سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هیأتی در مجلس نمایندگان آمریکا امروز پنج‌شنبه طرحی را برای جلوگیری از فروش هواپیمای بوئینگ به ایران به بحث خواهد گذاشت.  
به گزارش دویچه وله، بر این اساس قرار است یک کمیته فرعی خدمات مالی مجلس نمایندگان در مورد سه موضوع بحث کند: یکی منع وزارت خزانه‌داری آمریکا از صدور مجوز فروش و دیگری منع وزیر خزانه‌داری آمریکا از صدور مجوز نقل و انتقالات مالی. 
  سومین موضوع مورد بحث، منع "بانک صادرات و واردات ایالات متحده" از تأمین مالی هر نهاد یا مؤسسه‌ای است که یا خود با ایران رابطه تجاری دارد یا خدمات مالی به طرف‌های معامله با ایران ارائه می‌کند. اگر طرح مورد اشاره به قانون تبدیل شود، نه تنها بوئینگ بلکه دیگر فروشنده‌های هواپیماهای مدرن هم در معامله با ایران با مشکل روبرو خواهند شد. 
 

معاون اول رئیس جمهوری با عذرخواهی از مردم در زمینه دریافتهای غیرمتعارف و نجومی گفت: در کشور، جوانی ٣٠ ساله ١٠ هزار میلیارد تومان پول کشور را به یغما برده است اما تاکنون کسی مسئولیت آن را نپذیرفته و یا از مردم عذرخواهی نکرده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون اول رئیس جمهوری با عذرخواهی از مردم در زمینه دریافتهای غیرمتعارف و نجومی گفت: در کشور، جوانی ٣٠ ساله ١٠ هزار میلیارد تومان پول کشور را به یغما برده است اما تاکنون کسی مسئولیت آن را نپذیرفته و یا از مردم عذرخواهی نکرده است.
به گزارش «انتخاب»؛ اسحاق جهانگیری در همایش اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه که در بابلسر استان مازندران  برگزار شد، با اشاره به این که متاسفانه عده ای با دریافتهای غیر متعارف و نجومی، قلب مردم را جریحه دار کردند که دولت از این بابت رسما از مردم عذرخواهی می کند، ادامه داد: به همین منظور بی سابقه ترین تغییرات در مدیریت بانکی کشور صورت گرفت و قطعا با متخلفان برخورد می شود.معاون اول رئیس جمهوری افزود: در کشور، جوانی ٣٠ ساله ١٠ هزار میلیارد تومان پول کشور را به یغما برده است اما تاکنون کسی مسئولیت آن را نپذیرفته و یا از مردم عذرخواهی نکرده است.وی، آن چیزی را که سبب نگرانی جامعه شده است را فساد بزرگ مالی دانست و اظهار کرد: تا یکصد سال آینده مردم این موضوع  را فراموش نمی کنند و نباید با مطرح کردن فیشهای نجومی ذهن مردم را از اصل موضوع منحرف کرد.

دو برابر شدن صادرات نفت با اجرای برجام

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که امسال، رونق تولید و اقتصاد از جمله اولویتهای دولت است که برای تحقق آن باید برنامه ها و تصمیمهای جدی اتخاذ شود، خاطر نشان کرد: جدی گرفتن بازار داخلی کشور، مدیریت واردات به کشور، افزایش صادرات به کشورهای همسایه اروپا و حمایت از تولیدکنندگان داخلی به عنوان برنامه های دولت برای رونق تولید و اقتصاد است.جهانگیری ادامه داد: با توجه به رخدادهای سیاسی روسیه با اتحادیه اروپا و همچنین روسیه با ترکیه، بازار بسیار خوب و طلایی برای صادرات کشور فراهم شده است که مازندران می تواند دراین مهم نقش اساسی داشته باشد.وی با بیان این که متاسفانه برخی از کشورها به دنبال مخدوش کردن ارتباط کشورمان با کشورهای همسایه هستند تا قادر به صادرات و تقویت اقتصادی کشور نباشیم، تاکید کرد: این توطئه ها باید با هوشیاری خنثی شود و تعاملات خوبی را با کشورها برقرار کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش برجام را سرمنشا توفیقهای زیادی برای کشور دانست و گفت: صادرات نفت پیش از اجرای برجام کمتر از یک میلیون بشکه بود که امروز این رقم  به دو و نیم میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز رسیده است که اتفاق بزرگ و خوب برای کشور است.
میشل روکار، نخست وزیر پیشین فرانسه که در سال های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ سمت نخست وزیری را در اختیار داشت، ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۵ درگذشت،
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هفته نامه لوپوئن، نکات تازه‌ای درباره گفتگو‌های میشل روکار، نخست وزیر پیشین فرانسه با سفیر وقت ایران در فرانسه را منتشر کرده است.
به گزارش «انتخاب»، میشل روکار، نخست وزیر پیشین فرانسه که در سال های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ سمت نخست وزیری را در اختیار داشت، ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۵ درگذشت،
در گفت وگوی منتشر شده از سوی «لوپوئن»، میشل روکار می‌گوید که سفیر جمهوری اسلامی ایران از او درخواست ملاقات کرد و به دیدار او رفت. به گفته روکار، این سفیر که کت و شلوار و جلیقه بر تن داشت و فرانسه را به خوبی حرف می‌زد.
میشل روکار نه نام سفیر را ذکر می‌کند و نه تاریخ ملاقات را. اما برپایه نشانه‌های دیگر، این ملاقات احتمال دارد در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) انجام شده باشد.
در آن سال سفیر ایران در فرانسه «سید مهدی میرابوطالبی» بوده است که در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ سفارت ایران در پاریس را به عهده داشت. اما ابهام در گفته‌های میشل روکار به همینجا محدود نمی‌شود. معلوم نیست نخست وزیر پیشین فرانسه چرا میرابوطالبی را مهندس اتمی معرفی کرده است. در شرح حال میرابوطالبی چنین چیزی ذکر نشده است. میشل روکار تعریف می‌کند که در اولین ملاقات، سفیر جمهوری اسلامی به او اطمینان داد که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست بلکه می‌خواهد «قدرت نرم» (Soft power) خود را در منطقه توسعه بدهد. با این توضیح، خیال روکار راحت می‌شود و با سفیر می‌روند قهوه بخورند.هرچند میشل روکار، پس از کناره گیری از سمتهای رسمی، یک دفتر مشاوره برای بازرگانی بین المللی بازکرده بود اما مراجعه سفیر ایران به او نمی‌توانست برای بهره‌مندی از اینگونه مشاوره‌ها باشد زیرا حوزه کار دفتر مشاوره میشل روکار بیشتر آفریقای فرانسه زبان بود و نام ایران اصلا در فهرست کشورهای حوزه فعالیت او به چشم نمی‌خورد.
دلیل مراجعه به نخست وزیر پیشین را سفیر ایران چنین توضیح داده است: «ما به تکنولوژی و بازرگانی نیاز داریم. ما می‌خواهیم با غرب از جمله با فرانسه گفتگو کنیم. برای این کار دو راه وجود دارد؛ راه رسمی، سفارت، وزارت امورخارجه – و راه موازی، دسترسی مستقیم به دفتر رئیس جمهوری. گرفتاری این است که هر دو راه به روی ما بسته است. به این سبب ما به شما رو آورده‌ایم. چپ و راست به حرف شما گوش می‌دهند. به ایران بیائید».
در آن سال میشل روکار به ایران نرفت زیرا کاخ الیزه با چنین سفری موافق نبود. علاوه بر این، ژان داوید لویت، رایزن ویژه رئیس جمهوری وقت فرانسه، نیکولا سرکوزی، سفیر ایران را احضار کرد و به شدت مورد اعتراض قرار داد.

سفر میشل روکار به ایران سرانجام در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ انجام شد.
او‌‌ همان روزی که از ایران بازگشت، برای شرکت در میهمانی نهاری که رئیس جمهوری جدید، فرانسوا اولاند، همه نخست وزیران پیشین سوسیالیست را دعوت کرده بود، به کاخ الیزه رفت اما اولاند حاضر نشد درباره ایران با او گفتگو کند.
میشل روکار سپس از لوران فابیوس، وزیر جدید امورخارجه، درخواست ملاقات کرد اما فابیوس گفت: «اگر می‌خواهی درباره سفرت به ایران حرف بزنی، نمی‌توانم تو را بپذیرم». در نتیجه، میشل روکار از سفرش به ایران به هیچکس گزارشی نداد.
در پاسخ به پرسش خبرنگار لوپوئن درباره توصیه‌ای که می‌تواند به ژان مارک ارو، وزیر کنونی امورخارجه فرانسه، بکند، میشل روکار به گفتگوهای ۵+۱ با ایران بازگشت و گفت در آن مذاکرات بسیار دشوار باید از اوباما پشتیبانی می‌شد.به گفته روکار، نیمی از کسانی که دور میز نشسته بودند از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اطاعت می‌کردند که دیوانه سوء ظن و مشتاق برخورد با ایران است. در آن مذاکرات خط سرکوزی – لویت پیش می‌رفت. الن ژوپه هم‌‌ همان را تعقیب کرد. فابیوس هم‌‌ همان سیاست را ادمه داد بی‌آنکه از سوی ریاست جمهوری یا حتی در سطح وسیعتری، بین وزارتخانه‌ها، بررسی شده باشد. به باور نخست وزیر پیشین فرانسه، - در مذاکرات ۵+۱ با ایران - لوران فابیوس علیه کشور خودش عمل می‌کرد.
پایان 2015 برای ترکیه بدین شکل بود: آنکارا هیچ سفیری در سوریه، اسرائیل و مصر نداشت؛ باید فرستادگان خود در مسکو و عراق را به دفعات برای تنش های دوجانبه فرا می خواند؛ از ترس اقدامات تلافی جویانه روس ها نمی توانست کشتی هایش را وارد دریای سیاه کند یا هواپیماهایش را بر فراز مرزهای سوریه به پرواز درآورد؛ رابطه اش با ایران تحت تاثیر جنگ سوریه ضعیف شده بود؛ و رابطه اش با آمریکا و اتحادیه اروپا با دشواری های فزاینده ای روبرو بود.

چرا اردوغان به طور ناگهانی با روسیه و اسرائیل آشتی کرد و دیگر از بشار اسد بد نمی گوید؟

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ وبسایت شورای روابط خارجی اروپا نوشت: پایان 2015 برای ترکیه بدین شکل بود: آنکارا هیچ سفیری در سوریه، اسرائیل و مصر نداشت؛ باید فرستادگان خود در مسکو و عراق را به دفعات برای تنش های دوجانبه فرا می خواند؛ از ترس اقدامات تلافی جویانه روس ها نمی توانست کشتی هایش را وارد دریای سیاه کند یا هواپیماهایش را بر فراز مرزهای سوریه به پرواز درآورد؛ رابطه اش با ایران تحت تاثیر جنگ سوریه ضعیف شده بود؛ و رابطه اش با آمریکا و اتحادیه اروپا با دشواری های فزاینده ای روبرو بود. خب، ترکیه باید تغییری در اوضاع خود می داد.به گزارش «انتخاب»، مولفه های بسیاری در انزوای ترکیه در منطقه خودش در طول چند سال گذشته تاثیر داشت: گسترش تاثیر درگیری های سوریه، تنش های مذهبی در منطقه، چندقطبی شدن سیاست داخلی ترکیه و بازخورد شدید اتکای بسیار آن بر بهار عربی. اما شورش کردها در ترکیه و حمایت آمریکا و روسیه از نیروهای کرد سوریه باعث شد ترکیه در 2016 تغییر اساسی در سیاست خارجی خود ایجاد کرده و روابط خود را با متحدان قدیمیش احیا کند.و ناگهان یک روز این اتفاق افتاد: ترکیه در مدت کوتاهی اعلام کرد روابطش را با بازیگران اصلی منطقه احیا کرده که همه اش به روزهای آخر ماه ژوئن ختم شد.

ترکیه بسیار سریع تر از قطع روابط با روسیه پس از ساقط کردن جنگنده آن در نوامبر گذشته، در فاصله چشم به هم زدنی یک هفته پس از نامه عذرخواهی اردوغان از پوتین روابط خود را با روسیه احیا کرد.بر اساس گزارش ها اردوغان در ماه ژوئن دو نامه به رئیس جمهور روسیه ارسال و برای حادثه نوامبر عذرخواهی کرد. او پرداخت غرامت به خانواده خلبان کشته شده را به عهده گرفت و تاکید کرد به تعلیق درآوردن روابط برای هر دو کشور هزینه سنگینی داشته است. برای ترکیه هزینه آن اقتصادی و همچنین استراتژیک بود، چنان که مسئولان ترکیه ماه ها از این بابت گلایه داشتند. از دست دادن نزدیک به 4 میلیون گردشگر روسی صنعت توریسم آسیب دیده ترکیه را فلج کرد، و حضور تهاجمی روسیه در سوریه توانایی این کشور برای حرکت در مرزهای خودش را با مشکل مواجه کرد. در چند ماه گذشته مسئولان ترکیه به دنبال راه هایی برای پایان این خصومت بودند. آنچه باعث تعجب است نه عذر خواهی آنکارا که چراغ سبز پوتین بوده است.اما تنها همین نبود. آنکارا علاوه بر روسیه در هفته پیش اعلام کرد پس از ماه ها مذاکرات سخت با اسرائیل روابط خود با آن را احیا کرده که پس از حمله نیروهای این رژیم به ناوگان کمک های ترکیه به غزه در 2010 قطع شده بود. ترکیه چند ساعت پیش از اعلام عادی سازی روابط با روسیه اعلام کرد به توافق مشابهی با اسرائیل دست پیدا کرده است.fر اساس این توافق اسرائیل پرداخت غرامت 20 میلیون دلاری به خانواده 9 شهروند ترکیه ای که در این حمله کشته شدند را به عهده گرفت. از سوی دیگر ترکیه هم اتهامات خود علیه مسئولان اسرائیلی حاضر در این حمله را پس گرفت و همچنین به آنکارا اجازه داده شد از طریق بندر آشدود در اسرائیل به غزه کمک ارسال کند. هرچند در حلقه های اسلامی ترکیه نسبت به کوتاه آمدن اردوغان از درخواست رفع محاصره غزه انتقاد بسیاری شده، اما دولت ترکیه مصمم است این توافق را پیش از شروع تعطیلات تابستانی آگوست در پارلمان این کشور تصویب کند. این به دو طرف اجازه می دهد پس از 6 سال وقفه به پایتخت های یکدیگر، سفیر اعزام کنند.مسئولان ترکیه همچنین در این هفته اعلام کردند روابط اقتصادی با مصر به زودی ممکن است از سر گرفته شود. دو کشور پس از کودتای 2013 مصر و موضع سخت اردوغان برابر سیسی روابط خود را به حال تعلیق در آوردند. حمایت از اخوان المسلمین در مصر و رهبر زندانی آن ها محمد مرسی همواره در همه انتخابات های ترکیه از وعده های اصلی اردوغان بود. اما آنکارا به دلیل درخواست یکی از متحدان اصلیش، عربستان، و نیاز استراتژیک به فرو نشاندن انزوای منطقه ای با روند عادی سازی مرحله ای با حکومت قاهره موافقت کرد.تعجب برانگیزتر آنکه وزیر خارجه ترکیه، مولود چاووش اوغلو هفته گذشته پس از ملاقات با طرف روسی خود سرگئی لاوروف در دریای سیاه در شهر سوچی اعلام کرد آنکارا و مسکو باید برای دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه همکاری کنند. این اظهارات نشان می دهد ترکیه از موضع گذشته اش عقب نشسته که اعتقاد داشت صلح در سوریه نیازمند تغییر دولت سوریه است. هرچند سخن از عادی سازی روابط با دولت اسد بسیار زود است، اما ناظران اشاره داشته اند که رئیس جمهور ترکیه دیگر نه از اسد و دولت او در سخنرانی هایش به بدی یاد می کند، و نه برای توافقات آتی سوریه شرطی می گذارد. به جای آن گویا آنکار توجه خود را بر این قرار داده که با حضور کردها در شمال سوریه مقابله کرده و مرزهایش را به روی داعش که بخشی بزرگی از آن سوی مزرهایش را در دست دارد ببندد. جالب آن است که بازگشت به سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» زمانی رخ می دهد که طراح اصلی این سیاست، داوود اغلو نخست وزیر سابق ترکیه از دولت این کشور خارج شده است.نخست وزیر جدید ترکیه در اولین سخنرانی خود در پارلمان ترکیه در اواخر می گفت: «ما دوستانمان را افزایش داده و دشمنانمان را کاهش می دهیم. هر چند این رویکرد سیاسی عجیبی نیست اما تغییر اساسی در سیاست های ترکیه را نشان می دهد. از آن زمان اوضاع به سرعت تغییر کرده. این روزها توجه اصلی سیاست خارجی ترکیه دیگر دولت نبوده و به ریاست جمهوری توجه دارد. با این حال رابطه خوب ییلدیریم و ادامه محبوبیت اردوغان در میان پایگاه محافه کارش همه به تغییر آرام سیاست هایی کمک کرده که ترکیه را درمانده و در منطقه ای آشوب زده منزوی کرده بود.

نویسنده: اسلی آیدین تاسباس

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که نیروهای ارتش سوریه مسیر کاستیلو که آخرین شریان امداد مخالفان مسلح سوریه در حلب است، قطع کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داد  که شبه نظامیان حامی دولت سوریه به سمت شهر حلب در حال پیشروی هستند و مسیر کاستیلو را که تنها مسیر منتهی به حلب است، بسته‌اند.
دیده بان حقوق بشر سوریه همچین اعلام کرد که مخالفان مسلح وارد درگیری‌های شدیدی با شبه نظامیان حامی دولت سوریه برای بازپس گیری مسیر کاستیلو شده‌اند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد