اداره میراث فرهنگی باغملک چه کار میکند؟ 9210-9580-5 کد خبر |
مسؤول انجمن دوستداران میراث فرهنگی باغملک از وضعیت بد آثار تاریخی باغملک و بیتوجهی اداره میراث فرهنگی باغملک نسبت به این آثار انتقاد کرد.
یونس شفیعی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی و هنری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار کرد: طی نشستهایی که قبلاً با اداره میراث فرهنگی استان داشتیم و همچنین با توجه به ناکارآمد بودن اداره میراث فرهنگی باغملک در بحث حفاظت از آثار باستانی و پژوهشهایی که پیرامون آن باید صورت گیرد ما به عنوان تنها انجمن دوستداران میراث فرهنگی باغملک و شهروندان این شهرستان خواستار اصلاح امور اداری اداره میراث فرهنگی باغملک از استان بودیم.
وی ادامه داد: ما خواستار این بودیم که علاوه بر جذب نیروی متخصص، سیاستگذاریهای این اداره نیز برای ما روشن شود تا بدانیم این اداره چه نقشی نسبت به پوشش اطلاعاتی میراث باغملک، مرمت و به ثبت رساندن آثار دارد.
شفیعی بیان کرد: متأسفانه اداره میراث فرهنگی استان به ما جواب درستی نداد و از آن جایی که ما چندین جلسه با آقای حیدری داشتیم قول داده بودند که نسبت به اداره میراث فرهنگی باغملک و آثار تاریخی آن اجرای برنامه مدونی را شروع کنند اما هنوز بعد از گذشت چندین ماه از آمدن آقای حیدری و قولی که به ما دادند هیچ گونه حرکتی دال بر این که این سازمان نسبت به درخواست انجمن دوستداران میراث فرهنگی، نامهنگاریها و استشهادهایی که از اهالی باغملک دریافت شده بود انجام ندادند.
او تصریح کرد: هماکنون اثر باستانی "ارگ ارغوانی" رو به تخریب است و دیوارهای آن خراب شدهاند. یا در منطقه "قلعه تُل" علاوه بر این که کارهای مرمتی روی آن صورت نگرفته حفاظت هم نمیشود و میتوان گفت با بارندگیهای اخیر نیز رو به نابودی است.
این دوستدار میراث فرهنگی افزود: در خصوص منطقه "منجنیق" که قرار بود به ثبت برسد و ما نیز از آن مستندنگاری کردیم و به سازمان فرستادیم تاکنون جوابی نگرفتهایم. در واقع نوعی ناهمگونی و بیاهمیتی نسبت به آثار باغملک صورت میگیرد که ما آن را بیشتر از چشم اداره میراث فرهنگی باغملک میبینیم چراکه این اداره هیچ گونه فعالیتی نسبت به آثار تاریخی باغملک ندارد.
شفیعی بیان کرد: اگر به سایت گردشگری استان سری بزنید و به بخش گزارشهای ماهانه آن بروید تنها ادارهای که در ان جا نه خبر و نه مطلبی دارد اداره میراث فرهنگی باغملک است.
وی در خصوص دلیل ناکارآمد بودن اداره میراث فرهنگی باغملک گفت: یکی از دلایل آن این است که در جذب نیرو برای اداره میراث فرهنگی باغملک شایستهسالاری صورت نگرفته است. همچنین همه ادارات میراث فرهنگی که در شهرهای باستانی قرار دارند دارای پژوهشگاه هستند و چندین نیروی باستانشناس، مردمشناس، کارشناس تاریخ و غیره را به کار میگیرند و از آنها استفاده میکند اما در اداره میراث فرهنگی باغملک چنین چیزی نیست.
شفیعی تصریح کرد: اداره میراث فرهنگی باغملک نسبت به دفع نیروهای متخصص خیلی کوشا است و نسبت به جذب افراد ناکارآمد کوشاتر است. نیروی جذب شده در اداره میراث فرهنگی باغملک به این صورت است که امام جمعه باغملک، فرماندار باغملک و نماینده باغملک به ترتیب هر کدام یک نیرو را برای این اداره معرفی میکنند. اگر اکنون مدارک نیروهای اداره میراث فرهنگی باغملک را روی هم بگذاریم مدارک آنها به لیسانس نمیرسد. در حالی که یک اداره میراث فرهنگی نیاز به نیروهایی مجرب و متخصص در زمینههای باستانشناسی و تاریخی دارد تا بتواند کار کند.
مسؤول انجمن دوستداران میراث فرهنگی باغملک خاطرنشان کرد: باغملک 18 فارغالتحصیل باستانشناسی، 13 دبیر تاریخ، چهار استاد دانشگاه تاریخ، 36 دانشجوی تاریخ و باستانشناسی در دانشگاه ایذه و شوش دارد که همه آنها عضو افتخاری انجمن دوستداران میراث فرهنگی باغملک هستند و چندین بار نیز به استان نامه فرستادیم که برای جذب آنها کاری کنند.
این دوستدار میراث فرهنگی ادامه داد: درباره وضعیت اداره میراث فرهنگی باغملک تاکنون سه بار به آقای حیدری به صورت حضوری گزارش دادهام و مشکلات را برای او بازگو کردهام اما هنوز هیچ اقدامی نکرده است. همچنین در جلسهای که همه انجمنها با آقای حیدری داشتند مشکلات را با سند بیان کردیم و قرار شد در آبان ماه وارد عمل شوند که متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
او یادآوری کرد: اداره هر شهری نماینده دولتی و حقوقی سازمان مربوطه است. وقتی اداره میراث فرهنگی باغملک هیچ گونه دغدغهای از لحاظ سیاسی و حقوقی نسبت به مکانهای باغملک ندارد مشکلاتی به وجود میآید و این به سازمان مربوطه بازمیگردد چراکه نظارت کیفیتی روی آن اداره نسبت به کارکردهایش ندارد.
شفیعی اظهار کرد: راهکار همه این انتقادها پیوستن اداره میراث فرهنگی باغملک به چارت اداری دقیق و تخصصی است. همچنین از متخصصان بومی منطقه استفاده بهینه شود و نسبت به حفاظت مکانهایی که به ثبت رسیدهاند و بودجه برای آنها تعیین شده است اقدام کند. در آخر نیز بهتر است اداره میراث فرهنگی باغملک با انجمن دوستداران به عنوان شهروندان باغملک هماهنگی داشته باشد. |
سکه ارزان شد 9210-13374-5 کد خبر |
هر اونس طلا امروز (30 دیماه) در بازارهای جهانی یک هزار و 254 دلار معامله شد که نسبت به هفتهگذشته یک دلار 7 افزایش داشته است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقهخوزستان- قیمت سکه طرح قدیم و جدید 855 هزار تومان است که در مقایسه با هفتهگذشته 20 هزار تومان کاهش یافته است.
همچنین طبق نرخ اعلامی اتحادیه طلا و جواهر اهواز، هر عدد نیمسکه با قیمت 430 هزار تومان و هر عدد ربع سکه بهار آزادی با قیمت 265 هزار تومان معامله میشود که نرخ نیمسکه و رب سکه به ترتیب با 15 هزار تومان و 20 هزار تومان کاهش همراه بوده است.
هر عدد سکه یک گرمی نیز 170 هزار تومان فروخته شد که قیمت آن نسبت به روزهای گذشته 7 هزار تومان کاهش داشته است. قیمت هر گرم طلای خام نیز 87 هزار تومان و قیمت پایه فروش طلا 103 هزار تومان است. |
نماینده ولی فقیه در خوزستان: 9210-13574-5 کد خبر |
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: در سفر رییسجمهور به خوزستان بر اجرای طرح مقام معظم رهبری تاکید شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) –منطقهخوزستان- آیتالله سیدمحمدعلی موسویجزایری در مراسم تودیع و معارفه مدیران سازمان آب و برق خوزستان که امروز، 30 دیماه برگزار شد، اظهارکرد: نتایج بهرهبرداری از این طرح فقط برای خوزستان مثمر ثمر نیست، بلکه یک طرح کشوری و ملی محسوب میشود و حتی کشورهای همسایه هم از برکات آن بهرهمند میشوند.
وی افزود: بهطور کلی طرح مقام معظم رهبری یک فرصت عامالمنفعه است که بخش عمده آن به آبرسانی مربوط میشود که یقیناً به عنوان یک مسئولیت خطیر بر دوش سازمان آب و برق قرار گرفته است.
آیتالله موسویجزایری خاطرنشانکرد: از سرشاخههای کارون چیزی منتقل نمیشود و کارون احیا میشود. اینها مباحث توسط ریاست جمهوری در سفر به خوزستان بیان شد و این اظهارات نشاندهنده عزم راسخ رییسجمهور در توجه ویژه به مردم خوزستان است.
همچنین جواد سعدونزاده، رییس مجمع نمایندگان خوزستان در این مراسم گفت: لایروبی اروند و اجرای طرح غدیر یکی از مطالبات جدی مردم خوزستان است.
وی عنوانکرد: احیای کارون به معنای زنده کردن آن است. اولین کاری که در سازمان آب و برق باید انجام شود احیای کارون مرده و نیمه جان است؛ یعنی باید تدبیری به خرج دهیم تا کارون را زنده کنیم.
سعدونزاده افزود: پروژه انتقال آب از سرشاخههای کارون، انتقال 2 میلیارد مترمکعب است و اگر فقط برای مصارف شرب منتقل شود، فقط 2 درصد آن منبع آب را شامل میشود. در حالی که مقیاس تعیین شده برای مصارف صنعتی و کشاورزی است.
رییس مجمع نمایندگان خوزستان خاطرنشانکرد: برداشتهای بیحساب و کتاب، جلگه مستعد خوزستان را از بین میبرد. اجرای طرح مقام معظم رهبری میتواند کابوس بیکاری را از آسمان خوزستان بزداید.
وی تصریحکرد: لایروبی اروند یکیدیگر از اساسیترین مطالبات مردم است. احیای آن میتواند حلقه مکمل حیاط اقتصادی خوزستان باشد زیرا این آبراه، یک آبراد مهم از لحاظ رونق تجاری و گردشگری در مرزهای کشور است. |
درددلهای شمسایی پس از سالهای دوری از خوزستان 9210-13474-5 کد خبر |
مدیرعامل جدید سازمان آب و برق خوزستان گفت: من با میل و رغبت از خوزستان نرفتم و معتقدم مدیران بومی باید در استان خود بمانند و در جهت رفع مشکلات مردم خدماترسانی کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) –منطقهخوزستان- محمدرضا شمسایی امروز، 30 دیماه در مراسم معارفه خود اظهارکرد: واقعیت این است که در چند سال اخیر بیمحبتیهای زیادی به من شد؛ بهطوری که استاندار وقت حتی اجازه کار کردن را به من نداد و دو سال خانهنشین بودم.
وی با اشاره به قابلیت و منابع موجود در خوزستان بیانکرد: منابع عظیم آبی، انرژی و اراضی مستعد کشاورزی بسیاری در خوزستان وجود دارد اما متاسفانه وقوع چند سال جنگ تحمیلی باعث عقبماندگی استان شد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: در چنین شرایطی اولاً باید در حفظ منابع موجود تلاش شود و ثانیاً دولت باید منابع مورد نیاز را تامین کند.
شمسایی تصریحکرد: این واقعیت است که بخش زیادی از منابع کشور از خوزستان تامین میشود. از اصلیترین محورهای توسعه در خوزستان طرح 800 هزار هکتاری مقام معظم رهبری، در زمینه احیای منابع کشاورزی است.
وی ادامهداد: پس از گذشته 17 سال از تصویب اجرای این طرح، متاسفانه فقط 200 هزار هکتار از اراضی و 100 هزار هکتار از شبکههای فرعی به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصریحکرد: در حال حاضر 7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تأمین آب شرب نیاز است.
شمسایی یادآورشد: سیاست من در سازمان آب و برق بهکارگیری جوانان است.
وی در پایان بیانکرد: باوجود اینکه بیمهریهای زیادی از جانب برخی همکاران به من شده است اما قصد تلافی ندارم و میخواهم در کنار این افراد و سایر همکاران دیگر خدمات شایانتری به استان ارائه دهیم.
همچنین علیرضا رضانیا، مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان در این مراسم عنوانکرد: در تاریخ 28 دیماه سال 88 این تکلیف بر عهده من گذاشته شد و امروز خوشحالم که این وظیفه خطیر از دوش من برداشته شد.
وی افزود: درست است که من خوزستانی نیستم اما 18 سال از عمر خود را در سازمان آب و برق خوزستان در خدمت و در جوار مردم خوزستان گذارندم.
کد خبرنگار: 17026 |
تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان 9210-5082-5 کد خبر RSS :: پرینت |
تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی تودیع و معارفه مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان / عکس : ایسنا - علی هویسی |
رئال مادرید برای دیدار با پرسپولیس به تهران میآید
تیم فوتبال رئال مادرید با تمام ستارههایش برای دیدار با پرسپولیس به ایران می آید.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باشگاه پرسپولیس یکی، دو هفته پیش از طریق یکی از فوتبالدوستان ایرانی که ساکن اروپاست و ارتباط نزدیکی با فلورنتینو پرز رئیس رئال مادرید دارد درخواستی برای بازی دوستانه به این باشگاه ارسال کرد.
مسئولان باشگاه رئال مادرید این درخواست را بررسی کرده و برای حضور در ایران اعلام آمادگی کردند.
بر اساس توافقات صورت گرفته قرار است نامه رسمی رئالیها در این زمینه تا پایان هفته به باشگاه پرسپولیس اعلام شود.
نکته مهم و جالب توجه در توافق دو باشگاه این است که رئال مادرید با تمامی ستارههای خود از جمله کریستیانو رونالدو، ایکر کاسیاس، کریم بنزما، سرخیو راموس، گرت بیل و ... در کنار مربیان بزرگش از جمله کارلو آنچلوتی و زین الدین زیدان به تهران خواهد آمد تا اتفاقی بسیار بزرگ برای فوتبال ایران رخ دهد.
هنوز تاریخ قطعی این دیدار مشخص نشده و به احتمال زیاد تا پایان این هفته زمان دقیق برگزاری این بازی دوستانه تعیین می شود. گفته میشود کهکشانیها پیش از آغاز فصل 2014-2015 به ایران می آیند.
قرار است این دیدار دوستانه آغازی برای همکاری های مشترک دو باشگاه باشد و دو طرف در آینده ای نزدیک جهت توافق های بعدی با یکدیگر مذاکره خواهند کرد.
رویانیان در گفت وگو با ایسنا این خبر را تایید کرد.
سهم «کارون» از اولین سفر استانی دولت یازدهم
حکایت گریهآور خوزستان و کارون!
گروه جامعه: آغاز سفرهای استانی دولت یازدهم، خاطرات تلخ و شیرین فراوانی را در اذهان زنده میکند. سفرهای استانی فارغ از همه انتقادات درست و غلط، فی نفسه برای ثبات نظام و افزایش همدلی مردم و مسئولان، ضروری و مورد تحسین است.
لیلا واحدی
مردم در چنین سفرهایی میتوانند، به صورت مستقیم نیازها و دغدغههای خود را با عالی ترین مقام اجرایی کشورشان در میان گذاشته و به رفع مشکلاتشان امیدوار باشند. اما اینکه این امید به یاس مبدل نشود مستلزم اما و اگرهایی است که نباید از نظر دور داشت. اگر در سفرهای استانی آقای روحانی و کابینه ایشان از اقدامات نادرست و بدون برنامه دولت قبل اجتناب شود.
و به جای تصویب طرحهای "فلهای"؛ و استفاده از نان و پنیر در هیات دولت، برای همذات پنداری با اقشار کم در آمد! به ایجاد زیر ساختهای درست و اصولی توجه شود؛ احتمالا نتایج بهتری به بار خواهد نشست. انتخاب استان مظلوم خوزستان به عنوان اولین مقصد سفرهای استانی هیات دولت را میتوان به فال نیک گرفت و چند نکته را در این یاداشت مورد اشاره قرار داد.
همانگونه که بارها اعلام شده است برای استانی چون خوزستان؛ آب آشامیدنی سالم؛ مبارزه با آلودگی مرگ آور هوا، نجات کارون، ایجاد بنیانهای علمی برای کشاورزی، در اولویت نخست قرار دارد.
دولت یازدهم به یه ویژه رئیس جمهور محترم باید به شدت مراقب وعده و قول هایی که به مردم و به ویژه به مردم مناطق محروم میدهند باشند؛ تا شیرینی این وعدهها؛ با فراموشی آنها تلخ نشود، طوری نشود که دو درصد از درآمد حاصل از نفت که در دولت قبل قرار بود به استانهای محروم تخصیص داده شود؛ به جیب امثال زنجانی واریز شود.
گریهآور نیست که در آمد یک کشور از راه تولید نفت از استانی تامین میشود ولی آب آشامیدنی سالم برای مردمانش حسرت شده است؟ آن هم با وجود داشتن پرآب ترین رود ایران؛ کارون؟ دیاری که در طول جنگ؛ جور همه ایران را کشید؛ هنوز هم یادگار خرابههای جنگ را در سینه داشته باشد. استانی که مردمانش نجابت را معنی میکنند؛ وقتی ریزگردها و آلودگیهای نفتی و گازی، نفس شان را به تنگ میآورد؛ اما معترض و متحصن نمیشوند، شهری که با وجود این همه ظرفیت میتواند در کشاورزی پیشرفت کند، اما با نادیده انگاشتنش؛ میلیاردها تن گندم؛ خوراک این ملک؛ از آمریکای جهانخوار! تامین میشود.
وعده تاسیس دانشگاه پیام نور و آزاد، در همه روستاها و آبادیهای خوزستان؛ امری پسندیده است. (هرچند علمای آموزشی ابدا چنین نظری ندارند.) اما پسندیده تر آن است برای فارغ التحصیلان بی کار این دانشگاهها را به جای تشویق به شغلهای کاذب؛ برنامه ریزی شغلی درستی داشته باشیم. تا میزان بیکاری در این استان افزایش نگران کنندهای نداشته باشد.
وعدهها و عملکردها باید چنان نزدیکی زمانی باهم داشته باشند؛ تا مردم خوزستان و همه ایران وجود تغییر را در زندگی خود حس کنند؛ اینکه با وجود هشت سال عدالت ورزی! هنوز هم سیستم، برق و انرژی این استان، فرسوده است، و شبکه برق رسانی درست وجود ندارد و شاهد قطع برق، آنهم در اوج گرمای تابستان در این استان هستیم؛ استانی که رودخانه کارون را داراست؛ اما برق در آن جیرهای توزیع میشود!
کارون برای خوزستانیها؛ چیزی بیشتر از یک رودخانه و آب است؛ کارون برایشان هویت و تاریخ است؛ غروری که این شط به مردم خوزستان میدهد؛ هیچ چیز نمیتواند بدهد. از این روست که برای حفظ و نجاتش دست به هر کاری میزنند و هر مسئولی چه استانی و چه کشوری باید به اهمیت کارون برای خوزستانیها واقف باشد. و بداند که مردم خوزستان عملکرد او را بر معیاری چون حفظ کارون محک خواهند زد.
پوشیدن لباس اقوام؛ و صحبت چند کلمهای به لهجه و گویش آنها؛ جذاب است؛ اما احترام به فرهنگها و زبان آنها برایشان به مراتب مهم تر است. اینکه قومیتهای ایرانی به جای تهدید؛ یک فرصت و یا حتی یک نعمت قلمداد شوند، میتواند ایران آزاد و قدرتمند بسازد.
و در آخر دولت باید قدر این مردم مظلوم و نجیب و غیور را بداند که جنگ سهم شان شد؛ اما از سازندگی و رونق و بهداشت آرامش، سهم چندانی نبردند.
مردمی که از میادین عظیم گازی و نفتی؛ تنها آلودگی و سم و سربش را به ارث بردند.
مردمی که از همسایگی با حاشیههای ثروتمند خلیج فارس؛ ریزگردها سهم شان شد.
مردم خوزستان مانند همه ایران صبور و دوست داشتنی هستند، مسئولان از صبر و نجابشان هشت سال سو استفاده کردند، اکنون دیگر زمان حسن استفاده فرا رسیده است.
کد مطلب: 28615
آدرس مطلب: http://baharnews.ir/vdcbs0b5.rhbw8piuur.html
ملافاضل سکرانی که یکی از شاعران عرب خوزستان بود که در سرودن اشعار مختلف تبحر خاصی داشت ولی در کنار تمام اینها سرودن اشعاری در مدح اهل بیت از وی چهره ای شاخص در بین تمام شیعیان جهان ساخته بود.
اشعار ناب این شاعر اهل شادگان در بین مداحان سایر کشورها نیز مورد استفاده قرار می گرفت. وی روز گذشته در شهرستان شادگان چشم از جهان فروبست.
ملا فاضل سکرانی از شاعران عرب اهل بیت(ع) است. ملا فاضل سکرانی در سال ۱۳۴۰ هجری قمری برابر با ۱۳۰۲ خورشیدی در شادگان (دورق) چشم به جهان گشود. شادگان از توابع خوزستان زادگاه بزرگانی چون ابن سکیت دورقی اهوازی و حاج هاشم کعبی دورقی نیز بوده است.
ملا فاضل در خانوادهای متدین و محب اهل بیت(ع) پرورش یافت و از کودکی در مکتب، تلاوت صحیح قرآن را یاد گرفت. وی خواندن و نوشتن را نزد استادی وارسته به نام سید رضا ابراهیمی آموخت و علاوه بر این دو، رسم خط و طریقه خواندن شعر و حفظ آن را نیز فرا گرفت و باید گفت سید رضا در شکلگیری شخصیت ملا فاضل سکرانی تاثیر بسزایی داشته است.
ملا فاضل سکرانی در سن هشت سالگی در اولین مدرسه شادگان که در سال ۱۳۱۵ شمسی افتتاح شد نامنویسی کرد و تا کلاس ششم ابتدایی که آن زمان از بالاترین مدارک تحصیلی به شمار میآمد ادامه تحصیل داد.
وی از کودکی به شعر علاقه داشت و حضور در محافل و مجلس ادبی علاقه او را مضاعف کرد. زندگی در شهری که بزرگان ادبی بسیاری را تقدیم عالم تشیع کرده و همچنان در جوار پدری شاعر و وارسته به نام حاج یعقوب سکرانی و همچنین تلاوت قران کریم و سیر در نهج البلاغه و خواندن شعر بزرگانی چون صاحب معلّقات و متنبی و سید شریف رضی و مهیار دیلمی و ابی العلا ء معرّی و مواعظ و حکم سعدی شیرازی و و عرفان لسان الغیب حافظ شیرازی و اشعار حکیم مولانا جلال الدین رومی در تقویت بینه ادبی ایشان سهم بسزایی داشته است.
او در پیشرفت شعر شعبی عربی در خوزستان بسیار موثر بوده است و در کنار وی، شعرای زیادی پرورش یافتهاند که از شاعران و بزرگان آینده شعر خواهند بود؛ از جمله شاگران وی دو فرزند ایشان مهدی و عادل سکرانی هستند که چندین اثر ادبی نگاشتهاند.
ملا فاضل سکرانی اشعار زیادی سروده است و در بسیاری از اوزان شعر، دستی دارد؛ اما در وزن و نظم شعر ابوذیه مهارت خاصی دارد که به «عمید الابوذیه» ملقّب شد. وی از بزرگان شعر شعبی استان خوزستان به شمار میآید و شهرت وی از مرزهای ایران گذشته و در آن سوی مرزها همتراز با بزرگان شعر شعبی عربی از وی یاد میشود.
صادق زیباکلام در گفت و گو با سایت پیام نو در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از اولین سفر استانی آقای روحانی به استان خوزستان چیست، گفت: باید بگویم که یک مقداری بی شباهت به سفرهای استانی آقای احمدی نژاد نبود. انتظار اقشار و لایه های فرهیخته جامعه این بود که تا آنجایی که امکان دارد آقای روحانی از شعار زدگی و پوپولیسم دوری کند و بیشتر به بیان مسایل واقعی جامعه بپردازد. به نظر من این سخن آقای روحانی که گفتند مقاومت شما در جریان هسته ای باعث به زانو درآمدن کشورهای غربی شد به شدت یادآور زمان احمدی نژاد و پوپولیسم اصولگرایان بود. در حالی که قطعا خود آقای روحانی هم می داند که دقیقا اینطوری نبوده و اگر ما در این مذاکره به اینجا رسیده ایم به واسطه فشارهایی است که تحریم ها بر توان اقتصادی کشور وارد کرده و اساسا در فرایند مذاکره صحبت از اینکه آنها از پای در آمدند و یا ما از پای در آمدیم زیبنده یک رئیس جمهور نیست. اگر مثلا در آن طرف آقای اوباما نطق می کرد و به مردم می گفت که ما ایران را به زانو درآورده ایم، آن وقت ما چه احساسی پیدا می کردیم؟ الان در شرایطی هستیم که دولت آمریکا برای پا بر جا ماندن توافق ژنو حتی کنگره را تهدید به وتو تحریم های احتمالی جدید کرده است. این اصلا چیز کمی نیست. نباید بی جهت بگذاریم که این فضا تغییر کند.
این استاد دانشگاه افزود: من سوالم این است که اگر آقای روحانی این حرف را در جمع مردم خوزستان نمی زد چه اتفاقی می افتاد؟ به نظر من اتفاقی نمی افتاد، چون اصلا مردم برای شنیدن حرف های دیگری آمده بودند. به نظرم از این منظر حتی سفرهایآقای احمدی نژاد موفق تر بودند. احمدی نژاد بهتر می توانست در آن دو سه سال اول با افکار عمومی بازی کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره تلاش حسن روحانی برای جلب نظر پایگاه اجتماعی احمدی نژاد خاطرنشان کرد: آقای روحانی در قدم اول باید بتواند پایه اجتماعی که حداقل در همین انتخابات گذشته اصالتا متعلق به خود او بوده را حفظ کند و بعدا سراغ دیگر لایه ها برود. اگر بخواهد با روش هایی پوپولیستی دل به جذب لایه های پایینی داشته باشد قطعا طبقه متوسط را از دست می دهد. این لایه ها را اصولگرایان با ابزارهایی که دارند در بزنگاه ها خیلی راحت تر از آقای روحانی جدب خواهند کرد.
زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا شما رفتار رئیس جمهور را در سفر خوزستان پوپولیستی می دانید، اظهار کرد:مقداری از آن را بله. در خصوص وعده های زیاد دادن به مردم خوزستان، صرف نظر از اینکه چقدر عملی هست و چقدر نیست. آقای روحانی باید تکلیف خود را مشخص کند که قصد دارد چگونه حکومت کند. آیا قصد دارد یک هوگو چاوز و یا احمدی نژاد دیگر باشد و با جمع کردن مردم در خیابان ها برایش هورا بکشند و یا اینکه رفتار دولت در حوزه عمومی را تغییر دهد. به نظرم دولت باید سبک کار خود را عوض کند. شدیدا نیاز داریم که دیگر مردم دنبال ماشین رئیس جمهور ندوند و البته اینقدر در دیدارهای عمومی شاهد مونولوگ دولتمردان نباشیم. استفاده از اجتماعات عمومی در مدرنترین کشورهای جهان هم رایج است. اما آنها چگونه عمل می کنند؟ اولین چیزی که در سفرهای استانی آقای احمدی نژاد به چشم می خورد و در سفر آقای روحانی هم دیده شد، ضربه خوردن به شأن شهروندان ایرانی بود. واقعا شأن شهروند ایرانی این نیست که دنبال ماشین رئیس جمهور بدود و برای رساندن یک نامه که به احتمال زیاد جوابی هم در پی نخواهد داشت، هر کاری را انجام دهد. دولت نباید سعی کند که در برخی رفتارها مثل همین صحبت اخیر آقای روحانی درباره آمریکا و موضوع هسته ای، برای خلاص شدن از مشکلات همان حرف محافظه کاران را بزند. دولت خط مشخصی دارد و یاپه اجتماعی کاملا شناخته شده ای دارد که باید بتواند در رقابت سیاسی آن را به رخ رقیب بکشد. این در همه دنیا رایج است. آقای روحانی اگر بخواهد حداقل قسمتی از رفتار و ادبیات خود را از محافظه کاران و اصولگرایان قرض بگیرد قطعا با بن بست مواجه می شود.
خوزنیوز: پس از مسائل پیش آمده در ماههای گذشته در استان خوزستان از جمله تشکیل زنجیره های انسانی در کنار کارون ، مخالفت مردم خوزستان در فضای رسانه های و اجتماعی و استعفای دستجمعی نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی (که از جمله دلایل استعفایشان مخالفت با انتقال آب کارون بوده است) در سفر هفته گذشته دولت به استان خوزستان حجت الاسلام روحانی؛ رییس جمهور و چیت چیان؛ وزیر نیرو موضوع رسمی خود را در این زمینه اعلام نمودند.
این دو مقام مسئول برخلاف درخواست خوزستانی ها مبنی بر کارشناسی مجدد کارون برای اتخاذ تصمیم درست و بدون آسیب های بعدی، اصل انتقال آب از سرشاخه های کارون را پذیرفته شده تلقی و تنها این قول را به مردم خوزستان دادند که این آب تنها برای مصرف شرب منتقل می شود. ( رییس جمهور: کارون یعنی شریان حیات استان خوزستان، کارون یعنی رودخانه زیباییها، برای احیای این رودخانه شورای عالی آب دولت تصمیم گرفت از سرشاخههای کارون جز برای آب آشامیدنی هیچ اقدام دیگری صورت نگیرد / انتقال آب از سرشاخه های رودخانه کارون تنها برای تامین آب آشامیدنی سایر نقاط کشور صورت می گیرد. )
در همین راستا پایگاه خبری خوزنیوز باور مندی مردم به صحبت های مطرح شده از سوی مسئولان را به نظرسنجی گذاشت. 65.67 درصد مخاطبان بی اعتمادی خود را به به وعده رییس جمهور و وزیر نیرو در سفر استانی به خوزستان مبنی بر «انتقال آب کارون تنها برای مصرف شرب» به استانهای مرکزی اعلام نمودند. 26.05درصد به اظهارات مسئولین باورمند و 8.28 درصد بدون نظر بودند. قطعا این نتایج از آنجا که برشی از نگرش مردم خوزستان به دیدگاهها و صحبت های مسئولین است می تواند آنها را در اتخاذ تصمیم درست یاری دهد.
جواد سعدون زاده عنوان کرد: سفر رئیس جمهور و برخی اعضای هیئت دولت در قالب سفر استانی به استان خوزستان به نظر من بسیار خوب و پربار و از همه جنبه تاثیرگذار بود. خوشبختانه دولت نشان داد نسبت به حل مشکلات خوزستان توجه ویژه ایی دارد زیرا خوزستان از جهت پهناوری، وسعت و تنوع اقوام خود در جایگاه بالایی قرار دارد.
وی افزود: خوزستان به لحاظ فرهنگی و اقتصادی، ظرفیت های شگرف و عمیقی دارد. دولت با درک مناسب از مشکلات خوزستان و با شناخت جایگاه ویژه آن در اقتصاد ملی، تلاش کرد به مطالبات مردم این استان تا اندازه ای که امکان دارد پاسخ مثبت بدهد.
نماینده مردم آبادان در مجلس ادامه داد: یکی از مهمترین دستاوردهای این سفر اختصاص بودجه ای به مبلغ سه هزار و 500 میلیارد تومان به احیای 550 هزار هکتار از زمین های بایر استان و تبدیل آنها به زمین های کشاورزی در یک بازه زمانی سه ساله بود که کار ارزشمندی از سوی دولت به شمار می رود.
سعدون زاده عنوان کرد: بعد از این مدت امیدواریم به همت مسئولان، این زمین ها تا پایان سه سال آینده به زمین هایی حاصلخیز و زیر کشت رفته تبدیل شوند. این اقدام می تواند خوزستان را از نظر ظرفیت های شغلی به سطح بالاتری برساند.
وی ادامه داد: همچنین دستاورد دیگر این سفر، مسئله آب آشامیدنی شهر اهواز بود که رئییس جمهور قول داد تا آخر هفته مشکل آب آشامیدنی این شهرستان حل بشود.
سعدون زاده تاکید کرد: دولت وعده دارد هرچه سریع تر طرح انتقال آب به جنوب غربی استان خوزستان پیگیری شود و این معضل دیرینه به زودی حل شود و آب آشامیدنی با کیفیت برای مردم این استان هرچه سریع تر تأمین شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان گفت: در این سفر اعتباراتی برای اصلاح و نوسازی شبکه فاضلاب شهرهای استان تخصیص داده شد تا پروژه های این شهرستانها که از دیر باز درگیر مشکلاتی بوده اند، پیشرفتی داشته باشند.
سعدون زاده عنوان کرد: یکی از مهمترین دستاورد های سفر هیئت دولت به استان، حل مشکل انتقال آب از سرشاخه های رودخانه کارون به سایر استانها بود که با تصمیم دولت، انتقال آب از سرشاخه های کارون برای مواد صنعتی و یا کشاورزی متوقف شد و این انتقال تنها به صورت کارشناسی و فقط برای آب آشامیدن امکانپذیر است.
وی اضافه کرد: در صورتی که طرح انتقال آب از سرشاخه های کاورن به سایر نقاط کشور متوقف شود؛ این اقدام، خدمت بزرگی به خوزستان و مردم آن به حساب می آید در غیر این صورت با برداشت بی رویه آب، کارون نابود می شود و شوری آب آن به طبع بالا خواهد رفت که این امر به زمینهای کشاورزی ضرر خواهد اورد. در این صورت با یک چالش و معضل زیست محیطی و اقتصادی جدی در جلگه خوزستان مواجه خواهیم شد.
نماینده مردم آبادان در مجلس در خصوص دیگر تصمیم مهم دولت در این سفر نیز اظهار کرد: یکی از تصمیمات خوبی که در این سفر از سوی دولت اتحاذ شد و آن را می توان در مقیاس مصوبات ملی به حساب آورد و در آینده اقتصادی استان و کشور بسیار تأثیر گذار خواهد بود لایروبی رودخانه اروندرود بود.
وی افزود: دولت بر اساس توافقنامه ای که با کشور عراق امضا کرده وزارتخانه های مربوط را برای این کار مسئول کرده است تا طرح به سرانجام برسد. شروع این طرح می تواند تأثیر شوق الجیشی و ژئوپولوتیکی بر اقتصاد این منطقه داشته باشد.
سعدون زاده گفت: یکی از قدم های محکم، مفید و قابل ستایشی که در منطقه آزاد اروند اتفاق افتاد؛ توسعه این منطقه به کل شهرهای آبادان و خرمشهر بود که امید آن می رود با انجام این طرح، مردم این دو شهرستان رونقی از نظر اقتصادی و تجاری در زندگی خود ببینند.
وی عنوان کرد: در جلسه شورای اداری استان خوزستان با حضور رئیس جمهور در آبادان، شخصا اشاره ایی بر اختصاص دو درصد از درآمد نفتی به خوزستان کردم و خواستار این شدم که با ارسال لایحه از سوی دولت به مجلس، این موضوع به صورت جدی پیگیری شود. همچنین در صورت رسیدن این لایحه به مجلس شورای اسلامی، کار و رایزنی نماینده های استان خوزستان به صورت جدی آغاز خواهد شد.
سعدو زاده تصریح کرد: اگر تصمیمات دولت در سفر به خوزستان عملیاتی شود؛ یک تحول ساختاری و بنیادی در استان خوزستان به وجود خواهد آمد. نمایندگان به اجرایی شدن تصمیمات دولت در این سفر خوش بین هستند و قصد دارند تا مرحله اجرا، آنها را پیگیری کنند.
حجتالاسلام مهدی محمدیپور با تایید استعفای خود از سمت امامت جمعه اروندکنار اظهار کرد: به دلیل مشغله کاری و تحصیلی و برای انجام امور پژوهشی از این سمت استعفا کردم.
وی افزود: حضور در نهاد امامت جمعه اروندکنار موجب شده بود تا نتوانم آنطور که باید برنامهها و اقدامات پژوهشی خود را دنبال کنم.
امام جمعه اروندکنار ادامه داد: استعفای خود را به صورت کتبی ابلاغ کرده و در انتظار پاسخ آن هستم.
محمدیپور تصریحکرد: امیدواریم هرآنچه که خیر و صلاح مردم باشد اتفاق بیفتد و باید دید نظر نهایی شورای سیاستگذاری در خصوص استعفای بنده چگونه خواهد بود.