سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

بازداشت چند ساعته سفیر ژاپن در تهران

سفیر ژاپن در میهمانی شام «یکی از آشنایان ایرانی حضور یافت؛ میهمانی که در آن «الکل» و مشروبات الکلی سرو شده بود.
 
بازداشت چند ساعته سفیر ژاپن در تهرانسفارت ژاپن در تهران اعلام کرده که سفیر ژاپن در ایران 28 آوریل برای مدت کوتاهی توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت و بازجویی شد.
به گزارش عصرایران به نقل از فارس، سفارت ژاپن در تهران اعلام کرده که سفیر ژاپن در ایران  28 آوریل برای مدت کوتاهی توسط نیروهای امنیتی ایران بازداشت و بازجویی شد.
به گزارش خبرگزاری ژاپنی «کیودو»، سفارت ژاپن در ایران اعلام کرده که 28 آوریل سفیر توکیو در تهران توسط نیروهای امینتی ایرانی به مدت کوتاهی بازداشت و از او بازجویی شد.
به گفته سفارت ژاپن، مقامات ژاپنی به دنبال بازداشت «هیرویاسو کوبایاشی» در تاریخ  28 آوریل(نهم اردیبهشت)، به وزارت خارجه ایران اعتراض کردند.
این سفارتخانه اعلام کرده که سفیر ژاپن در میهمانی شام «یکی از آشنایان ایرانی» که با حضور تعدادی دیگر از دیپلمات‌های خارجی برگزار شد، حضور یافت؛ میهمانی که در آن «الکل» و مشروبات الکلی سرو شده بود.

به گفته سفارت ژاپن، نیروهای امینتی ایران به میهمانی حمله کرده و مانع خروج حاضران از محل میهمانی و همچنین استفاده آنها از تلفن‌های همراهشان شدند.
سفارت توکیو همچنین اعلام کرده که سفیر توکیو در این میهمانی، «کارت دیپلماتیک» خود را که وزارت خارجه ایران به پرسنل دیپلماتیک خارجی می‌دهد، به همراه نداشت و او در عوض کارت تجاری و بازرگانی شخصی خودش را به نیروهای امنیت نشان داد.
منبع: فارس

سناتور جمهوریخواه: معامله اوباما با ایران مثل دلال های بزرگ مواد مخدر بود

این سناتور جمهوریخواه مدعی شد این پول های نقد در آینده صرف ایجاد مشکل برای آمریکا در منطقه خواهد شد و به جیب گروه های تروریستی مخالف آمریکا در منطقه سرازیر خواهد شد.
سناتور ارشد جمهوریخواه " مارک کرک " در انتقاد از پرداخت 400 میلیون دلار نقد از سوی دولت اوباما به ایران ، رییس جمهور آمریکا را متهم کرد که معامله ای مخفیانه و به سبک و سیاق دلال های بزرگ مواد مخدر با ایران انجام داده است.
به گزارش عصر ایران به نقل از گاردین این  سناتور جمهوریخواه ایالت ایلینویز روز یکشنبه در مصاحبه با تیم سردبیری یکی از روزنامه های این ایالت با اشاره به این موضوع گفت که رییس جمهور آمریکا نباید به شیوه دلال های بزرگ مواد مخدر با ایران معامله کرده و پول نقد در اختیار این کشور قرار می داد.
او با ادعای اینکه ایران مهم ترین حامی تروریسم در سطح جهان است، بار دیگر پرداخت این میزان پول نقد به ایران را باج دهی برای آزادی زندانی های آمریکایی از ایران دانست.
او مدعی شد که اوباما به شیوه دلال های ارشد مواد مخدر پاکت هایی از پول نقد را به ایران فرستاده ؛ کشوری که به مدعای او اصلی ترین حامی تروریسم بین الملل است.
این سناتور جمهوریخواه مدعی شد این پول های نقد در آینده صرف ایجاد مشکل برای آمریکا در منطقه خواهد شد و به جیب گروه های تروریستی مخالف آمریکا در منطقه سرازیر خواهد شد.
او گفت:" آن اسکناس های 500 یورویی که در پاکت و به صورت نقد در اختیار ایران قرار گرفته است به سمت گروه های تروریستی در سراسر منطقه خواهد رفت و ما به زودی در کشورهای دیگر منطقه شاهد مشکلاتی خواهیم بود که از ناحیه سرازیر شدن این پول ها به جیب گروه های تروریستی ایجاد خواهد شد.جمهوریخواهان در حالی دولت اوباما را متهم به باج دهی به ایران می کنند که کاخ سفید قویا این اتهام را رد کرده است.
وزارت امور خارجه آمریکا اما هفته گذشته در واکنش به انتشار گزارشی در روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد از پرداخت این پول ها به عنوان اهرم فشاری برای آزادی زندانیان آمریکایی از ایران استفاده کرده است.
"جان کربی" سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفته است بسیار احمقانه و غیر مسئولانه می بود  اگر کشورش از این پول ها به عنوان یک اهرم برای آزادی زندانیان آمریکایی از ایران استفاده نمی کرد.
گفتنی است دولت آمریکا در 17 ژانویه سال جاری میلادی به عنوان نخستین قسط پرداختی برای حل و فصل پرونده شکایت ایران از آمریکا بابت بلوکه کردن پیش پرداخت قرارداد های تسلیحاتی دو کشور در زمان پیش از انقلاب ، 400 میلیون دلار را به صورت نقدی و با یک هواپیما از ژنو سوییس به ایران منتقل کرد. این پول ها که  یورو و فرانک سوییس بوده در یک هواپیمای بی نام و نشان وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.
همزمان با ایران اقدام 4 زندانی آمریکایی از زندان های ایران آزاد شدند و همین مساله سبب شده است که جمهوریخواهان مخالف دولت اوباما ، رییس جمهور آمریکا را به پرداخت باج به ایران متهم کنند.

ادعای روس ها درباره پایگاه همدان: از یک سال قبل با ایران قرارداد بستیم

جنجال استقرار هواپیماهای روسی در پایگاه نوژه، دیروز هم ادامه داشت.

درحالی‌که نمایندگان مجلس نسبت به سخنان روز شنبه وزیر دفاع ابراز نارضایتی می‌کردند، اما گفته می‌شد که قرار است دهقان در توضیحات تکمیلی در یک یا دو روز آینده، از نمایندگان دلجویی و سخنان خود را اصلاح کند.

از سوی دیگر هنوز درخواست ارائه‌شده از طرف ٢٠ نماینده مجلس برای برگزاری جلسه علنی با مسئولان نظامی و امنیتی درباره جزئیات این ماجرا، پاسخی را دریافت نکرده و زمانی برای این جلسه در نظر گرفته نشده است.

در همین فضا، خبر دیگری این‌بار هم از یک رسانه روسی منتشر شد که بر سخنان روز شنبه علاءالدین بروجردی مبنی‌بر توافق بین ایران و روسیه مهر تأیید می‌زد.

شبکه "راشا تودی" روسیه: از یک سال قبل با ایران قرارداد داشتیم

 خبرگزاری ایلنا گزارش داد که پایگاه خبری «راشاتودی» روسیه، با بیان بخش‌هایی از اظهارات حسین دهقان، وزیر دفاع ایران، نوشته است: «ایران به نیروی هوایی روسیه اجازه داده تا هر زمان که مسکو لازم می‌داند از پایگاه هوایی همدان استفاده کند».

 این خبر راشاتودی تکرار سخنان روز شنبه سردار دهقان، درباره دوره زمانی استفاده روس‌ها از پایگاه نوژه بود، اما بخش مهم‌تر خبر راشاتودی، آنجا بود که این خبرگزاری، به انعقاد یک توافق‌نامه دوجانبه بین ایران و روسیه اشاره کرد و زمان آن را سال گذشته اعلام کرد. علاءالدین بروجردی هم روز شنبه گفته بود که این همکاری از سال گذشته آغاز شده و استفاده روس‌ها از پایگاه هوایی ایران، پیش از این سابقه داشته است.

راشاتودی در این‌باره نوشته است: «در پاییز سال گذشته، مسکو کمپین هوایی‌اش را با حضور ایران، عراق، روسیه و سوریه آغاز کرد و یک هسته اطلاعاتی در بغداد برای هماهنگی این عملیات‌ها علیه تروریست‌های داعش احداث کرد. پیش از توسعه همکاری‌ها، مسکو و تهران توافق‌نامه‌های نظامی را با هم امضا کردند که بر آن اساس به روس‌ها اجازه می‌داد در همدان مستقر شوند». اما انتشار این خبر و سکوت متقابل وزارت دفاع ایران درباره ابعاد این توافق‌نامه نظامی با طرف روسی، بار دیگر واکنش حشمت‌الله فلاحت‌پیشه را به‌همراه داشت؛ همان نماینده‌ای که اولین اخطار قانون اساسی را نسبت به این موضوع داده بود و پس از سخنان وزیر دفاع هم در گفت‌وگویی از دهقان انتقاد کرده بود، بار دیگر در راهروهای مجلس به ادامه انتقاد از وزیر دفاع و البته انتقاد از ابهام‌های موجود درباره حضور بمب‌افکن‌های روسی در خاک ایران پرداخت.

با تشر نظامی نمی‌شود مجلس را ساکت کرد

 فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایلنا در واکنش به این سخن وزیر دفاع که این مسئله در حوزه تصمیم‌گیری‌های شورای‌عالی امنیت ملی است، نه مجلس، گفت: «طبق قانون اساسی نمایندگان مجلس حق اظهارنظر در تمام امور داخلی و خارجی کشور را دارند. به ایشان در این خصوص تذکر داده‌ایم و دوباره این تذکر مطرح خواهد شد چراکه وزیر دفاع حتما باید شأن و جایگاه مجلس را حفظ کند».

او تأکید کرد: «با یک تشر نظامی نمی‌شود مجلس را ساکت کرد. به‌هرحال در موقعیت به‌وجودآمده نسبت به همکاری ایران و روسیه دغدغه‌هایی وجود دارد. تذکر نسبت به همکاری‌های نظامی با روسیه تذکری مبتنی بر خسارت‌ها با پشتوانه‌های تاریخی است».

چه تضمینی هست که اطلاعات ما را به آمریکا  ندهند؟

 این نماینده مجلس گفت: «زمانی روس‌ها خط آتشی در بغداد ایجاد کرده بودند که معروف بود به بزرگ‌ترین خط آتش تدافعی هوایی. ولی در سال ۱۹۹۱ و بعد از آن در ۲۰۰۳ روس‌ها اطلاعات کامل را در این رابطه در اختیار آمریکایی‌ها قرار دادند تا آمریکایی‌ها از این خط آتش بگذرند و بغداد را بمباران کنند و در حقیقت هوای بغداد را در اختیار آمریکا قرار دادند».
او تأکید کرد: «افتخار ایران همیشه این بوده که سامانه دفاعی‌اش یک سامانه بومی است. در شرایط کنونی دغدغه این است که آیا اقدامات صیانتی لازم در قبال در اختیار قراردادن آسمان ایران و پایگاه‌های نظامی کشورمان به روس‌ها صورت گرفته یا نه. اما متأسفانه وزیر دفاع و دیگر مسئولان به جای پاسخ به این سؤال تنها نوعی موضع‌گیری‌های تشرگونه را اتخاذ می‌کنند که این موضع‌گیری‌ها به‌هیچ‌وجه ازبین‌برنده سؤال و دغدغه نیست».
او با بیان اینکه هنوز زخم‌های تجهیزات روسی بر پیکره این مملکت است، اضافه کرد: «باید از تصمیم‌گیرندگان پرسید چه دلیلی دارد که این امر صورت بگیرد؟ و اگر چنین کاری هم صورت گرفته و دارای توجیه است؛ چه دلیل دارد مجلس در جریان امر قرار نگیرد؟ این موضوع نیازی به رفراندوم ندارد اما حداقل این است که جزئیات در اختیار نمایندگان مجلس گذاشته شود. من معتقدم با این موضوع برخورد خوبی نشد؛ یعنی به جای اینکه به سؤالات و دغدغه‌ها پاسخ داده شود، ما شاهد موضع‌گیری‌ها بودیم».

شورای امنیت وظیفه دارد نه اختیار

 او در پاسخ به سخنانی مبنی بر تصمیم‌گیری از سوی شورای‌عالی امنیت ملی هم تأکید کرد: «وزیر دفاع را به بندهای مختلف قانون ارجاع می‌دهم. در بند ۱۷۶ قانون اساسی تأکید شده که شورا دارای وظایفی است نه اختیارات. به هر حال در همین قالب مباحث جدی مطرح است. من در تذکرم به رئیس مجلس هم گفتم که در کوران حوادثی که ایران مظلومانه پشت سر گذاشته، روس‌ها همواره نقش مخالف داشته‌اند. در ایام جنگ بیشتر ایرانیان توسط سلاح‌های روسی به شهادت رسیدند. در ایام تحریم روس‌ها به هفت قطع‌نامه تحریمی علیه ایران و یک قطع‌نامه خارج‌کردن پرونده ایران از شورای حکام و واردشدن به شورای امنیت رأی دادند و با تحریم‌ها همکاری کردند؛ پس ما به دلایل تاریخی دغدغه داریم».

به هیچ نماینده‌ای توضیح داده نشده

 فلاحت‌پیشه همچنین درباره اینکه وزیر دفاع گفته حتی در صورت نیاز پایگاه‌های دیگر را نیز تا هر زمان لازم باشد در اختیار روس‌ها قرار می‌دهیم نیز تصریح کرد: «وزیر دفاع به گونه‌ای صحبت کرد که انگار همکاری صورت گرفته ولی ربطی به مجلس ندارد. بعد اعلام کردند اگر قرار باشد پایگاه‌های دیگری را هم در اختیار آنها قرار دهیم، آن را به بحث می‌گذاریم. البته لاریجانی، گفت پایگاه خارجی را در اختیار روس‌ها قرار ندادیم بلکه استفاده از پایگاه را در اختیار آنها قرار دادیم؛ ولی واقعیت این است که همین بعد فنی قضیه هم جای بحث دارد. تفسیر استفاده از پایگاه متفاوت است». او افزود: «در جنگ سایبری امروز ورود حتی یک پهپاد هم می‌تواند خیلی بیشتر از حضور فیزیکی نیروهای خارجی در دهه ۱۹۸۰ منجر به نشت اطلاعات شود. دغدغه ما هم همان دغدغه‌های صیانتی است. باید ببینیم چقدر امنیت آسمان ما حفظ می‌شود و باید توضیحات فنی داده شود تا قضیه روشن شود؛ به‌هرحال اعطای پایگاه به عامل خارجی ممنوع است. اما تا الان به هیچ نماینده‌ای توضیحی داده نشده است».

فلاحیان با اشاره به فایل صوتی آیت‌الله منتظری: امام گفت منتظر تاریخ نباشید و حکم الهی را اجرا کنید

حضرت امام می‌فرمود که مراقب باشید چنین افرادی فرار نکنند و از زندان آزاد نشوند ...
وزیر اسبق اطلاعات با تأکید بر اینکه منافقین محارب و اهل بغی هستند، گفت: «نظر حضرت امام و همه علما این است که اهل بغی یعنی کسانی که علیه حکومت اسلامی شورش و اقدام مسلحانه می‌کنند و حکمشان اعدام است و شکی در آن وجود ندارد».

به گزارش عصرایران به نقل از «شرق»، علی فلاحیان با اشاره به انتشار فایل صوتی مرحوم آیت‌الله منتظری در رابطه با مسائل دهه ٦٠ گفت: «بنده هم تعجب کردم چون مبنای فقهی حضرت امام و آقای منتظری در این مورد تفاوتی نداشت».

ادعای وزیر اسبق اطلاعات درباره «اعدام‌ها» و عقیده منتظریفلاحیان افزود: «یعنی به‌ عنوان فتوای اولیه، آنها حکم محاربین و اهل بغی را اعدام می‌دانند از این‌رو تعجب است که چنین حرفی زدند منتها یک بحثی به‌عنوان ثانوی وجود دارد که مثلا اگر ما الان احکام را اجرا کنیم تعبیر آقای منتظری این است که تاریخ قضاوت بدی درباره ما می‌کند».
نماینده سابق مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه "این حرفی بود که اطرافیان، به آقای منتظری القا کردند"، گفت: «اطرافیان آقای منتظری را وادار کردند که بگوید مصلحت نیست، در فقه ما اگر اجرای یک حکمی مصلحت نباشد، البته نه هر مصلحتی بلکه مصلحت ملزمه داشته و الزام‌آور باشد، فقیه می‌تواند برخلاف فتوایش جلو اجرای حکم را بگیرد».
او با بیان اینکه "نظر حضرت امام این بود که حکم خدا باید اجرا شود"، ادامه داد: «ایشان معتقد بودند باید حکم خدا را اجرا کرد و توجهی به قضاوت تاریخ نباید بشود، نظر امام این است کسانی که در تاریخ مغرض هستند مسلما علیه ما می‌نویسند حال هرگونه که ما عمل کنیم و کسانی که طرفدار یا منصف هستند واقعیت را می‌نویسند. واقعیت این است که برای کسی شک و شبهه‌ای نیست که منافقین، جوانان و نیروهای خوب ما را به شهادت رساند که انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، عملیات مرصاد و ترورهای شهری از این‌گونه موارد است».
وزیر اسبق اطلاعات خاطرنشان کرد: «خود بنده یک نفر را در مشهد دستگیر کردم و وقتی که با او صحبتی داشتم، متوجه شدم ٣٢ نفر را کشته، از او پرسیدم چرا این افراد را به قتل رساندی که جواب داد سازمان به ما گفته بود هر که ریش دارد حزب‌اللهی است و او را بزنید که سرانگشتان نظام هستند».
فلاحیان گفت: «حضرت امام می‌فرمود که مراقب باشید چنین افرادی فرار نکنند و از زندان آزاد نشوند، آقای منتظری می‌گوید چرا وقتی این افراد زندان بودند اعدام شدند که باید گفت بسیاری از منافقین دوران زندان خود را گذرانده بودند و برگشتند و به عراق رفتند و علیه جمهوری اسلامی عملیات کردند و افراد را کشتند».
نماینده سابق خبرگان رهبری با اشاره به اینکه منافقین از کار خود توبه نکردند، گفت: «حضرت امام که درباره تائبین دستور نداد بلکه مربوط به کسانی می‌شد که همچنان سر موضع و جنگ با نظام هستند باید حکم اجرا شود. نظر امام این‌چنین بود».

او افزود: «آقای منتظری بارها به من می‌فرمودند که من نظر امام را بر نظر خود ترجیح می‌دهم، نظر حضرت امام، آقای منتظری و همه علما این است که اهل بغی یعنی کسانی که علیه حکومت اسلامی شورش و اقدام مسلحانه می‌کنند حکمشان اعدام است و شکی در آن وجود ندارد، بحث روی مصلحت است؛ ایشان چیزی نگفته، گفته که تاریخ این‌گونه قضاوت می‌کند و امام نیز فرمودند که منتظر قضاوت تاریخ نباشید و حکم الهی را اجرا کنید».
حجت‌الاسلام والمسلمین فلاحیان با بیان اینکه "پخش‌کردن این مطالب پس از رسوایی، به‌ذلت‌افتادن و افتضاحات درون‌سازمانی منافقین صورت گرفته است"، افزود: «منافقین محلی از اعراب ندارند. اینها دیگر جایگاهی ندارند».

سخنگوی وزارت خارجه ایران: حضور جنگنده های روسیه در همدان عجالتاً پایان یافت

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی گفته بود از استفاده روسیه از پایگاه همدان مدتی است که انجام می‌شود اما اخیرا علنی شده است.
ایران اعلام کرد استفاده جنگنده های روسیه از پایگاه همدان (نوژه) پایان یافت.  به گزارش عصرایران، سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز گفت: استفاده روسیه از پایگاه هوایی همدان پایان یافت.  سخنگوی وزارت امور خارجه درباره استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه همدان گفت: روسیه نه در ایران پایگاه دارد و نه مستقر شده است؛موضوعی بود که انجام شد و عجالتاً پایان یافت. وزارت دفاع روسیه در هفته گذشته از استقرار جنگنده های این کشور در پایگاه همدان خبر داد.
براین اساس، جنگنده های روسی از پایگاه همدان به مناطقی در شمال و شرق سوریه حمله می کنند و مناطقی را در این کشور بمباران می کردند.  
هنوز مشخص نیست دلیل توقف پرواز جنگنده های روسیه از همدان چیست.
وزیر دفاع ایران هم اطلاع رسانی روس ها درباره پرواز جنگنده هایشان از همدان را خودنمایی و بی معرفتی توصیف کرده بود. او گفته بود این حملات روسیه از همدان متناسب با حملات زمینی ارتش سوریه در شهر حلب انجام می شود اما حرفی از پایان حملات نزده بود. 
براساس اعلام رسمی وزارت دفاع روسیه، تاکنون جنگنده های روسیه سه مرتبه (روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه) با پرواز از همدان و عبور از آسمان عراق، مناطقی را در سوریه بمباران کردند.  این برای نخستین بار بعد از جنگ جهانی دوم، جنگنده های ارتش روسیه در ایران مستقر شدند.
این موضوع با سوالات و موضع گیری شماری از نمایندگان پارلمان ایران روبه رو شد.  
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ایران نیز گفته بود از استفاده روسیه از پایگاه همدان مدتی است که انجام می‌شود اما اخیرا علنی شده است.

استقرار جنگنده بمب افکن های روسی در پایگاه هوایی همدان
تصاویر منتشره
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد