امارات مانع عبور خط لوله گاز ایران شد
یک مقام مسئول اعلام کرد: مخالفت شیخ نشینان امارات با عبور لوله گاز ایران از آبهای حاکمیتی این کشور، طرح صادرات گاز ایران به عمان را در بن بست قرار داده است.
خبرگزاری مهر: براساس این یادداشت تفاهمی که سال ۲۰۱۳ میلادی بین وزیران نفت و انرژی ایران و عمان امضا شده بود، دو طرف توافق کردند که در مدت بسیار کوتاهی عملیات احداث خط لوله گاز ایران به عمان آغاز شود.
با گذشت حدود سه سال از امضای این تفاهم نامه، بالا گرفتن اختلافات بین عمان و امارات متحده عربی، پروژه صادرات گازهای ترش ایران به این کشور عربی را در بن بست قرار داده است.
علیرضا کاملی با اشاره به اختلاف امارات متحده عربی و عمان بر سر تعیین مسیر ساخت خط لوله انتقال گاز طبیعی ایران به عمان، گفت: این اختلاف به مهمترین چالش فعلی صادرات گاز ایران به عمان تبدیل شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران با تاکید بر اینکه تاکنون امارات با درخواست عمان به منظور احداث بخشی از خط لوله انتقال گاز ایران به این کشور مخالفت کرده است، تصریح کرد: امارات معتقد است که بخشی از خط لوله گاز از آبهای حاکمیتی این کشور عبور میکند و از این رو خواستار تغییر مسیر ساخت خط لوله انتقال گاز شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی عمان یک گزینه جدید را برای تغییر مسیر ساخت خط لوله انتقال گاز ایران پیشنهاد داده است، اظهار داشت: عمان خواستار تغییر مسیر خط لوله از آبهای حاکمیتی امارات به آبهای عمیق تر در منطقه دریای عمان و خلیج فارس شده است.
وی با بیان اینکه انتقال مسیر ساخت خط لوله انتقال گاز به آبهای عمیق هزینه های ساخت این خط لوله را به شدت افزایش می دهد، تاکید کرد: علاوه بر این در صورت ساخت خط لوله در آب های عمیق در سال های آینده انجام عملیات تعمیرات این خط لوله هم مشکل خواهد شد.
کاملی با اشاره به ادامه مذاکرات با عمان برای تعیین اقتصادیترین مسیر ساخت خط لوله انتقال گاز، خاطرنشان کرد: امیدواریم توافق بین امارات و عمان برای عبور بخشی از خط لوله انتقال گاز ایران حاصل شود.
طرح ساخت خط لوله انتقال گاز ایران به عمان شامل دو قطعه خط لوله گاز خشکی و دریایی است، بر این اساس قرار است انشعابی به طول تقریبی ۲۰۰ کیلومتر از خط لوله هفتم سراسری (خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان) از منطقه عسلویه به «کوه مبارک» بندرعباس کشیده شود.
ساخت تاسیسات تقویت فشار و اندازهگیری گاز در منطقه کوه مبارک بندرعباس و احداث یک قطعه ۲۰۰ کیلومتری برای انتقال گاز از بستر دریای عمان به بندر صحار کشور عمان هم از دیگر مراحل ساخت این خط لوله انتقال گاز به شمار میرود.
محمد اکبرزاده مدیر پروژه مطالعات ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به عمان اخیرا با تاکید بر اینکه بر اساس آخرین اعلام شرکت ملی نفت، ظرفیت انتقال گاز این خط لوله از یک به حدود ۱.۵ میلیارد مترمکعب گاز افزایش یافته است، گفته است: اخیرا «INTECSEA» هلند برای مشارکت در روند ساخت این خط لوله انتقال گاز پیشنهادی رسمی ارائه کرده است.
حجم این قرارداد ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال است و قرار است خط لوله صادراتی گاز ایران از طریق رودان در استان هرمزگان به «صحرای صحار» در عمان وارد میشود و بعد به شبکه داخلی گاز عمان متصل شود.
آخرین خبرها از درگیری با تروریستها در خاش
سردار حسین رحیمی درباره جزییات این خبر گفت: در پی اطلاعات به دست آمده مبنی بر ورود یک تیم تروریستی جیش الظلم (گروهک جیش العدل) از کشور همسایه به داخل ایران با هدف انجام اقدامات خرابکارانه در مساجد و تکایا به منظور ممانعت از عزاداری شهروندان؛ اعضای این گروه در ۳۰ کیلومتری خاش توسط ماموران انتظامی شناسایی و با آنان درگیر شدند.
خبرگزاری مهر: فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان از به هلاکت رسیدن پنج تن از عوامل تروریستی در خاش خبر داد وگفت: در این عملیات مقادیر معتنابهی مواد منفجره به منظور عملیات تروریستی در عمق کشور کشف شد.
سردار حسین رحیمی درباره جزییات این خبر گفت: در پی اطلاعات به دست آمده مبنی بر ورود یک تیم تروریستی جیش الظلم (گروهک جیش العدل) از کشور همسایه به داخل ایران با هدف انجام اقدامات خرابکارانه در مساجد و تکایا به منظور ممانعت از عزاداری شهروندان؛ اعضای این گروه در ۳۰ کیلومتری خاش توسط ماموران انتظامی شناسایی و با آنان درگیر شدند.
وی افزود: در این درگیری مسلحانه، پنج نفر از اشرار توسط ماموران انتظامی استان به هلاکت رسیدند؛ همچنین یک نفر از سربازان نیروی انتظامی نیز به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این عملیات، ۶۰ کیلوگرم مواد اولیه پیش ساز بمب به همراه مقادیر قابل توجهی تله های انفجاری، سلاح، نارنجک و آرپیجی از یک دستگاه خودرو کشف شد. عملیات پاکسازی در منطقه همچنان ادامه دارد.
جایگاه سوم ایران در اوپک از نظر تعداد دکلهای فعال
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد تعداد دکلهای نفت و گاز فعال ایران از ابتدای سال 2016 تا 16 ما می (اردیبهشت ماه) 3 دکل افزایش یافته و به 57 دکل رسیده است.
خبرگزاری فارس: جایگاه سوم ایران در اوپک از نظر تعداد دکلهای فعالبه گزارش مشرق، اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تعداد دکلهای نفت و گاز فعال ایران از ابتدای سال 2016 تا 16 ما می (اردیبهشت ماه) 3 دکل افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، از سال 2012 تا پایان سال 2015 تعداد دکلهای فعال نفت و گاز ایران 54 دکل بوده است که این تعداد از ابتدای سال 2016 به 57 دکل افزایش یافته است.
بخشی از تحریمهای غرب علیه ایران از ابتدای سال 2016 لغو شد و بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران همواره تاکید داشته است که ایران پس از لغو تحریمها تولید نفت خود را افزایش دهد و همچنین با باز پس گرفتن سهم خود از بازار میزان صادرات نفتش را به سطح قبل از تشدید تحریمها یعنی سال 2012 برساند.
از زمان لغو تحریمها، صادرات نفت ایران افزایش یافته است اما برخی از تحلیلگران معتقدند که این افزایش ناشی از افزایش تولید نبوده و از محل نفتهای ذخیره شده ایران بر روی آب صورت گرفته است.
در عین حال، اوپک در همین گزارش بر اساس منابع ثانویه از افزایش تولید نفت ایران در ماه می 2016 به میزان 3 میلیون و 562 هزار بشکه در روز خبر داده است.
بر اساس این گزارش، تا 16 می 2016 تعداد 1460 دکل نفت و گاز در جهان فعال بوده است که نسبت به ماه گذشته 20 دکل از فعالیت خارج شدهاند.
تعداد دکلهای نفت و گاز آمریکا تا 16 می 407 دکل بوده است که نسبت به مدت مشابه ماه گذشته 29 دکل غیرفعال شده است.
دکلهای فعال نفتی عربستان نیز در همین تاریخ برابر با 154 دکل بوده است که نسبت به مدت مشابه ماه گذشته تغییری نداشته است.
بیشترین تعداد دکل فعال در میان اعضای اوپک به عربستان با 154 دکل و پس از آن ونزوئلا با 102 اختصاص دارد و ایران با 57 دکل در جایگاه سوم قرار دارد.
دبیرکل بنیاد هابیلیان با بیان اینکه در حال حاضر 1900 نفر از
منافقین در اردوگاه لیبرتی عراق حضور دارند، افزود: به تازگی مقامات آلبانی برای
انتقال این افراد به این کشور اعلام آمادگی کردهاند، گرچه انجام این کار با پروسه
دشواری همراه خواهد بود.
کد خبر:
۵۹۷۴۴۱
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد
۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱ -
13 June
2016
دبیرکل
بنیاد هابیلیان با بیان اینکه در حال حاضر 1900 نفر از منافقین در اردوگاه لیبرتی
عراق حضور دارند، افزود: به تازگی مقامات آلبانی برای انتقال این افراد به این کشور
اعلام آمادگی کردهاند، گرچه انجام این کار با پروسه دشواری همراه خواهد
بود.
به گزارش ایسنا سید محمدجواد هاشمینژاد با بیان اینکه تحقق انتقال
منافین از لیبرتی مشروط به چند گزینه است، افزود: در این راستا علاوه بر اهمیت
همکاری سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی مرتبط، همکاری سازمان منافقین نیز
در به سرانجام رسیدن این پروژه مهم است.
وی با بیان اینکه تاکنون منافقین
در روند این انتقال و انجام توافق صورت گرفته بین دولت آلبانی و سازمان ملل
کارشکنیهای عمدهای انجام داده است خاطرنشان کرد: اگر این کارشکنیها نیز صورت
نگیرد باز هم این موضوع روند طولانی نیز به همراه خواهد داشت.
دبیرکل بنیاد
هابیلیان، همچنین از نوع ارتباط گیری برخی از دولتها از جمله آمریکاییها با
سازمان مجاهدین خلق ایران در این ارتباط انتقاد کرد و گفت: آنها برای انجام روند
انتقال با این سازمان ارتباط برقرار میکنند در حالیکه انتقال پناهندگان به یک
کشور به صورت گروهی و سازمانی میسر نیست و هر مورد به صورت شخص به شخص مورد بررسی
قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سازمان منافقین نمیخواهد اعضایش پراکنده و
متفرق شوند، افزود: در صورتی که فردی از اعضای گروه منافقین بخواهد از آلبانی از
این گروه جدا شود، دولت آلبانی تمام امتیازاتی که به این شخص داده بوده است را از
وی سلب میکند.
هاشمینژاد گفت: تاکنون حدود ۸۰۰ نفر از منافقین به آلبانی
منتقل شدهاند و ۱۹۰۰ نفر آنها همچنان در لیبرتی به سر میبرند.
بر اساس
این گزارش برای اولین بار در بهار 2013 و پس از توافق هیلاری کلینتون، وزیر وقت
امور خارجه آمریکا، با «سالی بریشا»، نخستوزیر سابق کشور آلبانی، 200 نفر از اعضای
منافقین از کمپ لیبرتی در عراق به آلبانی منتقل شدند. پس از آن این روند ادامه یافت
و دولت آلبانی در مواجهه با پیشنهاد کمک مالی از سوی دولت آمریکا و سازمان ملل
حاضر به پذیرش تدریجی سایر اعضای این گروهک شد.