سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نامه استادان ایرانی مقیم خارج از کشور به ترامپ:
شماری از ایرانیان مقیم خارج در نامه‌ای جدید به رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا از او خواستند تا به برجام پایبند بماند و توافق هسته ای را حفظ کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شماری از ایرانیان مقیم خارج از کشور در نامه‌ای جدید به رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا از او خواستند تا به برجام پایبند بماند و توافق هسته ای را حفظ کند.

به گزارش «انتخاب»؛ امضاکنندگان این نامه سرگشاده که در میان آنان اساتید دانشگاه‌های آمریکا، نویسندگان،کارآفرینان و هنرمندان حضور دارند از دونالد ترامپ خواسته‌اند «دیپلماسی را بر تحریم و جنگ در مذاکرات با ایران» ترجیح دهد و به «توافق گروه پنج به‌علاوه یک با ایران» پایبند بماند.
امضاکنندگان این نامه تصریح کرده‌اند که «وقتی گروه کشورهای ۵+۱ توانست با ایران به توافق جامع و نهایی برسدن، انها « نفسی راحت» کشیدند.
نویسندگان نامه به ترامپ تاکید کرده‌اند که «این توافق از وقوع یک جنگ فاجعه‌بار میان ایالات متحده آمریکا و ایران جلوگیری می‌کند.»
در این نامه، امضاکنندگان تصریح کرده‌اند که «کاهش تحریم‌ها هنوز تاثیر محسوسی در زندگی مردم عادی در ایران ایجاد نکرده، اما بدون شک به میلیون‌ها نفر امید داده که اقتصاد کشور از لبه پرتگاه دور شده است.»
آنها در عین حال از هر گونه تلاش برای بر هم زدن توافق برجام، ابراز نگرانی کرده‌اند.
یرواند آبراهمیان(استاد دانشگاه شهر نیویورک) ، فریده فرهی(استادیار دانشگاه هاوایی) از جمله امضاکنندگان این نامه هستند که به امضای ۳۷ تن رسیده‌است.
امضاکنندگان این نامه، با اشاره به بخشی از سخنان دونالد ترامپ در میانه رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که گفته بود «جنگ عراق منطقه را به شدت بی‌ثبات کرد و هزینه‌های سنگین مالی و جانی را بر عراق و ایالات متحده تحمیل کرد»، نوشته‌اند:«ما خواهان آنیم که نگذارید همان نیروهای جنگ‌طلب با افزایش دوباره تنش با ایران این شرایط حساس را بحرانی‌تر کنند.»

رویترز مدعی شد:
اگر روسیه در این راه موفق شود، گفت‌و‌گوی صلح جدید بین دولت سوریه و دیگر معارضان دولت در اواسط ژانویه باید در آستانه آغاز شود و این گفت‌و‌گو‌ها با گفت‌و‌گوهای متناوب سازمان ملل در این بار متفاوت است و شامل آمریکا نمی‌شود.منابع آگاه نزدیک به توافق بین ایران و روسیه و ترکیه مدعی شده‌اند که سوریه قرار است بر مبنای توافقی مخفی بین این سه کشور به سه منطقه تحت نفوذ این قدرت‌ها تقسیم شود و بر مبنای این توافق علی‌رغم مخالفت ترکیه، بشاراسد در قدرت باقی می‌ماند.
به گزارش عصر خبر، «رویترز» مدعی شد، قرار است سوریه بر مبنای توافق بین ایران، روسیه و ترکیه به سه بخش رسمی بین نیروهای متنفذ منطقه‌ای تقسیم شود و بشار اسد دست کم برای چند سال رییس‌جمهور سوریه باقی خواهد ماند. رویترز همچنین ادعا کرده که این اخبار از سوی یک منبع آگاه از توافق بین ایران و روسیه و ترکیه منتشر شده است و در این توافق قرار شده سوریه به سه منطقه با ساختار فدرالی تحت کنترل اسد تقسیم شود. 
در ادامه این ادعا با اشاره اظهارات مختلفت آمده است:  اندری کورتونف دبیر کنسول امور بین‌المللی روسیه در نشستی نزدیک به وزارت خارجه روسیه گفته آن‌ها اقداماتی را برای مصالحه و اجماع انجام داده‌اند و توافق نهایی دشوار است اما مواضع تغییر کرده است. 
به گفته منابع مختلف، قدرت اسد در این توافق بین سه کشور تقسیم می‌شود. روسیه و ترکیه قبول کردند که او بر سر قدرت باقی بماند تا انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. 
به ادعای این منبع آگاه، ایران هنوز متقاعد نشده اما با این وجود بشار اسد قرار است به تدریج حذف شود و این در شرایطی است که حفاظت از او و خانواده‌اش نیز ضمانت شده است. 
کورتنف گفته نام‌های دیگری نیز در این میان برده شده اما او از افشای این نام‌ها خودداری کرده است. 
رویترز با بیان اینکه هیچ‌کس به صلح همه‌گیر در سوریه فکر نمی‌کند، نوشته است: آنچه روشن است این است که ولادیمیبر پوتین می‌خواهد نقش محوری‌تری را در این توافقات بازی کند و از این رو ابتکار عمل بین ایران و ترکیه را در دست گرفته است.  این کار روایت روسیه را برای بازیابی قدرت جهانی‌اش و بازی نقش مهم‌تری در خاورمیانه تقویت می‌کند. 
به گفته تونی برنتون سفیر سابق انگلیس در مسکو اینکه آن‌ها بتواند خودشان را در خط مقدم تغییرات جهانی تصور کنند جایزه بزرگی برای آنهاست. ما همه عمر شاهد این بودیم که آمریکا این نقش را بازی کرده و همزمان روسیه نیز سعی می‌کرده این نقش را بازی کند. بنابراین اگر روسیه در این راه موفق شود، گفت‌و‌گوی صلح جدید بین دولت سوریه و دیگر معارضان دولت در اواسط ژانویه باید در آستانه آغاز شود و این گفت‌و‌گو‌ها با گفت‌و‌گوهای متناوب سازمان ملل در این بار متفاوت است و شامل آمریکا نمی‌شود. 
یکی از مقامات آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود نیز در این باره گفته کشوری که اقتصادش به اندازه اقتصاد اسپانیا است، جوری رفتار می‌کند که انگار می‌تواند این کار مدیریت کند. من فکر نمی‌کنم روسیه و ترکیه بتوانند این مذاکرات سیاسی را بدون آمریکا مدیریت کنند. 

یکی از منابع روسی گفته در قدم اول، باید آتش‌بس سراسری در سوریه شکل بگیرد و بعد گفت‌و‌گو‌ها آغاز شود. ایده این است که بعد‌ها کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز وارد این مذاکرات شوند بعد از آن نیز آمریکا و در مرحله بعد اتحادیه اروپا برای بازسازی کشور ورود پیدا کنند. 
به گفته یک منبع آگاه، مسکو ایران را مجبور کرد که ایده صلح سه مرحله‌ای را به شرط کوتاه آمدن ترکیه از خروج اسد از قدرت بپذیرد. 
منابع خبری آگاه گفته‌اند که پوتین مذاکرات پشت درهای بسته زیادی را با رجب طیب اردوغان برای تسهیل این روند و توافق انجام داده است. 
یک منبع رسمی در دولت ترکیه گفته اولویت ما خروج اسد نیست، بلکه شکست تروریست‌هاست. اما این به آن معنی نیست که ما اسد را تایید می‌کنیم اما ما درک می‌کنیم که داعش باید نابود شود و روسیه نیز از ترکیه در سوریه برای نابودی گروه کردهای پ ک ک حمایت می‌کند. البته ما با ایران مخالفیم. ما دیدگاه‌های متفاوتی داریم اما درباره پایان دادن به مشکلات مشترک به توافق رسیدیم. 
وضعیت عمومی ترکیه همچنان به شدت ضد بشاراسد است اما مولود چاووش اغلو روز چهارشنبه اعلام کرد گزار سیاسی از اسد در سوریه ممکن نیست. 
برتون سفیر سابق بریتانیا گفته مسکو و ترکیه به این دلیل به توافق رسیدند که مسکو به ترکیه برای خروج معارضان از حلب و آمدن آن‌ها سر میز مذاکرات نیاز داشت. 
تغییر موضع مسکو و آنکارا به دلیل سیاست واقع‌گرایانه است. روسیه نمی‌خواهد در یک جنگ طولانی‌مدت وارد شود و می‌خواهد سوریه را به عنوان یک متحد نگه دارد. 
ترکیه می‌خواهد به طور غیررسمی کنترل نوار باریک بخش‌های شمالی را داشته باشد و آن را به عنوان یک بخش امن برای پناهجو‌ها و معارضان اسد و علیه نفوذ کرد‌ها برای خود داشته باشد. در ادامه این گزارش آمده است که در این میان منافع ایران کمتر روشن است اما ولایتی مشاور ارشد رهبر انقلاب در مسائل بین‌المللی گفته سقوط حلب تغییرات زیادی در منطقه ایجاد می‌کند. 
تردید‌ها درباره این توافق همچنان به قوت خود باقی است.
منبع: ایلنا
چرا روسیه اقدام به کاهش نیروهای نظامی خود در سوریه می کند؟
در حالی که از هفته گذشته، آتش بس سراسری در سوریه برقرار شده است، روز گذشته، روسیه خبر داد که روند کاهش شمار نیروهای نظامی خود در سوریه را آغاز کرده است. از سوی دیگر، رسانه های اسرائیلی با انتشار تصاویر ماهواره ای، از استقرار سامانه های موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته ای در سوریه توسط روسیه خبر داده اند. این دو موضوع می تواند نشانه هایی از اهداف روسیه در سوریه باشد.
کد خبر: ۶۵۴۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵ 07 January 2017
امتیاز خبر: 86 از 100 تعداد رای دهندگان 9794
در حالی که از هفته گذشته، آتش بس سراسری در سوریه برقرار شده است، روز گذشته، روسیه خبر داد که روند کاهش شمار نیروهای نظامی خود در سوریه را آغاز کرده است. از سوی دیگر، رسانه های اسرائیلی با انتشار تصاویر ماهواره ای، از استقرار سامانه های موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته ای در سوریه توسط روسیه خبر داده اند. این دو موضوع می تواند نشانه هایی از اهداف روسیه در سوریه باشد.

به گزارش «تابناک»؛ روز گذشته، والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه از خروج نیروهای نظامی روسیه و تجهیزات این کشور از سوریه از جمله ناو هواپیمابر آدمیرال کازنتسوف خبر داده است. ناو مذکور یکی از مهمترین عناصر از حضور نظامی روسیه در دریای مدیترانه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بوده و طی عملیات آزادسازی حلب و به غیر از آن پشتیبانی های هوایی اساسی را از ارتش دولت سوریه انجام داده است.

در همین حال، امروز برخی رسانه های اسرائیلی با انتشار تصاویر ماهواره ای، از استقرار سامانه ای موشکی قادر به حمل کلاهک هسته ای از سوی روسیه در خاک سوریه خبر داده اند. این تصاویر حاکی از آن هستند که موشک های بالستیک اسکندر ـ زمین به زمین ـ در پایگاه هوایی لاتکیه مستقر شده اند. این موشک ها از نوع میان برد – 400 تا 500 کیلومتر – و قادر به حمل کلاهک هسته ای هستند.

چرا روسیه اقدام به کاهش نیروهای نظامی خود در سوریه میکند؟

به شکلی جالب توجه، این سامانه قبل از این قرار بود در اختیار بشار اسد قرار بگیرد که روس ها در پی نگرانی های اسرائیل از آن صرف نظر کردند. اکنون اما این موشک ها در لاتیکه مستقر شده و در اختیار بشار اسد قرار نگرفته است، بلکه نیروهای روس خود هدایت و کنترل آن را بر عهده خواهند داشت.

اهداف روسیه در سوریه به تدریج محقق می شود؟

پیش از این در مورد اهداف احتمال روسیه از ورود به جنگ سوریه و وارد کردن ترکیه در محور ایران – روسیه مباحثی مطرح شده بود. آن که اکنون ترکیه بیش از ایران، ابتکار عمل در سوریه را در دست دارد و روسیه نیز گویا از این موضوع نگرانی نداشته و حتی در خصوص تحرکات ترکیه در خاک سوریه نیز رضایت خاطر نسبی دارد.

بدون شک، روسیه اهداف استراتژیک و بلند مدتی را در سوریه دنبال می کرده است و ورود نظامی این کشور به خاک سوریه، تنها برای از دست ندادن چند پایگاه دریایی در دریای مدیترانه نبوده است. اکنون این دو موضوع می تواند مسائل بسیاری را در مورد روسیه و حضورش در سوریه نشان دهد.

نخست اینکه روسیه یک بار در سال 2016 و در ماه می نیز از خروج و کاهش نیروهای نظامی اش از سوریه خبر داده بود؛ امری که البته محقق نشد و بعد از آن حتی حضور نظامی روسیه در این کشور بیشتر نیز شد. اما وضعیت نظامی در سوریه از ماه می تا کنون تغییرات زیادی کرده و این موضوع می تواند روسیه را برای دومین و اصلی ترین هدف خود در سوریه تا حد زیادی مطمئن سازد.

در ابتدا شاید به نظر بیاید که هدف روسیه از حضور نظامی در سوریه، ابقای بشار اسد در قدرت و جلوگیری از قدرت گرفتن داعش و چندپاره شدن سوریه بوده است. البته این هدف در دستور کار روس ها بوده و هست ولی نکته ای که وجود دارد این است که ظاهرا این موضوع، هدف اصلی روس ها نبوده و در زمره اهداف مقدماتی روس ها برای سوریه است.

آنچه به نظر می رسد، اینکه روسیه بیش از همه سوریه را نه برای بشار اسد و ایران، بلکه برای هدف بزرگتر خود یعنی عقب راندن ناتو از مرزهای استراتژیک خود نیاز دارد. ماجراهایی که میان ناتو و روسیه از 2008 آغاز شد و همچنان ادامه دارد، پای روسیه را به سوریه باز کرده و تلاش روس ها برای جلوگیری از گسترش ناتو در مرزهای شرقی این کشور ـ موضوعی که از ابتدای جنگ سرد همواره دغدغه بزرگ امنیتی روسیه بوده است ـ منجر به آن شد که روس ها نگران از قدرت گرفتن غرب و ناتو در سوریه – در پی جنگ داخلی این کشور – قدم به خاک سوریه بگذارند.

تحولات مربوط به روابط ترکیه و روسیه را نیز در همین زمینه می توان به خوبی درک کرد. از به اوج رسیدن تنش های میان این دو کشور ـ در پی انهدام جنگنده روس توسط ترک ها ـ تا روند همکاری نظامی دوستانه در سوریه در نشست مسکو، همه این تحولات به نظر ناشی از دیدگاه روس ها به آینده حضور خود در سوریه و جلوگیری از نفوذ بیشتر غرب و ناتو در این کشور بوده است؛ هدفی که حتی قتل سفیر روسیه در آنکارا نیز نتوانست آن را خدشه دار کند.

اکنون روس ها به نظر بعد از اطمینان از روند جنگ و سیاست در سوریه، به دنبال اهداف بزرگتر خود در این کشور هستند. نیروهای شورشی با همکاری ترکیه مهار شده و در کوتاه مدت ـ تا آنجایی که روسیه نیاز دارد ـ مشکلی برای قدرت سیاسی مرکزی در سوریه ایجاد نخواهند کرد. چیزی که روسیه برای ثبات اهداف آتی خود به شدت نیازمند آن است. از سوی دیگر، موضوع داعش با تمرکز قوای منطقه ای و داخلی در سوریه دیگر موی دماغ روس ها نیست و مواضع استراتژیک روس ها در سوریه از این لحاظ امنیت و ثبات کافی را خواهد داشت.

چرا روسیه اقدام به کاهش نیروهای نظامی خود در سوریه میکند؟

ترکیه اکنون می تواند بخش مهمی از نقشی را که تا کنون روسیه در سوریه بازی می کرد (نقش فعال نظامی برای جلوگیری از قدرت گرفتن داعش و حضور نظامی آمریکا یا اروپا) بر عهده بگیرد و این امر خیال روسها را برای ادامه مسیر خود در سوریه راحت می کند. مسیری که به استقرار سامانه های موشکی قدرتمند و بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای و در نهایت یک سنگر مستحکم نظامی در برابر گسترش ناتو به سمت شرق ایجاد می کند. حضور دونالد ترامپ در رأس قدرت در آمریکا نیز فرصت استثنایی برای روسیه است تا جای پای خود را در برابر ناتو در شرق محکم کند.

به همین دلیل است که شاید دیگر حضور ایران در سوریه و تداوم عملیات های ایران در سوریه در حمایت از بشار اسد چندان اهمیتی برای روسیه ندارد و حتی می تواند در بلند مدت مشکلاتی نیز پیش پای روسها در پیگیری اهداف اصلی تر خود ایجاد کند. اکنون برای روس ها صرف در قدرت ماندن بشار اسد برای چند سال آتی ـ و تا زمان خنثی شدن تهدیدات داعش در سوریه ـ کفایت میکند و بعد از آن هر دولت دیگری که در سوریه سر کار باشد، از جمله دولت مشترک یا انتقالی، با توجه به همراهی و همکاری که ترکیه و روسیه دارند، در کل مانعی برای هدف اصلی روسیه نخواهد بود.

نشریه آتلانتیک در مطلبی طی ماه گذشته با نشان دادن مهمترین تهدیدات برای آمریکا در سال 2017، برخورد نظامی میان روسیه و ناتو را در رده تهدیدات جدی معرفی کرده بود. این موضوع چندان بی معنی نیست و اهمیت بسیاری دارد، به ویژه برای ایران که به لحاظ سیاسی و نظامی، اهدافی متفاوت با روسیه در نظر دارد.

اکنون اگر این مسائل و این شواهد ما را مستقیم به این نتیجه برساند که کار روسیه به تدریج در سوریه در حال تمام شدن است، مسأله اساسی که می ماند، اینکه تکلیف ایران با ادامه روند سیاست و جنگ در سوریه چیست.

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

روز گذشته رئیس دفتر اطلاعات ملی ایالات متحده اقدام به انتشار نسخه ای خارج شده از طبقه بندی سری از گزارش نهادهای اطلاعاتی در مورد مداخله روسیه در انتخابات ایالات متحده برای باراک اوباما کرد. گزارشی که این اقدام را یک نمونه با مستندات فراوان در خصوص تلاش پوتین برای اثر گذاری بر نتایج انتخابات 2016 آمریکا میداند.
کد خبر: ۶۵۴۹۱۴
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶ 07 January 2017
امتیاز خبر: 84 از 100 تعداد رای دهندگان 538

روز گذشته رئیس دفتر اطلاعات ملی ایالات متحده اقدام به انتشار نسخه ای خارج شده از طبقه بندی سری از گزارش نهادهای اطلاعاتی در مورد مداخله روسیه در انتخابات ایالات متحده برای باراک اوباما کرد. گزارشی که این اقدام را یک نمونه با مستندات فراوان در خصوص تلاش پوتین برای اثر گذاری بر نتایج انتخابات 2016 آمریکا میداند.

به گزارش «تابناک» این گزارش که روز قبل منتشر شده است، البته تنها شامل نتیجه گیری های نهایی نهادهای اطلاعاتی از محاسبات و بررسی های خود در این زمینه است و نه مستندات اصلی و اطلاعات فنی که این نتایج بر اساس آنها به دست آمده است. در این جا خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری های درج شده در این گزارش ذکر میشود:

بیانیه ای مقتدرانه از سوی سه آژانس اطلاعاتی در آمریکا

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

به شکلی جالب توجه گزارش مذکور با لحنی مبهم و زبانی غیر شفاف مسئولیت مستقیم مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده شخص ولادیمیر پوتین میداند. این گزارش با وارد ندانستن احتمال دستور این اقدام از سوی مقامات اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و همچنین غیر محتمل دانستن دستور اقدام از «کرملین» گزارش سعی میکند که نشان دهد پوتین شخصا علاقمند و پیگیر این اثر گذاری در انتخابات بوده است.

بر اساس نتیجه گیری مقامات آمریکا ولادیمیر پوتین شخصا به دنبال آن بوده است که تصویر و ایماژ دموکراسی آمریکا را در راستای غیر جذاب ساختن آن برای روس ها و همسایگان خود خراب کند.

جانب داری روس ها از ترامپ در انتخابات

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

همچنین این گزارش یادآور شده است که روسیه – پوتین – نه تنها به قصد تخریب چهره هیلاری کلینتون – که احتمال پیروزی وی در انتخابات میرفته است – وارد این کارزار شده، بلکه حتی به شکلی اساسی از دونالد ترامپ نیز طرفداری کرده و به وی برای پیروزی در انتخابات یاری رسانده است.

به شکلی جالت توجه هم اف بی آی، هم ان اس ای و هم سی آی ای در همه موارد مربوط به مداخله در انتخابات همنوا و متفق القول هستند اما در این مورد که ان اس ای در رابطه با احتمال طرفداری پوتین و روسیه از دونالد ترامپ به اندازه دو نهاد دیگر مطمئن نیست.

پوتین این اقدام را یک تلافی میدانسته

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

نهادهای اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده اند که پوتین این اقدام را به تلافی یک موضوع خاص صورت داده است: وی بارها آمریکا را برای چندی مورد کمپین علیه شخص خود و روسیه از جمله انتشار اسناد پانامایی – که مربوط به فرارهای مالیاتی رهبران بزرگ از جمله پوتین نیز میشد – و همچنین موضوع دوپینگ ورزشکاران روسی مورد شماتت قرار داده بود. این اقدام از نظر آنها تلافی جویی پوتین بر سر این مسائل بوده است.

البته گزارش یاد آور شده است که هیچ سند رسمی در مورد دست داشتن آمریکا در انتشار اسناد پانامایی وجود ندارد و همچنین هرچند مقامات آمریکایی بارها از دوپینگ ورزشکاران روس شکایت کرده بودند اما هیچ سندی مبنی بر دست داشتن آنها در محرومیت این ورزشکاران در دست نیست.

کینه پوتین از هیلاری کلینتون

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

همچنین این گزارش به شکلی صریح بیان میکند که این حمله علیه انتخابات آمریکا یک مسئله شخصی برای پوتین نیز بوده است. زیرا ولادیمیر پوتین تصور میکرده است که هیلاری کلینتون در برهه های مختلف به وی اهانت کرده است و همچنین در شورش ها و اعتراضات داخلی علیه پوتین نیز نقش داشته.

کسب و کار دونالد ترامپ برای پوتین خوشایند بوده است

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

از دیگر مسائل مطرح شده در این گزارش آن است که پوتین شخصا روابط بسیار نزدیک و دوستانه ای با برخی رهبران غربی که دارای پیوندهایی تجاری و اقتصادی در روسیه هستند دارد. به عقیده نهادهای اطلاعاتی آمریکا هرچند ترامپ در روسیه کسب و کار چندانی ندارد، اما ریشه های تجاری وی برای روسها به ویژه شخص پوتین قابل توجه است.

حمله انتخاباتی بخشی از یک پروژه بزرگتر است

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

شاید یکی از مهمترین نتایج ذکر شده در این گزارش این مورد است که روسها این حمله انتخاباتی را به عنوان بخشی از یک پروژه بزرگ تر مد نظر داشته اند. به عقیده نهادهای اطلاعاتی آمریکا میزان افشای اسناد هک شده برای تاثیر بر انتخابات بی سابقه بوده است و بخشی از استراتژی اطلاعاتی روسها در راستای استفاده از هر گونه ابزار رسانه ای برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی بوده است.

عامل اجرای عملیات های هکری نهادهای اطلاعاتی روسیه بوده اند

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

همچنین نکته مهم دیگری که در این گزارش و بر اساس مستندات به دست آمده از تجزیه و تحلیل های متخصصان امنیت سایبری است، این نکته است دو گروه متفاوت از هکرهای به اهدافی در حزب دموکرات آمریکا حمله کرده اند که یکی از آنها با نانم «نهاد اطلاعاتی روسیه» نام برده شده. دیگر نهاد نیز با نام اختصاری GRU یا نهاد اطلاعات نظامی روسیه نام برده شده است. اما بر خلاف انتظار این گزارش هیچ اشاره ای به مستندات یا مدارکی از نهادهای جاسوسی آمریکا که این نتیجه بر اساس آنها به دست آمده نکرده است.

نکته اصلی نه عملیات هک، بلکه افشای اسناد بوده است

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

این بخش از گزارش روسیه را متهم میکند که از استانداردهای جاسوسی سایبری فراتر رفته است و فقط به کسب اطلاعات روی نیاورده بلکه با انتشار آنها یک حمله اساسی را تدارک دیده است. این گزارش GRU را متهم میکند که در پشت سر عاملی به نام Guccifer 2.0 و انتشار اسناد کمیته ملی حزب دموکرات و قرار دادن آنها در اختیار ویکی لیکس قرار داشته است.

روسیه از پیروزی ترامپ خوشحال است

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

این گزارش همچنین پوشش مثبت و گسترده خبر پیروزی ترامپ در رسانه های روسی را سندی بر این مساله میداند که دولت روسیه و پوتین جانب داری اساسی در انتخابات آمریکا داشته اند. به عقیده نهاد های اطلاعاتی آمریکا پوتین پیروزی ترامپ را به عنوان یک مورد از پیروزی های سلسله ای پوپولیست هایی همچون خود میدیده است.

این اتفاق مجددا رخ خواهد داد

خلاصه ای از مهمترین نتیجه گیری نهادهای اطلاعاتی آمریکا در مورد مداخله پوتین در انتخابات 2016 ایالات متحده

بر اساس گزارش پوتین ترکیبی از هک و انتشار اسناد را به عنوان یک راه کم خطر و پر اثر برای مداخله در امور داخلی سایر کشورها میداند و به احتمال زیاد وی این شیوه را در آینده نیز علیه ایالات متحده و سایر کشورهای دیگر به کار خواهد بست.

مسکو و آنکارا قصد به حاشیه راندن ایران در سوریه را دارند؟ +ویدیو

پس از آنکه ارائه و تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره برقراری آتش‌بس در سوریه به نام ترکیه و روسیه ثبت شد، همکاری و هماهنگی این دو کشور در مسائل مربوط به سوریه رو به افزایش است. در همین راستا، همزمان با اعلام تصمیم کرملین برای خروج بخشی از نیروهای روس از سوریه، اخبار جدیدی از حمایت میدانی روسیه از ترکیه در عملیات علیه داعش منتشر شده است.
کد خبر: ۶۵۴۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰ 07 January 2017
امتیاز خبر: 84 از 100 تعداد رای دهندگان 13395
پس از آنکه ارائه و تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره برقراری آتش‌بس در سوریه به نام ترکیه و روسیه ثبت شد، همکاری و هماهنگی این دو کشور در مسائل مربوط به سوریه رو به افزایش است. در همین راستا، همزمان با اعلام تصمیم کرملین برای خروج بخشی از نیروهای روس از سوریه، اخبار جدیدی از حمایت میدانی روسیه از ترکیه در عملیات علیه داعش منتشر شده است.

به گزارش «تابناک»، روند تحولات میدانی در سوریه پس از اعلام آتش‌بس به سمت و سوی جدیدی در حال حرکت است که مشخصه آن، فاصله گرفتن هرچه بیشتر آنکارا از واشنگتن و نزدیک‌تر شدن به مسکو است. حمایت نظامی روسیه از ترکیه در عملیات شمال سوریه از یک سو و موضع‌گیری‌های اخیر مقامات ترکیه درباره یک پایگاه نظامی ناتو در این کشور، مؤید این موضوع است.

در همین راستا، «ان بی سی نیوز» خبر داد که دو مقام نظامی ارشد ترکیه گفته‌اند، جنگنده‌های روسیه در پشتیبانی از نیروهای ترکیه وارد عمل شده‌ و در الباب سوریه، چندین حمله هوایی انجام داده‌اند. به نوشته این سایت، در حالی که تاکنون تقاضای ترکیه برای پشتیبانی ائتلاف ضدداعش از این کشور در عملیات «سپر فرات»، با بی‌اعتنایی آمریکا و ناتو مواجه شده، جنگنده‌های روسیه از ترکیه حمایت کرده‌اند. این در حالی است که پیشتر و در هفته اخیر، گزارش‌های دیگری نیز از همکاری نظامی روسیه و ترکیه در الباب منتشر شده بود.

بر اساس گزارش ان بی سی نیوز، جنگنده‌های آمریکائی فقط چند بار بر آسمان شهر الباب پرواز کرده ولی هیچ کاری انجام نداده‌اند. در عوض، مقامات ترکیه تأیید کردند که جنگنده‌های روسی در الباب در پشتیبانی از ترکیه وارد عمل شده و مواضع داعش را بمباران کردند.

اخبار مربوط به حمایت هوایی روسیه از ترکیه در شرایطی منتشر می‌شود که دولت روسیه از تصمیم خود برای کاهش حضور نظامی در سوریه خبر داده است. روز گذشته، ارتش روسیه اعلام کرد، در اجرای دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری این کشور برای کاستن از حضور نظامی این کشور در سوریه، خروج بخشی از واحدهای ارتش روسیه از آن کشور آغاز شده و در نخستین مرحله، ناو هواپیمابر «ژنرال کوزانتسف» از آب‌های مدیترانه خارج می‌شود.

در همین حال، دامنه اختلاف ترکیه و آمریکا به استفاده آمریکایی‌ها از پایگاه هوایی «اینجیرلیک» هم کشیده شده است. در این راستا، فکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه در گفت‌و‌گو با کانال «خبر ترک» صریحاً گفت، پایگاه اینجیرلیک متعلق به ناتو نیست و نیروهاى ائتلاف بین‌المللى با اجازه ترکیه در آنجا حضور دارند. مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه هم در همین زمینه از آمریکا انتقاد کرده که «حضور کشورهایی که از مبارزات ضد داعش ترکیه حمایت نمی‌کنند، در پایگاه اینجرلیک مفهومی ندارد».

جایگاه ایران


روند فزاینده نزدیکی روابط روسیه و ترکیه و به ویژه همکاری آن‌ها در سوریه، بحث‌هایی را درباره جایگاه ایران در آینده سوریه و به ویژه استراتژی روسیه در این زمینه برانگیخته است. مهمترین مسأله در این میان، برخی درخواست‌های غیرمنطقی ترکیه از ایران در موضوع سوریه است که در صورت همراه شدن روس‌ها، به زمینه‌ای برای اعمال فشار بر ایران تبدیل خواهد شد.

در این راستا، روزنامه سعودی «العرب» با اشاره به اظهارات اخیر علی اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره خارج نشدن حزب‌الله از سوریه، نوشت: این سخنان پاسخ به اظهارات اخیر وزیر خارجه ترکیه مبنی بر خارج شدن نیروهای «بیگانه» از خاک سوریه است.

این روزنامه نوشت: «ایران طی اولین موضع رسمی خود بعد از توافق آتش بس در سوریه به مسأله خارج نشدن حزب الله از سوریه اشاره کرد و از این طریق به ترکیه و روسیه هشدار داد».

این روزنامه در ادامه افزود: «ایران از طریق تأکید بر ماندن حزب الله در سوریه، پیام روشنی به روسیه فرستاد مبنی بر اینکه تهران در هر گونه سازش سیاسی احتمالی در سوریه با قدرت حضور خواهد داشت و بر هماهنگ بودن ایران با هم‌پیمانان در مرحله جدید تأکید می‌کند».
 
در همین زمینه، عبدالباری عطوان، تحلیلگر برجسته عرب نیز در روزنامه «رای الیوم» نوشت: «ایرانی‌ها نزدیک شدن ترکیه به روسیه را تهدیدی برای روابط تهران و مسکو می‌دانند؛ به همین دلیل، درخواست‌های ترکیه از زبان وزیر خارجه این کشور مبنی بر خارج شدن حزب الله از سوریه و جدی عمل کردن تهران برای حفظ آتش بس، با موضع قاطعانه دو مقام بلند پایه ایران، یعنی ولایتی و بروجردی مواجه شد».

گفتنی است در این میان، برخی رسانه‌های سعودی تلاش دارند از فضای در حال تحول شکل گرفته در موضوع سوریه سوءاستفاده کرده و چنین وانمود کنند که روسیه به منظور تأمین نظریات ترکیه، در حال فشار وارد کردن بر ایران است.

در این راستا، روزنامه سعودی «عکاظ» در گزارشی مدعی شد: «معارضان سوریه به دنبال خارج شدن از حلب، از روسیه خواستند تا همه گروه‌های مسلح بیگانه را از سوریه بیرون کند. مسکو هم این درخواست را منطقی دانست و قول اجرایی شدن آن را بعد از تثبیت آتش بس و مذاکرات آستانه داد».
 
عکاظ در ادامه به نقل از منابع خود که نامشان را فاش نکرد، ادعا کرد: «کمی قبل از توافق ترکیه و روسیه بر سر آتش بس، مسکو نیروهای پلیس چچن را در حلب برای تأمین امنیت این شهر اعزام و نیروهای ایرانی و دیگر گروه‌های شیعی را از بر عهده گرفتن برقراری امنیت دور کرد. روسیه با این کار، ضمن دادن پیامی آشکار، نیرو‌های ایرانی را به جنگ سخت تهدید کرد».
 
این روزنامه در ادامه مدعی شد: «هدف روسیه از خارج کردن همه نیروهای شیعی ایرانی، عراقی و حزب الله و حتی نیروهای سنی جبهه النصره و داعش از سوریه این است که گفت وگو‌ها صرفا سوری ـ سوری برگزار شود. به همین دلیل، ترکیه با روسیه بر سر خارج شدن همه گروه‌ها و نیروهای مذکور به توافق رسیده است».

هرچند به طور مشخص، ادعاهای این روزنامه و موارد مشابه آن با واقعیت‌های میدانی سوریه تناسبی ندارد و تاکنون نیز نشانه‌ای از تمایل روسیه به خارج کردن حزب‌الله از عرصه تحولات سوریه مشاهده نشده، اما به هر ترتیب، روند همکاری فزاینده روسیه و ترکیه در موضوع سوریه، به خودی خود می‌تواند بیانگر شکل‌گیری محورهای جدیدی در این موضوع باشد که دارای پیامدهای خاص خود نیز هست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد