خبرگزاری فارس: جانشین فرمانده انتظامی خوزستان از دستگیری 5 باند مخوف سرقت به عنف در اهواز طی هفته گذشته خبر داد.
وی با اشاره به موفقیت نیروهای انتظامی خوزستان به انهدام باندهای مختلف سرقت در سطح استان خاطرنشان کرد: در یک ماه گذشته نیروی انتظامی در سطح استان موفق به متلاشی کردن بیش از 24 باند سرقت شد.جانشین فرمانده انتظامی استان خوزستان در ادامه تصریح کرد: باندهای متلاشی شده در زمینه سرقت مغازهها، منازل، خودرو، موتورسیکلت، به عنف، سیم برق و کیف قاپی فعالیت داشتند که همه اعضای آنها شناسایی و دستگیر شدند.وی در ادامه از شناسایی و انهدام 5 باند سرقت به عنف در شهرستان اهواز در یک هفته اخیر خبر داد و افزود: این باندها علاوه بر اینکه امنیت اجتماعی را در سطح جامعه مورد تجاوز قرار داده بودند، موجب رعب و وحشت در بین مردم شده بودند.
نظرپور عنوان کرد: باندهای سرقت به عنف در قالب زورگیری و مسافرکشی مرتکب انواع اعمال وحشیانهای در برخورد با خانمهای مسافر میشدند.وی یادآور شد: سارقان بعضاً ضمن اذیت و آزار خانمها اقدام به سرقت طلاجات و وجوه پول آنها میکردند.جانشین فرمانده انتظامی خوزستان در ادامه با اشاره رشد 4 درصدی شناسایی و انهدام سارقان در سطح این استان خاطرنشان کرد: پلیس برای ریشهکن کردن باندهای مخل امنیت اجتماعی به ویژه باندهایی که در پوشش مسافرکشی و سرقت به عنف فعالیت میکنند، به شکل قاطع برنامههایی را در دستور کار خود دارد که در حال انجام است.
وی در خصوص تعداد افراد دستگیر شده در باندهای منهدم شده نیز گفت: باندهای منهدم شده در قالب باندهای 3، 4 و حتی 13 نفره بودهاند که همه اعضای آنها شناسایی و دستگیر شدند.نظرپور در ادامه از کشف بالغ بر 304 قبضه اسلحه گرم از باندهای دستگیر شده خبر داد و افزود: این تعداد اسلحه مکشوفه نسبت به مدت مشابه سال قبل 33 درصد افزایش را نشان میدهد.
جانشین فرمانده انتظامی خوزستان همچنین از کشف بیش از 359 کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان در مدت یک ماهه اخیر خبر داد و اظهار کرد: این میزان کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه در سال قبل 78 درصد افزایش را نشان میدهد.وی همچنین به ارتباط نزدیک مردم با پلیس اشاره کرد و گفت: در طول یک ماهه گذشته بالغ بر 64 هزار و 647 مورد تماس مردمی با پلیس 110 صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه، پنج درصد افزایش داشته است که از این تعداد، 44 هزار مورد توسط پلیس عملیاتی شده است.جانشین فرمانده انتظامی خوزستان در ادامه به آمار ترافیکی و میزان تصادفات در سطح استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در یک ماه گذشته میزان تصادف با کاهش چشمگیری روبرو بوده، به طوری که در این مدت یکهزار و 391 فقره تصادف گزارش شده که این میزان 3 درصد کاهش را نسبت به مدت مشابه نشان میدهد.
نظرپور خاطرنشان کرد: میزان فوتیها و مصدومان تصادفات خوزستان در یک ماه گذشته 38 و 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش را نشان میدهد.وی بیان داشت: پلیس برای برقراری امنیت از همه توان و امکانات خود بهره خواهد جست و در این زمینه از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد.جانشین فرمانده انتظامی خوزستان در پایان ابراز داشت: امیدوارم با همکاری بیش از پیش مردم شاهد کاهش میزان جرایم در استان خوزستان باشیم.
گزارش تصویری / دستگیری و نمایش اموال مسروقه از اراذل و اوباش | |
اهواز - خبرگزاری مهر : نمایش کشفیات و دستگیری باند اراذل و اوباش بعد از صبح امروز شنبه در اهواز برگزار شد. | |
محمد |
بارش باران نیمه شمالی خوزستان را فرا می گیرد | |
اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس اداره پیش بینی هواشناسی استان خوزستان از بارش باران در نیمه شمالی استان خبر داد. | |
بهرام جنتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی اواسط وقت امروز زبانه های سیستم کم فشار از سمت شمال و غرب نفوذ و سپس استقرار خود را بر روی کشور و استان خوزستان آغاز خواهد کرد. وی با بیان اینکه این سیستم تا اواخر وقت فردا کاملا بر روی کشور مستولی خواهد شد، افزود: در لایه میانی جو نیز خط ناپایدار ضعیفی مشاهده میشود که با هماهنگی سیستم کم فشار یاد شده ابرناکی را در استان سبب شده است. جنتی در پیش بینی 24 ساعته و آینده نگری اظهار کرد: آسمان استان کمی تا قسمتی ابری گاهی افزایش ابر و در بعضی ساعات توام با وزش باد پیش بینی میشود و انتظار بارش های خفیفی طی فردا در نیمه شمالی استان وجود دارد. وی وضعیت هوا را صاف گاهی همراه با غبار و مه رقیق پیش بینی کرد و گفت: جهت باد، شمال غربی تا شمال شرقی گاهی جنوب غربی سرعت باد، 10 تا 20 کیلومتر در ساعت، ماکزیمم سرعت باد 35کیلومتر در ساعت، ارتفاع موج 30 تا 90 سانتیمتر و وضعیت دید 8 تا 3 کیلومتر خواهد بود. رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خوزستان گفت: در شبانه روز گذشته هندیجان با 18 و بهبهان با 2 درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و خنکترین نقاط گزارش شدهاند. وی تصریح کرد: حداکثر دمای اهواز به 18 و حداقل به 2 درجه سانتی گراد خواهد رسید. |
وزیر امور خارجه یمن مدعی وجود جاسوس های ایران در کشورش شد و وعده محاکمه آنها را مطرح کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه البیان چاپ دبی، ابوبکر القربی گفت دستگاه های مسؤول در یمن به زودی محاکمه افراد متهم به جاسوسی برای ایران را آغاز خواهند کرد.
وی که در مصاحبه تلویزیونی سخن می گفت ادامه داد: متاسفانه ایران در برخی مسائل سیاسی داخلی یمن دخالت می کند. جاسوس هایی که بازداشت شده اند به زودی محاکمه خواهند شد.
القربی افزود: ما در وزارت امور خارجه یمن با هماهنگی با سازمان امنیت ملی برای توقف نفوذ ایران در یمن فعالیت می کنیم.
وزیر امور خارجه یمن همچنین گفت که حوثی ها قصد ندارند در شمال یمن، کشور شیعه تاسیس کنند همانگونه که جنوبی ها به دنبال تشکیل کشور مستقلی در جنوب یمن نیستند. شیعیان زیدیه (چهارامامی) پیرو الحوثی که به حوثی ها مشهورند از مهمترین مخالفان مسلح دولت مرکزی یمن به شمار می آیند.
وزیر امور خارجه یمن به هویت، تابعیت یا تعداد این متهمان به جاسوسی و جزئیات فعالیت و زمان محاکمه آنها اشاره ای نکرد.
قبل از این "عبدربه منصور هادی" رئیس جمهور یمن مدعی کشف شبکه جاسوسی ایران در کشورش شده بود.
"گرالد فایرستاین" سفیر آمریکا در صنعا هم در هفته گذشته مدعی شده بود ایران به جدایی طلبان جنوب یمن (یمن جنوبی) پول می دهد و برای بی ثباتی منطقه اطراف تنگه هرمز تلاش می کند.
در مقابل محمود حسن زاده سفیر ایران در صنعا هم با رد دخالت کشورش در یمن گفته بود آنچه که درباره کشف و نابودی یک شبکه جاسوسی ایران در یمن مطرح می شود یا اتهامات رئیس جمهور یمن علیه ایران در زمینه حمایت از تجزیه جنوب یمن، نتیجه گزارش های گمراه کننده کشورهای غربی است.
عصرایران - اکنون به خوبی مشخص شده هیچ کس از نامزدی "چاک هاگل" جمهوریخواه برای کسب کرسی وزارت دفاع آمریکا، خرسند نیست؛ نامزدی که توسط "بارک اوباما" رئیس جمهوری این کشور، به کنگره معرفی شده است. برخی به دلیل تحریمهای ایران با این نامزد معرفی شده، مخالف هستند. گروههایی مانند "ائتلاف یهودیهای جمهوریخواه" و "کمیته اضطراری اسرائیل" بر این نکته تاکید میکنند که هاگل در زمان سناتوری مرتبا با اعمال تحریمهای علیه تهران مخالف بوده است.
این نامزد همچنین در میان "بازهای طرفدار اسرائیل" ، نیز هیچ جایگاهی ندارد. در همین حال، کمیته اضطراری اسرائیل با حمله شدید به هاگل به خاطر مخالفت با اقدام نظامی علیه ایران، او را فردی "غیرمسؤول" میداند.
اعمال تحریمها علیه ایران در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال گذشته به یک موضوع اصلی تبدیل شده بود.
"میت رامنی" نامزد جمهوریخواهان، همواره از اوباما به خاطر حرکت در مسیرهای چندجانبه و خودداری از اعمال تحریمهای یکجانبه آمریکایی و جایگزین کردن آن با جلب حمایت بین المللی انتقاد می کرد.
هرچند که اکنون این فرضیه نیز وجود دارد که این سناتور جمهوریخواه در مورد اعمال تحریمها علیه تهران دقیقا هم راستا با الگوهای اوباما _ چندجانبهگرایی موثر و یکجانبهگرایی کم اثر_ حرکت کند اما باید گفت که هاگل در مسائلی مانند اعمال تحریمهای آمریکایی علیه ایران همواره خود را به عنوان مخالف طرحهای اوباما، "جو بایدن" معاون اول رئیس جمهوری آمریکا، و "جان کری" نامزد پست وزارت خارجه، به جهانیان معرفی کرده است. او در دوران سناتوری خود، بارها این مسئله را ثابت کرده است.
به عنوان مثال، هاگل از لایحه ۲۰۰۷ کنگره برای مقابله با ایران حمایت نکرد؛ لایحهای که طبق آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گروه تروریستی شناخته میشد. این مخالفت در حالی صورت گرفت که ۷۲ سناتور آمریکایی به همراه اوباما، بایدن و کری از آن حمایت کرده بودند(این لایحه در کنگره تصویب شد اما در سنا رای نیاورد).
همچنین در جولای ۲۰۱۱ میلادی، سنای آمریکا با اکثریت آرا، لایحه افزایش تحریمها علیه ایران و لیبی را به تصویب رساند. این طرح به رئیس جمهور آمریکا اجازه میداد تا شرکتهایی که بیش از ۲۰ میلیون دلار در بخش انرژی ایران سرمایه گذاری میکنند را جریمه کند. این لایحه با ۹۶ رای موافق و ۲ رای مخالف تصویب شد. هاگل به همراه سناتور "ریچارد لوگار" به آن رای منفی داد. لوگار، سناتوری بود که بعدها به عنوان یکی از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا، رابطه خوبی با اوباما برقرار کرد. بایدن و جان کری هر دو به این لایحه رای مثبت دادند.
این روند مخالفت نامزد سمت وزارت دفاع آمریکا با طرحهای که علیه تهران مطرح میشد، همچنان ادامه داشت، به طوریکه او در اگوست ۲۰۰۸، با اعمال تحریمهای جامع علیه سیستم بانکداری و سرمایه گذاری ایران مخالفت کرد.
این طرح در کمیته بانکداری سنا با ۱۹ رای در مقابل ۲ رای مخالف مورد تصویب قرار گرفت و زمانی که هاگل دیگر در سنا حضور نداشت، این طرح در سال 2010 در سنای آمریکا با ۹۹ رای موافق تصویب شد. جان کری به این طرح رای مثبت داد و اوباما سال بعد آن را امضا کرد.
منبع: ایبیسی نیوز
دیـدنی های جالـب هفتـه از گـوشه کنـار جـهان
بازی جوانان در ساحل شهر ایپانما برزیل
فستیوال قرون وسطی در آلمان
سیل در شهر باژونگ چین
سقوط یک هواپیمای مدل شوروی سابق در نمایش هوایی در آیوا آمریکا
نماز خواندن اعضای گارد امنیتی حماس در غزه
مسابقات سالانه دو در لجنزار در جنگل های کارولینای جنوبی
دستگیری هواپیماربایی که به دروغ ادعا می کرد داخل هواپیما بمب کار گذاشته است (فرودگاه شنزن چین)
پایان تعطیلات تابستانی و آغاز فعالیت مدارس در چین
کشته شدن یک فیل در اثر تصادف با قطار در پانباری هند
زخمی های یک قایق غرق شده با 150 مسافر قاچاق که عازم استرالیا بود
بالا رفتن کارگران معترض ایتالیایی از دیوار وزارت اقتصاد در رم
سخنرانی کلینت ایستوود هنرپیشه معروف هالیوود در گردهمایی حزبی جمهوریخواهان.
ایستوود در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا از رامنی حمایت کرده است.
مراسم تشییع جنازه معدنکاران آفریقای جنوبی که در تیراندازی پلیس این کشور کشته شده اند
یک پیرزن فلسطینی سربازان اسراییلی را با کفش می زند
پنجره یک نانوایی در شهر جنگ زده حلب سوریه
کارگران در یکی از معادن طلای کشور غنا
در شکایت جدید کمپانی اپل برخی از پرفروش ترین محصولات سامسونگ و از جمله
گالاکسی نت هدف گرفته شده اند(سمت راست: گالاکسی نت/چپ: آیفون)
مرد چتر ساز در حال روغن اندود کردن قسمت بیرونی محصولات خود. روغن پس از خشک شدن در برابر نور آفتاب علاوه بر ایجاد ظاهر براق در چترها موجب افزایش دوام آنها نیز می شود- یانگون، میانمار
دانشجویان دانشگاه آلاباما در حال اندازه گیری سرعت طوفان در نیواورلئان
نمایش لباس در یک سالن مد-مادرید، اسپانیا
اعتراض معلمان آرژانتینی در بوینوس آیرس
پرواز یک هواپیمای کوچک بر فراز دریاچه تامی در صربستان
معدنکار چینی پس از یک شیفت کاری در حال شستشوی دست و صورت
اعتراض کارگران یک کارخانه تولید آلومینیوم در ایتالیا به امکان بسته شدن کارخانه
در اثر سیاست های ریاضت اقتصادی (رم)
اطفاء حریق جنگل ها در مالاگا اسپانیا
برگزاری المپیاد جهانی شطرنج در استانبول
منفجر کردن یک هتل 33 طبقه در شهر چونگینگ چین برای ساخت یک آسمان خراش جدید
برگزاری یک مراسم آیینی سالانه هندوها در معبدی در شهر کلمبو سری لانکا
مسابقات دوچرخه سواری پارا المپیک لندن
قایق سواری بر روی رود بوریگانگا در نزدیکی شهر داکا (بنگلادش)
راندن گاوهای وحشی در اسپانیا
بازی یک خرس 18 ماهه در خانه صاحبانش در تورنتو کانادا
کوتاه قد ترین مرد و زن جهان در یک عکس
نمایش هوایی در چین
یک پدر افغان در کنار فرزند خردسالش که در جریان یک حمله انتحاری در قندهار زخمی شده است
سیل در شهر مدان اندونزی
در این عکس گویی روسای جمهور مصر و چین را به زور در کنار یکدیگر قرار داده اند!
"دارلین فلین" زن آمریکایی ساکن کالیفرنیا بزرگترین کلکسیونر کفش در دنیا است. وی 16400 جفت کفش دارد
جشنواره گوجه در والنسیا اسپانیا
بازی دو کودک ژاپنی در حوض آب نمایی در توکیو
تمرینات بدنی جالب سربازان ارتش چین
تظاهرات دانشجویی در سانتیاگو شیلی
توفان ایزاک در می سی سی پی آمریکا
دیدار خانم آنگلا مرکل صدر اعظم المان با نخست وزیر ایتالیا در برلین
جشن روز استقلال مالزی در کوالالامپور
آتش سوزی جنگل های مادرید
ادامه درگیری ها در حومه شهر حلب سوریه
وداع مرد هندی زندانی با فرزندش (احمد آباد)
دو جوان فلسطینی در حال شستشوی یک اسب در ساحل غزه
منبع:پرشین استار
خبرگزاری فارس: رئیس شورای اسلامی شهر خرمشهر گفت: حقوق کارکنان و پرسنل شهرداری ماههاست که پرداخت نشده و این امر مشکلات و دغدغههای بسیاری برای زیرمجموعه شهرداری و مطمئناً در راستای ارائه خدمات شهری ایجاد کرده است.
*خبری از اضافه کاری و حق بیمه نیست
وی اضافه کرد: متأسفانه شهردار خرمشهر از انجام کوچکترین تعامل با شورا خودداری کرده و حدود یک سال است که بودجه شورا را نیز پرداخت نکرده است.حسینی همچنین عنوان کرد: برخی از لوایح شهردار قابل پذیرفتن نیست چون تنها چیزی که در آنها در نظر گرفته نشده صلاح شهر و شهروندان است.وی در ادامه گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمشهر بیان کرد: تعامل دو نهاد شورای اسلامی شهر و شهرداری کاملاً یکطرفه و آن هم از طرف شورا بوده که این امر خود مشکلات ریز و درشتی را ایجاد کرده است.
*عدم تعامل شهردار، خرمشهر را فلج کرده است
رئیس شورای شهر خرمشهر خاطرنشان کرد: حقوق کارکنان و پرسنل شهرداری ماههاست که پرداخت نشده و این امر مشکلات و دغدغههای بسیاری برای زیرمجموعه شهرداری ایجاد کرده است.وی همچنین عنوان کرد: همچنین بنا به گفته چندین نفر از پرسنل شهرداری، هیچ خبری از اضافه کاری و حق بیمه در شهرداری نیست.حسینی با بیان اینکه عدم تعامل شهرداری با شورای شهر، خرمشهر را فلج کرده است، گفت: باید در این خصوص چارهای جدی اندیشیده و اجرایی شود.
کشتی گیران نوجوان ایذه در مستند «پسرانی با گوشهای شکسته» در فجر سی و یکم
به گزارش خبرگزاری ایذه پرس و به نقل از فارس، «پسرانی با گوشهای شکسته» یکی از یازده مستندی است که به بخش سینما حقیقت سی و یکمین جشنواره فیلم فجر راه یافته است.
مستندی 70 دقیقهای «پسرانی با گوشهای شکسته» درباره کشتی نوجوانان ایران، که به آمادگی تیم ملی نوجوانان برای مسابقات قهرمانی کشتی نوجوانان جهان که در بوداپست (مجارستان) برگزار شد، میپردازد. در عین حال زندگی و پس زمینه خانوادگی چند تن از این نوجوانان را در تهران ، بروجرد (لرستان) و ایذه ( خوزستان) دنبال میکند. این مستند در مجارستان، تهران و خوزستان تصویربرداری شده است.
وامل این مستند عبارتند از:
نویسنده و کارگردان : نیما شایقی، تهیه کننده: سیامک شایقی، دستیاران تهیه: نیما شایقی، گلریز کلاهی، داوید الموتی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: ایمان توکلی، تدوین: آرتو سلمی، موسیقی: کایرون مکوایر، طراح صدا: جیمز مورگان، میکس صدا: استیفن باند، اصلاح رنگ و نور: ملکوم ا لیسون
(تلویزیون کریستال لایت) و کامران سحر خیز
بخش ایران:
تصویربرداران : ایرج حقیقی پور، نیما شایقی، مدیر تولید: هوشان دلنوازی، صدا بردار: میشا اسلامیه، مدیر تدارکات: علی اصغر رسولی
بخش مجارستان:
مدیر تولید: کریستینا مندلیچیو، ماریا آنتال، تصویر بردار : راجر ایتون، دوربین سوم:
رابرت ژابو، صدابردار: ویلیام پلزنت، با تشکر از: حسین مافی و شهریار ارجمندی و پرهام تقی اف.
چانهزنی برای تامین اعتبار 91 مترو ادامه دارد
اجتماعی 10:34:11 1391/10/30
مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز با اشاره به وعده رییسجمهور در خصوص تخصیص 100 درصد اعتبار متروی اهواز، گفت: روند دریافت این اعتبار، در نامهنگاریها معطل شده است. عباس هلاکویی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)ـ منطقه خوزستان ـ اظهار کرد: پس از بررسیها و جلسات مکرر، تنها 10 درصد از 100 درصد اعتباری که رییسجمهور قول تامین آن را به متروی اهواز داد، تامین شده و چانهزنیها هنوز برای تامین حداقل 50 تا 60 درصد اعتبار ادامه دارد. وی افزود: این اعتبار از طرح مهر ماندگار تامین میشود ولی با وجود بررسی مکرر پروژه و تایید اعتبارات، هنوز تامین نشده است.
عکاس خوزستانی استعداد عکاسی مستند ایران (شید) شد
فرهنگی و هنری 14:33:18 1391/10/30
9110-25880-5 کد خبر
روز گذشته مراسم پایانی و اهدای جوایز سومین دوره جایزه «شید» در خانه هنرمندان تهران برگزار شد.به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ نیوشا توکلیان، دبیر سومین دور جشنواره شید، با اعلام نام ابوالفضل نسائی به عنوان برنده جایزه شید 2012 بیان کرد: رقابت نهایی در این دور از جشنواره بسیار سخت و نفسگیر بود.او تصریح کرد: مجموعههای فینالیست جایزه «شید» همگی عالی بودند و انتخاب برای بهترین مجموعه کار بسیار دشواری بود ولی بالاخره مجبور بودیم یکی را به عنوان برگزیده انتخاب کنیم که البته دلیلی بر ضعیفتر بودن بقیه مجموعهها نیست و هیچ ارزشی از آنها کم نمیکند چراکه همه مجموعههای فینالیست شایسته گرفتن جایزه بودند.سید مدیار شجاعیفر (عکاس خوزستانی) از میان ۱۶۷ عکاس شرکت کننده موفق شد جزو شش نفر کاندید جایزه این جشنواره شود و از میان ۲۲۶ مجموعه ارسالی با 2 مجموعه عکس"دنیای روشن" و "زمان پس از حال" در بخش فینال این جشنواره حضور داشت. همچنین این عکاس خوزستانی به عنوان یکی از 9 نفر استعداد عکاسی مستند اجتماعی ایران انتخاب شد. برگزیدن استعدادهای عکاسی مستند اجتماعی ایران هر سال در جشنواره «شید» رقم میخورد و امسال سید مدیار شجاعیفر به همراه هشت نفر دیگر از بین عکاسان زیر 30 سال ایران انتخاب شدند.همچنین گالری محسن با همکاری کافه مانیا به عنوان تقدیر از عکاسان تقدیر شده برای سید مدیار شجاعیفر و دیگران شرایط برگزاری نمایشگاه انفرادی با تقبل هزینه چاپ آثار را فراهم خواهد کرد.در آیین اختتامیه علاوه بر معرفی کاندیداهای دریافت جایزه، استعدادهای جوان و برگزیده جایزه «شید» از سه حرکت تاثیرگذار در عکاسی نیز با اعطای نشان سایت عکس آنلاین تجلیل شد
عقب افتادن چند ماهه حقوق کارگران شهرداری گتوند | |
گتوند - خبرگزاری مهر: شهردار گتوند گفت: یکی از مشکلات شهرداری این شهرستان عقب افتادن چند ماهه حقوق کارگران آن است. | |
محسن شکری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: رسانه ها نقش بسیار مهمی در تنویر افکار عمومی دارند. وی با اشاره به تاثیر رسانه ها در پیشبرد کارها و فعالیتها اظهار کرد: رسانه ها نقش بسیار مهمی در ایجاد ارتباط سالم و سازنده بین مردم و دستگاه ها دارند و لازم است در این خصوص اهتمام لازم را داشته باشند. شکری زاده همچنین به مشکلات شهرداری نیز اشاره کرد و افزود: این شهرداری هم اکنون با مشکلات مالی مواجه شده و حقوق چندین ماه پرسنل به تعویق افتاده است اما از مردم گتوند نیز انتظار همکاری و همراهی در پیشبرد امور را داریم. شهردار گتوند با تاکید بر مشارکت و همدلی مردم و مسئولان اضافه کرد: تعامل و مشارکت مردم با شهرداری بسیار مهم است و امیدواریم با برنامه هایی که در نظر گرفته ایم بتوانیم با مشارکت مردم و به خصوص افرادی که توان مشارکت و سرمایه گذاری در طرحهای اقتصادی شهرداری را دارند ضمن عملیاتی کردن این پروژه های جدید، از محل ارزش افزوده این طرحها، بخشی از حقوق پرسنل را پرداخت کنیم. |
گزارش تصویری / دیدار تیمهای فوتبال نفت آبادان و تراکتورسازی تبریز | |
آبادان - خبرگزاری مهر : دیدار تیمهای فوتبال صنعت نفت آبادان و تراکتور سازی تبریز از سری رقابتهای لیگ برتر فوتبال بعد از ظهر امروز جمعه با نتیجه یک بر صفر به سود تیم تراکتورسازی به پایان رسید. | |
محمدرضا دهداری |
خبرگزاری فارس: مدیررسانهای باشگاه نفت آبادان از انتخاب علی فیروزی به عنوان سرمربی جدید این باشگاه خبر داد.
خبرگزاری فارس: هواداران نفت آبادان با لیگ برتر وداع کردند.
نفتیهای آبادان که این فصل حال و روز خوشی را نداشته و با نتایج ضعیف خود مشتری دائم انتهای جدول بوده و هستند با شکست روز گذشته در برابر تراکتورسازی تبریز آن هم در برابر هزاران هوادار، ناکامیهای خود در این فصل را ادامه دادند تا زمزمههای تغییرات در کادرفنی این تیم بیشتر به گوش برسد.
هرچند آلفردو کاسیمیرو پرتغالی به شدت با رفتن از این تیم مخالف است و صریحاً نیز اعلام کرده اهل استعفا دادن نیست.
به هر حال شکست روز گذشته نفتیها در برابر تراکتورسازی تبریز این تیم را به کاندیدای شماره یک سقوط به لیگ یک تبدیل کرده است.
بازی نهچندان قابل قبول طلاییپوشان در برابر تراکتورسازی موجب شد تا صبر هواداران نفت سرانجام پس از 22 هفته به سر آید و شعارها بر علیه بازیکنان، کادرفنی و مسئولان این تیم آغاز شود.
اعتراضاتی که باتوجه به نتایج فاجعهبار نفت در این فصل تا حدودی طبیعی، قابلپیشبینی و میتوان آنرا به حق دانست.
تماشاگران آبادانی که به تیم خود عشق میورزند و با این تیم زندگی میکنند گویی دریافتهاند که تیم محبوبشان برای بقاء در لیگ برتر به چیزی شبیه معجزه نیاز دارد و به همین دلیل در حالی که 12 هفته تا پایان لیگ باقی مانده است از هماکنون با لیگ برتر خداحافظی کردند.
نمایش بد نفتیها در این دیدار موجب شد تا هواداران از دقیقه 70 بازی با شعار
لالالای لای لالالای لای تیم نفت از لیگ برتر دیگه بای بای
از اکنون خود را برای وداعی تلخ با لیگ برتر آماده کنند.با توجه به وضعیت کنونی نفت آبادان و قرارگرفتن این تیم روی نوار ناکامیها به نظر میرسد پیشبینی هواداران آبادانی از آینده تیم خود در پایان فصل درست و منطقی باشد.
خبرگزاری فارس: سرمربی تیم فوتبال فولاد خوزستان گفت: در شرایط کنونی فولاد خوزستان از آمادگی زیادی برخوردار است و به این دلیل برای برد مس کرمان به این استان سفر کردهایم.
*فولاد بسیار آماده است
وی اظهار داشت: فولاد خوزستان در شرایط کنونی از نظر جسمانی و روحیه بسیار آماده است و به این دلیل هیچ نگرانی در این باره وجود ندارد.فرکی افزود: مس کرمان در هفتههای گذشته خوب نتیجه نگرفته است و تیمهایی که در ردههای پایینتر جدول قرار دارند روحیه زیادی برای کسب امتیاز داشته و به این دلیل بازی با این تیم میتوان خطرناک باشد.وی خاطرنشان کرد: همه سه بازی گذشته مس کرمان را آنالیز کردهایم و به این دلیل رفتارهای این تیم را شناسایی و مورد بررسی قرار دادهایم و حمله و دفاع تیم خود را برای این بازی آماده کردهایم.
*بازیکنان جایگزین بسیار آماده هستند
سرمربی فولاد خوزستان در ادامه گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز بیان کرد: فولاد خوزستان به دلایلی در این بازی آرش افشین و مهرداد جماعتی را در اختیار ندارد و به این دلیل باید از بازیکنان جایگزین این دو استفاده کرد.ی با بیان اینکه بازیکنان جایگزین این دو بسیار آماده و با روحیه هستند و قطعا در این بازی خوب خواهند درخشید، گفت: در این باره مجال برای نشان توانمندیهای خود پیدا کردهاند.فرکی از اعلام نام بازیکنان جایگزین این دو بازیکن کلیدی خودداری کرد و گفت: فولاد باید در این هفته امتیاز کسب کند و امیدواریم با برد از کرمان راهی اهواز شویم.به گزارش خبرگزاری فارس، فولاد خوزستان در شرایط کنونی با 37 امتیاز و 21 بازی برگزار شده در رده چهارم و مس کرمان با 21 بازی و 28 امتیاز در رده 12 جدول رقابتهای لیگ برتر قرار دارد که امروز از سری بازیهای پایانی هفته 22 لیگ برتر ساعت 15:30 در ورزشگاه تختی کرمان به مصاف هم میروند.
خبرگزاری فارس: همایش دوچرخه سواران رامهرمز به مناسبت روز هوای پاک به مسافت 4 کیلومتر برگزار شد.
خبرگزاری فارس: تیم صنعت نفت آبادان در یک بازی خانگی نتیجه را به تیم تراکتورسازی تبریز واگذار کرد تا این تیم آذری بتواند به طور موقت صدرنشین جدول لیگ برتر شود.
خبرگزاری فارس: در سیزدهمین دوره مسابقات کاراته کای قهرمانی آسیا و اقیانوسیه دو نفر از کاراته کاهای نوجوان رامهرمز صاحب دو مدال طلا و برنز شدند.
خبرگزاری فارس: سرمربی تیم فوتبال صنعت نفت آبادان با رد هرگونه نیت استعفا از تیمش گفت: بازی خوبی ارائه دادیم اما بعد از خوردن گل تمرکز خودمان را در بازی از دست دادیم.
خبرگزاری فارس: مربی تیم تراکتورسازی تبریز گفت: نتیجه نگرفتن پرتغالیها در ایران را قبول ندارم و این تنها نظر شما خبرنگاران است.
تونی در ادامه در خصوص وضعیت تیم صنعت نفت آبادان گفت: باید بگویم با این بازی که داشتند جایگاه این تیم در انتهای جدول نبود و نیست.وی در مورد اینکه گفته میشود مربیان پرتغالی در ایران نتیجه نمیگیرند گفت: این موضوع را اصلاً قبول ندارم.سرمربی تیم تراکتورسازی تبریز خاطرنشان کرد: این موضوع نظر خبرنگارها است و اصلا معنا ندارد
راهیابی تیم هیات خوزستان به لیگ برتر تیراندازی کشور
ورزشی 10:25:35 1391/10/30
تیم هیات تیراندازی خوزستان با کسب عنوان نایبقهرمانی لیگ دسته یک کشور، مجوز صعود به لیگ برتر را به دست آورد.ناجی منصوری، رییس هیات تیراندازی استان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان اظهارکرد: این رقابتها روز گذشته (29 دیماه) در سالن 80 خطه آزادی تهران برگزار شد که ما به مصاف تیم علوم انتظامی تهران رفتیم.وی ادامهداد: نماینده استان توانست در دو بخش تفنگ و تپانچه بادی، تیم علوم انتظامی را شکست دهد و باتوجه به برد تیم سیستانوبلوچستان مقابل اردبیل، خوزستان در جایگاه دوم قرار گرفت و تیمهای سیستانوبلوچستان و اردبیل به ترتیب در مکانهای اول و سوم ایستادند. با کسب این نتایج، تیمهای سیستانوبلوچستان و خوزستان به لیگ برتر راه پیدا کردند.رییس هیات تیراندازی خوزستان با بیان اینکه تیم استان در بخش تفنگ توانست جایگاه اول را به دست آورد، گفت: بازیکنان استان عملکرد بسیار خوبی به ویژه در بخش تفنگ داشتند به صورتیکه توانستند در این بخش عنوان نخست را کسب کنند.وی عنوانکرد: از لحاظ کیفی، بازیکنان استان رکوردهای بسیار خوبی به ثبت رساندند. ما سال گذشته در لیگ دسته دو بودیم و توانستیم به لیگ دسته یک راه پیدا کنیم و امسال هم با برنامهریزیای که داشتیم، به لیگ برتر کشور صعود کردیم. درمجموع عملکرد خوبی داشتیم و از همان ابتدا با هدف صعود به لیگ برتر وارد مسابقات شدیم.منصوری در پایان درباره سطح رقابتها خاطرنشانکرد: کیفیت مسابقات بسیار بالا بود و تمام تیمها به ویژه سیستانوبلوچستان، خوزستان و اردبیل، رکوردهای خوبی به ثبت رساندند. با صعود تیم هیات خوزستان به لیگ برتر کشور، تعداد تیمهای لیگ برتری خوزستان به دو تیم رسید. هماکنون در مسابقات لیگ برتر کشور، تیم ملیحفاری اهواز حضور دارد.
در هفته پنجم لیگ برتر فوتسال بانوان کشور/
تیم صنعت نفت آبادان تیم شورای شهر نوشهر را با شکست بدرقه کرد
آبادان - تیم فوتسال بانوان صنعت نفت آبادان از هفته پنجم لیگ برتر موفق شد میهمانش تیم شورای شهر نوشهر را شکست دهد. به گزارش خبرنگار ایرما تیم فوتسال بانوان صنعت نفت آبادان جمعه شب گذشته میزبان تیم شورای شهر نوشهر بود که در پایان موفق شد با چهار گل به برتری دست یابد.ˈسهیلا ملمولیˈ و ˈنسیمه غلامیˈ هر کدام دو بار در این بازی برای تیم صنعت نفت آبادان گلزنی کردند.این دیدار در سالن 17 شهریور آبادان برگزار شد.ˈمریم الله پورˈ و ˈمهناز میر احمدیˈ کار قضاوت این دیدار را بر عهده داشتند.تیم فوتسال نفت آبادان این پیروزی 9 امتیازی شد.
حکایت تلخ شکست های اخیر تیم فوتبال نفت آبادان و گله هواداران
آبادان - تیم فوتبال نفت آبادان به رغم حمایتها و شور و هیجان هوادارانش که در گرما و سرما، باران و شرجی همواره از آن پشتیبانی کرده اند، در فصل جاری لیگ برتر با کسب نتایج ضعیفی موجب گله مندی هواداران خود شده است.آبادان را به عنوان مهد فوتبال ایران می شناسند و شور شوق و علاقه وافر مردم این دیار به فوتبال زبان زد عام و خاص است.شاید کمتر کسی این شعار ˈآبادان برزیلتهˈ را نشنیده باشد که حکایت از مشابهت فوتبال و برخی ویژگی های این دیار با کشور برزیل است. آبادانی که تامین کننده بازیکنان بسیاری از تیمهای مطرح کشور و حتی مربیان و سرمربیان بوده و هنوزهم هست و برای اثبات این مدعا حضور پیشکسوتان بزرگی چون دهداری در فوتبال ایران و سرمربیان حاضر چون قاسمپور درمس کرمان، مجتبی تقوی درسایپا و بسیاری دیگر نام برد.
بسیاری از علاقمندان فوتبال می گویند: آبادان با این همه ویژگی و پیشینه فرهنگی و ورزشی حال چه شده که نماینده این شهر باید در جدول لیگ برتر فانوس بدست باشد. آنها افزودند: بعد ازناکامی های تیم نفت در نیم فصل اول و نارضایتی های شدید هواداران، مدتها ورزشگاه تختی آبادان شاهد برگزاری مسابقات با اندک تماشاگر بود.اما با تغییراتی که در نیم فصل دوم در این تیم صورت گرفت و احساس می شد که تیم متحول شده و انتظارات هواداران را براورده خواهد کرد برای حمایت از آن خیلی ها قهر را کنار گذاشته و پای بسیاری از هواداران به ورزشگاه تختی باز شد اما باز هم این تیم هواداران را نا امید کرد.
برخی هواداران تیم فوتبال نفت آبادان بعد از شکست چهار بر یک این تیم برابر نفت تهران به خبرنگار ایرنا گفتند: توقع این شکست را نداشتیم اما تیم آنقدر ضعیف است که باید منتظر نتایج عجیب و غریب از آن بود. ˈپویا سامانیˈ یکی از این هواداران گفت: جای تعجب است که با گذشت 21 هفته از لیگ برتر تیم نفت تنها یک برد دارد و با این نتایج حیثیت فوتبال آبادان زیر سوال رفته است. وی اظهار داشت: با تغییر مدیرعامل باشگاه گفته می شد وضعیت تیم بهبود خواهد یافت اما نه تنها وضعیت بهتر نشد بلکه بدتر از گذشته هم شد. این هوادار تیم نفت تصریح کرد: قرار شد در نیم فصل دوم بازیکنانی به تیم افزوده شوند که مثمر ثمر باشند اما بازیکنانی جذب شدند که عملا هیچ ثمره ای برای تیم ندارند.
ˈعلیرضا سعیدیˈ دیگر هوادار تیم صنعت نفت گفت: تیم صنعت نفت در این فصل آبروی فوتبال آبادان را زیر سوال برده و ما هواداران دیگر طاقت این شکست های زنجیره ای را نداریم. وی اظهار داشت: صالحی مدیرعامل باشگاه نفت قول داده بود در نیم فصل دوم با جذب بازیکنان بزرگ شرایط تیم متفاوت خواهد شد اما بازیکنانی مثل سیامک سرلک، حسین کعبی، هوگو ماچادو و هادی رمضانی جذب شد که در تیم های قبلی خود جایی نداشتند.
سعیدی افزود: اکنون مدیرعامل باشگاه سرمربی را مقصر این ناکامی ها می داند اما مقصر اصلی خود مدیریت باشگاه است که از پس مشکلات درونی تیم بر نمی آید. ˈعباس سورانیˈ رییس انجمن هواداران صنعت نفت نیز با انتقاد از مدیریت باشگاه صنعت نفت گفت: صالحی با آمدنش به آبادان قول داد مشکلات برطرف و تیم روند صعودی را پیش بگیرد اما مشکلات روز به روز بیشتر شد. وی اظهار داشت: مسوولان باشگاه نفت بعد از چند شکست متوالی انتخاب کاسیمیرو را احترام به خواسته هواداران دانستند که این گفته صحت ندارد. رییس انجمن هواداران صنعت نفت افزود: صالحی قول داده بود در نیم فصل دوم بازیکنان بزرگی را جذب کند اما بازیکنانی جذب شدند که به مشکلات تیم افزوده شد.
سورانی گفت: حضور بازیکنان غیر بومی و درجه چندم که هیچ تیمی حاضر به جذب آنها نیست باعث کسب این نتایج ضعیف شده هر چند که آنها در برخی بازی ها حتی بی تفاوت مقابل حریفان به میدان می روند. مسعود رضاییانˈ عضو علل بدل هیات مدیره صنعت نفت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برکناری مدیرعامل فعلی دردی را دوا نمی کند بلکه حضورش به تیم کمک خواهد کرد. وی اظهار داشت: تیم اکنون در موقعیتی نیست که تغییرات مدیریتی به آن کمک کند و باید با همین داشته ها لیگ را ادامه دهیم. رضاییان در خصوص جذب بازیکنان در نیم فصل دوم خاطر نشان کرد: تمامی بازیکنان جذب شده در نیم فصل دوم طبق خواسته کاسیمیرو به تیم اضافه شدند و حتی برخی از آنها مورد تایید مدیرعامل هم نبودند. تیم فوتبال نفت آبادان که روزیکشنبه با نتیجه چهار بر یک مغلوب نفت تهران شد هم اینک با 14 امتیاز در رده هجدهم لیگ برتر قرار دارد.
هواداران آبادانی بیشتر نگران سقوط این تیم از لیگ برتر هستند از این رو از مسوولان و دست اندرکاران می خواهند تا فرصت باقی است برای حیثیت فوتبال آبادان چاره اندیشی کنند.
خبرگزاری فارس: مشاور عالی معاون فرهنگی وزارت علوم، رئیس دانشگاه علوم و فنون خرمشهر را به به لحاظ حمایت از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به عنوان برتر کشوری انتخاب کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس/a> از خرمشهر و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، مشاور عالی معاون فرهنگی وزارت علوم در نشست مشترک معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و نمایندگان وزیر در هیئت نظارت بر تشکلهای اسلامی که در وزارت علوم برگزار شد، دانشگاههای برتر فرهنگی اجتماعی و معاونان برتر فرهنگی اجتماعی دانشگاهها در سال تحصیلی 90 ـ 91 را معرفی کرد.
احمد علمشاهی با اشاره به معاونان برگزیده فرهنگی اجتماعی دانشگاهها گفت: علیرضا مخبر دزفولی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه چمران اهواز، فرزاد جهان بین معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه بینالمللی امام خمینی، حجتالاسلام محمدرضا خدایی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه لرستان، محمد رهنما معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه زابل به عنوان معاونان برگزیده دانشگاه در سال 90 - 91 شناخته شدند.
وی گفت: حجتالاسلام دکتر سیدصدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از نظر اجرای سیاستهای فرهنگی وزارت علوم برگزیده شناخته شد.
مشاور عالی معاون فرهنگی وزارت علوم تصریح کرد: مسعود صدرینسب، رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز به عنوان رئیس دانشگاه برتر از نظر حمایت از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شناخته و برگزیده عنوان شد و عباس محمدیان رئیس دانشگاه حکیم سبزواری از نظر حمایت از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی قابل تقدیر شناخته شد.
علمشاهی اضافه کرد: دانشگاه فردوسی مشهد از میان دانشگاههای مادر به عنوان دانشگاه برگزیده فرهنگی اجتماعی شناخته شد، دانشگاه محقق اردبیلی از میان دانشگاههای بزرگ به عنوان دانشگاه برتر اعلام شد، دانشگاه هنر اسلامی تبریز از میان دانشگاههای متوسط به عنوان دانشگاه برتر و دانشگاه سلمان فارسی از میان دانشگاههای کوچک به عنوان دانشگاه برتر شناخته شدند.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران و سیستان و بلوچستان از گروه دانشگاههای مادر قابل تقدیر شناخته شدند و همچنین دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و دانشگاه شاهد از میان دانشگاههای بزرگ، دانشگاه صنعتی شیراز و ایلام از میان دانشگاههای متوسط و دانشگاه تربت حیدریه و صنعتی اراک از میان دانشگاههای کوچک به عنوان دانشگاههای قابل تقدیر شناخته شدند.
علمشاهی در ادامه به شاخصهای انتخاب رئیس و معاون فرهنگی برگزیده اشاره کرد و گفت: مهمترین شاخصهای در این انتخاب اهتمام به حوزه فعالیتهای فرهنگی اجتماعی و سیاسی و شرکت در شورای فرهنگی دانشگاه، ارتباط و تعامل با دانشجویان، حضور در برنامههای فرهنگی، میزان نقدپذیری، برخورداری از سند راهبردی فرهنگی، میزان اعتبارات هزینه شده، نمره اکتسابی دانشگاه در کارنامه فرهنگی و همچنین نمره به دست آمده از نظرسنجی فعالان فرهنگی دانشگاه بوده است.
عصرایران - در جریان برگزاری همایش سرطان اعلام شد که با رشد فزاینده ابتلا به سرطان در کشور به خصوص سرطانهای دستگاه گوارشی مواجه هستیم.
از طرفی یکی از اعضای هیات رییسه مجلس اینطور خبر داد که از باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در میوه ها به عنوان عامل یک سوم سرطانها در کشور نام برده می شود.
این هشدارها درحالی مطرح میشود که یکی از مسوولان حوزه علمی کشور از عدم وجود اراده ای جدی برای تولید افت کش های ارگانیک و زیست سازگار خبر می دهد و در توضیح می گوید: موضوع پیچیده است چراکه پای منافع هنگفتی در واردات سموم شیمیایی در میان است.
بنابراین، برای آگاهی از وضعیت استفاده بی رویه از سموم شیمیایی و شناخت مضرات و اثرات آنها بر سلامت مردم و اقدامات صورت گرفته در جلوگیری از روند پیشرو در کشور، خبرگزاری دانا با دکتر حسین الله مرادی بنیانگذار مرکز پژوهش مجتمع امام صادق(ع) که با همکاران این مرکز موفق به دستیابی به فناوری تولید آفتکشهای زیستسازگار موسوم به «سموم سبز» در کشور شدهاند، به گفت وگو پرداخت که مشروح آن در پی می آید.
*به عنوان یک محقق و کسی که در مجموعه خود درمورد ارتقای سلامت محصولات غذایی، کار تحقیقاتی انجام داده اید، در مورد استفاده از سموم شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی توضیح دهید.
یک سم همانطور که می تواند آفتها را در محصولات غذایی و کشاورزی کنترل کند، می تواند برای انسان و حیوانات و گیاهان ایجاد مسمومیت کند و سلامت عمومی جامعه را به خطر بیندازد.
لذا استفاده ازسموم شیمیایی در کنترل آفات گیاهی یک تیغ دو لبه است که اگر درست به کار نرود اول آفت ها را از بین می برد و بعد انسانها را.
سموم به صورت تدریجی وارد بدن مصرفکننده میشوند، لذا آثار مهلک خود را ناگهانی بروز نمیدهند.
به همین دلیل است که با مرور زمان و با توجه به میزان تجمع سم، بدن مصرفکننده شروع به واکنش میکند. این آثار در ارگانهایی مانند پوست، دستگاه عصبی، دستگاه گوارش و غدد درون ریز و خون، خود را نشان میدهند.
اما معمولا آسیب پذیرترین بخش، دستگاه گوارش است که بیش از اندامهای دیگر مورد آسیب قرار میگیرد. درواقع سم به بزرگترین غده دستگاه گوارش یعنی کبد وارد میشود و آن را به تدریج تخریب می کند.
* چطور شد تصمیم گرفتید روی تولید سموم ارگانیک کشاورزی کار کنید؟
موضوع استفاده از سم، سالهاست مورد توجه محافل بهداشتی جهان قرار دارد و کشورهای پیشرفته، در استفاده از سموم شیمیایی بسیار محتاط عمل میکنند و در تلاش اند از روشهای بیولوژیک و زیست سازگار، برای دفع آفات نباتی بهره بگیرند.
در کشورهای درحال توسعه مانند ایران به دلیل مشکلات فرهنگی و اقتصادی به این ملاحظات کمتر توجه می شد اما خوشبختانه دولت این موضوع را در اولویت های خود قرار داده است.
مرکز پژوهش امام صادق (ع)، حدود سه سال قبل متوجه وخامت اوضاع در استفاده از سموم شیمیایی در برخی مناطق کشور شد و وظیفه خود دانست که برای حمایت از سلامت جامعه روی این موضوع کار کند.
این مرکز بنای خود را در استفاده از محصولات گیاهی برای دفع آفات گذاشت ، محصولاتی که اصولا برای هیچ چیزدیگری جز آفت مورد نظر مضر یا کشنده نیستند.
* تجربه تان از کار برای تولید سموم سبز وارگانیک چگونه بوده است؟
علیرغم به مرحله تولید رساندن حداقل ۵ نوع مختلف از این آفت کش ها و استقبال مسوولان، موانع برای تولید این آفتکشها، بیش از چیزی است که به نظر می رسد.
یعنی با توجه به اینکه مراحل ساخت این محصولات را تا به اینجا طی کردهایم، ولی هنوز درگیر بروبیاهای اداری هستیم و نتوانستهایم به مرحله تولید انبوه و توزیع این محصولات برسیم.
این در حالی است که نیاز کشور به چنین محصولی روشن است و دانش و فن آوری آن در پژوهشگاه امام صادق(ع) موجود است.
* درباره این موانع دقیقتر توضیح دهید.
مدتها طول کشید تا کارهای اداری برای اخذ مجوز انجام گیرد. در حالیکه این روند از طریق یک شبکه اینترنتی و بدون مراجعه حضوری باید انجام شود ولی بدون مبالغه ما بیش از ۱۰بار در طول یک سال اخیر به سازمان مربوطه مراجعه کردیم.
درمرحله بعد ، برای اخذ پروانه بهره برداری گفتند که باید برای هر آفتکش مبلغ ۱۰ تا ۱۱میلیون تومان بپردازیم تا در یک دوره پنج شش ماهه درباره آن بررسی و تصمیم گیری شود.
من نسبت به اصل این بررسی علمی اعتراضی ندارم زیرا امری لازم است اما اینکه به جای ترغیب و تشویق یک موسسه تحقیقاتی، درخواست واریز ۵۰میلیون تومان برای بررسی ۵آفت کش را دارند عجیب به نظر میرسد چرا که مرکز پژوهش امام صادق(ع) برای ارتقای سطح سلامت جامعه تلاش کرده و وظیفه ای که به عهده همان موسسات بوده را انجام داده است.
* بعد از این موانع مسوولان چه تصمیمی گرفتند؟
در نهایت تصویب شد تا برای راه اندازی خط تولید این آفت کش های ارگانیک تسهیلاتی اختصاص یابد. اما بیش از ۲ماه است در تلاشیم سردر بیاوریم کجای کار هستیم؟! چراکه هرجا می رویم، تازه یک زمان چهارماهه جدید جلوی ما می گذارند در حالی که برای حذف سموم شیمیایی از سفره مردم حتی یک روز را نباید از دست داد.
تردیدی در حسن نیت این افراد وجود ندارد اما سازوکار طراحی شده باعث ناامیدی مراجعه کنندگان می شود.
در واقع وقتی ما به عنوان یکی از مجموعه های علمی مورد وثوق کشور تا این اندازه سرگردان میشویم، تکلیف دانشمندان و محققینی که به طور مستقل کار می کنند، ناگفته پیداست.
این درحالیست که مسوولان عالی رتبه قول همکاری میدهند و واقعا هم این کار را می کنند، ولی عملا کار در ردههای پایینتر در جایی گره میخورد.
* آیا در این میان بحث هایی نظیر حضور مافیای وارد کننده سموم شیمیایی نیز صحت دارد؟
بگذارید به جای مافیا بگوییم خانواده اقتصادی. خانواده اقتصادی چای، خانواده اقتصادی سم، خانواده اقتصادی گندم و خانواده اقتصادی شکر.
درستش این است که گروههایی آمدهاند و در بعضی از محصولات سرمایهگذاری کرده اند و عملا بازار آن محصول را در دست دارند . این به خودی خود یک ایراد نیست زیرا بالاخره بازار هر کالا را بهتر است یک گروه زبده در دست داشته باشند به شرط آن که کنترل شوند.
ولی چون عملا مهاری برای آنها وجود نداشته، یکه تاز میدان شده اند. به عنوان مثال در بازار سم، گروههایی در این حوزه هستند که سم را از هند و چین و یا از اروپا وارد می کنند. طبیعی است که بعد از سالها، نمی خواهند بازار را از دست بدهند.
ممکن است بعضی از این افراد قدرتهای بیش از اندازه ای پیدا کرده باشند. مدیران دولتی هم عموما افراد شریف و سالمی هستند که گاه از درستی شان سوء استفاده می شود و سرپیچی سازمان تحت امرشان موید این نکته است.
کارشناسان عالی رتبه و دانشمندان همین دستگاههای مورد بحث، در محافل خصوصی و دوستانه خبر سوء استفاده از درستی برخی مدیران را به عنوان یک درد دل درز می دهند.
در مجموع معتقدم مانعی که نمیگذارد چرخ تولیدکننده و مبتکر با سرعت بیشتری جلو رود، یک دست غیبی نیست بلکه از بدنه همین سیستم خارج میشود. این افراد، هنرمندانه خود را پنهان کردهاند و هنرمندانهتر نفوذ خود را اعمال میکنند.چراکه پای منافع هنگفتی در میان است.
نمونه هایی را می توانید از استفاده گسترده از سموم دفع آفات در کشور شرح دهید؟
بسیاری از میوهها و محصولات کشاورزی، به دلیل عدم نظارت کافی، دوز بالایی از سم را دریافت میکنند.
امسال در شمال کشور شاهد بودیم که علیرغم استفاده مکرر از سم، آفت زیتون به خوبی کنترل نشد و کشاورز مجبور به استفاده بیشتر از سم شد. این سم حالا به همراه روغن زیتون و به صورت مستقیم وارد بدن مردم خواهدشد.
در کرمان نیز، آفت پسیل پسته ضررهای بسیاری به باغداران وارد کرد و در نهایت خسارت زیادی به کیفیت محصول رسید زیرا در جنگ بین باغدار و آفت، سم زیادی مصرف شد. آنقدر زیاد که به پسته برخی باغها با احتیاط باید دست زد!
ولی همین محصول بزودی بسته بندی میشود و به دست مردم میرسد.
* سموم شیمیایی چگونه جذب محصولات کشاورزی میشود و راه تشخیص محصولات مسموم و با غیر مسموم چیست؟
پوست ، اندام واسط بین میوه و محیط اطراف آن است. بنابراین، وقتی سمی روی میوه پاشیده میشود، تا عمقی از آن نفوذ میکند و بسته به نوع و میزان مصرف سم، این سموم داخل پوست حل یا ذخیره میشوند.
یعنی برای رهایی از آن چارهای جز جدا کردن پوست باقی نمیماند.
تصور کنید در گوجه فرنگی، کیوی، خیار، کاهو، کلم، پیاز، سیب زمینی، هویج، چغندر و شلغم چگونه می توانید بین پوست و به اصطلاح گوشت گیاه فاصله قائل شوید؟
حتی گاهی ناچار میشوید بیشتر از ضخامت معمولی پوست را از میوه جدا کنید ولی این هم کافی نیست. لذا باور این که سم شیمیایی به لایههای درونی میوه نفوذ نکردهاست غیر واقع بینانه است.
به جرات میتوان گفت در کشور اکثر محصولات گیاهی در معرض مقادیر زیاد سموم شیمیایی هستند که یک دلیل آن، قیمت پایین این سموم است.
سم آنقدر ارزان است که کشاورز به محض اینکه احساس کرد باغ و مزرعهاش در معرض خطر آفت است به سراغ آن می رود و پنهان از دید کارشناسان، میزان نامشخصی از سم را استفاده می کند.
البته مناطقی که با استفاده از کارشناسان خبره از این تراژدی در امان می مانند کم نیستند ولی در بازار عرضه و مصرف این امر قابل تفکیک نیست.
* براین اساس این سمها دائما وارد بدن همه مردم میشوند. اما چاره چیست؟
این موضوع به سادگی قابل حل شدن نیست. در کشور شمار زیادی افراد بیسواد و کم سواد وجود دارد. این افراد نمی دانند که سم چگونه تهدیدشان میکند.
هجدهمین شماره نشریه راوی خوزستان با عناوین ذیل منتشر شد : موش زبل در بیمارستان اهواز ، گاز گرفتن لب بیمار توسط یک موش ، گفتگو با زن کارآفرین نمونه استان ، اختلاف نظر دو سیّد در رابطه با کوت عبدالله ،علت سرطان سینه در بین زنان خوزستانی ، بررسی خودکشی های سالیان اخیر در خوزستان و ... منتشر شد.
هجدهمین شماره نشریه راوی خوزستان با عناوین ذیل منتشر شد :
- موش زبل در بیمارستان اهواز
- گاز گرفتن لب بیمار توسط یک موش
- گفتگو با زن کارآفرین نمونه استان
- اختلاف نظر دو سیّد در رابطه با کوت عبدالله
- علت سرطان سینه در بین زنان خوزستانی
- بررسی خودکشی های سالیان اخیر در خوزستان
- علت اصلی خودکشی در خوزستان
- نقش اختلافات خانوادگی در خودکشی های استان
- تحلیلی بر کلپیپ خودکشی دخت جوان در کارون
و ...
با مطالبی از : دکتر دواساز ، غلامرضا شریفی ، کریم طالقانی ، محمودی، زنگنه ، وحیدی و.....
این نشریه را می توانید در کیوسک های مطبوعاتی سراسر خوزستان تهیه نمایید یا با برای تهیه آن با شماره 2239346 - 0611 و 09178327440 تماس بگیرید.
*در جلسه 30 نفره جریان فتنه با اصلاح طلبان، بحث های مفصلی درباره حضور یا عدم حضور آنان در انتخابات شده است. موسوی خوئینی ها طرفدار حضور در انتخابات با شرط آزادی زندانیان و رفع حصر از موسوی و کروبی بوده است. عبدالله نوری گفته شرط گذاری برای نظام خنده دار است و باید در هر شرایطی در انتخابات شرکت کنیم . خاتمی هم از ضرورت حضور اصلاح طلبان در انتخابات گفته است.
*شنیده ایم که هاشمی رفسنجانی در دیدار تعدادی از دانشجویان، خبر از زندگی آزاد موسوی و کروبی داده و گفته است من که پیگیری کردم گفتند حصر این افراد تقریبا برداشته شده است. برخی نزدیکان کروبی هم مدعی شده اند کروبی در حال حاضر زندگی بدون حصر داشته و تنها تیم حفاظتی با خود دارد.
*در جلسه اخیر اصلاح طلبان مصوب شده که به صورت نامه یا حضوری و یا تلفنی به صورت گسترده از مواضع اخیر عسگر اولادی تقدیر به عمل آورند. در این جلسه درباره نگارش نامه محمد خاتمی به عسگر اولادی و انتشار علنی آن هم بحث هایی مطرح شد که اکثریت حاضران آن را به ضرر عسگراولادی دانستند.
*گروهک منافقین که آواره پادگان های بغداد شده در پیامی به تیم های داخلی اش راهبرد مضحک "سه ب" را برای به آشوب کشیدن کشور در آستانه انتخابات و در نهایت سرنگونی نظام ارسال کرده است. شعار سه ب، از این فرمان گرفته شده است: بند از بند بند رژیم بگسلید!
* جلسه انتخاباتی طیف مجاهدین و مشارکت در هفته گذشته برگزار شد. اکثر حاضران معتقد بودند پس از دو سال سکوت چگونه می شود بدنه حامیان را برای ورود به انتخابات اقناع کرد؟ نمی شود پس از دو سال سکوت حالا دم از فعالیت سیاسی زد. در حالی که موسوی سکوت کرده ما چه بگوییم؟ این جلسه بدون جمع بندی خاصی پایان یافت.
*حمیدرضا جلایی پور در جلسه ای گفته تنها محمد خاتمی می تواند باعث اجماع اصلاح طلبان شود. وی همچنین از بررسی گزینه اصولگرای معتدل در صورت نیامدن خاتمی در اردوگاه اصلاح طلبان سخن گفته است.
*علیرغم تکذیب دفتر آیت الله شاهرودی مبنی بر عدم کاندیداتوری ایشان در انتخابات ریاست جمهوری، حلقه انحرافی در حال ترویج شایعه راه اندازی ستادهای انتخاباتی آیت الله شاهرودی است.
*برخی اطرافیان هاشمی رفسنجانی می گویند پس از انصراف ناطق نوری از کاندیداتوری، گزینه مطلوب هاشمی در حال حاضر حسن روحانی است. این افراد مدعی هستند در صورت نیامدن روحانی، وی از کاندیداتوری ولایتی و سپس لاریجانی حمایت خواهد کرد.
*رفتار 48 زائر ایرانی ربوده شده در سوریه، گروگان گیران را سخت تحت تاثیر اخلاق و منش آنها قرار داده بود به گونه ای که در هفته های اخیر به امام جماعت زائران که یک روحانی بود اقتدا می کردند و نماز خود را به جماعت می خواندند.
*برخی منابع از احتمال نگارش نامه عفو از سوی علی اکبر جوانفکر و قرار گرفتن نام وی در لیست عفو 22 بهمن خبر می دهند. حامیان جوانفکر می گویند وی در صورت آزاد شدن، از رئیس جمهور حکم معاونت خواهد گرفت.
*در ارزیابی های صورت گرفته درباره عملکرد صدا و سیما در سالگرد 9 دی، مباحث مطرح شده توسط محمدجواد لاریجانی از حیث تبیین فتنه 88، بازخوانی نقش عوامل داخلی و خارجی و ارزیابی مدیریت رهبر انقلاب در مهار فتنه88، بالاترین امتیاز را به خود اختصاص داده است.
*راهبرد انتخاباتی جریان انحراف برای انتخابات ریاست جمهوری عبارت است از:1-در پاسخ به عدم حل مشکلات کشور باید افراد و نهادهایی را مقصر جلوه دهیم و در مواردی هم که نمی توانیم مقصر پیدا کنیم از نداشتن اختیار سخن بگوییم. 2-باید دو قطبی ها و دوگانه های انتخاباتی را در قالب مافیا و دیو و فرشته رقم بزنیم. 3-مطالبات همه طیف ها از بی بندوبارها گرفته تا حزب اللهی ها از زبان ما گفته شود.
*سازمان امنیت ترکیه(میت) در نامه ای به اردوغان نخست وزیر ترکیه خواستار خروج هر چه سریع تر این کشور از بحران سوریه شده است. سازمان "میت" تاکید کرده اگر امروز پای خود را از بحران سوریه بیرون بکشیم بهتر از فرداست چرا که همگرایی میان مخالفان بشار اسد تبدیل به واگرایی شده و مطمئنا در سال های آینده ترکیه با چالش بزرگی به نام تکفیری ها و القاعده مواجه خواهد شد.
*آمریکا و اسرائیل دو راهبرد را در قبال سوریه اتخاذ کرده اند. راهبرد اول ادامه نبردها در سوریه و تخریب زیر ساخت های این کشور همچون تاسیسات آب و برق و گاز و مخابرات و راه ها و فرودگاه ها و در نهایت به زانو در آوردن دولت و ارتش این کشور است. راهبرد دوم هم تجزیه سوریه و تقسیم این کشور به سه بخش کردی، سنی و علوی است تا دیگر کشوری به نام محور مقاومت از نقشه مقاومت محو شود.
رویترز نوشت: کشف ذخائر عظیم سنگرستی و پیشرفتهای چشمگیر در زمینه فناوری استخراج نفت و گاز از این منابع به آمریکا امکان میدهد تا سال ۲۰۲۰ از بزرگترین واردکننده انرژی جهان به صادرکننده بزرگ این فرآوردهها تبدیل شود.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این برآورد حاصل بررسیهای محرمانه سازمان اطلاعات فدرال آلمان است
به باور کارشناسان سازمان اطلاعات فدرال آلمان، موقعیت جدید آمریکا در بازار انرژی اوضاع سیاسی خاورمیانه را تغییر خواهد داد و موقعیت این کشور را در برابر قدرت روزافزون چین تحکیم میکند.
پیشی گرفتن از روسیه و عربستان
فعالیتهای آمریکا در حوزه استخراج نفت و گاز محبوس در سنگهای رستی در حال حاضر در داکوتای شمالی و تگزاس متمرکز است اما این منابع تقریبا در تمام ایالتها شناسایی شدهاند.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند ایالات متحده تا هفت سال دیگر روسیه و عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان کنونی نفت و گاز جهان پشت سر خواهد گذاشت.
تحلیلگران سازمان اطلاعات فدرال آلمان معتقدند موقعیت آمریکا در سال ۲۰۲۰ پیامدهای سنگینی در مناسبات سیاسی، اقتصادی و ژئوپولتیک بینالمللی، به ویژه در رقابت با قدرتهای نوظهوری چون چین به دنبال خواهد داشت.
به گزارش نشریه اقتصادی "فرمات"، یافتههای جدید در آمریکا در اوضاع کشورهای کناره خلیج فارس نیز تاثیر بسیار خواهد داشت. بر این اساس حضور سیاسی و نظامی چشمگیر آمریکا در خاورنزدیک و میانه در حال حاضر از وابستگی این کشور به واردات نفت ناشی شده است.
در گزارش یاد شده پیشبینی میشود که آمریکا به زودی از واردات نفت بینیاز خواهد بود. در چنین حالتی تنگه هرمز اهمیت خود را دستکم برای ایالات متحد از دست میدهد، زیرا صنایع آمریکا دیگر به واردات نفت کشورهای عربی از این مسیر وابسته نخواهند بود.
از دست رفتن اهمیت منطقه خلیج فارس برای آمریکا میتواند چین را با معضلات تازهای روبرو کند. این کشور با رشد پر شتاب اقتصادی در آینده نزدیک، واردکننده نیمی از نفت صادراتی کشورهای عربی خواهد شد.
این در حالی است که چین هنوز از قدرت نظامی کافی برای تضمین امنیت گذرگاهها و آبهای بینالمللی برخوردار نیست. این وظیفه را در حال حاضر به طور عمده ناوگان دریایی ایالات متحده بر عهده گرفته و چین نیز از آن بهرهمند میشود.
تحلیلگران معتقدند کاهش اهمیت امنیت راههای آبی برای ایالات متحده تامین انرژی مورد نیاز چین را به مسئلهای مخاطرهآمیز تبدیل میکند که در نهایت امتیازی برای آمریکا در رقابت با غول نوظهور خواهد بود
به گزارش مشرق به نقل از فردا، سینه تاریخ آکنده است از جنایت هایی که آمریکا در سرار جهان به اسم دفاع از بشریت انجام داده است. متنی که می خوانید پژو هشی است بی نظیر درباره این جنایت ها که زوایای خاص و پشت پرده و نحوه ساماندهی آنان را فاش می کند. این گزارش را پرفسور میشل چوسوودوفسکی در 4 ژانویهی 2013 در وبسایت«گلوبال ریسرچ» منتشر کرده است.
استفاده از جوخههای مرگ (Death squads) بخشی از سیاستهای قدیمی ارتش و سازمان امنیت امریکا است. تاریخی طولانی و مهیب در امریکا وجود دارد و این تاریخ حاکی از پرداخت سیستماتیک هزینهها و حمایتهای پنهانی از تیپهای وحشت (terror brigades) و ترورهای چهرههای مشخص تا زمان جنگ ویتنام دارد.
جوخهی قتل در السالوادور
استخدام نیرو و آموش تیپهای وحشت در عراق و سوریه براساس مدل «انتخاب سالوادور» انجام گرفته است. این «مدل تروریستی» کشتار گستردهی جوخههای مرگ با اسپانسری امریکا در امریکای مرکزی در نیمهی دوم قرن بیستم است. این مدل از اقدامات ترویستی اولین بار در السالوادرو انجام گرفت، کشوری که در مقابل دیکتاتوری نظامی طرفدار امریکا به انقلاب برخواسته بود و تخمین زده میشود 75 هزار نفر در این دوران توسط این جوخههای قتل کشته شدند.
شکلگیری جوخههای قتل در سوریه براساس تاریخچه و تجربهی تیپهای وحشت امریکایی در عراق صورت گرفت و این امر تحت برنامهی «ضد شورش» پنتاگون برنامهریزی و اجرایی شد.
تاسیس جوخههای قتل در عراق
سفیر امریکا در عراق، جان نِگروپونت
تاسیس جوخههای قتل در عراق طی سالهای 2004 و 2005 با اسپانسری امریکا زیرنظر مستقیم سفیر امریکا در این کشور جان نِگروپونت (John Negroponte) اجرایی شد، او در ژوئن 2004 از طرف وزارت امور خارجهی امریکا راهی بغداد شده بود.
نِگروپونت «مردِ عمل» بود. او از سال 1981 تا 1985 سفیر امریکا در هندوراس بود. او نقشی کلیدی در این دوران در حمایت و سرپرستی کنترای نیکاراگوئه مستقر در هندوراس داشت و همچنین بر فعالیتهای جوخههای قتل ارتش هندوراس نظارت میکرد.
«تحت نظر ژنرال گوستاوو آلوارِز مارتینِز، دولت نظامی هندوراس رابطهای بسیار نزدیک با دولت ریگان داشت و در همین دوران چندین مخالف سیاسی توسط برنامههای مرسوم و کلاسیک جوخههای قتل "ناپدید" شدند.»
در ژانویهی 2005، پنتاگون بررسی چنین موضوعی را رسماً تایید کرد:
«شکلگیری جوخههای بهمنظور ترور رهبران جنبش مقاومت عراق تا بتوان از این طریق، تغییری استراتژیک به نفع امریکا در منطقهی عراق داشت، مشابه آنچه با چریکهای چپگرا 20 سال قبل در امریکای مرکزی انجام داده بودیم.»
تحت پروژهی اصطلاحاً «انتخاب ال سالوادور»، نیروهای امریکایی و عراقی نیروی چریکی برای کشتن یا دزدیدن رهبران جنبش مقاومت عراق اعزام شدند، آنها این چریکها را حتی به داخل خاک سوریه فرستادند، جایی که بخشی از این رهبران پناه گرفته بودند...البته جوخههای ترور و فرار موضوعی غیرمرسوم هستند و احتمالاً سری باقی میمانند.تجربهی آنچه «جوخههای قتل» خوانده میشد در امریکای مرکزی همچنان موضوعی تازه باقی مانده است، حتی همین الان و همچنان به تصویر امریکا در این منطقه سایه میاندازد.
در آن زمان، دولت ریگان سرمایه و آموزش در اختیار نیروهای ناسیونالیستی قرار داد تا به قبیلههای شورشی سالوادورین حمله کنند و سپس دولت امریکا با کشتهها همدردی کرد...
جان نِگروپونت، سفیر امریکا در بغداد، نمایندهی اول امریکا در همین دوران در کشور هندوراس بود.جوخههای قتل در آن زمان ابزاری خشن در دست سیاستمداران امریکای لاتین بودند...در اوایل دههی 1980 دولت رئیس جمهور ریگان سرمایه و کمک به آموزش کانتراسهای نیکاراگوئایی در هندوراس داشت با این هدف که رژیم ساندینیستی نیکاراگوئه را سرنگون کند. پشنهاد پنتاگون در عراق براساس همین مدل انجام گرفت
همچنین هنوز روشن نیست که چه کسی میخواهد مسئولیت این برنامه را به عهده بگیرد – پنتاگون یا سیا. چنین عملیاتهای پوششی از لحاظ سنتی توسط سیا انجام میگرفتند و بازوی اجرایی از طرف دولت در این موارد محسوب میشوند، و همچنین با این کار، به مقامات امریکایی قانوناً اجازه میدهند تا وجود چنین مواردی را تکذیب کنند.(برگرفته از «جوخههای قتل» به سبک ال سالوادور بهمنظور مقابله با گروههای شورشی نظامی امریکا – تایمز آنلاین، 10 ژانویهی 2005)
هرچند هدف مشخص «گزینهی سالوادوری عراق» این عنوان شده بود تا «مخالفان را کنار بزنند» اما در عمل تیپهای وحشت با اسپانسری امریکا در کشتار روزمرهی مردم عراق همراه شدند با این نظر که خشونت را بخشی روزمره از زندگی مردم کنند. در عمل، سیا و امآی6 بر واحدهای «القاعده در عراق» نظارت داشتند که عملیاتهایشان ترور نظاممند جمعیت شیعه عراق بود. این مساله هم اهمیت بسیاری دارد، جوخههای مرگ آموزش و مشاوره از نیروههای عملیات ویژهی امریکا دریافت میکردند.
روبرت استیفن فورد
سفیر سابق امریکا در سوریه بین سالهای 2004 و 2005، بخشی از تیم نِگروپونت در انجام عملیات خود در عراق بود. در ژانویهی 2004، او نمایندهی امریکا در شهر نجف با جمعیت شیعه منصوب شد.
جان نِگروپونت و روبرت استفن فورد مسئولیت سربازگیری برای جوخههای قتل عراقی را بر عهده گرفتند. در حالیکه نِگروپونت از دفتر خود در سفارت امریکا در بغداد این عملیات را زیرنظر داشت، فورد که زبان عربی و ترکی را روان صحبت میکرد، ماموریت به انجام رساندن قراردادهای استراتژیک با گروهکهای نظامی را خارج از «منطقهی سبز بغداد» بر عهده گرفت.
دو مقام دیگر در سفارت، با نامهای هنری اِنشِر (معاون فورد) و ماموری جوانتر در بخش سیاسی به نام جِفری بیلز، نقش مهمی در این تیم بازی کردند و توانستند «گروههای مختلف و گوناگون عراقی، مخصوصاً افراطیون را وارد این برنامه کنند.» (نیویورکر، 26 مارچ 2007). عضو مهمِ دیگر تیم نِگروپونت جیمز فرانکلین جِفری، سفیر امریکا در آلبانی (2002 تا 2004) بود. در سال 2010، جِفری سفیر امریکا در عراق شد (2010 تا 2012).
جیمز استیل
نِگروپونت همچنین از دوران کاری خود در هندوراس، کلنلِ بازنشسته، جیمز استیل را به این تیم اضافه کرده بود:
«استیل در بغداد با عنوان مشاور برای امنیت نیروهای عراقی فعالیت میکرد ولی درحقیقت بر انتخاب و آموزش اعزای سازمان بدر و ارتش مهدی نظارت داشت، این دو گروه عمدهی نظامی شیعه در خاک عراق بودند و از این کار به منظور هدف قرار دادند رهبران و شبکههای سنی در خاک عراق استفاده کردند. برنامهریزی شده بود یا نه، این جوخههای قتل از کنترل خارج شدند و تبدیل به علت اصلی مرگ در عراق بعد از یورش سال 2003 شدند.
عمدی بود یا نبود، جنازههای شکنجه شده هر روز در خیابانهای بغداد یافت میشد و این نتیجهی کار جوجههای قتل بود که زیرنظر جان نِگروپونت آموزش و اجرایی شده بودند. همین فعالیتها بود که عراق را امروز تبدیل به یک جهنم کرده است. (داهِر جمالی، مدیریتِ شرارت: نِگروپونت و تیم جدید عراق دولت بوش، Antiwar.com، 7 ژانویهی 2007)
کلنل استیل مسئول این بود تا برنامهی ال سالوادرو را طبق برنامهریزی پیش ببرد و در نتیجه دهها هزار نفر از مردم این کشور «ناپدید» شدند یا به قتل رسیدند، شامل بر اسقف اسکار رموِرو و چهار راهبهی امریکایی الاصل.
کلنل استیل بعد از دستیابی به منصب خود در بغداد واحدی ضدشورشی به نام «کماندوهای ویژهی پلیس» تاسیس کرد و این واحد زیرنظر وزارت کشور عراق کار میکرد.گزارشهایی تاییدکنندهی این موضوع وجود دارند که «ارتش امریکا بسیاری از زندانیها را به تیپ گرگ آورد، تیپی که واحد دوم ترسناک کماندوهای ویژژه را شکل دادند و این گروه زیرنظر کلنل استیل فعالیت میکرد:
سربازهای امریکایی و مشاوران امریکایی گوشهای ایستاده و هیچ کاری نمیکردند، در همین حال، نیروهای تیپ گرگ زندانیها را کتک میزدند و شکنجه میکردند. کماندوهای وزارت کشور کتابخانهی عمومی سامره را اشغال کردند و آنجا را تبدیل به مرکز بازجویی خود کردند. در زمان مصاحبهی جیمز استیل با روزنامهی نیویورک تایمز در سال 2005، مصاحبه مرتب با صدای فریادهای هولناک از داخل مرکز بازجویی قطع میشد. گفته میشود استیل قبلاً مشاور عملیات ضدشورش در ال سالوادور بوده است. (داهِر جمالی، مدیریتِ شرارت: نِگروپونت و تیم جدید عراق دولت بوش، Antiwar.com، 7 ژانویهی 2007)
بِرنی کِریک در آکادمی پلیس بغداد با دو نگهبان ویژهی خود در جولایی 2003
چهرهی مه دیگر که نقش در برنامهی ضدشورش عراق بازی کرد، فرماندهی سابق پلیس نیویورک، بِرنی کِریک بود. او در سال 2007 بهخاطر 16 مورد جعل، حکم مجرمیت از دادگاه فدرال دریافت کرد.
کِریک توسط دولت بوش استخدام شد تا بعد از اشغال عراق در سال 2003، سازماندهی و آموزش نیروهای پلیس عراق را مدیریت کند. او در دوران کاری کوتاه خود در سال 2003، نقش وزیر داخلی دولت موقت عراق را نیز بازی میکرد و سه واحد وحشت در داخل نیروی پلیس عراق نیز خلق کرد: «کِریک در راستای شکلدهی به نیروهای پلیس عراق، خودش را به جایگاه وزیر داخلی عراق بالا کشیده است. مشاوران پلیس بریتانیایی او را "ترمیناتور بغداد" میخوانند.» (مجلهی سالن، 9 دسامبر 2004)
تحت نظارت نِگروپونت از داخل سفارت امریکا در بغداد، موجی از کشتار در خفای شهروندان و ترورهای هدفمند بیپروا شروع شده و اوج گرفته بود. مهندسها، پزشکان، دانشمندان و روشنفکران در فهرستهای ترور قرار داشتند.
ماکس فولِر توانسته است جزئیات این ترورهای هولناک را در برنامههای ضدشورش با اسپانسری امریکا را به شکلی خلاصه بیان کند:
حضور جوخههای قتل اولین بار در ماه می امسال (2005) پررنگ شد... چندین جنازه یافت شدند... در مناطق برهوت و خالی بغداد جنازهها پیدا میشدند. تمامی قربانیها دستبند خورده بودند، چشمانشان با چشمبند بسته شده بود و به سرشان شلیک شده بود و بدن بسیاری از آنها نشان از شکنجههای هولناکی میداد...
کماندوهای پلیس در کنار تیپ گرگ تحت نظارت برنامهی ضدشورش امریکا با مدیریت وزارت کشور عراق عمل میکردند:
کماندوهای پلیس تحت سرپرستی کهنهسربازهای رزمندهی بخش ضدشورش امریکا آموزش میدیدند و تحت نظر همین کهنهسربازها عمل میکردند. این کماندوها برابر عملیاتهای نظامی مشترک دو کشور عمل میکنند و همکار واحدهای ویژهی عملیاتی بسیار خاص امریکایی فعالیت خود را انجام میدهند. (رویترز، نشنال ریویو آنلاین)
... یک چهرهی کلیدی در گسترش کماندوهای عملیات ویژه جیمز استیل بود، او نیروی عملیاتی ویژهی سابق در ارتش امریکا است که دندانش در ویتنام خرد شده بود قبل از اینکه مسئول بخش ارتش امریکا در ال سالوادر در اوج جنگ داخلی این کشور بشود...
یک چهرهی دیگر استیون کاستیل بود که ارشدترین مشاور امریکا داخل وزارت کشور عراق بود. او با ظاهر موجه خود، با دندانهای سفید و قامت چشمگیر خود بحثهای مربوط به نقص حقوق بشر را «شایعه و طعنه» میخواند. او همانند استیل تجربهی فراوانی از دورهی حضور خود در امریکای لاتین کسب کرده بود، او در یک مورد شخصاً در شکار ارباب کوکائین پابلو اسکوبار در جنگهای مرتبط به مواد مخدر در دههی 1990 در کلمبیا حضور داشت.
سابقهی گذشتهی کاستیل اهمیت فراوانی داشت چون این مدل از نقشهای حمایتی مرتبط به جمعآوری اطلاعات و تهیهی فهرستهای قتل از نشانههای مخصوص حضور امریکا در برنامههای ضدشورشی است و شامل بر برنامههای مخفیانه میشود که به شکل قتلهای مجزا از هم و موردی نمایان میشوند.
چنین نسلکشیهای برنامهریزی شده کاملاً با آنچه امروز (2005) در عراق رخ میدهد، همخوان است... همچنین برابر با اطلاعات اندک ما از کماندوهای عملیات ویژهی پلیس است که به وزارت کشور توانایی عملیاتهای یورشی ویژه را میدهند (از طریق کمکهای وزارت دفاع امریکا). مراکز فرماندهی کماندوهای پلیس برای حفظ چنین جایگاهی، تبدیل به مجموعهای گسترده در سرتاسر کشور شده است که برابر خواستههای امریکا، عملیاتهای خود را فرماندهی میکنند، کنترل میکنند، با همدیگر ارتباط یکپارچه دارند و از کمکهای رایانههای و اطلاعاتی امریکا نیز سود میبرند. (مکس فولِر، فاینشنیال تایمز)
زیربنای این عملیات در سال 2005 توسط نِگروپونت چیده شد و تحت نظر جانشین وی، زلمی خلیلزاد این عملیات دنبال شد. فورد پیشبرد این عملیات را تضمین میکرد تا زمانیکه در سال 2006 سفیر امریکا در الجزیره شد، هرچند در سال 2008 در سمت جانشین رئیس اصلی کمیسون به سفارت امریکا در بغداد بازگشت.
عملیات «کنتراهای سوری»: آموختههای تجربهی عراق
نسخهی هولناک عراق از «گزینهی سالوادور» تحت نظر سفیر امریکا جان نِگروپونت «مدل اصلی» شکلگیری کنتراهای «ارتش آزاد سوریه» شد. فورد بدون هیچ شکلی در شکلگیری کنتراهای شورشی سوری نقش داشت و این فعالیت را بعد از کسب سمت جدید خود در بغداد از سال 2008 میلادی شروع کرده بود.
فورد در جولای سال 2001 در شهر حماه سوریه
در سوریه قرار بود نسخهی بدلی از درگیریها بین سنیها، الواطیها، شیعهها، کردها، دَروزیها و مسیحیها خلق بشود. البته در نسخهی سوریه قرار بود ماجرایی کاملاً متفاوت از عراق دنبال بشود، هرچند شباهتهایی بین برنامههای دو کشور از نظر عملیاتهای مخرب و قتلها، وجود داشت.
گزارشی منتشر شده در اشپیگل در مورد درگیریهای خونین شهر حماه در سوریه تایید میکند که به شکلی سازمان یافته قتلعام گسترده در این شهر صورت گرفته و این مجله این روش کشتار را با روش کشتار جوخههای قتل امریکایی در عراق مقایسه کرده است.مردم حماه را به شکل روزمره «زندانی» درنظر میگیرند (بهخاطر گرایش شیعه یا علوی آنان) و سنیها را «خائن» خطاب میکنند. خائنها شهروندان سنی هستند که با شورش این بخش از کشور را تصرف کردهاند و مخالفت خود با نقش وحشت و مرگ در ارتش آزاد سوریه نشان میدهند.
«از تابستان گذشته (2011) تاکنون، ما شاهد اعدام نزدیک به 150 مرد بودیم، این نزدیک به 20 درصد زندانیهای ما بود. این را عبو رامی میگوید... هرچند قاتلین حماه بیشتر دلمشغول قتلعام خائنین درون خود بودند تا اینکه دلمشغول قتلعام زندانیها باشند: اگر ما یک جاسوس سنی را بیابیم، یا اگر یک شهروند به انقلاب ما خیانت کند، ما سریع عمل میکنیم. این را یک رزمنده میگوید. به گفتهی عبو رامی، آنها از شروع شورشها تا کنون بین 200 تا 250 خائن را به مرگ محکوم و حکم آنان را اجرا کرده است.» (اشپیگل، 30 مارچ 2012)
این پروژه در گام اول به نیروگیری و آموزش مردم محلی پرداخت. جوخههای مرگ با همراهی لبنانیها و اردنیهای سلفی شکل گرفته بود که از اواسط مارچ 2011 از مرز اردن وارد سوریه میشدند. وقتی فورد در ژانویهی 2011 با سمت سفیر امریکا وارد دمشق شد، بخش عمدهای از کارها صورت گرفته بود.
فورد در اوایل سال 2010 به عنوان نقش سفیر امریکا در سوریه منصوب شد. روابط دیپلماتیک امریکا و عراق از سال 2005 از هم گسسته بود به دنبال آنکه رفیق حریری، نخستوزیر لبنان ترور شده بود و در این رابطه واشنگتن سوریه را مقصر میشناخت. فورد تنها دو ماه قبل از شروع درگیریها در سوریه وارد این کشور شد.
ارتش آزاد سوریه (FSA)
واشنگتن و همپیمانان این کشور در سوریه نکات اساسی «گزینهی سالوادوری عراق» را پیاده کردند و از همان ابتدا، ارتش آزاد سوریه را شکل دادند و زیر مجموعهی تروریستی گوناگون آن، از جمله شاخهی القاعده در سوریه به نام النصره را حمایت کردند.هرچند خلق ارتش آزاد سوریه در جوئن 2011 اعلام شد، نیروگیری و آموزش اعضای خارجی این ارتش از زمانی بسیار پیش از این شروع شده بود.
این ارتش از بسیاری از جهات، چهرهای بدلی دارد. رسانههای غرب این ارتش را سازمانی خلق شده در نتیجهی درگیریهای گسترده اعلام میکنند که علیه دولت میجنگد. با این حال، هیچ اشارهای به ساختار کنترل و فرماندهی این ارتش نمیشود.
این ارتش، یک واحد نظامی حرفهای نیست، بلکه شبکهای از تیپهای تروریستی گوناگون و گسترده است که هر کدام در عمل در بخشهای مختلف کشور به انجام عملیاتهای خود مشغول هستند.
هرکدام از این سازمانهای تروریستی، به شکلی مستقل از هم عمل میکنند. ارتش آزاد سوریه فرماندهی و کنترل لژیونهای مختلف بخشهای نظامی خود را برعهده ندارد. این کار را نیروهای ویژهی نظامی و امنیتی انجام میدهند که اسپانسرشان امریکا و ناتو است و درون این گروهکهای تروریستی، نفوذ کردهاند.
این نیروهای ویژه با آموزشهای ویژه در خاک سوریه عمل میکنند، بسیاری از آنها را شرکتهای خصوصی امنیت استخدام کردهاند و مرتب با نیروهای امریکایی و ناتو در تماس هستند و کمکهای نظامی و امنیتی از مراکز این کشورها، مخصوصاً از خاک ترکیه، دریافت میکنند. این نیروهای ویژه بی هیچ شکلی همچنین در برنامههای بمبگزاری علیه ساختمانهای دولتی و نظامی و موارد مشابه دست دارند.
جوخههای قتل نیروهای خود را علاوه بر سوریه از کشورهای حاشیهی خلیج فارس دریافت میکنند و کمک امریکا، ناتو، کشورهای عرب حوزهی خلیج فارس و ترکیه را پشت سر خود دارند. همچنین نیروهای ویژهی کشورهای دیگر (مثلاً SASهای بریتانیایی و Parachutistesهای فرانسوی نیز در کنار آنان حاضر هستند) و شرکتهای خصوصی امنیت نیز برابر قراردادهای خود با پنتاگون و ناتو، به این نیروهای ویژه کمک میکنند. گزارشهای رسانهای تایید میکنند که 200 تا 300 نفر از نیروهای استخدام خصوصی شرکتهای امنیتی توسط دولت سوریه تاکنون بازداشت شدهاند.
جبههی النصره
جبههی النصره را بخشی از القاعده حساب میکنند – این گروه را موثرترین گروه شورشی «اپوزیسون» در سوریه خطاب میکنند و این گروه مسئولیت بخش عمدهای از مهمترین بمبگزاریها را قبول کرده است. این گروه دشمن امریکا خوانده شده است (در فهرست وزارت امور خارجه از گروههای تروریستی نام این جبهه دیده میشود) با این وجود عملیاتهای گروهک النصره نشان دهنده حضور آموزشهای امنیتی اطلاعاتی امریکا است، این گروه از تکنیکهای وحشت و سلاحهای غربی استفاده میکند. برنامههای خشن اجرا شده توسط النصره علیه شهروندان عادی سوریه (درحقیقت عملیاتهای پوششی غرب در خاک سوریه) مشابه عملیاتهای جوخههای قتل امریکایی در خاک عراق است.
رهبر النصره عبو عدنان در آلِپو میگوید: «جبههی النصره شامل کهنهسربازان سوری است که در جنگ عراق حاضر بودهاند، مردانی که همراه خود تجربه آوردهاند – مخصوصاً تجربهی استفاده از سلاحهای پیشرفته و این تجربه در خاک سوریه استفاده میشود.»
همانند عراق، خشونت گسترده و نژادی بهشکلی فعالانه گسترش یافته است. در سوریه، جوامع علوی، شیعه و مسیحی هدف جوخههای قتل با اسپانسری امریکا و ناتو قرار گرفتهاند. جوامع علوی و مسیحی هدفهای اصلی این برنامههای ترور هستند. این موضوع را سرویس خبری واتیکان تایید میکند:
مسیحیان ماهها است در آلِپو قربانی مرگ و نابودی جنگها میشوند، وضعیت جنگ، شهر را تحتتاثیر خود قرار داده است. محلههای مسیحینشین در ماههای اخیر، توسط نیروهای شورشی مسلح به سلاح سنگین مورد هدف قرار گرفتهاند و مردمان عادی بسیاری کشته شدهاند.بعضی از گروهکها در این اپوزیسون قدرتمند، عضو گروههای جهادی هستند، «به خانهها و ساختمانهای مسیحیها حمله میکنند، مقیمان این خانهها را آواره میکنند و سپس ملک آنان را تصرف میکنند (یعنی پاکسازی قومیتی و عقیدتی میکنند) (اخبار واتیکان، 19 اکتبر 2012)
اسقف میگوید که رزمندههای سنیِ سلفی به جنایات خود علیه شهروندان عادی ادامه میدهند و همچنان برای عملیاتهای خود نیرو جذب میکنند. سنیهای افراطی مسلح با غرور تمام در یک جنگ مقدس به نبرد مشغول شدهاند، . وقتی تروریستها سعی میکنند با هدف قبلی خود هویت مذهبی را کنترل کنند، آنها از یک نفر خواستند تا حضور جغرافیایی خودمان را تا زمان موسی بگویم. آنها خواستند دعا کنم که علویها از اینجا بروند. علویها شانسی در این شرایط نخواهند داشت.» (همان مرکز، 6/4/2012)
گزارشهای خبری تایید میکنند از شروع شورشها در مارچ 2011 تاکنون مجموعهای از نیروهای سلفی و القاعده به شکل جوخههای مرگ و تیپهای وحشت همراه با نیروهای افراطی اخوان المسلمین وارد سوریه شدهاند. علاوه بر این، مجموعهای از نیروهای مجاهدین از زمان جهاد سیاه در دوران اشغال افغانستان توسط شوروی سوسیالیستی همراه با کمک فرماندهان ارشد ناتو و ترکیه، به گفتهی منابع اطلاعاتی اسرائیلی، در این معرکه حاضر شدهاند:
«کمپینی شکل گرفته تا هزاران مسلمان داوطلب از کشورهای خاورمیانه و رزمندگان مسلمان از کشورهای دیگر را به شورشیهای سوری ملحق کند. ارتش ترکیه پناهگاه این داوطلبان است، به آنها آموزش داده و آنها را از مسیرهای امن خود وارد خاک سوریه میکند.» (DEBKAfile، ناتو به شورشیها سلاحهای ضد تانک میدهد، 14 آگوست 2011)
شرکتهای خصوصی امنیت و به کارگیری نیروهای مزدور
به گفتهی گزارشهای خبری، مجموعهای از نیروهای مخفی مزدور از خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا، با مدیریت شرکت خصوصی امنیتی Gulf States در حال انجام فعالیتهای خود هستند.هرچند گزارشهای خبری اشاره نمیکنند از این نیروها در خاک سوریه استفاده شده باشد اما به آموزش آنها در خاک قطر و امارات اشاره شده است.
در شهر نظامی زیاد در امارات «یک ارتش پنهانی شکل میگیرد.» این ارتش را شرکت خدمات Xe مدیریت میکند که قبلاً با عنوان Blackwater فعالیت میکرد (مترجم: این شرکت به دلیل جنایتهای سازمان یافته در خاک عراق، تعطیل شد و با نامی دیگر دوباره شروع به کار کرد.) قرارداد امارات برای ساخت کمپ نظامی برای آموزش مزدورها در جولایی 2010 امضا شده است، نه ماه قبل از آنکه سلاخیهای مردم در لیبی و سوریه شروع بشود.
یک سرباز مزدور بخش خصوصی
در پیشرفتهای اخیر، شرکتهای امنیتی با ناتو و پنتاگون قرارداد بستهاند و اکنون مشغول آموزش جوخههای قتل «اپوزیسون» بهمنظور استفاده از سلاحهای شیمیایی هستند:
«ایالات متحدهی امریکا و برخی کشورهای همپیمان اروپایی آن از قراردادهای وزارت دفاع استفاده میکنند تا شورشیهای سوری را آموزش بدهند چگونه از زرادخانهی سلاحهای شیمیایی در خاک سوریه استفاده کنند، یک مقام ارشد امریکایی و چندین دیپلمات ارشد این موضوع را شنبه به سیانان گفتهاند.» (گزارش خبری سیانان، 9 دسامبر 2012)
نام شرکتهای فعال در این موضوع هنوز عنوان نشده است.
پشت دربهای بستهی وزارت امور خارجهی امریکا
فورد تنها بخشی از یک تیم کوچک است که داخل تیمی بزرگتر درون وزارت امور خارجهی امریکا قرار میگیرد که آموزش و استفاده از تیپهای تروریستی را برنامهریزی و اجرایی میکنند، فورد همراه با دِرِک کولِت و فردیک سی. هوف، شریک سابق تجاری ریچارد آرمیتاژ فعالیت میکنند که پیش از این «دلال ویژهی سوریه» در واشنگتن بود. دِرک کولِت اخیراً بهسمت مشاور وزارت دفاع در امور بینالمللی امنیت (ISA) منصوب شده است.
این تیم تحت حمایت و سرپرسی مشاور سابق وزارت امور خارجه در امور خاور نزدیک، جِفری فِلتمَن فعالیت میکند.
جِفری فِلتمَن
تیم فِلتمَن ارتباطی مستقیم با فرآیند سربازگیری و آموزش مزدورها در ترکیه، قطر، عربستان سعودی و لیبی دارد (به کمک رژیم حاکم بعد از قذافی، ششصد رزمندهی گروه رزمندگان اسلامِ لیبی (LIFG) به سوریه منتقل شدهاند بعد از آنکه ماهها در طول سال 2011 در ترکیه آموزش دیده بودند.)
فِلتمَن ارتباط مستقیم با وزیر امور خارجهی عربستان سعودی شاهزاده سعود ال فیصل دارد و همینطور با وزیر امور خارجهی قطر شیخ حامد بن جسیم در ارتباط مستقیم است. او همچنین مسئول دفتر مستقر در دوحهی «همکاریهای ویژهی امنیتی» است که در سوریه فعال است و در آن نمایندگان آژانسهای امنیتی واشنگتن و کشورهای غربی فعالیت میکنند، نمایندگانی که پیش از این در لیبی فعال بودند. شاهزاده بندر بن سلطان، عضو شاخص و بانفوذ عربستان سعودی و مسئول سازمان امنیت عربستان نیز بخشی از این گروه است. (پرس تیوی، 12 ماه می 2012)
در ژوئن 2012، جفری فِلتمَن توسط سازمان ملل به عنوان ژنرال مشاور در زمینهی امور بینالملل انتخاب شد، یک منصب استراتژیک که در عمل سیاستهای سازمان ملل (در خدمت واشنگتن) را به عنوان «قطعنامه در خدمت پایان دادن به درگیریها» در کشورهای مختلف جهان، بررسی و مکتوب اعلام میکند. (مناطقی درگیر مانند سومالی، لبنان، لیبی، سوریه، یمن و مالی.) در این طعنهی تلخ، این کشورهایی هستند که هدف عملیاتهای پنهانی امریکا قرار داشتهاند.
فِلتمن در همراهی با وزارت امور خارجهی امریکا، ناتو و کشورهای حاشیهی خلیج فارس، در دوحه، مرد واشنگتن نیز پشت سر اخذر ابراهیمی است تا «پیشنهاد صلح» را آماده و عملی کنند.
در همین حال، در حالی که مذاکرات صلح سازمان ملل فقط به شکل حرف باقی ماندهاند، امریکا و ناتو سربازگیری و آموزش مزدورها را در پاسخ به کشتههای سنگین نیروهای شورشی «اپوزیسون» سرعت بخشیدهاند.
«پایان بازی» امریکا برای سوریه دیگر تغییر رژیم نیست بلکه نابودی سوریه به شکل یک کشور تصویب شده است.توسعهی جوخههای مرگ «اپوزیسون» بهمنظور قتلعام شهروندان عادی تنها بخشی از جنایات در جریان امریکا در خاک سوریه است.
«تروریسم در نقاب حقوق بشر» توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شده است و به کشورهایی اشاره میکند که ناتو به بهانهی «دخالت بشر دوستانه» برنامهی یورش به آنها را میریزد تا «مسئولیت خود در حمایت از بشریت» را انجام بدهد.
معمولاً جنایتهای انجام گرفته توسط جوخههای مرگ امریکا و ناتو را به گردن دولت بشار اسد میاندازند. به گفتهی عضو ارشد شورای حقوق بشر سازمان ملل، ناوی پلای:
«میشد جلوی این حجم گسترده از مرگ را گرفت اگر دولت سوریه راه متفاوتی را بهنسبت این سرکوب بیرحمانه انتخاب کرده بود، راهی صلحبار و قانونی در اختیار معترضان قرار میداد تا شهروندان غیرمسلح حرف خود را بزنند.»
برنامهی خاموش واشنگتن میگوید سوریه باید از یک ملت واحد تجزیه بشود – چه از لحاظ نژادی و چه از لحاظ مذهبی – و به چندین کشور «مستقل» و کوچک، تقسیم بشود.
در ادامه اجرای طرح های جدید تصمیمات کشوری که ظاهرا در بسیاری از شهرهای استان در حال اجراست این بار 3 روستای شهرستان رامهرمز به بخش ارتقاء جایگاه یافتند.
بر اساس تصمیمات جدید سه روستای بزرگ ابوالفارس، رود زرد و سلطان آباد که روی هم رفته قریب به 50 هزار نفر جمعیت دارند و سال ها در نوبت ارتقاء جایگاه به بخش مانده بودند این بار با پیگیری نماینده پرتلاش و اجرایی اما کم حرف و کم هیاهوی این شهر به بخش تبدیل و از این پس از نعمات این تبدیل وضعیت برخوردار خواهند بود.
هر چند شوشان معتقد است صرفاً تعویض نام بخش با روستا چاره ای کار نیست و مسئولین استانی ضمن اهتمام بیش تر و اختصاص منابع و اعتبارات لازم و فراهم آوردن مقدمات این نظیر است می توانند در زدودن غبار محرومیت از این مناطق و حل مشکلات مردم نقش موثرتری ایفا کنند که امیدواریم با همت مردم و نماینده مردمی و مسئولان اجرایی این مهم محقق شود.
به گزارش «تابناک»، همین چند سال پیش بود که دوستش علی تجویدی در هشتاد و شش سالگی رفتنی شد و چون تجویدی در دهه های اخیر بسیاری پر کشیدند و همایون خرم را تنها گذاشتند. استاد سخنران بزرگداشت رفیقان و رویدادهای موسیقیایی گشته بود و رخ به رخ با اهالی موسیقی از جایگاه یارانش می گفت که او را تنها گذاشته بودند و صدای آرشه ویولنش را در این عالم کم نظیرتر ساخته بودند.
برخی از سخنرانی های استاد درباره موسیقی ایرانی در مراکز هنری و فرهنگی اروپا و آمریکا همچون دانشگاه UCLA، دانشگاه گیلان، دانشگاه پزشکی شیراز (درباره استاد صبا و موسیقی ایرانی)، انجمن موسیقی فارس (درباره استاد ابوالحسن صبا)، دانشگاه علامه طباطبایی (درباره مقامات موسیقی ایرانی)، فرهنگسرای ارسباران (درباره استاد علی نقی وزیری)، دانشگاه صنعتی اصفهان (درباره مشخصات موسیقی ایرانی) بخشی از آنچه بود که تجویدی را به یاد یاران رفته می انداخت.
پیرمرد با اینکه می دانست در سراشیبی زندگی است و در گام های آخر به سر می برد، تا انتها یک نفس برای ارتقا و توسعه موسیقی ایران زمین کوشید و بسیاری از جوانان خواننده و نوازنده همچون پیشکسوتان عرصه موسیقی ایرانی، افتخار همکاری با او را یافتند و نام این آهنگساز و نوازنده شهیر کشورمان همچون برگ افتخاری در شناسنامه نواهایشان ثبت و ضبط شد.
آهنگسازی برای «تنها ماندم» (1379) با صدای محمد اصفهانی و «رسوای زمانه» (1388) با خوانندگی «علی رضا قربانی» در کنار چندین کنسرتی که با محوریت این دو آلبوم یا دیگر آهنگ ها اجرا شد، بخشی از همراهی استاد خرم با چهره های جوان در سال هایی بود که به شدت کم کار شده بود.
ادامه ابرناکی و غبار محلی تا یکشنبه 9110-25414-5 کد خبر |
ارشناس پیشبینی ادارهکل هواشناسی خوزستان گفت: ابرناکی توام با غبار محلی تا روز یکشنبه بر استان حاکم خواهد بود. رضا امیرینژاد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) _منطقه خوزستان_ اظهار کرد: آسمان استان امروز و فردا ابری تا تمام ابری و در برخی ساعات توام با وزش باد قابل ملاحظه همراه با غبار محلی خواهد بود. وی افزود: وضعیت ابرناکی در خوزستان برقرار است ولی بارش باران حتی در نقاط مرتفع استان پیشبینی نمیشود. امیرینژاد گفت: تغییرات دمایی نیز در نقشههای هواشناسی مشاهده نمیشود و وضعیت دمای استان فعلا تغییری نخواهد یافت. |
کریس کوک محقق اقتصادی و استاد دانشگاه لندن که ارتباطات نزدیکی با اقتصاد و مسئولان اقتصادی ایران دارد، در مطلبی با اشاره به تحریمهای فعلی ایران و وضعیت اقتصادی کشور در برخورد با معضلاتی از جمله عدم توان انتقال منابع حاصل از نفت به داخل، دست به ارائه راهکاری برای ایران زده است که در نوع خود بسیار جالب توجه است و راهکاری که به عقیده کوک این اجازه را به اقتصاد ایران میدهد که مجدداً قدرت ریال را باز گرداند.
به گزارش تابناک، وضعیت آشفته اقتصاد ایران، نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری، تحریمها غرب علیه کشور و بحران اقتصادی از مواردی است که کوک در این مطلب آنها را مد نظر قرار داده و پیرامون آنها به ارائه راهکار پرداخته است.
کوک در این مطلب آورده که:
تمامی تلاش در اقتصاد این روزهای ایران برای ساختن اهرمهایی برای راه اندازی اقتصاد داخلی، به خصوص از مسیر زیر ساختها مورد آزمایش قرار گرفته است، اما فقدان کارشناسی و عملکرد کارشناسانه در بازار مالی باعث بروز مشکلات شده است.
انتشار اوراق قرضه نفتی (سلف نفتی) طی این مدت مورد بحث قرار گرفته است و حتی ایجاد پولی جدید از سوی بانک مرکزی ایران که از سیستم مبادلات دلاری بینالملل محروم شده نیز مورد بحث قرار گرفته است. اخیراً پیرامون این مسائل از بنده سوال شده است و نظر من را راجع به این سیاستها جویا شدهاند که دیدگاه من به شرح زیر است:
انتشار پول از سوی خزانه
هیمان مینسکی میگوید: هر کسی میتواند اقدام به انتشار و چاپ پول کند، اما مسئله در اینجا است که این پول مورد قبول دیگران واقع شود.
در طی تحقیقاتم در دانشگاه لندن، پیرامون عملیاتهای تاریخی سیستم مالی انگلستان به تحقیقات پرداختم – زیرا پیش از تشکیل بانک انگلستان در 1694 بوده است – تا متوجه شوم که آیا در این سیستم درسی و تجربهای وجود دارد که بتواند منجر به انعطاف بیشتر سیستم مالی مدرن شود.
در واقع درسهایی برای فراگیری وجود داشت.
تا سال 1694 حاکمیت در انگلستان برای تأمین هزینههای خود به سادگی اقدام به انتشار ژتونهای اعتباری به مالیات دهندگان با روش تخفیفی مینمود. به عبارت دیگر پرداخت کننده مالیات به این طریق میتوانست مالیات خود را با پرداخت معادل 8 پوند کالا و خدمات در مقابل 10 پوند مالیات به حاکمیت و خزانه داری پرداخت کند.
به این ترتب اگر مالیات پرداز بایستی در سال 10 پوند مالیات میداد، با این طریق و با استفاده از ژتون اعتباری از دو پوند تخفیف یا 25% تخفیف مالیاتی برخوردار میشد و اگر 8 پوند مالیات میپرداخت از 12.5 درصد تخفیف و به همین سان.
انتشار پول ناشی از فروش انرژی
در واقع نه بانک مرکزی و نه هیچ یک از بانکهای خصوصی در دنیا نمیتوانند اقدام به انتشار پول ناشی از فروش انرژی کنند، زیرا اساساً تولید کننده انرژی نیستند. اما بانک مرکزی ممکن است واجد نقش صلاحیت پولی باشد که از این مسیر انتشار پول را کنترل کند. برای مثال در هنگکنگ هیچ بانک مرکزی وجود ندارد و مرجع پولی هنگکنگ است که انتشار دلار از سوی بانکهای خصوصی را کنترل و نظارت میکند.
نکته مهم و قابل توجه در اینجا است که پول و درآمد ناشی از فروش انرژی برای آنکه در مبادلات قابل قبول باشد، بایستی به شکل عمومی قابل بازگشت باشد. .برای مثال خود نفت به شکل عمومی برای افراد قابل استفاده نیست زیرا تنها در پالایشگاه کاربرد دارد. در نتیجه اقدام ایران برای فروش اوراق نفت و سرمایه گذاری بر روی بشکه نفت، به نظر چندان با استقبال عمومی مواجه نخواهد شد.
اما مبنا قرار دادن این پول بر روی سوختهای کربنی همچون گاز طبیعی، گازوئیل، بنزین و نفت کوره مسئلهای متفاوت است.
«پترو ریال»
توصیه من انتشار و اعتبار دهی از طریق نسل جدید از پتروریال از طریق تولید کنندگان سوخت کربنی است (به خصوص تولید کنندگان دولتی) که در قبال میزان مشخصی از گاز طبیعی در پرداخت قابل بازگشت است. (در واقع منظور کریس کوک آن است که در قبال فروش میزان مشخصی از گاز طبیعی از سوی تولید کنندگان، به انتشار پول یا همان پترو ریال در کشور از سوی فروشندگان اقدام شود)
اهمیت و نکته جالب این روش در این است که به این طریق بهای سوختهای کربنی در ایران ممکن است مجدداً به سطح بهای جهانی نزدیک شود، و در قبال آن یارانهها از طریق "پترو ریال" به افراد پرداخت شود و نه به طریق تورم زایی که اکنون بانک مرکزی از طریق متعارف صورت میدهد.
این امر از سویی میتواند به شکلی اساسی رفتار ایرانیان را به سمت صیانت و حفاظت از انرژی، سرمایه گذاری در انرژیهای تجدید پذیر و پروژههای حفاظت از انرژی سوق دهد.
طبیعتاً در این روش واحد پول انرژی بایستی کاملاً شفاف باشد و مرجع پولی کشور بایستی همکاری نزدیکی با تولید کنندگان در خصوص اعتبار دهی داشته باشد. این روش بر مبنای این واقعیت است که یک واحد انرژی تنها واحد مطلق است.
این پول حاصل از انرژی در نتیجه میتواند به عنوان استانداردی ملی، منطقهای و حتی جهانی برای ثبات مالی در نظر آورده شود.
همانگونه که سال پیش به اعضای اتاق بازرگانی تهران گفتم، ایرانیان بایستی از آمریکا برای قطع دسترسی آنها به سیستم دلار متشکر باشند زیرا اکنون این احتمال وجود دارد که یک سیستم با ثبات و ممتاز به کار گرفته شود، سیستمی که اساساً و به شکلی محکم بر مبنای ارزشهای اعتقادی بنا میشود.
«کافه هنر اهواز» کار رسمی خود را به زودی با برپایی آیین گشایش آغاز میکند.
این کافه هنر هر هفته به اجرای برنامههایی مانند شب شعر،شاهنامهخوانی، اجرای نمایش، جلسات نقد فیلم، نقاشی، معرقکاری،اجرای موسیقی زنده و دعوت از هنرمندان برجسته این عرصهها اهتمام میورزد.
از دیگر برنامههای «کافه هنر اهواز» میتوان از راهاندازی باشگاه هنرمندان و عضوگیری در سامانه اطلاعرسانی، فعالیت هنری (شامل همایش، گردهمایی، کنسرتها،جشنها، جنگها و نمایش ها) درسطح استان خوزستان نام برد.
از مهمترین رشتههای مورد توجه در این کافه هنر میتوان به هنرهای تجسمی (نقاشی، طراحی،تندیسگری، عکاسی و چاپ)، هنرهای نمایشی (تئاتر)، موسیقی و ادبیات (شعر و داستان)، سینما و معماری اشاره کرد.
این کافه هنر در اهواز ـ کیانپارس ـ بین خیابانهای 18 و 19 شرقی ـ طبقه فوقانی هایدا ـ مجتمع دنیا واقع شده است.
«پژوهش در شروه خوانی جنوب» امروز جمعه 29 دیماه با حضور جمعی از شروه خوانان آبادان و استان بوشهر ساعت 19 در تالار مهر این شهرستان برگزار میشود.
این برنامه در راستای تقدیر از استاد مصیب کمیزی و با حضور جمعی از شروهخوانان مطرح این عرصه حسین کشتکار بوشهری، علی خدری، احمد ابتدایی و رشیدی برگزار میشود.
شروه واژهای ناب و ایرانیست که به صدای پا و هر صدای آهسته تعبیر میشود و در یک جمله مهمترین آهنگ و سوز و ساز جنوب است.
این سروده از دل برخاسته، بیشتر مواقع در مایه دشتی، شوشتری، ترک و نوا خوانده میشود.
شروه به صورت منفرد و تک نفری با نوایی سوزناک اجرا میشود که البته باید آن را با مرثیه خوانی متفاوت دانست زیرا این آوای جنوبی در قالب دو بیتیهاییست که محتوای این دو بیتیها بسیار از غم دور میباشد اما شکل و شیوه قرائت و خواندن آنها به صورت شروه خواه ناخواه با ریتمی غمآلوده همراه است.
علی شوهانی در تشریح این خبر اظهار کرد: در راستای طرح کنترل محورهای مواصلاتی، پرسنل عملیات ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان خوزستان در معیت پرسنل پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان بهبهان در محور جاده زیدون به بهبهان به یک دستگاه خودروی زانتیا مشکوک و به راننده آن دستور ایست دادند.
وی افزود: راننده خودرو به دستور ماموران اعتنا نکرده و به حرکت خود ادامه داد که در یک اقدام غافلگیرانه پس از چند دقیقه تعقیب و گریز توسط ماموران پلیس دستگیر شد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان خوزستان گفت: ماموران پلیس پس از توقیف خودرو در بازرسی از آن مقدار 270 کیلوگرم مواد مخدر از نوع تریاک که به طرز ماهرانهای در صندوق خودرو جاسازی شده بود را کشف و ضبط کردند.
این مسئول در پایان خاطرنشان کرد: راننده خودرو دستگیر و پس از تشکیل پرونده راهی مراجع قضایی شد.
خبرگزاری فارس: مدیر مؤسسه فرهنگی موعود با اشاره به سالروز آغاز امامت امام زمان(عج)، گفت: با زیارت اربعین به استقبال از آغاز امامت ولیعصر(عج) میرویم که نشان میدهد راه شناخت ایشان از مسیر امام حسین(ع) میگذرد.
در این نشست اسماعیل شفیعی سروستانی مدیر موسسه فرهنگی موعود و کارشناس مهدویت به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه دشمن سعی داشت با دغلکاری و حیله، واقعه کربلا را در دشت نینوا باقی بگذارد، افزود: کاروان اهلبیت(ع) پس از بازگشت از شام در اولین مجالی که پیدا میکنند در اربعین حسینی به دشت کربلا بر میگردند و به زیارت میروند، لذا از اربعین عاشورا قیام میکند، یعنی قیام دوباره حسین(ع) از اربعین اتفاق میافتد.
*زینب کبری(س) نحوه زندگی کردن را معنا کرد
شفیعی سروستانی سخنان خود را در سه سرفصل با موضوع «زیارت سرخ، معنی زندگی غیبت»، «مرامنامه شیعه بودن» و «عهد امام و عهد با امام» ارایه کرد و گفت: مسیر خروج عاشورا از مجرای اربعین اتفاق میافتد، اگر مرگ با شهادت امام حسین(ع) ظهور و بروز پیدا میکند، حضرت زینب کبری(س) نحوه زندگی کردن را معنا میکند.
*عشق به اهلبیت(ع) چه ثمراتی دارد
وی با اشاره به آیه 23 سوره شوری «...قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَى...»، مزد نبوت را نیکی به اهلبیت دانست و ادامه داد: در تفسیر قمی از محمد بن مسلم و او از امام صادق(ع) شنید که حضرت فرمود: منظور از «قربی» در این آیه اهلبیت هستند. در روایت آمده است که «أَلا مَنْ مـاتَ عَلى حُبِّ آلِ مُحَمّد مـاتَ شهیدا»؛ هر که با دوستی آل محمد بمیرد، شهید مرده است، همچنین عکس این موضوع نیز بیان شده است: «أَلا وَمَنْ مـاتَ عَلى بُغْضِ آلِ مُحَمَّد جـاءَ یَوْمَ الْقِیـامَةِ مَکْتُوبٌ بَیْنَ عَیْنَیْهِ آیِسٌ مِنْ رَحْمَةِ الله»؛ آگاه باشید! کسى که با بغض و کینه آل محمّد(ص) بمیرد، در روز قیامت مىآید، در حالىکه بر پیشانىاش نوشتهاند: این، مأیوس و ناامید از رحمت الهى است!
*معنای واژه زیارت از منظر آیتالله جوادی آملی
مدیر مؤسسه موعود با اشاره به تعریف واژه زیارت از منظر آیتالله عبدالله جوادی آملی، ابراز داشت: سوز مشتاقانه، آگاهانه و عاشقانه است که از سرای دل آغاز میشود، از راه دل عبور میکند و سرانجام نیز از منزل دل به مقصد و مقصود میرسد و بار بر زمین مینهد.
وی با تأکید بر اینکه جان شیعه با عشق حسین(ع) ظهور پیدا میکند، افزود: با زیارت اباعبدالله شیعه معنای زندگی را دریافت میکند، حال کسی که در کربلا حسین(ع) را بگذارد و بدون حسین(ع) به شهرش بازگردد و تحولی در او ایجاد نشود، همانند کسی است که حسین(ع) را در کربلا تنها گذاشته است.
*عشق به مهدی(عج) در کلام امام حسین(ع)
شفیعی سروستانی با اشاره به بخشهایی از فرازهای زیارت امام حسین(ع) در عید فطر و عید قربان، بیان داشت: امام حسین(ع) در قالب دعا میفرماید: «پروردگارا در سایه احسانت، زیارت مولایم را برای من آسان بگردان و مرا از زیارت او محروم و ناکام مفرما و مرا از ذمه او وا مرهان...»، بیشک امام حسین(ع) به خاطر بخشیده شدن گناهان امت به کربلا نرفت، بلکه به خاطر برای بپا داشتن امر خدا و احیای دین به کربلا رفت.
*جایگاه ارزش زیارت امام حسین(ع)/ معنای زیارت سیدالشهدا(ع)
وی با بیان اینکه زیارت امام حسین(ع) مجرای اظهار ولایت و معرفت است، ادامه داد: امام صادق(ع) از زبان خداوند متعال می فرماید: «ارزش مکه در برابر کربلا مانند خیسی سر سوزن در برابر دریاست»، معنای زیارت امام سیدالشهدا(ع) به معنی اتصال مردم به حسین، به معنای اعلام بودن با حسین و تداوم حضور در کاروان حسین(ع) است و در غیر این صورت از کاروان حسین جدا میافتد.
سردبیر ماهنامه موعود با بیان اینکه سفارش به زیارت امام حسین(ع) در روایات بسیاری نقل شده است، خاطرنشان کرد: معاویه بن وهب از امام صادق(ع) نقل میکند: «هرگز زیارت حسین(ع) را به خاطر ترس رها مکن و کسی که زیارت آن حضرت را واگذارد و به سبب ترس زیارت نکند، حسرت فراوان خواهد برد».
*زیارت امام حسین(ع) در اربعین چه معنایی دارد؟/مرامنامه شیعه چیست؟
وی با اشاره به اینکه انسان از پیام زیارت اربعین متوجه میشود که هنوز قیام امام حسین(ع) به اتمام نرسیده است، به بازخوانی زیارت عاشورا به عنوان مرامنامه شیعه که از جانب خداوند بیان شده است، پرداخت و افزود: زندگی شیعه، همان حیات معناداری است که در جغرافیای حق طلبی و جهاد جلوه مییابد، زیارت زائر به منزله برافراشته نگهداشتن پرچم و قیام است، زیارت در حقیقت پاس داشتن امر خواست.
شفیعی سروستانی «تولی» و «تبری» را دو بال پرواز شیعه دانست و بیان داشت: تولی و تبری دو اصطلاح قرآنی است که از دیدگاه شیعه از جمله فروع دین و از واجبات شمرده میشود، این دو واژه به ترتیب به معنای دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا است.
*ارکان شیعه از منظر زیارت عاشورا
وی در ادامه به بیان مبادی و مبانی شیعه مطابق با زیارت عاشورا پرداخت و افزود: «فَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً أسَّسَتْ أساسَ الظُّلْمِ وَالجَوْرِ عَلَیْکُمْ أهْلَ البَیْتِ»، بیانگر ارکان شیعه است که توسط امام حسین(ع) پیریزی شد و توسط امام زمان(ع) ساخته خواهد شد، این عبارت «وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَأزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الّتِی رَتَّبَکُمُ اللهُ فِیها» بیان کننده استراتژی ظالم است که همواره ادامه دارد، چرا که در بخشی از زیارت عاشورا به بیان عمل ظالمانه آنها میپردازد «وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَأزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الّتِی رَتَّبَکُمُ اللهُ فِیها».
مدیر مؤسسه موعود با اشاره به ذکر عامل میدانی ظلم در زیارت عاشورا «وَلَعَنَ اللهُ آل زِیَاد وَآلَ مَرْوانَ وَلَعَنَ اللهُ بَنِی اُمَیَّةَ قاطِبَةً وَلَعَنَ اللهُ ابْنَ مَرْجانَةَ وَلَعَنَ اللهُ عُمَرَ بْنَ سَعْد وَلَعَنَ اللهُ شِمْراً»، گفت: این افراد عملههای بنیامیه و حتی عملههای بنیاسرائیل هستند، با توجه به این مباحث ما نمیتوانیم تفکراتی را بپذیریم که فاقد خداگرایی هستند مانند اومانیسم و سکولاریسم.
*جبهه حق و باطل در زیارت عاشورا
وی با بیان اینکه قوای لجستیکی و روحیهساز و رضایت دهنده به قتل امام حسین(ع) مورد لعن خداوند قرار گرفتهاند، افزود: سلسله تولی و تبری در زیارت عاشورا مطرح شده است، به طوری که جبهه حق در «السَّلام عَلَى الحُسَیْن، وَعَلَى عَلیِّ بْنِ الحُسَیْنِ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَیْنِ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَینِ» و جبهه باطل در «بَرِئْتُ إلى اللهِ وَإلَیْکُمْ مِنْهُمْ وَمِنْ أشْیاعِهِمْ وَأتْباعِهِمْ وَأوْلِیائِهِمْ» مشخص شده است.
*شناخت امام زمان(ع) از چه مسیری ممکن است
شفیعی سروستانی با اشاره به سه نقطه عطف «کربلا با حسین(ع)»، «ظهور مقدمه امام زمان(عج)» و «قیامت کبری» اذعان داشت: پیوندی که با آخرین روز عزاداری اباعبدالله(ع) با ماه ربیعالاول وجود دارد و با زیارت اربعین به استقبال از آغاز امامت ولیعصر(عج) میرویم، نشان میدهد راه شناخت امام زمان(عج) از مسیر امام حسین(ع) میگذرد، به عبارتی دیگر شناخت امام عصر(عج) شناخت حسین زمان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: «حرکت به سوی امام، تسلیم امام شدن و تجدید عهد با امام» سه تکلیف شیعه در عصر غیبت است.
بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که مارک گازیوروسکی، تاریخ نگار آمریکایی انجام داده و اخیرا منتشر شده است، دیپلمات ها و ماموران آمریکایی حدود یک سال پیش از حمله عراق به ایران و آغاز جنگی که هشت سال به طول انجامید، دولت مهدی بازرگان نخست وزیر دولت موقت ایران را از این حمله احتمالی مطلع کرده بودند.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از بی بی سی، گازیوروسکی تاریخ نگار آمریکایی که پیش از این کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را مورد مطالعه قرار داده بود، نتیجه مطالعه خود را بر اساس اسناد سفارت آمریکا در تهران و گفت و گو با آمریکایی های مذاکره کننده با دولت آقای بازرگان در فاصله اردیبهشت تا مهر ۱۳۵۸، منتشر کرده است.
مجله فکری - تحلیلی اندیشه پویا که در تهران منتشر می شود، در شماره پنجم خود این گزارش را به همراه گفت و گویی با آقای گازیوروسکی منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش "مقامهای سفارت آمریکا از اردیبهشتماه ۱۳۵۷ با نهضت آزادی ایران که مهدی بازرگان رهبریاش میکرد، ارتباط برقرار کرده بودند؛ آن زمان نشانههای انقلاب کمکم هویدا شده بود. جان اِستمپل، مأمور سیاسی وزارت امورخارجه آمریکا، اوایل ماه با یکی از اعضای نهضت آزادی، دیدار کرده بود و با همدیگر در مورد شرایط موجود مملکت بحث کرده بودند. او هرازگاهی با دیگر رهبران نهضت آزادی دیدار داشت و درباره موقعیتی که داشت شکل میگرفت و پیش میرفت، بحث میکردند."
تماس با نهضت آزادی پیش از انقلاب تا اشغال سفارت
بر اساس این گزارش آقای اِستمپل ۱۹ دیماه ۱۳۵۷ برای اولین بار عباس امیرانتظام را دید، "عباس امیرانتظام مهندسی ۴۶ ساله و تاجری بود که ابتدا در دانشگاه تهران و بعدتر در پاریس و برکلی درس خوانده بود و پس از فارغالتحصیلی چند سالی را در آمریکا کار تجاری کرده بود."
با انتخاب مهدی بازرگان به نخستوزیری دولت موقت ایران، عباس امیرانتظام هم معاون نخستوزیر و سخنگوی دولت شد.
بر اساس تحقیق تازه منتشر شده، "عباس امیرانتظام سفارت آمریکا را از اتفاقات مهم باخبر میکرد و هرازگاهی از آمریکا کمک میخواست، مثلا برای ترغیب شاپور بختیار، نخستوزیر، به استعفا و برنامهریزیها برای بازگشت مسالمتآمیز آیتالله خمینی به کشور."
مارک گازیوروسکی می نویسد "اگرچه امیرانتظام احتمالا بیشترین میزان تماس را با آمریکاییها داشته اما مقامهای سفارت آمریکا در آن برهه گفتوگوهای مشابهی با مقامهای ایرانی دیگری هم داشتند، از جمله با خود مهدی بازرگان، ابراهیم یزدی وزیر امورخارجه، ناصر میناچی وزیر ارشاد، احمد مدنی وزیر دفاع، و حتی رئیس شورای انقلاب، محمد بهشتی."
در بهار ۱۳۵۸ همچنان که بهتدریج ناآرامیهای عربها، کُردها، و دیگر اقلیتها در ایران شروع می شد، رهبران ایران دچار این نگرانی شده بودند که نکند پای برخی قدرتهای خارجی درمیان باشد.
"محتملترین متهم عراق بود اما بسیاری فکر میکردند محرک این ناآرامیها آمریکا، اسرائیل، اتحاد جماهیر شوروی، گروههای چریکی فلسطینی، و یا دیگر کشورهای عربنشیناند. بر اساس تحقیق آقای گازیوروسکی عباس امیرانتظام و دیگران در گفتوگوهایشان با مقامهای سفارت آمریکا این نگرانیها را طرح میکردند."
اما بهرغم این بیمیلی، ۲۶ اردیبهشتماه "گزارش کمابیش ملایم و بیخطری درباره وضعیت افغانستان به آقای امیرانتظام داده شد. طی دیداری در روز ۳ خردادماه، امیرانتظام به یکی از مقامهای سفارت گفت این گزارش به دردشان خورده اما ایران واقعا نیازمند اطلاعاتی در مورد تهدیدهای پیشروی امنیت داخلیاش است."
بر اساس تحقیق تازه منتشر شده این تاریخ نگار آمریکایی، اوایل تیرماه بروس لینگن که قرار بود صرفا مدت کوتاهی در ایران بماند ــ جای چارلز ناس کاردار سفارت را تا زمان انتصاب سفیر تازه آمریکا در ایران گرفت و سرپرست سفارتخانه شد. لینگن برای اولین بار ۱۶ تیرماه با امیرانتظام دیدار کرد . . . لینگن شفاها شرح مختصری در مورد ارزیابی کنونی آمریکا درباره موضع عراق در قبال ایران داد، از جمله اطلاعاتی برگرفته از تلگرافی متعلق به اواسط خردادماه از بخش منافع ایالات متحدِ سفارت آمریکا در بغداد که گزارش شایعات و مشاهداتی از تحرکات عظیم یگانهای مسلح عراقی از شمالشرق این کشور به جنوبشرق بود، جایی که ایران آسیبپذیرترین موضع ممکن را در برابر حملهای احتمالی داشت."
خروج عباس امیرانتظام از ایران با ماموریت سفارت
اوایل مرداد سال ۱۳۵۸ عباس امیرانتظام به سمت سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی منصوب شد و از ایران رفت. مأموریت اصلی او در این بر اساس گزارش تازه منتشر شده "ادامه دادن تماسهایش با مقامهای آمریکایی بود، کاری که بیرون ایران راحتتر میتوانست انجام دهد، و نیز ترغیب مهاجران ایرانی به بازگشت به وطن."
تماس مقام های ایران و آمریکا از همان ابتدای ماموریت آقای امیرانتظام آغاز شد. محقق آمریکایی می نویسد که عباس امیرانتظام دوباره درخواست اطلاعاتی در مورد تهدیدات خارجی علیه امنیت ملی ایران کرد و گفت این مهمترین کاری است که آمریکا میتواند برای بهبود روابط دوجانبهاش با ایران انجام دهد. امیرانتظام همچنین گفته بود که آیتالله روح الله خمینی این گفتوگوها را تأیید کرده، اگرچه بر اساس اسناد به دست آمده تاریخ نگار آمریکایی درباره صحبت این ادعا تردید کرده است.
پس از آن عباس امیرانتظام به اتهام جاسوسی بازداشت، محاکمه و به اعدام محکوم شد. حکم او سپس حبس ابد تقلیل یافت. آقای امیرانتظام قدیمیترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی محسوب میشود.
بر اساس گزارش مارک گازیوروسکی اوایل شهریورماه ۱۳۵۸ بخشهایی از جامعه اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده بودند که عراق در حال آماده شدن برای حملهای احتمالی به ایران میشود.
پیش بینی وزارت دفاع آمریکا از حمله عراق به ایران
"یکی از نخستین تحلیلها در این باره، متعلق به هُوارد تایچِر بود، از تحلیلگران پنتاگون که در مارس ۱۹۷۹ [اسفندماه ۱۳۵۷] گزارشی تهیه کرد که نشان میداد ظرفیتهای نظامی عراق به میزان قابل توجهی بالا رفته و پرسشهایی را در مورد مقاصد و نیات رهبران این کشور مطرح میکرد. ماه ژوئن [خردادماه] مرکز ملی ارزیابی اطلاعات به این نتیجه رسید که عراق برتری نظامی قابل توجهی نسبت به ایران دارد و حدس واحد منافع ایالاتمتحد سفارت آمریکا در عراق این بود که عراق احتمالا میخواهد ضربشستی سریع به ایران نشان بدهد."
گزارش دیگری در گزارش آقای تایچر نشان از افزایش عظیم نیروهای مسلح و خودروهای تانک بر عراق، اسنادی دال بر خواست این کشور برای دستیابی به سلاحهای هستهای، افزایش سریع و روزافزون درآمد نفتیاش، و لفاظیهای ستیزهجویانه پانعربی صدام حسین داشت.
نویسنده گزارش تازه منتشر شده مذاکرات پنهانی ایران و آمریکا در سال ۱۳۵۸می نویسد یکی از مقامهایی که این گزارشها را دید، دیوید نیوسام معاون وزیر خارجه آمریکا بود.
"نیوسام و احتمالا دیگر مقامهای بلندپایه آمریکا که چشمانداز جنگ میان این دو کشور به لحاظ استراتژیک مهم، گوشبهزنگشان کرده بود، به این نتیجه رسیدند که آمریکا باید در مورد این فعالیتهای عراق اطلاعاتی به دولت بازرگان بدهد تا آنها بتوانند برای بازداشتن عراق از این حمله اقداماتی انجام بدهند و از این طریق جلوی وقوع جنگ را بگیرند."
آمریکا و تلاش برای فعال کردن تاسیسات دیدبانی در ایران
مارک گازیوروسکی می نویسد "در این برهه مقامهای آمریکایی بهدنبال راههایی برای ادامه فعالیتهایشان در تأسیسات دیدبانی الکترونیک تَکسمَن بودند. یکی از فکرهایی که به ذهنشان رسید، راهاندازی مجدد یکی دیگر از تأسیسات دیدبانی الکترونیک با اسم رمز آیبِکس بود تا بعد از این که دیدند آیبِکس چهقدر میتواند به دردشان بخورد، برای ترغیب مقام های ایرانی به راهاندازی مجدد تَکسمَن تلاش کنند."
تَکسمَن برای رصد آزمایشهای موشکی شوروی طراحی شده بود، آیبِکس را هم برای جمعآوری اطلاعات در مورد تحرکات نیروهای نظامی، ارتباطات رادیویی، و دیگر فعالیتهای نظام متداول همسایههای ایران در کناره مرزها طراحی کرده بودند. اگرچه قسمتهایی از آیبِکس را در جاهای دیگری هم میشد استفاده کرد، اما عمده پیکربندیاش برای رصد فعالیتهای نظامی داخل خاک عراق طراحی شده بود.
بر اساس این گزارش "اوایل دهه پنجاه که فکر تأسیس آیبِکس مطرح شد، رفتار عراق در قبال ایران بسیار خصمانه بود. پیش از وقوع انقلاب ایران، بیشتر بخشهای سیستم آیبکس فعال شده بودند، از جمله پایگاههای زمینی استراقسمع که امکانات الکترونیک داشتند، و سه هواپیمای سی۱۳۰ که میتوانستند پیامهای رادیویی را رصد کنند و از داخل حریم هوایی ایران بهصورت مورب عکسهایی بگیرند."
"مقامهای آمریکایی تصمیم گرفتند به همتاهای ایرانیشان در مورد آیبکس و چگونگی راهاندازی آن اطلاعات بدهند، هم به این قصد که به آنها امکانی را برای رصد تدارکات عراق بهمنظور حمله به ایران بدون تکیه به اطلاعات آمریکا بدهند و هم به این امید که چنین اقدامی راهگشایشان برای راهاندازی مجدد تَکسمَن باشد."
تاریخ نگار آمریکایی می نویسد که در جریان دیدار مقام های آمریکایی با عباس امیرانتظام سفیر ایران در استکهلم مجموعه کتابچههایی را دربرگیرنده دستورالعملها و نیز راهنماهایی را برای بهرهبرداری از آیبکس فراهم کرد و ۱۳ مهرماه آنها را تحویل امیرانتظام دادند.
مقام های آمریکایی بعد "موضوع تأسیسات تَکسمَن را پیش کشیدند و امیرانتظام قول داد موضوع را با مقامهای ایران مطرح و مقدمات دسترسی دوباره آمریکاییها به تَکسمَن را فراهم بیاورد."
دیدار با وزیر خارجه ایران در تهران
بر اساس گزارش تازه منتشر شده دو مقام آمریکایی روز ۲۳ مهرماه با پرواز به ایران با ابراهیم یزدی وزیر خارجه وقت و امیرانتظام که برای شرکت در این جلسه باز از استکهلم به تهران آمده بود دیدار کردند. قرار بود مصطفی چمران، وزیر دفاع، هم در این جلسه حاضر باشد اما در کردستان مجروح و بستری شده بود. هیچ فرد دیگری در این جلسه نبود.
مقام های آمریکایی به دولتمردان ایرانی در این جلسه گفتند که "اسناد متقنی مبنی بر انجام مانورهایی نظامی از سوی عراق وجود دارد که فقط میتوان با گزینه آماده شدن برای حملهای احتمالی به ایران توجیهشان کرد."
مورخ آمریکایی درباره مطلع بودن آیت الله خمینی از مذاکرات دولت موقت و آمریکا تردید نشان داده است
مقام های آمریکایی بر اساس این گزارش در توضیح نشانه های این رویارویی احتمالی گفته بودند "مانورهایی با حضور مشترک یگانهایی مختلف و تمرینهایی برای گسیل و حرکت سریع یگانهایی بزرگ در مسیر شط العرب (اروند رود) رودی که مشخصکننده جنوبیترین بخش مرز میان عراق و ایران است، در جریان است."
"عراق همچنین مقادیر عظیمی ابزارآلات و تمهیدات جنگی را در این منطقه دارد جاساز میکند، این ابزارآلات و تمهیدات را پنهان و استتار میکند، و مشغول اجرای طرحهای مهندسی نظامیای است که حمله به ایران را برایش تسهیل خواهند کرد."
کوتاه مدتی بعد با اشغال سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ اعضای دولت موقت به همراه مهدی بازرگان نخست وزیر دولت موقت به نشانه اعتراض به شرایط کشور، کناره گیری کردند.
مورخ آمریکایی می نویسد مهدی بازرگان و همکارانش "اطلاعات موجود را به جانشینانشان ندادند، اطلاعات در مورد تدارکات حمله عراق به ایران و اینکه چهطور میتوان بهیاری آیبکس این تدارکات را رصد کرد. مقامات ایران غافل از تهدیدی که از سوی عراق متوجهشان بود، پاکسازی نیروهای مسلح را ادامه دادند. آنها همچنین بهرغم درگیریهای مکرر با نیروهای عراقی طی ماههای پیش از حمله، تلاشی برای تقویت استحکامات دفاعیدر مناطق مرزی نکردند."
به نوشته این گزارش آنزمان ایران فقط دو لشگر از نیروهای مسلح و دو لشگر موتوریزه پیادهنظام در غرب کشور داشت که آنها هم همگی از مرزها فاصله گرفته بودند. درمقابلِ این یگانها، عراق پنج لشگر از نیروهای مسلح، دو لشگر موتوریزه پیادهنظام، و پنج لشگر منظم و حرفهای پیادهنظام داشت.
عراق سی و یکم شهریور ۱۳۵۹ رسما به ایران حمله نظامی کرد.
گازیوروسکی مینویسد: "طی دو روز اول حمله، نیروهای عراقی به هیچ یگان نظامی ایرانی که در حد تیپ باشد، برنخوردند. چند هفته نخست نبرد، هزاران کشته و زخمی ایرانی به جا گذاشت و ایران صدهاکیلومتر مربع از خاکش را از دست داد، تا اینکه سپس توانست، در پی اشتباهات عراقیها و قهرمانیهای نیروهای نظامی نامنظم ایرانی، جلوی یورش عراق را بگیرد."
موزه شهر وین در محله نیوبائو (Neubau) در کنار سالنهای کنسرت و تئاتر بخش فرهنگی این شهر را تشکیل می دهند.
وین مهد غذاهای خوشمزه جهان است . پنیر وینی را فقط می توان در قدیمی ترین رستوران این شهر یعنی (steirereck) یافت.
این شهر به قهوه های خوش عطر و طعمی نیز معروف است . قهوه سنتی وین که در سال 1683 اختراع شد مخلوطی از خامه زده شده با اسپرسو است .
زیباترین معماریهای قرون وسطی در دوره باروک را می توان در شهر وین یافت.
این شهر در زمستان زیباتر است . «دنیای یخ» در مساحت گسترده در میدان «سیتی هال» جلوه ای دیگر به زمستان می دهد.
بهره وری و تخصص پلیس وین ، عامل اصلی برقراری نظم در این شهر است .
153 هزار دانشجو در دانشگاه های وین مشغول تحصیل هستند.
این شهر با 4 هزار و 500 ایستگاه با کیفیت ترین خدمات حمل و نقل را ارائه می کند.
وین مهد پرورش موسیقیدانان بزرگی همچون موتزارت ، بتهوون ، استراس و برامس است.
«شون برون» (Schonbrunn) قدیمی ترین باغ وحش جهان است که در سال 1752 در وین تأسیس شده است.
بزرگترین زمرد سبز جهان به وزن 2860 قیراط در خزانه داری سلطنتی وین است.
«رایزنراد» (Riesenrad) قدیمی ترین چرخ و فلک جهان است که سال 1897 در وین ساخته شد.
وین مرکز اروپا و بزرگترین میزان کنگره های بین المللی است .
خبرگزاری فارس: در حالی که اغلب کارشناسان خاورمیانه از تشدید اختلاف سلفی ها و اخوانی ها بعد از انقلاب مصر در این کشور خبر دادند ،مرکز الازهر به عنوان خاستگاه اخوانی ها میزبان نشستی شده تا از حمایت جریان سلفی و نیز حاکمان ثروتمند سعودی اطمینان حاصل کنند.
سلفیها و وهابی ها که با حمایت همه جانبه عربستان در حزبی بنام النور جمع شدند در انتخابات پارلمانی سال گذشته مصر به مبارزه با اخوانی ها برخاستند که نتیجه آن گرفتن 20 درصد از کرسی های مجلس توسط این گروه بود
دو جریان سلفی و اخوانی به رغم آنکه در مقاطعی از تاریخ بویژه بعد از عزیمت سید قطب(پایه گذار اخوان المسلمین) به عربستان همسویی داشته اند اما طی سه دهه دوران حکومت مبارک و ائتلاف دیکتاتوری مصر با سعودیها ، اختلاف نگرشهای جدی میان آنها بروز کرد به گونه ای که در این مدت اخوانی ها پرچمدار دفاع از مبارزه جهادی علیه اسرائیل شدند اما علمای وهابی به توجیه مشی مصالحه ریاض پرداخته یا در قبال آن سکوت پیشه کردند. این اختلاف نظر بعد از تولد شاخه القاعده که که در سازمان خود ترکیبی از شاگردان اخوانی و سلفی را جای داد و علم مبارزه با حضور بیگانگان در سرزمینهای اسلامی از جمله جزیره العرب را بر داشت به اوج رسید.
اما اکنون خبر می رسد که الازهر برای نزدیک کردن این دو جریان مدعی خاورمیانه فعال شده است
در ضیافت اخیر الازهر شماری از علمای وهابیت از جمله محمد العریفی مفتی ضد شیعه این جریان حضور یافتند
گفته می شود أحمد الطیب شیخ و رییس دانشگاه الازهر ،الشیخ محمد العریفی استاد دانشگاه عربستان سعودی و مبلغ وهابیت و عبدالله النفیسی معاون شیخ الازهر و برخی از مقامات دولتی سخنرانان این نشست بودند. از همین روست که برخی ناظران مصری گرفته اند اخوانی ها و الازهر مصر بعد از رفراندوم قانون اساسی با سلفیهای مصر(حزب النور) متحد شده و برای مواجهه با جبهه نیرومند سکولارها و لیبرالها اختلافات سنتی خود را کنار گذاشته اند و به نظر می آید نشست اخیر در دانشگاه الازهر با همین هدف انجام می گیرد
البته آنگونه که رسانه های عربی توصیف کرده اند دوستیها و علایق میان العریفی و الطیب قبل از این شکل گرفته بود زمانی که العریفی یک خطبه تبلیغاتی در وصف مصر در اوج بحران ایراد کرد و در آن مصر را «ام المجاهدین ، امّ الدنیا و مرکز نزول پیامبران» نامید و همین خطبه موجب شد شیخ الازهر پیام تلگراف و سپاس به وی تقدیم دارد
العریفی پیش از این به دلیل ایراد خطبه های ضد شیعی و نیز دشنام گویی به مراجع دینی از جمله آیت الله سیستانی با بایکوت دولتهای کویت و عراق روبرو شد و حتی مقام های سعودی مدعی شدند که وی را تنبیه کرده و مدتی از ایراد خطبه منع کرده اند
البته برخی از ناظران نیز معتقدند که هدف این همسویی جدید میان دو جبهه سلفی و اخوانی رویارویی با بلوک قدرتمند شیعه از لبنان تا ایران است. به باور این ناظران،دو جریان اخوانی ها و سلفی ها با آنکه بعد از انقلابهای عربی بویژه دو جنبش مصر و تونس خود را در مقام فاتحان انقلاب دیدند اما هر دو در مرحله تثبیت و تاسیس نظام با بحران ها و چالشهای جدی مواجه شده اند.
یک رشته از موانع آنها به مقاومت و ترس شدید جریان های لیبرال بر می گردد که تفکر سلفیها در عرصه حکومت را مساوی طالبانیسم می بینند اما مانع دیگر آنها از پرچمداری جریان شیعه بویژه در عرصه مقاومت خاورمیانه بویژه دفاع از فلسطین و لبنان بر می گردد. برهمین اساس گفته می شود با ائتلافی که در حال حاضر سعودیها، قطریها و ترکیه تشکیل داده اند اخوانیون و سلفیون امیدوارند که بتوانند دست کم در بحران سوریه مانع از غلبه و پیروزی علویها شوند
در این راستا گفته می شود که سعودیها برای جلوگیری از نزدیکی بیشتر ایران به مصر انقلابی ارتباطات جدیدی را با مرکز الازهر شروع کرده و العریفی را ماموریت تحت الشعاع قرار دادن سفر مهم وزیر خارجه ایران به قاهره نزد احمد الطیب فرستاد
حبیب فوزی