سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

گزارش المانیتور از ناتوانی ریاض در تشکیل ائتلاف قدرتمند ضد ایران

خبرگزاری فارس: گزارش المانیتور از ناتوانی ریاض در تشکیل ائتلاف قدرتمند ضد ایران

وبگاه آمریکایی نوشت: تداوم بی اعتمادی و روابط ضعیف بین مصر و قطر به برنامه‌های عربستان در منطقه و رویای اتحاد اعراب علیه ایران لطمه می‌زند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تنش و جنگ لفظی بین قطر و مصر، دو کشور سنی منطقه بابت حکم جنجالی دادگاه مصر و حبس ابد برای «محمد مرسی» رییس جمهور خلع شده این کشور  و همچنین علیه 6 تن از متهمان پرونده جاسوسی برای قطر از جمله «ابراهیم هلال» و «علاء سبلان» دو خبرنگار شبکه «الجزیره» که به اعدام محکوم شدند، کماکان ادامه دارد.

بر این اساس، دادستان مصر مدعی است که مرسی در دوران ریاست جمهوری‌اش اسناد محرمانه مربوط به امنیت ملی مصر را به قطر داده است.

وبگاه تحلیلی «المانیتور» در این زمینه و تلاش‌های نافرجام حکام آل سعود برای آشتی بین قطر و مصر نوشت: قطر یک سوی طیف عقیدتی هوادار گروه «اخوان المسلمین» همراه با ترکیه است در حالی‌که مصر همراه با امارات متحده عربی در طرف دیگر این طیف عقیدتی قرار دارد و در این میان عربستان سعودی قصد دارد این چهار کشور پر نفوذ بین کشورهای سنی را در درون ائتلاف نظامی تشکیل شده برای مقابله با امور تروریستی از سوی شاهزاده «محمد بن سلمان» متحد نماید تا جبهه قدرتمند سنی برابر نفوذ ایران شیعه شکل گیرد.بر اساس این گزارش، حکام آل سعود رویای ایجاد یک نظم نوین فرقه‌ای را در منطقه دارند و رهبری عربستان سرمایه‌هایی را برای مشاهده این‌که متحدان سنی‌اش بر مشکلات غلبه کرده و از برنامه‌های ریاض در خاورمیانه پشتیبانی می‌نمایند، اختصاص داده است.المانیتور در ادامه نوشت: اما از منظر پادشاهی عربستان سعودی، این کشور در واقع قادر نیست همزمان از پس ایران و هم نهضت‌های اسلامی سنی که از لحاظ عقیدتی چالشی علیه مشروعیت سلطنت این کشور هستند برآید به همین دلایل «ملک سلمان بن عزیز» پادشاه عربستان سعودی، لحن ملایمی را در قبال اخوان المسلمین اتخاذ نموده و با ارائه مجوز ورود به چهره‌های مختلف این گروه برای دیدار از عربستان، تلاش‌های صادقانه برای آشتی با قطر و دفن مشکلات گذشته، دست همکاری و تعامل را به سوی قطر متحد نزدیک عربستان در پاره‌ای از موارد منطقه‌ای چون سوریه و یمن، دراز نمود.

 این وبگاه آمریکایی در ادامه با اشاره به پاره‌ای از رویدادهایی که می‌توانست گشایشی در روابط تنش گرفته قطر و مصر باشد، نوشت: با وجود برخی پیشرفت‌ها در روابط بین مصر و قطر، حکم اخیر دادگاه قاهره و واکنش تند مقام‌های قطری مبین این نکته است که هرگونه آشتی بین این دو کشور بعید است و رهبری سیاسی قاهره، قطر را دشمن مصر بر می‌شمارد زیرا بر این باور است که قطر نقش برجسته‌ای را در رشد افراط گرایی و  اعمال تروریستی در سرتاسر جهان عرب دارد.در خاتمه این گزارش آمده است: برنامه‌های عربستان سعودی در اتحاد متحدان سنی‌ خود در درون ائتلاف نظامی شکل گرفته برای نبرد علیه امور تروریستی با چالش‌های بسیاری مواجه است به طوری‌که برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در حال پند گرفتن از ماجرای یمن هستند. با وجودی که عربستان سعودی موفق در آوردن مصر و قطر کنار هم و در ائتلاف نظامی از جولای سال 2013 به این سو شده، اما تاکنون در کاهش تنش سیاسی و عقیدتی بین مصر بعد از مرسی و قطر شکست خورده است. تداوم بی‌اعتمادی و روابط ضعیف بین مصر و قطر احتمالا به برنامه‌های عربستان در منطقه و رویای اتحاد اعراب علیه جمهوری اسلامی ایران لطمه می‌زند.

یو‌اس‌ای تودی:

معامله بوئینگ با ایران هنوز قطعی و نهایی نیست

خبرگزاری فارس: معامله بوئینگ با ایران هنوز قطعی و نهایی نیست

روزنامه آمریکایی یو‌اس‌ای تودی نوشت معامله شرکت بوئینگ با طرف ایرانی، هنوز قطعی و نهایی نیست و با موانعی روبروست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،  روزنامه آمریکایی دیروز سه‌شنبه با اشاره به قوانین این کشور یادآوری کرده که قرارداد بین شرکت هواپیمایی «ایران‌ایر» و شرکت هوا-فضا و صنایع دفاعی «بوئینگ»، مستقر در «شیکاگو»، هنوز نهایی نیست. 

تحلیل روزنامه «یو‌اس‌ای تودی» بعد از آن منتشر شد که شرکت بوئینگ اعلام کرد که تفاهم‌نامه فروش هواپیما به ایران قطعی و نهایی شده است. 

این روزنامه نوشت: «فروش بوئینگ هنوز قراردادی نهایی نیست. این شرکت بایستی تأیید اداره کنترل اموال خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا که مسئولیت اجرای تحریم‌ها و نظارت بر معاملات اقتصادی بین آمریکا و کشورهای خارجی دخیل در فعالیت‌های غیرقانونی را به عهده دارد به دست بیاورد.»

مقام‌های بوئینگ هم خود قبلاً اعلام کرده‌اند که هرگونه توافق را منوط به تایید دولت آمریکا می‌دانند. 

اما مانع دیگر بر سر اجرای این قرارداد، به نوشته «یو‌اس‌ای تودی»، نمایندگان کنگره آمریکا هستند که مخالف سیاست‌های دولت باراک اوباما در برجام هستند. پیتر روسکام، نماینده جمهوری‌خواه کنگره گفته که او همراه با سایر نمایندگان ایالت‌های شیکاگو و واشنگتن که مقرهای اصلی عملیات تولید بوئینگ در ان قرار دارد، با این معامله مخالف هستند و برای لغو ان تلاش خواهند کرد. روسکام گفت: «اگر این قرارداد پیش برود، بوئینگ و ترور دست در دست هم خواهند گذاشت. کنگره، بیکار نخواهد نشست.»علاوه بر همه اینها، ممنوعیت مبادلات دلاری با ایران، مانعی است که مقام‌های شرکت بوئینگ، بایستی با همکاری دولت اوباما راهی برای آن پیدا کنند. 

کنفرانس بررسی یک سالگی برجام در اسراییل

از نظر این کارشناس در نقطه مقابل، این توافق موقعیت منطقه ای ایران را بهبود بخشیده و سیاست های مساله ساز این کشور از جمله در سوریه همچنان و با شدتی بیش از گذشته ادامه دارد.کنفرانسی تحت عنوان بررسی یک سالگی توافق هسته ای با ایران در اسراییل برگزار شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه جروزالم پست اسراییل در این کنفرانس یک روزه که در موسسه مطالعات امنیت ملی اسراییل (INSS) برگزار شد، مهمانان داخلی و خارجی به بیان دیدگاه های خود درباره نتایج و پیامدهای توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی پرداختند.
" کلمنز وون گوئتز" سفیر آلمان در اسراییل که یکی از سخنرانان این کنفرانس بود در ارزیابی خود گفت که از نظر دولت برلین برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در رسیدن به هدف خود که دور کردن ایران از تولید سلاح هسته ای بوده ، موفق بوده است.او تاکید کرد با وجود موفقیت توافق هسته ای در رسیدن به هدف اصلی خود اما این توافق نتوانسته است تاثیری در تغییر نفوذ و سیاست های منطقه ای ایران به وجود آورد، از جمله اینکه حکومت ایران همچنان به تهدید موجودیتی اسراییل ادامه می دهد.
سخنرانی سفیر آلمان در کنفرانس ارزیابی یک سالگی توافق هسته ای با ایران

مباحث مطرح شده در کنفرانس بررسی یک سالگی برجام در اسراییل

در مقابل اظهارات سفیر آلمان " گیدئون فرانک " رییس سابق سازمان انرژی اتمی اسراییل چند نکته درباره کارایی یا عدم کارایی توافق هسته ای مطرح کرد.
او فعالیت های انجام شده در سایت پارچین ایران را یکی از نقاط ابهام باقی مانده در توافق هسته ای دانست و مدعی شد با توجه به عدم بازرسی میدانی بازرسان خبره آژانس بین المللی از نمونه خاک این محل، فعالیت های سابق ایران در این سایت همچنان در پرده ابهام باقی مانده است.
او گفت واکنش ضعیف قدرت های جهانی به موضوع پارچین اعتبار توافق هسته ای را تضعیف کرده است.
او همچنین به توافق محرمانه و دوجانبه بین ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای اشاره کرده و گفت ضعیف بودن این توافق سبب شده است قدرت های جهانی اصراری بر علنی شدن آن نداشته باشند.
 او مدعی شد یکی دیگر از ضعف های توافق هسته ای عدم روشن شدن اهداف و برنامه های سابق ایران در زمینه فعالیت های احتمالی نظامی – هسته ای (ابعاد احتمالی نظامی – PMD) بوده است.جمهوری اسلامی ایران هر گونه اتهام درباره داشتن اهداف نظامی در فعالیت های هسته ای را رد کرده و تا کنون هیچ سند و مدرکی مبنی بر انحراف اهداف صلح آمیز هسته ای ایران به سمت اهداف نظامی از سوی هیچ مرجع صاحب صلاحیت بین المللی ارایه نشده است.
در پنل متخصصان این کنفرانس " کلسی داونپورت" مدیر انجمن کنترل تسلیحات سیاست منع گسترش که یکی از اندیشکده های حامی توافق هسته ای با ایران است، در تشریح دیدگاه خود درباره توافق هسته ای گفت که ایران تا کنون به طور کامل به تعهدات خود در قالب برجام عمل کرده است.
او افزود پاسخ بسیاری از سوال ها و ابهام ها درباره برجام زمانی روشن می شود که وضعیت فعلی را با زمان پایان دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد مقایسه کنیم.
به گفته این کارشناس در دوره پایان ریاست جمهوری احمدی نژاد ذخائر اورانیوم ایران در حال افزایش، برنامه ساخت راکتور آب سنگین اراک در حال پیشروی و ایران در حال غنی سازی اورانیوم با غنای بالا بود.اما به گفته این کارشناس در حال حاضر برنامه هسته ای ایران به نحو قابل ملاحظه ای محدود شده، ذخائر اورانیوم به طور محسوسی کاهش یافته ، برنامه ساخت راکتور آب سنگین اراک به یک راکتور هسته ای دیگر تغییر شکل یافته و یک نظام بازرسی قوی و قابل اطمینان از برنامه هسته ای ایران وجود دارد.
اما در مقابل این اظهارات " امیلی لاندو" مدیر کنترل تسلیحات مرکز مطالعات امنیت ملی اسراییل (INSS) که از مخالفان و منتقدان توافق هسته ای است، گفت که ایران اساسا برای این پای میز مذاکرات هسته ای آمد که تحریم های این کشور برداشته شود.
او گفت ایران به شدت از ناحیه تحریم ها در حال آسیب دیدن بود و از این جهت راضی شد عقب نشینی های محدودی در زمینه برنامه هسته ای خود انجام دهد و از این منظر عمل کردن ایران به چارچوب های توافق هسته ای جای تعجب زیادی ندارد.
در نقطه مقابل از نظر این کارشناس اسراییلی توافق هسته ای با ایران ضعف های اساسی دارد.
او گفت مهم ترین نقطه ضعف توافق هسته ای مدت زمان این توافق است که در پایان آن بدون کسب اطمینان درباره دست برداشتن ایران از جاه طلبی های هسته ای ، مدت زمان توافق تمام شده و ایران به حال خود رها می شود.از نظر این کارشناس در نقطه مقابل، این توافق موقعیت منطقه ای ایران را بهبود بخشیده و سیاست های مساله ساز این کشور از جمله در سوریه همچنان و با شدتی بیش از گذشته ادامه دارد.
از سوی دیگر انجام آزمایش های موشکی ایران ، تعهد بلند مدت این کشور به عدم اشاعه سلاح هسته ای را با سوال های اساسی روبرو کرده است.
"والری لینسی " مدیر اجرایی " پروژه ویسکانسین " در سخنان خود موضع میانه ای داشت. او در سخنان خود توافق هسته ای با ایران را به چند بخش مجزا تقسیم کرد و گفت این توافق در بخش هایی موفق و در بخش هایی ناموفق بوده است.از نظر او توافق هسته ای در بخش هایی چون اعمال محدودیت ها بر برنامه هسته ای ایران و رفع تحریم های هسته ای موفق بوده است اما در بخش های مهم دیگر از جمله کشف تخلفات احتمالی ایران از بندهای توافق هسته ای در طول اجرای برجام و ملزم کردن این کشور به رفع این تخلفات هنوز به بوته آزمایش درنیامده است.
او گفت : من نمی توانم با گذشت 5 تا 6 ماه از زمان آغاز اجرای توافق هسته ای بگویم این توافق کار می کند چون هنوز بسیاری از جنبه های این توافق به آزمون اجرا درنیامده است.
مارک دوبویتز" مدیر بنیاد دفاع از دموکراسی ها نیز با ایراد سخنانی در این پنل گفت  که مشکل عمده این است که ایالات متحده آمریکا در استفاده از تحریم های غیرهسته ای برای اعمال فشار به تهران برای کنار گذاشتن سیاست های مشکل ساز خود، ناکام بوده است.

وزارت خارجه آمریکا: موضوع پرونده تسلیحاتی ایران مختومه شده است

داعش باید برای تمام کشورها نگران کننده باشد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه آژانس این موضوع پرونده تسلیحاتی ایران را بسته است، متذکر شد که آژانس بسیار تخصصی است برای این مسئولیت به خوبی انتخاب شده است.به گزارش ایلنا، جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال و مطالب مطرح شده در این روزنامه با بیان اینکه از گزارش دسامبر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد برنامه هسته‌ای گذشته ایران دفاع می‌کنیم، عنوان داشت: آن گزارش بازتاب ارزیابی‌های پیشین ما از فعالیت‌های ایران بود. ضمن اینکه وجود این ذرات منطبق بر ارزیابی‌های ما از برنامه تسلیحاتی گذشته ایران است و به تنهایی چیزی را ثابت نمی‌کند.
این مقام سیاست خارجی آمریکا با تاکید بر اینکه آژانس این موضوع پرونده تسلیحاتی ایران را بسته است، متذکر شد که آژانس بسیار تخصصی است برای این مسئولیت به خوبی انتخاب شده است.جان کربی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد قرارداد فروش موشک اس ۳۰۰ و اینکه آیا واشنگتن می‌تواند آن را غیرقانونی بخواند، تصریح کرد: هنوز این موضوع و تبعات آن را به صورت جدی بررسی می‌کنیم.
خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره خنثی سازی حمله‌های تروریستی در تهران پرسید که کربی پاسخ داد: گزارش‌ها را دیده‌ایم، اما مقام‌های ایرانی باید در مورد جزییات این رویداد توضیح بدهند.جان کربی با بیان اینکه داعش تهدید علیه همه کشورهاست، افزود: داعش باید برای تمام کشورها نگران کننده باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد