سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

واشنگتن، رفع جو روانی تحریم‌ها را به تغییر رفتار ایران منوط کرد

خبرگزاری فارس: واشنگتن، رفع جو روانی تحریم‌ها را به تغییر رفتار ایران منوط کرد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به اظهارنظر وزیر خارجه ایران مبنی بر لزوم تلاش بیشتر واشنگتن در خصوص رفع جو روانی ناشی از تحریم‌های ایران پاسخ داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که مقامات ایران از بد قولی آمریکا در برجام سخن می‌گویند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری تاکید کرده که مشخص شدن رفع تحریم‌ها به تغییر مواضع منطقه‌ای ایران مرتبط است.محمدجواد ظریف روز سهش نبه در نشست اسلو فروم درباره برجام گفت: «من معتقدم که همگی باید این نکته را بدانند که یک توافق بین‌المللی در صورتی بادوام خواهد بود که همه افراد شریک در آن از توافق بهره ببرند».وزیر خارجه ایران افزود: «ما بر این باوریم که برنامه جامع اقدام مشترک یک توافق برد - برد است. اجرای این توافق نیز اجرایی برد - برد بوده است، بنابراین همه این احساس را دارند که فواید و مزایایی وجود دارد».ظریف تصریح کرد: «آمریکا روی کاغذ تحریم‌ها را برداشته است اما تاثیرات روانی ناشی از سال‌ها وضع این تحریم‌ها همچنان وجود دارد و من معتقدم که امریکا باید نقشی بسیار فعال‌تری در برداشتن جو روانی تحریم ها ایفا کند».

او افزود: «من برای رفع این تاثیرات رایزنی‌های خوبی با خانم موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشتم فردا صبح هم با آقای کری گفتگو خواهم کرد. ما باید در عمل شاهد تحقق وعده‌ها باشیم و به ویژه مردم ایران باید تاثیرات رفع تحریم‌ها را ببینند».در نشست خبری روز سه شنبه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، از جان کربی سوالی در این زمینه مطرح شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با پیش کشیدن مواضع منطقه‌ای ایران از قبیل موضوع حزب‌الله، برداشته شدن جو روانی حاصل از تحریم‌های آمریکا را به تغییر مواضع ایران مرتبط دانست.جان کربی گفت: «آنچه شاید به برداشته شدن برخی از این بقایای جو روانی کمک کند، توقف فعالیت‌های ثبات زدای ایران خواهد بود اقداماتی که آنها همچنان ادامه می‌دهند».این مقام آمریکایی افزود: «آنچه تجارت را محتاط و ساکت می‌کند، فقدان تلاش آمریکا نیست بلکه وقتی آنها(تجار و بازرگانان) می‌بینند که به حزب‌الله موشک‌ داده می‌شود، موشکهایی که به ناوهای آمریکایی شلیک شده‌اند و حمایت از گروه‌های تروریستی ادامه می‌یابد، این تجارت و تاجران را نگران می‌کند».سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری از کنفرانمس خبری در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این کشور به شرکت بوئینگ مجوز لازم برای فروش هواپیما به ایران داده است یا نه هم پاسخ داد.

کربی با بیان اینکه نمی‌تواند به این موضوع بپردازد، افزود که بر اساس مفاد توافق هسته‌ای، ایران اجازه دارد که هواپیمای مسافربری داشته باشد.

ارزیابی «توان» آمریکا برای وارد کردن ضربه‌ی اول به ایران

آمریکا درگیر بحران اقتصادی است. طبیعی است که لشکرکشی نیاز به بودجه‌ای مضاعف دارد. آمریکا برای شروع جنگی جدید، به بودجه‌ی بیشتری نیاز دارد و این بودجه از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی پولی استقراض می‌شود.

به گزارش مشرق، در این قسمت بنا داریم تا «توان» آمریکایی‌ها برای شروع یک منازعه‌ی فیزیکی به‌صورت جنگ علیه ایران را مورد بررسی قرار دهیم. به‌طور خاص در اینجا به بررسی شرایط و ناتوانی‌های ایالات‌متحده‌ی آمریکا می‌پردازیم. به این دلیل که مقامات این کشور بیشتر از گزاره‌ی بهره‌گیری از گزینه‌ی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کنند.

در اینجا تلاش می‌کنیم انواع مختلف ناتوانی‌های این کشور را برشمریم. بنابراین سوای از امکانات نظامی و استراتژیک جمهوری اسلامی که در مبحث پیش به‌طور مفصل درخصوص آن صحبت شد، آنچه در اینجا مورد بررسی قرار خواهد گرفت، ناتوانی آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین تهدیدکننده‌ی ایران، برای وارد کردن به‌اصطلاح «ضربه‌ی اول» به ایران است. در اینجا اشاره خواهیم کرد که سوای از اینکه زمینه برای درگیری نظامی آمریکا علیه ایران مهیا نیست، آمریکا با توجه به چند عامل، از جنگ مستقیم نظامی علیه ایران پرهیز می‌کند.

الف) ناتوانی نظامی: در گزارش راهبردی شاخص قدرت نظامی آمریکا در سال 2015، که وضعیت قدرت نظامی این کشور را بررسی کرده است، توان ارتش از لحاظ ظرفیت و قابلیت در سطحی پایین‌تر از سطح متوسط «جزئی» قرار دارد و از لحاظ آمادگی نیز در سطح نسبتاً پایین قرار گرفته است.[1]ایران کشوری شبیه افغانستان و عراق نیست که آمریکایی‌ها ظرف چند هفته توان فلج کردن آن را داشته باشند.

پتانسیل‌های ایران برای زمین‌گیر کردن آمریکایی‌ها بسیار فراوان است. لذا باز کردن جبهه‌ای جدید علیه این کشور، نیاز به توان نظامی بسیار فراوانی دارد. چراکه ایجاد جبهه‌ی جدیدی با وسعت ایران، صرفاً امری نظری نیست. همین گزارش می‌افزاید ارتش آمریکا جهت انجام فعالیت‌هایی فراتر از این [یک منازعه‌ی منطقه‌ای جدید] با مشکلاتی روبه‌رو خواهد شد و مطمئناً از تجهیزات کافی جهت پرداختن تقریباً هم‌زمان به دو رویداد منطقه‌ای عمده برخوردار نیست.

این گزارش اضافه می‌کند کاهش مداوم منابع مالی و متعاقباً تنزل نیروی نظامی باعث شده تا این نیرو تحت فشارهای چشمگیری قرار گیرد. فرایندهای اساسی نگهداری و تعمیر به تعویق افتاده‌اند، واحدهای کمتری (عمدتاً پلتفرم‌های نیروی دریایی و نیروهای عملیات ویژه) در معرض فرایند استقرار عملیاتی چرخشی و طولانی‌مدت‌تر قرار می‌گیرند، مهلت استفاده از تجهیزات قدیمی تمدید می‌شود.[2]

ب) ناتوانی اقتصادی:آمریکا کشوری درگیر بحران اقتصادی و بانکی و بدهکار به نظام اقتصادی بین‌المللی است. طبیعی است که لشکرکشی نیاز به بودجه‌ای مضاعف دارد. آمریکا برای شروع جنگی جدید به بودجه‌ی بیشتری نیاز دارد و این بودجه از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی پولی استقراض می‌شود. اقتصاد آمریکا اقتصادی رو به زوال و دچار بحران است و طبیعی است که در چنین شرایطی، امکان ایجاد جبهه‌ای جدید برای لشکرکشی‌های این کشور فراهم نمی‌شود.

ج) عدم اقبال به جنگ مستقیم در مردم آمریکا:نظرسنجی‌ها نشان‌دهنده‌ی این است که مردم آمریکا به‌شدت از وقوع یک جنگ جدید گریزان هستند. نمودار زیر برخی از نظرسنجی‌ها را اعلام خواهد کرد

مؤسسه‌ی نظرسنج

کشور

درصد مخالفان جنگ

درصد موافقان جنگ

سال

نظر روزنامه‌ی نیویورک‌تایمز و شبکه‌ی سی‌بی‌اس[3]

افغانستان

69

23

2011

گالوپ[4]

افغانستان

60

40

2014

گالوپ[5]

سوریه

51

31

2013

این موضوع جنگ‌گریزی به‌علاوه‌ی حمایت مردم آمریکا از مذاکره برای حل موضوع هسته‌ای ایران، سبب شده است تا مردم این کشور تمایلی به شروع جنگی جدید توسط این کشور در ایران نداشته باشند و متعاقباً نخبگان این کشور نیز چنین اراده‌ای نداشته باشند.*
پی نوشت ها
[1]. http://www.heritage.org/events/2015/02/index-of-military-strength-launch
[2]. http://www.heritage.org/events/2015/02/index-of-military-strength-launch
[3]. http://www.nytimes.com/2012/03/27/world/asia/support-for-afghan-war-falls-in-us-poll-finds.html?_r=0
[4]. http://www.gallup.com/poll/167471/americans-view-afghanistan-war-mistake.aspx
[5]. http://www.gallup.com/poll/164282/support-syria-action-lower-past-conflicts.aspx

پایگاه برهان

عربستان در خرید سلاح رکورد زد 

  

میزان فروش سلاح درسطح جهان درسال 2015 به بالاترین سطح خود در دهه گذشته رسید.

العالم: خبرگزاری بلومبرگ درمقاله ای نوشت: عربستان سعودی رتبه اول جهان را درزمینه خرید سلاح کسب کرده و درنتیجه افزایش خرید سلاح از سوی عربستان سعودی به میزان حدوداً 20 درصد، بازار سلاح جهانی درسال 2015 بالاترین میزان فروش را داشته است.

خبرگزاری بلومبرگ درمقاله ای نوشت: عربستان سعودی رتبه اول جهان را درزمینه خرید سلاح کسب کرده و درنتیجه افزایش خرید سلاح از سوی عربستان سعودی به میزان حدوداً 20 درصد، بازار سلاح جهانی درسال 2015 بالاترین میزان فروش را داشته است. 

براساس این گزارش، فروش سلاح در جهان در سال گذشته به میزان 10 درصد افزایش داشته و به 65 میلیارد دلار رسیده است؛ این درحالیست که این میزان درسال 2014 ، 58 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده است.خبرگزاری بومبرگ که متخصص درامور اقتصادی و مالی است، به نقل از گزارش شرکت "IHS" آورده است " میزان خرید سلاح عربستان در سال 2015 به علت حمله این کشور به یمن به میزان 50 درصد افزایش یافته و به 9 میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده است.

 

 

براساس این گزارش، همچنین دیگر کشورهای خاورمیانه و منطقه جنوب شرق آسیا میزان خرید سلاح خود را افزایش دادند.

دراین گزارش آمده است که مصر با هزینه کردن 2 میلیارد و 300 میلیون دلار در سال 2015 ، رتبه چهارم جهان را به عنوان بزرگ ترین وارد کننده سلاح به دست آورد. عراق نیز مبلغی تقریباً مشابه با مصر را هزینه خرید سلاح کرده است.این گزارش پیش بینی کرده که درسال های آینده به علت کاهش قیمت نفت، میزان خرید سلاح از سوی کشورهای صادر کننده نفت کاهش یابد."بن مورز" کارشناس اسلحه جهانی همچنین پیش بینی می کند که روسیه که بعد از آمریکا در این گزارش رتبه دوم فروش سلاح را به دست آورده است، قراردادهای تسلیحاتی با ایران به ارزش 40 تا 60 میلیارد دلار امضا کند.دراین گزارش، نام آمریکا همچنان به عنوان بزرگ ترین کشور صادر کننده سلاح ذکر شده است واین کشور سلاح هایی به ارزش 23 میلیارد دلار فروخته است که 8 میلیارد و و 800 میلیون دلار آن به منطقه خاورمیانه فروخته شده و انتظار می رود که با آغاز صادرات جنگنده های اف –  35، میزان فروش این کشور به 30 میلیارد دلار برسد.

با رای اعراب، برای اولین بار؛ اسرائیل رئیس کمیته حقوقی سازمان ملل شد

اسرائیل برای نخستین بار به ریاست یکی از کمیته های دائم سازمان ملل متحد انتخاب شد.

به گزارش عصر خبر به نقل از رویترز، این برای نخستین بار است که اسرائیل به ریاست یکی از 6 کمیته دائم سازمان ملل متحد از زمان پیوستنش به این سازمان در سال 1949 انتخاب می شود.با وجود اینکه این ریاست نمادین و سمتی تشریفاتی است، ریاست این کمیته از سوی نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحده به این رژیم این فرصت را خواهد داد تا نقش بیشتر و موثرتری را در  سازمان ملل ایفا کند.
 کمیته حقوقی سازمان ملل، بر مسائل مربوط به قوانین بین الملل نظارت می کند مجمع عمومی سازمان ملل متحد 6 کمیته دائم دارد که گزارش هایی را به آن ارائه می دهد. این کمیته ها شامل خلع سلاح، اقتصاد و مسائل مالی، حقوق بشر، مبارزه با استعمار، بودجه سازمان ملل و مسائل حقوقی است.
ریاض منصور رئیس هیئت فلسطین در سازمان ملل متحد با انتقاد از نتایج این انتخابات که به انتصاب نماینده اسرائیل منجر شد، گفت که اعراب و کشورهای مسلمان برای جلوگیری از ریاست اسرائیل تلاش کردند.وی در گفت وگو با خبرنگاران اسرائیل را بزرگترین ناقض حقوق بین الملل خواند.
اسرائیل توانست در انتخابات کمیته حقوقی سازمان ملل از مجموع 175 رای 109 رای کسب کند و پیروز شد. 193 کشور جهان در سازمان ملل نماینده دارند. سوئد با 10 رای در جایگاه دوم پس از اسرائیل قرار گرفت.با وجود تلاش کشورها عربی برای جلوگیری از پیروزی نماینده اسرائیل اما 4 کشور عربی به نفع ریاست تلآویو بر این کمیته رای دادند.
منصور تاکید کرد که اتحادیه عرب و 57 عضو سازمان همکاری اسلامی با انتخاب اسرائیل مخالفت کردند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد