سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

یکی از تبعات ناخواسته توافق هسته ای با ایران که رئیس جمهور اوباما به عنوان قدمی تاریخی در جهت صلح و ثبات ستود، این است که می تواند منطقه را بیش از این دچار مخاطره کند. بدون شک اگر آمریکا نتواند کاری برای متوقف ساختن ایران از دستیابی به سامانه موشکی زمین به هوای پیشرفته روسی کند، این خطر افزایش می یابد.

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ بلومبرگ ویو نوشت: یکی از تبعات ناخواسته توافق هسته ای با ایران که رئیس جمهور اوباما به عنوان قدمی تاریخی در جهت صلح و ثبات ستود، این است که می تواند منطقه را بیش از این دچار مخاطره کند. بدون شک اگر آمریکا نتواند کاری برای متوقف ساختن ایران از دستیابی به سامانه موشکی زمین به هوای پیشرفته روسی کند، این خطر افزایش می یابد.

قرارداد خرید اس 300 که می تواند جنگنده یا موشک هایی در فاصله بیش از 100 مایل را ردیابی کرده و هدف بگیرد، در سال 2007 منعقد شد، اما تا این اواخر صورت عملی پیدا نکرده بودو مسئولان ایرانی می گویند در حال حاضر اولین سری موشک ها را از مسکو دریافت کرده اند، وتجیهزات بیشتر در تابستان ارسال می شود.

مسئولان روسی می گویند معامله روسیه خارج از حیطه توافق هسته ای و تحریم های مربوطه سازمان ملل قرار دارد. و درست است که توافق فروش اس 300 پیش از 2010 به انجام رسیده بود که در آن زمان سازمان ملل قطعنامه ای در منع چنین معاملاتی تصویب کرده بود.

این نمی تواند مانع از تلاش آمریکا برای توقف این معامله در شورای امنیت سازمان ملل باشد. و حتی اگر روسیه تلاش برای این اقدام را وتو کند – که به احتمال غریب به یقین چنین می کند – آمریکا به تنهایی قدرت آن را دارد که به طور یکجانبه تحریم های خود را اعمال کند.

در حقیقیت نظام روسیه رابطه تنگاتنگی با برنامه هسته ای ایران دارد که هرچند فعلا محدود است اما در جهت شکوفایی و افزایش توانایی هسته ای پیش می رود: این سامانه می تواند هرگونه حمله آتی به سایت های موشک های بالستیک توسط هر یک از رقبای عرب ایران در منطقه و حتی حملات آمریکا و اسرائیل را با دشواری بسیار روبرو کند.

آنچه بیشتر مایه نگرانی آمریکا است، این است که این اقدام می تواند گامی در جهت توافق های  تسلیحاتی بیشتری میان ایران و روسیه باشد. این موارد می تواند شامل نسل بعدی سامانه پدافند موشکی اس 400، جنگنده های جدید و همچنین ایجاد خط تولید تانک های اصلی جنگی روسی، تی 90، در ایران باشد. اگر هریک از این معاملات پیش از 2021 انجام شود، این می تواند ناقض شروط توافق هسته ای باشد.

همه این ها نشان می دهد که چرا کنگره از دولت آمریکا می خواهد نسبت به معامله اس 300 واکنش نشان دهد. کاخ سفید در این باره کاملا سکوت اختیار کرده است.

دولت آمریکا باید پیش از آنکه در عمل انجام شده قرار بگیرد، قصد خود درباره واکنش به این اقدام را برای کنگره روشن کند. حتی تلاش بی نتیجه برای توقف این معامله در شورای امنیت می تواند پیامی به ایران درباره حل این مسائل برساند. تحریم های آمریکا علیه نهادهای روسی و ایرانی که در این معامله شرکت داشتند می تواند عملی فراتر از فرستادن پیامی ساده باشد.اما پیش از آنکه هر یک از این ها اتفاق بیافتد، اوباما باید به کنگره و مردم آمریکا نشان دهد آیا قصد انجام هیچ اقدامی در این باره دارد یا نه. اعمال تحریم های بی اثر پس از آزمایش های موشکی بالستیک ایران در سال گذشته که ناقض شروط سازمان ملل بود، پس از انجام توافق هسته ای تصویب شد. این امر بدون شک باعث جسارت بیشتر ایران شده است.اوباما و وزیر خارجه جان کری اعتبار خود را صرف توافق عدم دستیابی ایران به تسلیحات اتمی کرده اند، برای همین مصمم بودن آن ها برای حفظ این توافق قابل درک است. اما اگر این به معنای روی گرداندن از رفتارهای ایران در منطقه باشد، آیا توافق هسته ای واقعا ارزش حفظ کردن را دارد؟

المهندس گفت: «مستشاران ایرانی، تحت فرماندهی برادر عزیز، قاسم سلیمانی از همان ابتدای جنگ در کنار ما بوده اند. حضور وی به درخواست دولت و با توافق فرماندۀ نیروهای مسلح عراقی بوده است.»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایل جورناله در گزارشی تحت عنوان «سلیمانی عراق را از چنگ داعش بیرون می آورد» نوشت: «سردار سلیمانی به درخواست دولت عراق در کشور ما می جنگد تا به ارتش منظم این کشور مشاورۀ نظامی دهد.» ابومهدی المهندس، فرماندۀ نیروهای حشد شعبی در سخنانی خطاب به کانال عرب زبان السومریه بر این موضوع تأکید نمود.به گزارش «انتخاب»، این نشریه ایتالیایی در ادامه آورده است: المهندس گفت: «مستشاران ایرانی، تحت فرماندهی برادر عزیز، قاسم سلیمانی از همان ابتدای جنگ در کنار ما بوده اند. حضور وی به درخواست دولت و با توافق فرماندۀ نیروهای مسلح عراقی بوده است.» وی افزود: «عراق قادر است دولت اسلامی را مغلوب سازد. ما هیچ خواسته ای برای بعد از جنگ نداریم، ما فقط از فرایند سیاسی حمایت می کنیم.»روز ٢٢ ماه مه گذشته سید حمید حسینی، نمایندۀ گروه چریکی حشد شعبی بر نقش ایران و سردار سلیمانی در آزادسازی کشور از چنگ تروریسم و محافظت از تمامیت ارضی اش تأکید نمود.«ما محاصره شده بودیم و همه چیز را از دست داده بودیم لیکن این فرماندۀ شجاع با تمام قوایش به کمک ما آمد. من آشکارا می گویم که چنانچه جمهوری اسلامی ایران و رهبرش به ما کمک نمی کردند، امروز عراقی وجود نداشت.»منظور از عبارت حشد الشعبی دهها گروه شبه نظامی است که به منظور مبارزه با داعش در تابستان سال ٢٠١٤ بسیج شدند. این گروه در تماس نزدیک با نیروهای ایران وارد عمل می شود. در یک یادداشت رسمی وزارت خارجۀ ایران آمده است که حضور مستشاران نظامی ایرانی در عراق تحت فرماندهی سردار قاسم سلیمانی قانونی است زیرا دولت این کشور به منظور مقابله با تروریست ها به طور رسمی خواستار آن گردید.در این میان آمریکا وجود دارد که ممکن است در این رابطه کار اندکی انجام دهد (با توجه به اینکه از یک ارتش منظم واقعی در این سرزمین برخوردار نبوده و فقط تعدادی «مستشار» در آنجا در اختیار دارد). دقیقاً ایران است که در عراق فرماندهی عملیات تهاجمی به شهر فلوجه را به دست گرفته است. هزاران تن از نیروهای شیعه پشت دروازه های این شهر تجمع کرده بودند. به عنوان مثال لشکر پنجم ارتش عراق در استان دیاله واقع در شرق کشور تحت فرماندهی گروه بدر قرار دارد.ماه مارس گذشته سلیمانی در خلال مراسمی در تهران گفته بود: «آتش تروریسم منازل برادران سنی ما را در بر گرفته است. گروه های تکفیری هرگز جمهوری اسلامی را به زانو در نخواهند آورد.»«جمهوری اسلامی به منظور دفاع از مردم مسلمان فداکاری می کند. ایران به مقابله با گروهی می پردازد که خود را وقف قاچاق برده کرده است. آیا این کار اشتباهی است؟ جمهوری اسلامی تصمیم گرفته به مقابله با تخریب مساجد و اماکن مقدس مسلمانان بپردازد. آیا این اشتباه است؟»سرانجام آمریکا و ایران به نام یک دشمن مشترک در یک جبهه می جنگند.

المانیتور در گزارشی به دلایل حمایت ایرانیان از برنی سندرز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته است.

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ المانیتور در گزارشی به دلایل حمایت ایرانیان از برنی سندرز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخته است.به گزارش «انتخاب»، المانیتور درباره انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا با یکی از مسئولان دولت ایران گفتگو کرد. او که خواستار عدم افشای نامش بود، گفت: «هیلاری کلینتون نامزدی است که شانس واقعی برای پیروزی دارد. احتمال پیروزی سندرز بعید به نظر می رسد. با این حال ما ضرب المثلی در ایران داریم که می گوید اگر دوغ شود عالی می شود». که اشاره به سناریوی غیرممکنی دارد که ممکن است در رویا عملی شود.وی اضافه می کند: «ما به دقت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را بررسی می کنیم. ما در مراکز تحقیقاتی خود جلسات بسیاری را درباره این انتخابات و تاثیرات بالقوه آن را توسط کارشناسان زبده بررسی کرده ایم. در این زمان دولت ایران قصد اعلام هیچ اظهار نظری درباره هیچ یک از نامزدها ندارد، چرا که این انتخابات هنوز در مرحله مقدماتی قرار دارد. با این همه، ما پیش بینی های خود را انجام داده ایم.این مسئول درباره سندرز می گوید: «هر چند شانس موفقیت سندرز پایین است ... پیش بینی ما این بوده که اگر بتواند به کاخ سفید راه پیدا کند، احتمالا می تواند بسیاری از مشکلات بین ایران و آمریکا را حل کند، چنان که اوباما هم توانست برخی از مسائل آمریکا با کوبا را برطرف کند، و همچنین می تواند دیوار بی اعتمادی میان دو کشور را از میان بردارد.این عضو مشاور دولت درباره نامزد پیشتاز جمهوری خواهان می گوید: «در مقایسه با کلینتون، ترامپ می تواند برای ایران کمتر مساله ساز شود، زیرا او تا حد زیادی انزواطلب است. هرچند کلینتون در طول هفته های گذشته لحن آرام تری نسبت به ایران داشته، به نظر ما این مسئله مربوط به خبر عضویت مشاوران جدید و عمگرایی به کمپین او می شود. با این وجود ما معتقدیم اگر او وزیر خارجه آمریکا می ماند، امکان دستیابی به توافق هسته ای وجود نداشت».

المانیتور همچنین با یک ایرانی امریکایی، گفتگو کرد که عضو داوطلب کمپین سندرز است. او می گوید کمپین های سندرز و ترامپ بیشترین تعداد داوطلبان، و همکاری شهروندان را با خود داشته اند. بخشی از کارهایی که ما به عنوان عضوی از کمپین سندرز انجام داده ایم گفتگو با رای دهنده ها، رفتن به در خانه های رای دهندگان و فعالیت در شبکه های رسانه های اجتماعی بوده است.وی اضافه می کند: «سندرز بهترین گزینه برای جامعه ایرانی-آمریکایی و به طور کلی جامعه مهاجران است. سندرز موضع بسیار بهتری نسبت به ایران دارد. او میل کمتری به جنگ طلبی دارد. او 40 سال گذشته را صرف مبارزه برای آزادی و عدالت کرده است. فردی با چنین بینشی می تواند منافع جمعیت مهاجران را حفظ کند. این بینش است که علاقه ایرانیان را جلب کرده و آن ها را به سوی سندرز متمایل می کند».در میان تبلیغات فارسی زبان در کمپین سندرز این شعار به زبان فارسی به چشم می خورد که می گوید: «آینده ای که به آن اعتقاد داریم». پیش از انتخابات مقدماتی دموکرات ها در کالیفرنیا از 3,000 ایرانی مقیم کالیفرنیا از طریق فیس بوک به رویداری دعوت شدند که آن ها را به رای دادن به سندرز تشویق می کرد.کریم یاوری فعال دانشجوی در تهران است که از سندرز حمایت می کند. نظر او را درباره این حمایت و شباهت او با برخی سیاست مداران ایرانی جویا شدیم. او می گوید: «کمپین سندرز در فرصت کوتاهی توانست میلیون ها جوان را در مدت تنها چند ماه به خود جذب کند. او شباهت زیادی با سیاستمداران اصلاح طلب ایران دارد، و به همین دلیل ما علاقه زیادی به کمپین و برنامه های او داریم. او درباره خواسته های اجتماعی و اقتصادی مردم در یکی از پیشرفته ترین جوامع جهان سخن می گوید.

مترجم: محمد صفری

هادی رضایی، رئیس پلیس بزرگترین استان عراق، انبار، در گفتگو با AFP گفت: « ما 546 مظنون تروریستی را که قصد داشتند با سوءاستفاده از خروج خانواده های غیرنظامی در دو هفته گذشته از فلوجه خارج شوند را بازداشت کردیم».

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ نیوزویک نوشت: به گفته نیروهای عراقی شبه نظامیان داعشی تلاش می کنند خود را در میان شهروندانی که از فلوجه فرار می کنند جا دهند تا بتوانند از این شهر فرار کنند.به گزارش «انتخاب»، نیروهای بغدادی بیش از 500 نفر از افراد مظنون به عضویت در داعش را دستگیر کردند که تلاش داشتند ازحمله نظامی که تحت حمایت شبه نظامیان شیعه برای بازپسگیری فلوجه انجام شده فرار کنند. این شهر از ژانویه 2014 توسط داعش به اشغال درآمده بود.

هادی رضایی، رئیس پلیس بزرگترین استان عراق، انبار، در گفتگو با AFP گفت: « ما 546 مظنون تروریستی را که قصد داشتند با سوءاستفاده از خروج خانواده های غیرنظامی در دو هفته گذشته از فلوجه خارج شوند را بازداشت کردیم».او که از جنوب شرقی فلوجه خبر می داد گفت: «بسیاری از آن ها از اوراق هویت تقلبی استفاده می کردند».

نیروهای عراقی مردان جوان و نوجوان را که از شهر گریخته اند تحت نظارت قرار داده اند. آن ها در حال بازجویی از تمام افراد مضنون به عضویت در داعش هستند.

شبه نظامیان داعشی در شهر رمادی در غرب عراق هم از این تاکتیک استفاده کردند، که در ماه دسامبر به دست نیروهای عراقی و با حمایت نیروهای اوتلاف آزاد شد. و در شهر سیرت در لیبی هم اعضای این گروه ریش و موهای بلند خود را می تراشند تا بتوانند بدون شناسایی شدن از این شهر فرار کنند.

هزاران غیرنظامی از فلوجه خارج شده اند و نیروهای عراقی گفته اند بعضی از شبه نظامیان مضنون به اقدامات ناقض حقوق بشر در بازپس گیری این شهر هستند. بغداد روز دوشنبه اعلام کرد تحقیقاتی در احتمال سوء استفاده و آزار شهروندانی که از شهر تحت اشغال داعش فرار می کنند را آغاز کرده است.

لیزا گراند، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در عراق می گوید، بیش از 40,000 نفر از این شهر فرار کرده اند، اما هنوز 50,000 نفر در این شهر باقی مانند و مورد تهدید حملات داعش قرار دارند.فلوجه شهری در غرب عراق و تحت اشغال داعش است. اگر نبرد فلوجه با موفقیت نیروهای عراقی همراه شود، شهر بعدی برای تصرف مقر شمالی داعش در موصل است، که این گروه از ژوئن 2014 آن را در تصرف خود داشته و رهبر داعش، ابوبکر بغدادی اولین سخنرانی خود را در این شهر ایراد کرده بود.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پلیس آمریکا اعلام کرد که یک مهاجر ایرانی در ایالت تگزاس اقدام به گروگان گیری کرده است.  
به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه Heavy، پلیس آمریکا مدعی شده است که مرد مسلحی که 2 نفر را در وال مارت محلی گروگان گرفته است، یکی از کارکنان فروشگاه بوده است که با کارفرمای خود مشاجره کاری داشته است و دلیلی وجود ندارد که این حادثه تروریستی بوده باشد.  
سرگرد برنت باربی گفت: مظنون 54 ساله، "محمد مقدم" نام دارد که مدیر فروشگاه و یک فرد دیگر را پس از مشاجره درباره ارتقای شغلی گروگان گرفته است.  
باری گفته است که مقدم تا پیش از درگیری، نیروی فروشگاه وال مارت بوده است. از محمد مقدم به عنوان یک مهاجر ایرانی یاد شده که 8 سال پیش همراه با خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرده است.  پلیس شهر آماریلو در ایالت تکزاس آمریکا اعلام کرد که در یک فروشگاه والمارت در شهرک پنهندل تیراندازی شده و تعدادی در این فروشگاه گروگان گرفته شده‌ بودند، اما فرد مهاجم ظاهرا در اثر تیراندازی پلیس کشته شده است. در این حمله گروگان های جان سالم به در بردند.
منبع: فرارو

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد