که یک تحقیق محرمانه توسط وزارت امنیت داخلی آمریکا با همکاری نهاد جرائم اقتصادی یونان در حال انجام بود.
بر اساس این گزارش، دلالان اسرائیلی قطعات یدکی هواپیما را در دو تاریخ جداگانه دسامبر 2012 و آوریل 2013 ارسال کردهاند.
سرویس سیاسی بی باک؛ بخش نیروهای مسلح:
منابع روسی اعلام کردند که تحویل جنگندههای روسی میگ 29 که به موجب قراردادی میان مسکو و دمشق قرار بود به سوریه تحویل داده شود، به تعویق افتاده است.
به گزارش بی باک، روزنامه روسی "کومرسانت" فاش کرد که مسکو قصد دارد تحویل هواپیماهای جنگنده "میگ 29" به سوریه را به تاخیر بیندازد و دلیل آن نیز نبود شرایط لازم برای انتقال این جنگندهها و نیز ناتوانی دمشق از پرداخت بهای آن است.در سال 2007 به موجب قراردادی که میان مسکو و دمشق منعقد شد، روسیه متعهد شد که 12 هواپیمای جنگنده از نوع "میگ 29 ام" و "میگ 29- ام 2" ساخته و به سوریه تحویل دهد اما با آغاز جنگ در سوریه و برخی مشکلات مالی تحویل این جنگندهها به سوریه به تعویق افتاده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود: در هر حال ما قراردادهای نظامی خود با سوریه را اجرا میکنیم.
به گزارش منابع خبری، روسیه قصد دارد این قرار داد را بین سالهای 2016 تا 2017 اجرایی کند.
گفته میشود مسکو قصد دارد تعدادی از این جنگندهها را که به سفارش دمشق ساخته شده، به صربستان بفروشد و یا با ایجاد تغییراتی تعدادی را در ارتش روسیه به کار بگیرد.
به گزارش مشرق، برخی منابع مطلع و امنیتی عراق اعلام کردهاند که دستگاه اطلاعات عربستان سعودی اتاقی را برای نظارت و اشراف بر جنایاتی که گروههای تروریستی در عراق مرتکب میشوند، ایجاد کرده است.
همچنین گزارش شده است که این دستگاهها به صورت مستمر سلاح و نیرو در اختیار این گروهها که تحت پیگرد ارتش عراق هستند، قرار میدهند و شاهزادگان سعودی به شخصه بر فعالیتهای تروریستی جاری در عراق اشراف و نظارت دارند.
این گزارشهای خبری با بیان اینکه هدف عربستان سعودی از حمایت از این گروهها تخریب و نابودی عراق است، تاکید میکنند که رژیم سعودی برخی از تروریستهایی فراری از عراق را در عربستان پناه و به آنها وعده داده که پستها و مناصبی را در عراق به آنها تسلیم خواهد کرد.
گزارشهای مذکور تاکید میکند که خاندان سعودی تاکنون میلیونها دلار برای ضربه زدن به ثبات و استقرار عراق و مقابله با رشد و نمو اقتصادی و تقویت توانمندیهای ارتش این کشور هزینه کردهاند.
ورود موشها به استان خوزستان! فرهنگی و هنری 12:12:30 1392/11/28 9211-13980-5 کد خبر RSS :: پرینت |
با اتمام فیلمبرداری از لوکیشنهای داخلی پروژه سینمایی «شهر موشها» در بوستان ولایت٬ فضای خارجی این فیلم در شهرهای شوشتر، دزفول و ملک آباد فیلمبرداری میشود. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منیژه حکمت تهیه کننده فیلم سینمایی شهر موشها با بیان این مطلب گفت: گروه ساخت دکور از دهم بهمن ماه در استان خوزستان مستقر شدهاند و با ساخت دکور و آماده شدن شرایط، کارگردان٬ عروسکگردانها و گروه تولید از اول اسفندماه برای فیلمبرداری فضای خارجی فیلمنامه٬ راهی شهرهای شوشتر، دزفول و ملک آباد می شوند. تهیهکننده فیلم «شهر موشها» دلیل انتخاب استان خوزستان را طبیعت زیبا و آب و هوای مناسب این منطقه عنوان کرد و گفت: حضور شهر موشها در خوزستان با استقبال مردم فرهنگ دوست این استان مواجه خواهد شد. وی با اشاره به اینکه این فیلم در تابستان سال آینده اکران میشود افزود: تاکنون بیشتر از 85 درصد از این فیلم جلوی دوربین رفته و مصطفی خرقه پوش به صورت همزمان تدوین فیلم را شروع کرده است. حکمت همچنین از عقد قرارداد با علیرضا علویان برای طراحی صدا، صداگذاری و میکس صدای عروسکهای فیلم «شهر موشها» خبر داد و گفت:فیلم سینمایی شهر موشها یک پروژه ملی است که تلاش داریم در ساخت آن از بهترینهای سینمای ایران برای همکاری دعوت کنیم. عقد قرارداد با آقای علویان برای صداگذاری و میکس صدای فیلم در همین راستا میباشد. این تهیهکننده و کارگردان سینما با تشکر از مدیران ارشد استان خوزستان برای همکاری با ساخت این پروژه اظهار داشت: فیلم سینمایی شهر موشها سازنده خاطره جمعی چند نسل مختلف است که حضور آن در خطه سرافراز جنوب کشور میتواند این شهرها را نیز در این خاطره فراگیر شریک سازد. فیلم سینمایی «شهر موشها» از 5 مهر ماه سال جاری به کارگردانی مرضیه برومند و تهیهکنندگی مشترک منیژه حکمت و علی سرتیپی در 4 آشیانه هواپیما در بوستان ولایت آغاز شده است. سایر عوامل «شهر موشها» به ترتیب زیر است:کارگردان: مرضیه برومند،فیلمنامه: فرهاد توحیدی،مدیر هنری و طراح دکور: محسن شاهابراهیمی،تدوین: مصطفی خرقهپوش،موسیقی: بهرام دهقانیار، مدیر فیلمبرداری: کاوه شاه محمدلو، طراحی صدا، صداگذاری و میکس صدا: علیرضا علویان،مدیر تولید: جعفر عروجی، سرپرست صداپیشگان: آزاده پور مختار،طراح و سرپرست کارگاه عروسک سازی: مرضیه محبوب،طراح لباس: نازنین توسلی، جلوههای ویژه کامپیوتری: رضا میثاقی، دستیار کارگردان: روزبه سجادی حسینی،گروه برنامهریزی: نوید کریم زاده- محمد مرعشی، شعر و ترانه: هنگامه مفید،سرپرست عروسکگردانها: محمد اعلمی،روابط عمومی: محرم براتی، تهیه 2: بهرنگ تنکابنی، مجری طرح: مهشید آهنگرانی، تهیهکنندگان: منیژه حکمت- علی سرتیپی. |