سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نشست 3 جانبه وزرای دفاع ایران، روسیه و سوریه؛ فردا

نشست سه جانبه وزرای دفاع ایران، روسیه و سوریه با موضوع «مبارزه با تروریسم» با دعوت رسمی سردار حسین دهقان، فردا در تهران برگزار می‌شود.به گزارش فارس، با دعوت رسمی سردار سرتیپ پاسدارحسین دهقان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران از ارتشبد سرکئی شویگو وزیر دفاع جمهوری فدراسیون روسیه و سپهبد فهد جاسم الفریج  وزیر دفاع جمهوری عربی سوریه نشست وزرای دفاع ایران، روسیه و سوریه فردا (پنجشنبه 20 خرداد) در تهران برگزار می‌شود.           
در این نشست سه جانبه که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود آخرین تحولات منطقه و راه های تقویت و گسترش مبارزه با تروریسم مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.منبع: فارس

ادعای جدید العربیه: آغاز دور تازه مذاکرات تهران-واشنگتن

روزنامه وابسته به دربار آل سعود در مطلبی از آغاز دور تازه مذاکرات تهران-واشنگتن به خاطر وجود مشکلات در مسیر اجرای برجام خبر داد.

به گزارش مشرق، روزنامه «العربیه» وابسته به عربستان سعودی به نقل از یک خبرنگار نزدیک به جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه «1+5» مدعی شد به دلیل مناسب نبودن اوضاع و قابل قبول نبودن وضعیت بعد از توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت های جهانی به ویژه آمریکا، احتمال دارد ایران و آمریکا دوباره مذاکراتی را انجام دهند.

بر اساس این گزارش، «کاملیا انتخابی‌فرد» روزنامه نگار ایرانی که مذاکرات ادواری هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی را پوشش می‌داده و اینک در آمریکا ساکن است، مدعی شده که در جریان تماس تلفنی با یکی از همکاران باتجربه‌اش که مذاکرات هسته‌ای را پوشش خبری می‌داده است، به او گفته است که آمریکا و ایران به زودی برای دور تازه گفت‌و‌گوها آماده می‌شوند.این خبرنگار با تجربه در پاسخ به سئوال کاملیا انتخابی‌فرد و تعجب وی اظهار داشت: «این توافق در اجرا مشکلاتی داشته و کارایی ندارد و لازم است ایران و آمریکا دیر یا زود مذاکراتی را برای یافتن راه حلی در این زمینه آغاز کنند.»

انتخابی فرد در ادامه با اشاره به وجود برخی مشکلات چون نگرانی بانک‌های اروپایی از همکاری با ایران که مبدل به یکی از دشوارترین موضوع‌ها شده است ،نوشت: «آیت الله خامنه‌ای» رهبر ایران این مشکلات را اقدامی عمدی از سوی آمریکا می‌داند. از سویی به خاطر عدم ارتباط مستقیم بین ایران و آمریکا  ارتباط بین این دو دولت همیشه مشکل بوده هرچند که غیر ممکن نیست.منبع: فارس

رویترز: بازگشت بهتر از انتظار ایران به بازار نفت

به گزارش رویترز در طی مدت دو هفته 26 نفتکش خارجی در دو بندر خارک و ماهشهر ایران 25 میلیون بشکه نفت خام (و مشتقات نفتی) ایران را بارگیری کرده یا خواهند کرد.خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی نوشت بازگشت ایران به بازار جهانی نفت پس از لغو تحریم ها، سریع تر از انتظارها و پیش بینی های پیشین بوده است.
به گزارش عصر ایران و بر اساس این گزارش هم اکنون 25 نفتکش بزرگ اروپایی و آسیایی نفت خام صادراتی این کشور را به مقصد مشتریان اروپایی و آسیایی حمل می کنند.
ایران در ماه آوریل گذشته تلاش داشت برای افزایش صادرات نفت خام خود شرکایی در زمینه حمل و نقل نفت خود پیدا کند ، اما پس از توافقی موقت با شرکت بیمه " P & I" هم اکنون بیش از یک سوم محموله های نفتی صادراتی ایران از طریق کشتی های خارجی حمل می شوند.
در ماه آوریل گذشته شرکت بیمه ای " پی اند آی " پوشش بیمه ای محموله های نفتی ایران را از 70 به 113 میلیون یورو افزایش داد. این شرکت یکی از سیزده شرکت بیمه ای بزرگ دنیا است.بر اساس این گزارش اطلاعات حمل و نقل بنادر و کشتیرانی در نقاط مختلف جهان نشان می‌دهد که هم اکنون 26 نفتکش خارجی با ظرفیت حمل بیش از 25 میلیون بشکه نفت در دو هفته گذشته در دو بندر خارک و ماهشهر ایران بارگیری کرده‌ و یا به زودی بارگیری خواهند کرد.
شرکت کشتیرانی "دیناکوم " یونان سه ابرنفتکش خود را برای حمل و نقل نفت ایران اختصاص داده است. به گفته "اودیسیوس والاتساس" مدیر عامل این شرکت یونانی ، شرکت های خارجی با نفتکش ، محموله های نفتی ایران را حمل می کنند و دنیا مشکلی با این موضوع ندارد.با این حال برخی از شرکت های حمل و نقل و بیمه همچنان از بیم تحریم های احتمالی آمریکا از ورود دوباره به عرصه همکاری با ایران خودداری می کنند.  این شرکت ها ممنوعیت موجود در معامله دلاری با ایران و نیز احتمال بازگشت دوباره تحریم ها را مانع عمده ورود دوباره خود به معامله با ایران می دانند.بر اساس این گزارش در حالی که پیش بینی های قبلی حاکی بود ایران دستکم یک سال زمان خواهد برد تا به سطح تولید و صادرات خود در پیش از تحریم ها برسد، توانسته است در شش ماهه نخست پس از لغو تحریم ها و آغاز اجرای برجام به این سطح برسد.
در حال حاضر ایران 3 میلیون و هشتصد هزار بشکه در روز تولید نفت دارد.

در جدیدترین گزارش بانک جهانیدورنمای رشد اقتصادی ایران و جهان تنزل یافت

بانک جهانی در جدیدترین دورنمای رشد جهانی، دورنمای نرخ رشد اقتصاد جهانی را به دلیل کاهش هزینه شرکت‌ها در اقتصادهای توسعه یافته و افزایش مشکلات اقتصادهای نوظهور برای حفظ رشد و همچنین نرخ رشد اقتصادی ایران را تنزل داد.

world bank.jpg

به گزارش ایسنا، این بانک در جدیدترین پیش بینی خود، نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۶ را ۲.۴ درصد پیش بینی کرد که کمتر از نرخ ۲.۹ درصد پیش‌بینی شده در گزارش ماه ژانویه این نهاد است. این بانک همچنین نرخ مورد پیش‌بینی برای رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۷ را از ۳.۱ به ۲.۸ درصد تنزل داد.

بانک جهانی نرخ رشد مورد پیش بینی برای اقتصاد ایران را هم مورد بازبینی نزولی قرار داد و اکنون پیش بینی می‌کند اقتصاد ایران در سال جاری میلادی ۴.۴ درصد رشد کند که ۱.۴ درصد نسبت به نرخ پیش بینی شده در گزارش قبلی این بانک کمتر است. همچنین نرخ رشد مورد پیش بینی اقتصاد ایران برای سال ۲۰۱۷ با ۱.۸ درصد کاهش، ۴.۹ درصد و برای سال ۲۰۱۸ با ۱.۳ درصد کاهش، ۴.۷ درصد پیش بینی شد.

این نهاد مالی نرخ رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۵ را ۱.۶ درصد برآورد کرد که ۰.۳ درصد کمتر از برآورد گزارش ژانویه بود.

انتظار می‌رود رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۶ اندکی اوج گرفته و به ۲.۹ درصد برسد که ۱.۱ درصد کمتر از نرخ مورد پیش بینی در دورنمای ژانویه است. این بازبینی نزولی در پی پایین ماندن قیمت‌های نفت صورت می‌گیرد که پیش بینی می‌شود متوسط قیمت آن امسال به ۴۱ دلار در هر بشکه برسد.

بر اساس گزارش بانک جهانی، دلیل اصلی بهبود اندک رشد منطقه ای خاورمیانه در سال ۲۰۱۶، فعالیت قوی‌تر در ایران است که دومین اقتصاد بزرگ منطقه به شمار می‌رود و پیش بینی می‌شود در سال جاری میلادی در پی برداشته شدن تحریمهای بین المللی، ۴.۴ درصد رشد کند که بالاتر از نرخ رشد ۱.۶ درصد برآورد شده برای سال ۲۰۱۵ است. پیش بینی می‌شود بهبود قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ از احیای رشد منطقه ای به ۳.۵ درصد در سال ۲۰۱۷ حمایت کند. بانک جهانی در گزارش اخیر خود نوشت: تسهیل تحریمها در ایران این کشور را به روی سرمایه گذاری و تجارت بین المللی گشوده است. تولید نفت خام ایران در آوریل سال ۲۰۱۶ به ۳.۶ میلیون بشکه در روز رسید که ۲۵ درصد بالاتر از متوسط تولید ماهانه در سال ۲۰۱۵ بود و حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از میزان تولید برآورد شده در اکتبر برای دوران پساتحریم بود. دوران پساتحریم همچنین فرصتهای امیدوارکننده ای پیش روی خدمات مالی، صنایع معدنی و فلزات و همچنین صنایع تولیدی ایران قرار داده است. همچنین پتانسیل بهره برداری از ذخایر گاز طبیعی عظیم در ایران وجود دارد اما این امر به سرمایه گذاری قابل توجه در این بخش و بهبود محیط کسب و کار و فضای رگولاتوری مشهود است.طبق گزارش بانک جهانی، به همان حدی که تولید نفت ایران قیمتهای جهانی نفت را اندکی کاهش داده است، تاثیر بازگشت ایران به اقتصاد جهانی برای سایر کشورهای تولیدکننده نفت از جمله کشورهای خاورمیانه احتمالا منفی خواهد بود. بعلاوه افزایش تولید نفت ایران همزمان با سایر تحولات از جمله تصمیم عربستان برای افزایش تولید سال ۲۰۱۶ در ماه مه و فروپاشی توافق صادرکنندگان بزرگ نفت برای فریز تولید در اواسط آوریل روی داد که ممکن است قیمتها را تحت فشار نزولی قرار دهد. برآورد تاثیر یکپارچگی ایران با اقتصاد جهانی از طریق کانالهای تجاری کار راحتی نیست. اما صادرات اتحادیه اروپا به ایران اگر به سطح پیش از تشدید تحریمها در سال ۲۰۱۲ بهبود پیدا کند، دو برابر خواهد شد. کشورهای همسایه ایران هم ممکن است از گسترش روابط تجاری و سفر نفع ببرند.در بخش دیگری از این گزارش آمده است چالشهای سیاست پولی در منطقه خاورمیانه نسبت به چالشهای سیاست مالی کمتر مورد توجه قرار گرفته اند اما در بعضی از کشورها قابل توجه هستند. به عنوان مثال در ایران که دوباره به اقتصاد جهانی پیوسته است، مقامات پولی این کشور باید تورم را مطابق با اهداف تعیین شده نگه دارند و سیستم نرخ مبادلات ارزی را یکسازی سازی کرده و ثبات بخش بانکی را تضمین کنند.

آمریکا براى اولین بار از سال 2012 شش ناو هواپیمابر راهی دریا کرده است

بنا به گفته کارشناسان نظامی، از تعداد شش ناو هواپیمابر آمریکایی که هم‌اکنون در حال انجام ماموریت هستند،، چهار ناو رزمی هستند و برای انجام هرنوع حمله‌ای تجهیز شده‌اند.

ناو هواپیمابر آمریکا

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی Defense News، نیروی دریایی آمریکا براى اولین بار از  سال 2012 میلادی شش ناو هواپیمابر خود را راهی دریاها در مناطق مختلف جهان کرده است.

 بنا بر این گزارش، چهار ناو هواپیمابر آمریکایی به همراه خود یگان‌های ضربتی دارند و 2 ناو نیز مشغول انجام "ماموریت‌های ویژه" هستند.

هم اکنون ناوهای هواپیمابر «رونالد ریگان»، «دوایت آیزنهاور»، «هری ترومن»، «جون استنیس»، « کارل وینسون» و «جرج واشنگتن» به طور همزمان شناور هستند.

هم‌اکنون ناو هواپیمابر هری ترومن با 75 هواپیمای جنگنده و اطلاعاتی در دریای مدیترانه مستقر است و ماموریت جنگ علیه داعش در سوریه را بر عهده دارد.

انتظار می‌رود که در آینده نزدیک ناو هواپیمابر « جرج بوش» نیز ماموریت خود را آغاز کند. آخرین بار 4 ناو هواپیمابر رزمی آمریکا بطور همزمان طی 10 هفته از اواخر اوت 2012 میلادی تا اوایل نوامبر 2012  راهی دریا شده‌ بودند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد