به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در اولین ساعات از اعلام زمان صفر عملیات بزرگ آزادسازی شهر فلوجه، 13 گروه مقاومت عراقی به همراه ارتش و نیروهای امنیتی، حملات زمینی، هوایی و توپخانهای را با تمام قوا به اقصی نقاط فلوجه شدت دادند.
دفتر رسانهای مقاومت اسلامی نُجَباء در بیانیهای که یک نسخه از آن به دست «بینالملل فارس» رسید، با بیان مطلب فوق اعلام کرد: در همین ارتباط، یگان موشکی مقاومت اسلامی نُجَباء، مرکز اطلاعات داعش در فلوجه را با موشکهای «فاتح» هدف قرار داد.
مرکز رصد نُجَباء نیز از نگرانی و مکالمات بیسیمی داعشیها خبر داد و اعلام کرد: فریادهای عناصر داعشِ مستقر در فلوجه، از بیسیمهایشان شنیده شده است و آنان به کرات درخواست نیروی کمکی میکنند.
همچنین سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء اعلام کرد: حالت شکست و بی نظمی کامل بین تروریستهای داعش و فریادهای استغاثه آنان از فلوجه بر اثر موشکباران مراکزشان به گوش میرسد.سید هاشم الموسوی با تاکید بر بالا بودن قوای معنوی و نظامی نیروهای عراق گفت: عملیات ما ادامه دارد و خطوط دفاعی دشمن بر اثر ضربات مقاومت درهم شکسته شده است.
وی تصریح کرد: نشانههای پیروزی در فلوجه بروشنی دیده میشود و این امر، صحنه درگیری میدانی و سیاسی کشور را تغییر خواهد داد.سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء با بیان اینکه پیروزی حق بر باطل قول خداوند متعال است، یادآوری کرد که «بی شک، نماز پیروزی را در فلوجه خواهیم خواند».عملیات آزادسازی فلوجه با دستور حیدر العبادی نخستوزیر عراق از اواخر یکشنبه شب (15 شعبان) آغاز شده و طی ساعات نخست این عملیات، بیش از 10 منطقه در جنوب شهر آزاد شده و درگیری شدیدی هماکنون در چند نقطه این شهر در جریان است.
گروه تروریستی داعش در تازه ترین بدعت مضحک، اوقات شرعی نماز را در مناطق تحت اشغال خود تغییر داد.
به گزارش مشرق، روزنامه «خراسان» به نقل از السومریهنیوز ادامه داد: از نظر داعش، اوقاتِ شرعی قدیمی توسط دیوان اوقاف دولت عراق تعیین شده بود و به همین سبب، داعش، اوقات شرعی سابق را مربوط به «رافضیها» می داند و ترجیح داد مردم، با اوقات شرعیِ مغایر با ساعت های نماز شیعیان، نماز بخوانند!
اوقات شرعیِ تازه داعش، 15 دقیقه با اوقات شرعی رسمی عراق تفاوت دارد.
با افزایش شکست های داعش در عراق و سوریه، موعد فروپاشی و شکست کامل این گروه تروریستی بیش از پیش نزدیک شده است. حال موقع آن رسیده است که کشورهایی که ادعای مبارزه با داعش را داشتند، حس نیت خود را نشان دهند.
به گزارش مشرق، در طول هفته های اخیر وضعیت برای هزاران نفر از ساکنین دیرالزور و نظامیان ارتش سوریه محاصره در این منطقه به طور فزاینده ای حیاتی شده است. پس از دوتکه شدن شهر و تسلط داعش بر بخشی از آن، و محاصره نیروهای باقیمانده در فرودگاه نظامی دیرالزور و بخش جنوبی رود فرات، تجهیز و امدادرسانی تنها از طریق هواپیماهای ارتش میسر بوده است. هم اکنون نیز نیروهای داعش در حال افزایش فشار بر این منطقه هستند تا پیش از آنکه ارتش سوریه بتواند از طریق جنوب و شهر پالمیرا، راهی را به سوی این منطقه بازگشایی کند و محاصره را بشکند، بتوانند این منطقه را تحت تصرف خود درآورند.شکستن محاصره از سوی ارتش سوریه و متحدان از طریق پالمیرا و جنوب استان تنها سناریوی موجود نیست؛ سناریویی بعدی که احتمال وقوع دارد این است که نیروهای داعش موجود در منطقه دیرالزور، با پیشروی نیروهای کرد از شمال و حملات ارتش از جنوب، بین این دو نیرو در این منطقه به محاصره درآیند. این محاصره می تواند در صورت وقوع، مناطق اشغالی مابین مرز عراق و سوریه را به تصرف نیروهای ارتش و کردها درآورد و عملا مسیر ارتباطی داعش بین استان الانبار در عراق و الرقه در سوریه، به عنوان بزرگترین مراکز اجتماع نیروهای داعش، را قطع کند. نکته قابل توجه در این است که کردها، نیرویی هستند که توسط آمریکا حمایت می شوند در حالیکه ارتش سوریه، روسیه را به عنوان یکی از مهمترین حامیان در کنار خود دارد. با توجه به این نکته، می توان گفت که عملی شدن سناریوی دوم، یعنی محاصره داعش در دیرالزور و قطع مسیر ارتباطی بین عراق و سوریه، تا حدودی به هماهنگی بین روسیه و آمریکا نیازمند است.
در دیرالزور چه گذشت؟
دیرالزور را شاید بتوان مانند شهر حلب در سال 2012 دانست. تروریست های مسلح ابتدا به دیرالزور وارد شدند و بخش اعظمی از آن را تحت تسلط خود درآوردند. با گذشت زمان، ارتش سوریه توانست با تمرکز قوا در این منطقه، بخش جنوبی را بازپس گرفته و در جنوب غربی، بین فرودگاه و شهر و جاده پالمیرا متمرکز شود. به دلیل ساختار قبیله ای و تمرکز نیروهای داعش در بخش های شمالی، با وجود بکارگیری هنگ ویژه و استقرار نیروهای سرلشگر عصام زهرالدین از اکتبر سال 2013، بارها تلاش ارتش سوریه برای بازپس گیری شمال شهر بی نتیجه مانده است.پس از ژوئیه سال 2014، نبردهای دیرالزور پیچیده تر و سخت تر از گذشته شد، چرا که داعش توانست دیگر گروه های فعال در این استان را شکست داده و قدرت اصلی معارضه را در این منطقه در دست بگیرد. در ماه می 2015، سقوط پامیرا به وضعیت بغرنج نظامیان سوری در این منطقه افزود. پس از این رویداد، فشار داعش برای تصرف مناطق تحت تسلط دولت سوریه در دیرالزور افزایش پیدا کرد. گرچه در ماه های اخیر ارتش و متحدان آن توانستند شهر پامیرا و مناطق راهبردی شرق دمشق را بازپس گیرند، اما احساس خطر داعش از رسیدن نیروهای ارتش به دیرالزور سبب افزایش دوباره فشار به نیروها در این منطقه شده است. هم اکنون موضع نیروهای ارتش در منطقه دیرالزور به دلیل محدودیت های نیرو و تجهیزات موضعی دفاعی است. علاوه بر این ژنرال عصام زهرالدین، ترجیح میدهد رویارویی با داعش در صحرا رخ دهد چرا که تجهیزات سنگین ارتش در این منطقه، پاسخگوی نیازهای جنگ شهری نخواهد بود و جنگ در منطقه ای باز، می تواند توان ارتش را با استفاده از سلاح های سنگین، مضاعف کند.داعش نیز در این منطقه استراتژی خاص خود را دنبال می کند. عملیات های داعش در این استان تا کنون نشان دهنده ی این مطلب است که این نیرو، ابتدا سعی در انهدام مراکز تجمع و نقاط حساس ارتش با استفاده از بمب گذاری های انتحاری می کند و سپس با حمله همه جانبه سربازان ارتش را از موضع خود فراری داده و سپس به تعقیب آنها می پردازد. در برخی عملیات های صورت گرفته توسط این گروه در این استان، این استراتژی تا کنون در چند نوبت موفق بوده است. در ژانویه 2016، داعش با استفاده از همین تاکتیم توانست در منطقه البغیلیه نفوذ کرده و با قتل عام 280 نظامی و غیرنظامی، 400 نفر از شهروندان را برباید. نوع برخورد داعش با مردمی که در مناطق ارتش ساکن هستند، از جمله کشتار 700 نفر از قبیله شعیطات در سال 2014، آنها را مجبور کرده است در دوران محاصره، در کنار ارتش و در نیروهای دفاع وطنی، به مقابله با نیروهای داعش همت بگمارند.
بازگشت امید
بازپس گیری تدمر(پالمیرا) و پیشروی نیروهای ارتش و متحدان تا میدان های گازی و نقاط استراتژیک منطقه شرق، اولین اقدام جدی برای شکستن محاصره دیرالزور بود. با این حال آزادسازی جاده پالمیرا به دیرالزور با سرعت کمی در حال انجام است. در حالی که ارتش برای قوای خود را برای بازگشایی این جاده متمرکز کرده بود، شروع دوباره درگیری ها در شمال لاذقیه و جنوب حلب، موجب تمرکز زدایی از این منطقه شده است و این در حالی که تا شکستن محاصره دیرالزور ارتش سوریه، 300 کیلومتر دیگر را باید از وجود نیروهای داعش پاکسازی کند و این در حالی است که نیروهای داعش بر منطقه ای راهبردی مابین دوجاده پالمیرا به دیرالزور و جاده سلامیه و اثریا تمرکز کامل دارند. وجود این نیروها در این منطقه، نه تنها خطری جدی برای ارتباط با دیرالزور بشمار می رود، بلکه حتی خود شهر پالمیرا را نیز در معرض خطر قرار می دهد.با تمام این اوصاف، 100،000 ساکن منطقه درگیری در دیرالزور که در حمایت ارتش هستند، به کمک امدارسانی هوایی ارتش سوریه توانسته اند تا کنون مقاومت کنند. گرچه داعش در این منطقه هنوز نتوانسته موشک های زمین به هوا دریافت کند و یا موشک های بالستیک به اهداف ارتش شلیک کند، اما با این حال آتش سنگین این نیروها بر منطقه فرودگاه، فرود هواپیماهای امدادرسان را با مشکل مواجه می کند.
داعش در معرض خطر
به توجه به عزم جزم نیروهای مقاومت در منطقه برای آزادسازی دومین فرودگاه در ماه های اخیر (پس از آزادسازی فرودگاه کویرس در شرق حلب) و همچنین درگیری های داعش در شمال با کردهای حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) و نیروهای دفاع الوطنی (SDF) که منجر به پیشروی این نیروها به سمت دیرالزور شده است، داعش خطر را به طور جدی احساس کرده است. با پیشروی نیروهای کرد از استان حسکه، و پیشروی از تنگه خابور به سمت الشدادی در دیر الزور، این نیروها توانستند در نزدیکی چاه های نفت الجویف موضع گیری کنند تا فاصله آنها تا شهر دیرالزور تنها با 35 کیلومتر برسد. عده ای معتقداند پیشروی کردهای اتحاد دموکراتیک حزب کرد، به سمت جنوب و نزدیک شدن به دیرالزور به همراه کردهای سوری، هزینه ی کمک هایی بود که آنها از آمریکا در شهر منبج دریافت کردند.این موقعیت در دیرالزور در زمانی اتفاق می افتد که نیروهای وابسته به حزب کارگران کردستان(پ ک ک ) توانسته اند داعش را از کوه های سنجار عقب برانند و این در حالی است که نیروهای پیشمرگه از حزب دموکراتیک کردستان، نیز در نوابر 2015، داعش را از شهر سنجار بیرون راندند. با این وضعیت با کمک نیروهای دفاع وطنی سوری از استان حسکه و نیروهای ارتش از پامیرا، در صورت فتح دیرالزور می توان خطوط انتقال و ارتباط بین دو پایتخت داعش در عراق و سوریه را قطع شده دانست.با این اوصاف شکست خطوط داعش در این شمال این استان و تصرف آن می تواند بهترین استراتژی باشد. اما نکته مهم این است که دو پل ارتباطی بین بخش شمالی و جنوبی دیرالزور واقع بر رود فرات، هر دو تخریب شده اند. یکی توسط داعش در سال 2013 و دیگری توسط ارتش سوریه در سال 2014 به منظور جلوگیری از پیشروی نیروهای داعش به سمت جنوب شهر. با این اوصاف ارتش برای نفوذ از جنوب نیازمند پل ارتباطی است که نزدیک ترین پل به این منطقه، در 70 کیلومتری شمال غربی در مقله الصغیره، و 50 کیلومتری جنوب شرقی در منطقه المیادین واقع شده است. با این تفاسیر، موقعیت کردها برای تصرف مناطق شمالی شهر بسیار بهتر از موقعیت ارتش سوریه است.
نتیجه گیری
طبق آنچه تا کنون گفته شد، باقی ماندن نیروهای ارتش در دیرالزور برای مقابله با داعش ضروری است و موقعیت استراتژیک این منطقه می تواند تاثیر مهمی بر چگونگی تقسیم قدرت در درگیری ها داشته باشد. اگر نیروهای کرد و ارتش سوریه بتوانند به یکدیگر متصل شوند، ارتباط داعش با نیروهایش در عراق قطع شده و نیروهای موجود در سوریه عملا در محاصره گرفتار خواهند شد. اگر آمریکا و روسیه حقیقتا به دنبال از بین بردن داعش در منطقه هستند، این می تواند بهترین فرصت باشد. آنها به راحتی می توانند با حمایت از متحدان خود در این نبرد، به این هدف دست یابند. پشتیبانی هوایی آمریکا از کردها در شمال دیرالزور و پشتیبانی هوایی روسیه از ارتش و متحدان آن در جنوب دیرالزور می تواند بهترین راه برای کمک به آنها باشد. در جنگ جهانی دوم نیز، نیروهای شوروی و آمریکا در وضعیتی مشابه در پایان جنگ و فتح آلمان، نیروهای نازی آلمان را در منطقه «تورگاو» در آلمان به دام انداخته و با شکست آنها در دوطرف رودخانه به یکدیگر رسیدند. حال باید دید دیرالزور بار دیگر می تواند این دو کشور را برای از بین بردن دشمن به ظاهر مشترک به توافق برساند یا خیر.
پس از سالها انتظار، عملیات آزادسازی شهر فلوجه واقع در اسان انبار عراق از اشغال گروه تروریستی تکفیری داعش با دستور مستقیم حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور بطور رسمی آغاز شد.
گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبان مشرق که طی سه سال گذشته پیگیر «سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی عراق» بودهاند، از آخرین تحولات میدانی "عملیات بزرگ بازپس گیری شهر فلوجه" گزارشی تهیه شده است که در ادامه میخوانید.
عملیات فلوجه میخ بزرگ بر تابوت داعش در عراق
پس از سالها انتظار، عملیات آزادسازی شهر فلوجه واقع در 100 کیلومتری استان الانبار عراق از اشغال گروه تروریستی تکفیری داعش با دستور مستقیم حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور بطور رسمی آغاز شد. در همین راستا، روز گذشته و پیش از آغاز هجوم به مواضع داعش، ستاد فرماندهی کل ارتش عراق در بیانیهای رسمی از آمادگی نظامیان عراقی برای بازپسگیری شهر فلوجه در استان الانبار از تروریستهای داعش است و از ساکنان شهر خواست پیش از آغاز جنگ، منطقه را ترک کنند.
براساس بیانیۀ ارتش عراق که روز یکشنبه (2 خرداد) از تلویزیون دولتی کشور پخش شد، خانوادههایی که قادر به فرار کردن نیستند باید بر روی پشت بام یا جلوی درب منازل خود پرچمهای سفید برافرازند تا از عملیات نظامی در امان باشند. بسترسازی عملیات آزادسازی شهر فلوجه، از اواسط اردیبهشت ماه آغاز شده است. این شهر راهبردی دومین مرکزِ مهم تروریستهای داعش پس از موصل مرکز استان نینوا در شمال عراق به حساب میآید که از زمان سقوط صدام تا کنون مرکز عملیات کلیه گروههای تکفیری و بعثی علیه سایر مناطق و نیروهای دولتی این کشور بوده است.
تحلیلگران بر این باورند که آزادسازی شهر فلوجه دروازۀ ورود نیروهای عراقی به شهر موصل و شکست داعش است. تروریستهای داعش در اوایل سال 2014 میلادی (حدود دو سال پیش) این شهر را که جمعیتی بالغ بر 300 هزار نفر داشت، اشغال کردند. به گفتۀ مقامهای محلی عراق، در حال حاضر بیش از 75 هزار غیرنظامی در فلوجه زندگی میکنند. ارتش امریکا پیشتر تعداد ساکنین فلوجه را بین 60 هزار تا 90 هزار نفر برآورد کرده بود. لازم به ذکر است که بافت مذهبی این شهر مسلمان اهل سنت دارای تفکر غالب تکفیری و بعثی می باشد. اکثر ساکنین فلوجه را افسران و وابستگان نظامی و سیاسی به حکومت دیکتاتوری حزب بعث تشکیل می دهند.


در حالی که تا پیش از این برخی کشورهای عربی آمریکا را برای اعلام مخالفت با عملیات پاکسازی فلوجه تحت فشار گذاشته و حتی دولت آمریکا با اعزام "جو دانفورد" رییس ساد مشترک ارتش این کشور به عراق حیدر العبادی را برای توقف آن بشدت تحت فشار قرار داده بودند، شب گذشته رسانه های عراقی تصاویری از نخست وزیر این کشور منتشر کرده اند که وی را در لباس نظامی در حال هدایت عملیات نظامی و برگزاری جلسه در اتاق عملیات مشترک نیروهای ارتش، پلیس و بسیج مردمی این کشور نشان میداد.
عملیات از 6 محور علیه مواضع داعش در فلوجه آغاز شده است. این محورهای شامل موارد زیر می باشد:
1 - محور شمالی به سمت رود دجله و منطقه "آلبوسوده"
در این محور طی ساعات اخیر رزمندگان با شکستن خطوط نخست دفاعی داعش به منطقه "آلبوخنفر" رسیدهاند.
2 - محور دوم از شمال شهرک "الصقلاویه" به سمت منطقه "آلبوشجل"
3 - محور سوم از "پل الکرمه به سمت مرکز شهرک الکرمه"
سایر محورهای نیز طی ساعات و روزهای آینده اقدام به اعزام پی در پی عوامل انتحاری برای جلوگیری یا کند ساختن سرعت پیشروی رزمندگان عراقی نماید.
4 - محور چهارم از منطقه "الصبیحات" به سمت کارخانه الازرق"
5 - محور پنجم از دو منطقه "اللیفیه و حمیله به سمت محله "الشهابی"
6 - محور ششم از جنوب غربی فلوجه به سمت بیمارستان اردنی این شهر
در این منطقه نیز خط نخست دفاعی نیروهای داعش با 8 کشته شکسته شده و رزمندگان اقدام به رصد و انهدام یک خودروی بمبگذاری شده انتحاری کردهاند. پیشبینی میشود داعش در
به گزارش منابع میدانی عملیات در ساعت 5 صبح امروز با شلیک بیش از 100 فروند موشک زمین به زمین از انواع مختلف شامل "اشتر، بتار و کاتیوشا" و بیش از 600 گلوله خمپاره به مواضع داعش در مناطق حاشیهای شهر فلوجه آغاز و با حرکت واحدهای زمینی ادامه دارد. پهپادهای شناسایی رزمی ارتش عراق لحظهای آسمان منطقه را ترک نکرده و بصورت منظم در حال شناسایی و رصد ثانیه به ثانیه مواضع و تحرکات تروریستهای تکفیری داعش هستند.
بر خلاف گزارشهای اولیه رسانههای ایرانی و عراقی مبنی بر ورود رزمندگان عراقی به محلات شهر فلوجه همچون "حی الضباط (محله افسران) و حی المعامل (محله کارکنان کارخانجات) هیچگونه عملیات نفوذی به داخل آن شهر صورت نپذیرفته و عملیات در حال حاضر در مناطق حاشیه ای این شهر همچون "السجر و الصبیحات در جنوب منطقه الکرمه فلوجه" در چند مرحله برای تنگ کردن محاصره و انهدام خطوط دفاعی تروریستها در جریان میباشد. تنها در درگیریهای چند ساعت اخیر بیش از 45 تروریست به هلاکت رسیدهاند.
پیش بینی می شود که تروریستهای تکفیری - بعثی داعش بخش اعظم توان نظامی و نیروی ویژه خود را برای کشیدن نبردها به کوچهها و خیابانهای شهر (جنگ شهری) نگاه داشته تا از این طریق جنگ را به فرسایش کشیده و تلفات سنگین به نظامیان عراقی وارد اورند. برخی منابع اطلاعاتی از وجود صدها شبکه تونل زیرزمینی در فلوجه خبر داده اند که با هدف نقل و انتقال امن نیرو و تسلیحات بدور از چشم نیروهای عراقی و همچنین بمبگذاری و انهدام خیابانها و ساختمانهای مسکونی و عمومی در مسیر پیشروی آنها تعبیه شده است.
در عین حال کشیدهشدن نبردها به شهرها موجب استفاده داعش و وابستگان سیاسی آن در پارلمان عراق و کشورهای حامی تروریسم همچون اردن، عربستان و قطر برای مظلومنمایی و جوسازیهای رسانه ای علیه دولت عراق خواهد بود. در همین راستا میتوان تلاشهای گسترده داعش را برای جلوگیری از خروج مردم غیرنظامی از شهر تحلیل کرد. طی روزهای گذشته منابع رسانهای از داخل فلوجه گزارش داده بودند که داعش علاوه بر انسداد کلیه ورودیها و خروجیهای شهر با دیوارههای بزرگ سیمانی، دهها نفر شامل یک زن و مرد جوان را در حال تلاش برای فرار از شهر به اتهام جاسوسی برای ارتش دستگیر و با اسید، شلیک تیر و چاقو اعدام کرده که در صورت صحت با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان ساکنین و استفاده از آنها بعنوان سپر انسانی صورت میگیرد.

بم افکنهای سوخو 25 و اف 16 و بالگردهای میل 28 و میل 35 ارتش عراق نیز با دریافت لحظه به لحظه اطلاعات مواضع و مراکز استقرار تروریستهای داعش اقدام به حملات گسترده هوایی به آنها کردهاند که در دو مورد منجر به انهدام مقرهای فرماندهی داعش شده است. بخش اطلاعاتی گردانهای حزبالله زیرمجموعه حشدالشعبی اعلام کرد که در این دو بمباران 5 فرمانده ارشد میدانی و ستادی داعش به همراه گروهی از محافظان و دستیارانشان به هلاکت رسیدهاند که اسامی آنها بشرح زیر میباشد:
- ابوعلی جرف
2 - ابورزاق الانباری
3 - ابوجمیل الفلوجی
4 - ابورحاب الانباری
5 - ابوحمزه
سیطره بر فلوجه بعنوان بزرگترین مقر نظامی و فرماندهی گروههای تروریستی تکفیری - بعثی در عراق پس از موصل مرکز استان نینوی در شمال این کشور موجب نابودی بخش اعظم توان نظامی و قدرت مانور عملیاتی آنها در بخشهای مرکزی و جنوبی عراق و بازگشت امنیت به شهر بغداد پایتخت خواهد شد. طی دو هفته اخیر بیش از 25 حمله خونین تروریستی در قالب انتحاری و انفجار خودروهای بمبگذاری شده محلات شیعه و سنی نشین پایتخت عراق را به لرزه درآورده و صدها شهید و مجروح بر جای گذاشته بود. داعش این حملات را در وانش به "قصد" دولت این کشور برای عملیات در فلوجه عنوان کرده و از فرارسیدن روزهای خونین برای مردم عراق در صورت آغاز عملیات در مقر اصلی فرماندهی خود خبر داده بود!صرف نظر از برخی اختلافات داخلی سیاسی میان حریانهای مختلف عراق، اما عملیات نظامی در شهر فلوجه را از نظر مشروعیت مردمی و سیاسی باید فصل مشترک کلیه جریانهای سیاسی عراقی دانست. همه عراقیها از شیعه و سنی کرد و ترکمان و عرب و مسیحی بارها و بارها طعم جنایات ساکنین بعثی - تکفیری شهر فلوجه را با تمام وجود خود چشیدهاند. در عراق هیچ گروه و دستهای جرات و روی حمایت از ساکنین فلوجه را ندارد. حتی برخی جوسازیهای رسانهای نیز تنها در قالب هشدار به احتمال آسیب دیدن غیرنظامیان ساکن در این شهر متمرکز بوده و هست.برای یاد آوری افکار عمومی و مخاطبینی که ممکن است در برابر هجمههای رسانه های عربی - غربی - عبری پیرامون عملیات این روزهای ارتش، پلیس و بسیج مردمی (شیعه و سنی و مسیحی، ترکمان و کرد و عرب) علیه تروریستهای ساکن در شهر فلوجه قرار گیرند، گزارش تصاویری از تنها و تنها گوشهای از جنایات گروههای بعثی - تکفیری فعال در فلوجه آنهم به نقل از رسانههای وابسته به خود آنها منتشر میکنیم تا بعنوان مشتی نمونه خروار بیانگر حقیقت قوم ظالم و جنایتکاری باشد که این روزها بهترین فرزندان عراق از همه طوایف و مذاهب در حال مبارزه با آنها هستند.بخش نخست تصاویر مربوط به بیعت کلیه عشائر شهر فلوجه و مناطق حاشیهای آن در سال گذشته برای اعلام "مجدد" بیعت با گروه تروریستی تکفیری داعش و خلیفه خود خوانده آن "ابوبکر البغدادی" میباشد که داعش در هنگام برگزاری کنفرانس مطبوعاتی شیوخ بزرگ عشائر فلوجه اقدام به اعدام یک افسر مجروح و اسیر ارتش عراق در زیر پای آنها کرد. نکته بسیار مهم آنکه این مراسم شامل قرائت بیانیه بیعت با داعش و اعدام میدانی سرباز مجروح ارتش عراق بطور مستقیم از شبکههای تلویزیونی "الجزیره (قطر) و العربیه (سعودی)" پخش شده بود!




شکنجه و حلق آویز کردن سرباز مجروح ارتش عراق از پل هوایی فلوجه
از دیگر جنایاتی که گروه تروریستی تکفیری و عشائر ساکن فلوجه برای ایجاد رعب و وحشت در نیروهای نظامی عراقی انجام داده اند، میتوان به اعدام فجیع یک سرباز عراقی اسیر و مجروح اشاره کرد که واکنش گسترده افکار عمومی عراق را بدنبال داشته است. عناصر داعش این سرباز را پس از حمله به یک بیمارستان میدانی ارتش عراق به اسارت در آورده و وی را بر پشت خودرو در خیابانهای شهر در حالی به نمایش در آوردند که ساکنین فلوجه اعم از زن و مردم و پیر و جوان در حال هلهله و خواستار اعدام وی بودند. در نهایت این سرباز از یکی از پلهای هوایی شهر حلق آویز شد. گفته میشود عناصر داعش قصد داشتند وی را با چاقو ذبح کنند اما مردم خواستار اعدام وی با طناب دار شده و این حکم نیز به اجرا در آمد.

اعدام فجیع 4 سرباز ارتش عراق پیش از هجوم داعش به این کشور!
یکی از مسائلی که پیرامون شهر فلوجه همیشه مطرح بوده، تبدیل آن به مقر فرماندهی و حملات تروریستی گروههای بعثی و تکفیری از زمان سقوط صدام در سال 2003 میباشد. بعنوان مثال یکسال پیش از آنکه داعش به عراق حملهور شده و بخشهایی از آن را به اشغال خود درآورد، عشائر بعثی - تکفیری این شهر طی کمینی علیه یک واحد گشتی ارتش عراق 4 سرباز را به اسارت خود در آورده و با ناجوانمردی هر چه تمامتر در خیابانهای شهر اعدام کرده بودند. رسانههای عراقی پس از این واقعه فلوجه را "فلوجه العار" به معنای شهر عار و ننگ و ناجوانمردی نام نهادهاند. علت این واکنش افکار عمومی عراق به این موضوع باز میگردد که عشائر عامل این کمین سربازان را به خدا و رسول خدا و کتاب قرآن قسم داده و به انها امان میدهند تا جان آنها در مقابل عدم خون ریزی حفظ گردد اما در حالیکه برخی از آنها مجروح بودند با دستان بسته به رگبار و شهادت رسانده بودند. در فرهنگ عربی امان دادن به دشمن نیز واجب الرعایه بوده و متخلفان از آن تا ابد مورد تنفر خواهند بود.

استفاده از مساجد برای پنهان کردن خودروی انتحاری!
همزمان با پیشروی نیروهای نظامی عراقی در محروهای شش گانه عملیاتی اطراف شهر فلوجه در استان الانبار این کشور، منابع میدانی با انتشار تصاویری از استفاده داعش از ساختمان مساجد برای پنهان کردن خودروهای انتحاری خبر داده اند. در تصاویر منتشر شده یک خودروی نظامی متعلق به ارتش عراق که از سوی تروریستهای تکفیری - بعثی داعش طی هجوم سال گذشته به یکی از پاسگاههای نظامی ارتش عراق سرقت شده بود مشاهده می شود که از سوی تروریستها زرهی و بمبگذاری شده و برای انجام عملیات انتحاری آماده میباشد.
آمریکا یک ایرانی-کانادایی را در ارتباط با تحریمها به حبس محکوم کرد

یک دادگاه آمریکا یک شهروند ایرانی کانادایی را به اتهام تلاش برای دور زدن تحریمهای اقتصادی ایران به سه سال حبس محکوم کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دفتر دادستانی منطقه جنوبی نیویورک در بیانیهای اعلام کرد که یک قاضی آمریکایی، یک شهروند ایرانی کانادایی را به اتهام توطئه برای نقض تحریمهای اقتصادی ایران به سه سال حبس محکوم کرد.
بنا به گفته دادستانها، «علیرضا پارسا» در بین سالهای 2009 تا 2015 نقشه دسترسی به قطعات الکترونیکی فناوری برتر از شرکتهای آمریکایی را در سر میپرورانده است و تلاش داشته است تا این قطعات را به مشتریهای ایرانی منتقل کند که آمریکا آن را نقض تحریمهای اقتصادی خود می داند.
پایگاه اسپوتنیک گزارش کرد، در این بیانیه که روز دوشنبه (دیروز) منتشر شد، آمده است: «علیرضا پارسا به دلیل مشارکت در توطئه نقض قانون شرایط اضطراری اقتصاد بینالملل (IEEPA) و مقررات معاملات و تحریمهای ایران (ITSR) به سه سال حبس محکوم میشود».
این بیانیه میافزاید، قطعاتی که پارسا تلاش داشته به آنها دسترسی پیدا کند، شامل شتابسنج برودتی بوده که شتاب را محاسبه میکند و هم مصارف تجاری و هم مصارف نظامی از جمله کاربردهای مرتبط با پیشرانهای موشک بالستیک و موتور موشک دارد.
طبق سوابق دادگاه، بعلاوه پارسا در خصوص مقصد و کاربر نهایی که قرار بود این قطعات در اختیار آنها قرار گیرد، اطلاعات جعلی داده است تا از این طریق غیرقانونی بودن این معاملات را مخفی کند.
طبق این گزارش، پارسا در اکتبر 2014 دستگیر و در ژانویه 2016 گناهکار شناخته شد.