سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

پاسخ بویینگ به کنگره: فروش 100 هواپیمای مسافربری به ایران منوط به تایید دولت آمریکاست

شرکت بویینگ در پاسخ به نگرانی های برخی از نمایندگان کنگره گفته است قرارداد فروش 100 فروند هواپیمای مسافربری به ایران منوط به تایید دولت ایالات متحده آمریکا خواهد بود.
دو نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به مدیر عامل شرکت بویینگ آمریکا با ابراز نگرانی از قرارداد فروش 100 فروند هواپیمای مسافربری این شرکت به ایران، خواستار توقف فروش هواپیما به ایران به دلیل پیامدهای منفی آن بر امنیت ملی آمریکا شدند.
به گزارش عصر ایران به نقل از وب سایت " هیل " جب هنسارلینگ رییس جمهوریخواه کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا و پیتر راسکم عضو کمیته راه و ترابری مجلس نمایندگان با ارسال نامه ای به " دنیس مویلنبرگ " مدیر عامل شرکت بویینگ با ابراز نگرانی از قرارداد اخیر این شرکت با ایران، فروش هواپیماهای مسافربری به ایران را دارای پیامدهای جدی امنیت ملی برای آمریکا دانستند.
آنها در نامه خود مدعی شدند:" ما به طور جدی مخالف فروش بالقوه محصولات قابل تبدیل به ادوات نظامی به کشور اصلی حامی تروریسم هستیم."

رییس جمهوریخواه کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا

جمهوریخواهان کنگره نگران فروش بویینگ به ایران
آنها در نامه خود نوشته اند در پی گزارش های اخیر مبنی بر فروش قریب الوقوع این هواپیماها به ایران ، کنگره خواهان دریافت اطلاعاتی در این باره به منظورارزیابی پیامدهای امنیتی فروش هواپیماهای مسافربری بویینگ به ایران است.در این نامه ادعا شده است که ناوگان حمل و نقل هوایی ایران به طور موثری با ارسال سلاح به گروه های مخالف آمریکا، امنیت ملی واشنگتن را تهدید می کند.
این دو نماینده مدعی شده اند ایران از ناوگان حمل و نقل هوایی خود برای ارسال سلاح ، انتقال نیرو و کمک به گروه هایی چون حماس و حزب الله و دولت بشار اسد در سوریه استفاده می کند. "گروه های تروریستی و دولت های یاغی و سرکشی" که به ادعای این دو نماینده دستانشان به خون آمریکایی ها آغشته است.
نمایندگان، 10 سوال و ابهام خود را درباره قرارداد بویینگ با ایران به شرکت بویینگ ارسال کرده و خواهان دریافت پاسخ این سوالات و ابهام های خود تا اول جولای ( دو هفته دیگر ) شده اند.شرکت بویینگ در بیانیه ای که در اختیار وب سایت هیل قرار داده است تاکید کرده است که با توجه به موافقت دولت ایالات متحده آمریکا با ایران در حال مذاکره است تا به این کشور هواپیمای مسافربری بفروشد.این شرکت در این بیانیه تاکید کرده است که اطلاعات مربوط به مذاکرات خود با مشتریانش را به صورت عمومی اعلام نمی کند اما عرف معمول این شرکت این است که به مشتریان اجازه می دهد پس از عقد قرارداد اطلاعات مربوط به قرارداد از سوی مشتریان اعلام شود.
بویینگ تاکید کرده است که هر نوع قراردادی با ایران مشروط به تایید دولت آمریکا خواهد بود.
سفیر سوریه: رهبر داعش زخمی شده
در رابطه با کشته شدن ابوبکر البغدادی اطلاعات دقیق وجود ندارد اما من دقیقا می دانم که وی زخمی شده است و به زودی کشته خواهد شد.ریاض حداد، سفیر سوریه در روسیه اعلام کرد ابوبکر البغدادی، رهبر داعش زخمی شده و انتظار می رود در آینده نزدیک کشته شود.
به گزارش عصر ایران به نقل از اسپوتنیک، ریاض حداد گفت:" در رابطه با کشته شدن وی اطلاعات دقیق وجود ندارد اما من دقیقا می دانم که وی زخمی شده است. ولی این اهمیت ندارد چون در آینده نزدیک نه فقط سرکرده داعش بلکه بقیه اعضای آن به زودی کشته خواهند شد"
.وزارت خارجه آمریکا: اطلاعی در مورد درگیری ایران در اشنویه کردستان نداریم
 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از مواضع خود در مورد سوریه پایین نیامده اما پذیرای همه دیدگاه‌های مطرح شده از سوی تمامی کشورهای خارجی درگیر در سوریه هستیم.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری وزارت امور خارجه آمریکا، جان کربی در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با اشاره به تاکید ایالات متحده بر گزینه همیشگی‌اش در ارتباط با سوریه یعنی عدم ادامه وضع موجود و دنبال کردن فرآیند‌های سیاسی، آزادی مناطق تحت محاصره و رهیافت‌های سیاسی گفت: تاکید ما بر گزینه‌های خودمان بدان معنی نیست که سایر گزینه‌ها را نادیده می‌گیریم. کربی افزود: جان کری به عنوان یکی از اعضای کابینه در این فرایند درگیر است و سعی می‌کند بقیه گزینه‌های موجود در سوریه را نیز مد نظر قرار دهد. او در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا هسته اصلی دولت با اکراه به دنبال سایر گزینه‌های مطرح شده در سوریه می‌رود و این رویکرد دولت نوعی تردید در آستانه انتخابات ریاست جمهوری است یا خیر، گفت: وزیر امور خارجه تمایلی به رویکردهای دیگر در خصوص سوریه ندارد اما شما می‌دانید که او تا چه حد شخصا در موضوع سوریه انرژی گذاشته و چقدر درگیر مسئله است. بنابراین اطمینان می‌دهم که در روزهای باقیمانده از این دولت، او تمام تمرکز و تلاشش را برای حل مشکل میلیون‌ها سوری خواهد کرد و از این رو پذیرای تمام گزینه‌ها و ایده‌هاست و همه آلترناتیو‌ها، رویکرد‌ها و رهیافت‌های متفاوت را دریافت می‌کند، اما باید بگویم هیچ ایده جدیدی از سوی ایالات متحده یا ورارت امور خارجه مطرح نشده است. خبرنگاری پس از این گفته جان کربی که وزیر امور خارجه آمریکا با تمام وزاری امور خارجه کشورهای عضو گروه حمایت از سوریه و سازمان ملل در ارتباط است و از سوی همه آن‌ها درخواست ارائه دیدگاه دارد پرسید آیا ایران هم جزو این کشورهاست؟ که جان کربی پاسخ داد: نه، اما ما قول می‌دهیم در این رابطه به ترکیه سفر کنیم.
در این نشست خبری سخنگوی وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگاری که از میزان اطلاعات وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص درگیری ایران و پیشمرگه حزب دموکراتیک کردستان در اشنویه پرسیده بود گفت: ما هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداریم.
آیا دیوان به نفع ایران رای خواهد داد؟
در صحنه عمل باید دید که آیا دیوان این عهدنامه را نافذ و معتبر می‌داند یا اینکه به گفتار امریکایی‌ها نسبت به اینکه این عهدنامه محل سوال است، استناد می‌کند.سید علی خرم در روزنامه اعتماد نوشت: موضوع شکایت ایران از امریکا برای در نظر گرفتن غرامت دو میلیارد دلاری در دادگاه بین‌المللی دادگستری، شاید بهترین راه احقاق حقوق ایرانیان باشد. راهی که البته برای به نتیجه رسیدن، مسیر دشواری را هم در پیش دارد. اختلاف بین دو کشور ایران و امریکا از آنجا آغاز شد که در دادگاه‌های امریکایی موضوعی از ابتدا بنا بر اتهام ایران به حمایت از تروریسم شکل گرفت که این پروسه قضایی تا دیوان عالی این کشور نیز دنبال شد.
دیوان عالی امریکا در نهایت طبق قانون تروریسم، ایران را نه تنها محکوم به پرداخت غرامت کرد بلکه اموال و دارایی‌های موجود کشورمان در سیستم مالی امریکا را مسدود و جهت اجرای حکم برداشت کرد. اینک با شکایت ایران از امریکا در دیوان دادگستری بین‌المللی(لاهه)، تنها امید مسوولان دولتی به قضاوت این دیوان است. اما آنچه که ایران در شکایت خود از امریکا به آن استناد کرده، عهدنامه ١٩٥٥ مودت بین دو کشور است. طبق این معاهده طرفین نباید حق و حقوق یکدیگر را ضایع کرده و با حفظ دوستی بین خود در چارچوب دوستی و مودت با هم رفتار کنند. با استناد دولت ایران به این معاهده نکاتی قابل طرح است. نخست آنکه آیا پروسه قضایی که امریکایی‌ها در این مدت پیش برده‌اند در دیوان لاهه مورد ارزیابی مثبت قرار می‌گیرد؟ آیا قضات دیوان آن را نسبت به این موضوع که ایران در برخی از مراحل دادگاه شرکت و ادله خود را ارایه کرده و آنها هم به استناد شرکت ایران موضوع را تمام شده فرض و برای آن حکم صادر می‌کنند، قانع‌کننده می‌دانند؟ اینها از نکاتی خواهد بود که در رسیدگی دیوان مطرح خواهد شد. اما موضوع دوم برداشت میزان غرامت است. آیا این برداشت مطابق با حقوق بین‌الملل بوده و از منظر دیوان قانع‌کننده به نظر می‌آید یا نه اینگونه نخواهد بود.
در این قسمت دو موضوع مورد شکایت است یکی حکم دادگاه و دیگری برداشت پول. اینکه از نظر دیوان این مسائل چگونه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و حق را به چه کسی می‌دهد، برای ایران بسیار سرنوشت‌ساز خواهد بود. اما مساله این است که ایران به عهدنامه مودت و دوستی مصوب ١٩٥٥ بین ایران و امریکا استناد کرده و از این بابت که آیا دیوان به این عهدنامه به‌صورت سند جاری نگاه می‌کند یا خیر مورد سوال است. درست است که عهدنامه از سوی هیچکدام از دو کشور نقض و باطل نشده و همچنان معتبر است اما آیا این اعتبار با توجه به دعواهای تبلیغاتی بین ایران و امریکا و اینکه همواره یکدیگر را دشمن هم خوانده‌اند، به‌طور عملی پا برجا است؟ برای پاسخ به این سوال به گذشته‌ می‌توان نگاه کرد. یک بار در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه این عهدنامه از سوی ایران مورد استناد واقع شده و قضات دیوان آن را در قضیه ایرباس که مربوط به ٢٥ سال قبل است به عبارتی جاری دانستند. اما اینکه امروز هم این معاهده را جاری و نافذ بدانند یا نه جای ابهام دارد. گرچه امیدواریم که همچنان این معاهده نافذ باشد اما در فضای سیاسی ایران و امریکا باید این نکته را در نظر بگیریم که اگر می‌خواهیم به عهدنامه مودت و دوستی بین دو کشور استناد کنیم باید تا حدودی آن را در سیاست رفتاری پیاده و رعایت کنیم در این صورت است که تمام مراجع حقوق بین‌الملل آن را مستحکم دانسته و مورد استناد قرار می‌دهند.
در صحنه عمل باید دید که آیا دیوان این عهدنامه را نافذ و معتبر می‌داند یا اینکه به گفتار امریکایی‌ها نسبت به اینکه این عهدنامه محل سوال است، استناد می‌کند. در این بخش اگر نظر دیوان مثبت باشد و عهدنامه را مستند بداند آن موقع است که نسبت به برداشت پول از سوی دیوان امریکا رای نخواهد داد. از این بابت و به این دلیل که قانون تروریست با نوع دوستی و مودت در تضاد است، امریکایی‌ها باید قبلا علائمی را نسبت به اینکه در ارتباط به تروریست و مودت تغییراتی در نظرات‌شان به وجود آمده است به طرف ایرانی می‌دادند. به هرحال نتیجه این شکایت احتمال دارد چند سال طول بکشد. روال کار حقوق بین‌الملل خیلی طولانی است. دیوان هم ممکن است از دو سال یا بیشتر طول بکشد تا نظر خود را اعلام کند. اگر همه اینها بتواند جایگاه خود را حفظ کند در این صورت دیوان باید به شکلی مطلوب رای موافق با خواسته و نظر ایران بدهد.
افزایش کارمندان خزانه داری آمریکا برای تسریع صدور مجوز دادوستد با ایران
 یکی از مقامات وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه گفت، رئیس اداره آمریکایی مسئول اجرای تحریم ها به منظور کمک به تسریع روند رسیدگی به درخواست های صاحبان مشاغل خواستار داد و ستد با ایران، تعداد کارمندان خود را افزایش داده است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات ایران نیز که معترض هستند کشورشان از ثمره های کامل اقتصادی توافقنامه هسته ای برخوردار نشده است، از آمریکا خواستند تا در زمینه لغو تحریم ها شفاف سازی کند و امضای توافقنامه های تجاری را تشویق کند.
«جان اسمیت» رئیس موقت اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا گفت، این اداره پس از امضای توافقنامه هسته ای تا این مقطع صدها درخواست از بازرگانانی دریاقت کرده که در پی گرفتن مجوز داد و ستد با ایران هستند.
اسمیت در همایشی در واشنگتن افزود، برای کمک به تسریع این روند، واحد صدور مجوز این اداره تقویت شد و تعداد کارمندان این واحد افزایش یافته است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد