سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

جان کری دستور تحقیق مجدد درباره ویدئوی حذف‌شده «برجام» را صادر کرد

وزیر خارجه آمریکا بعد از ناموفق بودن تحقیقات اولیه برای یافتن نفرات دخیل در حذف یک ویدئوی حاوی توضیحاتی درباره «برجام»، دستور انجام تحقیقات دوباره در این باره را صادر کرده است.

به گزارش مشرق، بعد از شدت گرفتن انتقادات از دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به دلیل حذف بخشی از یک ویدئو کنفرانس خبری درباره «برجام» از آرشیو وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا، جان کری، وزیر خارجه این کشور دستور انجام تحقیقات مجدد در این باره را داده است.

وزیر خارجه آمریکا هفته پیش هم وعده داده بود با انجام تحقیقات لازم نهایتاً تا روز چهارشنبه (دیروز) جوانب این موضوع را آشکار کند. بعد از آنکه تحقیقات مذکور نتیجه‌ای به بار نیاورد،  مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که جان کری خواستار ادامه تحقیقات در این باره شده است.. کری پیش از این حذف این ویدئو را نابجا و احمقانه توصیف کرده بود.

«تونر» گفت که مشاور حقوقی وزارت خارجه آمریکا در حال انجام بررسی‌های لازم برای یافتن سرنخی بر اساس ایمیل‌های رد و بدل شده جهت یافتن عامل یا عاملان حذف ویدئوی مذکور است.

رسانه‌های آمریکایی پیش از این، از حذف ویدئویی مربوط به سال 2013  که در آن جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حال ارائه توضیحاتی درباره مذاکره محرمانه با ایران بر سر برنامه هسته‌ای ایران بود، خبر داده بودند.وقتی در سال 2013 مشخص شد که ایران و آمریکا مذاکرات محرمانه برای حل مناقشه هسته‌ای داشته‌اند، جن ساکی، سخنگوی وقت وزارت خارجه آمریکا پذیرفت که دولت آمریکا برای مخفی نگهداشتن مذاکرات با ایران واقعیت را نگفته است.

در ویدئوی حذف‌شده جن ساکی در پاسخ به پرسش خبرنگار فاکس نیوز که پرسیده بود آیا خانم نولند درخصوص مذاکره محرمانه با ایران واقعیت را گفته، تصریح کرده بود: دیپلماسی برای این که بتواند به اهداف خود دست یابد نیازمند حریم خصوصی است.

حذف این ویدئو همزمان با جنجال‌هایی انجام گرفت که گزارشی از روزنامه نیویورک‌تایمز، دولت اوباما را به مهندسی اطلاعات و فریبکاری برای بازارگرمی درباره برجام متهم کرده بود.

موضوع اصلی گزارش مفصل و 28 صفحه‌ای نیویورک‌تایمز در اصل، شرح زندگی «بن رودز»، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا و نحوه رسیدن او به یکی از اثرگذارترین مناصب کاخ سفید بود.ماجرا از آنجا آغاز شد که «دیوید ساموئلز»، نویسنده گزارش «نیویورک‌تایمز» «بن‌رودز»، دست‌یار باراک اوباما را با توجه به سابقه‌اش در داستان‌نویسی، مهارتش برای استفاده بی‌همتا از قابلیت‌های زبانی و تسلط به شکل‌دهی افکار عمومی در فضای جدید رسانه‌ای طراح اصلی روایت‌های کاخ سفید در حوادث مختلف، و حتی، معمار اکثر سیاست‌های دولت اوباما تصویر کرد.«ساموئلز» بر اساس تحقیقاتش در زندگی «بن‌رودز» درباره او نوشت: «رودز، همانند اوباما داستان‌نویسی است که از ابزارهای یک نویسنده برای پیشبرد برنامه‌هایی که در قالب سیاست بسته‌بندی می‌شوند، اما اغلب کاملاً شخصی هستند، بهره‌ می‌برد. او در ساختن پی‌رنگ‌هایی (طرح داستان) فراگیر با قهرمان‌ها و تبهکارهایی که تعارضات و انگیزه‌هایشان را با صفات به دقت انتخاب‌شده، نقل‌قول‌ها و اظهارات مقام‌های ارشد بی‌نام و نشان و یا آشنا توصیف می‌کند، فردی چیره‌دست است.»

به گزارش فارس، در توصیف بن‌رودز، علاوه براین آمده است: «او قالب‌ریز و فروشنده روایت‌های سیاست خارجی اوباما، در زمانی است که موج بنیان‌افکن رسانه‌های اجتماعی، قلعه‌های شنی رسانه‌های سنتی را شسته‌ و از میان برده‌اند.»اما بخشی از گزارش نیویورک‌تایمز که جنجال زیادی به پا کرد قسمت‌های مربوط به نقش «رودز» در شکل‌ دادن به روایت‌های رسمی کاخ سفید از توافق هسته‌ای ایران و نوعی زد و بند با رسانه‌ها برای ایجاد بازارگرمی برای آن روایت‌ها و «برجام» است.

نیویورک‌تایمز در بخشی از این گزارش می‌نویسد: «آنچه اکثر مردم درباره توافق ایران می‌دانند - یعنی اینکه دولت اوباما از سال 2013 در راستای بهره‌گیری از واقعیت سیاسی جدید ایجاد شده در ایران پس از روی کار آمدن میانه‌روها در انتخابات تعامل جدی با این کشور را آغاز کرده - تا اندازه زیادی جهت ایجاد بازارگرمی برای توافق ساخته شده بود.»

نمایندگان کنگره آمریکا و منتقدان آمریکایی برجام بلافاصله بعد از انتشار این گزارش، آن را شاهدی از عدم صداقت دولت اوباما در تعامل با منتقدان این توافق هسته‌ای دانستند.

روسیه برج‌های مخابراتی مرز سوریه و ترکیه را منهدم کرد

جنگنده‌های روس برای نخستین بار، برج‌های مخابراتی و ارتباطی در شمال سوریه در مرز با ترکیه را هدف گرفتند تا ارتباط اینترنتی تروریست‌های شمال سوریه با داخل ترکیه قطع شود.
به گزارش مشرق، شبکه المیادین خبر داد که جنگنده‌های روسیه برای اولین بار تاسیسات مخابراتی از جمله دو برج ارتباطی را در مرز سوریه و ترکیه منهدم کردند.  
خبرنگار المیادین از سوریه گزارش کرد که با انهدام این دو برج، تماس اینترنتی گروه‌های تروریستی در شمال سوریه با سرویس اطلاعاتی ترکیه (میت) قطع شده است. المیادین در این خبر به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.
منبع: فارس
افسر اطلاعات ارتش اسرائیل به هلاکت رسید
رسانه‌های خبری رژیم صهیونیستی فاش کردند که یکی از چهار نفری که در عملیات استشهادی شب گذشته در تل آویو به هلاکت رسید، از افسران یگان جاسوسی ستاد مشترک ارتش این رژیم است.
افشای هویت یکی از کشته‌های عملیات تل آویوبه گزارش مشرق به نقل از رسانه‌های خبری فلسطین، رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که یکی از کشته های عملیات قهرمانانه تل آویو از افسران یگان ویژه صهیونیستی «سیریت متکال» (یگان شناسایی ستاد مشترک ارتش) به نام «عیدو بن آری» از ساکنان شهرک «رمات گان» است. چهار صهیونیست چهارشنبه ‌شب در جریان تیراندازی دو جوان فلسطینی در شهر تل‌آویو کشته و هفت نفر دیگر زخمی شدند که حال برخی از آنها وخیم است. 
 روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نوشت: سه اسرائیلی کشته و هفت نفر دیگر در مرکز تل آویو به‌ضرب گلوله زخمی شدند.  سپس شبکه دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی از افزایش شمار کشته‌های صهیونیست‌ها به چهار نفر بعد از مرگ یک شهرک نشین زخمی خبر داد.  سایت دبکا وابسته به سازمان‌های جاسوسی رژیم اسرائیل نیز اعلام کرد که سه نفر از زخمی‌ها دچار مرگ بالینی شده‌اند.  روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت که عملیات تیراندازی در مجتمع تجاری "سارونا" نزدیک مقر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی روی داد و مجریان آن دو فلسطینی هستند که بعد از زخمی شدن، دستگیر شدند. رسانه‌های رژیم صهیونیستی به نقل از سخنگوی بیمارستان "ایخیلوف" در شهر تل‌آویو گفتند که وضعیت چهار نفر از زخمی‌ها وخیم است و تلاش زیادی برای نجات آنها انجام می‌شود.  
در همین حال، پلیس رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که عملیات تیراندازی در داخل و خارج از مرکز تجاری سارونا به وقوع پیوسته است.  
سخنگوی پلیس رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که دو مجری عملیات زخمی و بازداشت شدند و یکی از آنها در بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت و وضعیت او وخیم است.  
این سخنگو افزود: مجریان عملیات دو جوان از شهرک یطا در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری و عضو یک خانواده هستند.منبع: تسنیم
اهداف پشت پرده انگلیس از اولین حضور نظامی در سوریه
روزنامه تایمز انگلیس به نقل از فرماندهان نظامی فاش کرد که نیروهای ویژه انگلیس از یگان‌های مخالفان سوری تحت حمایت غرب در برابر حملات تروریست‌های داعش دفاع می‌کنند.
گروه بین‌الملل مشرق - روزنامه تایمز انگلیس به نقل از فرماندهان نظامی فاش کرد که نیروهای ویژه انگلیس از یگان‌های مخالفان سوری تحت حمایت غرب در برابر حملات تروریست‌های داعش دفاع می‌کنند. به نظر می رسد این عملیات نخستین مشارکت نیروهای انگلیسی در خط مقدم جنگ در خاک سوریه باشد و نقش آنها تنها به آموزش مخالفان سوری در خاک اردن محدود نمی‌شود.در همین راستا محمود صالح نماینده گروهی از مخالفان موسوم به "ارتش جدید سوریه" گفت که نظامیان انگلیسی به عناصر مسلح در زمینه اقدامات لجستیک و احداث پناهگاه های امن کمک می کنند.
اهداف پشت پرده انگلیس از اولین حضور نظامی در سوریه/ آماده انتشار
انگلیس اعلام کرده است که یگانی که از طریق اراضی اردن وارد استان درعا شده، سهم عمده‌ای در مقاومت در برابر هجوم گسترده داعش به گروه‌هایی از ارتش آزاد سوریه داشته و موفق شده به این گروه در سامان‌دهی مجدد صفوف خود کمک کند. در همین رابطه یک منبع دولتی اردن ضمن تایید تلویحی این مطلب گفت که چیزی که از اردن خواسته می‌شود، بازی با امنیت مرزها نیست، بلکه اردن می‌خواهد به مخالفان معتدل سوریه کمک کنند تا توازن قوا در عرصه میدانی ایجاد شود.
این اولین بار نیست که این رژیم سعی دارد نقش تأثیرگذار در روند بحران سوریه برای فرسایشی شدن بیشتر این درگیری ها ایفا کند، یک ماه پیش در روزنامه تلگراف در گزارشی فاش کرد که پول‌های به دست آمده برای حمایت‌های مالی از کشور جنگ‌زده سوریه توسط دپارتمان توسعه بین‌الملل انگلیس به این کشور ارسال می‌شود، اما مقدار زیادی از این پول ها بالغ بر 5 میلیون پوند به دست گروه‌های افراطی رسیده است.
حضور نیروهای ‌ویژه انگلیسی در سوریه در حالی است که مجلس عوام این کشور امکان مشارکت ارتش در مأموریت‌های مبارزاتی در اراضی سوریه را رد کرده است، اکثریت مطلق اعضای مجلس عوام در رأی‌گیری اخیر خود هر نوع اختیار به دولت در این زمینه را رد کردند، این در حالی است که گفته می‌شود مشارکت یگان‌های ویژه در عملیات خارجی نیاز به موافقت پارلمان ندارد.

تلاش برای فرسایشی کردن درگیری‌های سوریه
اخبار مربوط به حضور نیروهای ویژه انگلیس در سوریه در شرایطی منتشر می‌شود که دو روز پیش از حضور نیروهای ویژه انگلیس در لیبی خبر رسید. البته سخن‌گوی رسمی وزارت دفاع انگلیس هیچ واکنشی به این خبر از خود نشان نداده و جزئیاتی در رابطه با آن منتشر نکرد، به‌هرحال به نظر می‌رسد با افزایش دامنه درگیری‌ها در منطقه و باز شدن مجدد پای قدرت های استعماری به منطقه به بهانه مبارزه با تروریسم، انگلیس نیز سعی دارد بار دیگر شانس خود را برای حضور در کنار آمریکا در پروژه‌های توسعه‌طلبانه منطقه‌ای امتحان کند. شانسی که البته براساس تجربه‌های گذشته به سمت شکست جدیدی پیش خواهد رفت.
ورود انگلیس به سوریه همزمان با شکست‌های تروریست‌ها در برابر ارتش سوریه و مقاومت، نشان می‌دهد که قدرت‌هایی نظیر آمریکا و انگلیس تمایلی به حل و فصل نهایی بحران در سوریه ندارند و با کمک به جریان‌هایی که آنها را مبارزان معتدل توصیف می‌کنند، سعی دارند دامنه مبارزات ضد دولتی در سوریه را افزایش داده و موازنه قدرت را به هم بزنند. این در حالی است که گروه‌های مذکور هیچ حد و مرز مشخصی با داعش و جبهه النصره ندارند. انگلیسی‌ها نیز مانند آمریکا و برخی متحدان منطقه ای این کشور تمایلی به ریشه کن شدن گروه‌های تروریستی و پیروزی محور مقاومت ندارند، لذا ورود سخت افزاری انگلیس به بحران سوریه، سناریوی حمایت از این گروه ها و استمرار بحران در سوریه را تقویت می‌سازد.

انگلیس و سناریوی فدرالیته کردن سوریه
در حال حاضر ایده ای که برای آینده نظام سیاسی سوریه از سوی آمریکا، انگلیس و روسیه پیگیری می شود، نظام فدرال است. تقویت حضور نظامی انگلیس در سوریه را نیز می توان در این قالب تفسیر کرد. بر اساس این سناریو طرف‌های مذکور تلاش دارند سوریه را به سه واحد فدرال علوی، سنی و کردی تقسیم کنند. این در حالی است که برآورد مجموعه تحولات سوریه نشان می‌دهد که احتمال و قوع این سناریو بسیار کم است. در سایه استمرار روند فعلی موازنه قوا در عرصه میدانی احتمال باقی ماندن نظام حاکم در سوریه بیش از سقوط آن است ، این چیزی بود که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه نیز در سخنرانی دیروز خود آن اشاره کرد. از سوی دیگر حتی در صورت سقوط نظام حاکم نیز احتمال هرج‌ومرج سیاسی و امنیتی یا تشکیل دولت‌های خود خوانده افراطی در این منطقه بیشتر بوده و منافع قدرت‌های استعماری در منطقه به ویژه در زمینه تأمین امنیت رژیم صهیونیستی با چالش‌های اساسی مواجه خواهد شد.

نتیجه گیری
البته بر کسی پوشیده نیست که استفاده از شعارها و ابزارهایی نظیر مبارزه با تروریسم، تلاشی واهی برای سرپوش گذاشتن بر رویکردهای منفعت طلبانه و توطئه آمیز این کشورها در منطقه است، چرا که تنها راه مبارزه واقعی و جدی با تروریسم منطقه‌ای و ریشه کن کردن گروه‌های تروریستی و تکفیری به جای اقدامات خودسرانه، این است که این قدرت‌ها در کنار نظام و ارتش سوریه و محور مقاومت قرار بگیرند و کانال‌های تأمین مالی و تسلیحاتی آن را بسته و مجازات‌هایی را بر ضد حامیان منطقه‌ای تروریست ها که در روز روشن از کمک های بی سابقه خود به تروریست ها دریغ نمی کنند، اعمال کنند.
چه کسی جای ابوبکر البغدادی را خواهد گرفت؟
حلقه محاصره گروه تروریستی "داعش" در سوریه، عراق و لیبی تنگ تر شده و زمان نبردهای نهایی در "رقه"، "موصل" و "سرت" نزدیک شده است. در این حال، این پرسش مطرح می شود که سرنوشت این گروه و خلیفۀ خودخوانده اش چه خواهد شد؟
به گزارش مشرق، حلقه محاصره داعش در رقه سوریه و فلوجه عراق بسیار شدید شده و تلاش برای پیشروی به طرف مرکز تجمع این گروه تروریستی در شهر سرت لیبی ادامه دارد، البته پیشروی در موصل منوط به نتایج جنگ فلوجه است. 

پایگاه اینترنتی "راشا تودی" گزارش داد: جنگ آمریکا علیه تروریسم در منطقه به شیوه ای گزینشی انجام می شود؛ واشنگتن می کوشد، گروه های افراطی را مهار کرده و آنان را به گروه های میانه رو تبدیل نماید.چنین اقدامی در عمل بازسازی ساختار داعش است که توانست در سوریه گروه های مسلح رقیب را تسلیم نموده، یا با خود همراه نماید و آن را در این سازمان مادر ذوب نماید. این موضع گزینشی و سیاست مهار آشکارا در دعوت سال 2015 ژنرال "دیوید پتراووس" مدیر سابق سازمان سیا مشخص بود. وی از سران کشورش خواست تا از شماری از تروریست های "جبهه النصره" شاخه القاعده در سوریه، برای جنگ با داعش کمک گیرند.
چنین به نظر می آید که این مقام ارشد سابق آمریکایی هیچ مشکلی در زمینه ائتلاف با جبهة النصره، که واشنگتن نامش را در فهرست تروریسم قرار داده است،و بهره برداری از رقابت این گروه با داعش، قائل نیست.  
آمریکا در سال های 2014 – 2015 حملات هوایی ویرانگری علیه یکی از شاخه هتای القاعده درسوریه، موسوم به "خراسان"، انجام داد و حتی نیروهای ویژه خود را برای حمله زمینی به عناصر آن اعزام نمود.
مقامات آمریکایی شدت حملات علیه این گروه را اینگونه توجیه می کنند که آنان خطری بزرگ برای آمریکا هستند، چون ماموریتشان در سوریه نه جنگ علیه ارتش سوریه بلکه جذب نیروهای اروپایی و آمریکایی برای انجام حملات علیه کشورهای غربی است.این تحلیل، شدت عملیات آمریکا علیه عناصر خوراسان و نابودسازی سرکردگان این گروه به خصوص سرکرده "سعودی الاصل" آن به نام "عبد المحسن الشارخ"، معروف به "سنافی النصر"، را توجیه می نماید.   
این توجیهی عجیب در مقایسه با نوع برخورد آمریکا با خطرناکترین حمله داعش در عراق در سال 2014 است؛ زیرا داعش در آن سال با حمله به موصل، بر مقدار زیادی از سلاح ارتش عراق سیطره یافت، اما واشنگتن تا یک سال حتی یک گلوله به طرف داعش شلیک نکرد.
البته عده ای معتقدند که آمریکا به عنوان ابرقدرت دارای سیاست ها، ابزارها و راهبردهایی است که بر اساس آن گاهی اهداف بلند مدتش را پنهان ساخته و دیگران را به اشتباه می اندازد، مانند آنچه که در افغانستان رخ داد.آمریکاییان در آن زمان با جمع آوری بذرهای افراط گرایی از کشورهای عربی آن را در افغانستان برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی کاشتند که البته در نهایت با حملات 11 سپتامبر این خطر به خود آمریکا بازگشت.
سپس واشنگتن از القاعده در افغانستان انتقام گرفت، اما این موضوع به افزایش مدت جنگش علیه تروریستم در عراق و پدیدار شدن داعش انجامید که گروهی افراطی تر و خونریزتر از القاعده است.
بنابراین، جنگ علیه داعش در عراق، لیبی، سوریه و یمن بر اساس سناریوی آمریکایی - انگلیسی چه نورسیده ای را در پی خواهد داشت؟.
آمریکا از تجربه افغانستان و عراق درس نگرفت به همین دلیل به طرف لیبی دست درازی کرد و با همکاری هم پیمانانش نظام سرهنگ قذافی را سرنگون نمود و این کشور را به شبه نظامیان افراطی گوناگون سپرد. این اشتباه به قیمت جان سفیر آمریکا در لیبی تمام شد که در جریان حمله به کنسولگری آمریکا در "بنغازی" در روز 11/9/2012 کشته شد.با این حال آمریکا همچنان به سیاست های خطرناک خود در منطقه ادامه داده و در زمینه ائتلاف با "جنگجویان مشکوک"، که آنان را میانه رو می خواند و به آنان برائت نامه می دهد، تردیدی ندارد؛ چون معتقد است این جنگجویان با دشمنانش می جنگند و برای مدتی هر چند موقت با واشنگتن هم هدف هستند.  
حتی اگر سلاح این گروه ها که آمریکا در اختیارشان قرار داده به خود آمریکا بازگردد، که البته چند بار اینگونه شده، واشنگتن هرگز احساس پشیمانی نمی کند؛ چون معتقد است می تواند به گروه های مختلف بفهماند که قادر به انجام هر کاری در منطقه استو اگر یک گروه خیال حمله به آمریکا و هم پیمانانش را داشته باشد، نابود خواهد شد.منبع: العالم
تحلیل فارن پالیسی از وضعیت آشفته جنگ در شمال سوریه
فارن پالیسی در گزارشی به وضعیت آشفته جنگ در حوالی رقه سوریه پایتخت خودخوانده داعش پرداخته است که گزیده از آن در ادامه می آید.
سرویس بین الملل فردا: فارن پالیسی در گزارشی به وضعیت آشفته جنگ در حوالی رقه سوریه پایتخت خودخوانده داعش پرداخته است که گزیده از آن در ادامه می آید.

جنگجوهای کرد حالا دیگر خانه ها را از مین ها پاک کرده و موانع و حصارها را از شهر ارواح، یعنی عین عیسی در 30 مایلی پایتخت داعش رقه از بین برده اند با این حال به دلیل نزدیکی آن  به خطوط مقدم جبهه مبارزه با داعش همچنان مردم از ورود به این شهر منع شده اند.از این شهر که جولای 2015 از دست داعش بیرون آمد، برای به راه انداختن حملات علیه این گروه استفاده می شود.سخت می شود نیرویی غیر کرد در میان جنگجویان مستقر در این شهر پیدا کرد با این حال مبارزی عرب از شهر قحطانیه می گوید: من به نیروهای دموکرات سوریه پیوستم چرا که به آن ها اعتماد دارم و در واقع آن ها نه تنها نیروی کرد ، بلکه نیروهای عربی، سوری و کردی هستند. ما جنگجویانی از همه طیف ها در این نیرو داریم.24 می نیروی دمکرات سوریه اعلام کرد برای بازپس گیری شهر از داعش، به بخش شمالی رقه حمله خواهد کرد. این مساله با انتقاد نیروهای عرب مواجه شد که اعتقاد داشتند چون رقه شهری عرب است، نباید توسط کردها آزاد شود.

جنگ کردها و اعراب بر سر حمله به پایتخت داعش/ نقش بارزانی در مخالفت با عرب های سوریه/ مردم از ترس کردها به داعش می پیوندند!

اگر چه برخی منتقدان می گویند واحد حفاظت از مردم کرد بر نیروی دمکراتیک سوریه غلبه دارد اما واقعیت این است که فرماندهانی از نژادهای دیگر توانسته اند این نیرو را به نیرویی چندنژادی تبدیل کنند.حزب اتحاد دمکراتیک شاخه سیاسی واحد حفاظت از مردم ایدئولوژی چپ مارکسیستی دارد که از شعارهایی مانند برادری پیروی می کند.
پس از اعلام ایجاد سیستم فدرال چندنژادی توسط این حزب در شمال سوریه علاوه بر اعراب دیگر احزاب کرد مانند شورای ملی کردها، بخشی از کردهای تحت حمایت مسعود بارزانی از اقدام این حزب در میدان دادن به غیرکردها انتقاد کردند.با این حال یکی از مقامات ارشد این حزب در گفتگویی اعلام کرده بود که به دنبال مدل عراق و همزیستی سنی ها، شیعیان و کردها در کنار یکدیگر هستند.
اما نکته مهم در این میان آن است که اهالی کوبانی ترجیح می دهند واحد حفاظت از مردم کرد به رقه وارد نشود و در عوض گروه های مرتبط با ارتش آزاد سوریه این منطقه را تحت اختیار خود بگیرد چرا که در صورت اشغال شهر توسط نیروهای کرد، در آینده شاهد درگیری میان آن ها و اعراب خواهیم بود.
آن ها در عوض ترجیح می دهند مناطق حائل میان شمال غرب و کوبانی که توسط داعش و نیروهای شورشی سوری مورد حمایت ترکیه اشغال شده است آزاد شود و دولت فدرال کردهای سوریه را تکمیل کند.البته مقامات کرد هم اعلام نموده اند که در تلاش برای آزادی شهرهای تحت محاصره کردها هستند و تلاش می کنند هر طور شده است عفرین را به کوبانی متصل کنند.


جنگ کردها و اعراب بر سر حمله به پایتخت داعش/ نقش بارزانی در مخالفت با عرب های سوریه/ مردم از ترس کردها به داعش می پیوندند!
مناطق حائل میان کوبانی و عفرین با رنگ های سبز و سیاه پوشانده شده اند. این مناطق در دستان داعش و شورشیان سوری مورد حمایت ترکیه است.

با این حال نیروهای عرب هنوز چندان قوتی برای بازپس گیری رقه از نیروهای داعش ندارند و هم چنان گروهی از جنکجویان آن ها در حال فراگیری تمرین های نظامی برای شرکت در جنگ هستند.در حالی که بسیاری از نیروهای کرد گروه های دیگر با کنار آمدن با عرب ها مخالف هستند حزب دمکراتیک سوریه تاکنون مماشات زیادی با اعراب داشته است و از آن ها برای اداره مناطق آزاد شده نیز استفاده کرده است با این حال فرماندهی اصلی هنوز در دستان نیروهای کرد است.اما با همه این اوصاف بخش زیادی از اعراب چندان دل خوشی از نیروهای کرد ندارند چرا که معتقدند برخی از حملات این نیروهای باعث کشتار وسیع نیروهای عرب ضد داعش شده است. برای مثال برخی منابع مدعی شده اند که نقش نیروهای کرد در آزادسازی رقه باعث شده است بسیاری از ساکنان شهر رقه به داعش بپیوندند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد