سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

جنگنده‌های سوری مواضع جیش‌الفتح را در هم کوبیدند؛ افزایش تلفات تروریست‌ها به ۵۰۰ نفر

خبرگزاری فارس: جنگنده‌های سوری مواضع جیش‌الفتح را در هم کوبیدند؛ افزایش تلفات تروریست‌ها به ۵۰۰ نفر

جدیدترین گزارش‌های میدانی از محور عملیاتی خان طومان حاکی است نیروی هوایی ارتش سوریه ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۹۰ بار مواضع جیش الفتح را بمباران کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، عملیات نظامی ارتش سوریه و نیروهای حزب الله و دیگر گروه‌های مقاومت با هدف دفع حملات شدید ائتلاف تروریستی «جیش الفتح» علیه شهرک راهبردی «خان طومان»، در ریف جنوب غربی حلب همچنان ادامه دارد.

یک منبع نظامی عضو اتاق عملیات حلب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سوریه تصریح کرد: یکی از دلایل حملات گسترده و شدید گروه‌های تروریستی جیش الفتح خسارات مادی و انسانی وارد شده به آنها از سوی ارتش سوریه و متحدان آن است.

به گفته این منبع آگاه میدانی بر اساس اطلاعات به دست آمده، دلیل دیگر ادامه روند حملات شدید جیش الفتح به شکست کشاندن آتش‌بس در حلب و جلوگیری از ادامه روند سیاسی در قالب ادامه مذاکرات طرف‌های سوری در ژنو به خواست عربستان و ترکیه است.اگرچه ائتلاف تروریستی جیش الفتح ادعا می‌کند، یکی از مهمترین دلایل این حملات علیه ارتش سوریه و متحدانش، حضور مستشاران نظامی ایرانی و وابسته به محور مقاومت از جمله حزب الله است.

این منبع آگاه میدانی تاکید کرد که شب 8 – 9 می جاری جنگنده‌های سوری طی بیش از 90 حمله هوایی تجمعات گروه‌های تروریستی و کاروان‌های امدادی آنها از سمت المعرة، خان شیخون، سراقب و کلة، در ریف ادلب را بمباران کردند.

شدت این حملات و خسارات وارده به حدی بود که گروه‌های عضو ائتلاف جیش الفتح را وادار به درخواست کمک از تروریست‌های مناطق اطراف کرد، به موازات آن این گروه‌ها تلاش داشتند، کمبود ذخایر و مهمات نظامی و سوخت خود را از انبارهای پشت دانشکده نظامی خان طومان تامین کنند، لذا با حمله گسترده به این منطقه درصدد سیطره بر آن جهت استفاده از ذخایر تسلیحاتی درحال نگهداری در این انبارها و گشودن راهی به مرکز شهرک بودند.

منبع مذکور افزود: حضور نیروهای متحد نظام سوریه در محور خان طومان النصره را به مرز جنون رسانده و این گروه را واداشته به ظن وارد آوردن تلفات زیاد به این نیروها، این محور را به صورت مستمر مورد حمله قرار دهد که تاکنون تماما دفع شده است.

از سوی دیگر، منابع نزدیک به جیش الفتح تاکید کردند، گروه تروریستی تکفیری موسوم به «حزب اسلامی ترکستانی» که اعضای آن را تکفیری‌های منطقه ایغور چین تشکیل می‌دهند، پس از توافق با جبهه النصره و احرار شام و وعده‌های رنگین داده شده، مشارکت در نبردهای محور خان طومان را بپذیرند.

پایان دادن به درگیری‌های مسلحانه با داعش مهمترین توافق به دست آمده بین حزب ترکستانی با جیش الفتح است تا در عمل ثابت شود که داعش و القاعده از یک خط مشی تبعیت می‌کنند.

براساس گزارش‌ها، طرف 24 ساعت گذشته یک صد تروریست نبردهای محور عملیاتی خان طومان کشته شدند تا تعداد کشته‌های ائتلاف تروریستی جیش الفتح در روزهای اخیر تنها در این محور به 500 تروریست برسد.

با وجود ادعای گروه‌های مسلح مبنی بر سیطره بر شهرک خان طومان، منابع آگاه میدانی سوری تاکید می‌کنند، خان طومان از حیث زیر آتش قرار داشتن به دو بخش مناطق تحت سیطره گروه‌‌‌های تروریستی و مناطق تحت اشراف ارتش سوریه تقسیم شده و مناطق اشغال شده از سوی جیش الفتح و تمام محورهای امدادی زیر پوشش آتش توپخانه ارتش سوریه قرار دارد.

ان بی سی:
وبگاه آمریکایی نوشت: جابجایی‌های اخیر در دولت سعودی تنها راهبرد نفتی ریاض برای حفظ سهمش در بازار نیست بلکه واقعیت این جریان حکایت از افزایش تنش این کشور با ایران دارد.
 به گزارش مشرق، وبگاه شبکه خبری «ان بی سی»  در تحلیلی پیرامون آخرین تحولات در ساختار دولت عربستان سعودی و عزل وزیر نفت این کشور نوشت: تصمیم عربستان سعودی در تغییر وزیر با نفوذ نفتش نشان از آخرین تلاش‌های  «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان  در تحکیم قدرت و پیگیری رویکرد «نبرد بی‌‌رحمانه برای به دست گرفتن بازار نفت علیه رقیب دیرینه منطقه‌ایش یعنی ایران است.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی روز شنبه در اقدامی تعجب برانگیز «علی النعیمی» وزیر نفت این کشور را که از سال 1995 در این سمت بود و البته چهره‌ای مطرح در بین کشورهای صادر کننده نفت عضو اوپک بود را با «خالد الفلاح» رییس شرکت نفت دولتی این کشور «آرامکو» جایگزین کرد.
ان بی سی نوشت: این اقدام پیش‌بینی می‌شد زیرا النعیمی قدرتش را در آخرین جلسه اوپک که در آوریل در دوحه قطر برگزار شد از دست داده بود به ویژه هنگامی که اعضای اوپک برای حمایت از بهای نفت در سطح جهانی تصمیم به عدم حفظ سقف تولید خود در وضعیت کنونی گرفتند. این درحالی بود که عربستان سعودی رهبر واقعی اوپک، پیشتر اعلام کرده بود موافق توافقی برحفظ سقف تولید نفت در برهه کنونی است .
 برخی دیگر از تحلیلگران البته عنوان داشتند این جابجایی تنها راهبرد نفتی ریاض برای نگهداری سهمش از بازار نفت و فشار بر کشورهای غیر اوپک در کاستن از تولید نفتشان نیست بلکه واقعیت این جریان توازن قوا در داخل خانواده سلطنتی سعودی و افزایش تنش این کشور با ایران است .
«هلیما کرافت » رییس بانک کانادایی «کاپیتال مارکتز» در این باره معتقد است که عزل النعیمی به خاطر تحیکم قدرت بن سلمان است.

وی در این زمینه گفت: «در حالی که خالد الفلاح  وزیر نفت جدید عربستان شخصی فن سالار است ،در عین حال استقلال قدرت نسبت به اسلافش ندارد. همچنین بن سلمان بر خاتمه دادن به وابستگی کشورش بر هیدروکربن‌ها از طریق تغییرات گسترده و حفظ بازار نفت علیه ایران تا افزایش بهای آن تمرکز دارد.»
کرافت افزود: «عربستان به شدت در پی افزایش فشار بر ایران، رقیب دیرینه‌اش است که قصد دارد با افزایش تولید صنایع نفتی‌ا‌ش را بعد از سال‌ها تحریم احیا نماید . علاوه بر این ، محمد بن سلمان به شدت در پی به راه انداختن جنگ بی‌رحمانه برای دسترسی به بازار در برابر رقیب منطقه‌ایش ایران است که سعی دارد جایگاه کلیدی‌اش در هند و چین را به دوره قبل تحریم‌ها برساند.»کرافت در خاتمه افزود: «به نظر می‌رسد سیاست‌نفتی محمد بن سلمان بر پایه پیشبرد سیاست خارجی تحریک آمیز برای عقب راندن نفوذ ایرانی‌ها است. وی نه تنها خواهان میدان دادن به ایران احیا شده بعد از رفع تحریم‌ها ، بلکه خواهان ذره‌ای عقب نشینی از بازارهای نفتی نیست.»منبع: فارس
سفیر عربستان در کویت میهمان ویژه نشست عناصر ضد انقلاب +عکس
یک رسانه کویتی از حضور سفیر رژیم سعودی در نشست اخیر عناصر ضد انقلاب و مزدوران مرتبط با بیگانگان در کشور کویت پرده برداشت.
به گزارش مشرق، الرای نوشت این نشست (ضد انقلاب و مزدوران بیگانگان) روز سه شنبه سوم می (چهاردهم اردیبهشت) با عنوان ... با حضور دوخی  الحصبان معاون دبیرکل اتحادیه وکلای عرب و مشارکت برخی فعالان و شخصیت‌های سیاسی عربی از جمله علی الدقباسی و بدرالداهوم نمایندگان سابق پارلمان کویت و عبدالعزیز الفایز سفیر عربستان سعودی در کویت برگزار شد.
 
شرکت سفیر عربستان در نشست عناصر ضد انقلاب بار دیگر بر عمق کینه‌توزی و خصومت‌ورزی رژیم آل سعود با انقلاب اسلامی و مردم ایران تاکید کرد.
 
حکومت سعودی که ماجراجویی‌های نظامی ویرانگرش در کشورهای اسلامی منطقه چیزی جز شکست و سرخوردگی برایش نداشته است، در ادامه تحرکات خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای جلوگیری از بازگشت امنیت و ثبات به منطقه در راستای سیاست‌های خطرناک آمریکا و رژیم صهیونیستی، نشست فتنه‌افکنانه‌ای را در کویت با حضور 300 نفر از شخصیت‌های مزدور وابسته به خود در برخی کشورهای عربی برگزار کرد.
سفیر عربستان در کویت میهمان ویژه نشست عناصر ضد انقلاب +عکس

عبدالعزیز الفایز سفیر رژیم سعودی در کویت میهمان عناصر ضد انقلاب(سمت چپ)
 
سفیر عربستان در کویت میهمان ویژه نشست عناصر ضد انقلاب +عکس

نکته جالب اینکه در این نشست ضدایرانی، شرکت کنندگان که با دلارهای آل سعود از برخی کشورها دعوت شده‌ بودند تا به جوسازی و اتهام‌زنی علیه جمهوری اسلامی ایران دست بزنند، از جنگ ویرانگر سعودی‌ها و متحدانشان با عنوان ادعایی توفان قاطعیت حمایت کردند.  سخنرانان در این نشست ضدایرانی، اشغالگری رژیم صهیونیستی از جمله اشغال فلسطین را کم‌اهمیت خواندند و خواستار مقابله با ایرانی شدند که مهمترین حامی ملت و مقاومت ملت فلسطین و آزادی‌خواهان جهان است.منبع: تسنیم
اولتیماتوم 10 روزه ایران به عربستان درباره حج 95
رییس سازمان حج و زیارت با بیان این‌که زمان زیادی تا تصمیم‌گیری نهایی درباره‌ی حج باقی نمانده است، تاکید کرد: چنانچه عربستان تا 10 روز آینده به رفتار نامتعارف خود ادامه دهد، برگزاری جلسه اضطراری شورای عالی حج را درخواست می‌کنیم تا درباره‌ی حج تمتع 95، تصمیم نهایی گرفته شود.

 به گزارش مشرق، مذاکرات حج در حالی وارد محدوده‌ی قرمز زمانی شده که عربستان با تغییر وزیر حج خود، بازی جدیدی را آغاز کرده و پیش‌بینی سازمان حج و زیارت آن است که این تغییر، وضع موجود را با چالش جدی‌تری مواجه خواهد کرد. از همین رو «سعید اوحدی» در نامه‌ای که به تازگی برای دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی فرستاده، درخواست کرده عربستان نسبت به رفتار تبعیض‌آمیز و غیرمسؤولانه و همچنین خُلف وعده‌هایش پاسخگو باشد.

رییس سازمان حج و زیارت در این‌باره گفت: 10 روز پیش نامه‌ای را برای دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی فرستادیم و این رفتار غیرمسؤولانه و خلف وعده‌های سعودی‌ها را اطلاع دادیم و از این سازمان درخواست شد عربستان را مکلف کند تا پاسخگو باشد.

بازی جدید عربستان با تاکتیک تغییر وزیر

رییس سازمان حج و زیارت به تغییر وزیر حج عربستان اشاره کرد و افزود: جمع‌بندی ما این است که تغییر وزیر حج عربستان دو ماه مانده به آغاز تمتع، نه تنها مشکلی از حج حل نمی‌کند، بلکه مسائل آن و بویژه اعزام زائران ایرانی را نیز با پیچیدگی‌های بیشتری همراه می‌کند.

وی بیان کرد: برخی تعبیر مثبتی از این تغییر دارند، در حالی‌که این تصمیم، شرایط برگزاری حج را پیچیده‌تر و اعزام زائران ایرانی را دشوارتر می‌کند.

رییس سازمان حج و زیارت همچنین درباره‌ی برقراری تعامل با وزیر جدید حج عربستان برای پیگیری مذاکرات گفت: تا امروز هیچ ارتباطی بین سازمان حج و زیارت و وزیر حج جدید عربستان برقرار نشده، چون این مقامات سعودی هستند که باید پاسخگوی مطالبات ما باشند که مکتوب به آن‌ها ارائه شده؛ این عربستان است که باید متعهد به پاسخگویی باشد.

او سپس با بی‌سابقه خواندن رفتار سعودی‌ها در تاریخ حج برای سلب کردن حق شرعی از مردم یادآور شد: از دو ماه پیش تناقض رفتاری و گفتاری و نبود انسجام و هماهنگی بین دو وزارتخانه‌ی حج و امور خارجه عربستان مشهود بود. اختلاف نظر جدی این وزارتخانه‌ها در فضای مذاکرات نیز سایه انداخت، با آن‌که وزیر حج این کشور از پیشنهادهای ایران استقبال کرد و در سربرگ این وزارتخانه موافقت خود را با استفاده از هواپیماها و شرکت‌های هواپیمایی ایرانی اعلام کرد،‌ اما تا پایان مذاکرات، مواضع وزارت خارجه درباره‌ی چگونگی صدور ویزا و بهره‌مندی زائران ایرانی از حق مسلم‌شان برای استفاده از خدمات کنسولی در عربستان شفاف نبود.

وی اضافه کرد: عربستان یک هفته زمان خواست تا پیشنهادهای ایران را بررسی کند و حالا دو هفته از آن زمان گذشته و همچنان پاسخی نداده که این بیانگر نبود انسجام و هماهنگی بین دستگاه‌های دخیل در حج است.

رییس سازمان حج و زیارت با یادآوری این‌که کارشکنی عربستان در روند مذاکرات حج، ایران را چهار ماه از برنامه‌ریزی‌ها عقب انداخته است، ‌افزود: ادامه‌ی این کارشکنی و تعلل غیرمنطقی و رفتار نامتعارف مسؤولان سعودی، ما را عملا وارد مرحله قرمز زمان‌بندی عملیات حج کرده است. چنانچه این رفتار ادامه داشته باشد،‌ اعزام زائران ایرانی به حج، با چالش جدی مواجه خواهد شد.

او ادامه داد: قراردادهای مسکن، تغذیه، حمل و نقل و تدارکات حج 95 بسته نشده و هنوز ویزای عوامل این کمیته‌ها صادر نشده است که در صورت رفع این موانع، از زمانی که این کمیته‌ها وارد عربستان شوند حداکثر 25 روز زمان برای تنظیم قرادادهای این بخش نیاز است. پس از آن دست‌کم 15 تا 20 روز دیگر زمان لازم است تا اطلاعات این قراردادها به سیستم سامانه ویزای الکترونیک عربستان وارد کند و این در شرایطی است که ثبت‌نام‌های زائران تا کنون کامل نشده است.

وی گفت: چنین وضعی بیانگر آن است که ما در محدوده‌ی قرمز زمانی قرار گرفته‌ایم و همانطور که سخنگوی وزارت امور خارجه نیز تاکید کرده‌، ادامه این رفتار سعودی‌ها به منزله‌ی نبود اراده‌ی عربستان در پذیرش زائران ایرانی است و تبعیض غیرمنطقی و غیرقابل توجیه آن‌ها را در پذیرش زائران ایرانی نشان می‌دهد.

اوحدی تاکید کرد:‌ اعمال این تبعیض در مجامع اسلامی قابل توجیه و پذیرش نیست و عربستان حتما باید پاسخگوی این رفتار باشد.

رییس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به ثبت نام حدود 17 هزار زائر از میان 64 هزار نفری که امسال در اولویت اعزام به حج قرار گرفته‌اند، افزود: مراجعه‌ی این تعداد زائر برای ثبت نام در کاروان‌های حج، بیانگر نوعی نگرانی در زائران است، برای همین ما تا تضمین‌های لازم را از عربستان نگیریم، قطعا مذاکرات را ادامه نمی‌دهیم. ادامه‌ی مذاکرات منوط به پذیرش چهار شرط ایران است که هر سال جزو مطالبات ما بوده است.

تکلیف سپرده زائران در بانک‌ها

او همچنین با تاکید بر محفوظ ماندن سپرده‌ی زائران در بانک‌ها، اظهار کرد:‌ با توجه به این‌که سازمان حج و زیارت از قبل مشکلات امسال را پیش‌بینی می‌کرد، طبق تعامل با بانک عامل وجه واریز شده به حساب هر شخص است و پولی به حساب سازمان حج و زیارت وارد نشده و حتی هماهنگی شده تا این حساب‌ها از سود متعارف (کوتاه مدت) بهره‌مند شود، ضمن این‌که مشکلی در مسترد شدن این مبالغ وجود ندارد.

شایعه قراردادهایی که پای سازمان حج را در مذاکرات بسته

وی در ادامه در پاسخ به برخی شایعه‌ها درباره‌ی قراردادهای 10 ساله‌ای که سازمان حج و زیارت ایران با برخی بخش‌های عربستان بسته و منتفی شدن حج سبب متضرر شدن آن خواهد شد و به همین دلیل مصرانه پیگیر برقراری حج است، گفت: این موضوع صراحتا تکذیب می‌شود. این سازمان از قبل قراردادی دو ساله با یکی از هتل‌های مکه داشت که هم‌اکنون یک سال اعتبار زمانی دارد و طی توافقی، مالک آن هتل با توجه به وقفی بودن ساختمان آن، پذیرفت برای مدت زمان باقیمانده از مهلت قرارداد آن هتل هیچ خسارتی از ایران نگیرد.

اوحدی اضافه کرد: هتل دیگری در مکه وجود داشت که محل استقرار ستاد عملیاتی سازمان حج و بعثه بود، با توجه به تعاملات خوبی که با مالک آن هتل برقرار شد و نظر به این‌که دولت عربستان تاکنون تمهیدات لازم را برای حضور زائران ایرانی فراهم نکرده است و در تمام قرادادها با این کشور، بند «Force Majeure» قید شده است، خسارتی از قرارداد آن هتل نیز متوجه‌ی ایران نشد.

وی گفت:‌ قبل از برکناری وزیر حج عربستان، نامه‌ای به ایشان نوشته و تاکید شد هر گونه خسارتی ناشی از تصمیمات غیرصحیحی که عربستان تا امروز گرفته است، متوجه این کشور خواهد شد.

تکلیف حج چه‌وقت مشخص می‌شود؟

اوحدی همچنین درباره‌ی این‌که ایران تا چه زمانی قرار است تکلیف حج را مشخص کند، اظهار کرد: همانطور که گفته شد، کمتر از دو ماه تا زمان صدور ویزای حج باقی مانده و 25 روز تا بستن قراردادهای کمیته‌ها مهلت داریم و حدود 15 تا 20 روز دیگر برای ثبت اطلاعات آن قرادادها، بنابراین زمان زیادی باقی نمانده تا درباره‌ی حج تمتع 95 تصمیم نهایی گرفته شود.

منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد