نگرانی آلمان از مانعتراشیها در ایران در برابر برجام
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت ایران با بیاعتنایی به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل همچنان در پی ساخت و گسترش موشکهای میانبرد است.

دولت آلمان نگران اجرای توافق هستهای از سوی ایران است زیرا "نیروهای قابلتوجهی" در داخل ایران وجود دارند که میتوانند در اجرای توافقنامه هستهای و عادیسازی روابط ایران با غرب اخلال ایجاد کنند.
به گزارش
عصرایران به نقل از دویچه وله، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان روز جمعه در برلین اظهار داشت که آلمان نگران اجرای توافق هستهای ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ (برجام) از سوی ایران است.
این سخنگو گفت: ما به کسانی که با آنها توافق هستهای امضا کردهایم اعتماد داریم و رئیس جمهور حسن روحانی و وزیر امور خارجه او جواد ظریف این توافقنامه را رعایت میکنند، اما همزمان شاهد یک کشاکش جدی در سیاست داخلی ایران درباره خطمشی و راهبردی هستیم که این کشور باید در آینده در پیش بگیرد.
دویچه وله در این باره نوشت: تندروها بیش از هر چیز نگران گسترش توافق هستهای به یک سیاست جامع آشتی ایران با غرب و عادیسازی مناسبات با جهان هستند.
روز گذشته بان کیمون دبیرکل سازمان ملل متحد هم در گزارشی به شورای امنیت درباره روند اجرای برجام اعلام کرد که آزمایشهای موشکی ایران "با روح توافق هستهای" سازگار نیست.
مرکل: ایران به قطعنامه شورای امنیت، بی اعتناستآنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز روز گذشته گفت ایران با بیاعتنایی به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل همچنان در پی ساخت و گسترش موشکهای میانبرد است.
مرکل با دفاع از استقرار پدافند موشکی جدید ناتو در شرق اروپا تاکید کرد: «در ایران رژیمی حاکم است که قوانین بینالمللی را زیر پا میگذارد. به همین دلیل اتخاذ تدابیر احتیاطی از سوی اروپا درست است.»
وزارت خارجه ترکیه: تمایل آنکارا به ماندن اسد
تحلیلگران عنوان داشتهاند، پس از اینکه ترکیه با روسیه و اسرائیل آشتی کرد و با توجه به وجود احتمال آشتی با مصر این مساله دیگر بعید نیست که ترکیه با اسد نیز آشتی کند.
منابع در وزارت خارجه ترکیه اعلام کردند که ترکیه ممکن است حضور بشار اسد برای یک مرحله انتقالی کوتاه مدت را که از شش ماه پا فراتر نمیگذارد، بپذیرد.
به گزارش ایسنا، برخی منابع در وزارت خارجه ترکیه در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط گفتند، گامهایی که ترکیه میتواند در قبال سوریه اتخاذ کند، از آنچه که ترکیه برای بهبود روابط با روسیه و اسرائیل در پیش گرفت و آنچه که ممکن است ترکیه به زودی برای بهبود روابط با مصر در پیش بگیرد، متفاوت است.
آنکارا موضع خود را در قبال راس نظام سوریه تغییر نخواهد داد و به رفتن بشار اسد پایبند خواهد بود، اما ترکیه ممکن است ماندن بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را برای یک مرحله موقت کوتاه که از شش ماه فراتر نمیرود، بپذیرد و این کار را با توافق با قدرتهای بینالمللی و در راس آنها روسیه و آمریکا انجام دهد.
این منابع طرح پیشینی را یادآور شدند که ترکیه قبل از بحران سرنگونی جنگنده روسی در مرزهایش با سوریه در نوامبر سال 2015 با آن موافقت کرد که گروهی از 9 کشور آن را به روسیه پیشنهاد کردند که بر اساس آن، مرحله انتقالی برای اداره کشور به مدت شش ماه اعلام میشد که اسد در آن رئیس جمهوری با اختیارات نمادین بدون اختیارات مدیریتی یا سیاسی و نظامی میماند تا در نهایت منصب خود را ترک کند و انتخابات جدیدی در کشور برگزار شود.
این منابع تصریح کردند که اقدام ترکیه در ارزیابی مجدد سیاستهایش در قبال سوریه در وهله نخست به دلیل تهدیدهای ترکیه و همچنین ضرر رسیدن به منافع ترکیه در پنج سال گذشته به دلیل تندروی در تعامل با مساله حضور اسد است.
این منابع مدعی شدند که روسیه خودش به ماندن اسد تا ابد پایبند نخواهد بود، اما تلاش میکند که منافع خود در سوریه را تضمین کند که میتواند بر سر آن با قدرتهای بینالمللی کارآمد توافق کند.منابع این مساله را مخفی نگه نداشتند که ترکیه از ادامه حمایت آمریکا و روسیه از حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (کردها) و یگانهای مدافع خلق کرد، شاخه نظامی آن ناراضی است و معتقد است که ماندن اسد در قدرت برای یک دوره احتمالا ضمانتی برای آن خواهد بود که دولت ترکیه با تشکیل یک کشور کرد در مرزهای ترکیه با سوریه تهدید نشود، چراکه حزب کارگران کردستان ترکیه در جنوب شرقی این کشور برای جدا شدن از ترکیه تلاش میکند که این امر در راستای تلاش کردها جهت تشکیل کشور بزرگ کردستان در عراق، سوریه، ترکیه و ایران صورت میگیرد.
ترکیه در طول دولتهای پیشین خود چه به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور کنونی و احمد داوود اوغلو، نخست وزیر سابق همواره اصرار داشت که باید اسد از قدرت کنار رود، چراکه به ادعای آنها رفتن اسد از قدرت تنها راه برای تحقق ثبات در سوریه بود.
تحلیلگران معتقدند که ترکیه اخیرا دست به گامهایی برای اطمینان بخشی به روسیه و آمریکا زد تا آنها را مطمئن کند که از گروههای تروریستی در سوریه و در راس آنها داعش و جبهه النصره حمایت نمیکند و تدابیری را برای تامین امنیت مرزها و کنترل مرزها با سوریه اتخاذ میکند.
از نظر کارشناسان، با وجود اینکه رجب طیب اردوغان از قدرت مطلق در ترکیه برخوردار است و پروندههای سیاست خارجی را تحت اختیار خود دارد و علی رغم اینکه وی از شدیدترین منتقدان اسد بوده است، اما شرایط در واقعیت تغییر کرده است و ممکن است او مجبور شود تا از شدت لحنش بکاهد یا اجازه دهد تا اظهارات از زبان بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه و دیگر مقامات در دولت مطرح شود.
کارشناسان بر این باورند که اگر ترکیه از شدت موضع خود در قبال اسد بکاهد، میتواند در بهبود روابط با روسیه نقش داشته باشد.
این کارشناسان براین باورند که ماموریت مبرمی که اردوغان با آن مواجه است، کاستن هزینههای ناشی از درگیری سوریه است، چراکه ترکیه تلاش کرد تا نقشی فراتر از نیروی خود را در سوریه ایفا کند و به دلیل تنش سیاسی در داخل ترکیه، زمان میبرد تا از سیاستمداران ترکیهای بشنویم که آنها مرتکب اشتباهاتی در حساب و کتابهای خود شدهاند.
آنکارا در مورد گزارشهای منتشر شده توسط روزنامه الوطن سوریه پیرامون اقدام الجزایر در میانجیگری میان ترکیه و سوریه اظهارنظر نکرده است.
تحلیلگران بر این باورند که این گزارشها نشانگر وجود نیتهایی پیرامون هماهنگی میان طرف ترکیهای و نظام سوریه است.
تحلیلگران عنوان داشتهاند، پس از اینکه ترکیه با روسیه و اسرائیل آشتی کرد و با توجه به وجود احتمال آشتی با مصر این مساله دیگر بعید نیست که ترکیه با اسد نیز آشتی کند.
خانم مروه شبنم اوروچ، از نویسندگان روزنامه صباح که حامی دولت ترکیه است، اظهار کرد که آنکارا تلاش میکند سیاست خارجی خود را که به انزوایش دامن زد، اصلاح کند و احتمال میرود که ترکیه به دلیل خواسته خود جهت جلوگیری از تشکیل منطقه خودگردان کردها در شمال سوریه، دیگر خواهان رفتن بشار اسد از قدرت نشود.
در همین حال، رئیس پارلمان ترکیه نیز از دولت ترکیه خواسته است، همانطور که با روسیه و اسرائیل آشتی کرد ودرصدد است تا با مصر نیز روابط خود را اصلاح کند، در عرصه داخلی کشور نیز اوضاع را اصلاح کرده و برای حل مشکل کردها مذاکره کند.
توزیع کتاب «عملیات انتحاری» در عربستان!
بر اساس گزارشی که اخیراً منتشر شده، دولت سعودی مجوز انتشار یک کتاب حاوی مشوقهایی برای عملیات تروریستی و انتحاری، به صورت نامحدود و بدون ممیزی را صادر کرده و این کتاب وارد بازار کتاب عربستان و کتابخانههای این کشور شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی، در گزارشی که رسانههای عراقی درباره توزیع کتاب «عملیات انتحاری» در عربستان انتشار دادهاند، به فصلها و موضوعات کتاب «الاعمال الفدائیه» از نظر محتوایی پرداخته شده که در آن انواع فتاوا و دیدگاههای وهابیت درباره عملیات انتحاری و جنایتکارانه علیه کسانی که مرتد و کافر میخواندشان، درج شده است.
در این کتاب که سامی المحمود، مؤلف آن، به فتاوا و نظرات فقهی صدها تن از فقها استناد کرده، یک فصل ویژه احکام مربوط به انجام عملیات انتحاری توسط زنان وجود دارد.
در بخشی از این کتاب هدف قراردادن غیرنظامیان و شهروندان بیگناه و حتی خبرنگاران توجیه شده است.
بر اساس این گزارش، مدیر یک مرکز مطالعات و پژوهشی که منصور النقیدان معرفی شده، درخصوص این کتاب گفته است، این کتاب عاری از نیرنگ و فریب نیست اما مساله اینجاست که چگونه به این کتاب اجازه ورود به بازار و عرضه آن به کتابخانهها را دادهاند.
استخبارات عربستان در سال 2012 در مورد منافقین چه گفته بود؟

رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان در حالی روز شنبه در تجمع گروهک منافقین حضور یافت که استخبارات سعودی چند سال قبل به تنفر مردم ایران از این گروهک اذعان کرده بود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ترکی الفیصل» رئیس پیشین دستگاه اطلاعات عربستان سعودی روز شنبه در نشستی به میزبانی گروهک تروریستی منافقین در پاریس شرکت کرد و گفت ریاض با این گروهک هم هدف است.
همزمان رسانههای سعودی به پوشش زنده این نشست پرداخته و منافقین با عنوان «اپوزیسیون ایرانی» و «مبارزان آزادی» یاد کردند.اما نگاهی به سندی که در جریان افشای هزاران فایل وزارت خارجه عربستان از سوی سایت ویکیلیکس در دسترس عموم قرار گرفت، نشان میدهد که ریاض به نفرت مردم ایران از این گروه و ناکارآمدی آنها اذعان دارد.

در این سند که در سال 2012 نوشته شده است، استخبارات عربستان از منافقین با عنوان گروهی که هیچکس در ایران آن را قبول ندارد، یاد شده است.سرویس اطلاعاتی عربستان تأکید کرده است که عدم مقبولیت این گروهک در ایران موجب شده تا منافقین نفوذی در ایران نداشته باشند.در سند همچنین عنوان شده است که تهران بر فعالیتهای این گروهک اشراف کامل اطلاعاتی دارد.
روز یکشنبه یک منبع آگاه در وزارت خارجه ایران در واکنش به حضور ترکی الفیصل در نشست پاریس، گفت: «واماندگی سعودیها و تمسک و توسلشان به تروریستهای شناسنامهدار در این معرکهگیری نشان میدهد برای آنان همانطور که درعراق و سوریه و یمن نشان دادهاند تروریسم و تروریستها ابزاری برای پیشبرد اهدافشان علیه کشورهای مسلمان منطقه است.»
ترکی الفیصل از سرکرده منافقین به عنوان «درگذشته» یاد کرد +فیلم

رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان که برای اولین بار در نشست سالانه منافقین در پاریس شرکت می کرد ۲ بار از مسعود رجوی سرکرده منافقین به عنوان «درگذشته» یاد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ترکی الفیصل» رئیس پیشین اطلاعات عربستان امروز برای نخستین بار در نشست سالانه منافقین در پاریس پایتخت فرانسه حضور یافت.
او در این نشست، سخنرانی تندی علیه ایران کرد و ضمن نسبت دادن تهمتهای متعدد به ایران، اعلام کرد که او نیز مانند منافقین خواستار ساقط شدن نظام اسلامی ایران است.ترکی الفیصل در در بخشی از سخنان خود خطاب به مریم رجوی، یکی از سرکردههای فعلی گروهک منافقین از «مسعود رجوی» بعنوان «درگذشته» یاد کرد.صدای آمریکا به نقل از منافقین ساعتی پس از این سخنرانی، اینکه مسعود رجوی مرده باشد، تکذیب کرد.
در خصوص مرگ سرکرده گروهک منافقین پیش از این نیز سخنانی مطرح بوده است. نامبرده مدتهاست که در انظار عمومی حاضر نشده و همین امر مرگ یا زندگی وی را در هالهای از ابهام فرو برده است. گروهک منافقین همواره سعی میکند چنین نشان دهد که رجوی زنده است.اما امروز رئیس پیشین استخبارات عربستان از وی به عنوان «المرحوم» (درگذشته) یاد کرد. رجوی از جمله اعضای شورای مرکزی منافقین در دهه 1340 شمسی بود که پس از محکومیت تمام اعضای این شورا به اعدام، بهشکل اسرار آمیزی از اعدام نجات یافت و در روزهای پایانی حکومت پهلوی از زندان آزاد شد.وی از سال 1360، رسما علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام نبرد مسلحانه کرد و از سال 1365 نیز به دامان صدام، دیکتاتور معدوم عراق پناه برد.رئیس پیشین اطلاعات عربستان در ادامه سخنانش، ایران را مایه تفرقه در جهان اسلام دانست و مدعی شد که ایران مصر است در امور داخلی کشورهای همسایه خود دخالت کند.
او مدعی شد که نظام جمهوری اسلامی ایران چیزی جز «ویرانی و اختلافات مذهبی و خونریزی» به همراه نیاورده و به بهانه حمایت از حقوق ضعفاء در عراق و لبنان و سوریه و یمن حاکمیت این کشورها را نقض میکند.
ترکی الفیصل که با تشویق حضار از منافقین روبهرو شده بود، در پاسخ به آنان گفت که او نیز خواستار ساقط شدن نظام ایران است و آنان این مسئله را خیلی زود خواهند دید.سفیر پیشین عربستان در انگلیس و آمریکا همچنین خطاب به مریم رجوی گفت، تلاشهایی که شما برای ساقط کردن نظام ایران کردهاید، خیلی زود به ثمر مینشیند.
یک نماینده مجلس: آستان قدس، بنگاههای اقتصادی نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان امام باید مالیات بدهند
انتظار مجلس این است که دولت با اقتدار و جسارت در راستای دریافت مالیات از آستان قدس رضوی و دیگر دستگاههای یادشده در قانون اقدام کند
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس گفت: انتظار مجلس این است که دولت با اقتدار و جسارت در راستای دریافت مالیات از آستان قدس رضوی و دیگر دستگاههای مذکور در قانون اقدام کند.
به گزارش
عصر ایران، محمود صادقی در گفتوگو با ایلنا، با تاکید بر لزوم اقدام عملی دولت در راستای دریافت مالیات از آستان قدس و نهادها و دستگاههای یادشده در قانون، اعلام کرد: بنابر ماده ۷۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، بهمنظور برقراری عدالت آموزشی و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی و تجهیز کلیه آموزشگاههای آموزش و پرورش با اولویت مناطق محروم و روستاها، آستان قدس رضوی و آن دسته از مؤسسهها و بنگاههای اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح و ستاداجرایی فرمان امام(ره) و سایر دستگاههای اجرایی که تا زمان تصویب این قانون مالیات پرداخت نکردهاند، به استثنای مواردی که اذن ولیفقیه وجود دارد، موظف به پرداخت مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده هستند.
استفاده آموزش و پرورش از مالیات آستانقدس و دستگاههای یادشده در قانون
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس با اشاره تنگناهای مالی وزارت آموزش و پرورش و فشاری که ازسوی معلمان به این وزارتخانه وارد میکنند، اضافه کرد: منابع حاصله از دریافت این مالیاتها، باید صرفاً جهت توسعه عدالت آموزشی در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد تا براساس آیین نامهای که به این منظور تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد، هزینه شود.
او همچنین در واکنش به سوالی درباره علت عدم اجرای ماده ۷۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، یادآور شد: در این مورد، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بهویژه سازمان امور مالیاتی باید پاسخگو باشند.
عضو هیات رئیسه فراکسیون امید در مجلس خاطرنشان کرد: باید ببینیم باتوجه به اینکه مهلت اظهارنامههای مالیاتی آخر تیرماه تعیین شده است، آیا دستگاههای مذکور در قانون به تکلیف خود عمل کردهاند یا مانند سال گذشته از اجرای تکلیف قانونی خود استنکاف ورزیدهاند.
این نماینده مردم تهران در مجلس گفت: باتوجه به تنگناهای اعتباری وزارت آموزش و پرورش، اجرای این قانون میتواند بسیاری از تنگناها را بهویژه در مناطق محروم حل کند.
چرا این مالیاتها در سال ۹۴ دریافت نشد؟
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس با بیان اینکه در هفته آینده این موضوع را در کمیسیون پیگیری خواهدکرد، یادآور شد: اولاً باید مشخص شود آیا سازمان امور مالیاتی آییننامه مورد اشاره در قانون را تصویب کردهاند یا خیر و ثانیاً درصورت تصویب آییننامه، چرا این قانون در سال ۹۴ به اجرا درنیامده است.
عضو هیات رئیسه فراکسیون امید در مجلس همچنین با انتقاد از برخورد منفعلانه دولت در این رابطه، گفت: دولت باید توضیح دهد که چه مانع یا مشکلی در راه اجرای این قانون وجود دارد. انتظار مجلس این است که دولت با اقتدار و جسارت در راستای دریافت مالیات از آستان قدس رضوی و دیگر دستگاههای یادشده در قانون اقدام کند که متاسفانه تاکنون این انتظار برآورده نشده است.
تولیت آستان قدس در راستای پرداخت مالیات اهتمام کند
صادقی در پایان تصریح کرد: از آقای رئیسی تولیت جدید آستان قدس رضوی نیز انتظار میرود، این تکلیف قانونی را که قطعاً مورد رضایت حضرت ثامنالحجج امام رضا علیهالسلام خواهد بود، مورد اهتمام قرار دهند.