سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

مسکو: روسیه آماده تولید و ساخت تانک‌های تی90 در داخل خاک ایران است

خبرگزاری فارس: مسکو: روسیه آماده تولید و ساخت تانک‌های تی90 در داخل خاک ایران است

روسیه شب گذشته اعلام کرد که در حال بررسی طرح تولید و ساخت تانک تی 90 در داخل ایران و ارائه مجوز آن است.


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روسیه شب گذشته اعلام کرد که در حال بررسی طرح تولید و ساخت تانک تی 90 در داخل ایران و ارائه مجوز آن است.این مساله را «واچیسلاو خاتیلوف» معاون مدیرعامل شرکت «اورال واگن زاود»، بزرگترین سازنده تانکهای جنگی جهان مطرح کرده است.  خبرگزاری اینترفکس به نقل از خاتیلوف گزارش داد که پروژه تولید تانک تی 90 در داخل ایران به زودی به جریان خواهد افتاد. وی افزود که این پیشنهاد از طرف تهران به روسیه ارائه شده است و اگر مشتریها بخواهند آماده انجام آن هستیم.ایران اخیرا بخشهایی از سامانه دفاع موشکی اس300 را از روسیه تحویل گرفته است. حسین دهقان وزیر دفاع ایران روز سه شنبه برای بحث درباره اس300 و همچنین چند موضوع دوجانبه دیگر به مسکو سفر کرده است.

عملیات پهپادهای اسرائیلی در مرز ایران و آذربایجان

نشریه انگلیسی از عملیات پهپادهای رژیم صهیونیستی در مرزهای مشترک جمهوری آذربایجان با ایران و نیز همکاری نظامی رو به افزایش باکو -تل‌آویو به ویژه در برهه تنش این کشور با جمهوری ارمنستان خبر داد.

به گزارش مشرق، نشریه انگلیسی «فلایت گلوبال» از عملیات پهپادهای ارتش اسرائیل در پایگاه‌های یک کشور همسایه در شمال غربی ایران خبر داد.

به نوشته این نشریه، برخی دیپلمات‌های ارشد آمریکا و افسران اطلاعاتی، نظامی می‌گویند که پهپادهای اسرائیل عملیاتی را در پایگاه‌های هوایی جمهوری آذربایجان، هم‌مرز با ایران انجام می‌دهند.

 دو سال قبل نیز یک پهپاد متجاوز اسرائیل که از جمهوری آذربایجان وارد حریم هوایی ایران شده بود، بعد از مدتی پرواز از سوی پدافند هوایی سپاه پاسداران سرنگون شد.

 روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در آن زمان و در خبری نوع  این پهپاد را «هرون» یا «هرون تی‌پی» نامید.  هرون  که «ایتان» نیز خوانده می‌شود، قادر به 70 ساعت پرواز در ارتفاع بیش از 45 هزار پا و برد عملیاتی بیش از 7000 کیلومتر است

فلایت گلوبال در ادامه گزارش خود با اشاره به کشمکش جمهوری آذربایجان با ارمنستان بابت منطقه ناگورنو –قره باغ‌ نوشت: ارتش جمهوری آذربایجان مجهز به پهپاد «هرمس -450» ساخت صنایع هوا فضای «البیت» اسرائیل است. این شرکت نیز با سرمایه گذاری مشترک شرکتی متعلق به جمهوری آذربایجان طرحی به نام (Azad Systems) را از سال 2011 به این سو برای ساخت و تولید پهپاد آغاز نموده است.

صنایع تولید پهپاد اسرائیل از ارائه هرگونه اظهارنظر درباره اخبار مربوط به نیازهای ارتش جمهوری آذربایجان به تل‌آویو در زمینه صنایع پهپادی خودداری می‌کنند. هرچند که منابع اروپایی نیازهای این کشور به اسرائیل را در زمینه کسب تجربه در هدایت پهپادها عنوان کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، در هفته‌های اخیر نیز گزارش‌هایی از سرنگون شدن پهپاد دیگر اسرائیلی که در خدمت ارتش جمهوری آذربایجان بوده و «ثاندر بی» نام داشت، مطرح شد.

یک رسانه‌ای رژیم صهیونیستی نیز هفته جاری در مطلبی از حضور دو هواپیمای ترابری ارتش جمهوری آذربایجان در فرودگاه نظامی اسرائیل در زمان نبرد با جمهوری ارمنستان و کمک نظامی تل‌آویو به باکو خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،  روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» در مطلبی به حضور دو فروند هواپیمای نظامی جمهوری آذربایجان در هنگامه تنش این کشور با ارمنستان در خصوص منطقه ناگورنو –قره‌باغ در اسرائیل  و حضور چند ساعته در آنجا اشاره نمود.

به نوشته تایمز اسرائیل، پایگاه داده‌های پروازی در هفته اول آوریل سال جاری دو بار از ورود هواپیماهای بزرگ ترابری وزارت دفاع جمهوری آذربایجان به فضای اسرائیل و پرواز به سوی فرودگاه نظامی «اودا » واقع در جنوب اسرائیل خبر داد.

بر اساس این گزارش، نوع این هواپیماها «ایلوشین – 76» با شماره پروازی «AZAF8» (ویژه نیروی هوایی این کشور) بوده  که مورخ 4 و 6 آوریل از ترکیه وارد اسرائیل شده و 2 تا 3 ساعت در آنجا توقف داشتند.

این اولین بار نیست که اسرائیل متهم به کمک به جمهوری آذربایجان در ستیز با ارمنستان شده است اما اجازه فرود هواپیماهای نظامی جمهوری آذربایجان در اسرائیل نشان از پیشرفت همکاری باکو و تل‌آویو دارد.

 به نوشته این منبع خبری، همان هفته که این هوایپماها در اسرائیل فرود آمدند، گزارش‌هایی نیز از بکار گیری ارتش جمهوری آذربایجان از پهپاد هجومی ساخت اسرائیل در حمله به یک کاروان اهالی ارمنستان به میان آمد. در این حمله که به یک اتوبوس حامل اهالی ارمنستان صورت گرفت، 7 نفر کشته شدند.

جمهوری آذربایجان بزرگترین تامین کننده نفت مورد نیاز اسرائیل و البته مشتری پروپا قرص سلاح‌های ساخت اسرائیل نیز است .اسرائیل و جمهوری آذربایجان در فوریه سال 2012 قراردادی به ارزش 1.4 میلیارد دلار در زمینه سامانه‌های دفاع موشکی و پهپاد منعقد نمودند.


منبع: فارس

روبیو و کرک:

اگر ایران خواستار دسترسی به دلار است باید اقدامات خطرناکش را متوقف کند

خبرگزاری فارس: اگر ایران خواستار دسترسی به دلار است باید اقدامات خطرناکش را متوقف کند

2 سناتور ارشد آمریکایی تاکید کردند که اگر ایران خواستار دسترسی به دلار است باید اقدامات به ادعای آنها خطرناک خود را متوقف کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «مارک کرک» و «مارکو روبیو» 2 سناتور ارشد آمریکایی طی یادداشتی در پایگاه خبری فاکس نیوز تاکید کردند که اگر ایران خواستار دسترسی به دلار است باید اقدامات(به ادعای آنها) خطرناک خود را متوقف کند. 

در این گزارش آمده است که سال گذشته دولت آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کردند  و بارها تکرار کردند که این توافق خط قرمزهای آمریکا در زمینه متوقف کردن ایران از اقدام به رفتارهای مخرب در خاورمیانه و دیگر نقاط را نقش نخواهد کرد. «جک لو» وزیر خزانه‌داری آمریکا در مطلبی که جولای 2015 آن را منتشر کرد نوشت: «ما هیچ توهمی درباره اقدامات شرورانه دولت ایران نداریم. اشتباه نکنید. ما به اقدامات سختگیرانه خود علیه ایران و اعمال تحریم‌ها برای مقابله این کشور در زمینه مقابله با گروه‌هیا تروریستی ادامه می‌دهیم. چرا که چنین اقداماتی به گسترش خشونت در منطقه و نقض حقوق‌بشر منتهی می‌شود.»

اما اکنون که دولت با وجود مخالفت اکثریت سنا و مجلس نمایندگان با ایران به توافق رسیده است، موضع‌گیری‌های سخت علیه این کشور را هم کاهش داده است.

بدترین موضع‌گیری این است که «جان کری» به عنوان وزیر خارجه آمریکا در کنار دولت ایران اعلام می‌کند که توافق (هسته‌ای) در کنار دیگر موارد به آزاد شدن 100 میلیارد دلار از دارایی‌هایی این کشور منجر نشده و به این ترتیب هنوز تحریم‌ها در حدی که باید برطرف نشده‌اند.

جان کری تلاش کرد تا به سازمان‌های مالی جهانی درباره معامله مالی با ایران اطمینان‌خاطر بدهد اما همزمان که وی می‌کوشد تا امتیازات یک‌طرفه‌ای به ایران بدهد این مسئله را نادیده می‌گیرد که ایران از دسترسی به سیستم مالی آمریکا و تبادل مالی با دلار نه به دلیل برنامه هسته‌ای،کنار گذاشته شد بلکه چنین مجازاتی برای مبادرت به اقدامات خطرناک و حمایت از تروریسم علیه ایران اعمال می‌شود.

 در سال 2009 یک نهاد مالی برجسته مالی در آمریکا موسوم به (FATF)، استاندارد‌هایی را وضع کرد تا از اعمال اقدامات خرابکارانه  علیه سیستم مالی جلوگیری کند. و از اعضای خود هم خواست تا اقداما متقابلی را علیه ایران در پیش بگیرد و به این وسیله از بخش مالی خود در برابر پولشویی و حمایت از تروریسم اقدام کنند.

درپی هشدار این نهاد مالی آمریکایی، موسسات مالی به شدت درباره معامله مالی با ایران احساس نگرانی کردند. در نوامبر 2011 هم وزارت خزانه ‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ایران نگرانی نخست آمریکا در زمینه پولشویی است. توافق هسته‌ای هیچکدام از این موارد را تغییر نداده است چرا که دولت آمریکا همچنان ایران را به عنوان مهمترین حامی تروریسم می‌داند و پولشویی و برنامه موشکی هم در جریان است.

«ولی‌الله سیف» رئیس بانک مرکزی ایران 15 آوریل در سخنانی در واشنگتن گفت که کشورش با پولشویی و تروریسم مقابله کرده است اما بیانیه‌های بیشتر مقامات ایران حرف‌های سیف را نقض می‌کنند. همچنین(FATF) هم از تجدید‌نظر در مواضع قبلی خود درباره سیستم مالی ایران خودداری کرده و در خواست خود برای اقدام متقابل با ایران را تمدید کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هم ماه گذشته اعلام کرد که ایران به اقدامات مخرب خود در حمایت از تروریسم ادامه می‌دهد.

ارتش سوریه برای آزادسازی «دیرالزور» و «رقه» آماده می‌شود

خبرگزاری فارس: ارتش سوریه برای آزادسازی «دیرالزور» و «رقه» آماده می‌شود

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به برنامه ارتش سوریه برای حمله به مواضع گروه‌های تروریستی در «دیرالزور» و «رقه» تأکید کرد که آزادسازی «تدمر» حاصل همکاری نیروهای سوری با نیروی هوایی روسیه بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «الکسی بوروداوکین» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که ارتش سوریه با حمایت هوایی مسکو در حال برنامه‌ریزی برای حمله به «دیرالزور» و «رقه»‌ است.شبکه خبری «روسیا الیوم» به نقل از بوروداوکین گزارش داد که آتش‌بس در سوریه شامل گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره نمی‌شود و بر اساس قطعنامه شورای امنیت باید با تروریست‌ها و تندروها جنگید.وی در این زمینه گفت: «نیروهای مسلح سوریه این چنین با نیروی هوایی روسیه همکاری می‌کنند و در نتیجه تدمر آزاد شد».نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین تصریح کرد، توافق «توقف اقدامات خصمانه» فقط شامل گروه‌هایی است که رسما به مرکز مصالحه «حمیمیم» پیوسته باشند. در غیر این صورت این گروه‌ها نمی‌توانند از نقض این توافق شکایتی داشته باشند.

رئیس سازمان حج و زیارت:

سعودی اراده جدی برای پذیرش حجاج ایرانی ندارد

خبرگزاری فارس: سعودی اراده جدی برای پذیرش حجاج ایرانی ندارد

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: رفتار نامناسب و ناهماهنگی سعودی ها نشان می دهد اراده جدی برای پذیرش حجاج ایرانی ندارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سعید اوحدی در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه قرآن درباره اعزام حجاج ایرانی برای حج واجب، اظهار داشت: در حال حاضر ما وارد محدوده قرمز از لحاظ زمانی شده‌ایم.

وی افزود: زائرینی که متقاضی سفر هستند ما به عنوان سازمان حج و زیارت موظف هستیم همه تلاش خود را برای اقامه امر واجب شرعی انجام دهیم.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه تا به امروز 4 ماه تأخیر از اجرای زمانبندی اعزام کاروان‌های ایرانی برای حج داریم، گفت: ما فقط یک ماه زمان نیاز داریم که قراردادهای تردد، مسکن و دیگر موارد را منعقد کنیم.

اوحدی افزود: تا هفته آینده باید تعیین تکلیف لازم برای اعزام حجاج ایرانی به مکه و مدینه صورت بگیرد.

وی افزود: با توجه به عدم هماهنگی و رفتار نامناسب سعودی‌ها اراده جدی برای پذیرش حجاج از سوی عربستان سعودی وجود ندارد.

رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: در مذاکرات  اشاره کرده‌ایم که حج واجب شرعی مردم است و با توجه به اینکه حجاج مهمان خدا هستند دولت عربستان نیز وظیفه دارد با حفظ عزت و کرامت ایرانی شرایط لازم را فراهم کند.

اوحدی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه عمره مفرده امسال انجام می‌شود، گفت: درباره عمره مفرده نیز مذاکراتی داشته‌ایم و این موضوع از مطالبات ما است ولی خیلی جای تأمل دارد که رفتار غیرانسانی و اسلامی از سوی عوامل انتظامی عربستان که به دو نوجوان ایرانی تعرض کرده بودند حدود یک سال می‌گذرد و حکمی داده نشده است لذا با توجه به تأخیر در صدور حکم برای این دو متهم برنامه‌ای برای از سرگیری حج عمره نداریم.

در اعتراض به رأی دادگاه عالی آمریکا

ظریف به بان‌کی‌مون نامه نوشت

خبرگزاری فارس: ظریف به بان‌کی‌مون نامه نوشت

وزیر خارجه در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل رأی دادگاه عالی آمریکا درباره ایران را مردود و واشنگتن را مسئول این سرقت شرم‌آور دانست و گفت: این آمریکاست که باید به علت سیاست‌های خصمانه همیشگی‌ علیه مردم ایران غرامت بپردازد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه نامه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه را به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد تسلیم کرد.

در این نامه ظریف اقدامات دادگاه‌های داخلی آمریکا در صدور آراء بی پایه علیه دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران از جمله رای اخیر برای مصادره یک و هشت دهم میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی را تهدیدی جدی علیه نظم و حقوق بین‌الملل خوانده است.

ظریف در بخشی از این نامه ضمن بی پایه و غیر قانونی خواندن این قبیل اقدامات، آورده است: این آمریکا است که باید غرامات معوقه به خاطر سیاست‌های خصمانه همیشگی‌اش علیه مردم ایران را بپردازد.

مشروح نامه وزیر امور خارجه کشورمان به شرح ذیل است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

عالیجناب

ایالات متحده آمریکا طی چند سال اخیر از طریق اجازه دادن و در واقع تحریک شکات خصوصی برای طرح دعوا در دادگاه‌های داخلی آمریکا علیه دولت‌های خارجی، از جمله جمهوری اسلامی ایران، مستمرا نظم و حقوق بین‌الملل را به چالش کشیده و به مخاطره انداخته است. محاکمه‌های غیابی تشکیل شده، احکام مطلوب شاکیان بدون حضور خوانده صادر شده و ادعاهایی برای دست اندازی به دارایی‌های مردم ایران ارائه شده است. تاکنون از این طریق و با علم به اینکه هیچ کشوری که برای خود شانی قائل باشد و از جمله ایران به صورت قطع و یقین، هرگز خود را در معرض قضاوت دادگاه‌های داخلی یک کشور بیگانه قرار نمی‌دهد، میلیاردها دلار رای غیابی علیه جمهوری اسلامی ایران و نهادهای حکومتی آن بدون هرگونه مستند حقوقی و یا مبنای واقعی صادر شده است.

قوه مجریه آمریکا دارایی‌های ایران را به شکلی غیرقانونی مسدود می‌کند؛ قوه مقننه آن کشور قوانینی را جهت زمینه سازی برای ضبط این دارایی‌ها از تصویب می‌گذراند؛ و نهایتا قوه قضائیه آمریکا احکامی بی پایه و بی ارتباط با واقعیات عینی برای مصادره دارایی‌های مذکور صادر می‌کند. رای اخیر یک دادگاه در نیویورک در ارتباط با حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 تنها به عنوان یک نمونه می‌تواند به خوبی میزان بی اعتباری نظام قضایی آمریکا در ارتباط با ایران را نشان دهد. مطابق این رای به ایران دستور داده شده تا مبلغی بیش از ده و نیم میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان واقعه تروریستی مذکور بپردازد و قاضی صادر کننده این رای، بر خلاف تمامی واقعیات و بدیهیات ادعا کرده است که ایران در این رابطه «از تروریست‌ها حمایت فعال کرده است.» این اتهام پوچ که نه توسط یک سیاستمدار بلکه متاسفانه توسط یک به اصطلاح دادگاه مطرح شده، حتی در تعارض کامل با  اظهارات علنی و یافته‌های آشکار یا طبقه بندی شده حاصل از تحقیقات دولت و کنگره آمریکا قرار دارد. ظنز تلخ این موضوع این است که این دادگاه مقصران واقعی را از مسئولیت مبرا کرده و در عوض ایران را که خود قربانی همان گروه تروریستی بوده و مستمرا در صف مقدم مبارزه بین‌المللی با آنها و هم قطاران افراطی تکفیری شان قرار داشته، متهم کرده است.

به گزارش فارس در ادامه این نامه آمده است:‌ در مجموع، آمریکا در تعارض با نه تنها عینیات بدیهی، بلکه اساسی‌ترین اصول حقوق بین‌الملل یک ساختار جعلی شبه حقوقی به وجود آورده و از طریق آن درصدد دست‌اندازی غیرقانونی بر دارایی‌هایی ایران در آمریکا و بانک‌های خارجی و حتی دارایی‌هایی فرهنگی ایران که نزد موزه‌های آمریکایی به امانت گذاشته شده، بر آمده است.

عالیجناب

اصل مصونیت دولت‌ها یکی از ستون‌های اصلی نظم حقوقی بین‌المللی و حقوق آمره بین‌المللی است که از جمله اخیرا در قالب کنوانسیون ملل متحد در مورد مصونیت‌های قضایی دولت‌ها و اموال آنها تدوین شده است. تفوق این اصل توسط جامعه جهانی، همه نظام‌های حقوقی و دیوان دادگستری بین‌المللی مورد شناسایی قرار گرفته است. بجز «فعالیت‌های تجاری» که تنها استثنا بر این قاعده به شمار می‌آید، کلیه ادعاها علیه یک دولت دارای حاکمیت باید مطابق سازوکارهای پیش بینی شده در توافقات دو یا چند جانبه مورد رسیدگی قرار گیرد یا به نحو مناسب از طریق محاکم صالحه بین‌المللی حل و فصل شوند.

موجب نگرانی شدید است که کنگره آمریکا، به همراه دیگر قوای این کشور، ظاهرا بر این باور است که می‌تواند به آسانی اصل  بنیادین مصونیت دولت‌ها را از طریق تعلیق مصونیت دولت‌ها و حتی مصونیت بانک‌های مرکزی به طور یکجانبه و در تعارض کامل با تعهدات بین‌المللی آمریکا و به بهانه یک دکترین بی پایه حقوقی که مورد شناسایی جامعه بین‌المللی نیست، به چالش بکشد و نقض کند.

به گزارش فارس، ظریف در این نامه خاطرنشان می‌کند:‌ نظر به عوارض سوء چنین رویه‌ای بر نظم عمومی بین‌المللی، مایلم توجه شما و اعضای ملل متحد را به عواقب فاجعه بار بی اعتنایی بارز آمریکا نسبت به اصل مصونیت دولت‌ها که موجب فرسایش سیستماتیک این اصل بین‌المللی خواهد شد، جلب کنم.

جمهوری اسلامی ایران آراء غیرقانونی دادگاه‌های آمریکا در این رابطه، از جمله رای مرتبط با مصادره حدود یک و هشت دهم میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی ایران به نفع شاکیان خصوصی، را مردود می‌داند. روند رسیدگی شبه قضایی که به صدور این حکم انجامید در همه مراحل، جعلی و ساختگی بوده و از همه جهت، اعم از مستندات حقوقی، صلاحیت دادگاه، ماهیت، واقعیات و روند رسیدگی، در حکم استهزاء عدالت است. صدور این آراء به وضوح در حکم یک عمل متخلفانه بین‌المللی است و مسئولیت بین‌المللی دولت آمریکا را در پی دارد و لذا این دولت برای این اقدام مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت. جمهوری اسلامی ایران دولت آمریکا را مسئول این سرقت شرم آور که در پوشش یک حکم قضایی انجام شده، می‌داند و مصمم است از کلیه روش‌های قانونی برای اعاده اموال به سرقت رفته و بهره متعلقه از تاریخ انسداد آن توسط آمریکا اقدام کند.

در واقع این آمریکا است که از مدت‌ها قبل می‌بایست به خاطر سیاست‌های خصمانه همیشگی‌اش علیه مردم ایران غرامت بپردازد. این سیاست‌های متخلفانه و اقدامات علیه ملت ایران که مسئولیت بین‌المللی برای دولت آمریکا ایجاد می‌کنند، بر اساس شواهد محکم تاریخی و نه ادعاهای بی پایه به وقوع پیوسته و حتی مقامات آمریکایی نیز به آن اذعان داشته‌اند. یکی از این تخلفات سرنگونی دولت منتخب مردم ایران در سال 1332 توسط ایالات متحده و حمایت و مباشرت فعالانه آمریکا در جنایات دیکتاتوری مخوف پس از آن و از جمله شکنجه‌های انجام شده علیه ایرانیان از سال 1332 تا سال 1357 توسط ساواک (که توسط آمریکا ایجاد شد و توسط آمریکایی‌ها آموزش داده شد) می‌باشد. ارائه کمک‌های اطلاعاتی و دیگر انواع کمک‌ها به صدام حسین در جنگ تجاوزکارانه‌اش علیه ایران از سال 1359 تا سال 1367 و از جمله ارائه اطلاعات سیستم‌های آواکس جهت کمک به صدام برای به کارگیری سلاح‌های شیمیایی علیه نظامیان و غیر نظامیان ایرانی که در حکم جنایت جنگی است؛ سرنگونی تعمدی هواپیمای غیر نظامی ایرانی در سال 1367 که به مرگ 290 مسافر آن انجامید و غارت دارایی‌هایی ایران در خارج از کشور از دیگر تخلفاتی است که آمریکا علیه مردم ایران طی سالیان اخیر مرتکب شده است.

دولت جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای اتخاذ تدابیر قانونی، از جمله انجام اقدامات متقابل لازم و متناسب، با هدف اعاده حقوق و حفظ منافع مردم ایران در برابر اعمال غیر قانونی مستمر آمریکا محفوظ می‌داند.

آقای دبیر کل

به ندرت شاهد چنین تهدیدی برای حکومت قانون، سلامت و کارکرد درست نظام‌های حقوقی و مالی بین المللی و تفوق گفتگو و تفاهم به جای تحمیل و تقابل بوده‌ایم. نظر به آثار سوء ناشی از ادامه اقدامات غیرقانونی آمریکا، از جنابعالی انتظار دارم که با به کارگیری مساعی جمیله خود، از دولت آمریکا بخواهید به تعهدات بین‌المللی‌اش پایبند باشد، نقض اصل بنیادی مصونیت دولت‌ها را متوقف کند، دارایی‌های مسدود شده ایران در بانک‌های آمریکا را آزاد کند و در اجرای تعهدات بین‌المللی خود و نیز در چارچوب تعهدات برجام سریعا مداخله در تعاملات مالی و تجاری ایران در خارج از آمریکا را برای همیشه متوقف کند.

لطفا دستور فرمایید این نامه در دستورکار مجمع عمومی ملل متحد ذیل عنوان «حکومت قانون در سطوح ملی و بین‌المللی» و نیز شورای امنیت منتشر شود.

فرصت را جهت تجدید مراتب احترام مغتنم می‌شمارم.

محمد جواد ظریف

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد