خبرهای تکمیلی از حمله به باشگاه شبانه در استانبول ترکیه / 39کشته و 46 زخمی (+عکس و فیلم) / 16 خارجی در میان مقتولان/ تعداد ایرانی ها نامشخص
در تیراندازی مهاجمان به کسانی که بامداد یکشنبه، سال نوی میلادی را در یک باشگاه شبانه در استانبول جشن گرفته بودند دست کم 35 نفر کشته و 46 نفر نیز زخمی شدند.
در تیراندازی مهاجمان در یک باشگاه شبانه در استانبول ترکیه، دست کم 39 نفر کشته و 46 نفر نیز زخمی شدند.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری ها، واسیپ شاهین، فرماندار استانبول به خبرنگاران گفت در تیراندازی مهاجمان به کسانی که بامداد یکشنبه، سال نوی میلادی را در یک باشگاه شبانه در استانبول جشن گرفته بودند دست کم 29 نفر کشته و 46 نفر نیز زخمی شدند.
شاهین افزود یک فرد مهاجم در حالی که وارد این باشگاه شبانه در محله اورتاکوی در استانبول می شد یک افسر پلیس و یک غیرنظامی را به ضرب گلوله کشت و پس از آن در داخل ساختمان اقدام به تیراندازی کرد. وی، این حمله را اقدامی تروریستی توصیف کرد.
در حمله به این محل، سه فرد مسلح حضور داشتند.
پلیس ترکیه یکی از مهاجمان را هنگام فرار از صحنه، هدف قرار داده و کشته است.
شبکه تلویزیونی «ان تی وی» ترکیه اعلام کرد مهاجمان از داخل باشگاه شبانه در استانبول به طرف نیروهای پلیس در خارج از این ساختمان پیش از آنکه نیروهای پلیس وارد آن شوند به صورت بی هدف تیراندازی کردند.
عاملان حمله به این باشگاه شبانه در استانبول لباس بابانوئل پوشیده بودند.
در زمان تیراندازی در این محل حدود 600 نفر حضور داشتند.
پلیس ترکیه دستور داد همه باشگاههای شبانه در استانبول تعطیل شوند.
وزارت امور خارجه آمریکا ضمن هشدار به شهروندان خود در ترکیه از آنان خواسته است به منطقه هدف قرار گرفته شده در استانبول نزدیک نشوند.
تکمیلی
مقامات رسمی ترکیه گفته اند در میان 39 کشته حمله مسلحانه تروریستی به یک کلوپ شبانه در استانبول، 16 خارجی وجود دارند.
وزارت خارجه ایران هم گفته است که هنوز مشخص نیست آیا در میان مقتولان شهروندان ایرانی نیز حضور دارند یا خیر.
اظهارات تهدید آمیز نماینده مجلس جمهوری آذربایجان: ایران را از روی نقشه محو می کنیم!
"اوکتای اسداف" رییس مجلس آذربایجان گفت: کشورش هرگز به سفر اخیر رییس جمهوری اسلامی ایران به ارمنستان اعتراضی نکرده است و دو کشور باید به یکدیگر احترام بگذارند.یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان دیروز طی نطقی در مجلس این کشور ، جمهوری اسلامی ایران را تهدید کرد.
به گزارش
عصر ایران به نقل از وب سایت روزنامه " دیلی صباح " ترکیه، "قدرت حسین قلی اف" نماینده مجلس آذربایجان دیروز در واکنش به حواشی سفر اخیر "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسراییل به آذربایجان این سخنان را ایراد کرد.او با اشاره به اینکه مقامات جمهوری اسلامی ایران حق ندارند با مداخله در امور داخلی آذربایجان به روابط رو به توسعه کشورش با اسراییل اعتراض کنند، گفت دولت باکو باید به تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران در این باره واکنش نشان دهد.
گفتنی است نتانیاهو روز 13 دسامبر با سفری 7 ساعته به جمهوری آذربایجان ضمن دیدار با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان چند سند و یادداشت تفاهم همکاری با این کشور به امضا رساند.با وجودی که این سفر واکنش رسمی جمهوری اسلامی ایران را در پی نداشته است، اما در هفته های اخیر برخی دیپلمات ها، نمایندگان مجلس و روحانیون و ائمه جمعه در ایران به این سفر واکنش نشان داده و به آن اعتراض کرده اند.
حسین قلی اف روز جمعه در سخنان خود در پارلمان آذربایجان با ادعای اینکه در روزهای گذشته واکنش های تهدید آمیزی از سوی برخی مقامات ایرانی در رابطه با سفر اخیر نتانیاهو به باکو دیده می شود، گفت دولت باکو باید نسبت به این واکنش ها بی تفاوت نباشد و به آنها پاسخ مناسب بدهد.او تهدید کرد: موضع تهاجمی اخیر جمهوری اسلامی ایران نسبت به جمهوری آذربایجان می تواند عقب وخیمی در پی داشته باشد.بنا به ادعای این نماینده مجلس جمهوری آذربایجان : اگر ایران جرات حمله به جمهوری آذربایجان را به خود بدهد، این کشور (ایران) از روی نقشه محو شده و به جای آن 5 کشور جدید تاسیس خواهد شد!"
ادعای این نماینده در حالی است که جمهوی اسلامی ایران همواره بر حسن همجواری و توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با همسایگان خود از جمله جمهوری آذربایجان تاکید داشته و هیچ گاه همسایگان خود را تهدید به حمله نکرده است.پس از سخنان حسین قلی اف ، رییس مجلس جمهوری آذربایجان در واکنش به اظهارات او گفت: ایران هرگر قادر به دخالت در امور داخلی این کشور نخواهد بود."اوکتای اسداف" رییس مجلس آذربایجان گفت: کشورش هرگز به سفر اخیر رییس جمهوری اسلامی ایران به ارمنستان اعتراضی نکرده است و دو کشور باید به یکدیگر احترام بگذارند.
روسیه: مشارکت فعال ایران در مذاکرات صلح سوریه در قزاقستان/ دعوت از عربستان، کویت و قطر برای پیوستن به گفتگوهای صلح
نماینده روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: ایران در ایجاد مقدمات نشست آستانه به صورت فعال مشارکت خواهد داشت."ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرد ابراز امیدواری کرد عربستان، کویت و قطر در گفتگوهای حل و فصل بحران سوریه در آستانه پایتخت قزاقستان حاضر شوند.به گزارش عصرایران به نقل از سایت شبکه آر تی روسیه، چورکین گفت که اگر مصر، عربستان، قطر و کویت تصمیم بگیرند در نشست آستانه که قرار است در آن دولت سوریه و مخالفان به صورت مستقیم با یکدیگر گفتگو کنند حاضر شوند کشورش از حضور آنها استقبال خواهد کرد.
چورکین تصریح کرد: مصر از هماکنون میتواند وارد مقدمات زمینهسازی برای برگزاری نشست آستانه بشود.
وی اظهار داشت: علامه بر مصر کشورهای دیگری هستند که این مسئله به آنها نیز ارتباط دارد و بسیار مهم میباشند از جمله این کشورها عربستان سعودی، کویت و قطر هستند.
نماینده روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: ایران در ایجاد مقدمات نشست آستانه به صورت فعال مشارکت خواهد داشت.
پیش از این، ایران مخالفت خود را با حضور عربستان سعودی در مذاکرات صلح سوریه را به صورت رسمی و از زبان وزیر دفاع اعلام کرده بود.
"حسین دهقان" وزیر دفاع ایران سهشنبه 7 دیماه، در مصاحبه با شبکۀ تلویزیونی "آر. تیِ." روسیه مخالفت ایران با حضور عربستان سعودی در گفتگوهای صلح سوریه که قرار است ژانویه 2017 در آستانه قزاقستان برگزار شود اعلام کرده بود.
وی گفته بود "عربستان سعودی مرز مشترکی با سوریه ندارد اما در پی براندازی حکومت سوریه است از این رو نمیتوان با آنها مذاکره کرد".
ترکیه و روسیه پنجشنبه 9 دیماه به طرح مشترکی برای آتشبس در سوریه دست یافتند. در این طرح ترکیه ضامن پایبندی مخالفان مسلح حکومت سوریه به آتشبس شده است.
روسیه و ترکیه ضامن رعایت آتش بس سوریه از سوی دولت و مخالفان هستند.این آتشبس تا کنون ادامه دارد و گامی اولیه برای زمینهسازی جهت گفتگوهای صلح در آستانه پایتخت قزاقستان به شمار میرود.
دفاع تمام قد «شیخ سیاست» از «شیخ دیپلمات» در آستانه انتخاب دوازدهم به نظر میرسد تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده هاشمی تمام سخنان خود را به حمایت از روحانی و یادآوری دوران احمدی نژاد سپری خواهد کرد.
عصر ایران؛ مصطفی داننده- کمتر از 6 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری باقی است و حسن روحانی روزهای سختی را پشت سر میگذارد. مخالفان دولت یازدهم تصمیم گرفتهاند به هر شکل ممکن روحانی را تبدیل به اولین رییس جمهور چهارساله ایران کنند. در این میان برجام مهمترین دستاویز مخالفان برای تخریب روحانی است.
آنها میخواهند از روی کارآمدن ترامپ در آمریکا و ملغی شدن احتمالی برجام استفاده کنند و نامزد مورد نظر خود را راهی نهاد ریاست جمهوری کنند.
همین تلاش مخالفان دولت باعث شده است تا مهمترین حامی دولت روحانی یعنی اکبر هاشمی رفسنجانی وارد صحنه شود و به صورت تمام قد از حسن روحانی و عملکرد او دفاع کند. شاه بیت سخنرانیهای هاشمی در هفتهای که گذشت دفاع از روحانی و یادآوری دوران محمود احمدی نژاد بود.
به جرات میتوان گفت هاشمی از اولین سیاستمدارانی بود که خطر احمدی نژاد برای کشور را متذکر شده بود. خود احمدی نژادیها هم هاشمی را مخالف شماره یک خود میدانستند. کار حتی به جایی رسیده بود که احمدی نژاد در جریان مناظره با میرحسین موسوی در انتخابات سال 88 در مورد هاشمی گفت:« در اوائل کار دولت، آقای هاشمی به پادشاه یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت که کار این دولت شش ماهه تمام است.»
هاشمی به خاطر اینکه تفکر احمدی نژاد را برای کشور خطرناک میدانست تمام تلاش خود را انجام داد تا خرداد 92، نقطه پایانی باشد بر عصر احمدی نژاد و احمدی نژادیها. هاشمی حتی خود وارد عرصه انتخابات شد. ورودی که با رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان آغاز نشده به پایان رسید.
هاشمی از روحانی حمایت کرد و باعث شد تا روحانی به عرصه قدرت برسد. آیتالله در این سه سال و اندی که از عمر دولت روحانی گذشته است از برنامههای دولت حمایت کرد و در ماه اخیر این حمایت را به صورت ویژه تکرار کرد.
آیتالله در مورد مخالفان روحانی و برجام میگوید:« اینها که می گویند برجام اثری نداشته، ناحقی می کنند و نمی دانم چگونه می خواهند پاسخ خدا را بدهند.» او در جایی دیگر میگوید:« تحریم ها را کاغذ پاره می دانستند، ولی تحریم اگر ادامه پیدا کرده بود کشور از دست میرفت.»
سید محمود میرلوحی در گفتوگویی گفته بود که روحانی از حضور در انتخابات ریاست جمهوری دلچرکین شده است. این فعال اصلاح طلب گفته بود:« شرایط به گونهای پیش رفت که آقای روحانی به شدت از این وضعیت و حضور در انتخابات آینده دل چرکین شدند. از سوی دیگر آقای روحانی قصد داشتند در اصلاح کابینه تغییرات جدیتر و بیشتری صورت بدهند که با مشاهده این هجمهها از تغییرات بیشتر پرهیز و تنها به تغییر سه وزیر اکتفا کردند.»
هاشمی رفسنجانی به مطرح شدن چنین سخنانی واکنش نشان داد و گفت:« خود آقای روحانی مصمم است که بیاید. بهتازگی با ایشان صحبت کردم. بههرحال ایشان در دور اول هم به عنوان وظیفه آمدند و حتی آنموقع که آمدند، وضعی نبود که آدم خودش را پیشقدم کند.»
به نظر میرسد تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده هاشمی تمام سخنان خود را به حمایت از روحانی و یادآوری دوران احمدی نژاد سپری خواهد کرد.
هاشمی دوست ندارد دوران احمدی نژاد در کشور تکرار شود. به خاطر همین تلاش میکند در سال 96 روحانی دوباره به قدرت برسد و تفکر روحانی در انتخابات سال 1400 هم تداوم داشته باشد. شاید بتوان گفت آیتالله تمام تجربه سیاسی خود را به کار خواهد بست تا اصولگرایان به قدرت نرسند به ویژه اصولگرایانی که تفکری شبیه احمدی نژاد دارند.