سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ایران چه نقشی در نبرد موصل بازی می کند؟

شبه نظامیان شیعه به کمپین مبارزه با تروریست های داعش در موصل پیوسته اند و جبهه جدیدی را در غرب شهر موصل تشکیل داده اند در حالی که نیروهای تحت حمایت آمریکا ازجنوب و شمال غرب این شهر را محاصره کرده اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ کریستین ساینس مانیتور نوشت: شبه نظامیان شیعه به کمپین مبارزه با تروریست های داعش در موصل پیوسته اند و جبهه جدیدی را در غرب شهر موصل تشکیل داده اند در حالی که نیروهای تحت حمایت آمریکا ازجنوب و شمال غرب این شهر را محاصره کرده اند.

به گزارش «انتخاب»؛ این شبه نظامیان تحت عنوان نیروهای بسیج مردمی به دنبال حفاظت از مرزهای غربی با سوریه و مسدود سازی لوله های نفتی داعش و مسیر ارتباط موصل با رقه پایتخت داعشند.

به گفته اسوشیتدپرس این شبه نظامیان قرار نیست وارد موصل شوند. این بر اساس تجاربی است که از بازپس گیری سایر شهرهای تحت اشغال داعش گرفته اند.

جعفر الحسینی سخنگوی نیروهای بریگارد حزب الله به اسوشیتدپرس روز شنبه گفته که آنها و دیگر شبه نظامیان تا چهار مایلی شهر تل افار پیش روی کرده اند و سه اتومبیل انتحاری داعش را با موشک های ضد تانکشان نابود کرده اند.

او گفته مشاوران نظامی ایران که در ماه آگوست در خلال آماده سازی برای بازپس گیری موصل به عراق آمده اند با دولت عراق جهت حمایت های هوایی در حال همکاری اند, اما ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا به طور مستقیم در این پیشروی ها نقشی نداشته است.

ورود نیروهای بسیج مردمی به موصل نشان دهنده همگرایی منافع ایران و آمریکا در جبهه علیه داعش است و به نوعی به کاهش دشمنی های بین دو کشور کمک میکند.

ایران در کمپین مبارزه با داعش از سال 2014 دخیل بوده است و به ارتش عراق در بازپس گیری فلوجه کمک مشاوره ای کرده است . رهبر شیعیان عراق آیت الله سیستانی فتوایی در آن سال داد که بر اساس آن از جوانان خواست تا علیه گروهی که با شیعیان در تضاد است دست به کار شوند.

اسکات پترسون در ماه ژوئن نوشته بود که ده ها هزار شبه نظامی شیعه از این فرمان آیت الله سیساتی تبعیت کرده اند و از آن زمان به بعد شبه نظامیان شیعه عراق تحت حمایت ایران در مقابل پیشروی های داعش حتی در مناطق تحت سلطه سنی ها نظیر استان الانبار نیز ایستادگی میکنند.

پترسون در مقاله اخیرش برآمادگی موصل برای دوران پسا داعش تاکید کرده که برای این دوران ارتش عراق یاد گرفته است که از شبه نظامیان شیعه به طرزعاقلانه تری استفاده کنند.

توافق هسته ای به بار نشست: آسمان ایران پٌر از هواپیما شده+نقشه

تقریبا یک سال است که بین ایران و قدرت های غربی توافقی بسته شده است. این توافق در وهله اول راه را برای باز شدن درهای اقتصاد ایران به جهان هموار ساخت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس بین الملل «انتخاب»؛ واشنگتن پست نوشت: تقریبا یک سال است که بین ایران و قدرت های غربی توافقی بسته شده است. این توافق در وهله اول راه را برای باز شدن درهای اقتصاد ایران به جهان هموار ساخت. 

به گزارش «انتخاب»؛ از 1979، دولت ایران و مردم آن با تحریم های متعدد به ویژه در معاملات مالی بین المللی مواجه اند. در ماه ژانویه ، اتحادیه اروپا و آمریکا برخی از این تحریم ها را برداشتند.  

برخی به ویژه در ایران مشتاقانه برای دستیابی به این فرصت ها یورش بردند . شاخص های عمده ای وجود دارد که از توانایی ایران در رابطه با دنیا خبر میدهد . با نیم.نگاهی به آسمان میتوانیم بخشی از این توانایی ایران را مشاهده کنیم. 

ترافیک هوایی بین المللی از ایران و به سمت این کشور فوق العاده است. فرودگاه بین المللی تهران در یک هفته از ماه گذشته 140 پرواز بیشتر در مقایسه با ماه قبل از توافق هسته ای افزایش را تجربه کرده است 

توافق هسته ای به بار نشست: آسمان ایران پر از هواپیما شده است

نقشه ی بالا از داده های یک کمپانی داده های پروازی استفاده کرده است. این نشان دهنده شلوغی راه ها و ایجاد راه های باریک جدید است 

توافق هسته ای به بار نشست: آسمان ایران پر از هواپیما شده است

نقشه ی بالا متعلق به قبل از برجام است

بیشتر رشد ترافیک هوایی بین المللی به دلیل بالا رفتن ظرفیت ایرلاین ها یا استفاده مکرر از راه های موجود بوده است. با این حال این نقشه شامل ایرلاین های اروپایی نظیر بریتیش و فرانس ایرلاین نیز میشود که امروز قادرند پروازهایشان به ایران را بعد از یک دوره طولانی از سر بگیرند 
قیل از این تحریم های آمریکا ، هواپیماهایی دارای قطعات امریکایی  را پرواز به ایران منع کرده بود و به موجب آن بسیاری از ایرلاین ها حق پرواز به ایران را نداشتند . بوئینگ و ایرباس بزرگترین کارخانه های هواپیما سازی جهان از قطعات آمریکایی استفاده میکنند .

نه تنها این هواپیما ها امروز حق پرواز به ایران را دارند بلکه ایران ایر نیز در توافقی چندین هواپیما را به قیمت ده ها میلیارد دلار از این شرکت ها خریداری کرده است  این توافق هنوز نهایی نشده و با اگر و اماهایی همراه است.
ایران ایر هواپیماهایی دارد که به قبل از انقلاب برمیگردد و همچنین توپولوف های روسی که در جریان تحریم ها خریداری کرده است. این ایرلاین آمارهایی از سقوط و خطرات هوایی دارد که بیشتر مردم ایران ترجیح میدهند به این دلیل با ایرلاین های اروپایی و عربی پرواز کنند . اما با این حجم یالای سفارشات هوایی که میتواند خطور هوایی ایران ایر را از خطوط هوایی فرانس ایر میز بزرگتر کند ، میتواند به توسعه تجارت و توریسم در ایران کمک کند.
گفته میشود ایران از یک مکان سخت در دنیای اقتصاد در سال 2013 با یک مکانی برای رشد اقتصادی جهان تبدیل شده است. در داده های اخیر بانک جهانی توافق هسته ای اقتصاد ایران را از روند کاهش شدید با سمت رشد 4.5 درصد در سال مالی اخیر تبدیل کرده است. 
در خصوص رشد اقتصادی ایران نوعی خوش بینی نیز حاکم است. ایران چهار برابر ایالت کالیفرنیا ست از لحاظ مساحت.  این کشور منابع نفتی عظیمی دارد . این کشور مهد تمدن هزاران ساله است و صادرات تاریخی برجسته و پتانسیل خوبی برای صنعت توریست دارد. 

تحلیل مفصل «فارین پالسی» از استراتژی روس ها در خاورمیانه: «ولادیمیر عربی» / پوتین یک استراتژیست قهار است یا یک قمارباز جسور؟

روسیه به دنبال گرفتن امضای توافق با عربستان است و قطعا هیچ تمایلی به حمایت از عربستان ندارد. اما مشکل است که بدانیم چقدر پوتین میتواند آنها را برای بلند کردن این وزنه سنگین فریب بدهد .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تحلیل مفصل «فارین پالسی» از استراتژی روس ها در خاورمیانه: «ولادیمیر عربی» / پوتین یک استراتژیست قهار است یا یک قمار باز جسور؟

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ فارین پالسی نوشت: این تنها منحصر به سوریه نیست: روسیه به دنبال ایجاد قدرت از طریق خاورمیانه است . این کشور به دنبال به چالش کشیدن آمریکا به عنوان ابر قدرت است.

به گزارش «انتخاب»، لورنس فریدمن در کتاب معروفش تحت عنوان "استراتژی : یک تاریخ " استراتژی را به عنوان هنر ساختن قدرت تعریف میکند . این تعریف مفیدی به ویژه برای فهم یکی از مهمترین رویکرد های کلیدی ژئوپلتیکی سالهای اخیر است : بازگشت روسیه یه خاورمیانه.

فارغ از رابطه نزدیک بشار اسد و مسکو که به سال 1970 برمیگردد ، مسکو هیچ نقش مهمی در خاورمیانه از سال 1972 ندارد . این هم زمان با زمانی است که انور سادات یکی از مشاوران شوروی را از مصر بیرون کرد .

چرا امروز شاهد بازگشت روسیه به خاورمیانه هستیم ؟ در سطح عمومی ، روشن است که ولادیمیر پوتین خواستار به چالش کشیدن رویکرد آمریکا در نظم جهانی و تشویق به بازگشت جهان به سیستم دو ابر قدرتی و یا چند ابرقدرتی است، در نتیجه او به دلایل شخصی به دنبال این مساله است.

هرچند او در گرجستان نیز دخالت کرده و به نظر نمی رسد خواستار آغاز یک جنگ با دول غربی باشد. در خاورمیانه پوتین سیستمی دارد که از طریق آن بر غرب تاثیر میگذارد و قدرت شخصی او را باز تولید میکند و این کار بدون خطر ایجاد یک جنگ با غرب رخ میدهد.

یکی از راههای ساخت قدرت بدون هیچ دردسری، یافتن راهی برای ایجاد درگیری مستمر و استثمار کردن است. در خاورمیانه این جداسازی و تفرقه افکنی از یک جهت به واسطه نفرت غرب از اسلام گرایان و از سوی دیگر به دلیل ترس غرب از نقض حقوق بشر به دست روسیه در جریان است. این درگیری بین چنین رویکردهایی گاها منجر به ایجاد نوعی ابهام در سیاست خارجی غرب میشود .

این همچنین فضای سیاسی روسیه را برای سرکوب و ایجاد دموکراسی تقلیل یافته فراهم میکند.

مسکو از اقتدار گرایی های دمشق، قاهره و بیروت به منظور جلوگیری از رشد اسلام رادیکال حمایت میکند. در مصر پوتین بی دریغ از اقدامات سیسی علیه اخوان المسلمین حمایت میکند. از سال 2013 روسیه درصدد فراهم آوردن سلاح برای دولت مصر در حالی بر آمده که آمریکا نسبت به تامین سلاح های نظامی قابل استفاده برای سرکوب مردم اکراه نشان داده است. با این حال مصر همچنان به کمک های مالی واشنگتن بیش از مسکو وابسته است. این ها مثالهایی از استراتژی روسیه در منطقه خاورمیانه در حالی است که آمریکا بین امنیت و حقوق بشر دچار تردید شده است.

ما شاهد نمونه های مشابهی در لیبی و سوریه هستیم، جایی که روسیه به ظاهر با شریک آمریکایی اش در تضاد نیست. در سوریه علی رغم بی رحمی های حقوق بشری توسط دولت سوریه که خشم غرب را به همراه داشته ، غرب هنوز نمیداند چطور بعد از خلاصی از دست دولت بشار اسد امنیت را در این کشور ایجاد کند، چرا که که با رفتن اسد ظهور داعش که  رادیکال است محتمل تر خواهد بود. پوتین از این گپ استفاده کرده و از اسد به طور بی دریغ حمایت میکند و به مقوله گذار تدریجی غرب در سوریه توجهی ندارد.

این مساله به افزایش نفوذ ایران و روسیه در سوریه به عنوان تنها کشورهایی که میتوانند آغازگر این گذار سیاسی باشند کمک کرده است.

همان طور که در لیبی، آمریکا از دولت تحت حمایت پیمان ملی در تریپولی با هدف یکپارچکی کشوری از هم گسیخته حمایت میکند. مشکل در این منطقه دوات جدایی طلب در تبروک در شرق لیبی است که از سوی مصر و امارات حمایت شده و با ایم یکی شدن و اتحاد موافق نیست.

در این میان مسکو برای بهره برداری از فرصت های به وجود آمده بین آمریکا و دو متحد سنتی اش یعنی مصر و امارات سیل کمک های تسلیحاتی اش را به سمت نیروهای ژنرال خلیفه هفتار سرازیر کرده است . ژنرال هفتار و از دولت جدایی طلب تبروک حمایت میکند. غرب در مواجه با موفقیت هفتار در اشغال ترمینال های نفتی در حوزه نفتی سرت لیبی در دو ماه گذشته و سرسختی اش علیه گروه های اسلامی در بنغازی با این واقعیت و ضرورت قدرت او با توسعه نفوذ روسیه در لیبی موافقت کرده است.

مشابه همین ایده را در مورد چرخش دیپلماتیک سوریه در قبال ترکیه نیر میتوان مشاهده کرد. فرصت طلبی روسیه برای رفتن به سمت این متحد ناتو بعد از تلاش آن برای کودتا علیه رجب طیب اردوغان با دعوت پوتین از رهبر ترکیه برای سفر به مسکو نمایان شد. روسیه تجریم هایی را که بعد از سرنگونی هواپیمای روسی توسط ترکیه علیه این کشور تصویب شده بود را برداشت و غرب امروز باید باید با وضعیت دشواری که در آن رییس جمهور یکی از اعضای نانو فلسفه اش بیش از ارزش های دموکراسی غربی به پوتین نردیک است دست و پنجه نرم کند.

در نتیجه پوتین تصمیم گرفته وارد حوزه های مختلفی از سیاست خاورمیانه در سال گذشته شود و ما نباید در تعریف این نفوذ اغراق کنیم. پروپاگاندای گسترده روسیه برای حمله هوایی به شوریه از طریق خاک ایران را به یاد بیاورید که روسیه تنها سه روز بعد ناچار شد آن را پس بگیرد. تلاش پوتین برای تعمیق نقشش در صلح اسراییل و فلسطین در سال جاری نیز مشابه همین امر است. این تلاش در ابتدا برای به چالش کشیدن امریکا به عنوان یک واسطه کلیدی صورت گرفت اما نتیجه آن موفقیت آمیز نبود.

حال باید دید آیا پوتین یک استراتژیست قهار است یا یک قمار باز جسور؟ واقعیت کسل کننده تر از این اینهاست. بله روسیه موفقیت های دیپلماتیکی در سال جاری کسب کرده باشد به ویژه در شرق لیبی و ترکیه و در حمایت از اسد اما این رویه هزینه های اقتصادی بلند مدتی را برای روسیه به بار خواهد داشت.

لازمه رویکردهای عوام فریبانه حفظ نفوذ و قدرت از طریق درگیری دائمی است در نتیجه باید فضایی را که درگیری به آن بستگی دارد را نگه دارید. در چنین شرایطی با ارتقای سطح دشمنی با غرب نباید از اینکه با تحریم های اقتصادی و عدم سرمایه گذاری غربی ها مواجه میشود متعجب شوید.

ممکن است پوتین این اعتقاد را داشته باشد که اقداماتش در خاورمیانه با وجود بی ارتباطی تحریم های مربوط به سوریه و اکراین ار سوی غرب میتواند اهرمی برای چانه زنی با غرب برای برداشته شدن تحریم ها داشته باشد. اما این واقع بینانه تر است اگر تشویق های پوتین برای دشمنی دایمی با غرب را در کوتاه مدت به منظور تخفیف در تحریم ها بعید بدانیم به ویژه در صورتی که هیلاری کلینتون رییس جمهور شود. اگر هیچ اتفاقی هم نیوفتد، پوتین روسیه را در شرایطی قرار داده که مجبور است بیش از هر زمان اقتصادش را به سمت چین و دور از غرب برنامه ریزی کند . این امر میتواند اهرم های فشار چین در مقابل روسیه را ارتقا دهد.

علاوه بر اینها باید به نقش فریب و دروغ در استراتژی روسیه نیز توجه داشت. این رویکردی است که از طریق آن قدرت با درگیری دائمی ارتقا میابد اما همزمان قدرت را در بلند مدت به دلیل کاهش اعتبار از بین میبرد.

به روابط روسیه و عربستان توجه کنید. علی رغم اینکه این دو در سوریه در دو جبهه مخالف می جنگند اما پوتین همه تلاشش را برای همکاری با سعودی در سیاست های نفتی میکند و این با توجه به این واقعیت است که روسیه و بلوک تحت رهبری عربستان هردو به شدت در اوپک به دنبال افزایش قیمت نفت اند.

مسکو در خصوص این همکاری ابراز تعهد کرده و به نظر میرسد عربستان نیز تضمین هایی در این خصوص داده چرا که در غیر این صورت روسیه میتواند تمام سهم بازار را ببلعد . اما ریاض تقریبا بازنده چنین توافقی است . ماه گذشته ایگور سچین رئیس کمپانی نفتی روس نفت روسیه با هر گونه کاهش تولید مخالفت کرده و این با ایده های پوتین در تضاد بود .

روسیه به دنبال گرفتن امضای توافق با عربستان است و قطعا هیچ تمایلی به حمایت از عربستان ندارد. اما مشکل است که بدانیم چقدر پوتین میتواند آنها را برای بلند کردن این وزنه سنگین فریب بدهد .

در کوتاه مدت در بیانیه نفتی رسمی بین روسیه و اوپک در مورد تولید نفت که قرار است در این ماه صادر شود به افزایش فوری قیمت ها اشاره شده است . اما در بلند مدت زمانی که این توافق شکسته شود به اعتبار پوتین با ریاض و اوپک صدمه خواهد زد .

با این وجود توفیق استراتژی پوتین به شدت با زمان بندی آن بستگی دارد: در سال 2016 روسیه به سمت خاورمیانه حرکت کرد ، در بلند مدت خرابی هایی که این استراتژی به اقتصاد این کشور به واسطه گسست از غرب بار خواهد کرد بیش از حد خواهد بود .

همین الان هم با توجه به قیمت های پایین نفت اقتصاد روسیه نمیتواند به طور کامل از اقتصاد و بازار کاپیتالیسم غرب و سرمایه های غربی جدا شود.

شاید تصور پیروزی های روسیه در فضای بین المللی با استراتژی پوتین مبنی بر ایجاد درگیری در خارج به طور کلی نادرست باشد. شاید استراتژی پوتین تنها برای افزایش قدرت در سطح داخلی باشد.

استراتژی درگیری دائمی در خارج به روشنی به حمایت های مردمی روسیه برای حفظ پوتین در قدرت در کرملین کمک میکند حتی اگر کشور در اطراف فاسد شود.

عربستان به‌سوی نبرد خونین قدرت پیش می‌رود

پایگاه مشهور آمریکایی "دیفنس وان" در گزارش خود به اوضاع داخلی عربستان در سایه تحولات بین المللی پرداخت و تأکید کرد این کشور در مسیر درگیری خونین بر سر قدرت حرکت می کند و آمریکا خود را برای آن آماده می کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عربستان به‌سوی نبرد خونین قدرت پیش می‌رود

پایگاه مشهور آمریکایی "دیفنس وان" در گزارش خود به اوضاع داخلی عربستان در سایه تحولات بین المللی پرداخت و تأکید کرد این کشور در مسیر درگیری خونین بر سر قدرت حرکت می کند و آمریکا خود را برای آن آماده می کند.

به گزارش انتخاب، به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، سایت دیفنس وان در گزارش خود با اشاره به احتمال عدم انتقال آسان قدرت در آینده در عربستان و اوضاع اقتصادی ناگوار این کشور آورده است: «اصلاحات اقتصادی که عربستان مد نظر قرار داده است، امری ضروری به شمار می رود اما این کشور را به سمت بی ثباتی سیاسی سوق خواهد داد». این پایگاه افزود: «امروز افزایش قیمت ها امری حتمی است اما شهروندان سعودی آن را نخواهند پذیرفت».

به نوشته دیفنس وان، عربستان در سایه طرح تحول اقتصادی خود با دو دشواری سنگین و اصلی روبرو است؛ نخست تغییر ساختار و بافت جمعیتی و دوم فروپاشی قیمت های نفت. جمعیت بالغ در عربستان در طول 15 سال آینده بیش از دو برابر خواهد شد اما کمک ها و پرداخت های دولتی در سطحی نخواهد بود که بتواند این بار سنگین را تحمل کند.

این مسئله را نیز باید در نظر داشت که 70 درصد شهروندان عربستانی در بخش دولتی کار می کنند و بر اساس طرح تحول اقتصادی، باید شش میلیون فرصت شغلی تا سال 2030 ایجاد شود؛ امری که اجرای این طرح را دشوار می کند.

این پایگاه با اشاره به کاهش قیمت های نفت نوشت: «عربستان از مستبد ترین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است که شبکه گسترده و پیچیده ای از اعضای خاندان حاکم دارد و بسیاری از آنها نقش فعالی در شکل دهی به رویکرد سیاسی این کشور ایفا می کنند».

به نوشته دیفنس وان، دلارهای نفتی برای مدتی طولانی همزیستی شبکه گسترده و پیچیده اعضای خاندان سعودی را تضمین کرده است اما تصمیم عربستان برای پذیره نویسی شرکت نفتی آرامکو و فروش سهام آن این تهدید را ایجاد کرده است که این توافق نانوشته طولانی مدت در درون خاندان سعودی (همزیستی با هم با بهربرداری از دلارهای نفتی) به هم بخورد و در نتیجه ثبات عربستان به هم ریخته و این کشور به سمت تغییرات خونین حرکت کند؛ به ویژه در سایه درخواست شاهزادگان سرشناس برای تغییر نظام. این شاهزادگان نارضایتی شدیدی از سیاست های عربستان و محمد بن نایف، ولی عهد سعودی، دارند.
این پایگاه افزود: «از سوی دیگر، دولت برای لغو یارانه ها و کاهش هزینه های عمومی تلاش می کند و این امر احتمال بروز ناآرامی های گسترده اجتماعی را نیز به همراه خواهد داشت».

سردار صفوی: داعش، النصره و القاعده، ارتش سرّی آمریکا و اسرائیل هستند/ عمق دفاع استراتژیک ایران، سوریه، عراق و لبنان است

مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: یکی از فرماندهان آمریکایی در گزارشی که به سنا تحویل داده بود اعلام کرد که آمریکا فروش سلاح خود را افزایش داده است و فقط در دوره ریاست جمهوری اوباما 100 میلیارد دلار به عربستان سلاح فروخته شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: تا به امروز نیروهای سوری 300 هزار شهید تقدیم دفاع از محور مقاومت کردند.

به گزارش انتخاب، سردار سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، پیش از ظهر امروز(شنبه 15 آبان) در همایش الگوهای مدیریتی و فرماندهی سردار شهید همدانی که در دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین(ع) برگزار شد، ضمن اشاره به ویژگی‌های اخلاقی شهید همدانی گفت: این شهید بزرگوار در سه بعد اندیشه و تفکر، اخلاق و رفتار و مسئولیت‌پذیری، قابلیت کنکاش دارد.

وی ادامه داد: فرماندهان نظامی بر سه دسته‌اند؛ فرماندهان راهبردی، فرماندهان عملیاتی و فرماندهان تاکتیکی. فرماندهان راهبردی فرماندهانی هستند که در مقیاس جهانی فکر می‌کنند و مأموریت دارند که از انقلاب اسلامی ایران در سطح جهانی حراست کنند، فرماندهان عملیاتی نیز فرماندهانی هستند که در سطح منطقه‌ای فعالیت دارند و فرماندهان تاکتیکی در سطح ملی فعالیت می‌کنند.

صفوی اظهار داشت: یک فرمانده راهبردی مثل شهید همدانی، راهبرد دشمن در عراق و سوریه را به خوبی می‌شناخت و می‌دانست ائتلاف آمریکایی در صحنه سوریه، حصر بشار اسد را می‌خواهد. وی ماهیت این جنگ نیابتی را می‌شناخت و می‌دانست که این جنگ توسط آمریکا، اسرائیل و ناتو اداره می‌شود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا ادامه داد: داعش، جبهه‌النصره و القاعده ارتش سری آمریکا و اسرائیل هستند. یکی از فرماندهان آمریکایی در گزارشی که به سنا تحویل داده بود اعلام کرد که آمریکا فروش سلاح خود را افزایش داده است و فقط در دوره ریاست جمهوری اوباما 100 میلیارد دلار به عربستان سلاح فروخته شده است.

فرمانده کل اسبق سپاه با اشاره به جنگ سوریه گفت: امروز سوریه 66 ماه است که درگیر جنگ است و در این راه با مردانگی کامل ایستادگی می‌کند. در مقابل ارتش سوریه، گروه تکفیری داعش که تا بن دندان مسلح است قرار دارد. داعشی که آمارها نشان می‌دهد برای هر تانک ارتش سوریه 10 الی 15 موشک تاو دارد.

وی تصریح کرد: یک فرمانده باید اهداف دشمن را بشناسد و بداند که هدف از جنگ چیست. من بیش از هفت بار به حلب رفتم و امروز از آن شهر زیبا چیزی جز خرابه باقی نمانده است.

صفوی با اشاره به آمادگی همه جانبه تکفیری‌ها گفت: تکفیری‌ها آموزش‌های حرفه‌ای بسیاری دیده‌اند و سلاح‌ها و ویژگی‌های بدنی بالایی دارند مثلاً برخی از تروریست‌های چچنی بالای 2 متر قد دارند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا اظهار داشت: استفاده از ظرفیت‌های میدانی و مردمی از ویژگی‌های بارز سردار همدانی بود. لشکر بدر به وجود آورنده 20 تیپ حشدالشعبی و نیروهای مردمی بود. سردار همدانی در سازماندهی نیروهای مردمی عراق  و سوریه زبده بود چرا که نه سوری‌ها و نه عراقی‌ها به مبارزه مردمی اعتقاد نداشتند. نیروهای مردمی و ارتش سوریه تا به امروز 300 هزار شهید تقدیم مقاومت خود کرده‌اند.

وی با اشاره به فتنه سال 88 تصریح کرد: سردار همدانی با درخشش خود، فتنه 88 را کنترل کرد؛ فتنه‌گرانی که امروز سعی در تطهیر آن‌ها می‌شود. در همه جای دنیا کسانی که مخل امنیت کشور باشند مجازات می‌شوند اما رهبر معظم انقلاب با صبر و حوصله با این فتنه‌گران مدارا کردند؛ فتنه‌گرانی که اعلامیه‌هایی می‌دادند بدتر از منافقین.

 صفوی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی شهید همدانی ادامه داد: شهید همدانی از نظر اندیشه و تفکر انسانی مطلوب اسلام، قرآن و رهبری بود که به انقلاب، امام و رهبری عشق می‌ورزید.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در پایان خاطرنشان کرد: من از سال 59 تا 16 مهر 94 که شهید همدانی را شناختم، دیدم که حق جهاد را به جای آورد و همه مأموریت‌های محوله را به خوبی انجام داد زیرا که می‌دانست عمق دفاع استراتژیک ایران، سوریه، عراق و لبنان است. 

چرا ابوبکر البغدادی در پیام اخیر خود خطاب به نیروهایش گفت «با خودتان نجنگید»؟

سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا گفته است با پیشرفت نبرد در موصل ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش در حال از دست دادن کنترل خود بر نیروهایش است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا گفته است با پیشرفت نبرد در موصل ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش در حال از دست دادن کنترل خود بر نیروهایش است.

به گزارش «انتخاب»؛ روز گذشته فایل صوتی منتسب به ابوبکر البغدادی منتشر شد که در آن از نیروهای داعش خواسته بود درنبرد «تمام عیار» موصل مقاومت کرده و درمقابل نیروهای دولتی عقب نشینی نکنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرهنگ جان دوریان سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا علیه داعش در عراق و سوریه، گفته است: هرچند ارتش به طور رسمی صحت این فایل صوتی را تایید نکرده است، اما واضح است که رهبران داعش می کوشند با نیروهای خود ارتباط برقرار کنند.

جان دوریان اضافه کرده است: نکته مهمی که در ترجمه انگلیسی این پیام صوتی که مشاهده کردم این بود که البغدادی خطاب به نیروهای خود می گوید،با خودتان نجنگید. اینگونه اظهارات را رهبری بر زبان می اورد که کنترل و توانایی خودبرای متحد نگهداشتن نیروهایش از دست داده باشد. اعتقاد ما این است چنین اظهاراتی نتیجه بخش و موثر نیست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شایعاتی تاکنون در خصوص سلامتی ابوبکر البغدادی منتشر شده است، اما به رغم این‌ها مشخص نیست که او الان کجاست.

جان دوریان با این حال تصریح کرده است که ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا نمی داند که ابو بکر البغدادی کجاست.

سخنگوی ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا گفته است:اگر بدانیم که ابوبکر البغدادی کجا به سر می برد، او را هدف قرار می دهیم اما اکنون نمی دانیم کجاست.

عملیات آزادسازی شهر موصل در ۱۷ اکتبر آغاز شده است و از آن زمان تا کنون نیروهای ارتش و پلیس عراق همراه با پیشمرگه‌های کرد از جبهه‌های جنوب، شرق و شمال به سمت موصل در حال پیشروی بوده‌اند.

آیا توان تهدید برای سعودی‌ها مانده است؟

در حالی رسانه‌ها مطرح می‌کنند، عربستان ایران را تهدید کرده در صورت عدم همکاری با کاهش تولید، قیمت را باز هم کاهش خواهد داد که با اقتصاد اسفناک این کشور توان تهدیدی برایش نمانده و خودش نیازمندترین کشور به قیمت بالای نفت است.
 به گزارش مشرق، مجله آمریکایی فوربس مدعی شد در صورتی که تهدید عربستان مبنی بر افزایش تولید در بازارهای جهانی ادامه یابد و همچنین فدرال رزرو در ماه دسامبر نرخ بهره را در آمریکا افزایش دهد، قیمت نفت به بشکه‌ای 20 دلار سقوط خواهد کرد.
این نشریه آمریکایی گفته است مذاکرات سه ماه گذشته بین اوپک و هم‌پیمان جدیدشان روسیه برای طرح فریز نفتی و نیز کاهش تولید نفت عربستان منجر به نتیجه نشده است.
دو روز پیش برخی رسانه‌ها اعلام کرده بودند که عربستان ایران را تهدید کرده است  در صورت عدم همکاری با طرح فریز نفتی میزان تولید را افزایش خواهد داد و این افزایش باعث کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی خواهد شد.
دو هفته نامه آمریکایی فوربس همچنین با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته رقابت و دشمنی بین ایران و عربستان در پایین بودن قیمت نفت مؤثر بوده نوشته است عربستان با هدف فشار آوردن به ایران در حال تحریم قیمت نفت را پایین آورد و اکنون ایران می‌خواهد آن را تلافی کند. طی ماه‌های گذشته عربستان تصمیم گرفته است تا بزرگترین شرکت نفتی دولتی این کشور «آرامکو» را بفروشد و آن را در طرح موسوم به کاهش وابستگی به نفت سرمایه‌گذاری کند.
این نشریه آمریکایی مدعی شده است که ایران با عدم همکاری با طرح فریز نفتی می‌خواهد طرح عربستان را با شکست مواجه کند.
نشریه آمریکایی در حالی این صحبت‌ها را مطرح می‌کند که میزان کسری بودجه عربستان نزدیک صد میلیارد دلار است و کاهش قیمت نفت طی دو سال گذشته باعث فشار زیاد به این کشور شده است به حدی که حتی نتوانسته حقوق کارمندان خود را به مدت 4 ماه پرداخت کند. از سوی دیگر 14 هزار کارگر افغانی و پاکستانی و 11 هزار فیلیپینی را بدون پرداخت حقوق و مزایایشان اخراج کرده است.
سعودی‌ها در حال حاضر به شدت نیازمند افزایش قیمت نفت در بازار هستند. طرح کاهش قیمت نفت که دو سال گذشته توسط وزیر کهنه‌کار نفت این کشور علی‌ النعیمی اجرا شد فشار را بر دولت عربستان بیشتر کرد. اگر چه این طرح با هدف فشار بر ایران و روسیه و نیز به حاشیه راندن تولیدکنندگان نفت شیل انجام شد اما هیچ کدام از این دو هدف به نتیجه‌ای نرسید و تنها فشار به عربستان بیشتر شد.
بنابراین عربستان این وزیر کهنه‌کار را کنار گذاشت و وزیر جدید «خالد الفلیح» آمده است تا به نوعی اوضاع درآمدهای نفتی را سروسامانی بدهد تا شاید این کشوری که اقتصادش 90 درصد به نفت وابسته است عقب‌ماندگی‌هایش را جبران کند.
به هر روی آنچه توسط برخی از رسانه‌ها مبنی بر تهدید از سوی عربستان مطرح می‌شود بزرگ‌نمایی بیش نیست چرا که در حال حاضر عربستان بیش از هر کشور تولیدکننده نفتی نیازمند قیمت بالای نفت است. در دو اجلاس اخیر اوپک هم کاملاً روشن بود که وزیر نفت این کشور دست و پا می‌زند تا قیمت نفت را افزایش دهد تا نخست اینکه در اوایل صدارتش خودی نشان داده باشد و دوم اینکه بتواند شاید کمکی به اقتصاد به گِل نشسته این کشور بکند تا کرسی وزارت برایش دوام داشته باشد.
منبع: فارس
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد