سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، سخنان دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره توافق اتمی را رد کرده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
توافق هسته ای، قراردادی میان ایران و آمریکا نیست که نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان بخواهد دوباره بر سر آن مذاکره کند

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، سخنان دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره توافق اتمی را رد کرده است.
به گزارش «انتخاب»؛ ترامپ اخیرا یک بار دیگر از توافق اتمی میان ایران و قدرت‌های جهانی انتقاد کرده و گفته است که در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهوری آمریکا، مذاکره با ایران درباره برنامه هسته‌ایش را تکرار می‌کند.
اما به گزارش آسوشیتدپرس، ظریف که در استکهلم، پایتخت سوئد به سر می‌برد، گفته که توافق هسته‌ای «قراردادی میان ایران و آمریکا نیست که نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان یا هرکس دیگری بخواهد دوباره بر سر آن مذاکره کند».
وزیر امور خارجه ایران افزود که توافق اتمی، قراردادی است که به یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمیمه شده و «مذاکره مجدد» درباره چنین توافقی «ممکن نیست».بر خلاف دونالد ترامپ، هیلاری کلینتون، نامزد پیشتاز حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته که در صورت انتخاب به این سمت، به توافق اتمی پایبند خواهد بود اما به شدت بر اجرای تعهدات ایران نظارت می‌کند.
دونالد ترامپ هم بارها بر مخالفت خود با توافق اتمی تاکید کرده و گفته بود که این توافق نشانه‌ای از این است که «ما توسط افراد بسیار بسیار احمقی رهبری می‌شویم».

ایران، یکی از آزادترین و دموکراتیک ترین کشورهای خاورمیانه است، بسیار فراتراز عربستان و اسرائیلی که هیچ حقی برای میلیون ها فلسطینی که تحت حکومتش زندگی می کنند، قائل نیست.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هیلاری کلینتون چگونه توافق هسته ای با ایران را به باد خواهد داد؟سرویس بین الملل «انتخاب»؛ نشریه ویک نوشت: هفته گذشته، اوباما اولین رئیس جمهور آمریکا شد که در زمان مسئولیتش از هیروشیما بازدید کرد؛ شهری در ژاپن که 71 سال قبل با بمب هسته ای آمریکا کاملا با خاک یکسان شد. پس از آنکه اوباما سخنرانی خود درباره اخلاق و علم را ارائه کرد، عکاسی از نیویورک تایمز عکسی توجه برانگیز را ثبت کرد: یک رئیس جمهور آمریکایی که یکی از بازماندگان سالخورده بمباران هسته ای را به آغوش می کشد.

به گزارش «انتخاب»، این نشریه در ادامه آورده است: شاید عجیب باشد، اما این عکس رئیس جمهور احتمالی بعدی آمریکا، هیلاری کلینتون و رویکرد او در قبال یکی از دشمنان قدیمی آمریکا در منطقه خاورمیانه، ایران، را به یادم انداخت. پیشتر گفته بودیم که معامله هسته ای با این کشور می تواند وعده دهنده بهترین موقعیت برای کشورهای غربی باشد تا در مسیر هم زیستی مسالمت آمیز با کشورهای مسلمان قرار بگیرند. 

اما شک بسیاری دارم که هیلاری کلینتون بخواهد از این فرصت بهره ای ببرد. او راهی درست خلاف این را پیش می گیرد.

همان طور که درک دیویدسون، تحلیلگر سیاست خارجی در مصاحبه اخیرش گفته، بعید است او به طور کامل از این توافق شانه خالی کند. این یکی از بزرگترین دستاوردهای اوباما بوده که محبوبیتش به خصوص میان دموکرات ها بسیار بیشتر از هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ است. علاوه بر این حجم زیادی از تلاش های دیپلماتیک و سیاسی، خصوصا از سوی کشورهای اروپایی که معاملات تجاری زیادی با ایران دارند، در پس این توافق قرار گرفته است. 

اما بدون شک او این توافق را مبنای همکاری های بیشتر با ایران قرار نمی دهد و قصد ندارد بگذارد ایران به طور کامل عضو جامعه بین المللی شود.

یکی از قوی ترین شواهد این نظر را می توان در سابقه طولانی جنگ طلبی تردید برانگیز کلینتون یافت که علاقه بسیاری به استفاده از نیروی نظامی از خود نشان داده است. او به دفعات نگرانی های خود درباره توافق با ایران را بیان کرده، روابط بسیار نزدیکی با نتانیاهو دارد، و مدت مدیدی از روابط نزدیک با عربستان حمایت کرده که ایران را تهدیدی منطقه ای برای خود می بیند. او زمانی که وزیر خارجه بود اقدام به فروش تعداد بسیار زیادی هواپیمای جنگنده به عربستان کرد، و بنیاد کلینتون هم 10 میلیون دلار کمک مالی از این کشور دریافت کرد.

اما احتمالا از آن مهم تر این است که نظام سیاست خارجی واشنگتن به شدت با افزایش حضور ایران در جامعه بین المللی مخالف است. گزارش فراحزبی تازه ای از سوی مرکز امنیت آمریکایی جدید ، گروهی تشکیل شده از لیبرال های طرفدار مداخله و نئومحافظه کارانی که پشت کلینتون جمع شده اند، به روشنی بر این ادعا صحه می گذارد:

ایران، یکی از آزادترین و دموکراتیک ترین کشورهای خاورمیانه است، بسیار فراتراز عربستان و اسرائیلی که هیچ حقی برای میلیون ها فلسطینی که تحت حکومتش زندگی می کنند، قائل نیست.

به مدت صدها سال ایران از سوی کشورهای غربی مورد سوءاستفاده و اعمال نفوذ قرار گرفته، و به دفعات منافع آمریکا را مورد حمله قرار داده است. اما اگر این دو کشور بتوانند از مسائل و کینه های کهنه خود گذر کنند، ایران می تواند تبدیل به کشوری قوی و بسیارمرفه اسلامی شود و با نهادها و هنجارهای بین المللی موافقت کند. این می تواند باعث ترویج نسخه ی خلاف جهادی ها (و همین طور تندروهای آمریکایی) شود، که معتقدند اسلام با دموکراسی و آزادی سازگاری ندارد. بهتر از آن این است که می تواند الگوی سیاسی برای دیگر کشورهای خاورمیانه فراهم کند تا به آرامی از آشوب به جا مانده از چندین دهه مداخله غربی ها خلاصی بیابند.

اگر ترس های من به واقعیت بپوندد، شاهد از دست رفتن فرصتی بسیار بزرگ خواهیم بود. وزیر دفاع اسبق آمریکا، رابرت مک نامارا زمانی گفته بود: «جنگ آمریکا و ژاپن یکی از خشونت بارترین جنگ ها در طول تاریخ بشری بود». حتی اگر بمباران هسته را هم به حساب نیاوریم، هر کسی که نبردهای سنگین در جزایر واقع شده در اقیانوس آرام – یا حملات و بمباران های ژنرال کوتریس – را به یاد داشته باشد، احتمالا با این نظر موافق است. اما بیایید یک بار دیگر به آن عکس نگاه کنیم. در آن، رهبر کشوری که محل تولدش جایی است که این جنگ شنیع از آن آغاز شد، مردی را در آغوش می گیرد که یکی از خشونت بارترین جنگ های تاریخ با آن را پشت سر گذاشته است. اگر آن دو کشور بتوانند شرکای تجاری و چه بسا دوستانی نزدیک شوند، پس من نمی پذیرم که ایران نمی تواند دست کم یکی از کشورهای عادی میان بقیه باشد.

نویسنده: رایان کوپر
ترجمه: محمد صفری

تصورش سخت است که انتظار داشته باشیم این دو کشور بتوانند باهم کنار بیایند. اما اگر می خواهند این منطقه روزی رنگ صلح و آرامش را به خود ببیند، باید راهی برای همزیستی پیدا کنند. حتی اگر نتوانند مسائل خود را کاملا باهم حل کنند، هنوز می توانند شدت خصومتشان را کاهش دهند. عملی کردن آن چالشی بزرگ خواهد بود، اما حالا زمانی است که دو طرف می توانند گام های لازم برای خارج کردن خاورمیانه از ورطه ی نابودی را بردارند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چگونه ایران و عربستان باید از جنگ دور نگه داشته شوند؟ / تهران و ریاض را راضی به مذاکره کنید

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ فارین افرز نوشت: درگیری ها در خاورمیانه، چه در عراق باشد یا لبنان و سوریه و یمن، در یک چیز مشترکند: رقابت میان ایران و عربستان. این رقابت عرصه های نبرد تازه ای را رقم زده که پیشتر در صلحی نسبی به سر می بردند. 
به گزارش «انتخاب»، این نشریه در ادامه آورده است: برای همین تصورش سخت است که انتظار داشته باشیم این دو کشور بتوانند باهم کنار بیایند. اما اگر می خواهند این منطقه روزی رنگ صلح و آرامش را به خود ببیند، باید راهی برای همزیستی پیدا کنند. حتی اگر نتوانند مسائل خود را کاملا باهم حل کنند، هنوز می توانند شدت خصومتشان را کاهش دهند. عملی کردن آن چالشی بزرگ خواهد بود، اما حالا زمانی است که دو طرف می توانند گام های لازم برای خارج کردن خاورمیانه از ورطه ی نابودی را بردارند.
رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما یکی از کسانی است که اعتقاد دارد درگیری میان ایران  و عربستان سابقه ای چند هزارساله دارد. اما تاریخ چیز دیگری می گوید. هرچند این دو کشور دوره هایی از افرایش تنش را به ویژه پس از بمب گذاری برج های خوبار در ژوئن 1996 تجربه کرده اند، اما در سال های 1989 تا 2005 نسبت به هم رفتار مناسبی داشته اند.

در واقع آیت الله هاشمی رفسنجانی و رئیس دولت اصلاحات رویکرد نرم تری را پیشه کرده و تلاش کردند روابط بهتری با کشورهای عربی داشته باشند. این باعث شد ایران و عربستان روابط دیپلماتیکشان را از سر بگیرند و دیدارهای دوجانبه ای میان رهبران آن ها انجام شد. حتی در اوایل دولت احمدی نژاد هم ادب و احترام در روابط آن ها وجود داشت. اما بهار عربی 2011 ساختار قدرت سیاسی منطقه را تغییر داد. سقوط حکومت های دیکتاتوری قدیمی آشفتگی و بی نظمی در این کشورها را با خود به جا گذاشت. ایران و عربستان از این فرصت استفاده کردند در کشورهای تازه بی ثبات شده بیشترین نفوذ را داشته باشند، و جنگ های نیابتی در پی آن آغاز شد.
اوضاع به سادگی می توانست به سطح جنگی تمام عیار میان دو کشور منجر شود. برای نمونه، در آوریل 2015 یک هواپیمای ایرانی تلاش کرد محاصره اعمال شده از سوی عربستان بر یمن را با فرود در صنعا از بین ببرد. جنگنده های عربستانی شدیدا به هواپیمای ایرانی نزدیک شدند، و باند فرودگاه را نابود کردند. دو اف 15 سعودی چنان به هواپیمای ایرانی نزدیک شدند که خلبان ها می توانستند چهره هم را ببینند. اگر حادثه ای رخ می داد، رسانه های ایرانی می گفتند عربستان به عمد هواپیمای ایرانی را ساقط کرد. این چاره ای جز تلافی برای ایران باقی نمی گذاشت. چنین حوادثی نیاز به ارتباط گسترده تر و هوشمندانه تر میان دو کشور را بیشترمی کند. هرچه قدر هم گفتگو با هم برای ایران و عربستان دشوار باشد، باز هم این بهترین راه برای دو کشور برای اجتناب از جنگ است. 
سوای پیشگیری از جنگ، عربستان و ایران دلایل بسیاری برای کنار آمدن باهم دارند. در واقع آینده آن ها ارتباط جدایی ناپذیری باهم دارد. آن ها قوی ترین  کشورها در جهان اسلامند، و هر دو در شکل دادن مسیر آینده خاورمیانه نقش دارند. هیچ یک نمی تواند برتری کامل کسب کند – خواه ناخواه هر دو به هم برای رسیدن به اهدافشان نیاز دارند. علت آن را می توان در سطح بالای وابستگی متقابل این دو همسایه به ویژه در زمینه حفظ امنیت خلیج فارس و وابستگی اقتصادی کشورهای منطقه به یکدیگر یافت.

هر دوی این کشورها می گویند می خواهند از درگیری مستقیم پرهیز کنند، و ترجیح می دهند روابط همسایگی خوبی با یکدیگر داشته باشند. در ماه ژانویه جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان، محمد بن سلمان گفت، هر کسی بخواهد باعث جنگ مستقیم دو کشور شود عقل درست و حسابی ندارد. زیرا جنگ ایران و عربستان مقدمه ای برای فاجعه ای بزرگ برای منطقه می شود. وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف خواستار تغییر روش برخورد دو کشور شد، و به برادران سعودی اطمینان داد ایران آماده گفتگو با عربستان است. ماه بعد وزیر خارجه عربستان، عادل الجبیر گفت، اگر ایران روش و سیاست های خود را تغییر دهد، چیزی نمی تواند مانع از گشودن صفحه ای تازه و ایجاد بهترین روابط میان دو همسایه بدون مداخله در امور یکدیگر باشد. با وجود بی اعتمادی عمیق میان دو کشور، گفتگوی مستقیم میان آن ها برای درک بهتر یکدیگر و آغاز کاهش بی اعتمادی ها لازم است. ریاض به دلیل نقش ایران در کشورهای عربی از انجام هرگونه گفتگو امتناع می کند. ایران خواستار انجام گفتگوها پیش از هر تغییری در سیاست های خود است. به اعتقاد ایران، این گفتگوها برای اطمینان از برطرف شدن دغدغه های امنیتی آن ها پیش از انجام هر تغییر راهبردی لازم است.
در این زمان، ورود کشور سومی برای میانجیگری بین این دو کشور می تواند کمک شایانی به حل این اختلافات کند. هر دو طرف در حال حاضر اسیر چرخه نابود کننده شدت یافتن درگیری هایی هستند، که هیچ راه حل نظامی را نمی توان برای آن ها متصور شد. اگر این دو کشور راهی برای مدیریت بحران حاضر بیابند، این می تواند اولین گام در مسیر پایان دادن به رقابتی پرهزینه باشد.
نویسنده: ابراهیم فریهات، عضو ارشد فورن پالسی در مرکز دوحه موسسه بروکینگز، و متخصص در زمینه حل بحران های بین المللی در دانشگاه جورج تاون

مترجم: محمد صفری

حمایت تمام قد چین از «موافقتنامه چابهار»

پکن - ایرنا - «لی کچیانگ» نخست وزیر چین گفت که کشورش هیچ تضادی در توسعه بندر چابهار ایران با طرح های چین در پاکستان و توسعه بندر گوادر نمی بیند و معتقد است که این طرح ها در نهایت باعث توسعه اقتصادی کل منطقه منجر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، وی این مطلب را در جریان مصاحبه با شماری از سردبیران روزنامه های انگلیسی زبان در حاشیه اجلاس «شبکه خبری آسیا» در پکن عنوان کرد که این هفته در پایتخت چین برگزار شد.نخست وزیر چین به اصحاب رسانه‌ها گفت که همکاری ایران با افغانستان و استفاده از فاینانس هند برای توسعه بندر مذکور هیچ تناقضی با برنامه های چین در پاکستان و توسعه بندر گوادر ندارد.برخی از خبرنگاران و اصحاب رسانه حاضر در این نشست خبری از او سئوال کردند که شاید هدف از این اقدام ایران توسعه چابهار به عنوان یک مرکز منطقه ای تجاری در برابر کوریدور اقتصادی چین و پاکستان باشد که نخست وزیر چین چنین گمانه زنی را نادرست توصیف کرد.
او تصریح کرد: برخلاف دیدگاه مطرح شده چین توسعه چابهار ایران و بندر گوادر پاکستان و کوریدورهای اقتصادی منطقه ای را مکمل یکدیگر می داند و معتقد است که این طرح ها در نهایت باعث توسعه اقتصادی کل منطقه منجر خواهد شد.
وی افزود که در شرایط بحرانی و رکود اقتصادی لازم است که کشورهای منطقه نیز همکاری ها و حمایت های بیشتری از توسعه اقتصادی داشته باشند و این روند به سود همه است.
نخست وزیر چین در پاسخ به پرسشی مربوط به اینکه ممکن است تبدیل چابهار به یک مرکز تجاری و اقتصادی مانعی برای چین باشد، اظهار داشت: بر عکس ما بر این باوریم که از توسعه این بندر ما نیز منتفع خواهیم شد و بر همین اساس ما اکنون در اندیشه و بهره گیری از منافع همکاری های منطقه ای هستیم.
وی گفت: چین به هیچ وجه اعتقادی ندارد که چابهار مانعی برای اجرای برنامه های مرتبط با احیای راه ابریشم است و به همین خاطر تاکید می کنم که هیچ کشور دیگری نیز نباید چنین دیدگاهی داشته باشد. او تصریح کرد که در مجموع، همکاری و مکمل یکدیگر بودن برای تحقق هدف واحد توسعه اقتصادی امری کاملا پسندیده است.
«لی کچیانگ» درک متقابل، همکاری و اجرای طرح های مشترک با همکاری کشورها را در زمره اهداف مشترک کشورهای منطقه برای توسعه اقتصادی دانست که همه کشورهای آن را منتفع خواهد کرد.وی در همین مصاحبه که «چاینا دیلی» نشریه چینی بخش هایی از آن را منتشر کرده است به خبرنگاران و مسئولان رسانه ای و سردبیران نشریات انگلیسی زبان در پکن گفت که تلاش های چین برای توسعه منطقه ای و برنامه هایش در منطقه آسیای شرقی در راستای تبدیل شدن به یک ابرقدرت نیست و چین چنین تعبیری را قبول ندارد.
نخست وزیر چین گفت که بر خلاف برخی اظهار نظرها ما به هیچ وجه به دنبال برتری طلبی در منطقه نیستیم.
توافقنامه راهبردی تاسیس دالان حمل و نقل و گذر بین المللی بین ایران، هند و افغانستان معروف به «موافقتنامه چابهار» روز سوم خرداد ماه جاری در حضور سران سه کشور در تهران امضاء شد.

ادعای پایگاه صهیونیستی؛

نشانه‌های آغاز همکاری آمریکا با دولت سوریه علیه داعش

پایگاه صهیونیستی «دبکافایل» وابسته به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مطلبی مدعی شد، یکی از مشاوران رئیس جمهوری سوریه که تحت تحریم های شدید آمریکا و اروپاست، به منظور مذاکره و بحث در مورد راه های از بین بردن داعش و القاعده در سوریه به واشنگنتن سفر کرده و با مقامات آمریکایی دیدار داشته است.
کد خبر: ۵۹۴۳۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۱ - 02 June 2016
نشانه‌های آغاز همکاری آمریکا با دولت سوریه علیه داعشپایگاه صهیونیستی «دبکافایل» وابسته به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی در مطلبی مدعی شد، یکی از مشاوران رئیس جمهوری سوریه که تحت تحریم های شدید آمریکا و اروپاست، به منظور مذاکره و بحث در مورد راه های از بین بردن داعش و القاعده در سوریه به واشنگنتن سفر کرده و با مقامات آمریکایی دیدار داشته است.به گزارش «تابناک»، این پایگاه اسرائیلی همچنین مدعی شد، در این مباحث و مذاکرات، بسام حسینی، مشاور دولت عراق در امور نیروهای بسیج مردمی نیز برای بحث در مورد شکست داعش در فلوجه حضور داشت؛ در حالی که فرمانده نیروهای بسیج مردمی، کسی نیست جز ابومهدی مهندس که در فهرست «تروریست‌های تاییدشده» دولت آمریکا قرار دارد.
این پایگاه صهیونیستی می گوید، اگر این خبر درست باشد، بدان معنی خواهد بود که ممکن است، دولت اوباما ادامه حکومت بشار اسد را به عنوان واقعیتی اجتناب ناپذیر پذیرفته است و با پافشاری مسکو و تهران اسد در قدرت حفظ خواهد شد.
حتی اگر بسام حسینی و بثینه شعبان فقط از طریق ویدئو کنفرانس از دمشق و بغداد با واشنگتن ارتباط برقرار کرده باشند، باید این را نخستین گام برای ایجاد تحول و تغییر در رویکرد آمریکا نسبت به اسد قلمداد کرد.
لازم به یادآوری است، ریچارد بلک سناتور مجلس سنای آمریکا که یک ماه پیش به سوریه سفر کرده است، با بثینه شعبان در دمشق دیدار کرده بود.
شعبان در آن دیدار تأکید کرد، ملت‌ها بزرگترین متضرر از تروریسم هستند و مبارزه با تروریسم به نیت صادقانه،‌ همکاری و هماهنگی میان کشورها و فشار بر رژیم‌های صادر کننده تروریسم همانند رژیم آل سعود و ترکیه دارد تا به حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریست‌ها پایان دهند، زیرا تروریسم خطری برای تمام جهان قلمداد می‌شود. به همین سبب، وظیفه دولت‌ها همکاری و هماهنگی برای نابودی تروریسم است.
در آن دیدار، شعبان بر اهمیت مطلع شدن مسئولان و نمایندگان ملت‌های جهان از حقیقت آنچه در سوریه می‌گذرد به دور از تصویر گمراه‌کننده‌ای که رسانه‌ها ترسیم کرده و غالبا به گسترش جنگ و جان باختن انسان‌ها دامن می‌زنند، تأکید کرد.
سناتور بلک هم گفته بود، در برهه اخیر تلاش کرده است، حقیقت آنچه را در سوریه می‌گذرد، منتقل کند و به دولت آمریکا هم درباره پیامدهای حمایت نظامی از تروریست‌ها و مزدوران کشورها تحت عناوین و پوشش‌های مختلف هشدار داده است.
بنابراین باید گفت، اگر این خبر صحت داشته باشد، می تواند تحول مشهودی در رویکرد آمریکا نسبت به دولت سوریه و بشار اسد تلقی شود؛ موضوعی که می تواند سبب فاصله گرفتن بیش از پیش متحدان منطقه ای آمریکا از واشنگتن شود.

العبادی عملیات در فلوجه را موقتا متوقف کرد

با گذشت سه روز از آغاز عملیات ارتش و نیروهای مردمی عراق برای آزادسازی شهر فلوجه نخست وزیر این کشور "برای دفاع از جان غیرنظامیان" عملیات در این شهر استراتژیک در استان الانبار را موقتا متوقف کرد.

کد خبر: ۵۹۴۳۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۸ - 02 June 2016
با گذشت سه روز از آغاز عملیات ارتش و نیروهای مردمی عراق برای آزادسازی شهر فلوجه نخست وزیر این کشور "برای دفاع از جان غیرنظامیان" عملیات در این شهر استراتژیک در استان الانبار را موقتا متوقف کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق این تصمیم را پس از حضور در مرکز عملیات فلوجه و بازدید از جبهه‌های جنگ در این شهر اتخاذ کرد.

حیدر العبادی پیشتر در جمع فرماندهان ارتش عراق در فلوجه گفته بود مرحله اول و دوم عملیات آزادسازی شهر با موفقیت انجام شده و به زودی مرحله پایانی برای پاکسازی کامل دومین شهر بزرگ استان الانبار آغاز می‌شود.

در روزهای اخیر مسئولان داخلی، مقامات چند کشور خارجی و نهادهای حقوق بشری بین الملل از جمله سازمان ملل نسبت به وضعیت انسانی در فلوجه و احتمال آسیب زدن غیرنظامیان در این شهر ابراز نگرانی کردند.

نخست وزیر عراق در جمع فرماندهان ارتش گفت ارتش عراق گذرگاه‌های امنی را برای خروج غیرنظامیان از فلوجه تامین کرده است و پس از اطمینان از در امان بودن ساکنان شهر کار آزاد سازی آن به طور کامل پایان می‌یابد.

العبادی ادامه داد: این که جنگ را به سرعت پایان دهیم و داعشی‌ها را بیرون کنیم آسان است به شرطی که غیرنظامیان در شهر نباشند، اگر حمایت از جان مردم برای ما الویت نبود پاکسازی شهر به سرعت محقق می‌شد.

شهر فلوجه اولین شهر بز رگ عراق بود که در 2014 به دست تروریست‌ها افتاد و گفته می‌شود بیش از 50 هزار غیرنظامی در این شهر در محاصره‌اند و از سوی داعش به عنوان سپر انسانی استفاده شده و از کمبود شدید غذا و دارو رنج می‌برند.

یونیسف نیز اعلام کرده که دستکم 20 هزار کودک هنوز در فلوجه اند که مسئولیت سلامت آن‌ها برعهده طرف‌های درگیر است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد