مفاد این دستورالعمل در حالی منتشر شده است که پیشتر، برخی از شرکتهایی که در میان اعضای هیات مدیره آن، اتباع آمریکایی وجود داشت از بیم مجازاتهای آمریکا، از ارتباط تجاری با ایران سرباز میزدند.اوفک (دفتر کنترل داراییهای خارجی آمریکا) وابسته به وزارت خزانهداری آمریکا نسخهای از دستورالعمل مربوط به رفع تحریمهای ایران را طبق برجام در قالب «پاسخ به پرسش های متداول» منتشر کرد.به گزارش آنا، نسخه جدید در قیاس با نسخه قبلی دو سئوال درباره اقدامات بانکی و مالی و 9 سئوال درباره موسسات خارجی تحت اداره اتباع آمریکا را اضافه کرده است.
بنا به این دستورالعمل، موسسات آمریکایی هیچ منعی ندارند که با آن دسته از شرکتهای غیرآمریکایی ارتباط مالی داشته باشند که به افراد و نهادی ایرانی خارج از لیست تحریم غیرهستهای خدمات مالی ارائه میکنند.
اگر چه آمریکاییها طبق تحریمهای غیر هستهای که سالهاست علیه ایران برقرار است، حق ارتباط تجاری و بازرگانی با ایران را ندارند، اما حضور یک یا بیش از یک نفر آمریکایی در هیأت مدیره یا اجرائیه یک شرکت غیرآمریکایی، دلیل برای منع آن شرکت از ارتباط تجاری با ایران نیست.
مفاد این دستورالعمل در حالی منتشر شده است که پیشتر، برخی از شرکتهایی که در میان اعضای هیات مدیره آن، اتباع آمریکایی وجود داشت از بیم مجازاتهای آمریکا، از ارتباط تجاری با ایران سرباز میزدند.همچنین بنا به این دستورالعمل، آن دسته از شرکتهای خارجی غیرآمریکایی که تحت ریاست اتباع آمریکا هستند میتوانند بدون نقض تحریمهای اولیه علیه ایران که سالها پیش وضع شده است، در ایران مستقر شوند.
با وجود این، چنین شرکتهایی همچنان تابع همان تحریمهای اولیه آمریکا هستند، یعنی نمیتوانند کالایی را از ایران مستقیم یا غیرمستقیم صادرات یا واردات کنند.
به گفته این مشاور ، یکی از راه های این کار ارسال مجدد توافق هسته ای به کنگره خواهد بود که آن هم بستگی به ترکیب اعضای کنگره پس از انتخابات آبان ماه امسال خواهد داشت.
مشاور سیاست خارجی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت این نامزد انتخاباتی در صورت پیروزی در انتخابات علی رغم انتقادهایی که به توافق هسته ای با ایران دارد، این توافق را به سرعت ابطال نخواهد کرد بلکه آن را مورد بازبینی قرار خواهد داد و شاید در جریان این بازبینی به این نتیجه برسد که توافق جدیدی با ایران منعقد کند.
به گزارش
عصر ایران " ولید فارِس" یکی از مشاوران سیاست خارجی ترامپ در مصاحبه ای تفصیلی با خبرنگاران و دبیران ارشد روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا گفت به رغم اینکه ترامپ توافق هسته ای با ایران را وحشتناک و زیان آور می داند، اما او به محض ریاست جمهوری این توافق را به صورت یکجانبه لغو نخواهد کرد.
به گفته مشاور سیاست خارجی ترامپ، بازبینی بخش هایی از این توافق از دستور کارهای ترامپ خواهد بود و شاید او این توافق را برای بازبینی به کنگره بفرستد.
به گفته این مشاور لبنانی مارونی تبار ، ترامپ بیش از آنکه به دنبال انجام اقدامات یکجانبه در زمینه مسایل سیاست خارجی باشد، بیشتر به دنبال اجماع سازی در زمینه تغییر سیاست هایی خواهد بود که او در زمان مبارزات انتخاباتی وعده اصلاح یا تغییر آنها را داده است.
او در زمینه توافق هسته ای با ایران گفت : "در مورد توافق هسته ای آقای ترامپ در صورت ریاست جمهوری به دنبال بررسی ، بازبینی و شاید تجدید یک توافق جدید با ایران خواهد بود."به گفته این مشاور ، یکی از راه های این کار ارسال مجدد توافق هسته ای به کنگره خواهد بود که آن هم بستگی به ترکیب اعضای کنگره پس از انتخابات آبان ماه امسال خواهد داشت.ولید فارس همچنین درباره اظهارات ترامپ در زمینه ممنوع کردن ورود مسلمانان به خاک آمریکا نیز گفت ،این اظهارات به این معنا نیست که بلافاصله پس از ریاست جمهوری ترامپ این طرح عملی خواهد شد، بلکه منظور ترامپ از این اظهارات بیشتر بازبینی پروتکل ها و قوانین امنیتی و جلوگیری از ورود تروریست ها و افراد خطرناک به خاک آمریکاست که در هشت ساله دولت اوباما در این زمینه اهمال کاری شده است.
او گفت به همین منظور ترامپ پس از ریاست جمهوری با سازمان هایی چون مهاجرت، امنیت ملی ، نهادهای قانونگذار و اعمال قانون و دیگر نهادها و مقامات مرتبط مشورت خواهد کرد.
ولید فارس گفت الگوی مورد نظر ترامپ در زمینه سیاست خارجی نه یک الگوی انزواگرایانه و نه یک رویکرد مداخله طلبانه خواهد بود، بلکه او رویکردی عملگرایانه را مد نظر قرار خواهد داد.این مشاور سیاست خارجی ترامپ گفت تا کنون بیشتر مسایلی که ترامپ در مبارزات انتخاباتی در زمینه مسایل سیاست خارجی مطرح کرده بیشتر در حد ایده و نظر بوده است و این نامزد انتخاباتی در ماه های آتی برای اجرایی کردن این ایده ها، برنامه های مشخص در چارچوب یک سیاست خارجی منسجم و شفاف تنظیم خواهد کرد.
استقرار نظامیان فرانسه در سوریه این اقدام بدون کسب اجازه یا مجوزی از دولت سوریه صورت می گیرد / آنها با هدف حمایت از فعالیت های این گروه های نظامی علیه داعش، به سوریه آمده اند. آنها در مناطق خارج از کنترل دولت سوریه پیاده شده اند.
شماری از نظامیان فرانسه در سوریه مستقر شدند.
به گزارش
عصرایران به نقل از الجزیره، وزارت دفاع فرانسه اعلام کرد: نظامیان فرانسوی برای ارائه مشورت به گروه های عرب و کرد، در سوریه مستقر شدند.
آنها با هدف حمایت از فعالیت های این گروه های نظامی علیه داعش، به سوریه آمده اند. آنها در مناطق خارج از کنترل دولت سوریه پیاده شده اند.
این برای نخستین بار است که شماری از نظامیان ارتش فرانسه در خاک فرانسه مستقر می شوند. این اقدام بدون کسب اجازه یا مجوزی از دولت سوریه صورت می گیرد. سوریه قبل از استقلال، مستعمره فرانسه بود و واحدهای بزرگی از ارتش فرانسه در سوریه مستقر بودند.
در حال حاضر جنگنده های فرانسوی با پرواز در آسمان سوریه و عراق، مواضع گروه داعش را بمباران می کنند.
قبل از این هم شماری از نظامیان ارتش آمریکا نیز برای حمایت از گروه های مسلح عرب و کرد در جنگ با داعش، به سوریه اعزام کرده اند.
در حال حاضر گروه " نیروهای سوریه دموکراتیک" متشکل از کردها و عرب های سوریه، درحال جنگ با داعش هستند. این گروه همزمان مخالف دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه است.در حال حاضر شماری از اعضای ارتش های ایران (شامل سپاه و ارتش و بسیج) و روسیه به عنوان متحدان دولت دمشق و شماری از اعضای ارتش آمریکا و فرانسه ( به عنوان مخالفان دولت دمشق) در خاک سوریه مستقر هستند.
4 کشته در تیراندازی در تل آویو "جنبش اسلامی" نیز در فیس بوک نوشت: مهاجمان دو فلسطینی مجاهد به نام های خالد موسی و محمد احمد موسی از اعضای گروه حماس است. تیراندازی در یک مرکز خرید ودر نزدیکی ساختمان وزارت دفاع اسرائیل در شهر تل آویو 4 کشته و 6 زخمی برجای گذاشت.
به گزارش عصرایران، رویترز گفته است که 2 فلسطینی مسلح، عامل این حمله بودند. این دو فلسطینی اهل روستای نزدیک شهر فلسطینی نشین اشغالی الخلیل هستند.
یکی از این فلسطینی ها زخمی شد.
"جنبش اسلامی" نیز در فیس بوک نوشت: مهاجمان دو فلسطینی مجاهد به نام های خالد موسی و محمد احمد موسی از اعضای گروه حماس است.
گروه فلسطینی حماس هم اکنون کنترل منطقه غزه را در دست دارد اما تاکنون درباره این حادثه واکنشی نداشته است.
درخواست ۲۰ سازمان حقوقی از سازمان ملل برای قراردادن عربستان در لیست سیاه
این سازمانهای حقوقی در بیانیهای از عملکرد بان کی مون دبیرکل سازمان ملل که سال پایان دومین دوره فعالیت خود را در این سمت سپری می کند انتقاد و اعلام کردند که وی تسلیم عربستان شده است.۰ سازمان حقوقی در بیانیهای از عملکرد بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در قبال جنایات رژیم سعودی انتقاد کردند.
به گزارش تسنیم به نقل از المنار، 20 سازمان حقوقی از بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خواستند که بار دیگر ائتلاف به سرکردگی عربستان علیه یمن را در لیست سیاه کشتار و آواره کردن کودکان قرار دهد، زیرا مستندات علیه این ائتلاف انکار ناپذیر است.
این سازمانهای حقوقی در بیانیهای از عملکرد بان کی مون دبیرکل سازمان ملل که سال پایان دومین دوره فعالیت خود را در این سمت سپری می کند انتقاد و اعلام کردند که وی تسلیم عربستان شده است.این سازمانهای حقوقی همچنین با اشاره به مسئولیت آشکار ائتلاف به سرکردگی عربستان در نقض آشکار حقوق کودکان، اعلام کردند که اگر این ائتلاف خواهان این است که نامش از فهرست سیاه حذف شود باید از کشتار و آواره کردن کودکان، بمباران مدارس، و بیمارستانها در یمن دست بردارد.
عربستان سعودی ضمن ائتلاف با برخی کشورهای عربی منطقه از ششم فروردین 94 حملات گسترده علیه یمن را کلید زد تا از این طریق بتواند «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن را به قدرت بازگرداند.
بر اثر این حملات، تاکنون هزاران یمنی از جمله زنان و کودکان کشته یا زخمی و دهها هزار نفر نیز آواره شدهاند و 80 درصد تأسیسات زیربنایی، خدماتی و درمانی این کشور ویران شده است.
یادداشت رییس جمهور کرواسی درباره سفرش به ایران: صدای خوب از دور هم شنیده میشود
علاقمندی بزرگ ایرانیها برای یک جهش اقتصادی بعد از سالهای طولانی تحریم قابل مشاهده است.
به گزارش ایسنا، کولیندا گرابار کیتارویچ، رییسجمهوری کرواسی در روزنامه پرتیراژ "وچرنی لیست" گزارشی از سفرش به ایران منتشر کرد.
در این گزارش آمده است:
ایران سرزمین بسیار زیبا با فرهنگ دیرینه با میراث فرهنگی است که یادآور اقتدار امپراطوری ایران است. ما از هواپیما خارج میشویم و با استقبال باشکوه مواجه میشویم. دوبار در کاخ ریاست جمهوری مورد استقبال رسمی دکتر روحانی قرار گرفتم.
در کاخ ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی، سادگی و برخورد مناسب حاکم است، هیچگونه ولخرجی در مراسم پروتکل مشاهده نشد و جزییات پروتکل به خوبی رعایت شده بود. روسری را براساس احترام به میزبان بر سرگذاشتم، مذاکرات دوجانبه با رییس جمهوری را برگزار کردیم در واقع دیدار رسمی من با این ملاقات از ایران آغاز میشود بعداز آن دو هیات جلسهای برگزار کردند.
ایران بعد از لغو تحریمها به سرعت درهای همکاری اقتصادی را باز کرده و به راستی از کرواسی دوستانه استقبال شد. دست اندرکاران امور اقتصادی کرواسی سهم بهسزایی در این رابطه دوستانه ایفا کردند و طی سالهای گذشته ارتباط خود را با شریکان ایرانی حفظ کردند. این حاکی از اهمیت حفظ رابطه، بهخصوص در دوران دشوار است. صداقت و احترام مهمتر از هر قراردادی است و ایرانیها ارزش خاصی برای این موضوع قائل هستند. در واقع صداقت کلام و اعتماد و اخلاقیات اساس و پایه هر کاری است.
حلال – سرزمین دوست
با پروژههای توسعهای ایران آشنا شدیم که در برگیرنده پروژههای بزرگ مدرنسازی، ساخت و ساز، انرژی و زیرساختها، بازسازی ناوگان دریایی و بازسازی و ساخت زیرساختهای جدید است. همچنین فضا برای همکاری در بخش فنآوری اطلاعات وجود دارد.
در خصوص توسعه همکاری گردشگری میتوان گفت کرواسی ظرفیت بالقوه گردشگری حلال را درک کرده و ارجحیت را به این داده که در میان قلیل کشورهای اتحادیه اروپا باشد که به رعایت معیارهای حلال در گردشگری اقدام کرده است. کرواسی به عنوان کشور دوست با ویژگی حلال در صنعت گردشگری هویت جدیدی را در بازار گردشگری کسب کرده است.
امکانات بسیاری مطرح و برقراری و بازسازی رابطه اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران گام اساسی و بزرگی برای صادرات اقتصادی کرواسی است. تحقق این برنامه را نمایندگان 60 شرکت کرواسی که در هیات همراه من به ایران سفر کردند دنبال خواهند کرد.
به موفقیت در ایران باور دارم
بعد از این که هیات وزیران اقتصادی کرواسی و ایران در حضور رییسانجمهوری دو کشور گفتوگو کردند، وزیران در خصوص همکاریهای اقتصادی و رییسان اتاقهای بازرگانی دو کشور به امضای قرارداد اقدام کردند. درها باز است و به ما خوشآمد گفتند و هم اکنون میبایست تمام تلاش خود را در این جو مثبت برای فعالیت و کارهای جدید بهکار برده و از آن استفاده کنیم. چشمانداز همکاری قابل مشاهده است. من در ذهنم فعالیت شرکتهای جورجاکویچ، گردیلی، کونچار، دالکوود و صنایع کشتیسازی با پروژههای جدید در ایران را میبینم.
«صدای خوب از دور هم شنیده میشود و نه تنها شنیده میشود بلکه انعکاس مییابد» (یک مثل کروات). شرکتهای ما دارای تجربه و فنآوری و کادر خوب هستند. من بر این باورم که همکاری با ایران موفقیتآمیز خواهد بود.
همچنین در جلسه رسمی فرصت فراهم شد که در خصوص همکاریهای دوجانبه در بخشهای منافع مشترک به گفتوگو بپردازیم. در خصوص چالشهای بینالمللی از جمله تروریسم و آوراگان و پناهجویان گفتوگو کردیم. ایران با صراحت اعلام داشته که مسوولانه و متعهدانه در صحنه جهانی عمل میکند و با در نظر گرفتن این که ایران کشور با نفوذ در جهان اسلام است اهمیت بیشتری به خود میگیرد.
ما (رییسانجمهوری) روابط دوجانبه ایران و کرواسی را دوستانه ارزیابی کردیم. به طور کلی، ادامه روابط دو کشور چشمانداز بسیار خوب و روشنی دارد. کرواسی با عضویت در اتحادیه اروپا یک هدف استراتژیکی خود را تحقق بخشید. هم اکنون به عنوان هدف جدید میبایست به تحقق همکاریها به خصوص در حوزه اقتصادی در خارج از مرزهای اروپا را جستوجو کنیم.
ما به عنوان عضو اتحادیه اروپا، از تلاشهای اتحادیه اروپا برای همکاری با ایران با قاطعیت حمایت میکنیم. اعتقاد دارم با ایران میبایست در راستای تعیین منافع مشترک و امکانات بالقوه همکاری کنیم به خصوص وقتی صحبت از سوریه، عراق و افغانستان یا مبارزه با تروریسم میشود. نمیتوان از پرداختن به موضوع بحران پناهجویان و تعداد زیاد پناهجویان افغانی که از طریق ایران به اروپا میآیند، اجتناب ورزید.
(در مذاکرات با مقامات ایرانی) اشاره کردم که کرواسی در اتحادیه اروپا به اهمیت گفتوگوی این اتحادیه با ایران درخصوص موضوع پناهجویان به سبک گفتوگوی اتحادیه اروپا با ترکیه، اردن و لبنان در راستای یافتن مدل برای کمک ایران به افغانیها در راستای جذب جنگزدگان افغانی در جامعه ایران و تشویق آنها برای بازگشت به افغانستان تاکید دارد.
میبایست تاکید کنم ایران ارزش خاصی برای رابطه ما با مسلمانان در کرواسی به عنوان بخشی از جامعه که در تمامی سطوح حضور دارند قائل است. در تایید این نکته میتوانم به حضور آقای عزیز حسنویچ، مفتی کرواسی در سفر به ایران اشاره کنم.
در ادامه دیدار از ایران با مقامات ارشد و بلند پایه ایران از جمله دکتر علی لاریجانی رییس مجلس ایران، آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس تشخیص مصلحت نظام و دکتر ظریف وزیر خارجه به صورت جداگانه ملاقات کردم.
در تمامی این ملاقاتها جو دوستانه وجود داشت و علاقمندی برای توسعه همکاری حاکم بود. این دیدار نشان داد که چقدر حمایت از دیپلماسی اقتصادی چه از طریق دیپلماسی یا از طریق ریاست جمهوری یا اتاق بازرگانی مهم است و نشان داد که چقدر مهم است که به صورت یکپارچه عمل شود.
دعوای درونی در کرواسی بیمعناست
بعد از تجربه مثبت ایران، بیش از همیشه به بیهوده بودن دعوای بین خودمان اعتقاد پیدا کردم و این که ما نیازی به زورآزمایی و حیلهگری سیاسی نداریم. تجربه حضور منسجم ما که با مشارکت دیپلماسی و بخش اقتصادی بهدست آمد نشان داد که اگر بخواهیم میتوانیم متحد عمل کنیم و آنوقت موفقیت هم مشاهده خواهد شد.
بنابراین مهمترین تکلیف ما اتحاد و همبستگی است و میبایست جدایی و شکاف بیمورد را کنار بگذاریم. دگراندیشی میبایست وجود داشته باشد و مطلوب است ولی این نمیتواند دلیلی برای حذف رقبای سیاسی باشد بلکه باید با انتقاد سازنده به خدمت عمومی بپردازیم.
من با این تفکر که ایران دست دوستی به سوی ما دراز کرده است عازم این کشور شدم. علاقمندی بزرگ آنها را بعد از سالهای طولانی تحریم برای یک جهش اقتصادی مشاهده میکنم. بدون شک ملت ایران شایستگی این را دارد. امیدوارم که ما هم در کرواسی، اقتصاد کشور را در سطح قابل قبولی ارتقا دهیم که برای ما امکان رشد جمعیت و بازسازی کشور را فراهم کند. آینده در دست ماست به این باور دارم.