سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نیوزویک:

نتانیاهو برای سومین بار از پاییز 2015 تاکنون از مسکو بازدید کرده است تا این بار 25مین سال رابطه دیپلماتیک روسیه و اسرائیل را جشن بگیرد. چنین رابطه دوستانه ای میان طرفین در چنین شرایطی موجب ایجاد سوالاتی می شود.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چرا نتانیاهو مدام با پوتین دیدار می کند؟ / اسرائیل می خواهد، از طریق روس ها به ایران فشار بیاورد

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ نیوزویک نوشت: نتانیاهو برای سومین بار از پاییز 2015 تا کنون از مسکو بازدید کرده است تا این بار 25مین سال رابطه دیپلماتیک روسیه و اسرائیل را جشن بگیرد. چنین رابطه دوستانه ای میان طرفین در چنین شرایطی موجب ایجاد سوالاتی می شود.

به گزارش «انتخاب»، این نشریه در ادامه آورده است: تا یک ربع قرن پیش کرملین و تل آویو سوای روابط مرسوم بین المللی ارتباط مستقیمی با یکدیگر نداشتند. از نظر شوروی سابق اسرائیل متحد آمریکا محسوب می شد، و حتی در سال 1975 به سازمان ملل پیشنهاد داد صهیونیسم را در ردیف نژادپرستی قرار دهد، و از آن سو اسرائیل نیز به مسکو به چشم حامی کشورهای مخالف از جمله سوریه و مصر نگاه می کرد.

حالا اوضاع کاملا عوض شده. روزنامه اسرائیلی هآرتص در شب دیدار نتانیاهو با پوتین اعلام کرده "روابط میان اسرائیل و روسیه هیچ وقت بهتر از این نبوده". پوتین و نتانیاهو دلایل مختلفی برای همکاری دارند و بعید نیست دو طرف زمینه های بیشتری برای همکاری در آینده پیدا کنند.

هر دو دولت در حال اجرای عملیات نظامی در سوریه جنگ زده هستند. به دلیل آنچه اشتباه در ارتباط اعلام شد در نوامبر 2015 یک جنگنده روسی به دست جنگنده های ترکیه ای ساقط شد. استفان استفانویچ از شورای روابط بین الملل معتقد است این دلیل مهمی است تا کانال های ارتباطی قوی باز نگه داشته شود.

او می گوید: «این رابطه که بین دو دولت مشاهده می شود چیز عجیب و غریبی نیست. روسیه سال قبل خود را وارد نبردهای منطقه کرد. اسرائیلی ها می خوهند خطر تصادم در عملیات نظامی دو طرف را به حداقل برسانند. آنچه در پی از شلیک ترکیه به جنگنده روسی رخ داد را در نظر بگیرید. اسرائیلی ها نمی خواهند این اتفاق برای جنگنده های آن ها بیافتد».

داراگ مک دول، تحلیل گر ارشد حوزه اروپا و آسیای مرکزی در ورسیک میپل کرافت می گوید: « برای تل آویو، رابطه با مسکو ابزاری فراهم می کند تا بر سوریه و ایران فشار بگذارد».

با آنکه در گذشته آمریکا حامی قدرتمند امنیت اسرائیل در برابر ایران محسوب می شد، نتانیاهو موضعی کاملا مخالف دولت اوباما در زمینه توافق هسته ای با تهران گرفته است.

در همین حال، روسیه تامین کننده مهم تسلیحاتی برای ایران است و اخیرا سامانه موشکی اس 300 را در اختیار این کشور قرار داده است. اسرائیل امیدوار است از رابطه نزدیک خود با روسیه استفاده کرده تا از دستیابی شبه نظامیان تحت حمایت ایران از این تسلیحات جدید جلوگیری کند.

مک دول اضافه می کند: «اسرائیل از مخالفت خود با تحویل اس 300 به ایران عقب کشیده و تمرکز خود را بر آن داده که از دستیابی نیروهایی از جمله حزب الله به این تسلیحات جدید جلوگیری کند».

پوتین نیاز به حمایت در سوریه دارد

با ادامه عملیات نظامی سوریه در سوریه مسکو جایگاه خود در این منطقه را تثبیت کرده، و اکنون پایگاه نظامی هوایی کاملا فعال و نیروی دریایی تقویت شده ای مستقر در طرطوس دارد. اگر روسیه قصد داشته باشد حضور خود در خاورمیانه را با استقرار در سوریه برای زمانی طولانی ادامه دهد، اسرائیل می تواند متحد استراتژیکی برای آن باشد.

مک دول می گوید: « همکاری با اسرائیل اطلاعات عمیق تری درباره بازیگران منطقه ای به روسیه می دهد که به ویژه در زمینه ضد تروریسم کمک بسیاری به آن ها می کند».

اطلاعات نظامی پیچیده اسرائیل درباره همسایه اش سوریه و مناطق دیگر سرمایه مهمی برای مسکو است. مهم تر از آن، هر دو کشور دو اوضاع سوریه سهم دارند و همکاری و انعطاف بیشتر دو طرف این را تضمین می کند که تصمیماتی مانند ساقط کردن جنگن ه روسی توسط ترکیه بار دیگر تکرار نمی شود.

نتانیاهو می خواهد تسلط خود را بر بلندی های جولان حفظ کند

رهبر اسرائیل در دیدارش از مسکو بر موضع خود تاکید کرد که نمی خواهد از کنترل نیروهای اسرائیلی بر بلندی های جولان عقب بکشد، و کنترل بر این منطقه را خط قرمز خود اعلام کرد. هرچند بلندی های جولان رسما به سوریه تعلق دارند، اما از سال 1967 در کنترل نیروهای اسرائیلی قرار داشته اند.

روسیه قوی ترین متحد دولت سوریه است و روابط نزدیک با کرملین بدون شک قدرت نتانیاهو را در صورتی که بخواهد حمایت بین المللی را برای کنترل بر این منطقه جلی کند، تقویت می کند.

پوتین می تواند حضور آمریکا در خاورمیانه را کاهش دهد

روسیه در جلب شرکای غرب مانند ترکیه و عربستان برای حمایت از جبهه حامیان اسد در سوریه ناکام بوده است. با این حال، شراکت با اسرائیل که متحد آمریکا است می تواند به اعتبار این کشور به عنوان قدرتی دیپلماتیک با کنار زدن آمریکا از معادله استفاده کند.

مک دول می گوید: «روسیه و اسرائیل مدتی است که در مسائل امنیتی با هم همکاری داشته اند، هرچند آمریکا همچنان متحد اول اسرائیل در زمینه امنیتی باقی مانده است. برای روسیه تقویت رابطه با اسرائیل بخش مهمی از تلاش کلی آن برای ایجاد جای پای استوار و پایدار در خاورمیانه و در عین حال کاهش نفوذ آمریکا در منطقه است».

نتانیاهو امیدوار است رای های طرفداران روسیه را تقویت کند

خارج از شوروی سابق، اسرائیل رتبه سوم را در دارا بودن شهروندان روس زبان در جهان دارد. هرچند احساسات یهود ستیزانه در اکثر بخش های شوروی سابق مشکلی اساسی بود، و حتی در کشورهایی که سابقا کمونیست بودند  ادامه پیدا کرد، پوتین تلاش کرده خود را دوست جامعه یهود روسیه نشان دهد. به نظر مک دول، این می تواند در انتخاب دوباره دولت اسرائیل تاثیر شایانی داشته باشد.

او می گوید: «در سطحی بنیادی تر، این تغییرات در روابط ناشی از در حال افزایش تحرکات جامعه یهودیان مهاجرت کرده از شوروری سابق به اسرائیل است. حزب اسرئیل بیتینیو که وزیر دفاع آویگدور لیبرمن در آن عضویت دارد بر اسرائیلی های اصلالتا روس به شدت اتکا کرده و آن ها تاثیر فزاینده ای در فرآیند رای گیری پیدا کرده اند.

نویسنده: دیوید شارکوف

بن‌سلمان: عربستان 20 درصد هزینه تبلیغات کلینتون را می‌دهد

خبرگزاری فارس: بن‌سلمان: عربستان 20 درصد هزینه تبلیغات کلینتون را می‌دهد

پسر شاه عربستان گفت که کشورش مثل همه انتخاباتهای گذشته آمریکا، امسال هم بخشی از هزینه تبلیغات دو حزب آمریکایی از جمله 20 درصد هزینه تبلیغات هیلاری کلینتون را پرداخت می‌کند؛ سپس این خبر حذف شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد بن سلمان» وزیر دفاع، جانشین ولی‌عهد و پسر شاه سعودی دیروز وارد واشنگتن شد و دیشب با «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد.

همزمان با آغاز این سفر، سخنان او در خبرگزاری رسمی اردن «پترا» که این رسانه دولتی اردنی آن را ساعاتی بعد از انتشار، از خروجی حذف کرد، جنجال برانگیز شده است.

پترا در گزارشی با عنوان «جانشین ولی‌عهد عربستان به آمریکا می‌رود»، به نقل از بن سلمان نوشت که عربستان 20 درصد هزینه تبلیغات هیلاری کلینتون نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را می‌دهد؛ این خبر ساعاتی بعد از روی خروجی وبسایت خبرگزاری اردن حذف شد.

خبرگزاری اردن با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد که «آنچه برخی رسانه‌ها به نقل از پترا درباره جانشین ولی‌عهد درست نیست و سایت این خبرگزاری دچار اختلال فنی شده است...». این خبرگزاری مدعی شده است که وبسایتش هک شده و این خبر را مسئولان خبرگزاری منتشر نکرده‌اند.

طبق گزارش حذف شده «پترا»، بن سلمان به حمایت سخاوتمندانه کشورش از نامزدان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا اشاره کرده و گفته است که «عربستان طی سالهای گذشته از حمایت مالی تبلیغات انتخاباتی دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات دریغ نکرده است... طبق معمول عربستان 20 درصد تبلیغات انتخاباتی هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات را در انتخابات پیش‌رو پرداخت می‌کند در حالی که برخی نیروهای موثر در کشور این حمایت از کلینتون را به این دلیل که زن است، نمی‌پسندند».

«مجتهد» فعال توییتری سعودی مشهور، در واکنش به این خبر و حذف آن نوشت که این مسئله برای کلینتون دردسر خواهد شد. مجتهد با توجه به قانون آمریکا که دریافت کمک مالی از دولتهای خارجی را برای انتخابات، جرم تلقی می‌کند، نوشت «این ابله (در اشاره به بن سلمان) این را نفهمیده است.. برای همین خبرگزاری پترا، خبر را حذف کرده است».

پیشتر بن سلمان در گفت‌وگو با وبگاه خبری «بلومبرگ» آمریکا گفته بود که «عربستان در انتخابات آمریکا دخالت نمی‌کند. ما آن را از امور داخلی این کشور قلمداد می‌کنیم».

وبگاه میدل‌ایست آی با اشاره به این موضوع نوشته است که «اولین بار نیست که هیلاری کلینتون به استفاده از پول عربستان در تبلیغات انتخاباتی متهم می‌شود». رند پل نماینده حزب جمهوری‌خواه پیشتر گفته بود که کلینتون از عربستان کمک مالی می‌گیرد. رند پل گفته بود «کلینتون نمی‌تواند در این ادعا خود که حامی حقوق زنان است صادق باشد، در حالی که از عربستانی کمک مالی می‌گیرد که زن را شهروند درجه دو حساب می‌کند».

روزنامه الاخبار لبنان نیز در این خصوص نوشت: این گزارش خبرگزاری پترا همزمان با سفر بن سلمان به آمریکا منتشر سپس از خروجی آن حذف شد... این اتفاق، لغزش جدیدی از طرف سعودی‌هاست که قربانی‌اش ممکن است هیلاری کلینتون باشد.

الاخبار افزود: این روزها عادی شده است که اعضای خاندان حاکم بر عربستان حرف‌های جنجالی بزنند و بعد بدون اینکه از آن عقب‌نشینی کنند، خبرش حذف می‌شود.

چندی پیش نیز روزنامه الوطن عربستان به نقل از ولی‌عهد این کشور -محمد بن نایف- نوشت که جنگ یمن بیش از انتظار طول کشیده و متحدان عربستان به ماموریت‌های خود در جنگ یمن عمل نکرده‌اند.

بن نایف همچنین اذعان کرده بود که عربستان انتظار داشت طبق وعده‌ها،‌ با کمک ترکیه و آمریکا، نظام سوریه ساقط شود اما هیچ یک از وعده‌ها عملی نشد.

وبسایت روزنامه الوطن ساعتی پس از انتشار این گزارش، آن را از خروجی خود حذف کرد و مدعی شد که سایتش هک شده است.

مجتهد در خصوص سفر بن سلمان به آمریکا نوشته است که «او خیلی خوشحال است که در شرکت [حمل و نقل] اوبر (Uber) به ارزش 13 میلیارد ریال (سعودی) سرمایه‌گذاری کرده. به همین دلیل احتمالا در سفرش به آمریکا به سانفرانسیسکو هم برود. او پیشاپیش تعداد زیادی اتاق در هتل ورمونت و 50 خودرو کادیلاک 2016 و تعداد زیادی خودرو سکالید و مرسدس بنز 500 رزرو کرده است.

«ابوبکرالبغدادی» در رقه به هلاکت رسید؟

گروه تروریستی تکفیری داعش با انتشار بیانیه خبر از هلاکت «ابوبکر البغدادی» سرکرده این گروه تروریستی در خلال حملات هوایی روز پنجم ماه مبارک رمضان ائتلاف غربی به اصطلاح ضد داعش به شهر رقه، خبر داد.
 به گزارش مشرق، بنا بر ادعای رسانه های منتسب به "گروه تروریستی تکفیری داعش"، رهبر این گروه تروریستی چند روز پیش در روز پنجم ماه مبارک رمضان و در خلال حملات هوایی "ائتلاف غربی به اصطلاح ضد داعش" به شهر "رقه" به هلاکت رسیده است.
این خبر را بخش عربی خبرگزاری «اعماق» که متعلق به داعش می باشد و اخبار لحظه به لحظه این گروه تروریستی را پوشش می دهد منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: «ابوبکر البغدادی» در حملات هوایی ائتلاف غربی به شهر رقه، در روز پنجم ماه مبارک رمضان، کشته شد.
این ادعا در حالی از سوی رسانه های داعش مطرح شده است که در ماه دسامبر، فرستاده مخصوص آمریکا در مورد احتمال مرگ ابوبکر البغدادی در حملات هوایی ائتلاف غربی اظهار داشته بود: تاکنون ما هیچ دلیل و مدرکی مبنی بر مرگ سرکرده داعش در دست نداریم ولی آنچه مسلم است غیبت طولانی مدت او از حضور در رسانه ها است و اینکه هیچ خبر و تصویر جدیدی از او در رسانه ها منتشر نشده است.
با این حال مقامات آمریکایی اذعان دارند که از مکان ابوبکر البغدادی هیچ اطلاع دقیقی در اختیار ندارند و از طرف دیگر بر این مطلب تاکید می کنند که سرکرده داعش از هر طریقی استفاده می کند تا مکان خود را مخفی نگه داشته و دائم از جایی به جای دیگر تغییر مکان می دهد.
شایان ذکر است این احتمال که البغدادی در حملات هوایی اخیر ائتلاف به هلاکت رسیده باشد، دور از انتظار نیست ولی متخصصان امور نظامی این احتمال را نیز که این تروریست مکان خود را تغییر داده و اخبار مذکور تنها برای بر هم زدن تمرکز گروه های ضد داعش انجام گرفته باشد، دور از ذهن نمی دانند.
مقامات آمریکایی همچنین مدعی شدند، برخی اطلاعات حاکی از آن است که ابوبکر البغدادی در طول شش ماه گذشته دسته کم دو مرتبه به مقر گروه تروریستی تکفیری داعش در "عراق"، یعنی شهر "موصل" سفر کرده است و اکنون نیز در آنجا حضور دارد.

«ابوبکرالبغدادی» در رقه به هلاکت رسید؟ + عکس
منبع: ابنا

چرا سعودی‌ها به جای فلوجه به فکر آزادسازی موصل هستند/ یک میلیون انسانی که رسانه‌های سعودی سانسور کردند

چرا وقتی آمریکایی‌ها با هواپیماهای جنگی خود و بدون استفاده از نیروی زمینی و پاک‌سازی خانه به خانه به شهر یک میلیون نفری الرقه حمله می‌کنند، پروپاگاندای رسانه‌ای سعودی نگران جان مردم این شهر نمی‌شود.
چرا سعودی‌ها به جای فلوجه به فکر آزادسازی موصل هستند/ یک میلیون انسانی که رسانه‌های سعودی سانسور کردند/// یا /// از ادعای قتل عام 50هزار نفری توسط حشد الشعبی تا فراموشی یک میلیون انسان در رقهگروه بین‌الملل مشرق - در ادامه عملیات ارتش عراق برای آزادسازی منطقه فلوجه نیروهای این کشور پیشروی‌های جدیدی را در منطقه شهدا بزرگترین محله جنوب شهر فلوجه انجام داده و موفق شدند این منطقه را به صورت کامل از دست داعش خارج کنند. در همین راستا هادی العامری رهبر جنبش بدر و نیروهای مردمی از اهالی شهر خواست تا برای مقدمه سازی جهت آزادی این شهر، آن را تخلیه کنند. العامری همزمان بر ضرورت اولویت ‌دادن به عملیات آزادسازی فلوجه تأکید کرد. 

پیشروی نیروهای مردمی و ارتش عراق در مناطق جنوبی فلوجه مهم‌ترین دستاوردی بود که از آغاز این عملیات تاکنون محقق شده است. نیروهای عراقی از روز سوم ژوئن موفق به ورود تدریجی به این منطقه شده بودند تا اینکه نهایتا دیروز آن را به صورت کامل از دست داعش خارج کردند.صباح النعمان سخن‌گوی نیروهای ضد شورش عراق گفت که این نیروها مسئولیت تسلط کامل بر منطقه و پاک‌سازی آن از بمب ‌ها را بر عهده خواهد گرفت.
عبدالوهاب الساعدی فرمانده عملیات بازپس‌گیری فلوجه دو روز پیش با اشاره به ادامه ورود نیروهای عراقی به این منطقه گفت که، عملیات برای حفظ جان شهروندان و غیرنظامیان با هوشیاری و احتیاط پیش می‌رود. وی در عین حال وعده داد که در روزهای آینده خبر آزادسازی فلوجه اعلام خواهد شد.
در همین راستا دفتر اطلاع‌رسانی حیدر العبادی نخست وزیر عراق اعلام کرد که وی به مقر فرماندهی عملیات آزادسازی فلوجه رفته و با فرماندهان امنیتی و نظامی این مرکز دیدار کرده است.
مانع تراشی‌ها در روند آزادسازی فلوجه
درحالی‌که عملیات آزادسازی یکی از سه کانون اصلی حضور تروریست‌های داعش در عراق روند موفقیت‌آمیزی را پشت سر می‌گذارد، اما مدعیان بین‌المللی مبارزه با تروریسم که در قالب ائتلافی در عراق و سوریه مشغول فعالیت شده‌اند، مانع‌تراشی هایی را در این مسیر انجام می‌دهند. علاوه بر تلاش‌ها و فشارهای دیپلماتیک آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن برای تغییر اولویت عملیات آزادسازی فلوجه که ذکر جزئیات آن در این مقال نمی‌گنجد، رویکرد تبلیغاتی گسترده‌ای برای هشدار دادن نسبت به این عملیات از سوی محافل مزدور بین المللی و رسانه‌های وابسته در پیش گرفته شده است.
سازمان ملل متحد که دبیرکل آن اخیراً در پی تهدید به توقف کمک‌های مالی عربستان، گزارش خود در زمینه جنایت‌های جنگی عربستان در یمن را پس گرفته است، مدعی شد که نزدیک به 90 هزار غیر نظامی در داخل شهر فلوجه زندگی می‌کنند و در صورت ادامه این عملیات این غیر نظامیان ممکن است با شرایط وحشتناکی مواجه شوند.

لیز گراند هماهنگ‌کننده عملیات انسانی سازمان ملل متحد در عراق در این رابطه گفت: حدود 20 هزار نفر از غیرنظامیان در شرایط سختی موفق به فرار از این شهر شدند. آنها مجبور هستند چندین روز در زیر آتش گروه تروریستی داعش پیاده راه بروند تا به مناطق تحت سلطه نیروهای دولتی برسند. این در حالی بود که سازمان ملل متحد پیش از این تعداد غیر نظامیان فلوجه را 50 هزار نفر برشمرده بود.
چرا سعودی‌ها به جای فلوجه به فکر آزادسازی موصل هستند/ یک میلیون انسانی که رسانه‌های سعودی سانسور کردند/// یا /// از ادعای قتل عام 50هزار نفری توسط حشد الشعبی تا فراموشی یک میلیون انسان در رقه
رسانه های وابسته به سعودی نیز در همین راستا خبرسازی تازه ای را آغاز و مدعی شده اند که حشد العشبی اقدام به قتل عام مردم فلوجه می کند. این رسانه ها با ابراز نگرانی از آغاز حمله فراگیر به فلوجه ظاهرا سنگ مردمی را به سینه می زنند که در این شهر گرفتار شده اند، اما در واقع سعی دارند مانع تازه‌ای در مسیر آزادسازی فلوجه و شکست داعش در آن ایجاد کنند. این در حالی است که با عملیات هوشمندانه و احتیاط آمیز نیروهای مقاومت که البته زمان آزاد سازی فلوجه را افزایش خواهد داد، می‌توان تا حد ممکن از تلفات غیرنظامیان در این حمله جلوگیری کرد.
ادعای سعودی‌ها در رابطه با کشتار جمعی مردم فلوجه در حالی مطرح می‌شود که اسناد و اطلاعات زیادی در رابطه با کمک عناصر بسیج مردمی عراق به مردم فلوجه برای خروج از این شهر وجود دارد، ارتش و نیروهای مردمی که پیش‌ازاین نیز بارها به مردم فلوجه اعلام کرده اند شهر را تخلیه کنند، سعی دارند عملیاتی را انجام دهند که در آن کمترین تلفات در میان غیرنظامیان ایجاد شود. البته بر کسی پوشیده نیست که سعودی ها دلشان به حال مردم فلوجه نمی سوزد، جنایت های منطقه ای عربستان در عرصه‌های مختلف نشان می دهد که مقامات ریاض هیچ ارزشی برای جان انسان ها قائل نیستند و تنها به منافع تنگ‌نظرانه و سلطه‌طلبانه خود نگاه می‌کنند.
 علاوه بر اینها چرا وقتی آمریکایی ها با هواپیماهای جنگی خود و بدون استفاده از نیروی زمینی و پاک سازی خانه به خانه به شهر یک میلیون نفری الرقه حمله می کنند، پروپاگاندای رسانه ای سعودی نگران جان مردم این شهر نمی شود. چرا سعودی ها نگران جان 50 هزار نفر شده و یک میلیون نفر را فراموش کرده‌اند؟ این در حالی است که عملیات مشابه نیروهای ارتش عراق و بسیج مردمی این کشور در شهرهای دیگر نیز با کمترین تلفات در میان غیرنظامیان همراه بوده، اما هواپیماهای جنگی و بدون سرنشین آمریکایی همواره به عنوان یکی از بزرگ‌ترین ماشین‌های کشتار مردم منطقه شهرت داشته است.
مانع تراشی ‌های این‌چنینی از سوی عربستان و آمریکا در راستای سهم‌خواهی از آینده سیاسی این کشور دنبال می‌شود. حامیان بین‌المللی داعش که پیش از این هیچ ابایی از کمک‌های علنی به گروه‌های تروریستی منطقه نداشتند، وقتی شکست این گروه‌ها را در معادلات نظامی آینده را قطعی دیدند، در قالب ائتلاف مبارزه با داعش قد علم کردند تا بتوانند از کیک افق سیاسی آینده عراق سهمی برای خود بردارند و تا جای ممکن از آنچه که نفوذ ایران در عراق نام می گذارند، جلوگیری کنند.
عربستان که جریان‌های بنیادگرا و افراطی تروریستی، منابع اعتقادی تکفیری خود را از آبشخور دیدگاه‌های ایدئولوژیک آن دریافت می‌کنند و حتی موجودیت اهل تسنن غیر معتقد به دیدگاه‌های خود را برنمی‌تابند، با ایجاد صف‌بندی‌های مذهبی و با شعار کمک به اهل سنت به دنبال بهره برداری های سیاسی از جنجال فرقه ای هستند که خود با دست خود می خواهند در عراق ایجاد کنند. سعودی ها با دلارهای نفتی می خواهند اهل سنت استان الانبار را مانند بان کی مون دبیرکل سازمان ملل برای خود بخرند، غافل از اینکه معادلات تفکر ملت ها با سردمداران طالب قدرت متفاوت است.
ائتلافی که پیش از این اتاق فکر و مرکز عملیات گروه‌های تروریستی و تکفیری در منطقه بود، وقتی خود را در مظان اتهام حمایت از تروریست‌ها می‌بیند، عملیات موهوم آزادسازی موصل را شدت داده تا از سویی بتواند دستاوردهای ارتش و نیروهای مردمی عراق در سرکوب داعش را به نفع خود مصادره کرده و از سوی دیگر اولویت ‌های درست مبارزه با این گروه ها را منحرف کند.
آنها در همین راستا فشارهای تبلیغاتی بر ضد حضور مستشاری ایران در مبارزه با گروه‌های تروریستی را افزایش دادند، فشارهایی که البته با واکنش قاطع ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق در حمایت از حضور سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران با شکست مواجه شد.
گرچه عملیات آزادسازی فلوجه تحت فشارهای ناشی از تلاش‌های گروه موسوم به ائتلاف ضد داعش و احتیاطات لازم برای جلوگیری از کشتار شهروندان با کندی مواجه شده، اما روند آزادسازی کامل شهر استراتژیک فلوجه متوقف نخواهد شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد