روسیه، نیروهای ایران را به جنگی سخت تهدید کرد!
«روسیه این درخواست معارضان سوریه را منطقی دانست و قول اجرایی شدن آن را داده است..اخیرا هم روسیه نیروهای چچنی را به حلب اعزام و نیروهای ایرانی و دیگر گروه های شیعی را از این شهر دور کرد.»
جام نیوز: روزنامه سعودی "عکاظ" در گزارشی مدعی شد: «معارضان سوریه به دنبال خارج شدن از حلب، از روسیه خواستند تا همه گروه های مسلح بیگانه را از سوریه بیرون کند. مسکو هم این درخواست را منطقی دانست و قول اجرایی شدن آن را بعد از تثبیت آتش بس و مذاکرات آستانه داد.» عکاظ در ادامه به نقل از منابع خود که نامشان را فاش نکرد، ادعا کرد: «کمی قبل از توافق ترکیه و روسیه بر سر آتش بس، مسکو نیروهای پلیس چچن را در حلب برای تأمین امنیت این شهر اعزام و نیروهای ایرانی و دیگر گروه های شیعی را از بر عهده گرفتن برقراری امنیت دور کرد. روسیه با این اقدام ضمن دادن پیامی آشکار، نیروی های ایرانی را به جنگ سخت تهدید کرد.»
این روزنامه در ادامه مدعی شد: «هدف روسیه از خارج کردن همه نیروهای شیعی ایرانی، عراقی و حزب الله و حتی نیروهای سنی جبهه النصره و داعش از سوریه این است که گفتگوها صرفا سوری-سوری برگزار شود. به همین خاطر ترکیه با روسیه بر سر خارج شدن همه گروه ها و نیروهای مذکور به توافق رسیده است.» خاطرنشان می شود که در پی دور شدن عربستان از مذاکرات آستانه و شکست متحدان ریاض در حلب، ماشین های تبلیغاتی سعودی ترفند فرافکنی و فضاسازی رسانه ای را در پیش گرفته اند.
این اقدام رسانه های سعودی در حالی این روزها شدت گرفته است که ترکیه درخواست هایی هماهنگ نشده با روسیه را از ایران مبنی بر خارج شدن حزب الله از سوریه مطرح کرده است. به دنبال این درخواست های مکرر، ایران رسما پاسخ منفی داد و از زبان علاءالدین بروجردی اعلام کرد که حزب الله و نیروهای ایرانی با هماهنگی دولت سوریه و به درخواست دمشق وارد این کشور شده اند و اگر قرار است کسی از سوریه خارج شود، آنهایی هستند که بدون درخواست دمشق و بی اجازه به خاک سوریه تجاوز کرده اند.
گفتنی است که ترکیه عملیات موسوم به سپر فرات را در شمال سوریه به بهانه مقابله با داعش صورت داده و ضمن تجاوز به خاک این کشور مدعی است که می خواهد شهر الباب را از دست داعش آزاد کند.
هشدار سعودی به ایران: به کسی رحم نخواهیم کرد!
"ریاض قبلا در این مرزها رزمایشی به نام "سیف عبدالله" (شمشیر عبدالله) برگزار کرده بود."
جام نیوز: وبسایت خبری بوابه القاهره گزارش داد: «سرهنگ "ابراهیم آل مرعی" کارشناس مسائل نظامی و سیاسی درباره اقدامات نگران کننده الحشد الشعبی، همپیمان تهران در مرزهای عربستان به ایران هشدار داد.» این کارشناس سعودی گفت: «رزمایش الحشد الشعبی در مرزهای عراق با عربستان بی پاسخ نخواهد ماند؛ چرا که ریاض قبلا در این مرزها رزمایشی به نام "سیف عبدالله" (شمشیر عبدالله) برگزار کرده بود و به کسی که علیه امنیت ملی ما وارد عمل شود، رحم نخواهیم کرد.»
پس از ۴سال اولین هواپیما از فرودگاه حلب به هوا برخاست یک روزنامه سوری از پرواز آزمایشی یک هواپیمای مسافربری در فرودگاه حلب پس از چهار سال تعطیلی خبر داد.
خبرگزاری ایسنا: روزنامه الوطن چاپ سوریه در شماره امروز (جمعه) خود اعلام کرد، یک فروند هواپیمای مسافربری برای اولین بار پس از آزادسازی شهر حلب پروازی آزمایشی در فرودگاه بینالمللی این شهر داشت.این پرواز در حالی انجام شد که فرودگاه حلب در مدت چهار و نیم گذشته به دلیل درگیریها تعطیل شده بود.
معاون نخست وزیر ترکیه: سیاست ما در قبال سوریه اشتباه بود معاون نخست وزیر ترکیه گفت که سیاست کشورش درقبال سوریه سرشار از اشتباه بوده است.
خبرگزاری تسنیم: نعمان کورتولموش معاون نخست وزیر ترکیه در سخنانی در مقر روزنامه "حرییت" در شهر آنکارا گفت: من از کسانی هستم که معتقدم سیاست ترکیه در قبال سوریه مملو از اشتباه است.ترکیه در طول شش سال گذشته مرزهای خود را به روی عناصر مسلح برای رفتن به سوریه باز گذاشته و نیرو و امکانات و تجهیزات نظامی از طریق خاک ترکیه برای عناصر مسلح در سوریه فرستاده شده است.عناصر مسلح زخمی نیز در بیمارستانهای ترکیه درمان شده اند.
کورتولوموش با اذعان به سیاست های اشتباه کشورش درقبال سوریه گفت: ما اکنون برای اصلاح این اشتباه ها و درست کردن آن تلاش می کنیم.
ترکیه و روسیه چندی پیش از توافق برای برقراری آتش بس در سراسر سوریه خبر دادند که اجرایی شد.ترکیه به صورت تدریجی از جبهه عربستان و قطر و آمریکا در قبال سوریه فاصله گرفته و به سمت روسیه گرایش پیدا کرده است.عربستان و قطر و آمریکا در طول شش سال گذشته حامی گروههای مختلف مسلح در سوریه بوده اند که علیه مردم و دولت این کشور می جنگند.
تاثیر دوستی ترامپ و پوتین بر برجام، سوریه، اروپا و البته مردم آمریکا
تقریبا تمام جهان منتظر آمدن ترامپ هستند. در این میان پوتین از همه مشتاق تر است تا با استفاده از ظرفیت آمریکا، قدرت خود را در جهان بیشتر کند.
عصر ایران؛ مصطفی داننده- بعد از اینکه اوباما دستور اخراج دیپلماتهای روسی را از آمریکا صادر کرد، جهان منتظر واکنش تند مسکو به این تصمیم بود اما پوتین تنها لبخند زد و گفت منتظر آمدن ترامپ میمانم. ترامپ و پوتین را میشود دوست خطاب کرد. این دوستی در تاریخ این دو کشور بی سابقه است. معمولا همه به روسای جمهور این دو کشور به عنوان رقیب نگاه میکردند و هیچکس از ناظران عرصه بین الملل تصور نمیکرد که رابطه آمریکا و روسیه به این سو برود.آمریکا و شوروی طی سالهای 1940 تا 1990 درگیر جنگ سرد بودند. پس از جنگ جهانی دوم، بر سر مسائلی چون سرنوشت آلمان، اروپای شرقی و ... اختلافاتی بین امریکا و همپیمانانش با شوروی پدید آمد که باعث جنگ تبلیغاتی وسیعی علیه یکدیگر گردید. در طول این دوره رقابت میان این دو ابرقدرت در عرصههای گوناگون مانند اتحاد نظامی، ایدئولوژی، روانشناسی، جاسوسی، ورزش، تجهیزات نظامی، صنعت و توسعه فناوری ادامه داشت.این جنگ رسانهای و تبلیغاتی در نهایت توسط برنارد باروک، سیاستمدار امریکایى به عنوان جنگ سرد مطرح شد و در جهان ماندگار شد. حالا بعد از آن تنشهای شدید چه در زمان جنگ سرد و چه بعد از آن به ویژه بعد از انتخاب پوتین در سال 2000 به عنوان رییس جمهور روسیه، رابطه واشنگتن و مسکو به ماه عسل خود رسیده است.

این ماه عسل اما چه تاثیری بر جهان خواهد داشت؟ در این سالها مهمترین اختلاف روسیه و آمریکا بر سر سوریه بود. حالا رییس جمهور منتخب آمریکا هم نوا با پوتین میگوید علیه بشار اسد اقدام نظامی نمیکند و ابتدا به سراغ داعش میرود.این واکنش ترامپ حتی باعث شد تا بشار اسد بگوید:« ترامپ می تواند متحد طبیعی برای سوریه باشد.روسیه بعد از بحران اوکراین مورد غضب اروپا و آمریکا قرار گرفت. آمریکا و اتحادیه اروپا، روسیه را تحریم کردند. آمدن ترامپ میتواند نقطه پایانی باشد بر این رابطه سرد میان روسیه و آمریکا. رفتن آمریکا به جبهه روسیه میتواند خبر بدی برای اروپا باشد. اروپایی که از آمدن ترامپ دلخور است حالا به شدت نگران رابطه مثبت مسکو و واشنگتن است. قطعا اتحادیه اروپا نگران عصر ترامپ است. ترامپ میتواند اتوبان دو طرفه اروپا و آمریکا را تبدیل به یک جاده یک طرفه کند و مسیر اتوبان دو طرفه را به سمت مسکو کج کند.
رابطه خوب ترامپ و پوتین میتواند به برجام هم کمک کند. ترامپ مخالف برجام است و پوتین موافق برجام. رابطه خوب این سالهای روسیه و ایران به ویژه همکاری پررنگ این دو کشور در سوریه میتواند برگ برنده برجامیها در مقابل ترامپ باشد. پوتین میتواند از رابطه خوب خود با ترامپ استفاده کند و به رییس جمهور جدید آمریکا اجازه ندهد یکی از مهمترین توافقهای بین المللی را ملغی کند.در این میان البته باید به این نکته اشاره کرد که دوستی ترامپ و پوتین میتواند مردم آمریکا را به رییس جمهور جدید خود بدبین کند. در نظر آمریکاییها، روسیه یک دشمن همیشه است. همیشه وقتی نام دشمن به گوش آمریکاییها میرسد ذهن آنها به سمت روسیه میرود. آنها حتی در هالییود هم تلاش کردند این حس نفرت نسبت به روسیه را به صورت پررنگ به مردم منتقل کنند. تقریبا تمام جهان منتظر آمدن ترامپ هستند. در این میان پوتین از همه مشتاق تر است تا با استفاده از ظرفیت آمریکا، قدرت خود را در جهان بیشتر کند. به زبان ساده میتوان گفت پوتین میخواهد از شانههای ترامپ بالا برود تا به روسیه قدرتمند خود برسد.
بزرگترین تیپ زرهی آمریکا بعد از سقوط شوروی سابق وارد آلمان شد
آمریکا به بهانه دفع تهدید روسیه در مرزهای شرقی ناتو، تیپ زرهی شامل ۲۳۱ دستگاه تانک و خودرو نظامی و همچنین ۳۵۰۰ نیروی تازه نفس را به آلمان می فرستد تا از آنجا به ۷ کشور شرق اروپا اعزام شوند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، شمال آلمان میزبان بزرگترین محموله تسلیحات زرهی آمریکا از بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شورروی سابق به این سو می شود.
در حال حاضر، اولین بخش از این تیپ زرهی شامل ۸۷ دستگاه تانک و ۱۴۴ دستگاه خودرو نظامی در حال تخلیه در بندر «برمرهاون» آلمان است.
این تجهیزات به همراه ۳۵۰۰ نیروی آمریکایی قرار است به بهانه دفع تهدید احتمالی روسیه به مرزهای شرقی ناتو (کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی) اعزام شوند.
این در حالی است که به عقیده بسیاری از کارشناسان، تعداد ادوات و نیروهای نظامی، احتمالا به تنش با مسکو دامن می زند.
از سوی دیگر، رهبران چپ گرای ایالت «براندنبورگ» آلمان- یکی از ایالت هایی که تا دو هفته دیگر پذیرای بخشی از نیروهای اعزامی آمریکا می شود- خواهان تعامل بیشتر با روسیه هستند.
اعزام این حجم از نیرو و ادوات نظامی به آلمان، به منزله آغاز مرحله جدیدی از عملیات «آتلانتیک ریزالو» با هدف تداوم حضور چرخشی تیپ های زرهی آمریکا در اروپا در یک بازه زمانی ۹ ماهه است.
نیروهای تازه نفس پیش از اعزام به هفت کشور از جمله استونی و بلغارستان، در لهستان جمع می شوند حال آنکه مقر فرماندهی آنها همچنان در آلمان خواهد بود.
گفتنی است که به پیروی از آمریکا، سایر کشورهای عضو ناتو نیز حضور نظامی در اروپای شرقی را افزایش می دهند. در این میان، انگلستان قرار است جت های جنگنده خود را به دریای سیاه اعزام کند حال آنکه گردانی متشکل از نیروها و ادوات زرهی هلند و فرانسه نیز، بهار امسال به استونی اعزام می شود. آلمان هم قصد اعزام نیرو به لیتوانی را دارد.